کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 7 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
قدم اول: وجود خدا اینگونه ثابت میشود!!!
۱۲:۱۶, ۲۵/دی/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/آذر/۹۱ ۱:۲۶ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام به همه منتظران حضرت یار
در تاپیک قبلی خوب مباحث وجود خدا بیشتر جنبه شهودی و علمی و از روی براهین نظم در عالم بود که این حقیر به شدت مخالف آن براهین هستم و ادعای من این است که نمیشود با آن موارد به اثبات آن خدایی که ما با مذهبمان قبول کرده ایم برسیم...

در عوض براهین دیگری است که با تکیه بر عقل محض جلو آمده است و بسیار محکم و عالی است و به واسطه آنها نه تنها وجود خدا اثبات میگردد بلکه به تکیه بر آنها میتوان صفات و افعال خداوند تبارک و تعالی را نیز اثبات کرد.
به همه دوستان همین جا میگم که مطالبم را به عمد copy و paste نمیکنم البته همه اش از روی مطالب بزرگان این فن است ولی به عمد خودم تایپ میکنم و چون دارم با تمام وجودم روش کار میکنم لذا ازتون میخوام واقعا با من جلو بیایید تا به یک جای مناسب و خوب برسیم... این بحث باید به صورت مکالمه ای و گفتمانی باشد ...
اگر امر خاصی دارید بفرمایید من به گوشم...
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، Admirer ، MohammadSadra ، N.Mahdavian ، میلاد.م ، گل مرداب ، ترنم ، emadm ، تازه مسلمان ، pop110 ، SARV ، یاشار ، civilanon ، shafagh_mah ، حسن عزتي ، m.hossein ، sam fisher ، hesam110 ، Lord_Contemno ، help me ، mahdavi61313 ، باهتول ، پرستوی مهاجر ، andishe ، مبينا ، saloomeh ، حسن.س. ، MohammadMeraj ، مجید املشی ، Reza71 ، یا ثارالله ، شیدا ، ضحی ، DRiVeR ، حنین ، آشفته ، gomnam ، فرمیسک ، آفتاب ، ilidin ، اولولالباب ، FN_AntiZionism ، sagheb ، لبخند خدا ، Patriot ، mahdy30na ، amirhq21 ، mofa ، مرهم ، Mohammad Trust ، Ali#59 ، عالم مقدس لاهوت ، مجتبی110 ، سـلمان ، هادی... ، meisamtiger ، یاســین ، حضرت عشق ، شهرام ، mkashipazha ، عقیق ، vahrakan

آغاز صفحه 19 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۴:۳۲, ۱۷/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #181
آواتار
1- با تشکر اره من قبول کردم که این بحث رو دارم انجام میدم...
2- حاصر بودن کدام طبقه بندی؟
3- چرا اینقدر تعریف واجب الوجود را سخت میکنید واجب موجودی است که وجود برای ذاتش واجب است. (این جمله یعنی اینکه نمیتوان ذاتش را در نظر گرفت بدون وجود داشتنش بر خلاف ممکن که با اینکه موجود است ولی میتوان ذاتش را در نظر گرفت و فرض کرد که معدوم است پس وجود برای ممکن واجب نیست یا ذاتی ممکن نیست.)
4- تو اون تقسیم بندی هم همینطور خیلی پیچیدش کردی خیلی ساده تره.
آقا یا وجود برای ذاتی واجب است یا نه اگر واجب باشد آن واجب الوجود و اگر نباشد آن ممکنه.
یه تعریف دیگه: یا موجود داری وجود مستقل است یا وابسته و رابط اگر مستقل بود واجب و اگر وابسته و رابط بود ممکن.

امضای سید ابراهیم
[تصویر: 70398176744835468767.png]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، مبينا ، saloomeh ، گل مرداب ، مجید املشی
۱۴:۴۳, ۱۷/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/بهمن/۹۰ ۱۸:۰۱ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #182
آواتار
(۲۵/دی/۹۰ ۱۳:۲۱)سید ابراهیم نوشته است:  در این موارد کلمه وجود در بین همه آنها ثابت و مشترک است طبق این اصلا به یک تقسی بندی می رسیم که از نظر عقلی هم حاصر است ... حاصر یعنی هیچ گزینه دیگری جز این سه مورد در آن نمیتوان تصور کرد.
1- واجب الوجود
2-ممکن الوجود
3-ممتنع الوجود

شما گفتید تقسیم بندی حاصره، در واقع شامل تمامی حالتها می شه. در صورتی که در تقسیم بندی وجود، به تقسیم بندی حاصری نرسیم، یعنی حالتی است که ما بررسی نکرده ایم و این یعنی ناتوانی در اثبات وجود خدا، مگر اینکه به نحوی نشون بدیم اون حالت دیده نشده، محال عقلیه که باز به معنی دخیل کردن اون حالت در تقسیم بندیه.

داشتن یه تقسیم بندی حاصر از انواع وجود الزاماً به این معنیه که تمامی حالتها دیده بشه. عواملی که باید در تقسیم بندی در نظر بگیریم.
1- دو حالت وجود و عدم (یا امری وجود دارد یا وجود ندارد)
2- دو حالت وجود مستقل یا وابسته
3- دو حالت جزئی از ذات یا کل آن

عقلاً ما هشت حالت برای بررسی داریم.
1- وجود و عدم دو دسته موجود (واجب و ممکن) و ممتنع الوجود رو تشکیل می دن که برای رعایت ادب عدم ها اول بحث اسمشو میاریم.
2- تقسیم بندی های دیگه در مورد عدم بی معنیه یعنی مستقل، وابسته و جزء، کل برای عدم بی معنیه پس چهار حالت حذف میشه.
3- برای ممکن الوجود اینکه وجود جزئی از ذاتش باشه یا کل ذاتش فرقی نمی کنه، پس تعداد یه دونه کم میشه.

در نهایت سه حالت برای بررسی خواهیم داشت. بذارید توضیح بدم.
تقسیم بندی اول (دو حالت)
1- موجود (شامل واجب و ممکن)
2- معدوم (ممتنع)
از بررسی حالت دوم صرف نظر می کنیم.

تقسیم بندی دوم (مستقل و وابسته)
1- موجودی که وجود را مستقل در ذات دارد. (واجب الوجود)
2- موجودی که وجود را غیر مستقل در ذات دارد. (ممکن الوجود)

تقسیم بندی سوم (کل و جزء)
1- 1- واجب الوجودی که وجود کل ذاتش است.
1- 2- واجب الوجودی که وجود جزئی از ذاتش است.
2- 1- ممکن الوجودی که وجود کل ذات آن است.
2- 2- ممکن الوجودی که وجود جزئی از ذات آن است.
توی این تقسیم بندی حالت های 2- 1- و 2- 2- فرقی با هم ندارن و در کلیت بحث خللی ایجاد نمی کنن، بنابراین فعلاً از بررسی اونها میشه صرف نظر کرد.

خوب آقا سید شما به قول فرنگی ها رایت اوت آو د بلو یِ هو حالت عمده 1- 2- رو در نظر نمی گیرید و فرض می کنید تقسیم بندی شما حاصره؟ نه خداییش این انصافه؟ خدا رو خوش میاد؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: saloomeh ، سید ابراهیم ، مجید املشی
۱۲:۰۹, ۱۹/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #183
آواتار
تقسیم بندی حاصر یعنی اینکه غیر از این موارد منقسم مورد دیگری را نتوان فرض کرد. اینکه بگیم تقسیم بندی حاصر شامل تمامی حالت های میباشد اشتباه هست نه... تقسیم بندی حاصر یعنی اینکه یک امر به چندین امر دیگه ای تقسیم شود که دیگر غیر از آن نتوان جزء دیگری تصور کرد.
حالا صدرای عزیز من میگم یک امر به سه قسمت واجب ممکن و ممتنع تقسیم میشود. حالا شما اگر جزء چهارمی آوردید درست حاصر بودن قضیه میره تو باقالیا. Wink
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، مبينا
۱۲:۱۹, ۱۹/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/بهمن/۹۰ ۱۲:۳۳ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #184
آواتار
(۱۷/بهمن/۹۰ ۱۳:۱۳)سید ابراهیم نوشته است:  1. واجب الوجود، موجودی که وجود جزئی از ذات آن محسوب می شود. این جا هم همینطور نه وجود جزدی از واجب الوجود نیست چون اگر بخواهیم این را بگیم یعنی ذات واجب مرکب است از چند جزء که یکیش وجود است و این امر اشتباهه.

آقا سید از کجا متوجه شدید که ذات واجب مرکب نیست؟ تعریف میگه واجب موجودیه که وجود براش ضروریه و واجب است که باشد.

نکته، اگر ذره ای هم وجود در ذاتش باشه این گزاره ارضا میشه.
۱۲:۳۵, ۱۹/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #185
آواتار
خب الان به یه جای خوب رسیدیم.
صدرا جان الان دوتا کار میتونیم بکنیم
یکی اینه که ابتدا قبول کنیم واجب الوجود هست بعد بریم جلو طبق روال آکادمیک فلسفه اسلامی که بعد ویژگی های اونو ثابت کنیم
یا نه من همین جا برات ثابت کنم
میل خودته
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: saloomeh ، MohammadSadra
۱۲:۴۱, ۱۹/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/بهمن/۹۰ ۱۲:۴۵ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #186
آواتار
آقا سید ما که اثبات کردیم واجب الوجودی وجود داره، صفحات پیش داشتیم دور و تسلسل و ... رو رد می کردیم. ببخشید من توی خلاصه مطالب نیاوردم.
(توی بخش بعد میارمش.)

الان سوال اینه که چرا وجودش مرکب نیست. اگر بگید با بررسی ویژگی های اون به این نتیجه خواهید رسید دیگه من بحثی ندارم. یعنی شما جمله من رو پذیرفتید و اشکالی که گفته بودید وارد نیست.
۱۲:۴۵, ۱۹/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #187
آواتار
خب پس بیارش به سرعت فقط خواهشا تا ما بریم در بحث بعدی به نام
ویژگی های واجب الوجود. یا واجب الوجودها...
من منتظرم ...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra
۱۲:۴۸, ۱۹/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/بهمن/۹۰ ۱۳:۱۲ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #188
آواتار
نه آقا سید هیچ بحثی نیست، ادامه بدید لطفاً.

پ.ن.
آقا سید انتظار ندارید که هر چی شما گفتید ما بگیم: "احسنت، صحیح است، صحیح است." اینطوری پوز و ادعای ما زیر سوال میره. Wink
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: saloomeh ، مبينا
۱۳:۰۸, ۱۹/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/بهمن/۹۰ ۱۳:۵۴ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #189
آواتار
نه اصلا همچین انتظاری ندارم مطمئن باش اگر اینطوری بود هیچوقت بحث رو ادامه نمیدادم... نمیدونم از کجا همچین استنباطی کردید؟؟؟ اینجا هیچ کس نه پوزی دارد و نه ادعایی...
باشه اگر اجازه بدید بعد ازنماز بحثمو ادامه بدهم.
یا حق.
ما تا این جا ثابت کردیم که واجب الوجودی هست ولی صرف همین بحث نمیتوان نتیجه گرفت که پس خدا هم وجود دارد... نه.
زیرا ممکن است کسی ادعا کند که یک ماده یا انرژی میتواند مصداق واجب الوجود قرار گیرد. لذا ما باید کم کم جلو آییم و ببینیم با تعریفی که از واجب الوجود کردیم چه صفاتی را میتوانیم از آن به دست آوریم.
اولین صفت و ویژگی که از حقیقت واجب الوجود به دست میآید بی نیازی او از غیر ذاتش است. یعنی واجب الوجود به علت اینکه وجودش عین ذاش این یک وجود صرف میباشد و از طرفی علت برای معلول های دیگر میباشد (طبق قوانین خاص علیت) باید و باید بی نیاز از امر خارج از ذاتش باشد.
خب حالا بیایم روی همین یک اصل بحث کنیم ... سوال... نقد؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، saloomeh ، مبينا
۱۴:۰۸, ۱۹/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/بهمن/۹۰ ۱۴:۰۹ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #190
آواتار
(۱۹/بهمن/۹۰ ۱۳:۰۸)سید ابراهیم نوشته است:  اولین صفت و ویژگی که از حقیقت واجب الوجود به دست میآید بی نیازی او از غیر ذاتش است.

چون وجود جزئی از ذات واجبه پس قبول.

(۱۹/بهمن/۹۰ ۱۳:۰۸)سید ابراهیم نوشته است:   یعنی واجب الوجود به علت اینکه وجودش عین ذاش این یک وجود صرف میباشد.

یه وجود صرفه قبول (حالا خیلی معنی صرف رو نمی دونم، اگر به فارسی ترجمه کنید ممنون میشم.) ولی کلاً قبول که وجودش بی نیازی به غیر رو داره.

(۱۹/بهمن/۹۰ ۱۳:۰۸)سید ابراهیم نوشته است:  از طرفی علت برای معلول های دیگر میباشد

همه گزینه ها بررسی شد، هیچ کدوم نمی تونستند علت باشند پس واجب علت اصلی شد.

(۱۹/بهمن/۹۰ ۱۳:۰۸)سید ابراهیم نوشته است:  (طبق قوانین خاص علیت) باید و باید بی نیاز از امر خارج از ذاتش باشد.

نمی خوام وقت بگیرم، این یکی رو توی یکی دو تا جمله می تونید توضیح بدید؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: saloomeh ، سید ابراهیم ، مبينا
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]