کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 7 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
قدم اول: وجود خدا اینگونه ثابت میشود!!!
۱۲:۱۶, ۲۵/دی/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/آذر/۹۱ ۱:۲۶ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام به همه منتظران حضرت یار
در تاپیک قبلی خوب مباحث وجود خدا بیشتر جنبه شهودی و علمی و از روی براهین نظم در عالم بود که این حقیر به شدت مخالف آن براهین هستم و ادعای من این است که نمیشود با آن موارد به اثبات آن خدایی که ما با مذهبمان قبول کرده ایم برسیم...

در عوض براهین دیگری است که با تکیه بر عقل محض جلو آمده است و بسیار محکم و عالی است و به واسطه آنها نه تنها وجود خدا اثبات میگردد بلکه به تکیه بر آنها میتوان صفات و افعال خداوند تبارک و تعالی را نیز اثبات کرد.
به همه دوستان همین جا میگم که مطالبم را به عمد copy و paste نمیکنم البته همه اش از روی مطالب بزرگان این فن است ولی به عمد خودم تایپ میکنم و چون دارم با تمام وجودم روش کار میکنم لذا ازتون میخوام واقعا با من جلو بیایید تا به یک جای مناسب و خوب برسیم... این بحث باید به صورت مکالمه ای و گفتمانی باشد ...
اگر امر خاصی دارید بفرمایید من به گوشم...
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، Admirer ، MohammadSadra ، N.Mahdavian ، میلاد.م ، گل مرداب ، ترنم ، emadm ، تازه مسلمان ، pop110 ، SARV ، یاشار ، civilanon ، shafagh_mah ، حسن عزتي ، m.hossein ، sam fisher ، hesam110 ، Lord_Contemno ، help me ، mahdavi61313 ، باهتول ، پرستوی مهاجر ، andishe ، مبينا ، saloomeh ، حسن.س. ، MohammadMeraj ، مجید املشی ، Reza71 ، یا ثارالله ، شیدا ، ضحی ، DRiVeR ، حنین ، آشفته ، gomnam ، فرمیسک ، آفتاب ، ilidin ، اولولالباب ، FN_AntiZionism ، sagheb ، لبخند خدا ، Patriot ، mahdy30na ، amirhq21 ، mofa ، مرهم ، Mohammad Trust ، Ali#59 ، عالم مقدس لاهوت ، مجتبی110 ، سـلمان ، هادی... ، meisamtiger ، یاســین ، حضرت عشق ، شهرام ، mkashipazha ، عقیق ، vahrakan

آغاز صفحه 20 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۴:۲۰, ۱۹/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/بهمن/۹۰ ۱۵:۱۴ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #191
آواتار
چون اگر نیازمند به امر خارج از ذاتش باشد آن امر خارج از ذات باید علت واجب الوجود قرار گیرد در حالی که ما در ابتدا ثابت کردیم که دیگر هیچ موجودی نه خارجی و نه ذهنی علت واجب الوجود قرار نمیگیرد
نیازمندی لازم و ملزوم علت داشتن است و تنها موجودی بیناز است که دیگر ماورای آن علتی نباشد ... اگر توضیح بیشتری لازم بود با کمال میل اضافه میکنم. یا علی.
مبحث علیت
دوستان گرامی ام به دلیل مهم بودن موضوعی که در پیش داریم با اجازه شما برآن شدم که مطالبی را در مورد علیت و مفاد این قضیه بیان کنم تا بتونیم با توشه بیشتری به مباحث صفات واجب برسیم.
البته به علت اینکه برام یه مشغله کاری پیش اومده شاید امروز نتونم آنچنان که باید به این قضیه بپردازم.. خلاصه اگر شما نظری انتقادی و بیانی داشتید من در خدمتم. راستی من انتظار دارم هر پست من را با امضاء آن کامل بخونین پس صلوات یادتون نره...یاعلی.

امضای سید ابراهیم
[تصویر: 70398176744835468767.png]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، saloomeh ، مبينا ، مجید املشی
۲۰:۴۰, ۱۹/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #192
آواتار
به نام خدا
سلام علیکم
جناب آقای فرید آقا اگر یک ماده گرا هم به سراغ شما بیاید همین گونه خدارا برایش اثبات می کنید.؟سخنان امام علی (علیه السلام)زمانی اثبات می شود که اول خدا اثبات شود خدا هم این گونه که سید ابراهیم و محمد صدرای عزیز گفتند اثبات می شود.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم
۱۲:۱۹, ۲۳/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #193
آواتار
یک مقدمه مهم: ماهیت در مرتبه ذات خود یعنی زمانی که آن را به تنهایی در نظر میگیریم نه موجود است و نه معدوم. زیرا وجود و عدم عین و جزء هیچ ماهیتی نیست. پس ماهیت نسبتش به وجود و عدم یکسان است و نه اقتضای وجود دارد و نه عدم. بنابراین ماهیت برای آنکه یکی از دو طرف وجود و عدم برایش رجحان یابد نیازمند است به امری بیرون از ذات. اینجا اصل حود علیت ثابت میشه. سوالاتی هم این جا میتونه رخ بده که من نمی گم... میخوام ببینم خودتون میتونید حدس بزنید ودر کل به همین سه خط اگر ایرادی ندارید ما بریم جلوتر.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: saloomeh ، مبينا ، مجید املشی
۱۷:۳۷, ۲۴/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/بهمن/۹۰ ۱۷:۴۰ توسط گل مرداب.)
شماره ارسال: #194
آواتار
(۲۳/بهمن/۹۰ ۱۲:۱۹)سید ابراهیم نوشته است:   پس ماهیت نسبتش به وجود و عدم یکسان است و نه اقتضای وجود دارد و نه عدم. بنابراین ماهیت برای آنکه یکی از دو طرف وجود و عدم برایش رجحان یابد نیازمند است به امری بیرون از ذات.
بنام خدا

سلام. ماهیت ممکن الوجود نیازمند به امری بیرون ازذات هست دیگه استاد سخت گیر؟
۱۹:۴۷, ۲۴/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #195
آواتار
البته شما لطف دارید..
.نه ماهیت در ذات خودش نه.... این جا من مجبورم کمی دقیق شم تا در بحث های جلوتر به مشکل برنخوریم.
ماهیت در ذات خودش نیازمند نیست بلکه ماهیت برای موجود شدن به امر خارج از ذات نیاز دارد. اگر بگوییم ماهیت در ذات نیازمند است آنگاه بین ماهیت و اعراض تفاوتی نیست... پس اگر بخواهیم دقیق تر بگیم این میشه که ماهیت برای موجود شدن به امری خارج از ذاتش نیازمند است که آن امر خارج از ذات دلیل نام دارد.
اتاق اتاق است تا ابد هم اتاق میماند ولی برای گرم شدن به امری خارج از معنای اتاق نیازمند است که آن حرارت است... این حرارت که علت گرمای اتاقه خارج از از ذات اتاق هست چون اگر نبود اتاق از ابتدا باید گرم میبود.
اینم برای اینکه امر کردید با مثال جلو بیام. یا علی.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مبينا
۱۱:۲۳, ۲۶/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/بهمن/۹۰ ۱۱:۰۴ توسط گل مرداب.)
شماره ارسال: #196
آواتار
(۲۴/بهمن/۹۰ ۲۳:۱۵)راز گل سرخ نوشته است:   به هر حال منظور از آیه، این گونه سؤالات بی‌فایده و بی‌ثمر است که نه فایده دنیایی دارد و نه آخرتی که قرآن از آن ممنوع کرده است.
بنام خدا

سؤالات بی فایده وبی ثمر! فکرنمیکنم سؤال درباره ی اثبات وجود خدا بیفایده و بی ثمر باشه!به قول استاد سختگیرمون. اگه شما یه آدمی رو ببینید که خدارو قبول نداره، و عقل گرا هم هست خدا رو چطوری میخواید براش اثبات کنید! بهش میگید خداهست دیگه، همین میخوای باور کن، میخوای باور نکن! اگر سؤال کنی کافر میشی؟!طرح این سؤال جزء مباحث کلامی دین شریف اسلام هستش.باعث تقویت اعتقاد میشه نه کفر! چون جواب داره! خدا یک وجود تک وجهی نیست! اون شناخت حقیقی خدا و حکمتهای وصف نشدنیشه که با عقل انسان قابل درک و فهم نیست.اینجا ادعا شده وجودش از راههای عقلی قابل اثباته نه شناختش.
اسلام آیین زندگی، مخالف بیفکری

معلول: موجودی که به دلیل فقر نیازمند به غیر هست. چیزی که ازخودش هستی نداره، هستی خودش رو ازغیر میگیره.

علت:چیزی که متناسب با ویژگی وجودیش منجر به تحقق پدیده ی دیگه ای میشه. علت مورد نظر در برهان علیت به معنای "دلیل" نیست به معنای "هستی بخش" هستش. درضمن علت خودش هم میتونه معلول باشه.

اصل علیت:معلول برای بودنش محتاج علت هست.

دور وتسلسل خودشون روابط علی و معلولی بودن دیگه! که با رد اونها وجود واجب الوجود اثبات شد. درسته؟
راستی یه سؤال:

اگه علیت درست باشه، علت وجود خودواجب الوجود چیه؟!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: saloomeh ، مبينا ، سید ابراهیم ، mahdy_mir
۱۱:۱۴, ۳۰/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #197
آواتار
باز این خواهر ما یه کم ترمز بریدندو با سرعت رفتن جلو البته قبلا هم جواب این را داده بودم واجب الوجودی علتی اسن که دیگر ماوریا آن علتی نیست چون آنگاه تسلسل به وجود میاد که باطل بودنش بحث شد.
من پیشنهاد میکنم پست 195 رو کمی با دقت بیشتر بخونیم...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مبينا ، MohammadSadra ، saloomeh
۱۱:۲۳, ۳۰/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/بهمن/۹۰ ۱۱:۲۴ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #198
آواتار
(۲۳/بهمن/۹۰ ۱۲:۱۹)سید ابراهیم نوشته است:  یک مقدمه مهم: ماهیت در مرتبه ذات خود یعنی زمانی که آن را به تنهایی در نظر میگیریم نه موجود است و نه معدوم. زیرا وجود و عدم عین و جزء هیچ ماهیتی نیست. پس ماهیت نسبتش به وجود و عدم یکسان است و نه اقتضای وجود دارد و نه عدم. بنابراین ماهیت برای آنکه یکی از دو طرف وجود و عدم برایش رجحان یابد نیازمند است به امری بیرون از ذات. اینجا اصل حود علیت ثابت میشه. سوالاتی هم این جا میتونه رخ بده که من نمی گم... میخوام ببینم خودتون میتونید حدس بزنید ودر کل به همین سه خط اگر ایرادی ندارید ما بریم جلوتر.

آقا سید ماهیت یکی از ممکن الوجود هاست؟

پ.ن.
این ارسال رزرو من برای بعضی سوال ها.
۱۶:۴۳, ۳۰/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #199
آواتار
سوال فوق العاده مهم ممنون از صداری عزیزم.
ماهیت موجود نیست که بتوانیم بگوییم ممکن الوجود ... ماهیت یک امر و مفهوم است یک حالت اعتباری است که ما در ذهنمان از چیزی در میابیم.
ولی این ماهیت لازم و ملزوم امکان است... یعنی همیشه ماهیت با امکان است و این امکان هیچگاه از ماهیت جدا نمیشود. در این جا خیلی امور ثابت میگردد.
1- ملاک وابستگی یک موجود به علت نه وجود اوست و نه حادث شدنش بلکه امکان اوست.(از همین گزینه 1 کلی مطلب میتوان درآورد)
2- واجب الوجود ماهیت ندارد. یادتونه گفتم ماهیت به نوعی سخنگوی ذات است... در مورد واجب الوجود باید بگوییم که آنقدر ذاتش بسیط و روشن است که دیگر نیازی به سخنگو و روشن کننده ای ندارد. البته همه این ها را میتوان کلی توضیح داد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، مبينا ، گل مرداب ، saloomeh
۱:۲۷, ۱/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #200
آواتار
(۳۰/بهمن/۹۰ ۱۱:۱۴)سید ابراهیم نوشته است:  باز این خواهر ما یه کم ترمز بریدندو با سرعت رفتن جلو البته قبلا هم جواب این را داده بودم واجب الوجودی علتی اسن که دیگر ماوریا آن علتی نیست چون آنگاه تسلسل به وجود میاد که باطل بودنش بحث شد.
من پیشنهاد میکنم پست 195 رو کمی با دقت بیشتر بخونیم...
بنام خدا

سلام. بس که شما به تاپیک سر میزنید، سرتون خلوت شده! آدم قاط میزنه، ترمز میبره دیگه!
بله خودم جوابو میدونستم در واقع سؤال من جهت تأکید بیشتر بود.همین! بنده از صنعت تجاهل استفاده کردم.Dodgy

"طبق اصل علیت، چیزی نیاز به علّت داره که معلول باشه، ولی اینطور نیست که «هر چیزی» نیاز به علّت داشته باشه. هیچ کس نمیتونه این ادعا که «هر چیزی نیاز به علّت داره» رو ثابت کنه، ولی طبق تعریف اصل علیت «هر معلولی محتاج علّت است.»، امرِ بدیهیه. ما وقتی میخوایم چیزی رو شور کنیم به اون نمک میزنیم ولی برای اینکه نمک رو شور کنیم نیاز به استفاده از چیزی نداریم چون "شوری توی ذات نمکه و نمک ذاتاً شوره". در مورد برهان علیت هم همینه، هستی ذات خداست، خدا ذاتاً هست.
"
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مبينا
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]