|
قدم اول: وجود خدا اینگونه ثابت میشود!!!
|
|
۱۲:۱۶, ۲۵/دی/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/آذر/۹۱ ۱:۲۶ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام به همه منتظران حضرت یار
در تاپیک قبلی خوب مباحث وجود خدا بیشتر جنبه شهودی و علمی و از روی براهین نظم در عالم بود که این حقیر به شدت مخالف آن براهین هستم و ادعای من این است که نمیشود با آن موارد به اثبات آن خدایی که ما با مذهبمان قبول کرده ایم برسیم... در عوض براهین دیگری است که با تکیه بر عقل محض جلو آمده است و بسیار محکم و عالی است و به واسطه آنها نه تنها وجود خدا اثبات میگردد بلکه به تکیه بر آنها میتوان صفات و افعال خداوند تبارک و تعالی را نیز اثبات کرد. به همه دوستان همین جا میگم که مطالبم را به عمد copy و paste نمیکنم البته همه اش از روی مطالب بزرگان این فن است ولی به عمد خودم تایپ میکنم و چون دارم با تمام وجودم روش کار میکنم لذا ازتون میخوام واقعا با من جلو بیایید تا به یک جای مناسب و خوب برسیم... این بحث باید به صورت مکالمه ای و گفتمانی باشد ... اگر امر خاصی دارید بفرمایید من به گوشم... |
|||
|
| آغاز صفحه 21 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۳:۴۹, ۱/اسفند/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱/اسفند/۹۰ ۱۵:۰۸ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #201
|
|||
|
|||
|
با تشکر فراوان مثال خوبی بود. ادامه بحث:
ابتدا میخواستم از تقسیم بندی های علت هم نکاتی را خدمت شما بزرگواران عرض کنم ولی احساس میکنم خیلی طولانی بشه بهر حال اگر میبینید که مفید فایده است بفرمایید تا آنها را هم به عرض برسانم. الان میخوام به اثبات امری بپردازم که بسیار مهمه وباید هم دقت بیشتری بفرمایید یا علی. دوستان وجود معلول در ظرف وجود علت اش واجب و ضروری است. یعنی با وجود علت حتما باید معلول هم به وجود آمده باشد. حال اگر اینگونه نباشد یعنی معلول با وجود علت معدوم باشد از دو حال خارج نیست: قبل از آنکه آن دو گزینه را بگوم شما را متوجه میکنم به آن امری که هرچیزی باید علتی داشته باشد حتی عدم یک چیز که عدم یک معلول به خاطر عدم علتش می باشد. 1- یا در همان حال که علت وجود معلول موجود میباشد علت عدم معلول هم تحقق داشته باشد که در این صورت اجتماع نقیضین لازم میآید که محال است. یعنی هم علت وجود معلول و هم علت عدم معلول باهم حضور یابند که این طلانش واضح است. 2- و یا علت عدم معلول محقق نمیباشد در این صورت معلول بی آنکه علت عدمش تحقق یافته باشد معدوم است و این هم طبق قاعده علیت محال میباشد. پس به این نتیجه میرسیم که با وجود علت تامه حتما وجود معلول هم ضروری است. من صبر میکنم تا این مطلب خوانده شود . ببینیم این امر مورد قبول شما واقع میشود یا خیر. یا علی. |
|||
|
|
۱۵:۳۹, ۱/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #202
|
|||
|
|||
|
۱۵:۴۴, ۱/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #203
|
|||
|
|||
|
بله به محض اینکه علت وجود پیدا کرد با وجود علت معلول هم به وجود میاد. مثل همین مثالی که شما فرمودید. یا علی .
|
|||
|
۱۵:۵۲, ۱/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #204
|
|||
|
|||
|
خب بعدش؟؟؟!
|
|||
|
۱۶:۰۸, ۱/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #205
|
|||
|
|||
|
من فکر نکنم محمد صدرا یا دیگر دوستان به همین راحتی این مسئله را قبول کنند. برای همین فعلا اجازه بدید همین جا کمی اتراق کنیم.
من خودم حالا میخوام یه سوال کنم. آیا این استدلال بالا اختیار خداوند را در خلق جهان رد نمیکند... یعنی کل عالم از اول با خدا بوده ؟ |
|||
|
|
۱۶:۱۸, ۱/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #206
|
|||
|
|||
|
منظور شما اینه که چون وجود علت وجود معلول رو ضروری میکنه،درنتیجه به محض ایجاد علت خلق جهان، معلولش که جهان باشه طبیعتا وضرورتا بوجود اومده.چون به محض وجود علت وجود معلول لازم میشه درنتیجه علت که ایجاد شد خدا مجبورشد دست به آفرینش بزنه؟!
|
|||
|
۱۶:۳۲, ۱/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #207
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحيم
سلام عليكم اگر منظور از استدلال بالا بحث ممكن الوجود است خير كل عالم از اول با خدا نبوده است. مثالي ساده بيان مي كنم كه ان شاءالله قياس به نفس نشود و صرفا براي درك مطلب است. فرض بفرماييد مادري پس از به دنيا آمدن فرزندش اختيار كند كه فرزندش با سواد شود. اين مادر بايد صبر كند تا فرزندش به رشد عقلي لازم برسد تا او را آموزش دهد! عالم هم بايد به مرتبه ي امكان برسد، تا به وجود آيد و اين سير طبيعي و غريزي آن است. اما اين مسئله با اراده ي خدا منافاتي ندارد چرا كه هدايت تكويني همان اراده ي خداست. و در مورد اراده ي خدا در به وجود آمدن خداوند درقرآن مي فرمايد" زماني كه خداوند اراده كندچيزي را، به آن مي گويد باش پس آن به وجود مي آيد" و اما در مواردي هم لازم است كه با اراده ي خداوند چاقو، گلوي حضرت اسماعيل را نمي برد و آتش بر حضرت ابراهيم سرد شود! |
|||
|
۱۶:۳۹, ۱/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #208
|
|||
|
|||
(۱/اسفند/۹۰ ۱۶:۱۸)سارا سلطانی نوشته است: منظور شما اینه که چون وجود علت وجود معلول رو ضروری میکنه،درنتیجه به محض ایجاد علت خلق جهان، معلولش که جهان باشه طبیعتا وضرورتا بوجود اومده.چون به محض وجود علت وجود معلول لازم میشه درنتیجه علت که ایجاد شد خدا مجبورشد دست به آفرینش بزنه؟! علت که ایجاد شد خدا مجبور شد؟؟؟ نه علت خود خداست. یعنی اینکه تا علت خودش موجود است حتما باید معلول هم موجود باشد. علت خود خداتس لذا علت نمیتواند خدا را مجبور کند. ولی در نهایت این شائبه رخ میدهد که این استدلال اختیار خدا در خلقت عالم را رد میکند. چون ما میگیم تا خدا موجود بود عالم هم موجود بود. |
|||
|
۱۶:۴۱, ۱/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #209
|
|||
|
|||
(۱/اسفند/۹۰ ۱۶:۳۲)najmeh نوشته است: بسم الله الرحمن الرحيمیعنی چی کل عالم ازاول باخدا نبوده؟ این که خیلی سخت شد؟ پس باکی بوده؟!!!!
|
|||
|
۱۶:۴۳, ۱/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #210
|
|||
|
|||
(۱/اسفند/۹۰ ۱۶:۳۲)najmeh نوشته است: بسم الله الرحمن الرحيم خدمت دوست گرامی خودم باید عرض کنم که نه ... کل عالم از همان ابتدا با خدا موجود بود. مثاتان زیاد برای من حداقل واضح نبود. فرمودید عالم هم باید به مرتبه امکان برسد.... اصلا امکان مرتبه ای ندارد که بخواد به آن مرتبه برسد ما امکالن در صفحات قبل به تفصیل تعریف کردیم. حال برای شما تنها یک جمله یمآورم. امکان یعنی یک مفهوم مساوی با وجود و معدوم. همین. یعنی سلب ضرورت هم از وجود میکند و هم از معدوم. حال این اعتبار ذهنی اصلتی ندارد که بخواهیم برایش مرتبه ای تعریف کنیم. |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| وجود خدا را ثابت کن؟! | Abasaleh | 85 | 35,394 |