کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 4.5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مهریه ی محمدی(مهرالسنة)
۱۹:۵۲, ۱۹/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله النور

دوستان عزیز سلام.

سه تا موضوع باعث شد که این تاپیک رو ایجاد کنم.یکی اینکه ماه،ماه ربیعه و بازار خواستگاری و نامزدی و عقد و عروسی داغه داغه.

یکی هم اینکه مهریه بیشتر اوقات بحث جنجال برانگیزی بوده و بنده تصمیم گرفتم این مشکل رو حداقل برای خودم برای همیشه حل کنم و این شد که رفتم سراغ تحقیق راجع به این موضوع.

سومین و مهمترین دلیلم هم این بود که خداوند تو قرآن میفرمایند:

لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِّمَن كَانَ يَرْجُو اللَّهَ وَالْيَوْمَ الْآخِرَ وَذَكَرَ اللَّهَ كَثِيرًا (احزاب21)
مسلّماً برای شما در زندگی رسول خدا سرمشق نیكویی بود، برای آنها كه اُمید به رحمت خدا و روز رستاخیز دارند و خدا را بسیار یاد می كنند.

دوست داشتم این اسوه ی حسنه بودن حضرت رو به صورت عملی تو زندگیم پیاده کنم و یه کم از حالت شعار بیام بیرون و اگر روزی قرار شد زندگی مشترک رو که خودش از سنت های رسول الله هست شروع کنم حواسم به اسوه ی حسنه م باشه.

پس بهترین کار برای تعیین مهریه رجوع به سنت نبوی است.

پیشوایان شیعه هم پیروان خودشون رو از تعیین مهریه ای بیش از مهرالسنه نهی کرده اند نه اینکه اگر مبلغی بیش از مهرالسنه تعیین بشه مرتکب فعل حرام شده ایم اما این نهی کراهت این عمل رو ثابت میکنه.

مطالبی که تو این تحقیقات بهش رسیدم رو به مرور تو این تاپیک قرار میدم انشاالله که به درد عزیزان بخوره و سعی کنن تو زندگیشون از قدم های اول سنت رسول الله رو پیاده کنن.

اول یه مقدمه ای رو خدمتتون عرض کنم:

از نظر علمای شیعه زن و مرد میتونن هر مبلغی رو که روش به توافق رسیدن به عنوان مهریه قرار بدن و هیچ محدودیتی در مقدار این مبلغ وجود نداره فقط یه شرط وجود داره و اونم اینه که مهریه باید دارای ارزش مالی یا خدماتی باشه.
اما در روایاتی که از ائمه و حضرت رسول به ما رسیده و طبق سیره این بزرگواران روی کم بودن مقدار مهریه تاکید شده.
مهریه نشانه صداقت مرد در ایجاد پیوند مقدس ازدواجه و نباید به وسیله ای برای تفاخر یا پایبند کردن اجباری برای ادامه زندگی تبدیل بشه.
تو این تاپیک قراره به تیتر های زیر بپردازیم:
_ثابت بودن مقدار مهرالسنه
_معادل ریالی مهر السنه
_مقدار واقعی مهرالسنه
_هدیه ی ازدواج
_بحث روایی مهریه

انشاالله ادامه دارد
.
.
.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Hadith ، وحید110 ، somayeh ، mhvvhm ، mahdy_mir ، Agha sayyed ، yamin ، فاطمه خانم ، محب الزهرا ، ali.khm ، nasimesaba ، sadegh-a ، میلاد.م ، أین المنتظر ، V-E ، payam mahdi ، حسن عزتي ، یا زهرا(س) ، abbas313 ، فاطمه الزهرا ، Admirer ، ario65 ، Havbb 110 ، سرباز سید علی ، azade ، harut ، saloomeh ، mahdy30na ، یاســین ، black ، rezamohammadi

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۹:۵۵, ۳۰/فروردین/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/اردیبهشت/۹۱ ۱۸:۲۲ توسط meshkat.)
شماره ارسال: #11
آواتار
بسم الله النور

بحث روایی:

1-حضرت رسول(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم):
در مهریه زنان زیاده روی نکنید،چرا که زنان در واقع باران خداوند سبحان اند.(1)

2- حضرت رسول(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم):
ای حولاء!سوگند به آنکه مرا به راستی،پیامبر و رسول فرستاد،هیچ زنی نیست که مهریه اش را بر شوهرش سنگین سازد مگر آنکه خداوند زنجیرهایی گرن از آتش دوزخ بر او بنهد(2)

3-حضرت رسول(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم):
بار خدایا حکومت غسان را از میان بردار و مهریه های (زنان) کِنده را پایین بیاور!(3)

4-امام صادق علیه السلام:
شومی زن این است که مهریه اش زیاد و رحمش سترون باشد.(4)

5-امام صادق علیه السلام:
از خجسته بودن زن این است که کم خرج و آسان زا باشد و از شومی زن این است که پرخرج و دشوار زا باشد.(5)

6-حضرت رسول(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم):
بهترین مهریه،سبک ترین آنهاست.(6)

7-حضرت رسول(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم):
با برکت ترین زنان،کم مهر ترین آن هاست.(7)
....................................................................................................​...................................
(1)-المجازات النبویه.ص77.ح144/بحار.ج103.ص353.ح34
(2)-مستدرک الوسائل.ج14.ص241.ح16604
(3)-عیون الاخبار لابن قتیبه.ج4.ص71
(4)-کافی.ج5.ص568.ح51/من لا یحضره الفقیه.ج3.ص556.ح4912/الخصال.ص100.ح53و...
(5)-کافی.ج5.ص564.ح37/تهذیب الاحکام.ج7.ص399.ح1594/من لا یحضره الفقیه.ج3.ص387.ح4359و...
(6)-المستدرک علی الصحیحین.ج2.ص198.ح2742/السنن الکبری.ج7.ص379.ح14332و...
(7)-المستدرک علی الصحیحین.ج2.ص195.ح2732/مسند ابن حنبل.ج9.ص478.ح25173و...

ان شاءالله ادامه دارد
.
.
.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: أین المنتظر ، Havbb 110 ، saloomeh ، taleb
۲۱:۵۵, ۱۲/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #12
آواتار
بسم الله النور
ادامه روایات:

8-حضرت رسول صلی الله علیه و آله وسلم:
پر برکت ترین ازدواج،آن است که کم هزینه تر باشد.

9-حضرت رسول صلی الله علیه و آله وسلم:
از میمنت زن آن است که خواستگاری و مهریه و زایمانش آسان باشد.

10-حضرت رسول صلی الله علیه و آله وسلم:
برترین زنان امت،خوبروترین و کم مهرترین آنان است.

11-امام صادق علیه السلام:
شومی و ناخجستگی زن،زیاد بودن مهریه او و نا فرمانی از شوهرش می باشد.

12-امام علی علیه السلام:
مهریه زن ها را سنگین نگیرید که موجب کدورت و دشمنی گردد.

13-امام صادق علیه السلام:
کسی که مهریه ای(برای زن قرار دهد)و قصدش این باشد که به او ندهد همانند دزد است.

.............................................................................................
(8)مسند ابن حنبل ج9-ص365-ح24583/شعب الایمان-ج5-ص254-ح6566/کنز الاعمال ج16-ص299-ح44577
(9)مسند ابن حنبل-ج9-ص355-ح24532/المستدرک علی الصحیحین-ج2-ص197-ح2739
(10)کافی-ج5-ص324-ح4/من لا یحضره الفقیه-ج3-ص386-ح4356
(11)معانی الاخبار-152/منتخب میزان الحکمه-254
(12)وسائل الشیعه-ج15-ص11
(13)فروع کافی-ج5-ص378
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: V-E ، saloomeh ، taleb ، mahdy30na
۲۲:۴۰, ۱۴/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #13
آواتار
اللهم صل علی محمد و ال محمد

کاش این تاپیک ادامه داشته باشه
.......
Heart
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: V-E ، یاســین
۲۰:۵۴, ۱۳/بهمن/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/بهمن/۹۲ ۲۱:۰۰ توسط مرهم.)
شماره ارسال: #14
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
با توجه به محاسباتی که ارائه شده منم میخوام محاسباتی رو از منظر کتاب ایات برگزیده از علیزضا مستشاری ارائه بدم
همون طور که دوستان گفتن
مهریه حضرت زهرا (سلام الله علیها) =500 در هم بوده
اگر تاریخ را کنکاش کنیم، خواهیم فهمید که قیمت یک گوسفند خوب، دو درهم بود؛ یعنى با آن مهریه، مى شد 250 گوسفند خرید
خب بر اساس قیمت امروز مورخه 13 بهمن 93 قیمت هر کیلو دام زنده برابر11 هزار تومان هست
اگر یک گوسفند متوسط حدود 50 کیلو در نظر گرفته بشه
قیمت هر گوسفند=550 هزار تومان
قیمت 250 گوسفند=137 میلیون و 500 هزار تومان
که با توجه به نرخ سکه امروز در تهران که حدود 870 هزار تومان بود
تقریبا تعداد سکه تایین شده در زمان حال میشه برابر=158 سکه تمام بهار ازادی

البته قبول داریم که نمى شود ارزش پول این زمان و آن زمان را با مقایسه یک نوع کالا، مشخص کرد؛ ولى به طور تقریبى مى شود حدس زد.

حال بر اساس آیه 27 سوره قصص به تایین مهریه میپردازم
(شعیب )-) گفت: من مى خواهم یکى از این دو دختر خود را (-(که مشاهده مى کنى )-)، به نکاح تو در آورم؛ به این (-(شرط)-) که هشت سال براى من کار کنى، و اگر ده سال را تمام گردانى، اختیار با توست و نمى خواهم بر تو سخت گیرم و مرا ان شاءالله از درستکاران خواهى یافت.

اگر خوب به این ایه دقت کنین متوجه میشید شرط مهریه پرداخت در طول زمان بوده.و حضرت شعیب بر اساس دارایی حال داماد مهریه رو تایین نکرده بلکه بر اساس توان کاری حضرت موسی مهریه رو مشخص کرده

حالا برا اساس این داستان
اگر ما بدونیم در این زمان اجرت یک چوپان در ماه چقدر هست میتونیم میزان مهریه رو به طور تغریبی به دست بیاریم

اجرت یک ماه چوپانی کردن در زمان حال = آیه کسی میدونه
Huh
؟*12*8= میزان مهریه
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: rezamohammadi
۲۱:۰۱, ۱۳/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #15
آواتار
(۱۳/بهمن/۹۲ ۲۰:۵۴)غریب نوشته است:  
بسم الله الرحمن الرحیم
با توجه به محاسباتی که ارائه شده منم میخوام محاسباتی رو از منظر کتاب ایات برگزیده از علیزضا مستشاری ارائه بدم
همون طور که دوستان گفتن
مهریه حضرت زهرا (سلام الله علیها) =500 در هم بوده
اگر تاریخ را کنکاش کنیم، خواهیم فهمید که قیمت یک گوسفند خوب، دو درهم بود؛ یعنى با آن مهریه، مى شد 250 گوسفند خرید
خب بر اساس قیمت امروز مورخه 13 بهمن 93 قیمت هر کیلو دام زنده برابر11 هزار تومان هست
اگر یک گوسفند متوسط حدود 50 کیلو در نظر گرفته بشه
قیمت هر گوسفند=550 هزار تومان
قیمت 250 گوسفند=137 میلیون و 500 هزار تومان
که با توجه به نرخ سکه امروز در تهران که حدود 870 هزار تومان بود
تقریبا تعداد سکه تایین شده در زمان حال میشه برابر=158 سکه تمام بهار ازادی

البته قبول داریم که نمى شود ارزش پول این زمان و آن زمان را با مقایسه یک نوع کالا، مشخص کرد؛ ولى به طور تقریبى مى شود حدس زد.

حال بر اساس آیه 27 سوره قصص به تایین مهریه میپردازم
(شعیب )-) گفت: من مى خواهم یکى از این دو دختر خود را (-(که مشاهده مى کنى )-)، به نکاح تو در آورم؛ به این (-(شرط)-) که هشت سال براى من کار کنى، و اگر ده سال را تمام گردانى، اختیار با توست و نمى خواهم بر تو سخت گیرم و مرا ان شاءالله از درستکاران خواهى یافت.

اگر خوب به این ایه دقت کنین متوجه میشید شرط مهریه پرداخت در طول زمان بوده.و حضرت شعیب بر اساس دارایی حال داماد مهریه رو تایین نکرده بلکه بر اساس توان کاری حضرت موسی مهریه رو مشخص کرده

حالا برا اساس این داستان
اگر ما بدونیم در این زمان اجرت یک چوپان در ماه چقدر هست میتونیم میزان مهریه رو به طور تغریبی به دست بیاریم

اجرت یک ماه چوپانی کردن در زمان حال = آیه کسی میدونه
Huh
؟*12*8= میزان مهریه
مگه مهریه حضرت زهرا آب نبوده؟
۲۱:۳۸, ۱۳/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #16
آواتار
(۱۳/بهمن/۹۲ ۲۱:۰۱)Tishtar نوشته است:  مگه مهریه حضرت زهرا آب نبوده؟
اين مطلب كه در زبان بعضي از مردم مشهور شده كه آب مهريه حضرت زهرا ـ سلام الله عليها ـ است منشأ روايي دارد كه به چند نمونه از اين روايات اشاره مي‌شود:
امام باقر ـ عليه السلام ـ مي‌فرمايند:
جُعِلَتْ لها في الارض اربعة انهار: الفرات و نيل مصر و نهروان و نهر بلخ.
يعني چهار نهر فرات، نيل، نهروان و بلخ در روي زمين براي حضرت زهرا ـ سلام الله عليها ـ قرار داده شده است.
[1]
و همچنين در حديث ديگر آمده كه: امام باقر ـ عليه السلام ـ فرمودند: مهريه حضرت زهرا ـ سلام الله عليها ـ در آسمان يك پنجم دنيا و ثلث بهشت و چهار رود از رودهاي دنيا؛ فرات، نيل، نهروان و بلخ مقرر شده و در زمين هم مهر السنة يعني پانصد درهم بوده است.
[2]
بنابراين معني «آب مهريه زهر است» ، عبارت از، آب رود هايي است كه خداوند متعال آنها را به عنوان مهريه در روي زمين براي آن حضرت قرار داده و چون كه اين چهار رود آب هاي زيادي در ذخيره دارند، بدين لحاظ تعبير به «آب مهريه زهر است» مي كنند.
معرفي منابع جهت مطالعه بيشتر:
1. زندگاني حضرت فاطمه ـ سلام الله عليها ـ نوشته آقاي رحماني همداني
2. زندگاني حضرت فاطمه(سلام الله علیها) دكتر سيدجعفر شهيدي.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ali#59 ، یاســین ، aboutorab ، rezamohammadi
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]