کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 14 رای - 3.93 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
.::حلقه ی نقد دسته جمعی : انیمیشن رنگو-Rango ::.
۱۷:۳۷, ۷/اسفند/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/فروردین/۹۱ ۱۶:۱۴ توسط Admirer.)
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام بر دوستان گرامی!Smile

همانطور که مستحضرید در تاپیک <<<___ بیایید گام به گام نقد کنیم ___>>> طرحی رو مطرح کردیم که مطابق آن قرار شد هر از چند گاهی به نقد و تحلیل یکی از آثار مشهور و جدید سینمای جهان بپردازیم که انتخاب اول انیمیشن رنگو شد.

و در این تاپیک قرار هست که با مشارکت همه ی دوستان به نقد و بررسی این اثر بپردازیم و بنابراین به "حلقه ی نقد دسته جمعی ( 1 )" نام گذاری شد.

چنانچه روند اجرای این طرح مناسب پیش برود انشاالله قصد داریم هر ماه این حلقه ی نقد رو تشکیل بدیم و نتیجه ی نهایی رو به صورت یک مقاله ی آماده و جامع در یک تاپیک جدید بنگاریم تا مورد استفاده ی دیگر کاربران اینترنت ( چه عضو اینجا و چه خارج از اینجا ) قرار بگیرد و سهم کوچکی در این عرصه داشته باشیم.

و اما می رسیم به اولین جلسه :

در این جلسه قرار هست انیمیشن رنگو مورد کند و کاو قرار بگیرد. و این تاپیک به طور رسمی از فردا شب ( دوشنبه 8 اسفند ) شروع به کار خواهد کرد و تا آن زمان بسته خواهد بود!Smile

چند نکته از تجربیات خودم رو گفتم شاید بد نباشه به سمع و نظر دوستان برسونم تا با چشمانی بازتر به تماشای فیلم بنشینن :

1. مهم ترین نکته این که به احساساتتان غلبه کنید و هر جا که فکر می کنید فیلم در حال سوء استفاده از احساسات شماست سریعا قطعش کنید و پس از مدتی فکر و استراحت دوباره به تماشا بنشینید.

2. هنگام تماشا حتما سعی کنید قلم و کاغذ به همراه داشته باشید و با قطع کردن مکرر فیلم، سیر روند داستان و سرگذشت شخصیت ها را یادداشت و تجزیه و تحلیل کنید.

3. نقاط عطف داستان را حتما چندین بار بدون درگیر شدن احساسات تماشا کنید و نکات مهم موجود را استخراج کنید.

4. در آخر حتما خلاصه ای از داستان را بنویسید و سعی کنید تکه های به هم ریخته ی فیلم را به شکل یک داستان سر راست در بیاورید!

5. هر آنچه که در مورد پیام نهایی فیلم حدس می زنید و سرنخ هایی که یادداشت کرده اید را با جست و جوی خارجی دنبال کنید و بسط دهید. از وقایع تاریخی تا ارجاع به داستان های دیگر و . . .

6. با جست و جو در اینترنت و مجلات از چند و چون مولفان و حرف و حدیث های پیرامون حواشی فیلم و . . . مطلع شوید.

7. نظرات مختلف منتقدین و تماشاگران، میزان بازدید و به طور کلی بازتاب فیلم در دنیای خارجی را رصد کنید.

این ها تجربیات شخصی ای بودن که به فکر من می رسید تا به شما برای تحقیق اولیه تا فردا شب بگم!!

یک سری قانون که نمیشه گفت بیشتر خواهش از دوستان قبل از بحث دارم : Smile

1. لطفا پست اسپم ( به خصوص خارج از موضوع اصلی تاپیک ) ارسال نکنن!

2. تا جایی که میشه مطلب کپی نکنن! مگر این که سوال خاصی داشته باشن و نکته ی خاصی مد نظرشون باشه!

3. هر کسی آزاد هست تا هر نکته ای که به ذهنش می رسه بیان کنه و دوست دارم اندیشه هامون با هم در کمال احترام برخورد کنه!!Smile و لطفا تا جمع بندی نهایی سعه ی صدر خودتون رو حفظ کنید!!Angel

4. نظرات و تحقیقات همینطور غربال میشن تا نهایتا به یک مقاله ی نسبتا کامل می رسیم که در آخر همین تاپیک برای جمع بندی نهایی زده میشه و در صورت تایید همه ی دوستان به صورت تاپیکی جداگانه و مقاله ای کامل در تالار قرار خواهد گرفت!

5. اینجانب قصد دارم بیشتر سکوت کنم تا نظرات و تحقیقات شما رو ببینم!Smile و سعی می کنم بیشتر با طرح سوال و جهت دهی کلی بحث و تقابل با نظرات دوستان بحث رو پیش ببرم!!Blush پس منتظر نظرات خارق العاده ای از سوی حقیر نباشید!!Angel

6. چند تا مقاله و نقد معتبر خارجی هم هست که باید ترجمه بشن و به سمع و نظر دوستان برسه تا ابعاد بیشتری از داستان روشن بشه! از الان گفتم تا نیروهای خودجوش و انقلابی آماده ی ترجمه باشن!!Smile

و اگر مورد خاص دیگه ای هم باشه در طول بحث بهش اشاره می کنم چون همین ها فعلا به ذهنم رسید!!Wink

پس تا فردا شب که تاپیک باز بشه شما رو به خدای بزرگ می سپارم!!Smile

یا علی
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: saloomeh ، دل خسته ، میلاد.م ، shafagh_mah ، خاک ، mrfarzadj ، mohamad ، soldier ، Yaser_h2011 ، mhvvhm ، iman-s ، أین المنتظر ، rastin ، mohammad reza ، سید ابراهیم ، Reza2035 ، soshiant ، Gryffen ، zarati313 ، وحید110 ، فاطمه خانم ، Havbb 110 ، alitalebi ، طالب نور ، hesam110 ، SARV ، Mitsonary ، amir72 ، cernel ، یاران مهدی ، Detector ، ANTI satan ، vahrakan ، انصارالمهدی ، Justice Bringer ، Moh3eN-QalaM ، مجید املشی ، gomnam ، اولولالباب ، fiftynine ، sabrina ، fafa*

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۲:۱۵, ۱۲/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #11
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

رنگو که بود؟ چه ویژگی هایی داشت؟ از کجا شروع کرد و به کجا رسید؟ رسالتش چه بود؟

سلام
برادر ادمیرر این سوالایی که شما پرسیدی به نظر من تقریبا 50 درصد نقدو شامل میشه چرا که رنگو به عنوان نقش اصلی انیمیشن (که خط اصلی فیلم با اون دنبال میشه) چه بودنش؟ رسالتش؟ و این که به کجا میرسه؟ بطور کامل کل خط اصلی فیلم رو بیان میکنه.

در مورد این که رنگو چه بود و چه ویژگی هایی داشت تقریبا رفقا حق مطلبو ادا کردند ولی یه نکته ریز به نظر من خیلی مهمه.

چرا رنگو برای اولین بار اسم خودش (میشه گفت شخصیتش) رو از روی یه شیشه مش*روب انتخاب میکنه؟

در مورد سوال سوم باید یه بار دیگه فیلمو ببینم تا بعد.

برادر ادمیرر خواهشا سعی کنید نقدو با سرعت آهسته پیش ببریم چون اولا نوبت به ما که کمتر قسمت میشه به تالار سر بزنیم هم برسه و دوما این فیلم رو من هر بار که میبینم و نقدی ازش میخونم به نکات تازه ای پی میبرم و لازمه که بازم ببینم و یه جمله قدیمی هست که میگه رهرو آن است که آهسته و پیوسته رود.

یا علی (علیه السلام) مدد
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Admirer ، Ahmad-A.R.M ، mhvvhm ، خاک ، rastin ، فاطمه خانم ، فرهاد ، Yaser_h2011 ، mohammad reza ، melanie2222
۱:۰۴, ۱۵/اسفند/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/اسفند/۹۰ ۱۵:۱۴ توسط Admirer.)
شماره ارسال: #12
آواتار
به نام خدا

سلام.Smile

@ soldier :

در مورد سرعت نقد البته کمی کندتر شده ( از دوستان خبری نیست!!Wink ) ولی به هر حال این رو هم توجه داشته باشید که ما قصد نداریم فلسفه ی همه ی دنیا رو کشف کنیم و چندین سال برای نقد یه اثر وقت بذاریم!!Smile به هر حال من سعی می کنم سرعت رو جوری تنظیم کنم که همه به اظهار نظر پیرامون همه ی اقسام فیلم برسن!!

در مورد سوالی هم که راجع به شخصیت رنگو گفتید :

اول این که اینجانب اتیمولوژی اسم رنگو رو به انتهای پست قبلی اضافه کردم و می تونید ملاحظه کنید!!

نکته ای هم که شما اشاره کردید در سکانسی که داخل رستوران رنگو شخصیت خیالی خودش رو می سازه از روی شیشه ی مشروب نیست!! اون شیشه اسانس کاکتوسه!! ( cactus juice )

که روش هم نوشته شده hecho en durango که یه کلمه ی اسپانیایی گمان می کنم باشه و به معنای made in durango هست!!

در مورد دورانگو ( durango ) هم باید بگم یکی از ایالت های خیلی کم جمعیت و خشک مکزیکه!!! که شاید بی شباهت به شهر قصه ی ما در داستان هم نباشه!!!

از شما هم تشکر می کنم.

ضمن این که منتظر ادامه ی نظرات سایر دوستان هم هستم.Angel

یا علی

امضای Admirer
[تصویر: 1wn3fi050ilv8uqetyj9.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: rastin ، فاطمه خانم ، فرهاد ، خاک ، InsomniAc ، soldier ، mohammad reza ، zarati313
۲۳:۳۳, ۱۵/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #13
آواتار
با تشکر از این حرکت ارزنده دوستان، من یه چند تا نکته رو اشاره کنم....

اولین نکته ای که رنگو رو از بقیه انیمیشنهای امسال متمایز میکنه اینه که اصولا، رنگو جزو انیمیشن کودک و نوجوان محسوب نمیشه....اینو شما تو تک تک پلانها میتونید حس کنید....

هم ظاهر و گرافیک و ویژوال کار اینو نشون میده، هم مفهوم....

اما، رنگو حتی از انیمیشنهای بزرگسال سالهای اخیر هم خیلی پیچیده تره.....رنگو رو مقایسه کنید با همین تن تن که امسال اکران شد....

تن تن هم انینیشن بزرگساله، اما جوری ساخته شده که یه بچه هم ازش لذت ببره....اما رنگو هیچ بچه ای رو جذب نمیکنه.....چون فاکتورای جذب مخاطب کم سن و سالو نداره.....واسه همینم علی رغم همه امتیازای مثبت تو سایتای معتبر، تحسین های کم سابقه منتقدین و همه جایزه های معتبری که گرفت( و آخریش هم اسکار بود) توی گیشه موفق نبود.....

این نکته اینو نشون میده که، هدفی ورای تسخیر گیشه پشت این اثر بوده.....یه تفکر پیچیده....و نامفهوم، که تماشاگر رو اصلا جذب نمیکنه، ولی منتقدین درحد پرستش میبرن بالا کارو....

عذرخواهی میکنم شاید مطلبی که گفتم، خیلی مرتبط با بحثای دوستان نبود؛ چون حقیقتش پستای قبلیو نخوندم....

عجالتا اومدم این نکته رو بگم، برم فیلمو دوباره ببینیم، بعد بیام نظر دوستانم بخونم، بعد مفصل تر راجع بع این قضیه بنویسم.....

فعلا یاعلی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Admirer ، خاک ، فرهاد ، soldier ، mohammad reza
۰:۵۷, ۱۶/اسفند/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/اسفند/۹۰ ۱۳:۵۹ توسط حسن.س..)
شماره ارسال: #14
آواتار
انیمیشن رنگو یک انیمیشن برای اثبات و بقای تفکر پست مدرن است و خیلی عمیق تر از یافتن شخصیت و این مسائل جزئی است!!!!

در واقع رنگو تلاشی است برای نجات تفکر مدرن از مشکلات روز افزون موجوده و امیدواری قشر عمومی مردم غرب برای ادامه ی این راهی که هیچ سرانجام مشخصی بر آن مترتب نیست.

با اجازه یک توضیح کوچک درباره ی ذات انیمیشن بدهم:

معقول است اگر نخست درباره ی انیمیشن و ذات آن بحث شود تا متوجه شویم که انیمیشن یعنی هدایت تکوینی خیال انسان به نحوه غیر اختیاری و آنگاه بفهمیم که با نمایش این خیالات مصور چگونه می شود انسان را کنترل کرد:

1-برای دیدن به اصطلاح کارتون خیال ده ها(فقط برای درک کمیت بود) برابر از حالت معمولی آزادتر است.برای درک یک اسلاید نقاشی شما باید خیال را آزاد بگذارید تا تمام خطوط و رنگ های موجوده را به خزینه ی حس مشترک نفس انتقال داده از آنجا به خیال برده و آنگاه به خیال اجازه می دهیم لگام گسیخته به دنبال ما به ازای خارجی بگردد و دراین سیر مداوم خطراتی نهفته است؛از همینجاست که کمی با سر حرمت تصویرگری در شریعت اسلام تا قدری آشنا می شویم(معماری و صورتگری اسلیمی(مینیاتور) بحث دیگری دارد که مجالی خاص می طلبد).اما موضوع به اینجا ختم نمی شود شما برای درک چند دقیقه از یک انیمیشن باید صدها بار اسب خیال را آزاد رها کنید.این تمرین رهایی خیال مقدمه ای برای پذیرش سبک زندگی و منش غربی است.

2-در کارتون شما باید با غیر معقولات ارتباط برقرار کنید و این ما را از واقعیت صمدی الهی دور می کند.به عنوان مثال زمانی که شما می خواهید یگ گل مصنوعی را درک کنید.در حالتی که گل طبیعی دارید از صفات و اعراض آن به جوهر حقیقی متعالی و از آن به رتبه های بالای صفات جمیل خداوند، مرتبت می شوید و با شهود عمیق در کنه این گل به نوعی عبادت و خداشناسی و توحید را تمرین می کنید و هر شی ای که از این مقام دور شود(گل مصنوعی یا تصویر گل یا هر شی دیگری) خیال منفصل شده و خیال محل رشد و نمو جنیان و شیاطین است و خود بخوان از این مجمل مفصل را.در اسلام مجسمه سازی حرام است و حکمت آن دوری از صفات حقه خداوندی است و در حدیث داریم که به صورتگر مجازی(مجسمه ساز) در قیامت گفته می شود که به این مجسمه بدم تا زنده شود و وای به عذاب کسی که اسماء خدا را در بین بندگان می میراند.

3-لازمه ی دیدن فیلم و کارتن خلاص کردن قوه ی عاقله و فکر مدبر، در امور است.شما هنگامی که در زندگی عمومی خود صحنه هایی را تجربه می کنید از آنجا که می دانید می توانید روی آن موثر باشید پس مدام عقل را دخیل می کنید اما در فیلم و انیمیشن چون می دانید که باید خود را رها کرده و به دست نویسنده و کارگردان بسپارید تنها خیال شما است که باید آزاد باشد و عقل به ندرت در عموم مردم فعال است مگر در خواص که آن هم دیگر دیدن فیلم نیست و اینان وارد مقوله نقد فیلم شده اند.داستان های قرآنی از آنجا که ارائه ی تذکر است و نه شرح ماهیات و عوارض و دائما دعوت به تفکر و تجرید مقاصد است می تواند با ظرایف خودش راهکاری باشد برای حل برخی موانع این امر که البته با توجه به دیگر مشکلات جای بررسی جامع دارد.

4- .........

خلاصه پذیرش غرب و فرهنگ آن با کودکانی که با کارتون رشد کرده اند به آسانی هر چه تمامتر ممکن است و نپذیرفتن دین و عقلانیت وحیانی به همین منوال.......

اما کلیتی از نقد انیمیشن رنگو:

نجات مدرنیسم با مدرنیسم یا فرار از چاله به چاه (ادامه دارد.....)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Admirer ، خاک ، Hadith ، فرهاد ، أین المنتظر ، rastin ، وحید110 ، mohamad ، zarati313 ، mohammad reza ، فاطمه خانم ، علی 110 ، soldier
۲:۴۸, ۱۶/اسفند/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/اسفند/۹۰ ۲:۵۱ توسط Imam12.)
شماره ارسال: #15
آواتار
دوستان اگه اجازه بدن من بحثو کمی تخصصی تر کنم و وارد فاز شخصیت پردازی فیلم بشم و امیدوارم که این نقطه ی شروع مبحث جدید باشه
اولین شخصیتی که تحلیلش خیلی جالب بنظر میرسه و معمای بسیاری از سوالات شماست شخصیت لاکپشت که رئیس شهر به حساب میاد هستش
با این سوال کاملا آسون شروع میکنم. لاکپشت نماد چیست؟
همه ما جواب این سوالو میدونیم لاکپشت نماد کندی و حرکت آهسته با کمترین پیشرفت ممکن هست. خوب حالا نکته جالب تناقضی است که فیلم برای ما ایجاد میکنه
چرا شخصیتی مثل لاکپشت تو این فیلم شده رئیس شهر در حالی که این شخصیت بدنبال پیشرفت و ساختو سازه و تو فیلم مدام این جملرو میگه:
ما دیگه متمدن شدیم و باید آیندرو بسازیم

[تصویر: 30833261247675018705.jpg]

تناقض===> لاکپشت کند و آهسته از پیشرفت سریع حرف میزنه!!!
خوب دوستان شما این جمله که ما دیگه متمدن شدیم رو بیشتر از زبان چه کسانی میشنوید؟
واضح است که سیاستمداران غرب مدام دم از تمدن میزنن و شعرهای توخالی میدن در حالی که هیچ چیز از تمدن نمیدونن و فکر میکنن همه چیز یعنی دموکراسی و آزادی در واقع شخصیت لاکپشت به سیاستمداران غرب شباهت بی اندازه ی داره که خیال میکنن در حال پیشرفتن ولی با همین پیشرفتشون دارن به سمت نابودی حرکت میکنن و به دست چه کسی در نهایت نابود میشن؟

یک مار قدرتمند که شما کمو بیش با نماد آن آشنایی دارید و من بزودی درباره ی شخصیت مار بحثو ادامه میدم

یا حق

یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Admirer ، فرهاد ، rastin ، paradise ، mohammad reza
۱۰:۴۶, ۱۶/اسفند/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/اسفند/۹۰ ۱۲:۵۳ توسط Admirer.)
شماره ارسال: #16
آواتار
به نام خدا

با سلام به دوستان عزیز!!Smile

@ InsomniAc :

با سلام خدمت شما!

به نکته ی خیلی خوبی اشاره کردید که حقیر هم در پاسخ به دوست دیگه ای در تاپیک قبلی هنگام انتخاب این اثر عرض کردم که این انیمیشن برای کودکان ساخته نشده بود و محصولی استراتژیک در راستای تحرکات و سیاست های جدید ایالات متحده است!! به ویژه این که مورد توجه مسئولین آکادمی هم قرار گرفته بود!!

انشاالله نکاتی که مد نظرم هست رو با کمک دوستان بسط می دیم تا پرده از راز این انیمیشن برداریم.

از شرکت شما در بحث بسیار خوشحال شدم!

موفق بمانید و در پناه حق

@ حسن.س :

به نام خدا

سلام حسن جان!!

از شرکت شما در بحث بسیار بسیار مشعوف و خوشحال شدم!Smile

این انیمیشن کاملا پست مدرنه : هم از لحاظ ساخت و هم از لحاظ محتوا

من قصد داشتم این موضوع رو جلوتر بیان کنم و از دوستان بخوام که درباره اش تحقیق کنن که شما سریعتر لو دادین!Smile

مثلا همین مساله ای که در پست قبل بهش اشاره شد و به نوعی ریشه ی اسم رنگو به اونجا بر می گشت دقیقا آدم رو به یاد جنبش های پست مدرنیستی فرانسه می اندازه مثل دادائیسم! یا حتی در جای دیگه جلوی بانک آب، اغتشاشات مردم آدم رو یاد جنبش های پست مدرن می اندازه و حتی جنبش وال استریت!!

البته ما روش نقدمون رسیدن از جزء به کل اما شما بر خلاف ما معتقدی که باید از کل به جزء رسید!!

که در پاسخ به aftab2014 تا حدی توضیحش دادم!!

البته تا اینجا ما کار خاصی هنوز نکردیم و اگر اجازه بدید به جاهای مهیج تری در آینده خواهیم رسید!!

ممنونم از شما!

یا علی

@ Imam12 :

با سلام به شما دوست عزیز!

برادر ما الان توی فاز رنگو هستیم و هنوز وارد تحلیل شخصیت های شهردار و مار نشدیم!Wink

رنگو هنوز خیلی کار داره و تقریبا قسمت اعظم نقد ما رو شامل میشه!!

خوشحال میشم شما هم چنانچه نکته ی خاصی از رنگو مد نظرتون هست ( به انضمام سوالاتی که من پرسیدم! ) به ما و دوستان بفرمایید!!Smile

از حضور شما هم در بحث بسیار خوشحال شدم.Heart

یا علی

فقط باز هم از دوستان دیگه خواهش دارم که نظراتشون رو سریع تر بگن و باقی عزیزان هم صبور باشن تا بقیه اظهار نظر کنن و زیاد پشت سر هم نظر ارسال نکنن تا بحث یه طرفه نشه و حالت چت رومی بگیره!!

موفق بمانید و در پناه حق
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: خاک ، فرهاد ، rastin ، حسن.س. ، mohammad reza ، zarati313
۱۴:۱۴, ۱۶/اسفند/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/اسفند/۹۰ ۲۲:۰۴ توسط حسن.س..)
شماره ارسال: #17
آواتار
نجات مدرنیسم با مدرنیسم یا فرار از چاله به چاه

از زمان شکل گیری غرب در بعد فکری، با تفکرات دکارت از لحاظ نظری واندیشه ای فرانسیس بیکن از لحاظ عملی،آرام آرام با عبور سال های متمادی مشکلات نهفته در این سنخ جهان بینی به مرور رخ نمود.باید توجه کرد که غرب یک کل واحد است و این کل دارای موالیدی از قبیل سرمایه داری،تکنولوژی افسار گسیخته و بی هدف، علم مادی منفصل،لیبرالیسم و دیگر ملزومات و همین جهان بینی است که عمده ی مشکلات قرن بیستم را رقم زده است. مشکلات زیست محیطی تا معضلات اجتماعی ، فروپاشی خانواده ها تا تزلزل اخلاق عمومی ، فرهنگ نژادپرستی و صدها نقیصه ی دیگر که قابل مشاهده است.بعد از این بروز و ظهور های ناامید کننده دو رویکرد توسط اندیشمندان مطرح شد :

1- نجات غرب با غرب: این ایدولوژی معتقد است که باید با گفتمان درون تمدنی، مولفه های فروپاشی غرب را اصلاح کرد و این اصلاح با پیشرفت تکنولوژی ، تعویض روش های زندگی، قوانین جدید ، حاکمان عادل و یک عزم عمومی تحقق می پذیرد.(پست مدرن)
2-اندیشه ی عبور از غرب به ساحتی دیگر: تفکری که از بیرون به غرب می نگرد و اساس جهان بینی مدرن را نادرست می شمارد ؛ راه حل اساسی را از نو باز تعریف کل موجودیت این تمدن می داند.به کلام دیگر غرب پایان تاریخ نیست و توهم مدرنیته باید به تاریخ سپرده شود.

انیمیشن رنگو تلاشی است برای القاء عمومی تفکر اول و امیدواری مردم غرب به اینکه می توان همین مسیر را هرچند مخاطرات فراوانی دارد ادامه داد.بنده چند نکته ی کلی عرض می کنم.ریزه کاری های موجود هم قابل بررسی است.

در اول سخن بگویم که برای دیدن انیمیشن رنگو باید خود را یک انسان غربی فرض کرده و در آن اوضاع ، مشکلات و ناهنجاری های موجوده و البته با دیدی احیاگرانه به سالن نمایش رفت.این خصوصیات در یک فرد عامه و سینما روی غربی موجود است.حال آنکه خواص جامعه ما نیز کمتر از این منظر نظر برخوردارند.پس با دیدن خود در این چارچوب و فضا باید به این انیمیشن نگریست.

نکته ی دیگر اینکه نقد ارائه شده صرفا از دیدگاه های فلسفی و تاثیرات فکری نهفته در کنه این انیمیشن است و جنبه های تکنیکی و گرافیکی مجال دیگری را می طلبد.

1- سرگذشت یک غربی ، سکنی گزیدن و لذائذ آن مثل یک شیشه ی زیبا در پشت ماشینی است که با کوچکترین بحرانی می شکند و این داستان جامعه مدرن است و چنین حقیقتی را یک فرد غربی به خوبی درک می کند و هنگامی که ظرف آب از پشت ماشین به جاده می افتد ناگاه همین بی پشتوانگی و متزلزل بودن زندگی اش برای او تداعی می شود و زمانی که صاحبان او(تئورسین ها و در مرحله ی بعد حاکمان جامعه) حتی برای برگرداندنش تلاشی نمی کنند این سست بودن پایه های حکومت مدرن سرمایه داری و تنها گذاشتن مردمانشان دو چندان، برای مخاطب تداعی می شود.
[تصویر: rango.jpg]

2-بعد از این اتفاق و آشفتگی اوضاع جاده اولین برخورد با موجودی (سنگ پشت) است که جملاتی مبهم را به رنگو می گوید.او به دنبال آب(حقیقت آرامش و لذت غرب) است که در اوایل انیمیشن دریک آکواریوم به صورت مجازی و ناپایدار نمایان است و در آخر آن به صورت حقیقی و پایدار و باقی خود نمایی می کند.همین جملات عجیب و مبهم این موجود، مبداء سوال و خلاء یافتن پاسخ در رنگو را شعله ور می کند.قصد سنگ پشت رفتن به آن سمت جاده است و از رنگو کمک می طلبد؛اما این جاده خود تفسیری دقیق را در ذهن بیننده متجلی می کند.آشفتگی ، بی قانونی و بی مسئولیتی عده ای راننده(حاکمان جامعه حتی با پوشش قانون)عواملی هستند که باعث شد رنگو از خوشی زندگی اش به بیرون پرتاب شود.حتی این سنگ پشت شکمش در اثر همین خطرات جاده زیر چرخ ماشین رفته است اما در هدفش راسخ است و این درسی برای ایستادن است.خلاصه عبور از این جاده ی جهنمی امیدی است به رستگاری.در این این جاده عناصر فراوانی از تمدن آشفته ی غرب و دلایل آن نهفته است که در ادامه نیز مشخص می شود آمدن همین جاده آغازی است بر مشکلات ساکنان خشک آباد.

3-در اولین حضور رنگو در پایین جاده ،که نمادی از دوران توسعه نیافتگی و وحشی گری غرب است ، صحنه های بدبختی، بی آبی و تشنگی،گرما و خشکی و برخورد و منش سنتی از نوع منفی بیننده را متنفر می کند که عجب گذشته ی وحشت انگیزی است و ناخود آگاه او را علاقه مند می کند که آینده(غرب مدرن) با همه مشکلاتش هنوز هم جای تامل و ایستادگی دارد.

4- اولین خطر پیش آمده عقابی است از آسمان که بر سر رنگو فرود می آید.این موجود نشانی از قوانین تکوینی الهی و مشکلاتی است که نظام خلقت بر سر غرب وحشی مقدر کرده است(اساس تفکر بت های فرانسیس بیکن).همه در برابر عقاب خاضعند و حتی وزغ قهوه ای در بیابان به رنگو می گوید که همرنگ جماعت شو و در برابر عقاب سر نوشت بی حرکت و اقدام باقی بمان؛ اما رنگو با این روش تفکری بیگانه است و هر طوری که شده فرار را بر ماندن ترجیح می دهد و با هر وسیله و اندیشه ای سعی می کند جلوی عقاب بایستد و بلاخره سرنوشت و مقدرات وضع شده را نابود می کند.دیگر تنها اوست (اومانیسم) و هیچ قانون الهی(بیشتر تکوینی مد نظر است اما تشریعی هم در آن نهفته است) حق ندارد جلوی او را بگیرد.اینکه سازندگان انیمیشن اینچنین دستورات تکوینی و بلکه تا حدودی تشریعی خداوند را ترسناک و دست و پاگیر جلوه می دهند خود شاه بیت حرکت به سمت نپذیرفتن قوانین طبیعی است و دست اندازی در طبیعت و بلاخره مقدمه چینی برای حرکت بی حد و حصر تکنولوژی مدرن در هر جایی که نفس آدمی می طلبد(مشكلِ در توَهّم افتادن غرب در دوران جديد از نگاه فلسفي فرانسيس بيكن(1561–1626م)به عالم و آدم شروع شد. به عنوان نمونه؛ او در بحث بت قبيله مي‌گويد:‌ « بشر از پديده‌هاي طبيعي، نظمي بيش از آنچه در آن‌ها واقعاً موجود است انتظار دارد» و اين طرز فكر، مردم آن زمان را به اين باور كشاند كه گذشتگان از آن جهت كه سعي داشتند بيشتر با طبيعت هماهنگ باشند در اشتباه بودند، بلكه بايد طبيعت را با «خود» هماهنگ كرد. بالاخره با نگاه فلسفي بيكن، معني زندگي و هدف‌هاي آن در جهان غرب، تغيير كرد و تعريف ديگري از زندگي براي آن‌ها پيدا شد و يا به تعبير ديگر، انساني جديد متولد گشت. انساني كه ميل‌هايي دارد و بايد اين ميل‌ها ارضاء شوند و اگر نظام طبيعيِ عالم نتوانست آن‌ها را ارضاء كند، آنقدر طبيعت را تغيير مي‌دهد تا مطابق ميل‌هاي او شود و در نتيجه «انسانِ ابزارساز» پديد آمد، كه عقل خود را در جهت ساختن ابزارهايي به كار مي‌برد كه طبيعت را مطابق ميل‌هاي خود تغيير دهد، و لذا بشر دنباله‌رو خيالات و وَهميّات خود شد و به اين معني سوبژكتيو گشت و بر اين اساس تمدن تكنيكي يا ابزاري وارد تاريخ بشر گرديد-استاد طاهرزاده-).

5-عوامل مشکل آفرین دیگر که سر راه رنگوست ، عرف جامعه و سنت گرایی عوام مردم است که رنگو باید آن را هم کنار بزند.جغدهایی که مدام نتوانستن را در ذهن مخاطب تداعی می کنند.مردمی که همه از رنگ های قهوه ای و خاکستری که نماد بی روحی و ناراحتی است پوشیده شده اند؛ و رنگویی که با لباس شیک و مدرن مجبور است مانند آن ها شود.مثل آن ها راه برود و همانند آن ها سخن بگوید و بپوشد و .....او برای همراه کردن این قشر سنتی متعصب با ارائه ی داستان های دروغ همه را به سمت خود سوق می دهد.نکته اینجاست که سعی شده است نشان داده شود که دروغ در این موارد مصلحتی غیر قابل اجتناب است.مردمی که بی عقل که ساده لوحی در قیافه شان مشهود است و بی اراده (حتی یک تیر مدت هاست در چشم آن ها مانده است ولی عرضه درمان آن را نیز ندارند)که باید کنار رود.احمق هایی که برای نجاتشان دروغ نه تنها ناروا نیست بلکه لازم است.باید رهبری هر چند با دروغ، آن ها را به جلو ببرد.

6-اما شهردار یک لاکپشت که نشانی از عقل استعمارگر و البته با قیافه ای حق به جانب است.(در اینجا باید ذکر شود که آفتاب پرست نماد انسان غربی متفکر و ناجی،لاکپشت که همیشه نمادی از تدبر و تعقل الهی است یک فرد حیله گر، حریص و خود خواه، مار انسان قانون گریز که می شود با او مدارا کرد و حتی این جانی و قاتل نیز محترم است، مورچه نمادی ازمظلومیت زنان مهربان و مقاوم ، دختر موش کوچکی که نشان از حضور فعال جنس مونت در هر شرایطی و بسیاری نماد های دیگر. حتی علاقه رنگو به یک مورچه و حضور گورکنی که بچه هایش موش کور هستند تداعی کننده ی تفکر داروینی و بی بند و باری هر ارتباط حتی با غیر همجنس است.)نکته ی کلیدی و اساس این انیمیشن همین جاست.هم رنگو و هم شهردار دنبال روح غرب و تکنولوژی مدرن هستند.اما یکی فقط برای خود و دیگری با دید همگانی.این همانی است که الان جنبش 99 درصدی به آن معتقد است؛آن ها مشکل را حاکمان می دانند و نه اصل و اساس تفکر غربی(بدون شک این همان دجالی است که حتی بعد از ظهور حضرت(عجل الله تعالی فرجه الشریف) هم ادامه خواهد داشت.)همه ی حرف انیمیشن رنگو این است که حاکمان مغرور و خود خواه مشکل رسیدن به آرامش و لذتند.درست است جاده خطرناک است اما منشاء دلیل این خطر همان تفکر لاکپشت شهردار وصاحبان اولیه رنگو هستند(فیلسوفان ومتفکران نا آگاه غرب که باید در اندیشه های آن ها تصحیح صورت بگیرد و حاکمانی که دستورات و تفکر آن ها را پیاده می کنند نیز به همین منوال)که با بی احتیاطی و عدم رعایت و فکر و انصاف این مشکلات را بوجود آوردند.پس خلاصه مشکل طرز اجرای تکنولوژی و قوانین و عناصر غربی است و نه اصل جهان بینی غرب.این همه ی حرف پست مدرنیسم است و آن ها می گویند ما آمده ایم که با غرب ،غرب را اصلاح کنیم و این در نظر یک اندیشمند متعالی ، محال و غیر ممکن است که بحث خود را می طلبد.

7-بعد از شکست رنگو از این قانون مدرنیته ی مرسوم ، بی فکر ، خودخواه و مزدوران آن، او نا امیدانه به حقیقت اولیه ودیعه نهاده شده در ذهنش که مدام او را فرا می خواند می رود....روح غرب........رنگو با عبور از جاده و همرا شدن با سنگ پشت که نمادی از درون است به فردی می رسد که روح تمدن غرب است.یک انسان گاوچران که با ماشین صنعتی حرکت می کند و این همان است که گفته شد. تفکر پست مدرن که با ارتقاء تکنولوژی و جایگزینی فرهنگ عادلانه ، غرب را که در روش ها و متد های عملی اش اشتباه کرده است نجات می دهد.با تغییر ماهیت(و نه جوهر و روح آن) اقتصاد،تکنولوژی و فرهنگ غرب می شود آن را نجات داد و این همان فرار از چاله به چاه است.

[تصویر: rango-2011-10.jpg]

8-در آخر هم به مردم غرب گفته می شود در عوض اینکه با یکدیگر بجنگید(مانند دعوای اهالی خشک آباد و قبیله ی گورکن ها ) اصل کار که حاکمان و خودخواهی آن ها ست را هدف بگیرید و با اتحاد در راستای مقصود خود مطمئنا مشکلات به کنار می رود.با همین ابزار مدرن و فرهنگ لیبرالیستی و تنها با اتحاد و تغییر قوانین و مناسبات حاکم ، مردم می توانند بر تمامی معضلات فائق آیند.همه ی پست مدرنیسم همین است و حتی اگر برخی عناصر ترنس مدرن مثل کاکتوس های حرکت کننده یا سنگ پشت شبه عارف ، نشانی از معنویت عرفانی مدرن است که آن هم زاییده ی پست مدرنیسم است.تقریبا همان عرفان بودیسم که مشابه آن در اطراف ما رو به افزایش است(
rango یک ترکیب مهم است که تداعی کننده ذات همین تفکر است.ran تداعی کننده ی حرکتی که انجام شد و البته دارای نقایصی بود و go دستوری است که باید حرکت را ادامه داد اما با تجدید نظری درون گفتمانی و با حفظ اصالت روح غرب یعنی همان عملکرد rango).

[تصویر: site_28_rand_108373788_rango_627.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Admirer ، Imam12 ، Hadith ، فرهاد ، أین المنتظر ، rastin ، paradise ، وحید110 ، mohamad ، zarati313 ، mohammad reza ، علی 110 ، خاک ، soldier ، Mitsonary ، Reza2035 ، amirhd2011 ، بیداری اندیشه ، اولولالباب ، melanie2222
۱۴:۳۰, ۱۶/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #18
آواتار
بسیار، بسیار عالی!!!HeartHeartHeartHeartHeart

فقط ای کاش نقدتون رو تکه، تکه و در جهت گیری کلی بحث ارائه می کردید!!!

نکات بسیار جالبی رو عنوان کردید ولی با اجازه تا پایان نقد راجع به نقد کلی شما بحثی صورت نمی گیره!!!

باز هم سپاسگزارم.

یا علی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حسن.س. ، فرهاد ، rastin ، paradise ، zarati313 ، mohammad reza ، خاک
۱:۳۹, ۱۷/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #19
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
هااااااااااااااااااااااای می نیم ایز داگماس
سلام به همه دوستان من وقت نداشتم زیاد بگردم ولی فیلمی در مورد روح غرب پیدا نکردم اما
در سال 1937 یک فیلم هندی با نام رنگو ساخته شده است
یک گروه موسیقی نه هندی با نام روح غرب داریم که در اوروپا آوازه خوانی میکنن با نام Spirit of the West
Spirit of the West (train) اینم یک قطار در استرالیاس که رستورانه نه قطار با نام قطار روح غرب
شرمندم نتونستم بیشتر بگردم مردونه وقت ندارمConfusedConfusedConfusedConfused
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Admirer ، خاک ، فرهاد
۲:۲۸, ۱۷/اسفند/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/اسفند/۹۰ ۲:۲۸ توسط Admirer.)
شماره ارسال: #20
آواتار
به نام خدا

سلام دوست عزیز!!

پس معلومه که فیلم باز نیستی!!Smile

اینجا رو مطالعه کن :

http://maziarfekriershad.blogfa.com/post-151.aspx

به طور کامل درباره ی ارجاعاتش گفته!!!

ببینم می تونی کمی جامع تر از این چیزی که این گفته مطلب آماده کنی یا نه!!Smile

یا علی