|
.::حلقه ی نقد دسته جمعی : انیمیشن رنگو-Rango ::.
|
|
۱۷:۳۷, ۷/اسفند/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/فروردین/۹۱ ۱۶:۱۴ توسط Admirer.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام بر دوستان گرامی! همانطور که مستحضرید در تاپیک <<<___ بیایید گام به گام نقد کنیم ___>>> طرحی رو مطرح کردیم که مطابق آن قرار شد هر از چند گاهی به نقد و تحلیل یکی از آثار مشهور و جدید سینمای جهان بپردازیم که انتخاب اول انیمیشن رنگو شد. و در این تاپیک قرار هست که با مشارکت همه ی دوستان به نقد و بررسی این اثر بپردازیم و بنابراین به "حلقه ی نقد دسته جمعی ( 1 )" نام گذاری شد. چنانچه روند اجرای این طرح مناسب پیش برود انشاالله قصد داریم هر ماه این حلقه ی نقد رو تشکیل بدیم و نتیجه ی نهایی رو به صورت یک مقاله ی آماده و جامع در یک تاپیک جدید بنگاریم تا مورد استفاده ی دیگر کاربران اینترنت ( چه عضو اینجا و چه خارج از اینجا ) قرار بگیرد و سهم کوچکی در این عرصه داشته باشیم. _______________________ و اما می رسیم به اولین جلسه : در این جلسه قرار هست انیمیشن رنگو مورد کند و کاو قرار بگیرد. و این تاپیک به طور رسمی از فردا شب ( دوشنبه 8 اسفند ) شروع به کار خواهد کرد و تا آن زمان بسته خواهد بود! چند نکته از تجربیات خودم رو گفتم شاید بد نباشه به سمع و نظر دوستان برسونم تا با چشمانی بازتر به تماشای فیلم بنشینن : 1. مهم ترین نکته این که به احساساتتان غلبه کنید و هر جا که فکر می کنید فیلم در حال سوء استفاده از احساسات شماست سریعا قطعش کنید و پس از مدتی فکر و استراحت دوباره به تماشا بنشینید. 2. هنگام تماشا حتما سعی کنید قلم و کاغذ به همراه داشته باشید و با قطع کردن مکرر فیلم، سیر روند داستان و سرگذشت شخصیت ها را یادداشت و تجزیه و تحلیل کنید. 3. نقاط عطف داستان را حتما چندین بار بدون درگیر شدن احساسات تماشا کنید و نکات مهم موجود را استخراج کنید. 4. در آخر حتما خلاصه ای از داستان را بنویسید و سعی کنید تکه های به هم ریخته ی فیلم را به شکل یک داستان سر راست در بیاورید! 5. هر آنچه که در مورد پیام نهایی فیلم حدس می زنید و سرنخ هایی که یادداشت کرده اید را با جست و جوی خارجی دنبال کنید و بسط دهید. از وقایع تاریخی تا ارجاع به داستان های دیگر و . . . 6. با جست و جو در اینترنت و مجلات از چند و چون مولفان و حرف و حدیث های پیرامون حواشی فیلم و . . . مطلع شوید. 7. نظرات مختلف منتقدین و تماشاگران، میزان بازدید و به طور کلی بازتاب فیلم در دنیای خارجی را رصد کنید. این ها تجربیات شخصی ای بودن که به فکر من می رسید تا به شما برای تحقیق اولیه تا فردا شب بگم!! ________________ یک سری قانون که نمیشه گفت بیشتر خواهش از دوستان قبل از بحث دارم : 1. لطفا پست اسپم ( به خصوص خارج از موضوع اصلی تاپیک ) ارسال نکنن! 2. تا جایی که میشه مطلب کپی نکنن! مگر این که سوال خاصی داشته باشن و نکته ی خاصی مد نظرشون باشه! 3. هر کسی آزاد هست تا هر نکته ای که به ذهنش می رسه بیان کنه و دوست دارم اندیشه هامون با هم در کمال احترام برخورد کنه!! و لطفا تا جمع بندی نهایی سعه ی صدر خودتون رو حفظ کنید!! 4. نظرات و تحقیقات همینطور غربال میشن تا نهایتا به یک مقاله ی نسبتا کامل می رسیم که در آخر همین تاپیک برای جمع بندی نهایی زده میشه و در صورت تایید همه ی دوستان به صورت تاپیکی جداگانه و مقاله ای کامل در تالار قرار خواهد گرفت! 5. اینجانب قصد دارم بیشتر سکوت کنم تا نظرات و تحقیقات شما رو ببینم! و سعی می کنم بیشتر با طرح سوال و جهت دهی کلی بحث و تقابل با نظرات دوستان بحث رو پیش ببرم!! پس منتظر نظرات خارق العاده ای از سوی حقیر نباشید!! 6. چند تا مقاله و نقد معتبر خارجی هم هست که باید ترجمه بشن و به سمع و نظر دوستان برسه تا ابعاد بیشتری از داستان روشن بشه! از الان گفتم تا نیروهای خودجوش و انقلابی آماده ی ترجمه باشن!! و اگر مورد خاص دیگه ای هم باشه در طول بحث بهش اشاره می کنم چون همین ها فعلا به ذهنم رسید!! پس تا فردا شب که تاپیک باز بشه شما رو به خدای بزرگ می سپارم!! یا علی |
|||
|
| آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۲:۳۵, ۲۲/اسفند/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/اسفند/۹۰ ۲:۵۲ توسط Imam12.)
شماره ارسال: #31
|
|||
|
|||
|
مطمئنا نقطه ای عطف داستان جایی که رنگو با روح سرزمین غرب دیدار میکنه و جالب که چهره ی این شخصیت بسیار شبیه به کلینت استوود هست و تیپی کاملا وسترن داره
منظور از روح سرزمین غرب بنظر بنده توی این انیمیشن میتونه خدا باشه. چون شما میبینید در صحنه های مختلف هنگامی که رنگو میخواد دعا کنه بجای واژه ی خدا از روح سرزمین غرب نام میبره مسلما در داستان حیوانات کمی خنده دار بنظر میرسه که بخوای مستقیم از نام خدا استفاده کنی و میشه در اینجور مواقع خدارو به چیز دیگه ای مثل روح تشبیه کرد اما چرا از واژه روح سرزمین غرب استفاده شده در واقع میخواد بگه که اصالت سرزمین امریکا اصالتی مذهبی هست که از یادها رفته و به فراموشی سپرده شده و تقریبا همه این روح رو از یاد برده اند و چیزهای دیگه ی مثل مادیات (که لاپشت رئیس شهر بدنبال اونه) جای اونو گرفتن. وقتی رنگو این شخص رو در عالم غیب ملاقات میکنه کاملا متحول میشه و جالبه که روح به اون میگه هیچ کس نمیتونه سرنوشتی که واسش تعیین شده رو تغییر بده جمله ی که انسانهای مومن به اون اعتقاد دارن و میگن هرچی خدا بخواد همون میشه. در پایان فیلم هم رنگو میگه یادتون باشه که روح سرزمیین غرب(خدا) همیشه همراه شماست |
|||
|
|
۲۲:۰۲, ۲۳/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #32
|
|||
|
|||
|
واقعا چــــــــــــــــرا مار نمرد؟؟؟؟؟
دست صدا وسیما درد نکنه یه توفیق اجباری شد من این انیمیشن رو دیدم.... ![]() میشه در مورد شخصیت مار تحلیل شه؟؟؟ |
|||
|
|
۲۲:۱۷, ۲۳/اسفند/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/اسفند/۹۰ ۲:۴۵ توسط Admirer.)
شماره ارسال: #33
|
|||
|
|||
|
به نام خدا
سلام بر همگی! دوستان ... لطف کنید در راستای جهت گیری کلی بحث ایراد نظر کنید و به قواعد این تاپیک احترام بذارید! دو ارسال اخیر خارج از قوانین بودن و نظم کلی تاپیک رو به هم می ریزن!! من این تاپیک رو باز می کنم و خواهشا هر کسی که قصد نداره به قوانین این تاپیک احترام بذاره بره در اینجا فعالیت کنه : http://forum.bidari-andishe.ir/thread-13860.html ضمن این که به زودی در همین پست ادامه ی نقد شروع می شود! @ rastin : سلام. در مورد نقاط عطف گمان می کنم اشتباه شما و دوست دیگه ای در این بود که نقاط عطف کلی داستان رو مد نظر قرار داده بودید و نه نقاط عطف شخصیت رنگو!! نقاط عطف در داستان به دو دسته تقسیم میشن : 1. نقاط عطف شخصیت ها 2. نقاط عطف کلیت داستان البته شاید بر هم منطبق هم باشن!! ( مخصوصا در مورد شخصیت اول داستان! ) تعریف شما از نقطه ی عطف کاملا درسته!! ((نقطه ی عطف در واقع جایی که روند قبلی باید عوض بشه)) در مورد شخصیت ها میشه تغییر رویه، تغییر فکر و حتی تغییر محل و کلا هر چیزی که باعث تحولشون بشه رو به عنوان نقطه ی عطف در نظر گرفت. در آخر هم به نظر می رسه، نقاط عطف شخصیت رنگو بیش از این حرفا باشه!! ( شاید 6 یا 7 تا نقطه ی عطف داشته باشه! ) با تشکر از شما فاز اول_دنیای ذهن ( سوبژکتیویسم ) : همانطور که گفته شد، این قسمت، شامل کلیه ی نماهای داخل آکواریومه!! در واقع آکواریوم استعاره از ذهنه!! دیالوگ های مهم : 00:03:01,084 --> 00:03:05,886
I know who I am. I'm thee... I'm the guy! The protagonist, the hero! 00:03:05,921 --> 00:03:08,333 Every story needs a hero! 00:03:40,544 --> 00:03:42,184 Who am I? 00:03:42,985 --> 00:03:45,191 I could be anyone! 00:04:32,531 --> 00:04:37,733 That's it! Conflict! Victor, you were right! I have been undefined! 00:04:38,213 --> 00:04:43,016 People, I've had an epiphany! The hero cannot exist in a vacuum! 00:04:43,051 --> 00:04:46,697 What our story needs is an ironic, unexpected event, 00:04:47,138 --> 00:04:49,859 that will propel the hero into conflict. ------------ چندین نکته ی مهم بین دیالوگ ها وجود داره : 1. پرسش "من چه کسی هستم؟" 2. "من می تونم هر کسی باشم!" 3. "هر داستانی یه قهرمان می خواد!" 4. "قهرمان از دل تضاد خلق میشه و نیازمند یه اتفاقه!" 5. "قهرمان نمی تونه داخل خلا باشه و باید به منصه ی ظهور برسه!" رنگو نماد یک انسان غربی است که از گذشته تا به امروز رو طی می کنه. یک قهرمان از دل خود مردمیه که در عصر پست مدرن زندگی می کنن و با سوال من"چه کسی هستم؟" در ذهن خودش متولد میشه و یکی، یکی ادوار غرب رو طی می کنه تا به جامعه ی پست مدرنی برسه که بهش نیاز دارن و می خوان بهش دل ببندن!! از این زاویه شروع کنید و به همین منوال دیالوگ های مهم بخش های مختلفی که بر اساس نقاط عطف مشخص شدن رو بنویسید و بررسی کنید! ( در واقع این چیزی بود که من از اول می خواستم! ) یا علی |
|||
|
|
۲۳:۳۱, ۲۳/اسفند/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/اسفند/۹۰ ۲۳:۴۰ توسط mohammadjavodmw.)
شماره ارسال: #34
|
|||
|
|||
|
سلام من یک نکته به ذهنم رسید هر چند کمه ولی مهمه
در آخر فیلم وقتی رنگو به اصطلاح پیروز میشه لاکپشت رو به مار میده تا مار هم دمار از روزگارش در بیاره(چون در یک کم قبلش لاکپشت میگه دیگه هیچ اسمی از تو و امثالت نمیمونه و قصد جون مار را می کنه) خب در ظاهر لاک پشت نماد انسان های سود جو است مار هم نماد شیطانه و رنگو نماد یک انسان متحول شده است که از هیچ و پوچ به موفقیت رسیده ولی من نظر دیگری دارم نیگاه کنید و ما روایت داریم که وقتی امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) ظهور می کنه شیطان رجیم را به درک واصل می کنه خب لاک پشت هم میخواست مار را نابود کنه مار هم که اصلا معلومه که شیطان خالصه حتی یک جا هم مستقیم میگه من از جهنم اومدم دیگه چیزی از این واضح تر؟ خب الان باید دیگه منظورم را فهمیده باشید و ضمنا رنگو هم در واقع به مار کمک می کنه و وقتی لاک پشت میره همه چیز درست میشه خوب دیگه تا حالا حتما منظورم را فهمیدید خوب این اشاره می کنه که و وقتی امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) ظهور کرد و خواست که شیطان را نابود کنه به وسیله یک ماسون یا شیطان پرست(رنگو) شیطان نجات پیدا می کنه و نعوذ به الله امام زمان را نابود می کنه و نعوذ به الله با نابود شدن امام زمان آب بر می گرده و شهر به خوشی می رسه باز کلمه ی معروف happily ever after به ذهن میاد در ضمن لاکپشت در یک دیالوگ می گوید من از زمان های خیلی قبل تر بودم از زمان به وجود آمدن اینجا که صد البته اشاره داره طول عمر زیاد امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) و اینکه ایشان از زمان های خیلی قدیم تر به زمانی که دنیا پر از پیشرفته و آباد شده است بودن و یک چیز دیگر به نظرتون چرا لاک پشت؟ لاک پشت نماد چیه؟ به نظرتون در بین موجودات طولانی ترین عمر ماله چیه؟ یکمی به سلول های خاکستری تون فشار بیارید خب معلومه بیشترین عمر در بین موجودات که به مرگ طبیعی میمیرن لاک پشته خب امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) هم طول عمر خیلی زیادی دارند یک چیز دیگر مار نابود نمیشه در واقع القا می کنه که شیطان نابود نمیشه خب دیگه توضیحات را که دادم حالا این در نظر کودک چی را القا می کنه الان میگم این در ذهن کودک این را القا می کنه که وقتی امام زمان ظهور کرد و خواست که شیطان را نابود کنه موفق نمیشه و شکست میخوره و نعوذ به الله نابود میشه و با نابود شدن ایشون آب بر می گرده و همه خوشبخت می شوند و دیگه معضلی سر راهشون نیست و شیطان هیچ وقت نابود نمی شود حتی در یک جا که مار یک تفنگ به رنگو داد که به او شلیک کند او این کار را نکرد سخن آخر: در نگاه اول فکر می کنید کمی متعصبانه به موضوع نگاه کردم ولی اگر کمی دقت کنید می بینید که اینها عین حقیقت اند فدای سید علی |
|||
|
|
۲۳:۵۴, ۲۳/اسفند/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/اسفند/۹۰ ۰:۳۹ توسط Admirer.)
شماره ارسال: #35
|
|||
|
|||
|
دوست عزیز محمد جواد
در شیطان بودن شخصیت مار هیچ شکی نیست اما اینکه همه چیز رو به امام زمان ربط بدید کار کاملا اشتباهیه امام زمان مقابش بالاتر از اونه که شما یک شخصیت کارتونی و نعوذبالله حیوانیرو بهش لقب بدی |
|||
|
|
۰:۲۴, ۲۴/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #36
|
|||
|
|||
|
جناب آقای imam12 از یک انسان عاقل مثل شما توقع نداشتم
اولا در این کارتون همه شخصیت ها در واقع نشان دهنده ی یک انسان هستند و نقش یک انسان را بازی می کنند اصلا نکته ای که بعضی از کارتون ها را خاص می کند تشبیه انسان به یک حیوان است در ضمن خارجی ها که نمی خواهند امام زمان در ذهن ما ظاهر خوبی داشته باشند میخواهند؟ آن ها به صورت غیر مستقیم کار می کنند بر عکس ما که کاملا به صورت مستقیم کار می کنیم ما اگر بخواهیم چیزی به در کارتون به بچه یاد بدهیم مستقیم آن را می آوریم یعنی در ذهن خودآگاه آن را می آوریم ولی دقت نمی کنیم که اکثرا جواب نمی دهد چون که ذهن خود آگاه بچه به چیزی که مستقیم القا می شود حساس است حتی خود ما هم این جوری هستیم ولی خارجی ها روی ذهن نا خود آگاه کار می کنند که کاملا جواب هم می دهد دوما اینکه شما می گویید امام زمان مقامش بالاتر از اونه که شما یک شخصیت کارتونی و نعوذبالله حیوانی را بهش لقب بدی من نگفتم که امام زمان نعوذ به الله لاک پشت است بلکه به لاک پشت تشبیه شده مثلا همین رنگو که یک آفتاب پرست نیست بلکه یک انسان با تفکرات به ظاهر خوبه و آنها وقتی می خواهند تصویر امام زمان و تمام آمیزه های دینی را خراب کنند که مستقیم نمی آیند کارتونی بسازند(پس مجبورند از شخصیت هایی مثل حیوان استفاده کنند) حتی اگر مستقیم کار کنند ما اصلا آن کارتون را برای کودکانمان نمایش می دهیم؟ ولی وقتی که غیر مستقیم کار می کنند خود به خود اثر منفی و مخرب را در ذهن کودک ایجاد می کنند بدون متوجه شدن بزرگ تر ها فدای سید علی |
|||
|
|
۲:۳۷, ۲۴/اسفند/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/اسفند/۹۰ ۱۷:۳۴ توسط Admirer.)
شماره ارسال: #37
|
|||
|
|||
|
با عرض سلام
من در عین این که داشتم مطالب دوستان ور میخوندم متوجه شدم شخصیت رنگو رو میشه به همه چی تشبیه کرد! البته نظر خودم رو در آخر ارائه می کنم! از دوستان هم درخواستی داشتم ، این که وقتی می خواهید یه فیلمی انیمیش خارجی رو نقد بکنید خواهشا از زبان اصلیش استفاده کنید ، بخصوص که صدا و سیما هر از چند گاهی در دیالوگ های طرفین هم دستی می برد ، گاهی در اسم خود فیلم! (من قصد ترویج دیدن فیلم بدون سانسور رو ندارم ، نقد باید بی عیب و نقص باشد.) چهارم این که فکر کنم یکی از دوستان فیلم رو تو همین تالار نقد کرده و بشدت از این انیمیشن دفاع کرده!!! فکر نکنم کارتونی که این همه جایزه و ... از آن خود کرده ، علیه خودشون باشه!!! ![]() نقد فیلم انیمیشی ضد ماسونی رنگو به امید ظهورش...
|
|||
|
|
۲:۴۴, ۲۴/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #38
|
|||
|
|||
|
یه جورایی من با آقای
mohammadjavodmw موافقم. من این کارتونو ندیدم، ولی از صحبتای شما اینو فهمیدم که مار در آخر فیلم نمیمیره. از اونجاییم که هم من و هم هر دوی شما به شیطان بودن مار یقین دارید. بس فکر کنم این باید از سادگیه ما باشه که بخوایم این کارتونو جزء یه درصد فیلمای هالیوودی قرار بدیـــم و بگیم این فیلم ضد ماسونیه. در ضمن از اونجایی که افتاب پرست مدام در حال رنگ عوض کردنه به راحتی میشه به شخصیتی که مورده تشابه قرار دادن تشبیه کرد. {بالاخره تو این یکی دو سال یه سری شیطنتا این وسطا اتفاق افتاده} شاید منظور اینا بوده باشه!!!!!!!!! |
|||
|
|
۳:۰۰, ۲۴/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #39
|
|||
|
|||
|
دوست عزیز ممنون...
من کارتون رذو دیدم، نقد جالبی کردید ولی جایی که گفتید رنگو و میش پیر نماد دو شخصیت هستن و معلومه کی هستن من دقیقا متوجه نشدم منظورتون کی هست... لطف میکنید واضح بگید؟ |
|||
|
|
۶:۱۱, ۲۴/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #40
|
|||
|
|||
نقل قول:خب دیگه توضیحات را که دادم حالا این در نظر کودک چی را القا می کنه الان میگم این در ذهن کودک این را القا می کنه که وقتی امام زمان ظهور کرد و خواست که شیطان را نابود کنه موفق نمیشه و شکست میخوره و نعوذ به الله نابود میشه و با نابود شدن ایشون آب بر می گرده و همه خوشبخت می شوند و دیگه معضلی سر راهشون نیست و شیطان هیچ وقت نابود نمی شود حتی در یک جا که مار یک تفنگ به رنگو داد که به او شلیک کند او این کار را نکرد کودک عزیزم به این چیزا فکر نمی کنه ، کیف و حالشو میکنه. مگه اینکه تعبیر تک تکش رو بدونه ، مثل شما که برای هر شی تعبیر خاصی قرار دادید.
|
|||
|
|
|
|
|
| 2 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| .::حلقه ی نقد دسته جمعی : فیلم به موقع - In Time ::. | Admirer | 48 | 29,573 |
۲۵/تیر/۹۱ ۱۹:۱۳ آخرین ارسال: DOROOD |
|

پس منتظر نظرات خارق العاده ای از سوی حقیر نباشید!!