کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 39 رای - 3.51 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
اخبار سینمای ایران ( لطفا پست اول را مطالعه کنید! )
۱۲:۳۵, ۸/فروردین/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/فروردین/۹۱ ۱۲:۴۶ توسط Admirer.)
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام بر همه ی دوستان گرامی!

با توجه به ایجاد زیربخش جدید برای سینمای ایران از دوستان خواهشمندیم ضمن رعایت نکات مربوطه از این به بعد اخبار داخلی سینمای ایران را در این تاپیک قرار بدهند!

1. از قرار دادن اخبار بدون منبع موثق خودداری کنید!

2. از قرار دادن اخبار زرد حاشیه ساز بپرهیزید!

3. از قرار دادن اخبار غیر مهم و غیر مفید که سنخیت با رسالت تالار ندارند پرهیز کنید!

4. از اظهار نظر شخصی پیرامون اخبار بپرهیزید! ( اگر موردی بود گزارش کنید! )

5. قبل از قرار دادن خبر از تکراری نبودن آن اطمینان حاصل کنید!

6. از قرار دادن اخبار قدیمی خودداری کنید!

7. از قراردادن اخبار تند و جهت دار بپرهیزید!

8. از طرح مباحث سیاسی جلوگیری می شود!

9.ضمن رعایت نکات فوق برای اخبار سینمای جهان هم به این تاپیک مراجعه کنید!

از همکاری شما پیشاپیش تشکر می کنیم و خواهشا برای اخبار تاپیک های جداگانه ی دیگری ایجاد نکنید!

موفق بمانید .... یا علی

امضای Admirer
[تصویر: 1wn3fi050ilv8uqetyj9.jpg]
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: أین المنتظر ، mohamad ، Hadith ، شیدا ، سرباز سید علی ، m.hossein ، فانوس *7* ، عبدالرحیم ، Night_World ، SAViOR ، help me

آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۳:۴۱, ۱۰/مهر/۹۱
شماره ارسال: #31
آواتار
[تصویر: 196904_350.jpg]محتوای 12 درصد فیلم­های ایرانی جشنواره اخیر فجر، خیانت زن­ها به شوهرانشان بود، سئوال اینجاست که آیا در فضای واقعی جامعه، 12 درصد از بانوان به شوهران خود خیانت می­کنند؟ به یقین تبلیغ این گونه امور در سینما عین کفر است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت­الاسلام والمسلمین احمد عابدی، در یکصد و شصتمین نشست از سلسله نشست‌های نظریه­پردازی با عنوان «بررسی احکام فقهی رسانه» که به همت مؤسسه فرهنگی فهیم در قم برگزار شد، با اشاره به نسبت دین و رسانه، اظهار داشت: اهمیت این بحث تا آن اندازه است که زمانی که امام خمینی(رحمة الله علیه)، پس از تبعید به ایران آمدند، در نخستین سخنرانی خود فرمودند: «ما با سینما مخالف نیستیم، بلکه با فساد در آن مخالف هستیم.»

این استاد حوزه با طرح این سئوال که اگر در شبکه­ای از رسانه‌ها، برنامه‌های مذهبی طرح شود و در شبکه دیگر برنامه­های ضد اخلاقی، ،، آیا این همان اصول سکولاریزم نمی­باشد، خاطرنشان کرد: جای تأسف است که در بحث­های رسانه­ای همانند مباحث اقتصادی، سیاسی و ...، به راهبردها نپرداخته­ایم و با مسائل جزئی درگیر شده­ایم.

* تأثیر منفی رسانه بر مخاطب

وی با طرح این پرسش که فیلم و انیمیشنی که بر خطای دید مخاطب در تصویر استوار است و امور غیرواقعی را نمایش می­دهد، چگونه می­تواند دین را تبلیغ کند؟ گفت: نگاه کنونی انسان به تلویزیون و تصویر به گونه­ای است که امور غیراخلاقی، جذاب شمرده می­شود که این موضوع نمونه­ای از تأثیر منفی رسانه در ارزش­های دینی است.

استاد حوزه علمیه قم با اظهار این که هنرهایی مانند مداحی و خطاطی، هنرهای فردی محسوب می­شوند، اضافه کرد: عقیده دارم که اگر اکنون حافظ زنده بود و مجبور می­شد تا دیگر شعر نگوید به سراغ هنرهای فردی می­رفت و روی به هنر جمعی فیلم­ نمی­آورد که بر اساس دروغ و فریب استوار است.

حجت­ الاسلام والمسلمین عابدی با بیان این که شروع انقلاب رنسانس در قرن پانزدهم با ماشین بافندگی بود، اما مخترع آن این اختراع را نابود کرد و دلیل آن را متضرر شدن بشر از آن عنوان کرد، گفت: اکنون که زمان رغبت مردم به رسانه است، باید بسیار محتاط با آن برخورد کرد تا استفاده منفی از آن صورت نگیرد تا مجبور نشویم تا آن را از بین بریم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: جویای حقیقت ، فانوس *7* ، دل خسته ، شیدا ، Hadith
۲۰:۰۹, ۱۶/مهر/۹۱
شماره ارسال: #32
آواتار
انیمیشن «وال استریت» از تولیدات مرکز پویا نمایی صبا برای اولین بار در جشنواره فیلم کوتاه تهران به نمایش درآمد. به گزارش باشگاه خبرنگاران و به نقل ازروابط عمومی مرکز پویانمایی صبا ، فرنوش عابدی، کارگردان انیمیشن «وال استریت» گفت: این اثر قدم اول برای آشنایی مخاطب کودک با جنبش سرمایه داری است که به تهیه کنندگی مرکز پویانمایی صبا ساخته شده و در جشنواره فیلم کوتاه نیز به نمایش در آمد.
عابدی در توصیف فضای کلی این اثر گفت: انیمیشن 8 دقیقه ای « وال استریت » با تکنیک کات اوت و برای معرفی جنبش ضد سرمایه داری به مخاطب کودک ساخته شده است تا ضمن آشنایی مخاطب کودک با این مضمون بتوانیم در آینده با کارهای بیشتر این جنبش را به کودکان معرفی کنیم.
در این انیمیشن در ابتدا مردی به تصویر کشیده می شود که تصمیم گرفته با ساز دهنی خود یک ملودی بنوازد، اما موفق نمی شود. سپس با عصبانیت ساز دهنی خود را از پنجره به بیرون می اندازد. بیرون از خانه ، کودکی با همان ساز دهنی همان ملودی را به خوبی می نوازد. مرد عصبانی ساز دهنی را از پسرک پس می گیرد و ...
کارگردان انیمیشن وال استریت با اشاره به اینکه این انیمیشن برای گروه سنی خاصی ساخته نشده و مخاطب عام دارد ، بیان کرد: « این انیمیشن 8 دقیقه ای می خواهد این مرد خودخواه را با جنبش سرمایه داری مقایسه کند و از آن این نتیجه را بگیرد که هر چقدر فضا محدودتر شود باز هم فرصت برای شکوفایی استعدادها به وجود می آید » .
عابدی در پاسخ به اینکه چگونه قرار است در این انیمیشن مخاطب اهداف جنبش وال استریت را درک کند، توضیح داد: « در این انیمیشن قرار است مخاطب از طریق مضمون آن به جنبش وال استریت پی ببرد و کودک با نام وال استریت و جنبش سرمایه داری از طریق کاری که این مرد انجام می دهد آشنا شود » .
از جمله عوامل تولید این انیمیشن می توان به : نویسنده : محمد رضا عابدی ، انیماتور : مهران کیانی ، طراح مدل : مریم صلح کننده ، موسیقی : سروش عابدی و آریا یکتا خواه، تدوین : پوریا خلیلی، رنگ : مهرنوش روحانی، ریگ : مهرداد حسینی اشاره کرد./ي2

امضای مجید املشی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Hadith ، راحیل ، Admirer
۱:۱۰, ۲۹/مهر/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/مهر/۹۱ ۲۲:۴۷ توسط Hadith.)
شماره ارسال: #33
آواتار
کیهان: يك بازيگر سينما در حالي داوري جشنواره فيلم ابوظبي را پذيرفته كه يكي از محورهاي اصلي اين جشنواره فضاسازي تبليغاتي عليه ايران است.

رسانه ها خبر از عضويت «نيكي كريمي» در هيئت داوران جشنواره فيلم ابوظبي دادند. جشنواره اي كه طي سال هاي اخير به جذب فيلم هاي ضد ايراني و تقدير از آن ها پرداخته است.

در ششمين دوره جشنواره فيلم ابوظبي نيز دو فيلم با محتوايي ضد كشورمان حضور يافته است.

نكته قابل تأمل اين است كه اين جشنواره در برخي دوره هاي خود از فيلمسازان ايراني نيز جهت حضور در گروه هاي داوري دعوت كرده بود كه در يكي از دوره هاي پيشين، عباس كيارستمي اين دعوت را پذيرفته بود. اين بار نيز نوبت به نيكي كريمي رسيده تا ميهماني اين جشنواره شيخ نشين هاي دشمن ايران را بپذيرد.

علاوه بر پذيرش سؤال برانگيز اين دعوت از سوي خود فيلمسازان از مديريت سينمايي نيز جاي اين پرسش هست كه چرا ترفندي قانوني براي جلوگيري از سوءاستفاده مدعيان تملك بر جزاير ايراني از هنرمندان كشورمان به كار نمي بندند.

گفتني است سال گذشته، عباس كيارستمي در ورك شاپ جشنواره ابوظبي، در پاسخ به پرسش يك فيلمساز جوان عرب درباره چگونگي پرداخت به «بيداري اسلامي» در كشورهاي عربي گفت كه فيلمساز نبايد كار سياسي انجام دهد!

[تصویر: 113707_291.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Reza71 ، AMINI ، سرباز ولایت ، شهیدطیبه واعظی ، zahra.shakiba
۲۱:۱۳, ۲۹/مهر/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/مهر/۹۱ ۲۱:۱۵ توسط AMINI.)
شماره ارسال: #34
آواتار
به گزارش مشرق به نقل از فارس، فیلم ضدایرانی «یک خانواده محترم» چند روز پیش در جریان برگزاری ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم ابوظبی در امارات به نمایش درآمد.

پس از نمایش این فیلم ضدایرانی برخی رسانه‌های ضدایرانی از آن استقبال کردند و نقدهایی را درباره آن منتشر کردند که از جمله آنها روزنامه لبنانی السفیر است.

منتقد روزنامه السفیر در ابتدای مطلب خود به آنچه که فیلم «یک خانواده محترم» از آثار جنگ به تصویر کشیده است، اشاره می‌کند و آن چیزی نیست جز نابودی اخلاق، ایمان و ... و سپس می‌نویسد: این نتیجه همه جنگ‌هاست که رفتارهای زشت را در مردم گسترش می‌دهد و جرائم و فساد و سقوط اخلاقی و از همه بیشتر ریا را شاهد هستیم و این آن چیزی است که مسعود بخشی کارگردان «یک حانواده محترم» بیان کرده است.

وی با اشاره به بازی مهرداد صدیقیان در نقش حامد در این فیلم، می‌افزاید: او به خوبی نشان می‌دهد که چگونه می‌تواند در بی‌گناهی درونی متعفن و خطرناک داشت، درونی خطرناک که از تغییرات جامعه ایرانی پس از جنگ طولانی و بی‌هدف با عراق برخاسته است.

منتقد روزنامه السفیر با بیان اینکه حامد از نسل جدید است، می‌نویسد: او در رقابتی برای تامین مستلزمات زندگی دولتی است تا بتواند اسم خوبی در جامعه داشته باشد و عزت نفس خانواده‌اش را به هر شکل و به هر بهایی حتی با انجام خطا، تقلب و دروغ حفظ کند.

وی سپس به سراغ معرفی آرش در این فیلم با بازی بابک حمیدیان می‌رود و با بیان اینکه او شکاری آسان در دستان حامد است، می‌افزاید: آرش از بروکراسی فاسد گیج شده است و عقب‌ماندگی آکادمیک [در ایران] اجازه نمی‌دهد تا او در خدمت دانشجویانی باشد که دوستدار علم هستند، باشد و در نهایت از حیله و خیانت پسر برادر ناتنی‌اش مطلع می‌شود.

منتقد روزنامه السفیر در ادامه با بیان اینکه کارگردان فیلم «یک خانواده محترم» از طریق این فیلم و عبور و مرور در تهران و اداره‌جات آن چون «اصغر فرهادی» سعی کرده تناقض در مظاهر شخصی و درونیات افراد را نشان دهد، تاکید می‌کند: بخشی از مفهوم «محترم» که در نام فیلمش آورده برداشتی استهزاگونه را دنبال می‌کند.

وی افزوده است: بخشی جامعه را احاطه شده از بیماری، شکسته شدن ارزش‌ها، وابستگی و بی‌ارزشی و در نهایت تحقیرشده به تصویر کشیده است و از طریق این صفات ناپسند تاکید می‌کند که تقوای شخصی [در ایران] منتفی است و [وجود ندارد].

این منتقد سینما با این نتیجه‌گیری که بعد از جنگ تفاوت طبقاتی بسیاری رخ داد و برخی مشکلات را ایجاد کرد، نوشت: اما همین مشکلات به حامد اجازه داده است تا از قدرت جوانی و زبان خود و حیله‌گری‌اش استفاده کند و خود را بالا بکشد.

وی می‌افزاید: [حامد] از اینکه جامعه وحشی ایرانی معاصر را از طریق روابط و سوء استفاده از دستورالعمل‌ها و قوانین لخت کرده و به محاکمه بکشاند ابایی ندارد به گونه‌ای که وقتی آرش به دنبال اثبات مدارک معافیت سربازی خودش است از اینکه حامد از عنوان مقدسی چون «نزدیکان شهید جنگ» به صورت متقلبانه استفاده می‌کند، او تعجب می‌کند.

فیلم «یک خانواده محترم» که بنا بر اعلام وزارت ارشاد هرگز مجوز اکران نخواهد گرفت معجونی از توهین به ایران و ایرانی، شهادت و خانواده شهدا، انقلاب، ایران و هر آن چیزی است که در این کشور ارزش قلمداد می‌شود.

سوال اینجاست که چگونه چنین تهیه‌کننده و کارگردان و حتی مسئولان فرهنگی «سیما فیلم» همچنان با ساخت چنین فیلمی که هم‌اکنون در ابوظبی و لندن و دیگر جشنواره‌های خارجی در حال پخش است، در کشور کار می‌کنند و توبیخ نمی‌شوند.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Hadith ، zahra.shakiba
۱۵:۴۶, ۱۴/آبان/۹۱
شماره ارسال: #35

[تصویر: arjmand9.jpg]

داریوش ارجمند بازیگر سینما و تلویزیون معتقد است بازیگری فقط عکس روی جلد مجلات نیست و بازیگر باید عمق داشته باشد.

بخشی از برنامه «هفت» جمعه 12 آبان‌ماه به بررسی و تحلیل بازیگری در ایران اختصاص داشت.

در این بخش داریوش ارجمند بازیگر سینما و تلویزیون مهمان برنامه بود. او در ابتدای صحبت‌هایش گفت: «در طول سال‌ها فعالیتم به عنوان بازیگر فکر می‌کنم بدهکار خودم نیستم و آنچه در توان داشته‌ام خرج کرده‌ام.»

ارجمند ادامه داد: «خوشبختانه در طول 20 سال گذشته بازخورد ایفای نقش مالک اشتر را در میان مردم دیدم و خیلی‌ها من را به نقش مالک اشتر به یاد می‌آورند. در طول این سال‌ها تلاش کرده‌ام دین خودم را نسبت به این شخصیت به درستی ادا کنم. زمانی که این نقش به من پیشنهاد شد فکر کردم نمی‌توانم از عهده ایفای آن بربیایم. بنابراین از قرآن و امام رضا(علیه السلام) در مشهد مقدس کمک گرفتم. معتقدم هنرمندی که به بارقه‌های الهی مسلح و مزین نباشد هیچ‌گاه در کارش موفق نمی‌شود. خداوند به ما قدرت بازآفرینی داده است.»

ارجمند همچنین عنوان کرد: «جوهره رفتن به دنبال هنر باید در فرد به وجود بیاید. بازیگری سلوک دارد. بنابراین اصلا کار ساده‌ای نیست و با ادعا هم درست نمی شود.»

وی در بخشی از صحبت‌هایش در خصوص شهرت در بازیگری گفت: «شهرت همانطور که می‌آید همانطور هم از بین می‌رود. محبوبیت مهم‌‌تر از شهرت است. آدم فکر می‌کند شهرت قوی‌اش می‌کند. در صورتی که این گونه نیست.»

وی با نقل خاطره‌ای از ناصر تقوایی ادامه داد: «اولین نصیحتی که بعد از گرفتن اولین جایزه جشنواره فیلم فجر استاد ناصر تقوایی به من کرد این بود که بعد از این جایزه شهرت سراغ تو می‌آید، اما شهرت تو را ضعیف می‌کند و در بازیگری و زندگی قوی‌ات نمی‌کند. به همین دلیل است که باید بعد از مشهور شدن روی رفتار خود کنترل داشته باشیم.»

ارجمند با تاکید بر اینکه هدف هر کس در بازیگری باید مشخص باشد، افزود: «هم برای ارتزاق می‌شود سراغ بازیگری آمد و هم برای سرگرم کردن مردم، اما نکته قابل توجه این است که باید چرایی حضور در این عرصه را بدانیم. فوتبال و سینما وضعیت مشابهی دارند. باید بدانیم چرا داریم بازیگری می‌کنیم و به چه دلیل بازی فوتبال را انتخاب کردیم. شما برای بازیگر شدن هر هدفی داشته باشی قابل احترام و قابل قبول است، اما در کاری که می‌کنید باید بهترین به معنای واقعی باشید. با عکس انداختن در روزنامه و شلوغ کاری بازیگر به جایی نمی‌رسد. آن عکس روزنامه در نهایت به دست دختر دبیرستانی‌ها می رسد که ظاهر آدم‌ها برایشان مهم است. باید عمق داشته باشی تا بتوانی جمشید مشایخی شوی.»

این بازیگر سینما همچنی اظهار داشت: «نسل جدید سبکی در بازیگری ندارند. خیلی‌ از جوانان چون خودشان را هم نمی‌شناسند حتی نمی‌توانند نقش خودشان را بازی کنند. این‌ها از طریق پارتی و باند وارد سینما می‌شوند.»

ارجمند همچنین افزود: «اگر من دو، سه میلیارد دستمزد را داشته باشم آخرش چه می شود؟ مردمی که همه چیز را تحلیل می‌کنند چطور اجازه می‌دهند بازیگرانی که حرفی برای گفتن ندارند از دروازه تاریخ هنر عبور کنند. در سینمای ما کسانی هستند که بازیگری را بررسی می‌کنند. من در مورد بازیگری سینما ایران الان حرف نمی‌زنم، اما 1000 صفحه فیش دارم و می‌توانم همه بازیگران را تحلیل کنم، اما الان چیزی نمی‌گویم، چون سفره سینمای ایران بسیار تنگ است و ما عادت کردیم همه را کنار بزنیم. در سینما آمریکا و فرانسه شما هر چهره‌ای داشته باشی برایت نقش دارند چون در آن سینماها قصه زیاد است.»

وی ادامه داد: «آنتونی کویین و آل پاچینو ظاهری زیبا دارند؟ اما در دو هزار نفر اگر آنتونی کویین حضور داشته باشد شما می‌روی سمتش چون آن دارد. مثل دخترخانم‌ها و آقا پسرهایی نیست که اگر یک روز به صورتش فلان چیز را نزند جوش‌هایش بیرون می‌ریزد.»

داریوش ارجمند درباره پذیرفتن برخی نقش‌های ضعیف از سوی بازیگران جوان گفت: «من هم گاهی مجبور شدم تسلیم نقش ضعیف شوم و معذرت‌خواهی هم کردم. هیچ کس نمی‌تواند در تمام طول زندگی‌اش کارنامه کاری تمام و کمالی داشته باشد. فکر می‌کنم هنر یک مقدار مناعت طبع و گذشت می‌خواهد. زیاده طلبی هنرمند را نابود می‌کند چون او باید حواسش به چیز دیگری باشد.»

وی در پایان عنوان کرد: «همچنان آرزو می‌کنم در سینما آن‌هایی که واقعا با رابطه کار می‌کنند و پول‌های خوبی درمی‌آورند این پول‌ها را خرج سینما کنند از من گذشته است، اما برای خود سینما کار کنند. کارگردان‌ها و تهیه‌کننده‌های زیادی داریم. آدمی مثل کوروساوا را پیدا کنند و بگویند چه چیزی در سرت است بیا آن را بساز. به جای ساختن برج ساختن این پول را خرج سینما کنند.»
منبع : خبر انلاین
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجید املشی ، Hadith ، black
۱۶:۱۶, ۱۴/آبان/۹۱
شماره ارسال: #36
آواتار
امین حیایی در نشست سینمایی:
بازی در قلاده‌های طلا را دوست دارم/باز هم بازی در این فیلم را انتخاب خواهم کرد

امین حیایی در نشستی گفت: در «قلاده های طلا» نقشم را دوست داشتم چون اکشنی واقعی بود و فیلمنامه واقعیت هایی را مطرح کرده بود. اگر زمان به عقب بازگردد باز هم در «قلاده های طلا» بازی می کنم.
[ به گزارش خبرنگار مهر، امروز سرای روزنامه نگاران شاهد برگزاری نشستی با حضور علی معلم؛ تهیه کننده سینما و امین حیایی؛ بازیگر بود.
امین حیایی در ابتدای این نشست ضمن ابراز ناراحتی از شایعاتی که در مورد زندگی خصوصی وی و پناهنده شدنش به دیگر کشورها در رسانه ها منتشر شده بود گفت: یک سالی که گذشت رسانه ها مطالبی کذب را در مورد طلاق من از همسرم و پناهنگی من منتشر کردند که البته این شایعات مختص مجلات زرد است و آن هایی که شناختی نسبت به کار حرفه ای دارند این شایعات را باور نمی کنند و اول با خود من صحبت می کنند.

وی در پاسخ به پرسش علی معلم با این عنوان که آیا تا به حال مصاحبه و یا نقدی از وی چاپ شده که تاثیر ویژه ای داشته باشد، توضیح داد: برخی از مصاحبه هایی که با برخی رسانه ها داشتم به نحوی نوشته شده بودند که گویا من فردی مغرور هستم و نوع بیان من به خوبی منتقل نشده بود.

بازیگر فیلم «قلاده های طلا»در مورد نقش هایی که تاکنون بازی کرده و چگونگی انتخاب این کارکترها اضافه کرد: علاقه شخصی من و عشقی که به نقش های پیشنهادی داشتم موجب انتخاب آنها شد حتی اگر بسیاری از این نقش ها ضعیف بوده باشند. در حقیقت همه فیلمنامه ها را خودم من انتخاب کرده ام و ذهنیت من این بوده است که با بازی در این نقش ها توقعات مردم را برآورده کنم.

بازیگر فیلم سینمایی «اختاپوس» که هم اکنون برپرده سینماهاست در ارتباط با نقدهایی که روی بازی های وی می شود تصریح کرد: من نقدهایی را که به بازی هایم در سینما می شود را می پذیرم. ما باید تلاش کنیم تا مشکلات جامعه را برطرف کنیم زیرا وقتی در جامعه همه با هم مشکل دارند در سینما هم اثر می گذارد.

بازیگر «قلاده های طلا» در پاسخ به این پرسش که آیا زمینه فکری اش در انتخاب فیلم هایی که بازی می کند تاثیر دارد و یا تنها به نقشی که قرار است بازی کند می اندیشد، خاطرنشان کرد: در فیلم هایی بازی کرده ام که واقعیتی را بیان می کرده اند. در «قلاده های طلا» نقشم را دوست داشتم چون اکشنی واقعی بود و فیلمنامه واقعیت هایی را مطرح کرده بود. اگر زمان به عقب بازگردد باز هم در «قلاده های طلا» بازی می کنم.

حیایی در پاسخ به انتقادی که در پذیرش فیلمنامه های سفارشی دارد توضیح داد: من در فیلم هایی بازی کردم که رکورد پرفروش ترین ها را شکسته اند. به نظرم فیلم هایی که در آن ها بازی کرده ام سفارشی نبودند و باید دید شما حقیقت را در چه چیزی می بینید. چرا مردم پیش از انتخابات مشکلی با هم نداشتند اما پس از انتخابات همه با هم درگیرند. من همواره تلاش کردم در فیلم هایی بازی کنم که مردم از من نرنجند. در «قلاده های طلا» هم خیلی ها از من تعریف کردند اما برخی بدون تماشای فیلم آن را نقد کردند.

وی در مورد مسعود کیمیایی اظهار کرد: برای بازی در «ضیافت» و «سربازهای جمعه» از سوی این کارگردان برجسته پیشنهاد داشتم که متاسفانه نشد. این کارگردان اثراتی در سینمای ایران خلق کرده است که ارزشمند است.

این هنرمند همچنین در پاسخ به تئاتری که می خواهد روی صحنه ببرد گفت: تلاش می کنم که این نمایش را که موزکال است و حامد بهداد نیز در این نمایش من را همراهی می کند تا دی ماه آماده شود و جزئیات این تئاتر را در یک نشست رسانه ای اعلام خواهم کرد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Hadith
۲۰:۵۹, ۷/آذر/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۷/آذر/۹۱ ۲۱:۰۲ توسط میثاق.)
شماره ارسال: #37
آواتار

به نام خدا

سلحشور با اعلام نظر قطعی دادگاه مبنی بر تبرئه وی از اتهام عرضه فیلمنامه "یوسف پیامبر" بدون اجازه پدیدآورنده، اعلام کرد علیه شاکی این پرونده اعاده حیثیت خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری فرج الله سلحشور درباره آخرین رأی دادگاه در خصوص شکایت سید شهاب الدین طاهری مبنی بر عرضه فیلمنامه بدون اجازه پدیدآورنده برگزار شد.

سلحشور در این نشست گفت: بازی غیرمنصفانه و ناجوانمردانه‌ای که از چهار، پنج سال پیش شروع شده بود، به پایان رسید. در حالی که من تا روز شکایت حتی کتاب "یوسف صدیق" را هم ندیده بودم. بعد از آن فیلمنامه من به دادگاه ارائه شد و من را تبرئه کردند. بازپرس نیز قرار منع تعقیب را صادر کرد. بعد از این شهاب الدین طاهری که چیزی از سناریونویسی نمی‌دانست گفت قرار منع تعقیب را قبول ندارد.
وی افزود: بعد از این پرونده به شعبه 1058 منتقل شد و کارشناسانی که جزو دشمنان من بودند، با عناد کار مرا تقلب معرفی کردند و گفتند 55 درصد از کتاب طاهری استفاده کرده‌ام. به این شکل که مدعی شدند من 20 درصد از روی کتاب نوشته‌ام، ‌20 درصد در ساخت تقلب کرده‌ام. من معنی این حرف را نمی‌فهمم. گفته بودند طرح حضرت یوسف (علیه السلام) برای خدا نیست و مال آقای طاهری است. در حالی که حتی اگر می‌توانست این موضوع را ثابت کنند هم 55 درصد از نظر ارشاد جرم نیست.
نویسنده و کارگردان "یوسف پیامبر" تصریح کرد: بعد از این قاضی حسینیان برای من احضاریه فرستاد تا در دادگاه جواب بدهم. اما شاکی این احضاریه را در تمام مطبوعات و رسانه‌های داخلی و خارجی از جمله بی بی سی و وی او ای، پخش کرد و گفت سلحشور محکوم شده است! با این حال پرونده ما به دادگاه دیگری رفت و سرانجام بعد از سه سال تبرئه شدیم.

از روی دست خدا تقلب می‌کنم
سلحشور با بیان اینکه طاهری حتی یک جمله تقلب هم ارائه نمی‌کرده و مدام می‌گفته کل کتاب برداشت شده، یادآور شد: دادگاه تجدید نظر بعد از 9 ماه هفته قبل نظر دادگاه قبلی را تأیید کرد و من بالاخره تبرئه شدم. دادگاه اعلام کرد موردی که دال بر استفاده از کتاب آقای طاهری باشد در این فیلمنامه نیافته است. من از روی دست خدا تقلب می‌کنم. از خودم چیزی ندارم. در تمام فیلمنامه‌نویسان کسی سراغ نداریم که از دست خدا تقلب کرده باشد.

[تصویر: 778324_orig.jpg]

در ادامه شمسیان مشاور حقوقی این پرونده اظهار کرد: کارشناسان اولیه کارشناس رسمی دادگستری نبودند. حتی در قانون آمده که نباید جزئیات یک پرونده لو برود اما عباس بابویهی با رسانه‌ها مصاحبه کرد و مواردی را گفت. با این حال تیم دوم کارشناسی متشکل از ناصر هاشم‌زاده، نادر طالب زاده، حمید بهمنی و سعید شاپوری به این نتیجه رسید که تقلبی صورت نگرفته است.
در ادامه قربان نگاری وکیل پرونده فیلمنامه "یوسف پیامبر" نیز در سخنانی گفت: رأی اولیه دادگاه شعبه 1057 با شماره دادنامه مشخص در 14 اسفند 90 صادر شد و طی آن فرج الله سلحشور از اتهام عرضه فیلمنامه بدون اجازه پدیدآورنده برائت حاصل کرد. متعاقبا سیدشهاب الدین طاهری موسوی شاکی ظرف مدت 20 روزه طبق حق قانونی خود خواهان تجدید نظر نسبت به این رأی شد اما هفته گذشته دوباره رأی به نفع موکل من صادر شد.
وی افزود: به زودی علیه شهاب الدین طاهری اعاده حیثیت خواهیم کرد و شکواییه‌ای به اتهام افترا و نشر اکاذیب، توهین و تشویش اذهان به دادسرای عمومی انقلاب اسلامی تهران تقدیم خواهد شد.
پس از این سلحشور به ارائه نسخه‌های دست نویس فیلمنامه "یوسف پیامبر" پرداخت که تاریخ خلاصه قسمت‌ها و طرح اولیه به سال 76 اختصاص داشت و آخرین دستنوشته به 20 اسفند سال 80 مربوط می‌شد.

صدا و سیما خواب تحقیقات "یوسف پیامبر" را هم نمی‌دید
وی در ادامه توضیح داد: من سند تحویل تحقیقات به سیما فیلم را در دست دارم. ما در یک تیم چند نفره این تحقیقات عظیم که صدا و سیما به خواب خود هم نمی‌دید را به انجام رساندیم، آنوقت برای چه باید از کتابی تقلب کنیم که بسیاری از سطرهای آن وام گرفته از نوشته توماس مان است؟ خود من هم از "یوسف در آینه تاریخ" مان استفاده کرده‌ام اما به شکلی که اگر کتاب را زیر و رو کنید نمی‌فهمید کدام بخش بوده است.
نویسنده و کارگردان "حضرت موسی" به شوخی گفت: به کسانی که بعد از ساخت و پخش سریال "حضرت موسی" می‌خواهند شکایت‌های دروغین کنند پیشنهاد می‌دهم همین حالا بروند و کتابشان را چاپ کنند چون اگر دیرتر دست به کار شوند، اثبات تهمتشان دشوارتر می‌شود!

ماسون‌ها، ساواکی‌ها و توده‌ای‌ها عرصه هنر را گرفته‌اند
سلحشور تصریح کرد: اگر ما بگوییم در صنعت، پژوهش، تکنولوژی یا اختراعات دشمن را بیرون کرده‌ایم درست است اما در زمینه فرهنگی این اتفاق صورت نگرفته است. همین حالا ما 17 نفر بهایی در مجموعه فرهنگی و هنری تلویزیون داریم. همینطور صهیونیست‌ها، ماسون‌ها، ساواکی‌ها و توده‌ای‌های فراوانی در عرصه هنر حضور دارند. اما چون امثال سلحشور نقشه‌هایشان را بهم می‌زنند می‌خواهند حذفش کنند.

وی یادآور شد: برایشان سخت است بعد از اینکه در سینمای جهان پیامبران گناهکار نمایش داده می‌شوند، کسی درباره حضرت یوسف سریالی ساخت که در پشت صحنه آن هیچکس سیگار نمی‌کشید، نمازخانه داشتیم و نماز جماعت برگزار می‌کردیم، به هر کس روزه می‌گرفت جایزه می‌دادیم، اعیاد مذهبی به همه هدیه می‌دادیم و نمی‌گذاشتیم کسی برای بانوان مزاحمتی ایجاد کند.
این کارگردان به ذکر نمونه‌هایی از دلایل طاهری برای تقلب پرداخت و افزود: این دلایل خنده دار بودند. واقعا کمدی تلخی بود. افرادی هستند که می‌خواهند من کار نکنم، خودشان فرش قرمز می‌اندازد و در تمام رسانه‌ها گزارش منتشر می‌کنند اما طاقت حرف‌های مرا ندارند. چون خادم مردم هستم. در غیر این صورت مگر قیافه‌ام بهتر است یا کارگردانی را بیشتر بلدم؟ من فقط در فکر خدمت به مردم هستم. مردم هم دعایم می‌کنند و این از سرم زیاد است.
خبرنگاران رسانه‌ها و محمد هوشیاری مدیر روابط عمومی مؤسسه تبیان فیلم دیگر حاضر این نشست بودند.
منبع : خبرگذاری مهر

یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: علی الهادی ، vahrakan ، Havbb 110 ، SAViOR ، mahdy_mir
۲۰:۲۵, ۱۸/آذر/۹۱
شماره ارسال: #38
آواتار
فردا نوشت: آنچه می خوانید مشروح سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین ناصر نقویان است كه در شب پنجم ماه محرم در مسجد جامع جماران ایراد شده است. سخنرانی كه «متفاوت» است و قابل تامل. متن كامل این سخنان از نظرتان می گذرد.
...
سه چهار روز قبل از ماه مبارك جلسه‌ای به اتفاق برخی از دوستان روحانی در برنامه «سمت خدا» كه ظهرها از شبكه 3 پخش می‌شود، مهمان رهبری بودیم؛ برنامه‌ای كه به خصوص میان خواهران خیلی مشتری داشت. البته برنامه‌های ما باید در همین زمان‌ها پخش شود ساعت نه و ده شب كه همه نشسته‌اند باید برنامه مهران مدیری، لعیا خانم، نیكی خانم و... ببیند!

ما را كه به خدمت رهبر معظم بردند عوامل برنامه بودند و رئیس وقت شبكه هم بود كه بعداً عذرش را خواستند. بعضی از مسئولین محترم بیت هم تشریف داشتند. نوبت عرایض بنده كه شد، گفتم: آقا این صدا و سیما و این رادیو و تلویزیون مثل عصای حضرت موسی(علیه السلام) است؛ قدرت دارد ولی فعلاً به عنوان چوب دستی از آن استفاده می‌كنند. دلیلش هم این است كه بسیاری از كسانی كه بر اریكه این دستگاه عجیب و غریب و ساحری تكیه زده‌اند این كاره نیستند و با رانت سر كار آمده‌اند. دلیلش این است كه این حضرت مستدام ضرغامی بارها با هنرپیشه‌ها و خواننده‌ها و فوتبالیست‌ها جلسه گذاشته است. در حالی كه این رسانه، اگر رسانه دینی است به تعبیر آن امام بزرگوار كه فرمود «باید دانشگاه باشد» یك بار با ما كارشناسان مذهبی جلسه نگذاشته است. من 15 سال است كه در این دستگاه رفت و آمد می‌كنم. آقا فرمودند «كه شما وقت نگرفتید.» دیگر من خجالت كشیدم بگویم، ما كه نباید وقت بگیریم آنها باید از ما وقت بگیرند. مگر من مشتاق هستم كه در تلویزیون سخنرانی كنم؟ كه بریم پشت دفتر آقا بنشینیم كه فكر كنند كه من حتماً پولی یا پست و مقامی می‌خواهم. بعد در آنجا مدیر گروه معارف بود برای صحبت كردن اجازه گرفت و گفت كه آقا كتباً هم وقت گرفتیم به ما وقت ندادند. (با این حرف) دیگر ایشان مطلبی نفرمودند.

من در ادامه عرایضم در آن دیدار گفتم، امام فرمود: «میزان رای ملت است» ده‌ها هزار پیامك از مردم وجود دارد كه گفتند این برنامه را در ساعت 9 و 10 شب پخش كنید، حرف‌های خوبی زده می‌شود... در ساعتی باشد كه همسرمان و بچه‌هامان در منزل هستند و بتوانند این برنامه را ببینند. چرا یك بعدازظهر پخش می‌شود؟ این هم رأی ملت؟! ولی آقایان می‌گویند كه نه! شب باید سریال و فوتبال پخش شود و برنامه‌های مذهبی كه خود مردم هم می‌خواهند نباید پخش كنیم كه در همین هنگام آقا به آقای حسین محمدی گفتند « آقای محمدی به آقای ضرغامی بگویید كه چرا این برنامه را در شب پخش نمی‌كنند و من این برنامه را دیده ام؛ برنامه خوبی است». اما شما دیده‌اید از ماه رمضان تا حالا كسانی كه سنگ ولایت به سینه می‌زنند و می‌گویند «ما همه سرباز تواییم» این برنامه را شب پخش كرده باشند؟ این دستور ولایت و این دستور رهبر معظم! دیگر در جلسه حضور داشتم و نقل مستقیم است كه می‌گویم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: sarallah ، MOHSEN-Z ، سید هادی ، فدک زهرا ، bagheri4 ، مفقود الاثر ، mhvvhm ، راحیل ، AMINI ، Hadith ، Admirer
۱۳:۴۶, ۲۶/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/بهمن/۹۱ ۱۳:۴۹ توسط revenger.)
شماره ارسال: #39

به نام خدا

به گزارش دیدبان: در بحث جریان‌شناسی سینما همواره با دو مقوله «سیاست‌گذاران» و «سینماگران» روبرو هستیم. "مخاطبان و تماشاگران سینما" گرچه جزو اصلی چرخه صنعت سینمایی می باشند اما تأثیر آنها بر این صنعت، غیر مستقیم و بر اساس میزان فروش محاسبه می شود. لذا تأثیرگذاری مستقیم و عاملیت با دو مقوله فوق الذکر یعنی "سیاستگذاران و سینماگران" است. با مروری بر تاریخ 34 ساله‌ی پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، می‌توانیم به راحتی تأثیر سیاست‌های کلان دولت‌ها در حوزه سینما را مورد بررسی و مطالعه قرار دهیم.

گرایش فیلم‌سازان به موضوعی خاص در جامعه متأثر از پارامترهای بسیاری است که یکی از آنها سرمایه‌گذاری‌های دولتی و فیلم‌های سفارشی است. تجربه نشان داده است که محصول نهایی یک پروژه سینمایی لزوماً در چارچوب سیاست‌های سرمایه‌گذار نیست. به عنوان مثال می‌توانیم فیلم‌های توقیف‌شده‌ی برخی از مراکز دولتی از جمله حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، شهرداری و نیروی انتظامی را مثال بزنیم.

در نگاه جزیی تر می‌توانیم تأثیر سیاست‌های دست‌اندرکاران جشنواره بر سینما را نیز مثال بزنیم. این مسئله از آنجا قابل اثبات است که انتخاب‌های جشنواره فیلم فجر و عدم پذیرش فیلم‌هایی که با سیاست‌های جشنواره هم‌خوانی ندارد، تأثیر مستقیمی بر مطرح شدن یا طرد شدن فیلم‌ها در نگاه عمومی جامعه داشته است. همین اعتراض سینماگرانی که فیلم آنها به جشنواره راه نیافته است، یا در بخش مسابقه مورد بی‌مهری هیات داوران قرار گرفته است، نشانی از اهمیت برگزاری جشنواره دارد.

در این یادداشت کوتاه سعی داریم با مروری بر فیلم‌های سی و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر، این جشنواره را مورد نقد و بررسی قرار دهیم. بدیهی است تحلیل پیش رو به هیچ عنوان نمی‌تواند به عنوان بررسی عملکرد یک ساله‌ی سینمای ایران تلقی شود. زیرا همان‌طور که پیش‌تر به آن اشاره کردم، مسئولین هر جشنواره‌ای تلاش می‌کنند حتی‌الامکان از اکران فیلم‌های مسئله‌دار و ایجاد جو رسانه‌ای منفی بعد از آن جلوگیری کنند.

ژانرواره‌های جشنواره سی و یکم در بخش نگاه نو و سودای سیمرغ

از آنجا که یک فیلم لزوماً محدود به یک ژانر نیست، در تقسیم‌بندی زیر وجه غالب یک اثر مدنظر قرار گرفته است. نکته‌ی دوم آن که از 37 فیلم ذیل، 18 فیلم را می‌توان در گروه «درام اجتماعی» جای داد. لذا برای تقسیم‌بندی مناسب‌تر زیرژانرهای درام اجتماعی ملاک کار ما قرار خواهد گرفت.

[تصویر: 1624_593.jpg]

نمایی از فیلم سینمایی استرداد

اولین گونه قابل توجه در جشنواره امسال، «جنگ و پیامدهای جنگ» است. فیلم‌های با این موضوع: «برلین منفی 7» (مهاجرت به آلمان)، «بزرگ‌مرد کوچک» (داستان رشادت‌های یک شهید نوجوان در زمان اشغال خرمشهر)، «خاکستر و برف» (پیداشدن پلاک و جنازه یک مفقودالاثر)، «یک، دو، سه... پنج» (طالبان و جنگ افغانستان)، «خاک و مرجان» (جنگ‌های داخلی افغانستان و اشغال بیگانگان)، زیباتر از زندگی (رشادت‌های شهید علم‌الهدی)، «گام‌های شیدایی» (حضور نظامیان آمریکایی در عراق) و «فرزند چهارم» (زندگی مشقت‌بار مردم سومالی).
دومین گونه، درام اجتماعی است:

· درام خانوادگی: «اشیا از آنچه در آینه می‌بینید به شما نزدیک‌ترند» (زندگی روزانه یک زن خانه‌دار)، «خسته نباشید» (اختلافات یک زن و شوهر توریست و آشتی کردن آنها در آخر داستان)، «دهلیز» (تلاش زن برای جلوگیری از اعدام شوهرش و تأثیرات دوری شوهر از متن زندگی)، «حوض نقاشی» (مشکلات زندگی یک زوج معلول با فرزندشان)، «کلاس هنرپیشگی» (دعواهای خانوادگی) و «آسمان زرد کم‌عمق» (اختلافات زنی که مشکلات روانی دارد با شوهرش).
· معضلات زنان و دختران: دربند (خانه‌ی دانشجویی و دوری از خوابگاه) و «هیس، دخترها فریاد نمی‌زنند» (مسئله تجاوز و قتل).

· آسیب‌های اجتماعی: «روز روشن» (تلاش برای نجات یک نفر از اعدام)، «من عاشق سپیده صبحم» (شبکه‌های اجتماعی، عشق‌های خیالی و ازدواج)، «تاج محل» (دزدی، بازنشستگی و خانواده)، «بشارت به یک شهروند هزاره سوم» (شیطان‌پرستی و عرفان‌های کاذب)، «جیب‌بر خیابان جنوبی» (دزدی و داستان عاشقانه)، «قاعده تصادف» (مشکلات یک گروه تئاتر جوان با جامعه و خانواده) و «هیچ کجا، هیچ کس» (دزدی و آدم‌ربایی)

· دینی: سر به مهر (نماز و خجالت از اطرافیان برای انجام مسائل شرعی)، «آفتاب، مهتاب، زمین» (مشکلات زندگی یک روحانی در روستا) و «رسوایی» (زندگی یک روحانی در شهر و حفظ آبروی انسان‌ها)

سومین گروه، کودک و نوجوان است: «او خوب سنگ می‌زند» (مشکلات زندگی یک نوجوان پس از مرگ پدرش)، «تابستان طولانی» (مشکلات زندگی یک نوجوان پس از رفتن پدرش به جبهه) و «تنهای تنهای تنها» (انرژی هسته‌ای در ژانر کودک)

گروه چهارم درام تاریخی با فیلم‌های «استرداد» (مسئله غرامت جنگی ایران در جنگ جهانی) «عقاب صحرا» (بخشی از روایت زندگی مسلمانان قبل از فتح مکه) می‌باشد.

دسته‌ی پنجم که هنوز تعریف مشخصی در بین سینماگران ندارد! مربوط به فیلم‌های معناگراست. در این گروه نیز می‌توان «ترنج» (زندگی یک مینیاتوریست) و «گهواره‌ای برای مادر» (زندگی و مشکلات یک طلبه زن) را مثال زد.

انیمیشن‌ها را معمولاً در یک گونه مجزا طبقه‌بندی می‌کنند لذا «افسانه سرزمین گوهران» (داستان تخیلی که در زمان‌های قدیم اتفاق افتاده است) و «9:20 در بوشهر» (انرژی هسته‌ای) در این گروه هستند.

تنها فیلم‌های باقیمانده، «گناهکاران» و «چه خوبه که برگشتی» است که اولی پلیسی ـ جنایی و دومی کمدی می‌باشد.

جریان‌شناسی محتوای فیلم‌ها:

برای بررسی محتوای فیلم‌های این دوره‌ی جشنواره از عناصری چون امید، نشاط، پایان خوش، سردی و خشونت دنیا، نگاه ابزورد و... استفاده می‌کنیم.

منظور ما از پایان خوش یا پایان بد، خوب بودن یا بد بودن اثر از منظر هنری و سینمایی نیست بلکه مضمون و پیام فیلم در کنار بازی بازیگران و دیالوگ‌ها، یک اثر را دارای روح امید و نشاط و یا سردی و بی‌روحی می‌کند.

با وجود آنکه بسیاری از فیلم‌های این دوره به مسائلی چون مشکلات خانوادگی، معضلات اجتماعی، جنگ و... نیز پرداخته بودند اما نتیجه‌گیری نهایی و پیامی که به مخاطب فیلم القا می‌شد، مثبت و قابل تأمل بود. 37 فیلم بخش نگاه نو و سودای سیمرغ را به دو گروه تقسیم می‌کنیم.

الف) امید، نشاط، پایان خوش

همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره کردم، سیاست‌های کلان دولت تا حدودی بر محتوای فیلم‌های سینمایی موثر است. جشنواره امسال نوید یک سینمای دغدغه‌مند و امیدوار به زندگی را می‌دهد. به غیر از 21 فیلمی که در ادامه اسامی آنها را می‌آوریم، بقیه‌ی فیلم‌ها با آنکه رگه‌هایی از روح امید نیز در آنها دیده می‌شود اما حس سردی و خشونت انسانی بر دیگر موضوعات غلبه دارد.

«اشیا از آنچه در آینه می‌بینید به شما نزدیک‌ترند»، «افسانه سرزمین گوهران»، «او خوب سنگ می‌زند»، «بزرگ مرد کوچک»، «تابستان طولانی»، «خسته نباشید»، «دهلیز»، «تنهای تنهای تنها»، «روز روشن»، «سر به مهر»، «من عاشق سپیده صبحم»، «9:20 در بوشهر»، «آفتاب، مهتاب، زمین»، «چه خوبه که برگشتی»، «حوض نقاشی»، «خاک و مرجان»، «رسوایی»، «زیباتر از زندگی»، «گهواره‌ای برای مادر»، «عقاب صحرا» و «ترنج»، 21 فیلم این گروه هستند.

موضوع این فیلم‌ها با آنکه بسیار متنوع است و از مسائل خانوادگی تا جنگ و پیامدهای جنگ را شامل می‌شود اما حس امید در کنار درام اجتماعی، بر نکات مثبت این آثار افزوده است.

ب) سردی و خشونت انسانی (همراه با نگاه ابزورد در برخی از فیلم‌ها)

«برلین منفی 7»، «خاکستر و برف»، «یک، دو، سه... پنج»، «تاج محل»، «استرداد»، «بشارت به یک شهروند هزاره سوم»، «جیب‌بر خیابان جنوبی»، «دربند»، «گام‌های شیدایی»، «قاعده تصادف»، «کلاس هنرپیشگی»، «گناهکاران»، «هیچ جا، هیچ کس»، «هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند»، «آسمان زرد کم‌عمق» و «فرزند چهارم».

شاید به 21 فیلم بخش قبلی اعتراضی صورت نگیرد اما در این دسته‌ی دوم فیلم‌هایی وجود دارند که قطعاً مورد قبول بعضی‌ها قرار نخواهد گرفت؛ از جمله فیلم «تاج محل». «تاج محل» با آنکه نکات مثبتی در داستان و محتوای فیلم دارد، سردی و بی‌روحی بازی‌ها، فقر مردم، به کما رفتن دزد و بی‌پناهی برادران کوچکش و... بر حس امید و نشاط آن غلبه دارد. یا حتی «کلاس هنرپیشگی» که جایزه ویژه هیات داوران را هم گرفت از این قاعده مستثنی نیست.

جایزه، مظلومیت چهره‌های ناشناخته و نگاه روشنفکرانه!

معرفی برندگان بخش مسابقه جشنواره به همان اندازه حاشیه‌برانگیز است که اعلام اسامی فیلم‌های بخش سودای سیمرغ و نگاه نو حاشیه‌هایی را برای دبیر جشنواره ایجاد کرده بود. هر چند داوران جشنواره در برخی از موارد در معرفی نفرات برتر جانب عدالت را رعایت کرده بودند اما برخی از انتخاب‌ها مثل بهترین فیلم‌نامه برای «قاعده تصادف» یا نامزدی «استرداد» با سرمایه‌گذاری بنیاد سینمایی فارابی در 14 گروه کمی دور از انصاف است. حتی بیانیه نهایی که مستقیماً انتقاداتی را نسبت به حوزه هنری داشت نیز یکی از دلایل بی‌توجهی به آثار خوبی چون «حوض نقاشی» و «خسته نباشید» بوده است.

در این میان فیلم «تنهای تنهای تنها» نیز مورد کم‌توجهی اهالی رسانه و داوران قرار گرفت. به طوری که در اکران برج میلاد عده‌ای به خاطر بی حاشیه بودن و معروف نبودن فیلم و کارگردانش برای دیدن فیلم در سالن حاضر نشدند.

آینده‌ی درخشان سینمای ایران

جشنواره سی و یکم فیلم فجر با تمام حواشی خود به پایان رسید و باید منتظر اکران عمومی فیلم‌ها و فروش آنها باشیم. قبل از جشنواره، مسئولین سینمایی تاکید بسیاری داشتند که امسال سال معرفی کارگردانان جدید به سینمای ایران است. امروز می‌توانیم به راحتی 12 فیلم از 16 فیلم بخش نگاه نو را در گروه «امید، نشاط، پایان خوش» قرار دهیم.

هر چند برخی از آثار بخش نگاه نو که حاوی مضامین بسیار خوب و امیدوارکننده بودند، از نظر فنی و ساختار سینمایی مشکلاتی داشتند اما به عنوان کار اول این کارگردانان بسیار خوب و قابل تأمل بودند. چه آنکه برخی از کارگردانان بخش سودای سیمرغ ثابت کردند که در دوران فیلم‌سازی خود دچار تکرار، تقلید از آثار خارجی و افت چشم‌گیر در روند فیلم‌سازی خودشان شده‌اند.

نکته‌ی بسیار چالش‌برانگیز آن است که بدانیم اگر ساخت همین فیلم‌های بخش نگاه نو را به برخی از کارگردانان باسابقه‌ی سینما می‌سپردیم، با اثری بسیار ناامیدکننده، سیاه‌نما و خارج از گفتمان انقلاب اسلامی مواجه می‌شدیم. همین مسائل و دغدغه‌ها به راحتی در نگاه فیلم‌های اول به چشم می‌خورد. به طور مثال در فیلم «او خوب سنگ می‌زند»، کنایه بازیگر زن روستایی به سرباز تهرانی در مورد سواد داشتنش، روح امید و نشاط در خانواده کپرنشین، دغدغه‌مند بودن رئیس پاسگاه و پلیسان محلی و... گوشه‌هایی از حس امیدواری و نشاط در نگاه نویسنده و کارگردان این فیلم‌ها است.

«سر به مهر» نیز که اولین ساخته‌ی بلند سینمایی هادی مقدم‌دوست است با انتخاب مضمونی دینی و خلق یک درام تأثیرگذار، نوید سینمایی در گفتمان انقلاب اسلامی را برای ایشان می‌دهد.

در بین آثار بخش سودای سیمرغ نیز اختلاف سلیقه‌های بسیاری وجود داشت. مثلاً عده‌ای «حوض نقاشی» مازیار میری را سیاه‌نمایی می‌دانستند اما نکته‌ی بسیار مهم در زندگی زوج معلول آن بود که در اوج فقر و تنگدستی و بیکار شدن مرد خانه (شهاب حسینی)، وی هیچ‌گاه از کار کردن و کسب روزی حلال مأیوس نشد. یا مثلاً فیلم «رسوایی» مسعود دهنمکی با آنکه اشکالات خاصی از نظر محتوایی و فنی داشت (مثل عشوه‌گری‌های بیش از حد الناز شاکردوست و یا شخصیت بسیار مثبت روحانی فیلم) اما چهارمین فیلم دهنمکی نشان داد که او آینده خوبی در کارنامه‌ی سینمایی خودش خواهد داشت.

جدا از این آثار خوب و مثبت در جشنواره امسال، عدم اقبال عمومی به برخی از فیلم‌ها مثل «آسمان زرد کم‌عمق»، «هیچ کجا، هیچ کس» و «چه خوبه که برگشتی» نشان داد که جریان روشنفکری نه تنها هنوز مخاطب خودش را نمی‌شناسد بلکه سعی دارد با تقلیدهای نادرست از برخی از آثار گذشته، همچنان بر مسئله‌ی «هنر برای هنر» تاکید کند منتهی آنچه که مبرهن است عدم فروش فیلم‌هایی است که به شعور مخاطب توهین می‌کنند، گذشته‌ی آنها را زیر سوال می‌برند و دین آنها را به سخره می‌گیرند.

سید مهدی موسوی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Admirer
۱۱:۳۰, ۲/اسفند/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲/اسفند/۹۱ ۱۱:۳۱ توسط revenger.)
شماره ارسال: #40

بسم الله الرحمن الرحیم

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی امروز (سه شنبه) در دیدار جمعی از مسئولان و دست اندركاران جشنواره مردمی فیلم عمار، توجه به موضوع دین و معارف دینی و همچنین انقلاب اسلامی و ارزشهای انقلاب در این جشنواره را اقدامی مبارك خواندند و تأكید كردند: نگاه به هنر اسلامی و سینمای دینی باید نگاهی بلند مدت و همراه با برنامه ریزی دقیق و امید به آینده و بهره گیری مناسب از ابزار هنر برای تأثیرگذاری حداكثری باشد.

ایشان با اظهار خرسندی از برگزاری جشنواره مردمی فیلم عمار انتخاب نام "عمار" را كه از صحابه بزرگ پیامبر اسلام (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و یاران نزدیك حضرت علی (علیه السلام) بود، انتخابی پسندیده دانستند و با اشاره به ویژگی های ممتاز این صحابی بزرگ افزودند: تزلزل ناپذیری عمار در حوادث مختلف صدر اسلام و همچنین امتحان های سخت دوران بعد از پیامبر اسلام(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)، موقع شناسی و حضور در وقت نیاز، و نقش تبیین كننده او در مسائل و حوادث دوران حضرت علی (علیه السلام) از ویژگی های برجسته و بارز عمار بود.

رهبر انقلاب اسلامی نگاه امیدوارانه به آینده و بلند كردن افق دید را در اهداف و آرمانهای انقلاب اسلامی بسیار مهم ارزیابی و خاطر نشان كردند: حركت انقلاب اسلامی كه با پیروزی آن در سال 1357 آغاز شد و شكسته شدن هیمنه آمریكا و حوادث مختلفی كه در این 34 سال روی داده است همه مقدمات رسیدن به اهداف اصلی نظام اسلامی است، بنابراین باید با همت و تلاش مضاعف و نهراسیدن از دشمن و توطئه های او، پرهیز از سیاه بینی و یأس، با سرعت بیشتر به سمت قله حركت كرد.

حضرت آیت الله خامنه ای چنین نگاهی را در موضوع هنر اسلامی و سینمای دینی ضروری برشمردند و تأكید كردند: در این عرصه جوان های مومن، با طراوت و شاداب و دارای نگاه نو و همت بلند، موتور محرك برای حركت رو به جلو هستند و پیش كسوتان نیز باید با بیان تجربیات خود و تربیت نیروهای جدید و كارآمد به این حركت شتاب بیشتری ببخشند.

ایشان، با اشاره به خاستگاه غربی هنر سینما بر ضرورت برنامه ریزی و تشكیل اتاق فكر برای حركت جوانان و استعدادهای جدید در عرصه هنر اسلامی و سینمای دینی و همچنین ورود افراد متدین و انقلابی و صاحب تخصص و تجربه به این عرصه تاكید كردند.
رهبر انقلاب اسلامی در عین حال شرط اصلی ورود تأثیرگذار افراد متدین و انقلابی به عرصه سینما و تأثیر نپذیرفتن از فضای آن را مصونیت سازی برشمردند و تاكید كردند: تنها راه مصون سازی نیز ارتباط مستمر با خدا، بجا آوردن نوافل و تضرع به درگاه الهی است، همانگونه كه عمار اینگونه خود را مصون و تزلزل ناپذیر كرده بود.

ایشان افزودند: عبادت و ذكر و توجه به خدا از هر لذت هنری بالاتر است.
رهبر انقلاب اسلامی نقش مسئولان و مراكز دانشگاهی مرتبط را در اثرگذاری بر فضای سینمایی و رسانه ای كشور مهم دانستند و تأكید كردند: اصلاح این عرصه نیازمند اصلاح مبادی ورودی آن است.
حضرت آیت الله خامنه ای خاطر نشان كردند: كسانی كه امروز مشغول كار و فعالیت در عرصه فیلم های با مضامین انقلابی و دفاع مقدس هستند واقعا در حال جهاد هستند.

ایشان استفاده شایسته از ابزار هنر و بهره گیری از قصه و داستان و فیلم نامه قوی را یكی از ضروریات اساسی در فیلم سازی دانستند و تاكید كردند: مقوله قصه نویسی و رمان در كشور با نقطه مطلوب فاصله زیادی دارد و باید این بخش تقویت شود.
رهبر انقلاب اسلامی، موضوعات مربوط به تاریخ انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، فلسطین و بیداری اسلامی را از جمله موضوعات مهم و پر مایه برای استفاده در فیلم سازی برشمردند و افزودند: یكی از مسائل دروغی كه در دنیا تبلیغ می شود این است كه می گویند هنر نباید با سیاست آمیخته شود، در حالیكه مجموعه های هنری غرب از جمله هالیوود كاملا سیاسی هستند و اگر اینگونه نبود چرا به فیلم های ضد صهیونیستی ایران اجازه حضور در جشنواره های سینمایی را نمی دهند؟

حضرت آیت الله خامنه ای تأكید كردند: ساخت فیلم های سیاسی بر ضد ایران و یا اعطای جایزه به فیلم های ضد ایرانی نشانه های آشكار از آمیخته بودن سیاست و هنر در آمریكا و غرب است.
ایشان همچنین با اشاره به مطالب مطرح شده در این جلسه در خصوص رابطه علوم انسانی با هنر و سینما و لزوم تحول در علوم انسانی افزودند: علوم انسانی هوای تنفسی مجموعه های نخبه كشور است كه هدایت جامعه را بر عهده دارند بنابراین آلوده یا پاك بودن این هوای تنفسی بسیار تعیین كننده است.
رهبر انقلاب اسلامی مشكل علوم انسانی غربی را پایه های معرفتی غلط آن دانستند و تأكید كردند: اصلاح در علوم انسانی و تحول در سینما و تلویزیون بدون اصلاح پایه های معرفتی علوم انسانی غربی امكانپذیر نیست و اصلاح این پایه ها نیز در گرو ارتباط موثر با حوزه های علمیه و علمای دین است.

حضرت آیت الله خامنه ای جریان های سینمایی علاقمند به دین و انقلاب را به پرهیز از كشیده شدن به حاشیه ها و مشغول شدن به اختلافهای بی نتیجه توصیه و خاطر نشان كردند: معتقدین به دین و انقلاب در عرصه سینما كه ممكن است دارای سلایق مختلف باشند، باید همت و تلاش خود را معطوف كارهای اساسی و اصلی كنند.

پیش از سخنان رهبر معظم انقلاب، آقایان وحید جلیلی، نادر طالب‌زاده، حسن عباسی، مهدی نصیری، سید جمال عود سیمین، ابوالقاسم طالبی، فرج الله سلحشور، محمد صادق باطنی، ابراهیم فیاض، سعید قاسمی و مصطفی رضوانی از داوران و منتخبان جشنواره فیلم عمار نكات و محورهای زیر را مطرح كردند:

- ضرورت مردمی كردن هنر بویژه در بخش سینما از مرحله تولید تا نمایش و خارج كردن آن از فضای انحصاری
- تقویت و فعال سازی ظرفیت‌های مغفول هنری در راستای اهداف انقلاب اسلامی
- ضرورت بهره‌برداری از رسانه سینما برای انتقال بیان دغدغه‌های دینی و انقلابی
- لزوم تقویت بنیان‌های اعتقادی فیلمسازان مذهبی برای مصون ماندن از آسیب‌ها
- ضرورت نقش قائل شدن برای سینما و رسانه در تنظیم سیاست‌ها و برنامه‌های كلان كشور
- پرهیز از نگاه تقلیل‌گرایانه در سطح فناوری به سینما و برنامه‌ریزی برای حركت‌های رو به آینده
- برنامه ریزی برای رویش نیروهای جوان و خط شكن در عرصه سینما

منبع: KHAMENEI.IR
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مفقود الاثر ، Hadith ، salman313 ، سرباز سید علی ، درست پسند ، Havbb 110
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]