|
حسن عباسی:جوادی آملی بیاید با من مناظره کند، مرحوم مطهری و ...
|
|
۱۸:۰۷, ۱۴/فروردین/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/فروردین/۹۱ ۱۷:۴۹ توسط عـلـی.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
حسن عباسی در سال ۱۳۸۹ ، طی یک سخنرانی در دانشگاه اصفهان به بیان دیدگاههای خاص خود پیرامون فلسفه اسلامی پرداخت، بخشی از این دیدگاهها بدین شرح است:
قطعا اگر مرحوم طباطبایی و مطهری میدانستند موضوع فلسفه ماده اولیه است هیچگاه بحث فلسفه اسلامی را مطرح نمی کردند. فلسفه اسلامی آکنده از التقاط هست و نمی تواند نجات بخش باشد. انقلاب ما هم صدرایی نبوده است. به عنوان مثال صدرایی ها نتوانستند یک طرح اقتصادی حد اقل دو صفحه هم برای طرح تحول اقتصادی به صورت درست و مفید ارائه بدهند.کسانی که معتقدند که فلسفه ملاصدرا همه چیز دارد بیایند بشینند مناظره کنند (هنوز از مادرشون زاییده نشده). اگر کسی بگوید انقلاب ما صدرایی بوده یعنی میگوید انقلاب ما اسلامی نبوده و این توطئه خطرناکی است و خائن است کسی که بخواهد جا بندازد که انقلاب ما صدرایی بوده است. حکمت متعالیه ملاصدرا هزار و یک اشکال درآن هست که اگر بگویید اسلام است به قرآن و اسلام نسبت داده اید. ملا صدرا علم کلام وعرفان وفلسفه را جمع کرد و گفت این حکمت متعالیه است.کلمه حکمت متعالیه از چه می آید؟ از انتقال از علم حصولی به علم حضوری. این شد دین؟! اگر شما سرتاسر بدایه نهایه مر حوم طباطبایی را بخوانید به ایمانتان اضافه می شود؟!تقوای الهی و قرآنی در حکمت متعالیه و اندیشه ملا صدرا فراموش شده است. اوج ساعات صدا وسیما را می دهند دست صدرایی ها و چپ و راست می گویند حرکت جوهری. چه فایده؟! اسلام چیزی به نام فلسفه ندارد . فلسفه یعنی دوستداری دانش و اصلا ربطی به عقلانیت ندارد و عقلانیت قرآنی چیز دیگر است.فارابی، ابن سینا، ملاصدرا تا فلاسفه امروزی همه اشتباه کردند. فلسفه نه حکمت است و نه عقلانیت.امام خمینی درس صدرایی خوانده ولی از صدرایی بودن عبور کرده و صدرایی نیست. فلسفه عمیقا مسیر هدایت را برای شما کُند می کند چون از ماده و چیستی و وجود شروع می کند و هیچگاه حرف متقن نتوانسته بزند.(تمام فلاسفه یک حرف متقن نزده اند ولی ۱۲۴هزارنبی یک حرف زده اند). الان حکومت همه امکانات و بودجه و تریبون را دراختیار فلاسفه و حکمت متعالیه ها داده و قداست هم دارند العیاذ بالله فکر کردند فقه جعفری شیعه اند.این حجم چند صد هزار دقیقه ای تلوزیونی آقای جوادی یک نفر بگوید در جامعه اثرش چه بوده است؟! هرکجا گفتند ما حاضریم مناظره کنیم و با همان تکنیکی که در بدایه و نهایه است ثابت می کنیم که اینها نمی توانند کاری کنند. اسفار اربعه ملا صدرا ریشه در افکار افلاطون دارد و برای خودش نیست. منبع +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ برای دانلود فایل صوتی این سخنرانی، اینجا را کلیک کنید. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ محسن غروبان:"حسن عباسی" باید امتحان نهایه دهد، بعد با او گفتگو می کنیم حجت الاسلام غرویان در پاسخ به اظهاراتی که اخیرا از حسن عباسی منتشر شده، گفت: معتقدم در ابتدا باید از آقای عباسی و امثال ایشان امتحان بدایه و نهایه بگیریم تا بعدا در مورد مسائل دیگر با هم صحبت کنیم.به گزارش خبرنگار مهر، اخیرا اظهاراتی از دکتر حسن عباسی در مورد فلسفه و عرفان اسلامی منتشر شده است. وی در این اظهارات تصریح کرد: یک نفر بگوید این حجم چند صد هزار دقیقه ای برنامه های تلویزیونی آقای جوادی آملی در جامعه اثرش چه بوده است؟! هرکجا گفتند ما حاضریم مناظره کنیم و با همان تکنیکی که در بدایه و نهایه است ثابت می کنیم که اینها نمی توانند کاری کنند. وی همچنین افزوده است که قطعا اگر مرحوم طباطبایی و مطهری میدانستند موضوع فلسفه ماده اولیه است هیچگاه بحث فلسفه اسلامی را مطرح نمی کردند. فلسفه اسلامی آکنده از التقاط است و نمی تواند نجات بخش باشد. حجت الاسلام والمسلمین محسن غرویان، عضو هیئت علمی جامعة المصطفی(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) العالمیة در مورد اظهارات دکتر حسن عباسی که در پایگاه خبری - تحلیلی پارسینه منتشر شده است، گفت: معتقدم در ابتدا باید از آقای عباسی و امثال ایشان امتحان بدایه و نهایه بگیریم تا مشخص شود بدایه و نهایه را اصلا می فهمند و درست معنا و تفسیر می کنند تا بعدا در مورد مسائل دیگر با هم صحبت می کنیم. وی افزود: فکر نمی کنم که اینها بدایه و نهایه را درست فهمیده باشند و بتوانند امتحان دهند؛ کسی که اینها را نفهمیده و درست نمی تواند تفسیر کند و مراد نویسنده را بیان کند قضاوت کردن اظهارات او چه ارزشی دارد؟! غرویان در ادامه سخنانش در مورد این سخن عباسی که امام خمینی درس صدرایی خوانده ولی از صدرایی بودن عبور کرده و صدرایی نیست، تصریح کرد: امام خمینی(رحمة الله علیه) خودش در مکتب ملاصدرا مبانی ولایت فقیه را به دست آورد. بحث در این مورد زیاد است و فعلا در همین حد اظهار نظر می کنم که آقای عباسی در ابتدا باید امتحان نهایه دهند و بعد با او گفتگو کنیم. منبع |
|||
|
| آغاز صفحه 5 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۷:۲۷, ۱۵/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #41
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام دوستان مهمترین جمله از اظهارات آقای عباسی که باعث شد مقادیری بنده در مورد اعتقادات و رفتار و مشی ایشان مطالبی را تقدیم کنم این جمله ی بی ادبانه و گستاخانه و مغرورانه ی ایشان است: (۱۴/فروردین/۹۱ ۱۸:۰۷)عـلـی نوشته است: این حجم چند صد هزار دقیقه ای تلوزیونی آقای جوادی یک نفر بگوید در جامعه اثرش چه بوده است؟! چون بنده و بسیاری دیگر از دوستان از محضر ایشان استفاده کرده ایم و با خدای خود بیشتر آشنا شده ایم به و اسطه ی برخی از سخنان ایشان آدم باید حد و حدود خود را بشناسد وگرنه باید حد و حدودش را به او شناساند!!!! ابتدا به یک مورد از ابرگافهای اعتقادی این داعیه دار شناخت اسلام حقیقی تقدیم کنم و بعد دلایلی را که نشان از ابرگاف بودن این اظهار نظر غلط و مخالف صریح کلام خدا در قرآن و کلام اهل بیت است را تقدیم میکنم: (۲۲/دی/۹۰ ۲۳:۵۹)اکبر.ع نوشته است: این مطلب رو عینا از سخرانی دکتر عباسی برداشته ام :بشنوید دلیل برعکس داشتن حد وسط کفر و ایمان رو از کلام خدا در قرآن و تبیین کننده ی آیات قرآن یعنی امام جعفر صادق علیه السلام (۸/فروردین/۹۱ ۲۱:۲۶)علی 110 نوشته است: این هم آیه از قرآن درباره ی حد وسطی در باره ی کفر و ایمان خوب همانطور که مشاهده میکنید این بنده ی خدا فهم و اطلاعات دینی اش درباره ی قرآن در حد عوام است حال چنین شخصی به خود اجازه میدهد که به یکی از بزرگترین مفسرین قرآن معاصر اینچنین تهمت نفهمی در حوزه ی دین بزند التقاط یعنی چه؟؟؟؟؟؟؟؟ التقاط یعنی وارد کردن عقاید شخصی در دین خدا!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! و مورد بالا یکی از مصادیق واضح التقاط است کسی که خودش دینش التقاطی است به چه حقی به خودش اجازه تاخت و تاز به یک عالم دینی میدهد کلام بنده فعلاً در مورد مسئله ی فلسفه نیست بلکه کلام بنده در این مورد است که این شخصی که اطلاعاتی در این حد ناقص از دین خدا دارد چگونه به خود اجازه ی تشخیص دین حقیقی از التقاطی را میدهد بنده بارها و بارها و بارها خدمت دوستان در تالار عرض کردم هر کسی که به خواهد در باره ی دین خدا نظر دهد باید مستند به آیات و روایات باشد نه نظر شخصی و همانطور که مشاهده میکنید مطلب بالا از مصادیق بارز اظهار نظر شخصی در مورد دین خداست!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (۱۴/فروردین/۹۱ ۱۸:۰۷)عـلـی نوشته است: قطعا اگر مرحوم طباطبایی و مطهری میدانستند قطعاً اگر جناب عباسی میدانستند که نظر خدا در مورد حد واسط ایمان و کفر در قرآن مخالف نظر ایشان است و رسماً اظهار نکنند که بنده غلط نظر دادم بنابر کلام امام صادق علیه السلام: خدا او را با چهره اش در آتش می اندازد! (۱۴/فروردین/۹۱ ۱۸:۰۷)عـلـی نوشته است: (هنوز از مادرشون زاییده نشده). میگویند انسان هر چه حقیقتاً عالم تر شد متواضع تر میشود و ادبیاتی سرشار از تواضع ایشان را مشاهده میکنید !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (۱۴/فروردین/۹۱ ۱۸:۰۷)عـلـی نوشته است: اگر کسی بگوید انقلاب ما صدرایی بوده یعنی میگوید انقلاب ما اسلامی نبوده و این توطئه خطرناکی است و خائن است اگر کسی بداند دارد از نظر شخصی خودش به اسم دین خدا اظهار نظر میکند مانند مصداق بالا از جناب آقای عباسی بنا به فرموده ی امام صادق علیه السلام: خدا او را با چهره اش در آتش می اندازد! من نمیدانم به چه جرأتی مخالف آیات قرآن آقای عباسی نظر داده اونهم با این اطمینان و صراحت!!!!!!!!!!! به قول قرآن مجید: «و لا تقف ما لیس لک به علم إن السمع و البصر و الفؤاد کل أولـئک کان عنه مسـولا؛ و پیروی مکن از چیزی که برای تو نسبت به آن علم و یقین نیست! چون در روز قیامت، گوش و چشم و قلب، تمام اینها از آن پیروی ظنی بازخواست می شوند، و مورد محاکمه و مؤاخذه قرار میگیرند» (اسراء/36). (۱۴/فروردین/۹۱ ۱۸:۰۷)عـلـی نوشته است: حکمت متعالیه ملاصدرا هزار و یک اشکال درآن هست در مسائل اعتقادی شما هم میتوان اشکالات متعدد پیدا کرد یکی از آنها را تقدیم کردیم (۱۴/فروردین/۹۱ ۱۸:۰۷)عـلـی نوشته است: و عقلانیت قرآنی چیز دیگر است. عقلانیت قرآن میگوید به جای بافتن بافتنی به اسم دین خدا آقای عباسی ببینید کسی که صاحب دین است به وسیله ی قرآن و اهل بیت چه گفته نه مانند مثال بالا بافتنی ببافتد (۱۴/فروردین/۹۱ ۱۸:۰۷)عـلـی نوشته است: العیاذ بالله فکر کردند فقه جعفری شیعه اند. العیاذ بالله شما گویا از امام جعفر صادق و خود خدا بیشتر میدانید که در بین ایمان و کفر مراتب متعددی است!!!!!!! (۱۴/فروردین/۹۱ ۱۸:۰۷)عـلـی نوشته است: این حجم چند صد هزار دقیقه ای تلوزیونی آقای جوادی یک نفر بگوید در جامعه اثرش چه بوده است؟! اگر این جمله ی متکبرانه و گستاخانه ی ایشان نبود بنده به نقد نظرات کسی که ادعای دین شناسی دارد نمی پرداختم در ضمن این کسی که سنگ امام خمینی را به سینه میزند: با توجه به توصیه ی اکید حضرت امام بر مطالعه ی تمام آثار شهید مطهری و مفید بودن آنها بی استثنا با توجه به اینکه معتقد است که آثار شهید مطهری التقاطی است لابد حضرت امام را که اینچنین توصیه ای درباب آثار شهید مطهری دارند سردسته ی التقاطی ها میداند لابد علامه طباطبایی و حضرت امام و آیت الله جوادی آملی و شهید مطهری و ... همه دینشان و آثارشان التقاطی است اونوقت جناب آقای عباسی که صریح آیات قرآن و روایات مسائلی درباب اسلام و اعتقادات اسلامی مطرح میکنند اسلام شناسند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ دوستان هیچ کسی بت نیست که بی چون و چرا کلامش و اعتقاداتش درست باشد تنها تا جایی کلام بر حق است که مستند به آیات و روایات باشد و تنها قرآن با تفسیر و کلام اهل بیت حق محض است تأکید میکنم آقای عباسی که این بدیهیات معارف قرآنی را بلد نیست نمیتواند مرجع شناخت اسلام واقع شود برای ما |
|||
|
|
۱۷:۳۵, ۱۵/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #42
|
|||
|
|||
|
جناب علی110 اول اینکه من از شماها تعجب میکنم واقعا اصلا انتظار چنین برخوردی نداشتم...دوما اینکه شما اگر خیلی هنرمند هستید رو در رو با دکتر مناظره کنید و به طور کلی حرفهای ایشون رو نقد کنید کات کردن حرف ایشون بدون دانستن اصل بحث و کپی پیست کردن از جاهای مختلف جهت رد آن فکر نکنم هنری باشد....شما و جناب وحید110 بابت ارادتی که به جناب علامه دارید عصبی شدید و اینطور سخن میگویید که البته کاملا برای بنده قابل درک است ولی اگر تمایل به رفع ابهامات خود دارید شماره تماس خود را به بنده دهید و سوالات خود را مطرح کنید تا من عینا از دکتر بپرسم وخدمتتان بیاورم یا حضوری تشریف بیاورید در غیر این صورت هر پست دیگری در این مورد در این تاپیک بدهید معلوم میشود که دنبال چیز دیگری هستید....
|
|||
|
|
۱۷:۴۹, ۱۵/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #43
|
|||
|
|||
|
باید برای اینکه مشخص شود چه چیزی گفته شده کل صحبت جناب عبااسی رو گوش بدهم
نمیدانم شاید اصلا منظور ایشان چنین چیزی نبوده تا مشخص شدن ماجرا و صحبت با صاحب نظران بحث رو میبندیم اگر پیام خاصی برای ارسال در این تاپیک دارید به حقیر نامه بدید در پناه خدا |
|||
|
|
۲۱:۲۹, ۱۵/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #44
|
|||
|
|||
|
حجت الاسلام غرویان در پاسخ به اظهاراتی که اخیرا از حسن عباسی منتشر شده، گفت: معتقدم در ابتدا باید از آقای عباسی و امثال ایشان امتحان بدایه و نهایه بگیریم تا بعدا در مورد مسائل دیگر با هم صحبت کنیم.
به گزارش خبرنگار مهر، اخیرا اظهاراتی از دکتر حسن عباسی در مورد فلسفه و عرفان اسلامی منتشر شده است. وی در این اظهارات تصریح کرد: یک نفر بگوید این حجم چند صد هزار دقیقه ای برنامه های تلویزیونی آقای جوادی آملی در جامعه اثرش چه بوده است؟! هرکجا گفتند ما حاضریم مناظره کنیم و با همان تکنیکی که در بدایه و نهایه است ثابت می کنیم که اینها نمی توانند کاری کنند. وی همچنین افزوده است که قطعا اگر مرحوم طباطبایی و مطهری میدانستند موضوع فلسفه ماده اولیه است هیچگاه بحث فلسفه اسلامی را مطرح نمی کردند. فلسفه اسلامی آکنده از التقاط است و نمی تواند نجات بخش باشد. حجت الاسلام والمسلمین محسن غرویان، عضو هیئت علمی جامعة المصطفی(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) العالمیة در مورد اظهارات دکتر حسن عباسی که در پایگاه خبری - تحلیلی پارسینه منتشر شده است، گفت: معتقدم در ابتدا باید از آقای عباسی و امثال ایشان امتحان بدایه و نهایه بگیریم تا مشخص شود بدایه و نهایه را اصلا می فهمند و درست معنا و تفسیر می کنند تا بعدا در مورد مسائل دیگر با هم صحبت می کنیم. وی افزود: فکر نمی کنم که اینها بدایه و نهایه را درست فهمیده باشند و بتوانند امتحان دهند؛ کسی که اینها را نفهمیده و درست نمی تواند تفسیر کند و مراد نویسنده را بیان کند قضاوت کردن اظهارات او چه ارزشی دارد؟! غرویان در ادامه سخنانش در مورد این سخن عباسی که امام خمینی درس صدرایی خوانده ولی از صدرایی بودن عبور کرده و صدرایی نیست، تصریح کرد: امام خمینی(رحمة الله علیه) خودش در مکتب ملاصدرا مبانی ولایت فقیه را به دست آورد. بحث در این مورد زیاد است و فعلا در همین حد اظهار نظر می کنم که آقای عباسی در ابتدا باید امتحان نهایه دهند و بعد با او گفتگو کنیم. |
|||
|
|
۸:۵۴, ۱۶/فروردین/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۳۱/فروردین/۹۱ ۸:۱۰ توسط بیداری اندیشه.)
شماره ارسال: #45
|
|||
|
|||
|
دوستان بنده حدود 40 پست از این تاپیک حذف کردم. دلیلش هم کاملا مشخصه. پستهای تنش زا بین کاربران، بحثهای کاملا بی ارتباط با موضوع تاپیک.
اما در مورد بحث پیش آمده، بنده در حوزه فلسفه تخصص چندانی ندارم. آشنایی مختصری دارم اما جدای از این قضیه، علت اینکه بحثهایی علیه دکتر عباسی از طرف کاربران مطرح شد اینه دکتر اگرچه نیتشون خیر بوده و دنبال راهکارهای به قول خودشون امروزی هستن اما قضیه رو متاسفانه خیلی تند و به دور از ادب مطرح کردن. برای نمونه: نقل قول:قطعا اگر مرحوم طباطبایی و مطهری میدانستند موضوع فلسفه ماده اولیه است هیچگاه بحث فلسفه اسلامی را مطرح نمی کردند. دوستان این جمله یعنی علامه طباطبایی که خدا میدونه ایشون کی بودن نمی دونستن فلسفه اسلامی چیه و عمرشون رو تلف کردن!!!! متاسفانه همه فقط بعد فلسفی علامه طباطبایی رو می شناسن اما از بعد عرفانی ایشون چیزی نمیگن.... نمیگن چطور امثال هانری کربن خودش رو تسلیم زیبایی فلسفه شیعه کرد.... http://forum.bidari-andishe.ir/thread-15084.html نقل قول:این حجم چند صد هزار دقیقه ای تلوزیونی آقای جوادی یک نفر بگوید در جامعه اثرش چه بوده است؟! اونوقت دوستان میگن به اشخاص نپردازیم. آخه وقتی دکتر عباسی با تمام احترامی که براشون قائل هستم میان به اشخاص می پردازن و اینطوری به اشخاص بزرگی مثل آیت الله جوادی آملی توهین می کنن نباید انتظار داشت کسانی که از صد هزار دقیقه تفسیر قرآن ایشون خیلی استفاده می کنن بیان اینجا از ایشون دفاع کنن؟ بنده خودم به لطف خدا تفسیر تسنیم ایشون رو دارم مطالعه میکنم. به قول یکی از اساتید این تفسیر شرح تفسیر المیزان هست. واقعا زیباست. امثال بنده خیلی هستن که دارن از صحبتهای ایشون استفاده می کنن. بعد دکتر اینطوری بگن که اثرش چه بوده، این جمله نباید اینطور مطرح میشد. نقل قول:اگر شما سرتاسر بدایه نهایه مرحوم طباطبایی را بخوانید به ایمانتان اضافه می شود؟ بله اضافه می شود اما نه برای همه. باز هم مطرح کردن اینکه علامه بزرگوار عمرشان را تلف کردن و کتاب بیهوده نوشتن.... نقل قول:فارابی، ابن سینا، ملاصدرا تا فلاسفه امروزی همه اشتباه کردند. این کلام بسیار سنگین و بزرگ هست. ادعای بسیار سنگینی هست که ... این زیر سوال بردن اینهمه آدم بزرگ کمی دور از .... نقل قول:امام خمینی درس صدرایی خوانده ولی از صدرایی بودن عبور کرده و صدرایی نیست. همین امام خمینی با وجودیکه چندین اشکال به ملاصدرا گرفتن در جایی علیه ملاصدرا صحبت شده بود و ایرادهای آنچنانی گرفته بودن امام خمینی فرموده بود: ملاصدرا؟ و ما ادراک ملاصدرا؟.... حتی علامه طباطبایی هم به ملاصدرا ایراد گرفتن اما به قول یکی از دوستان طوری با احترام از ایشون یاد می کردن که انگار داشتن تعریف و تمجید می کردن. امام خمینی هم خیلی با احترام از ایشون نام می بردن در کتابهاشون. اینطور نقد کردن و ایراد گرفتن خیلی فرق داره با اینطور ایراد گرفتن: نقل قول:این حجم چند صد هزار دقیقه ای تلوزیونی آقای جوادی یک نفر بگوید در جامعه اثرش چه بوده است؟! نقل قول:فارابی، ابن سینا، ملاصدرا تا فلاسفه امروزی همه اشتباه کردند. مثل ملاصدرا عارف بزرگی بوده، علامه طباطبایی هم همینطور. اینها به شهود رسیده بودن. به قول استاد فاطمی نیا ملاصدرا به همون اندازه که فیلسوف بوده عارف هم بوده و گاهی اوقات دغدغه اش این بوده که مسائلی رو که شهود کرده با فلسفه بیان کنه. که قصه ایشون هم معروفه که چندین بار در چنین مشکلاتی به حرم حضرت معصومه سلام الله علیها می رفتن و مسئلشون رو با توسل به ایشون حل می کردن. اینها از اولیاء خدا بودن. نه اینکه معصوم بودن. یعنی هر کسی نباید بدون دانش کافی اجازه انتقاد از اینها رو به خودش بده و اگر دانش و علم لازم رو داره باید با نهایت احترام در موردشون صحبت کنه و آثارشون رو نقد کنه. فقط هم همون ایرادات رو بگه نه اینکه کل زندگیشون رو زیر سوال ببره.... معلومه که عده ای از کاربران در مقام دفاع بر میان. این اظهار نظر دوستان در این رابطه بوده: نقل قول:فرض بگیرید حرف ایشان درست (که غلط است...) نقل قول:با همه احترامی که برای استاد حسن عباسی قائل هستم اما گویا ایشان در این مورد تند رفته اند و یا شاید منظور خود را درست بیان نفرموده اند و باعث برداشت های غلط گردیده است. نقل قول:آقای دکتر نظرشان محترم ولی با این شیوه ای که بخواهیم همه ی گذشته و آینده را به چالش بکشیم تا سخن خود را به کرسی بنشانیم کاری درست نمی شود خوب این صحبتهای دوستان واقعا حق و انصاف بوده که به صحبتهای دکتر ایراد بگیرن بدون اینکه توهینی به ایشون کرده باشن. اما دوست خوبمون از ایرادهایی که به دکتر گرفته شده ناراحت شدن و گفتن به دکتر توهین شده:[b] نقل قول:از آن اولش هم ایجاد این تاپیک کار بسیار اشتباهی بود چون کاملا معلوم بود که آخرش به توهین های فراوان به دکتر عباسی ختم خواهد شد حالا انصاف داشته باشیم. صحبتهای دکتر بیشتر درش توهین به بزرگان ما بوده یا صحبتهای کاربران به ایشون؟ بله همه می دانیم که خود فلسفه فی نفسه تمام اسلام ما نیست. این حرف درستیه حتی بزرگان فلسفه بدون تقوی الهی رو مضر می دونستن تا مفید. اما صحبت در مورد علامه طباطبایی و ملاصدرا و بزرگان دیگه تا امروز باید با احتیاط باشه. اینها بعضا از اولیاء خدا بودن. باید ضمن حفظ احترام لازم خیلی آرام و منطقی ازشون نقد کرد نه اینکه بگیم تلویزیون دست آقای جوادی آملی هست که حرفهاش هیچ ثمری تو جامعه نداشته. امام خمینی می فرمودن برای اصلاح جامعه باید خودتون رو اصلاح کنید. تا زمانیکه تقوی الهی و تزکیه نفس در جامعه نباشه هیچ طرح استراتژیک اقتصادی و .... به درد جامعه ما نخواهد خورد. تفسیر المیزان و تفسیر تسنیم کمکی هستن تا ماها اعتقادات خودمون رو درست کنیم بلکه به تزکیه نفس برسیم. بعدش کل کار جامعه اصلاح میشه. خیلی از بی برکتی ها به خاطر گناهان در جامعه هست. مثل ثروت ثروتمندان بی دین که هیچ برکتی نداره و نه تنها آرامشی براشون نمیاره بلکه از بی برکتی همه اش خرج بدبختی ها و غصه ها میشه و به جایی هم نمی رسه. مشکل مردم و جامعه ما اول نداشتن تقوی است بعد مسائل اقتصادی جامعه. تا وقتی آدم پاکی نباشه طرحها رو درست اجرا کنه و دزدی و پارتی بازی و حزب بازی نکنه، ما به نتیجه نمی رسیم. نمیگم کسی طرح نده، کار نکنه، اقتصاد از اینی که هست بدتر بشه، اما اینکه بگیم کتابهای علامه و صحبتهای بزرگان ما مثل آیت الله جوادی آملی چه تاثیری داشته حرف غلطیه. تاثیرش بستگی به خود ما داره. مشکل از ماست نه از صحبتها. قراره ما با این صحبتها اعتقادات توحیدی خودمون رو درست کنیم بعد شروع کنیم به آدم شدن. بعد خواهیم دید که از ذهن این آدمها هزار طرح موفق بیرون میاد و دستان پاک همین آدمها اون طرح ها رو موفق اجرا میکنه. بنابراین باید دوستان طرفدار دکتر عباسی که خودم هم جزوشون هستم به سایرین از جمله خودم حق بدن اگر به صحبتهای دکتر عباسی ایراد می گیریم. حالا اصلا که به فرض می خواستن خیلی جدی هشدار بدن. اینطور؟ به طور عمومی؟ با این لحن؟ بنده صحبتهاشون رو گوش دادم. وقتی فایل صوتی رو گوش بدین متوجه میشین که پست اول تاپیک یه کم بد برش داده شده بود اما جملاتی که بالا نقل قول گذاشتم واقعا جای دفاعی باقی نمیگذاره. ایراد گرفتن فی نفسه ایراد نداره اما نحوه مطرح کردنشون اونهم در مورد بزرگان عرفان و فلسفه خیلی جای احتیاط داره.... بنده چقدر دلم می خواست دعوت کنم از کاربران و دوستان و فامیل که تفسیر تسنیم آیت الله جوادی آملی رو شروع کنن به مطالعه. خدا میدونه جلد اول تفسیر ایشون که تفسیر سوره حمد هست چقدر زیبا و مفید هست. باید مطالعه کنین تا بفهمین عرایض بنده چیه. اونوقت اینطور صحبت کردن دکتر باعث میشه جوان ما دیگه سراغ این تفسیر ارزشمند بره؟ میگه تفسیر موضوعی ایشون توی تلویزیون به چه دردی میخوره. این حرفه آخه؟ از اونطرف وقتی بگن فلسفه اسلامی علامه طباطبایی اشتباهه و کتابشون فلانه دیگه کی میره سراغ تفسیر المیزان؟ وقتی مسئله اینطور مطرح بشه جوان ما اونقدر درک نداره که این ایراد دکتر رو پای همه آثار بزرگان نگذاره چون دکتر خیلی خوب قضیه رو مطرح نمیکنه. نتیجه اینکه جوان ما برداشت میکنه به جای قرآن خوندن و تفسیر قرآن خوندن بره دنبال طرح اقتصادی. پس کی دنبال اصلاح خودش باشه؟ وقتی گفته میشه شهید مطهری اشتباه رفته بدون اینکه کوچکترین دفاعی از ایشون و آثارشون بشه جوان ما دیگه سراغ کتب شهید مطهری نمیره. اگر جوانان ما یک دور نصف کتابهای شهید مطهری رو می خوندن با کوچکترین شبهه اعتقادی بی دین و بیخدا نمی شدن. حالا این جوان بیخدا میخواد برای کشورش طرح اقتصادی بده؟؟؟ جمعبندی کنم ایراد دکتر این نیست که به بزرگان ما ایراد بگیره. به قول دوستان ما بت سازی نداریم. به جز معصوم، همه اشتباه دارن. اما این بیان کردن و این نحوه مطرح کردن ایراد طوریکه کلا همه چیز رو زیر سوال ببریم و امثال ابن سینا و ملاصدرا و علامه طباطبایی و آیت الله جوادی آملی و تفسیر بزرگان و کتبشون رو زیر سوال بردن بدون کمترین دفاع کردن اونهم به صورت عمومی بین عوام، آثار مخربی داره و قطعا باید مقابلش جبهه گرفت. قصد ما خدایی ناکرده توهین به دکتر نیست بلکه حرفهایی در دفاع از بزرگان دینمون باید زده میشد که خود دکتر می بایست می گفت... (البته در دفاع از دکتر هم عرض کنم ظاهرا جلسه ایشون خیلی کوتاه و عجله ای بوده وگرنه شاید خودشون متذکر همین نکاتی که بنده در عرایضم گفتم می شدن اما چون خیلی کوتاه و عجله ای صحبت کردن نتیجه شد این تاپیک. البته عاقلانه تر بود که متوجه آسیبهای این صحبتهاشون می بودن و سعی نمی کردن این مبحث بزرگ رو در 20 دقیقه جمع کنن که این مباحث پیش بیاد. ) ببخشید که خیلی طولانی شد.... --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- جوابیه دکتر عباسی: http://forum.bidari-andishe.ir/thread-15669.html |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| اظهارات تامل برانگیز آیت الله جوادی آملی | Reza2035 | 19 | 7,951 |