|
احادیث اخلاقی و عبادی
|
|
۱۶:۳۲, ۲۸/فروردین/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲/اردیبهشت/۹۱ ۱:۵۷ توسط mahdy30na.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
در این بخش میخواهیم هر روز یک حدیث اعتقادی و اخلاقی بگیم امام صادق(علیهالسلام) در معنای عبادت فرمودند: عبادت سه جور است، مردمى هستند که خداوند را از ترس عبادت مى کنند؛ عبادت آنان عبادت بردگان ناتوان است و منشاش زبونى بردگى است. مردمى دیگر خداى تبارک و تعالى را به طلب ثوابش عبادت مى کنند؛ عبادت آنان عبادت اجیران است و منشا آن علاقه به اجرت است. مردمى دیگر خداى عزوجل را به خاطر محبتى که به او دارند عبادت مى کنند؛ عبادت آنان عبادت آزادگان و بهترین عبادت است. اصول کافى(ج 2 ص 84 ح 5 باب العبادة) امیرالمؤمنین(علیهالسلام) فرمودند: مردمی خداوند را به آن جهت عبادت میکنند که به ثوابش رغبت دارند؛ عبادت آنان عبادت تجارت پیشگان است و خود نوعی تجارت است. قومی دیگر خداوند را از ترس بندگی می کنند که عبادتشان عبادت بردگان است. قوم سومی هستند که خداوند را از در شکر عبادت می کنند که عبادت آنان عبادت آزادگان است. نهج البلاغه فیض الاسلام(ص 1192 ح 229) امام صادق(علیهالسلام) فرمودند: مردم، خداوند را سه جور عبادت می کنند، طبقه ای او را به خاطر رغبتی که به ثوابش دارند عبادت می کنند که عبادت آنان عبادت حریصان است و منشأ آن طمع است. جمعی دیگر او را از ترس آتش عبادت می کنند که عبادت آنان عبادت بردگان و منشأش زبونی و ترس است. ولکن من خدای عزوجل را از این جهت عبادت می کنم که دوستش دارم و این عبادت بزرگواران است که خداوند درباره شان فرموده است: «و هم من فزع یومئذ آمنون- و ایشان در امروز از فزع ایمن اند» (نمل/89) و نیز فرموده است: «قل ان کنتم تحبون الله فاتبعونی یحببکم الله- بگو اگر خدا را دوست می دارید پس پیروی من کنید تا خدا هم دوستتان بدارد» (آل عمران/31) پس هر کس خداوند عزوجل را دوست بدارد، خدا هم او را دوست می دارد و هر کس خداوند دوستش بدارد، از ایمنان خواهد بود و این مقامی است مکنون و پوشیده که جز پاکان با آن تماس پیدا نمی کنند. علل الشرائع (ج 1 ص 12 ح 8 باب 8) و خصال (ص 188 ح 259) و امالى صدوق (ص 41 ح 4 طبع بیروت) |
|||
|
| آغاز صفحه 12 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۲۳:۵۲, ۲۹/تیر/۹۱
شماره ارسال: #111
|
|||
|
|||
|
با تشکر از Hadith ، فقط برای احتیاط متن عربی این احادیث رو قرار دادم . دوستان میدونن به منابع حساس هستم.
حدیث اول : ما من عبد استحيا من الحلالِ اِلاّ اِبتلاهُ الله بالحرام . نهح الفصاحه ص 208 حدیث دوم : ان أکثر الناس ذنوبا یوم القیامة أکثرهم کلاما فیما لا یعینه . در منبع دیگر " کنز العمال ، ج 3 ، ص 510 ، ح 7660 " |
|||
|
|
۱۸:۰۱, ۳۰/تیر/۹۱
شماره ارسال: #112
|
|||
|
|||
|
سلام
حکمت 103 روش برخورد با دنيا وَ رُئِيَ عَلَيْهِ إِزَارٌ خَلَقٌ مَرْقُوعٌ فَقِيلَ لَهُ فِي ذَلِكَ- فَقَالَ يَخْشَعُ لَهُ الْقَلْبُ وَ تَذِلُّ بِهِ النَّفْسُ- وَ يَقْتَدِي بِهِ الْمُؤْمِنُونَ إِنَّ الدُّنْيَا وَ الْآخِرَةَ عَدُوَّانِ مُتَفَاوِتَانِ- وَ سَبِيلَانِ مُخْتَلِفَانِ- فَمَنْ أَحَبَّ الدُّنْيَا وَ تَوَلَّاهَا أَبْغَضَ الْآخِرَةَ وَ عَادَاهَا- وَ هُمَا بِمَنْزِلَةِ الْمَشْرِقِ وَ الْمَغْرِبِ وَ مَاشٍ بَيْنَهُمَا- كُلَّمَا قَرُبَ مِنْ وَاحِدٍ بَعُدَ مِنَ الْآخَرِ- وَ هُمَا بَعْدُ ضَرَّتَانِ (اخلاقى) و درود خدا بر او، فرمود: (پيراهن و صله دارى بر اندام امام بود شخصى پرسيد چرا پيراهن وصله دار مىپوشى) دل با آن فروتن، و نفس رام مىشود، و مؤمنان از آن سر مشق مىگيرند. دنياى (حرام) و آخرت، دو دشمن متفاوت، و دو راه جداى از يکديگرند، پس کسى که دنيا پرست باشد و به آن عشق ورزد، به آخرت کينه ورزد و با آن دشمنى خواهد کرد. و آن دو همانند شرق و غرب از هم دورند، و رونده به سوى آن دو، هر گاه به يکى نزديک شود از ديگرى دور مىگردد، و آن دو همواره به يکديگر زيان رسانند |
|||
|
|
۱۸:۰۷, ۳۰/تیر/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/تیر/۹۱ ۱۸:۰۹ توسط Kourosh.Kiani.)
شماره ارسال: #113
|
|||
|
|||
|
[b]شریف ترین مردم کسی است که پیش از اندرز دیگران، خود پند گیرد و پیش از بیدار باش دیگران، خود بیدار شود. امام حسین ( ع ) |
|||
|
|
۱۹:۴۰, ۳۰/تیر/۹۱
شماره ارسال: #114
|
|||
|
|||
|
|
۱:۰۴, ۳۱/تیر/۹۱
شماره ارسال: #115
|
|||
|
|||
|
سلام
با تشکر از " جبریل " و " Kourosh.Kiani " ممنون میشم ذکر منبع کنین .ولی حدیثی برخوردم که منبعش " تحف العقول، ص 175. " بود ولی منظور شما هم همین هست یا نه رو نمیدونم. اما حدیث امروز برای ماه رمضون امام رضا (علیه السلام) فرمود : مردم به انجام روزه امر شده اند تا دردگرسنگی و تشنگی را بفهمند و به واسطه آن فقر و بیچارگی آخرت را بیابند . ( وسایل الشیعه ، ج 4 ، ص 4 ، ح 5 ) حدیث خودمون پیامبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) : [/b] احب الاعمال الي اللّه الصّلاة لوقتها محبوبترین كارها نزد خداوند، نماز در وقت آن (اول وقت) است كنزالعمال، ج 7، حدیث18897 |
|||
|
|
۱۹:۴۲, ۱/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #116
|
|||
|
|||
|
ماه رمضونی : محمد مسلم ثقفی می گوید : امام محمد باقر (ع ) فرشتگان خدا در شب آخر ماه مبارك رمضان به روزه داران بشارت می دهند كه پروردگار گناهان شما را آمرزیده و توبه شما را پذیرفت ، به آینده بنگرید كه چگونه خواهید بود . ( امالی مرحوم شیخ صدوق ص33) همیشگی خودمون :
[b]پیامبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) : نماز به صورت انسانی سفید چهره وارد قبر میت شده و با او انس می گیرد و وحشتهای برزخ را از اوبرطرف می كند
ان الصلاة تأتي الي الميت في قبره بصورة شخص انور اللون يونسه في قبره و يدفع عنه اهوال البرزخ الحكم الزاهره ، ص 283 [/b] |
|||
|
|
۱۷:۳۳, ۲/مرداد/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲/مرداد/۹۱ ۱۷:۳۵ توسط mahdy30na.)
شماره ارسال: #117
|
|||
|
|||
|
امام علی (علیه السلام) : ثلاث يبلغن بالعبد رضوان الله تعالي كثرة الاستغفار و لين الجانب و كثرة الصدقة. سه چیز بنده را به رضوان و خشنودی خدا می رساند: 1- استغفار فراوان 2- نرمخویی 3- صدقه بسیار.. بحارالانوار، ج 78، ص 81
|
|||
|
|
۱۵:۴۲, ۳/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #118
|
|||
|
|||
|
امام هادی (علیه السلام) : شخص شکرگزار به سبب شکر، سعادتمند تر است تا به سبب نعمتی که باعث شکر شده است؛ زیرا نعمت کالای دنیاست و شکرگزاری، نعمت دنیا و آخرت است. [b]اَلشَّاكِرُ اَسْعَدُ بِالشُّكْرِ مِنْهُ بِالنِّعْمَةِ الَّتِي اَوْجَبَتِ الشُّكْرَ لِاَنَّ النِّعَمَ مَتاعٌ وَ الشُّكْرَ نِعَِمٌ وَ عُقْبي بحارالانوار، ج71، ص417
[/b] |
|||
|
|
۱۸:۱۰, ۳/مرداد/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۳/مرداد/۹۱ ۱۸:۱۴ توسط مهرومه.)
شماره ارسال: #119
|
|||
|
|||
|
احادیث ماه رمضان امام صادق (علیه السلام) فرمود: من افطر یوما من شهر رمضان خرج روح الایمان منه؛ هر كس یك روز ماه رمضان را (بدون عذر)، بخورد - روح ایمان از او جدا مىشود (وسائل الشیعه، ج 7 ص 181، ح 4 و 5 _ من لا یحضره الفقیه ج 2 ص 73، ح 9) امام على (علیه السلام) فرمود: شهر رمضان شهر الله و شعبان شهر رسول الله و رجب شهرى؛ رمضان ماه خدا و شعبان ماه رسول خدا و رجب ماه من است. (وسائل الشیعه، ج 7 ص 266، ح 23) رسول خدا (صلى الله علیه و آله) فرمود: هو شهر اوله رحمة و اوسطه مغفرة و اخره عتق من النار؛ رمضان ماهى است كه ابتدایش رحمت است و میانهاش مغفرت و پایانش آزادى از آتش جهنم. (بحار الانوار، ج 93، ص 342) رسول خدا (صلى الله علیه و آله) فرمود: ان ابواب السماء تفتح فى اول لیلة من شهر رمضان و لا تغلق الى اخر لیلة منه؛ درهاى آسمان در اولین شب ماه رمضان گشوده مىشود و تا آخرین شب آن بسته نخواهد شد. (بحار الانوار، ج 93، ص 344) رسول خدا (صلى الله علیه و آله) فرمود: لو یعلم العبد ما فى رمضان لود ان یكون رمضان السنة؛ اگر بنده «خدا» مىدانست كه در ماه رمضان چیست [چه بركتى وجود دارد] دوست مىداشت كه تمام سال، رمضان باشد. (بحار الانوار، ج 93، ص 346)
|
|||
|
|
۲۰:۱۴, ۴/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #120
|
|||
|
|||
|
امام حسن (عليهالسلام) فرمودند:
إنَّ اللّهَ جَعَلَ شَهرَ رَمضانَ مِضمارا لِخَلقِهِ فَيستَبِقونَ فيهِ بِطاعَتِهِ إلى مَرضاتِهِ ؛ خداوند ماه رمضان را ميدان مسابقهاى براى آفريدگان خود قرار داده تا با طاعتش براى خشنودى او از يكديگر پيشى گيرند . تحف العقول ، ص 236 |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| احادیث روزانه(شرط ورود=تفکر در احادیث) | شهیدطیبه واعظی | 1,239 | 333,210 |