کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

نظرسنجی: این احادیث تاثیری در شما داشت ؟؟؟؟؟
بلی
خیر

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 14 رای - 4.71 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
احادیث اخلاقی و عبادی
۱۶:۳۲, ۲۸/فروردین/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲/اردیبهشت/۹۱ ۱:۵۷ توسط mahdy30na.)
شماره ارسال: #1
آواتار
در این بخش میخواهیم هر روز یک حدیث اعتقادی و اخلاقی بگیم
امام صادق(علیه‌السلام) در معنای عبادت فرمودند: عبادت سه جور است، مردمى هستند که خداوند را از ترس عبادت مى ‏کنند؛ عبادت آنان عبادت بردگان ناتوان است و منشاش زبونى بردگى است. مردمى دیگر خداى تبارک و تعالى را به طلب ثوابش عبادت مى ‏کنند؛ عبادت آنان عبادت اجیران است و منشا آن علاقه به اجرت است. مردمى دیگر خداى عزوجل را به خاطر محبتى که به او دارند عبادت مى ‏کنند؛ عبادت آنان عبادت آزادگان و بهترین عبادت است.
اصول کافى(ج 2 ص 84 ح 5 باب العبادة)

امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) فرمودند: مردمی خداوند را به آن جهت عبادت می‏کنند که به ثوابش رغبت دارند؛ عبادت آنان عبادت تجارت ‏پیشگان است و خود نوعی تجارت است. قومی دیگر خداوند را از ترس بندگی می ‏کنند که عبادتشان عبادت بردگان است. قوم سومی هستند که خداوند را از در شکر عبادت می ‏کنند که عبادت آنان عبادت آزادگان است.

نهج البلاغه فیض الاسلام(ص 1192 ح 229)

امام صادق(علیه‌‏السلام) فرمودند: مردم، خداوند را سه جور عبادت می ‏کنند، طبقه ‏ای او را به خاطر رغبتی که به ثوابش دارند عبادت می ‏کنند که عبادت آنان عبادت حریصان است و منشأ آن طمع است. جمعی دیگر او را از ترس آتش عبادت می ‏کنند که عبادت آنان عبادت بردگان و منشأش زبونی و ترس است. ولکن من خدای عزوجل را از این جهت عبادت می ‏کنم که دوستش دارم و این عبادت بزرگواران است که خداوند درباره ‏شان فرموده است: «و هم من فزع یومئذ آمنون- و ایشان در امروز از فزع ایمن ‌اند» (نمل/89) و نیز فرموده است: «قل ان کنتم تحبون الله فاتبعونی یحببکم الله- بگو اگر خدا را دوست می ‌دارید پس پیروی من کنید تا خدا هم دوستتان بدارد» (آل عمران/31) پس هر کس خداوند عزوجل را دوست بدارد، خدا هم او را دوست می ‌دارد و هر کس خداوند دوستش بدارد، از ایمنان خواهد بود و این مقامی است مکنون و پوشیده که جز پاکان با آن تماس پیدا نمی ‏کنند.

علل الشرائع (ج 1 ص 12 ح 8 باب 8) و خصال (ص 188 ح 259) و امالى صدوق (ص 41 ح 4 طبع بیروت)
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: جبریل ، N.Mahdavian ، انصارالمهدی ، بیداری اندیشه ، امیرحسن ، یا ثارالله ، محمد رضا. ، 872325 ، أین المنتظر ، M_Ali ، saloomeh ، امید ، باهتول ، mahdy1 ، Hadith ، mhvvhm ، میثاق ، seyed313 ، شهیدطیبه واعظی ، m.hossein ، سید ابراهیم ، Kourosh.Kiani ، 900742498 ، Agha sayyed ، بچه شیعه ، zahra.shakiba ، العبدالفانی ، fatemeh ، Farzaneh ، nafas ، rahi ، بیداری12 ، مجید املشی ، مفقود الاثر ، مسعود.پاکرو ، R3Z4 ، رسا ، mohammadhadi ، mohammad reza ، tazevared ، mohaddese ، شیدا ، Ramin_Ghn ، *مهاجر* ، منادی حق ، آفتاب ، لبخند خدا ، مصباح ، عبدالرحیم ، عبدالرحمن ، محمد حسین ، fotha ، احمد شاکر ، سدرة المنتهی ، سیمرغ ، yashar1374 ، السا ، aboutorab ، reza48 ، مجنون الحسین ، یاســین ، مسجد عشاق ، صبا ، Ali#59 ، مجنون العباس ، فدک زهرا ، اولولالباب ، help me ، 135 ، محمدهادی ، clement ، Mohammad Trust ، ضحی ، علی املشی ، raha_313 ، mortozpasha ، ABCDE ، آیدا77 ، آوا ، نرگس مهدوی ، مجتبی110 ، amirak ، saba ، Anti gods ، غریب ، fafa* ، ماحی ، سرباز منتظر

آغاز صفحه 23 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۳:۱۵, ۱۰/آبان/۹۱
شماره ارسال: #221
آواتار
ألقَلبُ ثَلاثَةُ أنواعٍ ، قَلبٌ مَشغولٌ بِالدُّنيا ، وقَلبٌ مَشغولٌ بِالعُقبى ، وقَلبٌ مَشغولٌ بِالمَولى ، أَمَّا القَلبُ المَشغولُ بِالدُّنيا فَلَهُ الشِّدَّةُ وَالبَلاءُ ، وأمَّا القَلبُ المَشغولُ بِالعُقبى فَلَهُ
الدَّرَجاتُ العُلى
[/b]
، وَأَمَّا القَلبُ المَشغُولُ بِالمَولى فَلَهُ الدُّنيا وَالعُقبى وَالمَولى.

رسول خدا صلى‏الله‏عليه‏و‏آله :

قلب‏ها سه گونه‏اند : قلبى مشغول به دنيا ، قلبى مشغول به عقبا و قلبى مشغول به مولاست . امّا قلب مشغول به دنيا را سختى و بلاست . امّا قلب مشغول به عقبا را درجات والاست ؛ و امّا قلب مشغول به مولا را دنيا و عقبا و مولاست .

المواعظ العدديّة : 146 .

امضای mahdy30na
بسم الله الرحمن الرحیم
ادع إلى سبيل ربك بالحكمة والموعظة الحسنة وجادلهم بالتي هي أحسن إن ربك هو أعلم بمن ضل عن سبيله وهو أعلم بالمهتدين

با حکمت و اندرز نيکو، به راه پروردگارت دعوت نما! و با آنها به روشى که نيکوتر است، استدلال و مناظره کن! پروردگارت، از هر کسى بهتر می‏داند چه کسى از راه او گمراه شده است؛ و او به هدايت‏يافتگان داناتر است

Invite to the way of your Lord with wisdom and good instruction, and argue with them in a way that is best. Indeed, your Lord is most knowing of who has strayed from His way, and He is most knowing of who is [rightly] guided.
نحل 125
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شیدا ، Farzaneh ، شهیدطیبه واعظی
۹:۳۴, ۱۱/آبان/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/آبان/۹۱ ۹:۳۸ توسط شیدا.)
شماره ارسال: #222
آواتار
قالَ الإمامُ الْحَسَنِ الْعَسْكَري - عليه السلام - : حُسْنُ الصُّورَةِ جَمالٌ ظاهِرٌ، وَ حُسْنُ الْعَقْلِ جَمالٌ باطِنٌ.
[b]
«بحارالأنوار، ج 1، ص 95، ح 27»
امام حسن عسكري - عليه السلام - فرمود: نيكوئي شكل و قيافه، يك نوع زيبائي و جمال در ظاهر انسان پديدار است و نيكو بودن عقل و درايت، يك نوع زيبائي و جمال دروني انسان مي باشد.

امضای شیدا
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mahdy30na ، Hadith ، Farzaneh ، شهیدطیبه واعظی
۱۷:۲۵, ۱۱/آبان/۹۱
شماره ارسال: #223
آواتار
ما جَعَلَ اللّه‏ُ بَعدَ غَديرِخُمٍّ مِن حُجَّةٍ و لاعُذرٍ ؛ ‏

[b]حضرت فاطمه عليهاالسلام :

خداوند پس از غديرخم براى كسى حجّت و عذرى باقى نگذاشت .

. دلائل الإمامَه ، ص 122 .[/b]
۱:۰۴, ۱۳/آبان/۹۱
شماره ارسال: #224
آواتار
دوستام عیدتان مبارک
مَن كُنتُ مَولاهُ فَعَلِيٌّ مَولاهُ ؛ ‏
پيامبر صلى‏الله‏عليه‏و‏آله :
هر كه من مولاى اويم پس على مولاى او است .
. الغدير ، ج 1 ، ص 196 .
---------------------------------------------------------
[b]شمس و شموس ولایت امام رضا علیه السلام
إِنَّ يَوْمَ الْغَدِيرِ فِي السَّمَاءِ أَشْهَرُ مِنْهُ فِي الْأَرْض‏
روز غدیر در آسمان مشهورتر از زمین است
سيد عبد الكريم بن طاوس‏،فرحة الغري بصرحة القري،چ دار الرضى‏،قم، بی تا، ص 106.[/b]
۱۵:۰۲, ۱۳/آبان/۹۱
شماره ارسال: #225
آواتار
سلام دوستان
امروز میخوام براتون به عنوان عیدی احادیثی تقدیم کنم
عن النبى(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم): يقول الله تبارك و تعالى: ولاية على بن ابى طالب حصنى،فمن دخل حصنى امن من نارى.
جامع الاخبار: 52، ح 7.
پيامبر اكرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود: خداوند مى‏فرمايد: ولايت على بن ابيطالب دژ محكم من است، پس هر كس داخل قلعه من گردد، از آتش دوزخم محفوظ خواهد بود.

========================================
عن جعفر، عن ابيه(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) قال: ان ابليس عدوالله رن اربع رنات: يوم لعن، و يوم اهبط الى الارض،و يوم بعث النبى(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و يوم الغدير. [/b]
[b]قرب الاسناد: 10.

امام باقر(علیه السلام) از پدر بزرگوارش امام صادق(علیه السلام) نقل كرد كه فرمود: شيطان دشمن خدا چهار بار ناله كرد: روزى كه مورد لعن خدا واقع شد و روزى كه به زمين هبوط كرد و روزى كه پيامبر اكرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) مبعوث شد و روز عيد غدير.

=============================
قال رسول الله(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم): ولاية على بن ابى طالب ولاية الله‏و حبه عبادة الله و اتباعه فريضة الله‏و اولياؤه اولياء الله و اعداؤه اعداء الله‏و حربه حرب الله و سلمه سلم الله عز و جل.
امالى صدوق: 32.
رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود: ولايت على بن ابيطالب(علیه السلام) ولايت‏خداست، دوست داشتن او عبادت خداست، پيروى كردن او واجب الهى است و دوستان او دوستان خدا و دشمنان او دشمنان خدايند، جنگ با او، جنگ با خدا و صلح با او، صلح با خداى متعال است.

==============================
عن ابى الحسن(علیه السلام) قال: ولاية على(علیه السلام) مكتوبة فى صحف جميع الانبياء ولن يبعث‏الله رسولا الا بنبوة محمد ووصية على(علیه السلام).
سفينة البحار 2: 691.[/b]
[b]امام كاظم(علیه السلام) فرمود:
ولايت على(علیه السلام) در كتابهاى همه پيامبران ثبت‏شده است و هيچ پيامبرى مبعوث نشد، مگر با ميثاق نبوت محمد(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و امامت على(علیه السلام).
=============================
عن ابى جعفر(علیه السلام) قال: بنى الاسلام على خمس: الصلوة و الزكوة و الصوم و الحج و الولاية‏و لم يناد بشى‏ء ما نودى بالولاية يوم الغدير. [/b]
[b]كافى 2، 21، ح 8.

امام باقر(علیه السلام) فرمود: اسلام بر پنج پايه استوار شده است: نماز، زكات، روزه، حج و ولايت و به هيچ چيز به اندازه آنچه در روز غدير به ولايت تاكيد شده، ندا نشده است.

===========================
عن جابر بن عبد الله الانصارى قال: سمعت‏رسول الله(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) يقول لعلى بن ابى طالب(علیه السلام): يا على! انت اخى و وصيى و وارثى‏وخليفتى على‏امتى فى‏حيوتى و بعد وفاتى‏محبك محبى و مبغضك مبغضى‏و عدوك عدوى.
امالى صدوق: 124، ح 5.
جابربن عبد الله انصارى مى‏گويد: از رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) شنيدم كه به على بن ابى‏طالب(علیه السلام) فرمود: اى على، تو برادر و وصى و وارث و جانشين من در ميان امت من در زمان حيات و بعد از مرگ منى. دوستدار تو دوستدار من و دشمن و كينه‏توز تو دشمن من است.

===============================================[align=CENTER]گل سر سبد این عیدی
رسول الله صلي الله عليه واله وسلم صراحتا فرمود : يا علي اگر بنده اي هزار سال خدا را عبادت كند و روز ها روزه بگيرد و شب ها شب زنده داري كند و به اندازه كوه احد طلا و نقره داشته باشد و همه انها را در راه خدا انفاق كند و در بين صفا و مروه مظلوما كشته شود ، اگر ولايت توو فرزندان تو را نداشته باشد هيچ يك از اعمالش قبول نميشود و حتي بوي بهشت هم به مشامش نمي رسد و نيز ولايت تو بدون برائت از دشمنان تو و دشمنان فرزندان تو قبول نيست.
مستدرك الوسائل ج1 ص 159 و ص 162 ، كنزالفوائد ص 185،مناقب ال ابي طالب ج3 ص2 ، التحصين ص 539 ، شواهد التنزيل ج1 ص 554 ، كشف اليقين ص 224 و 226 ، مجمع النورين ص 214 ، بحارالانوار ج 27 ص 199حديث 66 ،غايه المرام ص 17 حديث 9 و ص 44 حديث 48 اثبات الهداه ج4 ص 168
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شیدا ، 900742498 ، Farzaneh ، شهیدطیبه واعظی
۲۳:۴۸, ۱۴/آبان/۹۱
شماره ارسال: #226
آواتار
سلام
صلةُ الأرحامِ تُحَسِّنُ الخُلُقَ وتُسَمِّحُ الكَفَّ وتُطَيِّبُ النَّفْسَ ، وتَزِيدُ في الرّزقِ وتُنسِئُ في الأجَلِ .

[b]امام باقر عليه‏السلام :

[/b]
[b]صله رحم خلق و خوى را نيكو ، دست را بخشنده ، جان را پاكيزه و روزى را زياد مى‏كند و اجل را به تأخير مى‏اندازد .

[/b]
[b]الكافي : 2 / 152 / 12 منتخب ميزان الحكمة : 232
۰:۴۲, ۱۶/آبان/۹۱
شماره ارسال: #227
آواتار
قال أمير المؤمنين - عليه السلام - : أتأمروني أن أطلب النصر بالجور؟ لا، و الله لا أفعل ما طلعت شمس و (ما) لاح في السماء نجم. (و الله ) لو کانت أموالهم لي لواسيت بينهم، فکيف و انما هي أموالهم!
امير المؤمنين - عليه السلام - فرمودند: آيا مرا مي گوييد که پيروزي را از راه ستم بجويم؟! نه، به خدا سوگند تا خورشيد مي تابد و ستاره اي در آسمان مي درخشد، دست به چنين کاري نمي زنم. به خدا سوگند اگر اين اموال از خودم بود، هر آينه مساوات را در ميان آنان مراعات مي کردم، چه رسد به اين که مال خودشان است (بيت المال).
«امالي مفيد، ص 193»
۱۴:۰۹, ۱۷/آبان/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/آبان/۹۱ ۱۶:۱۹ توسط mahdy30na.)
شماره ارسال: #228
آواتار
امام باقرعلیه السلام فرمودند:
«بُنى الاسلام على خمس على الصلاة و الزّکاة و الصوم و الحج و الولایة و لم یناد بشى‏ء کما نودى بالولایة فاخذ النّاس باربع و ترکوا هذه»
کافى، ج‏۲، ص‏۱۸.
اسلام بر پنج چیز استوار است: بر نماز، زکات، روزه، حج و ولایت اهل‏ بیت و چیزى به اندازه‏ ى ولایت مورد توجّه نبود، امّا مردم چهارتاى آن را پذیرفتند و ولایت را ترک کردند!
۱۶:۱۶, ۱۷/آبان/۹۱
شماره ارسال: #229
آواتار
يُسألُ المَيِّتُ في قَبرِهِ عن خَمسٍ : عن صَلاتِهِ ، وزَكاتِهِ ، وحَجِّهِ ، وصيامِهِ ، ووَلايَتِهِ إيّانا أهلَ البَيتِ ، فتَقولُ الوَلايةُ مِن جانِبِ القَبرِ للأربَعِ : ما دَخَلَ فِيكُنَّ مِن نَقصٍ فَعلَيَّ تَمامُهُ.
امام صادق عليه‏السلام :
از مرده در گورش پيرامون پنج چيز سؤال مى‏شود : از نمازش ، زكاتش ، حجّش ، روزه‏اش و ولايتش نسبت به ما خاندان . پس ، ولايت از گوشه قبر به آن چهار چيز گويد : هر يك از شما كم و كاستى داشتيد ، كامل كردن آن به عهده من .
الكافي : 3 / 241 / 15
منتخب ميزان الحكمة : 456
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شیدا ، 900742498 ، Hadith ، Farzaneh ، شهیدطیبه واعظی
۰:۲۸, ۱۹/آبان/۹۱
شماره ارسال: #230
آواتار
امام كاظم(علیه السلام) فرمودند:
ولاية على(علیه السلام) مكتوبة فى صحف جميع الانبياء ولن يبعث الله رسولا الا بنبوة محمد ووصية على(علیه السلام) .
ولايت على(علیه السلام) در كتابهاى همه پيامبران ثبت شده است و هيچ پيامبرى مبعوث نشد، مگر با ميثاق نبوت محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) و امامت على(علیه السلام) .
سفينة البحار 2: 691.
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]