|
احادیث اخلاقی و عبادی
|
|
۱۶:۳۲, ۲۸/فروردین/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲/اردیبهشت/۹۱ ۱:۵۷ توسط mahdy30na.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
در این بخش میخواهیم هر روز یک حدیث اعتقادی و اخلاقی بگیم امام صادق(علیهالسلام) در معنای عبادت فرمودند: عبادت سه جور است، مردمى هستند که خداوند را از ترس عبادت مى کنند؛ عبادت آنان عبادت بردگان ناتوان است و منشاش زبونى بردگى است. مردمى دیگر خداى تبارک و تعالى را به طلب ثوابش عبادت مى کنند؛ عبادت آنان عبادت اجیران است و منشا آن علاقه به اجرت است. مردمى دیگر خداى عزوجل را به خاطر محبتى که به او دارند عبادت مى کنند؛ عبادت آنان عبادت آزادگان و بهترین عبادت است. اصول کافى(ج 2 ص 84 ح 5 باب العبادة) امیرالمؤمنین(علیهالسلام) فرمودند: مردمی خداوند را به آن جهت عبادت میکنند که به ثوابش رغبت دارند؛ عبادت آنان عبادت تجارت پیشگان است و خود نوعی تجارت است. قومی دیگر خداوند را از ترس بندگی می کنند که عبادتشان عبادت بردگان است. قوم سومی هستند که خداوند را از در شکر عبادت می کنند که عبادت آنان عبادت آزادگان است. نهج البلاغه فیض الاسلام(ص 1192 ح 229) امام صادق(علیهالسلام) فرمودند: مردم، خداوند را سه جور عبادت می کنند، طبقه ای او را به خاطر رغبتی که به ثوابش دارند عبادت می کنند که عبادت آنان عبادت حریصان است و منشأ آن طمع است. جمعی دیگر او را از ترس آتش عبادت می کنند که عبادت آنان عبادت بردگان و منشأش زبونی و ترس است. ولکن من خدای عزوجل را از این جهت عبادت می کنم که دوستش دارم و این عبادت بزرگواران است که خداوند درباره شان فرموده است: «و هم من فزع یومئذ آمنون- و ایشان در امروز از فزع ایمن اند» (نمل/89) و نیز فرموده است: «قل ان کنتم تحبون الله فاتبعونی یحببکم الله- بگو اگر خدا را دوست می دارید پس پیروی من کنید تا خدا هم دوستتان بدارد» (آل عمران/31) پس هر کس خداوند عزوجل را دوست بدارد، خدا هم او را دوست می دارد و هر کس خداوند دوستش بدارد، از ایمنان خواهد بود و این مقامی است مکنون و پوشیده که جز پاکان با آن تماس پیدا نمی کنند. علل الشرائع (ج 1 ص 12 ح 8 باب 8) و خصال (ص 188 ح 259) و امالى صدوق (ص 41 ح 4 طبع بیروت) |
|||
|
| آغاز صفحه 35 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۲:۱۷, ۱۹/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #341
|
|||
|
|||
|
امیرالمؤمنین علیه السلام :
من تلذذ بمعاصی الله اورثه الله ذلا هر کس از گناهان لذت ببرد خدا او را ذلیل می کند پيامبر گرامى (درود خدا براو و خاندان پاکش): مرز ميان ايمان و كفر ترك نماز است . امام علي ع فرمود : از هر چيزي تازه اش را انتخاب كن ولي از دوستان كهنه اش را . امام جعفر صادق (علیه السلام): سليمان ديلمي مي گويد : به امام صادق - عليه السلام - عرض كردم فلاني در عبادت و ديانت و فضيلت چنين و چنان است . فرمود : عقلش چگونه است ؟ گفتم نمي دانم . فرمود : پاداش به اندازه عقل است . اصول كافي ، ج 1 ، ص 12 پیامبر اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم): مهمان روزی خود را می آورد و گناهان اهل خانه را می برد. |
|||
|
|
۹:۴۱, ۱۹/خرداد/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/خرداد/۹۲ ۹:۴۸ توسط mahdy30na.)
شماره ارسال: #342
|
|||
|
|||
(۱۹/خرداد/۹۲ ۲:۱۷)یاوران مهدی نوشته است: امیرالمؤمنین علیه السلام : ؟؟؟؟؟ مام جعفر صادق (علیه السلام): سليمان ديلمي مي گويد : به امام صادق - عليه السلام - عرض كردم فلاني در عبادت و ديانت و فضيلت چنين و چنان است . فرمود : عقلش چگونه است ؟ گفتم نمي دانم . فرمود : پاداش به اندازه عقل است . اصول كافي ، ج 1 ، ص 12 پیامبر اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم): مهمان روزی خود را می آورد و گناهان اهل خانه را می برد. ؟؟؟؟؟ میشه منابع رو هم قید کنید ؟ ------ امام على (عليه السلام) فرمود:
شهر رمضان شهر الله و شعبان شهر رسول الله و رجب شهرى؛ رمضان ماه خدا و شعبان ماه رسول خدا و رجب ماه من است. (وسائل الشيعه، ج 7 ص 266، ح 23) ![]() ![]() |
|||
|
|
۱۰:۲۱, ۱۹/خرداد/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/خرداد/۹۲ ۱۴:۲۹ توسط محمدهادی.)
شماره ارسال: #343
|
|||
|
|||
|
در محاسن برقی از امام صادق (علیه السلام) نقل شده است که:
امير المؤمنين براى رفتن نزد اصحاب خود سواره به راه افتاد، و كسانى در پى او پياده به راه افتادند، پس متوجه آنان شد و گفت: «حاجتى داريد؟» گفتند: نه اى امير مؤمنان، بلكه دوست داريم كه همراه تو باشيم. به ايشان گفت: «پى كار خود رويد كه اگر پياده اى همراه سواره اى رود اسباب تباهى سواره است و خوارى پياده» .. و بار ديگر سوار شد و كسانى در پى وى به راه افتادند، پس گفت: «در پى كار خود رويد و دور شويد، كه صداى كفشها به دنبال مردان، اسباب تباهى دلهاى احمقان است». المحاسن، ج 2، ص 625 |
|||
|
|
۱۰:۰۵, ۲۰/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #344
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم كَيفَ يَعرِفُ غَيرَهُ مَن يَجهَلُنَفسَهُ ؟! . امام على عليهالسلام : كسى كه خود را نمىشناسد ، چگونه ديگرى را بشناسد ؟ !. غرر الحكم : 6998 منتخب ميزان الحكمة : 364 ---- ایم ایام بر همه شما دوستان مبارک.
![]() |
|||
|
|
۱۶:۵۱, ۲۰/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #345
|
|||
|
|||
(۲۰/خرداد/۹۲ ۱۰:۰۵)mahdy30na نوشته است: خداوکیلی آقا مهدی شما هنوز داری پست میذاری اینجا؟دمتون گرم بابا خدا یه خورده از ثبوت قدم شما رو به ما عنایت کنه..... |
|||
|
|
۲۰:۴۳, ۲۰/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #346
|
|||
|
|||
|
الصَّبرُ رَأسُ الإيمانِ .
امام صادق عليهالسلام : صبر ، رأس ايمان است . الكافي :ج 2 /ص 87 /ح 1 |
|||
|
|
۱۲:۱۰, ۲۲/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #347
|
|||
|
|||
|
لا تَرُدَّ سائلاً ولَو مِنشَطرِ حَبهِ عِنَبٍ أو شِقِّ تَمرَةٍ . امام على عليهالسلام سائل را دست خالى بر مگردان ، بلكه حتّى اگر شده نيمدانهاى از انگور يا خرما به او بده . تحف العقول : 172 مولای من حسین جان
![]() |
|||
|
|
۲۱:۵۰, ۲۳/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #348
|
|||
|
|||
|
یسم الله الرحمن الرحیم به یمن شب ولادت امام الساحدین این خدیث هم برای دوستان خوبم : لمؤمنُ مِن دُعائهِ على ثلاثٍ : إمّا أن يُدَّخَرَ لَهُ ، و إمّا أن يُعَجَّلَ لَهُ ، و إمّا أن يَدْفَعَ عَنهُ بَلاءً يُريدُ أن يُصِيبَهُ . امام سجّاد عليهالسلام : دعاى مؤمن از سه حال خارج نيست : يا برايش ذخيره مىگردد يا در دنيا برآورده مىشود يا بلايى را كه مىخواهد به او برسد دفع مىكند . تحف العقول : 280 عید تون مبارک
![]() |
|||
|
|
۱۵:۳۵, ۲۴/خرداد/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/خرداد/۹۲ ۱۵:۳۶ توسط شیدا.)
شماره ارسال: #349
|
|||
|
|||
|
بسم الله ولادت با سعادت مولا زین العابدین (علیه السلام) تهنیت باد![]() لَوْ يَعْلَمُ النّاسُ ما فِي طَلَبِ الْعِلْمِ لَطَلَبُوهُ وَ لَوْبِسَفْكِ الْمُهَجِ وَ خَوْضِ اللُّجَجِ. امام سجاد - عليه اسلام - فرمود: چنانچه مردم منافع و فضايل تحصيل علوم را مي دانستند هر آينه آن را تحصيل مي كردند گرچه با ريخته شدن و يا فرو رفتن زير آب ها در گرداب هاي خطرناك باشد. «بحارالأنوار، ج 1، ص 185، ح 109» (اندیشه قم)
|
|||
|
|
۸:۵۲, ۲۵/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #350
|
|||
|
|||
|
مَنِ استَذَلَّ مؤمِنا أو مؤمِنَةً أو حَقَّرَهُ لِفَقرِهِ أو قِلَّةِ ذاتِ يَدِهِ ، شَهَرَهُ اللّهُ تعالى يومَ القِيامَةِ ثُمّ يَفضَحُهُ .
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله و سلّم : هر كس مرد يا زن مؤمنى را به سبب تهيدستى يا اندك بودن مال و داراييش خوار شمارد يا تحقير كند ، خداوند متعال در روز قيامت او را (بدين كار زشتش) شهره و سپس رسوايش سازد . بحار الأنوار :ج 72 / ص44 /ح 52 |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| احادیث روزانه(شرط ورود=تفکر در احادیث) | شهیدطیبه واعظی | 1,239 | 333,369 |