|
احادیث اخلاقی و عبادی
|
|
۱۶:۳۲, ۲۸/فروردین/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲/اردیبهشت/۹۱ ۱:۵۷ توسط mahdy30na.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
در این بخش میخواهیم هر روز یک حدیث اعتقادی و اخلاقی بگیم امام صادق(علیهالسلام) در معنای عبادت فرمودند: عبادت سه جور است، مردمى هستند که خداوند را از ترس عبادت مى کنند؛ عبادت آنان عبادت بردگان ناتوان است و منشاش زبونى بردگى است. مردمى دیگر خداى تبارک و تعالى را به طلب ثوابش عبادت مى کنند؛ عبادت آنان عبادت اجیران است و منشا آن علاقه به اجرت است. مردمى دیگر خداى عزوجل را به خاطر محبتى که به او دارند عبادت مى کنند؛ عبادت آنان عبادت آزادگان و بهترین عبادت است. اصول کافى(ج 2 ص 84 ح 5 باب العبادة) امیرالمؤمنین(علیهالسلام) فرمودند: مردمی خداوند را به آن جهت عبادت میکنند که به ثوابش رغبت دارند؛ عبادت آنان عبادت تجارت پیشگان است و خود نوعی تجارت است. قومی دیگر خداوند را از ترس بندگی می کنند که عبادتشان عبادت بردگان است. قوم سومی هستند که خداوند را از در شکر عبادت می کنند که عبادت آنان عبادت آزادگان است. نهج البلاغه فیض الاسلام(ص 1192 ح 229) امام صادق(علیهالسلام) فرمودند: مردم، خداوند را سه جور عبادت می کنند، طبقه ای او را به خاطر رغبتی که به ثوابش دارند عبادت می کنند که عبادت آنان عبادت حریصان است و منشأ آن طمع است. جمعی دیگر او را از ترس آتش عبادت می کنند که عبادت آنان عبادت بردگان و منشأش زبونی و ترس است. ولکن من خدای عزوجل را از این جهت عبادت می کنم که دوستش دارم و این عبادت بزرگواران است که خداوند درباره شان فرموده است: «و هم من فزع یومئذ آمنون- و ایشان در امروز از فزع ایمن اند» (نمل/89) و نیز فرموده است: «قل ان کنتم تحبون الله فاتبعونی یحببکم الله- بگو اگر خدا را دوست می دارید پس پیروی من کنید تا خدا هم دوستتان بدارد» (آل عمران/31) پس هر کس خداوند عزوجل را دوست بدارد، خدا هم او را دوست می دارد و هر کس خداوند دوستش بدارد، از ایمنان خواهد بود و این مقامی است مکنون و پوشیده که جز پاکان با آن تماس پیدا نمی کنند. علل الشرائع (ج 1 ص 12 ح 8 باب 8) و خصال (ص 188 ح 259) و امالى صدوق (ص 41 ح 4 طبع بیروت) |
|||
|
| آغاز صفحه 47 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۲۲:۴۴, ۱۲/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #461
|
|||
|
|||
|
به نام خدا رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)فرمودند: یکی ازراه های بزرگداشت خداونداحترام گذاشتن به پیرمردمومن است صلوات
|
|||
|
|
۱:۲۰, ۱۳/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #462
|
|||
|
|||
|
قال الصادق (علیه السلام)
رحم الله عبدا اجتمع مع آخر فتذاكرا أمرنا فإن ثالثهما ملك يستغفر لهما وما اجتمع اثنان على ذكرنا إلا باهى الله تعالى بهما الملائكة فاذا اجتمعتم فاشتغلوا بالذكر فإن في اجتماعكم ومذاكرتكم إحياءنا وخير الناس بعدنا من ذاكر بأمرنا ودعا إلى ذكرنا امالي الطوسي 1 : 228. امام صادق (علیه السلام) به داوود بن سرحان فرمود: اي داوود! سلام مرا به دوستدارانم برسان و آنچه را ميگويم به آنان ابلاغ كن. رحمت خدا بر آن بنده اي كه وقتی با ديگري گرد آيد دربارة امر ما گفتوگو كنند كه در اين حال، سومين نفر آنان فرشته اي است كه براي آن دو آمرزش مي طلبد. هيچ دو نفري گرد هم نيامدند و از ما ياد نكردند، مگر اينكه خداوند متعال، به وجود آنان بر فرشتگان مباهات کرد. پس هرگاه گرد هم آمديد، به ذكر مشغول شويد؛ زيرا گردهمآيي و یاد کردن شما با يكديگر باعث زنده شدن ما مي شود. بهترين مردم بعد از ما كسي است كه دربارة امر ما مذاكره كند و به ياد و نام ما، فراخواند. |
|||
|
|
۱۱:۲۷, ۱۳/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #463
|
|||
|
|||
|
به نام خدا توصیه اخلاقی: یکی از اساتیداخلاق توصیه فرمودند: روزی100مرتبه بگوییم:غرق نعمتیم الحمدالله حالیمون نیست استغفرالله وتاکیدمی کردندکه حالیون نیست راباجدیت بگوییدایجادغفلت وحجاب ازشکرگزاری نعمت های الهی کارشیطان است صلوات هدیه به خانم حضرت فاطمه الزهرا(سلام الله علیها)
|
|||
|
|
۲۰:۲۶, ۱۳/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #464
|
|||
|
|||
|
حُدودُ الفُروضِ التي فَرَضَها اللّهُ على خَلقِهِ هِي خَمسَةٌ مِن كِبارِ الفَرائضِ : الصلاةُ ، والزكاةُ ، والحجُّ ، والصومُ ، والوَلايَةُ الحافِظَةُ لهذهِ الفَرائضِ الأربعةِ . امام على عليهالسلام : حدود و مرزهاى فرايضى كه خداوند بر خلق خود مقرّر فرموده پنج فريضه است ، كه از بزرگترين فرايضند : نماز و زكات و حجّ و روزه و ولايت كه نگهبان چهار فريضه ديگر است . بحار الأنوار : 68 / 388 / 39
|
|||
|
|
۲۲:۴۷, ۱۳/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #465
|
|||
|
|||
|
به نام خدا رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)فرمودند: کسی که دریکی ازمساجدخداوندعزوجل چراغی روشن کند فرشتگان وحمل کنندگان عرش خداوندتازمانی که نوری ازاین چراغ درآن مسجدباشد پیوسته برای اواستغفارمی کنند صلوات
|
|||
|
|
۱۰:۵۰, ۱۴/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #466
|
|||
|
|||
|
آجرك الله يا بقيه الله
![]() ** آیت الله سید علی حسینی میلانی قبلا از ایشان نقل قولی از سایتشان کردیم ، در اینجا به سخنی از کتاب ایشان اشاره می کنیم . مظلومیه الزهراء - ص 57 سلسله پژوهش هاى اعتقادى - مظلوميت برترين بانو - بخش ششم : آتش به خانه وحى - سوزاندن خانه حضرت زهرا عليها السلام - ص 99 إنّ إحراق بيت الزهراء من الأُمور المسلّمة القطعيّة في أحاديثنا وكتبنا ، وعليه إجماع علمائنا ورواتنا ومؤلّفينا ، ومن أنكر هذا أو شكّ فيه أو شكّك فيه فسيخرج عن دائرة علمائنا ، وسيخرج عن دائرة أبناء طائفتنا كائناً من كان . سوزاندن خانه زهرا عليها السلام از مسائل قطعى در احاديث و كتابهاى ما است، علما، راويان و نويسندگان ما، بر آن اتّفاق نظر دارند و كسى كه آن را انكار كند، يا در آن ترديد نمايد، يا ديگران را به ترديد وادارد،- هر كه باشد- از محدوده علماى ما، بلكه از جمع شيعيان، خارج است.
|
|||
|
|
۱۹:۱۸, ۱۴/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #467
|
|||
|
|||
|
به نام خدا صلی الله علیک یافاطمه الزهرا(سلام الله علیها) امام صادق(علیه السلام)فرمودند: کسی که پای پیاده به مسجدرودپایش راروی هیچ خشک وتری نمی گذاردمگرآنکه زمین تازمین هفتم برای اوخداوندراتسبیح می کنند صلوات
|
|||
|
|
۹:۳۵, ۱۵/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #468
|
|||
|
|||
|
به نام خدای بزرگ ومهربان امام صادق(علیه السلام)فرمودند: کسی دعانمی کندودرپایان نمی گوید ماشاالله لاحول ولاقوه الابالله مگراینکه حاجتش برآورده شود صلوات
|
|||
|
|
۱۵:۳۱, ۱۵/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #469
|
|||
|
|||
|
به نام خدا امام صادق(علیه السلام)/مستدرک الوسائل/ج12-ص173 نورقلب راجست وجونمودم پس آن رادرتفکروگریه کردن(برای غیردنیا)یافتم صلوات
|
|||
|
|
۲۱:۴۳, ۱۶/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #470
|
|||
|
|||
|
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله و سلّم : مَن سَتَرَ عَلى مُؤمِنٍ خِزيَةً فكأنَّما أحيا مَوؤودَةً مِن قَبرِها هر كس رسوايى مؤمنى را بپوشاند ، چنان است كه دختر زنده به گورى را از گورش نجات دهد . كنزالعمّال : 6387
|
|||
|
|
|
|
|
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| احادیث روزانه(شرط ورود=تفکر در احادیث) | شهیدطیبه واعظی | 1,239 | 333,260 |
۱۳/اردیبهشت/۹۶ ۱۱:۰۴ آخرین ارسال: raved2017 |
|

![[تصویر: emza_fatemieh_talar.jpg]](http://s5.picofile.com/file/8118088800/emza_fatemieh_talar.jpg)