کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

نظرسنجی: در مقابل هجوم تفکر ضد مهدوی چقدر امام زمان ( عج ) میشناسی؟ من مات و لم يعرف امام زمانه مات ميتة جاهلية
این نظرسنجی بسته شده است.
فقط پاسخگوی خودم هستم 42.86% 3 42.86%
میتونم در مقابل دیگران دفاع کنم 42.86% 3 42.86%
میدونم ولی در مقابل دیگران نوع دفاع کردن را نمیدونم 14.29% 1 14.29%
تمام 7 رأی 100%
  اگر در نظرسنجی شرکت کرده باشید، گزینه انتخابی شما با * مشخص شده [نمایش جزئیات آرا]

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چقدر امامتو میشناسی؟
۲۳:۵۹, ۳۰/اردیبهشت/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۳۱/اردیبهشت/۹۱ ۰:۲۸ توسط mahdy30na.)
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام دوستان
لولاالحجة لسخت الارض باهلها : اگرحجت الهی نبود هرآینه زمین اهلش را می بلعید
در این بخش تا جایی که بشه به مسایلی در باره حضرت صاحب الزمان عج الله تعالي فرجه الشريفبپردازیم.
این بحثها در زمینه های طول عمر ، غیبت ، تشرف ،ظهور ، بشارت در ادیان الهی ( منجی از دید گاه دیگر مذاهب ) بپردزیم .
از تمام دوستان دعوت به همکاری میکنم.
این پست هم واسه خودتونه .فقط اگه دوستان متن حدیث یا مطلبی رو قرار میدن لطفا با ذکر سند باشد.
در پست های بعدی شروع میکنیم ، این پست جهت دعوت به همکاری و معرفی پست هستش.
حضرت صادق فرمود: «الفجر هو القائم و لیال عشر الائمة من الحسن الی الحسن و الشفع امیرالمؤمنین و فاطمه ( ع ) و الوتر هو الله وحده لاشریک له ؛ مراد از فجر وجود مقدس حضرت قائم(علیه السلام) و «لیالی عشر» امامان از امام حسن مجتبی(علیه السلام) تا امام عسکری(علیه السلام)‌اند و شفع امیرمؤمنان و حضرت فاطمه(علیه السلام) می‌باشد و مراد از وتر خداوند یکتا است» البرهان فی تفسیر القرآن، سید هاشم بحرانی،‌ج4، ص 461.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: نگار ، حسنیه ، فاطمه خانم ، محیصا ، m.hossein ، میثاق ، ساقی ، mohammad reza ، يك منتظر ، mahdy1 ، سدرة المنتهی ، بیداری12 ، شهیدطیبه واعظی ، شیدا ، saloomeh ، aboutorab ، laanbar1-2-3 ، لبخند خدا

آغاز صفحه 9 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲:۲۳, ۲۷/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #81
آواتار
سلام
راه‌های در امان ماندن از گزند مدعیان

[b]1 ـ ثبات قدم در دین‌داری

عصر غیبت و دوران آخرالزمان، آکنده از انواع فتنه‌ها، شرارت‌ها، ضلالت‌ها و مفاسد است. آن‌گاه که واپسین حجت خدا، رخ در پس پردة غیبت نهان کرد، بدعت‌ها، هواپرستی‌ها، فتنه‌انگیزی‌ها و عداوت‌ها اوج‌ گرفت؛ باطل‌پیشه‌گانِ گردن‌کش بر مسند قدرت نشستند و خداجویان و حق‌طلبان، اقلیتی ناچیز را تشکیل دادند.
طبعاً در این زمان، پای فشردن بر شاخص‌های حیات طیبه دینی و اجرای حدود الاهی، حق‌مدار ماندن، تقوا داشتن، دست به چرب و شیرین دنیا نیالودن، از پرتگاه فتنه‌ها جستن و به دام بدعت‌ها گرفتار نیامدن، امری شگرف است که جز با برخورداری از اراده پولادین و دین‌شناسی بنیادین و توفیق الاهی، حاصل نمی‌شود.
از این رو، امیرالمۆمنین علیه السلام درباره ثبات در دین‌داری و اهمیت آن در دوران غیبت، می‌فرماید:
«حبیبم، رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: سوگند به آن که مرا به حق برانگیخت، فرزند من غایب خواهد شد. پس هر که زمانه غیبت وی را درک کرد، بر ریسمان محکم دین خدا چنگ زند و بر ابلیس خبیث راهی نگشاید که با افسونِ شک و تردید، او را از آیین من، دور، و از دین من برون ‌سازد.»(محمدبن حسن الحرالعاملی، اثبات الهداة، ج3، ص459)
آنچه مدعیان دروغین مهدویت را در عصر ارتباطات از مدعیان دوران‌های پیشین متمایز می‌سازد عبارت‌ است از: برخورداری از انسجام تشکیلاتی، رعایت اصول حفاظتی و رازداری در اجرای برنامه‌ها و برخورد با افراد غیر گروه، وجود رابطة شدید «مرید و مرادی» بین اعضا و مدعیان دروغین، برخورداری آنان از حمایت بیگانگان و برخی محافل مشکوک، سوء استفاده از احساسات و تعصبات مذهبی و استفاده از ابزار ارتباط جمعی برای نفوذ هر چه بیشتر در جامعه.

امضای mahdy30na
بسم الله الرحمن الرحیم
ادع إلى سبيل ربك بالحكمة والموعظة الحسنة وجادلهم بالتي هي أحسن إن ربك هو أعلم بمن ضل عن سبيله وهو أعلم بالمهتدين

با حکمت و اندرز نيکو، به راه پروردگارت دعوت نما! و با آنها به روشى که نيکوتر است، استدلال و مناظره کن! پروردگارت، از هر کسى بهتر می‏داند چه کسى از راه او گمراه شده است؛ و او به هدايت‏يافتگان داناتر است

Invite to the way of your Lord with wisdom and good instruction, and argue with them in a way that is best. Indeed, your Lord is most knowing of who has strayed from His way, and He is most knowing of who is [rightly] guided.
نحل 125
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: aboutorab
۲:۰۵, ۲۸/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #82
آواتار
2 ـ زدودن دروغ و خرافه‌پردازی از آموزه‌های مهدویت
بدون شک، نمی‌توان برای تبیین آموزه مهدویت به هر روش ناصواب تمسّک جست. حتی اگر از رهگذر استفاده از این روش‌ها، مخاطبان برای مدتی، رفتارهایی دینی از خود بروز دهند، این امر هیچ گاه دوام نخواهد داشت. پیامد شوم دروغ و خرافه‌پردازی، بسیار بیشتر از آثار کوتاه و به ظاهر مثبت آن خواهد بود؛ زیرا افزون بر این که این امر، محتوای دین را دستخوش آسیب و تحریف می‌کند و حقایق را با خرافات می‌آمیزد، به هنگام آشکار شدن حقایق، تنفر و بی‌اعتمادی مخاطبان را به آموزة مهدویت برخواهد انگیخت.
۱۶:۲۷, ۲۹/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #83
آواتار
راه‌های در امان ماندن از گزند مدعیان

3 ـ بازخوانی دوباره آموزه‌‌ها مهدویت
مفاهیم و آموزه‌هایی مانند غیبت، انتظار، ارتباط و ملاقات، علایم و شرایط ظهور و ... هم‌چون دیگر آموزه‌های دینی، به تبیین و تفسیر صحیح و مستند کارشناسان نیازمندند؛ زیرا ممکن است بدفهمی آنها، بدعت‌ها، فرقه‌ها و نحله‌های منحرف بسیاری را پدید آورد. از این رو، فهم و تفسیر صحیح مسائل مهدویت، از مهم‌ترین بایسته‌های مهدویت‌پژوهی و رسالت مهم کارشناسان و مراکز علمی ـ‌ فرهنگی است.

[size=large][b]البته این بدان معنا نیست که مفاهیم را از آن چه جوهره آن است، تهی سازیم؛ بلکه مفاهیم باید به گونه‌ای تحلیل شوند که در آن، عقلانیت با معنویت، قدرت با اخلاق، دانش با ارزش و عمل با علم، جمع شود. یکی از مهم‌ترین نقاط آسیب‌پذیر اندیشه‌ مهدویت، آن است که مفاهیم و آموزه‌های آن، از تعریف جامع و نظام‌مند تهی شده، مورد تجزیه قرار گرفته و با آن برخورد گزینشی شود. آموزه مهدویت در گذشته، متأسفانه با دید جامع، تحلیل و بررسی نشده است. از این رو، پاره‌ای از مفاهیمی که اسلام روی آن‌ها تأکید کمتری داشته، برجسته شده و برخی دیگر که اسلام به آن توجه بیشتری کرده است، فراموش شده‌اند و این خود سبب می‌شود که اندیشه مهدویت، نامفهوم جلوه کند.

همراه هستید؟
[/b]

ادامه دارد ....
۱۶:۵۶, ۳۰/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #84
آواتار
سلام
در ادامه بحث راه های در امان ماندن از گزند مدعیان به اینجا میرسیم که :

4 ـ تبیین نقش، جایگاه و مسئولیت علما و خواص در احیاء و نشر فرهنگ مهدویت
[/b]
عصر غیبت با چالش‌های «فترت»، «حیرت»، «فتنه» و «یأس» همراه است. از همین رو است که سکّان رهبری مردم را به فقها سپرده‌اند تا با اصول راهبردی، به مقابله با این چالش‌ها برخیزند.
بلوغ اجتماعی پایه‌ای‌ترین مسأله عصر غیبت است؛ زیرا که از ناحیة فاعل، هیچ مشکلی وجود ندارد و هر چه هست در عدم قابلیت قابل است. از این رو در عصر غیبت، علما، وظیفه سنگینی به عهده دارند و آن، این که باید در جهت پیرایش فرهنگ مهدوی بکوشند و آن را بازخوانی کنند تا پاک بودن ساحت آن از بدعت‌ها و نیز توانمندی آن در حماسه سازی مغفول نماند. حضور عالمانِ مسئولیت پذیر راه را برای تفکرات عوامانه، مطالب ضعیف، دروغ و ویرانگر می‌بندد.
خطر قرار گرفتن در دام مدعیان دروغین برای تمامی اقشار جامعه وجود دارد؛ اما اقشار مذهبی به خاطر باورهای اعتقادی، بیشتر در معرض خطر قرار دارند. امروزه دشمنان دین و افکار اصیل اسلامی فهمیده‌اند که بهره‌گیری از زور و ابزارهای سخت و خشن در تغییر نگرش‌های اصیل جامعه نتیجه‌ای ندارد و از این رو به بهره‌گیری از روش‌های نرم و خزنده و نفوذ از روزنه ایجاد شبهه در اعتقادات و گسترش تفکرات انحرافی با پوشش دینی و مذهبی روی آورده‌اند .
بصیرت، هوشیاری و بیداری بایستی مبنای کار خواص قرار گیرد تا از یک طرف، اندیشة مهدویت مهجور نشود و از دیگر سو، به بهانه ترویج آموزه مهدویت، دروغ گفتن، صواب تلقی نگردد، که چنین اندیشه‌ای بسیار خطرناک و زمینه‌ساز تحریف و بدعت‌های فراوان خواهد شد. پس عالمان دینی ـ که پاسداران حریم حوزة معرفت دینی و معنویت اسلامی هستند ـ رسالتی بس بزرگ دارند و پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم نیز در این باره فرموده است: هنگامی که بدعت‌ها در امت من ظاهر شد، عالِم باید علم خودش را آشکار کند. پس هر کس چنین نکرد، لعنت خدا بر او باد.» کلینی، اصول کافی، ج1، ص70.
۱۹:۲۳, ۳۱/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #85
آواتار
قسمت اخر راه‌هاي در امان ماندن از گزند مدعيان دروغين

5. حضور و ظهور افراد غير متخصص در عرصة بيان و بلاغ آموزة مهدويت، زمينه‌ساز تحريف‌هاي لفظي و معنوي در انديشه مهدويت مي‌باشد. اگر عوام جاي عالمان بنشينند آرام آرام، زيادت و نقصان معارف از سويي، و از سوي ديگر، تحليل و تفسير به رأي‌هاي خطرناک در حوزة مطالعات مهدوي پديد مي‌آيد.
۲۳:۲۴, ۳/مهر/۹۱
شماره ارسال: #86
آواتار
پیچک انتظار از دیوار دلم بالا می رود . پر از تمنا می شوم و پر از عطر خوش ریحانه که در سبزه زار وجود روییده است .

پیچک انتظار چه غوغایی می کند! باز هم پر از تمنا می شوم . پر از گل های سوسن . گل های نرگس و اینک از صدای پای ظهور است که سرشار می شوم . سرشار از موج . سرشار از ماه . ستارگان و خورشید!

قلبم از عشق درنگی می کند و در خیال جبرییل را می بینم که سر از پا نشناخته می آید تا برای زمینیان مژده ای بیاورد . مژده آمدن امامی که خداوند تمامی رحمتش را در وجود او ریخته است!

مهدیا! کوی تو کوی بی تابی فرشتگان است .

کوی تو کوی شور است .

کوی سوز . همان سوز که در جان فرشیان جاری است .

کوی تو کوی رکوع لاله هاست .

کوی شیدایی یاس است .

کوی شبنم بر گلبرگ ناز محمدی است .

کوی تو کوی آب است .

کوی باران

کوی شستن چشم هامان در جویباران!

مهدیا! کوی تو کوی قناری است .

کوی بال است .

کوی پریدن .

کوی تو کوی بی قراری در آسمان آبی است .

پس اگر بیایی دلم کبوتر می شود!
۱۸:۰۶, ۷/مهر/۹۱
شماره ارسال: #87
آواتار
سلام
دوستان ایندفعه یک سوالی از شما ها دارم !

در روز چقدر وقت برای امام زمان میزاری؟ 10 دقیقه؟ 20 دقیقه ؟ ...... ؟
ایا اون حقی که ما نسبت به امام داریم رو عمل میکنیم !

به هیچ بزرگی بر نخوره ولی واقعا چقدر از عمرمون رو برای امام صرف میکنیم ! در حالی که امام هر لحظه برای ما هم دعا میکند هم مراقب ما هست هم اینکه نگران این هستند که نکند خدای ناکرده عقاید ما ( زبانم لال ) کمرتگ شود.
در طول یک هفته ایا بعد از هر نماز برای حضرت دعا میکنی؟ ایا هر صبح با امام عهد میبندی؟ ایا برای سلامتی حضرت صدقه کنار میزاری؟

احساس کردم تا حدی که تونستم امام رو معرفی کنم از دعا گرفته تا یاران و مدعیان .
حال وقت اون نرسیده خودمان را با یاران و دشمنان حضرت بسنجیم و ببینیم به عنوان یک فرد بیدار و منتظر حضرت ، آیا قدمی برای حضرت برداشته ایم !

تو این مدت خسته شدید از متنهای من ولی خودتان قضاوت کنید که چه اندازه امام را شناختی و قدمی برای شناخت بیشتر حضرت برداشتی .
ادامه دارد این راه همچنان اما ... !
[align=CENTER]اللهم عرفنی نفسک فانک ان لم تعرفنی نفسک لم اعرف نبیک.[align=CENTER]اللّهم عرفنی نبیک فانک ان لم تعرفنی نبیک لم اعرف حجتک.[align=CENTER]اللهم عرفنی حجتک فانک ان لم تعرّفنی حجتک ضللت عن دینی؛[align=CENTER]پروردگارا! خود را به من بشناسان که اگر خود را به من نشناسانی، نمیتوانم پیغمبرت را بشناسم.[align=CENTER]پروردگارا! پیغمبرت را به من بشناسان که اگر پیغمبرت را به من نشناسانی، نمیتوانم حجت تو را بشناسم. [align=CENTER]پروردگارا! حجت خود را به من بشناسان، که اگر حجت خود را به من نشناسانی، دین خود را از دست میدهم، و گمراه خواهم شد.
یا علی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: fafa* ، aboutorab
۱۲:۳۸, ۱/آبان/۹۱
شماره ارسال: #88
آواتار
مرد، زن، جوان، پیر، کودک، بزرگ، کوچک یا هر شخص دیگری که بتوانید تصورش کنید و در زمان زندگانی امام مهدی علیه السلام، حجه بن الحسن علیهما السلام به سَر برد، امام زمان علیه السلام پدر اوست. سرپرست اوست؛ به فکر اوست؛ برایش غصه میخورد[«يَا رُمَيْلَةُ لَيْسَ مِنْ مُؤْمِنٍ يَمْرَضُ‏ إِلَّا مَرِضْنَا بِمَرَضِهِ وَ لَا يَحْزَنُ إِلَّا حَزِنَّا بِحُزْنِهِ وَ لَا يَدْعُو إِلَّا أَمَّنَّا لِدُعَائِه‏...». (بحارالانوار، ج26، ص140). « امیرالمومنینعلیهالسلام به رمیله فرمودند: هر مومنی که مریضشود، حتماً ما [ائمه] هم به مریضیاش مریض میشویم و محزون نمیشود، مگر اینکه ما هم به ناراحتیاش دلتنگ میشویم و دعا نمیکند، مگر اینکه ما آمین میگوییم ...»]؛ نگرانش است؛ با شادیاش شاد میشود؛ اگر مریض شود غصّه دار میشود؛ برایش دعا میکند و ... پدر اوست![امام رضا علیهالسلام فرمودند: «الْإِمَامُ الْأَنِيسُ‏ الرَّفِيقُ‏ وَ الْوَالِدُ الشَّفِيقُ وَ الْأَخُ الشَّقِيق‏...». (اصول کافی، ج1، ص200). «امام مونس و رفیق است، پدر مهربان است و برادر از جان نزدیک تر است...» دراین مضمون روایات فراوانی داریم که امام هر زمان، پدر مهربان و بهترین دوست شیعیان است.]
خداوند او را این گونه خلق کرده و به او این اختیارات را دادهاست. خداوند او را نماینده ی خودش در زمین قرار داده. همه چیز به دست اوست. از همه چیز خبر دارد و به آنها توجه میکند. اصلاً معنای سرپرست که خود در پرسشتان بیان کردید، یعنی همین: اوست که می چرخاند؛ او است که اداره می کند.

پس او حجت خداست، سرپرست تمام انسانهاست، نه یتیمها، نه فقیرها، نه کودکان و جوانان، بلکه کلّ عالم. پدرِ ماست...
حال که مختصرا او را شناختیم، و یقین داریم او از پدریاش کوتاهی نمیکند، بلکه بهترین پدرهاست، سوالی پیش میآید:

[b] من فرزند او میخواهم باشم و هستم؛ یا نه؟
چطور است ما زمانی که کودک بودیم، یکبار هم فکرمان به اینجا نمیرسید که: «نکند فردا ناهار نداشته باشیم؟!». واقعاً آیا برای یک لحظه نگران غذای فردایمان بودیم یا با خیال راحت بدون اینکه فکرِ این چیزها به ذهنمان خطور کند، سرگرم بازی هایمان بودیم؟ چراکه ایمان داشتیم، مطمئن بودیم، یقین داشتیم که پدرمان حواسش به همه چیز هست و او زندگی را میچرخاند...

امروز چه شده که یادمان میرود مهربان ترین پدر به فکر ماست، حواسش هست و زندگی را میچرخاند؟ ...
این فرزندی است: خیال نداشته باشی؛ نگرانی به دل راه ندهی؛ و ایمان داشته باشی که پدر هست. و البتّه کارهایت را با ایمان، به او بسپاری و فقط بخواهی خواستههای او را انجام دهی و خشنودش کنی. و وقتی شادمان است، خوشحال شوی؛ و زمانیکه غصّهدار است، دلتنگ شوی.

اکنون ممکن است در دل صدایی بشنویم: ای کاش میشد او را دید تا درک کنیم چگونه سلطنت الهی میکند؛ چگونه برگی از درختی در گوشهای از دنیا میافتد، او باخبر است و به اذن او انجام شده؛ چگونه رخصت میفرماید و باران باریدن میگیرد و ... .
راه چاره، ارتباط است.

اگر خاطرمان باشد، اوّلین روزِ ورودمان به کلاس اول دبستان، احتملاً هیچکس را نمیشناختیم و بلکه گریان و غریب بودیم! امّا چه شد میان بعضی از ما رفاقتهایی شکل گرفت که تا سالیان پس از ازدواج هم ادامه داشت؟ پاسخ یک جمله است: ارتباط ما، میانمان محبّت و دوستی ایجاد کرد.
پس میتوان با امام زمان علیه السلام هم ارتباط داشت[امام باقرعلیهالسلام در باره آیه 20/آل عمران فرموده اند: «...رابِطُوا إِمَامَكُمُ‏ الْمُنْتَظَر». (الغیبه نعمانی، ص27). یعنی: با امام مورد انتظار خود [حجهبنالحسن المهدی علیهالسلام] ارتباط داشته باشید.]. هرچند در ظاهر او را نمیبینیم، امّا یقینداریم او صدای ما را میشنود و او ما را میبیند و او به ما گوش میدهد. صحبت با امام زمان علیه السلام تکلیف خاصی ندارد؛ مشکل نیست. بیش از هر چیز زبانی برای صحبت و قلبی آرزومند نیاز دارد. هر چیزی میتوان به او گفت، در مورد کارهای روزانه، فکرهایی که در سَر میآید، کارهایی که باید بکنیم و ... .

امّا از یادمان نرود، بهترین کارِ ما، دعا برای گشایش کارِ اوست[«افْضَلُ أَعْمَالِ أُمَّتِي‏ انْتِظَارُ الْفَرَجِ‏ مِنَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَل‏». (کمال الدین و تمام النعمه، ج2، ص644). پیامبر صلیاللهعلیهوآله فرمودند: بهترین کار امت من، انتظار فرج از خداوند عزوجل است.]. امامزمان علیه السلام از اینکه در غیبتاند، غصّهدارند. ما برای شادی ایشان و اجرای وعدهی خدا دعا کنیم ظهورشان نزدیک شود ...
به دور از اغراق، بینهایت آرزومند و مشتاقیم تا در این باره باز با شما صحبت داشته باشیم. هر سوالی در این باره باز به خاطرتان رسید، هر درد و دلی داشتید، بیایید با هم درمیان بگذاریم تا ارتباطمان نیز رنگ امام عصر بگیرد. به امید ارتباط بیشتر!

پیوست مهم: غدیر، روز شادی حجت خداست؛ و محرم، ایام سوگواری اش ...
گروه پرسش و پاسخ سایت خطابه غدیر
[/b]
۱۴:۲۹, ۲۵/آذر/۹۱
شماره ارسال: #89
آواتار
بشارت پیامبر اكرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف)
پیامبر اكرم - صلی الله علیه وآله - ظهور حضرت مهدی ـ عجل الله تعالی فرجه الشریف ـ را در روایات گوناگونی خبر داده است و این احادیث را تنها راویان و محدثان شیعه نقل نكرده اند؛ بلكه، محدثان بزرگِ اهل سنت نیز، مانند ابوداوود و ترمذی، ابن ماجه، طبرانی، ابویعلی بزّاز، احمد بن حنبل، حاكم نیشابوری[1] و دیگران احادیثِ آن حضرت را از طریق بسیاری از صحابه و تابعین در كتاب های خویش نقل كرده اند.[2] حتی گروهی از دانشمندان اهل سنت به تواتر احادیث نبوی كه درباره حضرت مهدی ـ عجل الله تعالی فرجه الشریف ـ آورده اند، اعتراف كرده اند؛ در نتیجه، خبر متواتر یقین آور است و كذب هم در آن راه ندارد. از جمله این دانشمندان: گنجی شافعی (متوفای 658 هـ.ق) در كتاب «البیان فی اخبار صاحب الزمان»؛[3] ابن حجر عسقلانی (متوفای 852 هـ.ق) در كتاب «فتح الباری»؛[4] مؤمن شبلنجی در كتاب «نورالابصار»؛[5] شیخ محمد صبّان در كتاب «اسعاف الراغبین»؛[6] شیخ منصور علی ناصف در كتاب «التاج الجامع للاصول»[7] و علامه شوكانی كتابی درباره تواتر اخبار امام زمان ـ عجل الله تعالی فرجه الشریف ـ به نام «التوضیح فی تواتر ما جاء فی المنتظر و الدجال و المسیح» نوشته است و در این كتاب پس از نقل احادیثِ حضرت مهدی ـ عجل الله تعالی فرجه الشریف ـ ، گفته است: «همه احادیثی كه آوردیم، به حد تواتر می رسد.»[8] و در پایان، ابن ابی الحدید ادعا كرده است كه همه فرقه های اسلامی، اجماع و اتفاق دارند كه عمر دنیا پایان نمی پذیرد، مگر پس از ظهور مهدی [9].
به دنبال شهرت این روایات و مُسلّم بودن این امر نزد مسلمانان، در همان قرن های نخست و پیش از تولد حضرت مهدی ـ عجل الله تعالی فرجه الشریف ـ برخی ادعای مهدویت كرده اند و تعداد فراوانی از مسلمانان نیز دور آنان جمع شده اند. و آن افراد دروغین را مهدی پنداشته اند و به مهدی بودن آنان ایمان آورده اند.[10] اكنون برای نمونه برخی از احادیث نبوی را بشارت به تولد و ظهور امام زمان ـ عجل الله تعالی فرجه الشریف ـ داداه است را بیان می كنیم:
1 - قال النبی - صلی الله علیه وآله- : «اسمه كاِسمی و اسم أبیه كاسم ابنی و هومن ولد بنتی یظهر الله الحق بهم و یخمد الباطل باسیافهم...؛[11] اسم او، مانند اسم من است و اسم پدرش، مانند اسم فرزندم است. او، از فرزندان دخترم است. خداوند، به دست آنان، حق را آشكار می كند و با شمشیرهای آنان، باطل را فرسوده می كند...».
2 - قال النبی - صلی الله علیه وآله - : «لاتذهب الدنیا حتّی یقومَ بأمر أُمتّی رجل من ولدالحسین یملأها عدلا كما ملئت ظلماً و جوراً؛[12] دنیا به پایان نمی رسد، مگر این كه مردی از فرزندان حسین - علیه السلام - برای اصلاح امر امّت من، قیام كند و جهان را پر از عدل كند، همان گونه كه پر از ظلم و جور شده بود».
3 - پیامبر - صلی الله علیه وآله - فرمود: «المهدی من ولدی. اسمه اسمی و كنیته كنیتی أَشبه الناس بی خَلْقاً و خُلْقاً. تكون له غیبه و...؛[13] مهدی، از فرزندان من است. اسمش، اسم من و كنیه اش، كنیه ی من است. از حیث خلق و خوی و شكل و صورت، شبیه ترین مردم به من است. برای او غیبتی است...».
4 - ابن عباس، از رسول خدا- صلی الله علیه وآله - نقل می كند كه آن حضرت فرمود: «جانشینان و اوصیای من و حجّت های خداوند بر خلق، بعد از من، دوازده نفرند. اولشان برادرم و آخرشان فرزندم است.». گفته شد: «یا رسول الله! برادر تو كیست؟». فرمود: «علی بن ابی طالب.». گفته شده: «فرزندت كیست؟». فرمود: «مهدی است كه جهان را پر از قسط و عدل می كند، همان گونه كه پر از ظلم و جور شود. قسم به آن كه مرا مبعوث كرد! اگر از دنیا، فقط یك روز بماند، خداوند آن روز را طولانی كند تا این كه در آن روز، فرزندم مهدی ظهور كند و روح الله عیسی بن مریم نزول كند و پشت سر او نماز بگزارد. و زمین به نور پروردگار او روشن شود و حكومتش شرق و غرب را فراگیرد».[14]
5 - در صحیح ابن ماجه آمده است كه رسول خدا - صلی الله علیه وآله - فرمود: مهدی از ما اهل بیت است. خداوند امر او را در یك شب اصلاح خواهد فرمود.[15]
6 - در صحیح ابی داوود آمده است كه علی - علیه السلام - از قول رسول خدا - صلی الله علیه وآله - فرمود: اگر از روزگار باقی نمانده باشد، مگر یك روز، هر آینه خدا مردی از اهل بیتم را می فرستد كه جهان را پر از عدل و داد كند؛ چنان كه، پر از ستم شده باشد.[16]
7 - ابن مسعود نقل می كند كه رسول خدا - صلی الله علیه وآله - فرمود:
اگر نمانده باشد از روزگار، مگر یك روز، هر آینه خدا آن روز را طولانی می كند تا این كه، در آن روز مردی از امتم و از اهل بیتم را بفرستد كه اسمش همانند اسم من است و زمین را پر از عدل و داد كند؛ چنان كه، پر از ظلم و ستم شده باشد.
8 - در صحیح ترمذی آمده است كه رسول خدا - صلی الله علیه وآله - فرمود: مردی از اهل بیتم می آید كه اسم او اسم من است.[17]
و هم چنین آمده كه رسول خدا - صلی الله علیه وآله - فرمود: اگر از عمر دنیا جز یك روز نماند، خداوند آن روز را آن قدر طولانی می كند كه مهدی در پی آید.[18]
[1]. شیخ منصور على ناصف، التاج الجامع للاصول، ج 5، ص 310 ـ 327.
[2]. صحیح ابن داوود، ج 2، ص 207.
[3]. گنجى شافعى، البیان فى اخبار صاحب الزمان، باب 11 و لطف اله صافى گلپایگانى، منتخب الاثر، پاورقى، ص 5.
[4]. ابن حجر عسقلانى، فتح البارى، ج 6، ص 393 ـ 394.
[5]. مؤمن شبلنجى، نورالابصار، ص 171.
[6]. شیخ محمد صبّان، اسعاف الراغبین، (درحاشیه نورالابصار)، ص 140.
[7]. شیخ منصور على ناصف، التاج الجامع للاصول، ج 5، ص 310.
[8]. محمد بطاشى، عایه المأمول فى شرح التاج الجامع للأصول، ج 5، ص 327.
[9]. ابن ابى الحدید، شرح نهج البلاغه، ج 10، ص 96.
[10]. نوبختى، فرق الشیعه، ص 27 و شهرستانى، الملل و النحل، ج 1، ص 132.
[11]. بحارالأنوار، ج 51، ص 67.
[12]. همان، ج 51، ص 66.
[13]. بحارالأنوار، ج 51، ص 72.
[14]. همان، ج 51، ص 71.
[15]. صحیح ابن ماجه، ج 6، ص 30.
[16]. صحیح ابى داوود، ج 2، ص 207.
[17]. صحیح ترمذى، ج 2، ص 46.
[18]. همان، ص 46.
غلامحسن محرمي - مركز مطالعات و پژوهش هاي فرهنگي حوزه علميه
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: aboutorab ، در جستجوی سختی
۲۳:۴۶, ۲۵/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #90
آواتار
دوستان
کسی نیست؟
واقعا روزا با چه امیدی میاین تالار؟
به هوای احوال پرسی؟
به هوای دفاع؟
به هوای پست زدن و ...
به هوای چی؟
شده به هوای دفاع از مظلومیت امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) پستی زده باشی و با شناختی که داری بگی امام زمان این وسع من بود خودت کمکم کن؟
میدونم ممکنه بگین پس چی ما برای امام زمان داریم کار میکنیم ، ولی واقعا تو این مدت که دارین ار میکنین چقد امام خودتونو شناختین ؟
من مات ولم یعرف امام زمانه فقد مات میتة جاهلیة
اخرین جمعه سال هم رفت و ای یوسف فاطمه نیامدی

اخر تا بکی بگوییم شاید این جمعه ...
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]