|
غذای سالم در عمل
|
|
۱۷:۲۵, ۱۱/خرداد/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/اردیبهشت/۹۲ ۱۷:۴۲ توسط یار کوچک.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام دوستان
به حول و قوه الهی میخوام در اینجا از تجربیات خودم در تهیه غذای سالم مطلب بذارم.اگر دوستان عزیز نیز تجربیات خودشون رو بفرمایند، ان شاالله تاپیک مفیدی برای مطالعه دوستان درست بشه. یا علی ان شاالله ادامه دارد..... |
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۸:۰۳, ۱۷/اسفند/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/اسفند/۹۱ ۱۸:۰۵ توسط سلامت.)
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
|
تغذیه جرم و جنایت [b] چکيده:نويسنده در اين مقاله با بررسي تأثيراتي که رژيم غذايي بر سلامت رواني و رفتاري انسان و به ويژه کودکان دارد، با توجه به تأثير آگهیهای تجاري بر نحوه تغذيه کودکان، سياست هاي دولت انگليس را در وضع مقررات نادرست براي جلوگيري از پخش آگهيهای مربوط به مواد غذايي بي ارزش در برنامههايي که براي کودکان ساخته میشود، به نقد میکشد.[/b] آيا تلويزيون عامل جرم و بزه است؟ اين نظريه که افراد خشونتي را که بر صفحه تلويزيون ميبينند تقليد ميکنند، موجب بحث و جدلهاي بيپاياني در ميان جرمشناسان شده است. اما اين مقاله نگران انگارهاي عجيبتر و شايد جالبتر است: اگر جرم از اين جعبه جادو بيرون ميآيد، اين برنامه هاي تلويزيون نيست که مسئول اين وضع است، تبليغاتي که در لابلاي اين برنامه ها جاي داده میشوند، بيشتر مسئول اين اوضاع هستند. اين نظريه قائل است که جرم و بزه از ميان اين تصاوير خوش آب و رنگ ظاهر ميشود؛ تصاويري که چشماندازي از زندگي خانوادگي سعادتمندانه را به نمايش ميگذارند؛ تصاويري که تاريکيها را به کنار ميزنند و ما آنها را در قالب آگهيهاي تجاري ميبينيم. اجازه دهيد براي بنا کردن يک استدلال قوي، حرف خود را با مقالهاي آغاز کنم که به تازگي در يک نشريه پزشکي به چاپ رسيده است. اين مقاله با ارائه شواهد عيني، از اين موضوع دفاع ميکند که کودکاني که تلويزيون تماشا ميکنند، بيشتر خوراکيهايي را ميخورند که در تلويزيون تبليغ ميشود. يکي از يافته هاي اين مقاله اين است که هر يک ساعت اضافي در تماشاي تلويزيون، به معناي دريافت صد و شصت و هفت کيلو کالري اضافه در هر روز است. بيشتر اين کالريهاي اضافي، از طريق خوردن غذاهاي بي ارزش و هله هوله هايي مثل نوشابه هاي گازدار، چيپس، بيسکويت، آبنبات و شکلات، برگرها و ناگت مرغ به بدن رسانده ميشود. بر اساس آمار اين مقاله، «تماشاي تلويزيون نقش گستردهاي در عدم مصرف ميوه و سبزيجات دارد». امروزه ديگر هيچ بحث و جدل جدياي بر سر اين موضوع وجود ندارد که يک رژيم تلويزيوني چه بر سر بدن انسان ميآورد. يک مطالعه دولتي که ماه قبل انتشار يافت، نشان داد که در انگليس، تعداد کودکاني که در دوره راهنمايي تحصيل ميکنند و از نظر کلينيکي چاق محسوب ميشوند، در ده سال گذشته تقريباً دو برابر شده است .امروزه بيست و هفت درصد دختران و بيست و چهار درصد پسران يازده تا پانزده ساله از اين مشکل رنج ميبرند و اين امر بدين معناست که احتمال ابتلاي آنها به ديابت و مرگ، قبل از رسيدن به پنجاه سالگي، بسيار بيشتر است. اما پرسش جالبتر اين است که اين رژيم غذايي با ذهن انسان چه ميکند؟ هم اکنون انبوهي از مطالعاتي وجود دارد که حاکي از آن هستند، اين رژيم غذايي به همان اندازه که به قلب و پانکراس آسيب ميرساند، براي مغز نيز مضر است. در کنار ساير عوامل يافت شده، اکنون ميدانيم که بين رژيم غذايي نامطلوب و خشونت يا رفتارهاي ضد اجتماعي، ارتباط وجود دارد. چشم گيرترين نتايج حاصله در اين زمينه در جورنال «پزشکي تغذيهاي و زيست محيطي» در سال 1997 گزارش شده است. پژوهش گران آزمايش کنترل شدهاي را در يک زندان براي افراد سيزده تا هفده ساله به اجرا گذاشتند که به پرخاشگري حاد مبتلا بودند. در بدن بسياري از پسران حاضر در اين آزمايش، مواد غذايي خاصي به ميزان کافي وجود نداشت. آنها به طور ميانگين، فقط شصت و سه درصد آهن، چهل و دو درصد منيزيوم، سي و نه درصد روي، سي و نه درصد ويتامين ب، دوازده درصد فوليت در قالب برنامه غذايي روزانه توصيه شده دولت آمريکا مصرف ميکردند. پژوهشگران به نيمیاز اين زندانيان کپسولهايي خوراندند که حاوي اين مواد غذايي ناکافي در بدن آنها بود و به نيمیاز آنان دارونما دادند. آنها همچنين به تمام زندانيان، نسبت به بهبود رژيم غذايي خود مشاوره دادند. شمار حوادث خشونتآميز که زندانيان حاضر در گروه کنترل شده (کساني که دارونما مصرف ميکردند) باعث آن بودند، تا پنجاه و شش درصد کاهش يافت و در ميان گروه مصرفکننده مواد غذايي، تا هشتاد درصد. اما در ميان زندانيان حاضر در گروه مصرفکننده دارونما که از بهبود تغذيه خود امتناع کرده بودند، هيچ کاهشي مشاهده نشد. اين پژوهشگران، نمونه هاي خود را به يک دستگاه الکتروانسفالوگرام (که امواج مغزي را ثبت ميکند) نيز متصل کردند و کاهش قابل ملاحظه موارد ناهنجار را پس از سيزده هفته مصرف مواد غذايي ياد شده کشف کردند. در مقاله مشابهي که در سال 2002 انتشار پيدا کرد، يافته هاي آزمايشي نشان داد که در بين زندانيان نوجوان که مواد غذايي شامل ويتامينها، مواد معدني و اسيدهاي چرب در بدن آنها ناکافي بود، انجام شده بود. در نتيجه اين آزمايش، رفتارهاي غير انضباطي در گروه آزمايشي، تا بيست و شش درصد کاهش يافت و در گروه کنترل شده چنين اتفاقي رخ نداد. در ماه مارس سال جاري، نويسنده ارشد گزارش سال 2000 برنارد گش، به مجله «اکونوميست» گفت: «امروزه ميدانيم که داشتن يک رژيم غذايي نامناسب، تأثير بيشتري در رفتارهاي خشونتآميز آينده دارد تا رفتارهاي خشونتآميزي که فرد در گذشته مرتکب شده است... به همين ترتيب، در ارتباط با فردي که جامعه ستيز بودن او محرز است، عموماً اين طور برداشت ميشود که بررسي رژيم غذايي او بهتر از بررسي سابقه همراه با جرم و بزه او، پيشبيني کننده وضعيت آينده او خواهد بود. اين موضوع هنوز جاي بررسي بيشتر دارد که شما ميتوانيد صرفاً با مشاهده نوع موادی که يک نفر ميخورد، رفتار آينده او را پيش بيني کنيد»شما هر چه بيشتر مواد غذايي بي ارزش را بخوريد، فضاي کمتري را براي آن دسته از مواد غذايي باقي ميگذاريد که حاوي مواد شيميايي مورد نياز مغز هستند. نميخواهم بگويم که تبليغات تلويزيوني مربوط به مواد غذايي، تنها مسئول کاهش دريافت مواد مغذي است که ما مصرف ميکنيم. همانگونه که گراهام هاروي در کتاب جديد خود «ما خواهان مواد غذايي واقعي هستيم» نشان ميدهد، مزرعهداري صنعتي و وابستگي به بارور کننده هاي مصنوعي، ميزان مواد معدني در سبزيجات و کيفيت گوشت و شير را به شدت کاهش دادهاند. اين يافته ها نيز نميگويند که صرفاً داشتن رژيم غذايي نامناسب موجب جرم و بزه و رفتارهاي ضد اجتماعي هستند. اما مطالعاتي که من دارم، حاکي از آن هستند که دولتي که مدعي است جرم و بزه را جدي ميگيرد، بايد براي اين گونه تبليغات کاري کند. در حالي که دولت ما عقب نشسته است و سازمان مسئول مقررات تلويزيوني، يعني «آفکام»، با صنعت غذايي، مماشات ميکندآفکام بيست و نه جلسه با توليدکنندگان مواد غذايي و سازندگان آگهيهاي تجاري برگزار کرده و فقط چهار نشست با گروههاي بهداشتي و مصرفکننده داشته است. نتيجه اين امر را ميتوان در نتيجه رايزنيهايي که اين سازمان انتشار داده، مشاهده کرد. اين سازمان پيشنهاد ميکند که درباره آگهيهاي بين برنامههايي که براي کودکان نه سال به بالا ساخته ميشود و در مورد آگهيهايي که نوجوانان، بيشتر از بقيه تماشاگر آنها هستند نيز لازم نيست کاري انجام گيرد. محبوبترين برنامههاي گروه سني دو تا نه سالهها، «رقصيدن روي يخ»، «خيابان کورونيشين» و«امرديل» هستند؛ اما آفکام در نظر دارد، فقط برنامههايي را مشمول قوانين خود کند که اختصاصاً براي گروه سني نه سال به بالا ساخته ميشوند. اين سازمان ادعا ميکند که وضع مقررات سختگيرانه تر، هزينه بيشتري را متوجه اين صنعت ميکند. آفکام خود را آماده کرده تا براي حفظ منافع تلويزيونهاي تجاري، سلامت جسماني و رواني کودکان ما را قرباني کند [b]جرج مانبيوت. منبع: http://www.monbiot.com به نقل از: ماهنامه سیاحت غرب، شماره 72
|
|||
|
|
۰:۱۰, ۲۶/اردیبهشت/۹۲
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
|
سلام یکی از دوستان در لینک زیر مطلب مفیدی گذاشته بودند، که لازم دیدم با توجه به مورد عمل قرار دادن آن در زندگی شخصی، اشاعه فرهنگ قرآنی را به مدد الهی در برنامه آتی داشته باشیم.
http://forum.bidari-andishe.ir/thread-25449.html بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ فَلْيَنظُرِ الْإِنسَانُ إِلَى طَعَامِهِ ﴿۲۴﴾
كه ما آب را به صورت بارشى فرو ريختيم (۲۵)
أَنَّا صَبَبْنَا الْمَاء صَبًّا ﴿۲۵﴾
آنگاه زمين را با شكافتنى [لازم] شكافتيم (۲۶)
ثُمَّ شَقَقْنَا الْأَرْضَ شَقًّا ﴿۲۶﴾
پس در آن دانه رويانيديم (۲۷)
فَأَنبَتْنَا فِيهَا حَبًّا ﴿۲۷﴾
و انگور و سبزى (۲۸)
وَعِنَبًا وَقَضْبًا ﴿۲۸﴾
و زيتون و درختخرما (۲۹)
وَزَيْتُونًا وَنَخْلًا ﴿۲۹﴾
و باغهاى انبوه (۳۰)
وَحَدَائِقَ غُلْبًا ﴿۳۰﴾
و ميوه و چراگاه (۳۱)
وَفَاكِهَةً وَأَبًّا ﴿۳۱﴾
[تا وسيله] استفاده شما و دامهايتان باشد (۳۲)
مَّتَاعًا لَّكُمْ وَلِأَنْعَامِكُمْ ﴿۳۲﴾
|
|||
|
۱۵:۵۳, ۲۶/اردیبهشت/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/اردیبهشت/۹۲ ۱۵:۵۷ توسط یار کوچک.)
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
|
همانطور که از آیات سوره عبس بر می آید: دانه ها، انگورو سبزی خرما و زیتون، باغها و میوه ها و چراگاه به عنوان منابع غدایی انسان و دامهایش بیان شده است. بنده تا حدی سعی کردم این فرهنگ غذایی را در خانواده پیاده کنم. از خدای متعال مدد می طلبم تا بتوانیم ذره ای فرهنگ قرآنی را اشاعه دهیم. اولین مرحله در اصلاح تغذیه، حذف مواد غذایی کارخانه ای و غیر مفید از سبد خانوار است و این ممکن نیست جز با تعویض با جیگزین ها. یکی از مواردی که خودم شخصا در مصرف فست فودها تجربه کردم، مشغله کاری و نبودن غذای آماده برای مواقع گرسنگی بود، از این جهت داشتن غذای زاپاس در یخچال و دسرهای مقوی برای لحظات خاص مفید خواهد بود. و استفاده از فست فودها را کمتر می کند. دستورا غذایی تجربه شده توسط خودم که مراحل آماده سازی اولیه اش زمان بسیار کمی را صرف میکنه در ادامه میارم. دو صبحانه سنتی و بسیار مقوی جایگزین( خامه و پنیر و کره و مربای کارخانه ای) هلیم ( خیلی آسون) حتما امتحان کنید و لذت ببرید. مواد لازم: گندم با پوست، دارچین و عسل، پودر نارگیل و روغن زیتون یا حیوانی اگر با گندم با پوست تهیه شود یک غذای کامل است و اکثر ویتامین های گروه B را داراست. این گروه از ویتامین برای رشد کودکان و برای ارامش اعصاب و روان مفید است. گندم را چند ساعتی خیس می کنیم و بعد آبش را دور ریخته و خوب می شوییم و در دیزی سفالین (برای آشنایی با انواع ظروف غذا به ارسال های قبلی مراجعه کنید) ریخته، مراقب باشید بیشتر از دوسوم حجم دیزی پر نشده باشد. دیزی را روی شعله پخش کن گذاشته( با شعله پایین، وگرنه دیزی ترک میخوره) و تا صبح با خیال راحت بخوابید. صبح غذا حاضره. دیزی سفالین با درب و با شعله پایین آب غذا را تا حد زیادی حفظ می کنه و تا 4-5 ساعت و حتی خیلی بیشتر احتیاجی به سر زدن نداره. چند بار که تجربه کنید دستتون میاد( من تا 10 ساعت با شعله بسیار پایین تجربه دارم). در صورت نداشتن دیزی از قابلمه استفاده کنید ولی نمی تونید تا صبح به حال خودش رهاش کنید. گندم پخته شده را با (آبش که یک سوم حجم گندم باشه) در مخلوط کن ریخته و بذارید حسابی پوره بشه. بعد دارچین، پودر نارگیل، روغن و عسل رویش ریخته نوش جان کنید. اگر هلیم خیلی شل شد بذارید کمی جا بیفته تا سفت شود. در صورتی که تاصبح گاز بخواد روشن بمونه از داشتن ترموکوپل باید خیالتون راحت باشه تا گاز در فضا پخش نشه. در ادامه ..... خوراک کله پاچه بسیار آسونه
|
|||
|
|
۹:۱۱, ۷/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
|
سلام
هلیم یکی از غذاهایی بود که از بچگی عاشقش بودم و اینکه بپزم و همون مزه ی همیشگی رو بده واقعا برام جذاب بود. شاید برای دوستان تالار آشپزی یا کار خیلی آسونیه که از نظراتشون ما رو بهره مند نمی کنن یا خیلی سخته که ازش فرارین. خانمای تالار لطفا بیاین تو ، دست به کار شید. اگه آشپزی تون خوبه منو یاری کنید تا منم از غذاهای سالمی که شما تجربه کردید یاد بگیرم در غیر اینصورت بد نیست دستورات غذایی که اینجا میارم رو امتحان کنید و نظرتون رو بیارید تا این ارسال غنی تر شود یا علی مدد |
|||
|
|
۲۱:۲۹, ۷/خرداد/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۷/خرداد/۹۲ ۲۱:۳۴ توسط پرنیان.)
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
|
سلام...
از خوراکیای خوشمزه توی سفره به نظر من بورانی میتونه انتخاب اول باشه........![]() ![]() خیلی آسون و خوشمزه ...مواد اولیه: اسفناج 500 گرم بادمجان کبابی دو عدد گردوی خرد شده سه قاشق غذاخوری ماست چکیده دو پیمانه نمک و فلفل به میزان لازم طرز تهیه: بعد از پاک کردن اسفناج، اون ومیشوریم و میریزیم توی قابلمه و میذاریمش روی گاز با حرارت کم تا آبش بخار بشه .اسفناج ها هم بپزن. بادمجانها را روی اجاق گاز یا توی فر کباب میکنیم پوست شون رو میکنیم بعد روی تخته گوشت ساطوری میکنیمش. اسفناج ها را هم ساطوری مکنیم بعد توی یه ظرف بزرگ اسفناج .بادمجان و گردوی خرد شده، ماست چکیده، نمک و فلفل را با هم مخلوط میکنیم. بعدش............حمله ![]() ![]()
|
|||
|
|
۲۱:۳۷, ۲۸/آذر/۹۳
شماره ارسال: #16
|
|||
|
|||
|
سلا به همه - از طریق یکی از رفیقای طب سنتی ام با قارچ کفیر ( kefir ) و طرز تهیه دوغ از اون آشنا شدم . خودم امروز میخوام امتحان کنم . خیلی براش مزایا نوشتن و از خوشمزگی ش !
![]() خواستم دوستان م تو این خوشمزه گی شریک کنم : . . . . . .
![]() برای تهیه حدودا نیم لیتر کفیر طی 24 ساعت، نیاز به وسائل و مواد زیر داریم:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| &غذای سنتی و ایرانی (بخونید، بپزید و بخورید)& | سلامت | 36 | 24,381 |
۳۰/بهمن/۹۵ ۱۲:۱۸ آخرین ارسال: mahno0osh |
|
| مضرات فوت کردن غذای داغ ! | Ramin_Ghn | 2 | 2,850 |
۱۳/مرداد/۹۴ ۱۰:۴۲ آخرین ارسال: zaviyehdid |
|
| اثر غذای حلال یا حرام | ali0077 | 1 | 1,668 |
۱۳/مرداد/۹۴ ۱۰:۴۰ آخرین ارسال: zaviyehdid |
|

به نظر من بورانی میتونه انتخاب اول باشه........

![[تصویر: _fa_friendfa.png]](http://www.kefirgrains.ir/sites/all/modules/service_links/images/_fa_friendfa.png)
![[تصویر: _fa_viwio.png]](http://www.kefirgrains.ir/sites/all/modules/service_links/images/_fa_viwio.png)
![[تصویر: _fa_balatarin.png]](http://www.kefirgrains.ir/sites/all/modules/service_links/images/_fa_balatarin.png)
![[تصویر: 4-kefir-making-equipment.jpg?itok=c4iyv3NI]](http://www.kefirgrains.ir/sites/default/files/styles/large/public/pictures/article/4-kefir-making-equipment.jpg?itok=c4iyv3NI)
![[تصویر: 4-kefir-grains-in-jar.jpg]](http://www.kefirgrains.ir/sites/default/files/pictures/article/4-kefir-grains-in-jar.jpg)
![[تصویر: 4-stir-kefir.jpg]](http://www.kefirgrains.ir/sites/default/files/pictures/article/4-stir-kefir.jpg)
![[تصویر: 4-covered--kefir-jar.jpg]](http://www.kefirgrains.ir/sites/default/files/pictures/article/4-covered--kefir-jar.jpg)
![[تصویر: 4-kefir-straining.jpg]](http://www.kefirgrains.ir/sites/default/files/pictures/article/4-kefir-straining.jpg)