کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 19 رای - 3.79 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آیینه رفتار (وظایف مردان و زنان) از منظر احادیث
۱۲:۵۵, ۹/تیر/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/مرداد/۹۱ ۲۳:۰۵ توسط netlog36.)
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله إلرحمن الرحیم

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى قُرَّةِ عَیْنِ الرَّسُولِ فاطِمَةَ الزَّهْراءِ الْبَتُول یا أباصالح إلمهدی أدرکنا

در این زمانه که فتنه و فساد همچون پاره ابرهای تیره و ظلمانی، دنیا را احاطه کرده است و در آتش تباهی و انحراف خود، دین و دنیای ما را می سوزاند، و همهء ارزش های معنوی، دینی و اخلاقی را تهدید می کند، جز کمک گرفتن از انوار مقدسهء پیامبر و ائمهء معصومین- علیهم الصلاة و السلام- و بهره گیری از سخنان نورانی آن پاکان درگاه الهی، چاره ای نداریم.
مبحث حاضر راکه- گوشه ای از هشدارهای اخلاقی و تربیتی اهل بیت- صلوات الله علیهم- می باشد، با اختصار بسیار در سه عنوان زیر گردآورده ایم تا چراغ بینش ما در این مسیر گردد.

1. بعضی از وظایف مشترک مردان و زنان.
2. بعضی از وظایف مخصوص مردان.
3. بعضی از وظایف مخصوص زنان.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: میلاد.م ، یا صاحب الزمان ، فدايي ولايت ، حسنیه ، Farzaneh ، paradise ، فاطمه خانم ، saloomeh ، Mohammad Trust ، شهیدطیبه واعظی ، در جستجوی سختی ، Tolou ، آوای انتظار ، mahdy_mir ، Hadith ، Mahdy2021 ، shafagh_mah ، azade ، Agha sayyed ، یاســین ، ترنم ، zahra.shakiba ، meshkat ، مهدی2012 ، مجید املشی ، یا امام رضا ، ثنا الله ، nafas

آغاز صفحه 5 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۹:۲۲, ۱۴/اردیبهشت/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۴/اردیبهشت/۹۲ ۹:۲۴ توسط میثاق.)
شماره ارسال: #41
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

وظایف مرد در برابر زن

بعد از آنکه رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) درباره ی وظایف بانوان به حولاء فرمودند، حولاء به رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) گفت:
ای رسول خدا، این سخنان شما وظیفه ما نسبت به مردان بود، حال وظیفه آنها نسبت به ما چیست؟
رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود:
برادرم جبرئیل درباره حقوق زنان به من خبر داد و آنقدر درباره زنان سفارش کرد که من گمان کردم که جایز نیست برای مرد که به همسرش حتی اف و سخنی لطیف تر از گل بگوید.
و بعد گفت: ای محمد، در مورد زنان از خداوند بزرگ بترسید، زنان گرفتار در دست شمایند و آنها امانت های الهی هستند که شما آنها را به همسری گرفته اید و به سبب سخن و کتاب خداوند و سنت و شریعت پیامبر، بر شما حلال شده اند و چون بر شما حلال شده اند با آنان همبستر می شوید و فرزندانتان را تا وقت زایمان حمل می کنند.
حقوق واجبی بر عهده شما دارند بنابراین با آنها با مهربانی رفتار کنید و دلهایشان را خوشحال نمائید تا آنها هم با شما خوب زندگی کنند. در زندگی به آنها سخن زور نگوئید و اذیت و غضبناکشان نکنید.حقوق واجب ایشان ماندد مهریه و....را به آنها بپردازید و چیزی از آنها نگیرید مگر اینکه با رضایت و اجازه خودشان باشد.(مستدرک الوسائل:ج2:ص551:چاپ قدیم/ج14ص253:جدید)

یا حولاء، لِلمرأةِ علی زَوجها اَن یَشبَعَ بَطنَها و یَکسُوَ ظَهرَها و یُعَلِّمُها الصلوة و الصوم و الزکاة، اِن کان فی مالها حق و لا تُخالفهُ فی ذلک.
ای حولاء بر مرد لازم است مخارج زن، اعم از خوراک و پوشاک را بدهد و مسائل نماز و روزه و زکات را به او یاد بدهد و اگر به مالش زکات تعلق میگیرد و شوهرش از مال او حقوق الهی را پرداخت کرد با کار شوهرش مخالفت نورزد.

پایان.

یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: soshiant ، Negahi digar ، یا صاحب الزمان ، MohammadSadra ، جویای حقیقت ، Hadith ، mahdy30na
۹:۳۴, ۴/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #42
آواتار
پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند: هر زنی که در حج و جهاد و دانش اندوزی به شوهرش کمک کند، خداوند آن پاداشی را که به زن حضرت ایوب علیه السلام داده است، به او می دهد.

در مقاله ای که در پایگاه اطلاع رسانی حوزه درج شده است، پیرامون «آیین همسرداری» در احادیث اسلامی آمده است :

زیور اطاعت به گردن آویز

1- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«ان للرجل حقا علی امراته اذا دعاها ترضیه واذا امرها (1) لا تعصیه ولا تجاوبه بالخلاف ولا تخالفه (2) ; مرد حقی بر زنش دارد [و آن حق این است که] چنانچه او را صدا زند پاسخ دهد، و هنگامی که او را دستوری دهد سرپیچی نکند و پاسخ مخالف ندهد و با او مخالفت نورزد .»

باران عشق و محبت

2- امام رضا علیه السلام می فرمایند:

«اعلم ان النسآء شتی فمنهن الغنیمة والغرامة و هی المتحببة لزوجها والعاشقة له ...(3) ; بدان که زنان گوناگونند، برخی از آنان دستاوردی گرانبها و تاوان [رنج های آدمی] هستند و این زن کسی است که به شوهرش محبت می کند و عاشق اوست .»

رضایت و شفاعت

3- امام باقر علیه السلام می فرمایند:

«لا شفیع للمراة انجح عند ربها من رضا زوجها (4) ; برای زن هیچ شفیعی نزد پروردگارش به اندازه رضایت شوهرش سودمندتر نیست .»

عطر مهر و محبت

4- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«للرجل علی المراة ان تلزم بیته وتودده وتحبه وتشفقه وتجتنب سخطه وتتبع مرضاته وتوفی بعهده ووعده (5) ; حق مرد بر زن این است که [زن] ملازم خانه او باشد، و به شوهرش دوستی و محبت و دلسوزی کند، و از خشم وی دوری گزیند، و آنچه را مورد رضایت اوست انجام دهد، و به پیمان و وعده وی وفادار باشد .»

سرانجام ناسپاسی

5- امام صادق علیه السلام می فرمایند:

«ایما امراة قالت لزوجها: ما رایت قط من وجهک خیرا فقد حبط عملها (6) ; هر زنی به شوهرش بگوید: من از تو هرگز خیری ندیدم، [ثواب] کارش از بین می رود .»

لجبازی هرگز

6- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«خیر نسائکم الودود الولود المؤاتیة وشرها اللجوج (7) ; بهترین زنانتان زنی است که با محبت، فرزندآور و سازگار باشد، و بدترین آنان زنی است که لجباز باشد .»

خشمگین کردن شوهر هرگز

7- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«طوبی لامراة رضی عنها زوجها (8) ; خوشا به حال زنی که شوهرش از او راضی باشد .»

اذیت نکن

8- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«من کان له امراة تؤذیه لم یقبل الله صلاتها ولا حسنة من عملها حتی تعینه وترضیه وان صامت الدهر وقامت واعتقت الرقاب وانفقت الاموال فی سبیل الله وکانت اول من ترد النار ثم قال: وعلی الرجل مثل ذلک الوزر والعذاب اذا کان لها مؤذیا ظالما (9) ; کسی که زنی دارد که [آن زن] به او آزار می رساند، خداوند نماز و کارهای نیک زن را نمی پذیرد تا اینکه به مرد کمک و او را راضی کند، اگر چه این زن تمام عمر را روزه بگیرد و نماز بخواند و بندگان را آزاد و دارایی [اش] را در راه خدا انفاق کند . و این زن نخستین کسی است که وارد آتش جهنم می شود . سپس حضرت فرمودند: مرد نیز چنین گناه و عذابی دارد اگر زنش را آزار رساند و [به او] ستم کند .»

چگونه می توانی او را غمگین ببینی؟

9- امام صادق علیه السلام می فرمایند:

«. . . سعیدة سعیدة امراة تکرم زوجها ولا تؤذیه وتطیعه فی جمیع احواله (10) ; خوشا به سعادت و خوشا به سعادت آن زنی باد که شوهرش را بزرگ دارد و به او آزار نرساند و همیشه از شوهرش فرمانبری کند .»

چشمداشت بجا و منطقی

10- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«لا یحل للمراة ان تتکلف زوجها فوق طاقته (11) ; برای زن جایز نیست که شوهرش را به بیش از توانایی اش مجبور کند .»

مهمان، با اجازه شوهر

11- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«ایها الناس ان لنسآءکم علیکم حقا ولکم علیهن حقا حقکم علیهن [ . . . ان ] لا یدخلن احدا تکرهونه بیوتکم الا باذنکم (12) ; مردم! زن های شما بر شما حقی دارند و شما هم بر آنان حقی دارید . حق شما بر آنان این است که کسی را که شما رضایت ندارید، بدون اجازه به منزلتان وارد نکنند .»

هم به استقبالش برو و هم او را بدرقه کن

12- مردی خدمت رسول خدا صلی الله علیه و آله آمد و عرض کرد: همسری دارم که هرگاه وارد خانه می شوم به استقبالم می آید، و چون از خانه بیرون می روم بدرقه ام می کند و زمانی که مرا اندوهگین می بیند می گوید: اگر برای رزق و روزی [و مخارج زندگی ] غصه می خوری، بدان که خداوند آن را به عهده گرفته است و اگر برای آخرت خود غصه می خوری، خدا اندوهت را زیاد کند [و بیشتر به فکر آخرت باشی . ] رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند: «ان لله عمالا و هذه من عماله لها نصف اجر الشهید (13) ; برای خدا کارگزارانی [در روی زمین] است و این زن یکی از کارگزاران خداست که پاداش او برابر با نیمی از پاداش شهید است .»

در این کارها نیز به او کمک کن

13- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«ایما امراة اعانت زوجها علی الحج والجهاد او طلب العلم اعطاها الله من الثواب ما یعطی امراة ایوب علیه السلام (14) ; هر زنی که در حج و جهاد و دانش اندوزی به شوهرش کمک کند، خداوند آن پاداشی را که به زن حضرت ایوب علیه السلام داده است، به او می دهد .»

شهری در بهشت خدا

14- امام صادق علیه السلام می فرمایند:

«ما من امراة تسقی زوجها شربة من مآء الا کان خیرا لها من عبادة سنة صیام نهارها وقیام لیلها ویبنی الله لها بکل شربة تسقی زوجها مدینة فی الجنة وغفر لها ستین خطیئة (15) ; هر زنی که به شوهرش مقداری آب دهد، برای او بهتر از عبادت یک سال است که روزهایش روزه باشد و شب هایش عبادت کند . و خداوند به جای هر مقدار آبی که به شوهرش بنوشاند، شهری در بهشت برایش می سازد و شصت گناهش را می آمرزد .»

تامین امنیت روانی همسر

15- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«حق الرجل علی المراة انارة السراج واصلاح الطعام وان تستقبله عند باب بیتها فترحب وان تقدم الیه الطست والمندیل وان توضئه وان لاتمنعه نفسهآ الا من علة (16) ; حق مرد بر زن این است که چراغ خانه را روشن سازد; غذای مطبوع فراهم کند; و تا در خانه اش به پیشواز او برود و به او خوشامد بگوید; و تشت آب و حوله را برای او آماده کند و دست های او را بشوید; و بدون دلیل (عذر شرعی) مانع شوهر نسبت به نفس خودش نشود .»

رحمت خدا از آن کدبانویان است

16- امام صادق علیه السلام از پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله روایت می کند:

«ایما امراة دفعت من بیت زوجها شیئا من موضع الی موضع ترید به صلاحا نظر الله الیها ومن نظر الله الیه لم یعذبه (17) ; هر زنی که در خانه شوهرش چیزی را برای سامان دادن وضع خانه جابه جا کند، خداوند نظر [رحمت] به او می کند . و هر کس مورد نظر [رحمت] خدا قرار گیرد، خدا عذابش نمی کند .»

خوشبوترین عطر، زیباترین لباس، نیکوترین زینت

17- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله درباره حق شوهر بر زن می فرمایند:

«علیها ان تطیب باطیب طیبها وتلبس احسن ثیابها وتزین باحسن زینتها (18) ; بر زن است که [برای شوهرش ] خوشبوترین عطرهایش را بزند و قشنگترین لباس هایش را بپوشد، و از زیباترین زینت هایش استفاده کند .»

هنر آشپزی

18- امام صادق علیه السلام می فرمایند:

«خیر نسآءکم الطیبة الریح الطیبة الطبیخ التی اذا انفقت انفقت بمعروف وان امسکت امسکت بمعروف فتلک عامل من عمال الله وعامل الله لایخیب ولایندم (19) ; بهترین زنان شما زنی است که دارای بویی خوش و دست پختی خوب باشد . هنگامی که خرج می کند، بجا خرج کند، و هنگامی که خرج نمی کند بجا از خرج کردن خودداری ورزد . چنین زنی کارگزاری از کارگزاران خداست و کارگزار خدا نه ناامید می شود و نه پشیمان .»

آرایش فقط برای شوهر

19- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«ان من خیر نسآءکم . . . المتبرجة من زوجها الحصان عن غیره (20) ; بهترین زنان شما آن زنی است که برای شوهرش آرایش و زینت می کند، اما از بیگانگان خود را می پوشاند .»

از تو سپاسگزارم

20- امام صادق علیه السلام می فرمایند:

«خیر نسآءکم التی ان اعطیت شکرت وان منعت رضیت(21) ; بهترین زنان شما آن زنی است که چون به او چیزی داده شود، سپاسگزاری کند و اگر به او چیزی داده نشود راضی باشد .»

پی نوشت:

1) البته دستورهای شوهر باید مخالف با موازین اسلامی نباشد .
2) مستدرک الوسائل، ج 14، ص 243 .
3) همان، ج 14، ص 161 .
4) سفینة البحار، ج 1، ص 561 .
5) مستدرک الوسائل، ج 14، ص 244 .
6) وسائل الشیعة، ج 14، ص 115 .
7) مستدرک الوسائل، ج 14، ص 162 .
8) وسائل الشیعة، ج 14، ص 155 .
9) همان، ج 14، ص 116 .
10) بحارالانوار، ج 103، ص 252 .
11) مستدرک الوسائل، ج 14، ص 242 .
12) بحارالانوار، ج 76، ص 348 .
13) وسائل الشیعه، ج 14، ص 17 .
14) همان، ص 201 .
15) وسائل الشیعة، ج 14، ص 123 .
16) مستدرک الوسائل، ج 14، ص 254 .
17) وسائل الشیعة، ج 15، ص 175 .
18) الکافی، ج 5، ص 508 .
19) وسائل الشیعة، ج 14، ص 15 .
20) بحارالانوار، ج 103، ص 235 .
21) همان، ج 103، ص 239 .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شهیدطیبه واعظی ، عبدالرحیم ، joseffist ، یاســین ، مجنون الحسین ، میثاق ، بیداری12 ، مجید املشی ، بیداری اندیشه ، Agha sayyed ، Justice Bringer ، Night moans ، وحید110 ، فاطمه خانم ، Fatemeee ، MohammadSadra ، Asma ، meshkat ، ترنم ، mkashipazha ، fatemeh-55 ، ali.khm ، reza9710
۰:۵۲, ۶/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #43
آواتار
سلام مرسی از مطالب جالبتون.من خداروشکر با شوهرم همینطورم.ازین به بعد همیشه خودم بهش اب میدم.چه خدای باحالی داریماااااا
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ترنم ، ساقی ، مجید املشی ، ali.khm ، منادی حق ، reza9710
۲:۳۵, ۶/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #44
آواتار
بسم رب المهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
سلام علیکم

من اول یه نقل قول میزارم بعد آدرس تاپیک را میذارم اگر دوستان خواستن میتونن
ببینند وظایف شوهران را نسبت به خانمهایشان چیست:

قابل توجه همسران&E3& (وظایف همسران )
(فقط همین را دارم بگم :الحمد الله رب العالمین )
- پاداش کمک کردن به همسر در خانه
حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام فرمود:
روزی رسول خدا صلی الله علیه و آله بر ما در منزل وارد شد.
فاطمه علیها السلام
نزدیک دیگ غذا نشسته بود ومن هم برایش عدس تمیز می کردم.
آن حضرت مرا با لقب ابالحسن می خواندند،عرض کردم بفرمایید.
اظهار داشتند: بشنو از من آنچه را که به دستور پروردگارم می گویم؛
هیچ مردی نیست که در کارهای منزل به همسرش کمک کند :‌
مگر اینکه پاداش او به هر تار مویی که بربدنش روییده باشد ثواب یک سال عبادتی است که تمام روزهایش را روزه گرفته و تمام شب هایش را به عبادت ایستاده، شب زنده داری کرده باشد و خداوند به او ثوابی می بخشد که به انبیای صابر خود مثل حضرت داوود و یعقوب و عیسی علیهم السلام بخشیده باشد.
ای علی! کسی که در کارهای خانه به همسر خود بدون سرکشی و دلتنگی و تکبر خدمت نماید پروردگار اسمش را در دفتر شهدا ثبت می کند و برایش به هر روز و شبی ثواب هزار شهید وبه هر قدمی که بر می دارد به آن مرد ثواب حج و عمره می دهد و به هر قطره ای که از بدنش عرق بیاید یک خانه در بهشت برایش منظور می نماید.
ای علی! یک ساعت خدمت کردن به همسر درکارهای خانه ;
بهتر از عبادت هزارسال وهزارحج و هزارعمره و بهتر از آزادی هزاربنده در راه خدا ,
و هزار جنگ در راه دین و عیادت از هزار مریض و هزارنماز جمعهو هزار تشییع جنازه ,
و هزار گرسنه ای که برای رضای خداوند رحمان سیر گردد وهزاربرهنه را پوشاند,
و هزار اسب در راه پروردگار دادن و برایش بهتر از هزار دیناربه مستمندان صدقه دادن,وبهتر ازتلاوت تورات و انجیل و زبور و قرآن است وبهتر از آزاد کردن هزار اسیر,
وبخشیدن هزار شتر به فقراستو چنین مرد خدمتکار به همسر از دنیا بیرون نمی رود مگر این که جایگاه خوب خودرا در بهشت ببیند.
ای علی!
کسی که روگردانی و تکبر نکند درخدمت به همسرش بدون حساب وارد بهشت می شود.
ای علی!
خدمت به همسر کفاره گناهان کبیره است و خاموش کننده آتش خشم پروردگار جبار و صداق ازدواج باحورالعین و این خدمت موجب زیادی خوبی ها و علو مقام است.
ای علی !
خدمتکار همسر نمی شود مگر شخص صدیق و درستکار و یا شهید و یا مردی که خداوند متعال خیر دنیا و آخرت را برایش خواسته باشد.
منبع: بحارج ۱۳ ص ۱۳۳
صلوات

برای سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) فراموش نشه

"خدایا با ما آن کن که لایق حضرت توست."

اللهم صل علي محمد ال محمد و عجل فرجهم

و لعنة الله على عدائهم اجمعين

و جعلنا من خير أنصاره و أعوانه

و المستشهدين بين يديه

واللهم عجل الوليك الفرج.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجید املشی ، ali.khm ، منادی حق ، ترنم ، Night moans ، فاطمه خانم ، mkashipazha ، reza9710
۱۲:۲۹, ۶/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #45
آواتار
(۶/خرداد/۹۲ ۲:۳۵)ساقی نوشته است:  
.....
- پاداش کمک کردن به همسر در خانه

.
ای علی! یک ساعت خدمت کردن به همسر درکارهای خانه ;
بهتر از عبادت هزارسال وهزارحج و هزارعمره و بهتر از آزادی هزاربنده در راه خدا ,
و هزار جنگ در راه دین و عیادت از هزار مریض و هزارنماز جمعهو هزار تشییع جنازه ,
و هزار گرسنه ای که برای رضای خداوند رحمان سیر گردد وهزاربرهنه را پوشاند,
و هزار اسب در راه پروردگار دادن و برایش بهتر از هزار دیناربه مستمندان صدقه دادن,وبهتر ازتلاوت تورات و انجیل و زبور و قرآن است وبهتر از آزاد کردن هزار اسیر,
وبخشیدن هزار شتر به فقراستو چنین مرد خدمتکار به همسر از دنیا بیرون نمی رود مگر این که جایگاه خوب خودرا در بهشت ببیند.
ای علی!
کسی که روگردانی و تکبر نکند درخدمت به همسرش بدون حساب وارد بهشت می شود.
ای علی!
خدمت به همسر کفاره گناهان کبیره است و خاموش کننده آتش خشم پروردگار جبار و صداق ازدواج باحورالعین و این خدمت موجب زیادی خوبی ها و علو مقام است.
ای علی !
خدمتکار همسر نمی شود مگر شخص صدیق و درستکار و یا شهید و یا مردی که خداوند متعال خیر دنیا و آخرت را برایش خواسته باشد.
منبع: بحارج ۱۳ ص ۱۳۳

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ترنم ، mkashipazha ، reza9710
۱۳:۰۸, ۱۳/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #46

سلام.علی اقا واقعا ممنون از این مطالبای اموزنده. ای کاش ما هم یه این طوری بشیم......
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ali.khm ، ترنم ، reza9710
۱۴:۵۶, ۱۳/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #47
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم می فرمایند:
سه‌ گروه‌ از زنانند که‌ خداوند عذاب‌ قبر را از آنان‌ برطرف‌ کرده‌ و با فاطمه‌زهرا(س‌) در قیامت‌ محشور خواهند شد:
زنی که در برابر غیرت شوهرش صبر نماید.
زنی که در برابر بداخلاقی‌ همسرش شکیباست.
زنی که مهریه اش را به شوهرش می بخشد.
خداوند به هرگونه از این زنان، ثواب هزار شهید را می دهد و برای هر یک از آنها، عبادت یک سال را می نویسد.

وسائل‌ الشیعه‌ ج‌ 21، ص‌ 285

امام صادق علیه السلام فرمودند:
زنی که بداخلاقی شوهرش را تحمل نماید با حضرت زهرا سلام الله علیها محشور می شود.

وسائل الشیعة/115/37

رسول گرامی اسلام صلى‏ الله ‏علیه و ‏آله و سلّم می فرمایند:
هـر زنى که در بـرابر بـد اخلاقى شـوهـرش صبر و شكیبایى ورزد ، خداوند همانند (ثواب) آسیه (همسر فرعون) به او عطا كند .
بحار الأنوار : 103 / 247 / 30 منتخب میزان الحكمة : 254

امام باقر عليه السلام می فرمایند:
به درستی که خداوند عزوجل براي مردان جهاد را مقرّر داشت و براي زنان نيز جهاد را منظور داشت
اما جهاد مردان آنست که (برای حفظ دین و مملکت) مال و خون خود را ببخشایند تا در راه خدا کشته شوند،
ولي جهاد زنان آنست که بر اذيت هاي شوهر و غيرت ورزيهاي او صبر و تحمل کنند.

وسائل الشيعه، ج 20، ص 157

"یاعلی"

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، Justice Bringer ، بیداری اندیشه ، MohammadSadra ، ترنم ، mkashipazha ، reza9710
۱۵:۰۸, ۱۳/خرداد/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/خرداد/۹۲ ۲۰:۱۱ توسط Night moans.)
شماره ارسال: #48
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

... با زنان خویش به نیکی معاشرت کنید و اگر آنان را خوش نمی دارید، باز هم با آنان سازگاری کنید، زیرا چه بسا شما چیزی را خوش نمی دارید ولی خداوند خیر فراوانی در آن قرار می دهد.
" نساء / آیه 19
"

پیامبر خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) می‌فرمایند:
«این گفتار مرد به همسرش که "من تو را دوست دارم" هرگز از قلب زن بیرون نمی‌رود. »
وسائل‌الشیعه، ج 14، ص 10

پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله و سلم مي فرمايند:
هر مردي كه زن مي گيرد پس بايد او را احترام و تكريم نمايد.

مستدرك الوسائل / 16617

رسول اكرم صلى الله عليه و آله و آله و سلم مي فرمايند:
يكديگر را به رفتار نيك با زنان سفارش كنيد.
بحارالأنوار، ج33، ص628، ح744

امام باقر عليه السلام مي فرمايند:
گرامي ترين شما نزد خداوند متعال، كسي است كه بيشتر به همسر خود احترام بگذارد .

تهذيب الاحكام / 8 / 141 / 87

حضرت اميرالمومنين عليه السلام می فرمایند:
زنان در نزد مردان صاحب سود و زيانی نيستند
آنان امانت خدا نزد شما هستند، به ايشان زيان نرسانيد و بر ايشان سخت مگيريد.

مستدرک الوسائل / 16622

پیامبر اکرم صلّی‌ الله عليه وآله وسلم می فرمایند:
از ما نيست كسى كه امانت را بی‌اهميت شمرد و از آن مواظبت نکند و در معرض تلف شدن قرار دهد .

بحار الأنوار، ج 71، ص 172

امام صادق علیه السلام می فرمایند:
بهراسید از خداوند در مورد دو ضعیف
آن دو عبارتند از :
1- یتیمان

2- زنان

وسائل الشیعة / 25325

امیرالمومنین علیه السلام در وصیت نامه خود فرمودند:
اللّه اللّه فی النساء و فیما ملکت ایمانکم، فانّ آخرما تکلّم به نبیّکم صلی اللّه علیه و آله ان قال: «اوصیکم بالضّعیفین: النساء و ما ملکت ایمانکم»
شما را به خدا، شما را به خدا، بر زنان و بر زیردستان ،زیرا آخرین سخن پیامبرتان این بود که فرمود: «شما را به دو گروه ناتوان و ضعیف سفارش می‏کنم : زنان و زیر دستان.

پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله و سلم می فرمایند:
همواره جبرئيل عليه السلام مرا در خصوص زنان سفارش مي كرد ، تا آنجا كه گمان كردم طلاق دادن آنها به زودي حرام مي شود .
مستدرك الوسائل / 24939
عوالي‏ اللآلي ج : 1 ص : 254

پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله و سلم فرمودند:
جبرئيل همواره مرا در مورد زنان سفارش مي كرد ، او به من گفت :
اي محمد صلي الله عليه و آله و سلم از خداي متعال در مورد زنان بترس ، چرا كه آنها اسيران در دست شمايند ، شما امانات الهي را اخذ كرده ايد به فرمان خدا و سنت و شريعت محمد صلي الله عليه و آله و سلم آنها را بر خود حلال ساخته ايد .
لذا براي آنها حقي است واجب چرا كه جسم آنها را بر خود حلال كرده ايد و بدنشان به شما رسيده و فرزندانتان را در رحمشان نگه ميدارند تا اينكه درد زايمان آنها را بگيرد ، بنابراين با آنها مهرباني كنيد ، روحشان را شاد نماييد تا اينكه با شما باشند ، آنها را ناراحت نكنيد و به خشم نياوريد و از آنچه به آنها داده ايد جز به رضاي خودشان باز پس نگيريد .

ان شاء الله ادامه دارد

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، سرباز سید علی ، Negahi digar ، ali.khm ، انصارالمهدی ، mohammadhadi ، Ramin_Ghn ، Night_World ، فاطمه خانم ، reza9710
۲۰:۱۶, ۱۳/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #49
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

امام صادق (علیه السلام) می‌فرمایند:
«هر کس بیشتر دوستدار ما (خاندان عصمت و طهارت) باشد، به همسرش نیز بیشتر دوستی می‌کند.»

بحار الانوار، ج 103، ص 227

حضرت امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) می‌فرمایند:
«همیشه با همسرت مدارا کن و با او به نیکی همنشینی کن تا زندگیت باصفا شود.»

مکارم الاخلاق، ص 218

«بهترین مردان امت من، آن کسانی هستند که نسبت به خانواده خود خشن و متکبر نباشند و بر آنان ترحم و نوازش کنند و به آنان آزار نرسانند. »

مکارم‌الاخلاق، ص 216

«هر کس به صورت زنش سیلی بزند، خداوند به آتشبان جهنم دستور می‌دهد تا در آتش جهنم هفتاد سیلی بر صورت او بزند.»

مستدرک‌الوسائل، ج 14، ص 250

امام رضا علیه السلام می فرمایند:
«کسی که از راه حلال برای تامین رفاه خانواده‌اش تلاش می‌کند، همچون مجاهدی است که در راه خدا جهاد می‌کند.»

وسائل‌الشیعه، ج 14، ص 10

«هرگاه یکی از شما به مسافرت رود و سپس از سفر برگردد، پس باید برای خانواده خود به اندازه ای که توانایی دارد سوغاتی بیاورد.»

وسائل‌الشیعه، ج 8، ص 337

«به زنان خود تهمت نزنید زیرا در این کار، پشیمانی طولانی و کیفر سختی خواهد بود.»

بحارالانوار، ج 103، ص 249

«نشستن مرد در کنار خانواده‌اش، نزد خدای بزرگ دوست داشتنی‌تر از اعتکاف در مسجد من است.»

میزان‌الحکمه، ج 4، ص 287

«مرد در برابر لقمه‌ای که در دهان زنش می‌گذارد پاداش می‌برد. »

المحجه‌البیضاء، ج 3، ص 70

پیامبر خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به یکی از زنان درباره حق زن بر شوهرش می‌فرمایند:
«حق تو بر شوهرت این است که به روی تو سیلی نزند و فریاد نکشد.»
مکارم الاخلاق، ص 218

ان شاء الله ادامه دارد

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: انصارالمهدی ، mohammadhadi ، وحید110 ، Night_World ، ali.khm ، فاطمه خانم ، reza9710
۱۹:۰۹, ۱۴/خرداد/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۴/خرداد/۹۲ ۱۹:۱۸ توسط Night moans.)
شماره ارسال: #50
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

امام سجاد عليه ‏السلام مي فرمايند:
حق همسرت (زن) بر تو اين است كه بدانى خداوند عزوجل او را مايه آرامش و انس تو قرار داده و اين نعمتى است از جانب خداوند متعال، پس احترامش كن و او را گرامي بدار و با اومدارا نما ؛

رساله حقوق امام سجاد عليه السلام / حق همسر

پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله و آله و سلم می فرمایند:
اخلاق خود را نيكو كنيد و با همسايگان خود مهربان باشيد و زنان خود را گرامى بداريد تا بى حساب وارد بهشت شويد.
التوحيد، ص 127

پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله و آله و سلم می فرمایند:
از حقوق فرزند بر پدر خود آن است که مادر او را احترام و اکرام نمايد و گرامي بدارد .

كافي /ج 6 /ص 48 /ح 6

رسول اكرم صلى الله عليه و آله و سلم می فرمایند:
بهترين شما كسى است كه براى خانواده اش بهتر باشد،
و من از همه شما براى خانواده ام بهترم،
زنان را گرامى نمى دارد، مگر انسان بزرگوار و به آنان اهانت نمى كند مگر شخص پَست و بى مقدار.

نهج الفصاحه، ح 1520

امام صادق عليه‏السلام می فرمایند :
مرد در خانه و نسبت به خانواده اش نيازمند رعايت سه صفت است هر چند در طبيعت او نباشد:
ـ‌ـ‌ خوشرفتارى
ــ گشاده دستى به اندازه
ــ و غيرتى همراه با خويشتن دارى

تحف العقول، ص 322

امام صادق عليه السلام می فرمایند:
بيشترين خير و بركت در زنان است.
من لايحضره الفقيه، ج3، ص385، ح4352

رسول اكرم صلى الله عليه و آله و سلم می فرمایند:
خداى بزرگ و متعال، به زنان مهربان تر از مردان است
و هيچ مردى، زنى از محارم خود را خوشحال نمى كند، مگر آن كه خداوند متعال او را در قيامت شاد مى كند.

كافى، ج6، ص6، ح7

امام على عليه‏ السلام می فرمایند:
به زن ، كارى را كه از حدّ و توان او فراتر است ، مسپار ؛ زيرا زن گُل است نه كارگزار

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم می فرمایند:
نزدیکترین شما به جایگاه من در روز قیامت، کسانی هستند که با خانواده و همسرانشان بهتر رفتار کنند.

وسایل الشیعه، ج8، ص 507

رسول الله صلي الله عليه و آله و سلم می فرمایند:
حقّ زن به شوهرش اين است که شکمش را سير کند و بدنش را بپوشاند و براي او هيچگاه روي درهم نکشد.

بحار الأنوار، ج 103، ص 254

رسول الله - صلي الله عليه و آله و سلم می فرمایند:
هر که زني داشته باشد که آن زن وي را بيازارد، خداوند نه نماز آن زن را قبول کند و نه کار نيکش را، هرچند همه عمر روزه بگيرد تا زماني که به شوهرش کمک کند و او را خشنود سازد،
مرد نيزاگر زن خود را بيازارد و به او ستم کند همين گناه و عذاب را دارد.

وسائل الشيعه، ج 14، ص 116

رسول الله - صلي الله عليه و آله و سلم می فرمایند:
هر مردي که به خاطر خداوند به اميد پاداش او در برابر بداخلاقي همسرش صبر کند، خداي متعال براي هر مرتبه اي که شکيبايي مي ورزد، همان ثوابي را به او دهد که به ايوب - عليه السّلام - در قبال بلايي که ديد عطا کرد و گناه زن نيز در هر روز و شب به اندازه ريگهاي ريگستان ميباشد.
ثواب الأعمال، ص 287

امام باقر عليه السلام مي فرمايند:
گرامي ترين شما نزد خداوند متعال، كسي است كه بيشتر به همسر خود احترام بگذارد .

" اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و أهلک أعدائهم أجمعین "

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ali.khm ، فاطمه خانم ، mohammadhadi ، reza9710
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]