|
سوالی در مورد دعای الهی عظم البلا...!!!
|
|
۱۳:۴۸, ۲۵/تیر/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/تیر/۹۱ ۱۴:۴۵ توسط میلاد.م.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
هرچی جستجو کردم چیزی ذر این رابطه پبدا نکردم جمعه با پدرم صحبت می کردم که فهمیدم یک سری شبهات را بعضی در رابطه با دعای فرج مطرح کرده اند. البته پدرم خود این دعا را میخواند که: 1- « بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیم » اِلـهی عَظُمَ الْبَلاءُ، وَبَرِحَ الْخَفاءُ، وَانْکَشَفَ الْغِطاءُ، وَانْقَطَعَ الرَّجاءُ، وَضاقَتِ الاَرْضُ، وَمُنِعَتِ السَّماءُ، واَنْتَ الْمُسْتَعانُ، وَاِلَیْکَ الْمُشْتَکی، وَعَلَیْکَ الْمُعَوَّلُ فِی الشِّدَّةِ والرَّخاءِ، اَللّـهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد، اُولِی الاَْمْرِ الَّذینَ فَرَضْتَ عَلَیْنا طاعَتَهُمْ، وَعَرَّفْتَنا بِذلِکَ مَنْزِلَتَهُمْ، فَفَرِّجْ عَنا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عاجِلاً قَریباً کَلَمْحِ الْبَصَرِ اَوْ هُوَ اَقْرَبُ، یا مُحَمَّدُ یا عَلِیُّ یا عَلِیُّ یا مُحَمَّدُ اِکْفِیانی فَاِنَّکُما کافِیانِ، وَانْصُرانی فَاِنَّکُما ناصِرانِ،
در این قسمت ما داریم با خداوند صحبت میکنیم اما یکدفعه آمده: یا علی و یا محمد یا محمدو یاعلی! ماداریم به خدا صحبت میکنیم یکدفعه اسم حضرت محمد(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و امام علی(علیه السلام) را می آوریم. 2- من گفتم خوب شاید منظور اینست که ای ستایش شده و ای والا(بلند مرتبه) پدرم گفت: در رابطه با اکفیانی چه میگویی. 3- « بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیم » یا مُحَمَّدُ یا عَلِیُّ یا عَلِیُّ یا مُحَمَّدُ اِکْفِیانی فَاِنَّکُما کافِیانِ، وَانْصُرانی فَاِنَّکُما ناصِرانِ، یا مَوْلانا یا صاحِبَ الزَّمانِ، الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ، اَدْرِکْنی اَدْرِکْنی اَدْرِکْنی، السّاعَةَ السّاعَةَ السّاعَةَ، الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَل، یا اَرْحَمَ الرّاحِمینَ، بِحَقِّ مُحَمَّد وَآلِهِ الطّاهِرینَ» حالا فرض کنیم اینجا درست باشه و منظور یا خدا باشد یا پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و امیرامومنین(علیه السلام) پس در اینصورت چطوره که یکدفعه میخوانیم یا مولای یا صاحب الزمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) در صورتی که همچین لقبی برای خدا وارد نشده.. ای محمد(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و ای علی(علیه السلام) شما مرا کفایت کنید و شما کافیان هستید ای مولایم ای صاحب الزمان منتظر پاسخ های شما همسنگران هستم یاعلی(علیه السلام) |
|||
|
|
۱۴:۰۶, ۲۵/تیر/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/تیر/۹۱ ۱۴:۱۸ توسط mahdy30na.)
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
سلام
سوال خوبی بود يكي از دعاهايي كه براي تعجيل در ظهور حضرتش وارد شده است دعاي فرج «الهي عظم البلاء ...» است كه توسط خود حضرت در عالم خواب به "محمد بن احمد بن ابي الليث" تعليم فرمودهاند و افرادي چون شيخ جليل مرحوم طبرسي صاحب مجمع البيان، علي بن موسي بن طاووس الحلي، شهيد اول و تقي الدين عاملي كفعمي با اندك تفاوتي نقل كردهاند. دعای فرج را بخوانید !!! (الهی عظم البلاء...) امام زمان عجل الله تعالی فرجه به یکی از دوستان خود که از آن حضرت پرسیده بود: آقاجان! قربانتان بشوم,چرا با اینکه ما این همه دعای فرج را می خوانیم شما نمی آیید , فرمودند :"شما که دعای فرج را نمی خوانید!شما دعای سلامتی من را می خوانید(یعنی اللهم کن لولیک الحجة بن الحسن .... ) شما باید دعای الهی عظم البلاء را زیاد بخوانید." همچنین سید بن طاووس رحمة الله علیه از ابوحعفر محمد بن هارون بن موسی تلعکبری روایت می کندکه امام عصر عجل الله تعالی فرجه به ابوالحسن بن ابی البغل کاتب فرمودند : "ای ابوالحسن بن ابی البغل! چرا دعای فرج را نمی خوانی؟" امام زمان و سید بن طاووس صفحهه238.نجم الثاقب صفحه 480(این دعا با دعای الهی عظم البلاء مشهور تفاوتهایی دارد.) دعای فرج دعایی است که در آن نهایت در ماندگی و گرفتاری شخص منتظر بیان شده و حضرت بقیة الله عجل الله تعالی فرجه آن را به محمد بن ابی لیث که از ترس کشته شدن به حرم امام موسی بن جعفر علیه السلام پناه برده بود, آموخته اند. بحار الانوار ج99 ص119 انشا الله برسی بهتر میکنم تا هم جایی اگه پرسیدن بهتر جواب بدم یا علی سلام دوباره اومدم یه چیزی برخوردم شاید جواب باشه در برخی اسناد این دعا گفته شده که امام زمان (علیه السلام) آن را به یک زندانی تعلیم داده (1) و در برخی اسناد دیگر به عنوان جزئی از زیارت حضرت در سرداب مقدس یاد شده (2) و در اسناد دیگر هم به عنوان دعای بعد از نماز امام زمان (علیه السلام) ذکر شده (3) و در برخی اسناد هم به عنوان نجات از مصائب و بلایای بزرگ (مانند حفظ جان) ذکر شده است(4)؛ ینده نظرم اینست که نصفه ابتدایی این متن، دعاست؛ یعنی این قسمت: «اللَّهُمَّ عَظُمَ الْبَلَاءُ وَ بَرِحَ الْخَفَاءُ وَ انْكَشَفَ الْغِطَاءُ وَ ضَاقَتِ الْأَرْضُ وَ مُنِعَتِ السَّمَاءُ وَ إِلَيْكَ يَا رَبِّ الْمُشْتَكَى وَ عَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ فِي الشِّدَّةِ وَ الرَّخَاءِ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ الَّذِينَ أَمَرْتَنَا بِطَاعَتِهِمْ وَ عَجِّلِ اللَّهُمَّ فَرَجَهُمْ بِقَائِمِهِمْ وَ أَظْهِرْ إِعْزَازَهُ» اما نصفه دیگر متن، دعا نیست بلکه چون خطابش به معصومین (علیه السلام) است، از این جهت متنش شبیه زیارت و توسل به معصومین (علیه السلام) است: «يَا مُحَمَّدُ يَا عَلِيُّ يَا عَلِيُّ يَا مُحَمَّدُ اكْفِيَانِي فَإِنَّكُمَا كَافِيَانِي يَا مُحَمَّدُ يَا عَلِيُّ يَا عَلِيُّ يَا مُحَمَّدُ انْصُرَانِي فَإِنَّكُمَا نَاصِرَانِي يَا مُحَمَّدُ يَا عَلِيُّ يَا عَلِيُّ يَا مُحَمَّدُ احْفَظَانِي فَإِنَّكُمَا حَافِظَانِي يَا مَوْلَايَ يَا صَاحِبَ الزَّمَانِ ثَلَاثَ مَرَّاتٍ الْغَوْثَ الْغَوْثَ أَدْرِكْنِي أَدْرِكْنِي الْأَمَانَ الْأَمَانَ» (5) توسل به معصومین اگر به نیت استقلال آنان در اجابت و حاجت دهی و مانند آن باشد، چنین عقیده ای اشتباه و شرک است و این مطلب مختص این دعا نیست بلکه در زیارات و سایر ادعیه و توسلات هم همین گونه است؛ اما اگر به آنها نظر استقلالی نداشته بلکه آنها را مجرای فیض حق تعالی و آبرومند در درگاه او دانسته و از باب شفاعت و وسیله تقرب جستن به پروردگار که سفارش قرآن است، بدانها توسل جوییم، ایرادی ندارد و موافق سفارش قرآن است: يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ ابْتَغُوا إِلَيْهِ الْوَسيلَةَ وَ جاهِدُوا في سَبيلِهِ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ (مائده/35) اى كسانى كه ايمان آورده ايد! از (مخالفت فرمان) خدا بپرهيزيد! و وسيله اى براى تقرب به او بجویيد! و در راه او جهاد كنيد، باشد كه رستگار شويد! پی نوشت ------------------------------- 1- المصباح للكفعمي/ص176 2- بحارالأنوار/ج99/ص116 3- وسائل الشيعة،ج 8/ص185 و جمال الأسبوع/ص 280 و 281 4- بحارالأنوار،ج 53/ص 275 5- وسائل الشيعة/ج 8/ص185 http://www.askquran.ir/thread11524-6.html#post549503 اگه دوستان هم جوابی داشتن بگن تا روشن بشه بحث. |
|||
|
|
۰:۳۵, ۲۶/تیر/۹۱
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
سلام
راستی به جوابی رسیدم شما ببین مشکلی نیست که از خدا میرسی به پیامبر بعد به امام زمان . مثلا در اللهم عرفنی نفسک فانک ان لم تعرفنی نفسک لم اعرف نبیک. اللّهم عرفنی نبیک فانک ان لم تعرفنی نبیک لم اعرف حجتک. اللهم عرفنی حجتک فانک ان لم تعرّفنی حجتک ضللت عن دینی؛ شما اینجا میگید گه : پروردگارا! خود را به من بشناسان که اگر خود را به من نشناسانی، نمیتوانم پیغمبرت را بشناسم. پروردگارا! پیغمبرت را به من بشناسان که اگر پیغمبرت را به من نشناسانی، نمیتوانم حجت تو را بشناسم. پروردگارا! حجت خود را به من بشناسان، که اگر حجت خود را به من نشناسانی، دین خود را از دست میدهم، و گمراه خواهم شد". الکافی، کلینی، ج 1، ص 337، چاپ دارالکتب الاسلامیة تهران، نشر 1365؛ محمد باقر، مجلسی، بحارالانوار، ج 52، ص 7 - 146 ح 70. در جای دیگری هم هست که : یا الله یا محمد یا علی یا فاطمة یا صاحب الزمان ادرکنی ولا تهلکنی حالا شما میدونی که اول خدا رئ میشناسیم اونم خودش خودشو میشناسونه و بعد سلسله وار امامش رو. این متن رو از بزرگی شنیدم ولی سندشو روایی پیدا نکردم حالا تا جایی که تونستم سعی کردم سریعترین حالت و مستند بگم دوستان کمک یادتون نره. التماس دعا |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |