|
توصیف متقین از زبان امیر بیان علیه السلام
|
|
۱۲:۳۳, ۱۷/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله النور ان شاءالله سعیم بر این است که در این تاپیک شرحی مختصر از خطبه همام را قرار دهم که چکیده ای از سخنرانی های استاد پناهیان تحت عنوان باران خوبی هاست. ان شاء الله خود امام المتقین حضرت امیر علیه السلام عنایت فرمایند و دست همگی ما رو بگیرن و به مقام والای متقین برسونن. داستان خطبه همام: دانستن اینکه همام که بود و چه شخصیتی داشت میتونه در فهم بهتر خطبه و اینکه مخاطب مستقیم امیرالمومنین(علیه السلام) چه کسی بوده به ما کمک کنه. همام از زهاد ثمانیه بوده. زهاد ثمانیه 8 نفر نفر بودن در صدر اسلام که به زهد مشهور بودن از این 8 نفر 4 نفرشون زهد رو در مسیر صحیح داشتن و 4 نفر دیگه به شیوه رهبانیت های قبل از اسلام زهد پیشه کرده بودند.آقای همام یکی از اون 4 نفری بوده که زهدشون در مسیر صحیح و اسلامی بوده.یکی دیگه از این 4 نفر هم اویس قرنی بوده که در عشق به پیامبر گرامی اسلام زبانزد خاص و عام هست. آقای همام غیر از اینکه از زهاد ثمانیه بوده از اصحاب امیر المومنین (علیه السلام)هم به شمار میرفته و کمتر کسی هست که به عنوان صحابی حضرت امیر(علیه السلام)شناخته بشه و ویژگی های برتری نداشته باشه. در کل منظور از این معرفی مختصر این بود که متوجه بشیم آقای همام یک فرد عادی و اعرابی و نا آشنا با تقوا نبودن. آقای همام در یک جلسه که چند نفری دور حضرت امیر (علیه السلام) بودند،سوالی رو مطرح میکنه به این شرح: یا اَمیرَ الْمُوْمِنینَ صِفْ لِىَ الْمُتَّقینَ حَتّى کَاَنّى اَنْظُرُ اِلَیْهِمْ. اهل تقوا را چنانکه گویى آنان را مى بینم براى من وصف کن. یعنی یه جوری متقین رو برای من توصیف کن که ذهن من بتونه اون ها رو مجسم کنه و ذهنی مثل ذهن همام دور از این وادی نیست.خودش بسیار انسان با تقوایی است و یکی از عناصر مهم تقوا که زهد هست را در اوج دارد و اهل این مسائل است. این پرسش دو تا ویژگی خیلی مهم دارد که باید به آن ها توجه کنیم: 1-همام توصیه برای با تقوا شدن نخواست،توصیف متقین را خواست که این دو بسیار با هم متفاوتند. 2-همام نخواست توصیفی از متقین بشنوه تا متقی بشه خواست توصیفی از متقین بیابد تا به متقین نگاه کند.این که در آخر ثمره ی این نگاه چیست بسیار قابل تامل است. حضرت امیر (علیه السلام) در پاسخ همام در جمله ای کوتاه فرمودند: یا هَمّامُ: اِتَّقِ اللّهَ وَ اَحْسِنْ فـَاِنَّ اللّهَ مَعَ الَّذینَ اتَّقَوْا وَالَّذینَ هُمْ مُحْسِنُونَ اى همّام، تقواى الهى پیشه کن و کار نیک انجام ده، زیرا خداوند با اهل تقوا و اهل کار نیک است. حضرت به همین جمله اکتفا کردند. در واقع حضرت به دلایلی استنکاف کردند و نخواستند آن شرح مبسوطی که همام خواسته بود را بیان کنند.پس حضرت از توصیف صرف نظر کردند و به دو توصیه کوتاه بسنده کردند. همام انقدر اصرار کرد که ذکر شده گویا حضرت رو قسم داد که در اینجا حضرت شروع فرمودند به ایراد خطبه. ان شاءالله ادامه دارد... |
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۲۰:۵۷, ۱۲/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
|
بسم الله النور
برای معنای تقوا اول یه مثال میزنم،خواهشا به حقیقت پشت مثال توجه کنید: زیاد بودند افرادی که مفقودالاثر شدند و همسرشون از بازگشت شوهر رزمندهه خودش نا امید نشده و عشق همسرش رو در دلش زنده نگه داشته و خودش رونگه میداره،خانواده و بچه ها رو نگه می داره.هر روزی که منزل رو ممرتب می کنه به خودش میگه من خودم رو برای او نگه می دارم اگر آمد که آمد،اگر نیامد هم من ضرری نکرده ام.من خود را برای تو نگه داشته ام. حالا تقوا رو معنا میکنم. تقوا یعنی چی؟ یعنی نگه داشتن خود برای کسی. چند تا عنصر داره؟ 1-قدر خود را دانستن و خود را شناختن. 2-شناختن و دانستن هدف نهایی. 3-خود را به خاطر او از غیر صیانت کردن و نگه داشتن. تقوا یعنی محکم نگه داشتن یک گوهر گران قیمت. وقایه و تقوا یعنی محکم گرفتن. ان شاء الله ادامه دارد. |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| پذیرش ولایت علی علیه السلام شرط ایمان در ادیان پیش از اسلام!! | علی 110 | 39 | 27,316 |
۵/شهریور/۰۱ ۸:۵۱ آخرین ارسال: علی 110 |
|
| هفتاد فضیلتی که فقط حضرت علی (علیه السلام) آن ها را داشت | ghoran | 7 | 3,234 |
۱۵/مرداد/۹۴ ۹:۳۱ آخرین ارسال: zaviyehdid |
|
| اثبات امامت مولا علی (علیه السلام) مباحثه | وحید110 | 112 | 47,951 |
۱۵/مرداد/۹۴ ۸:۵۷ آخرین ارسال: zaviyehdid |
|
| مهم ترین درس قیام امام حسین (علیه السلام) | ghoran | 4 | 2,628 |
۱۵/مرداد/۹۴ ۸:۴۵ آخرین ارسال: zaviyehdid |
|
| 《~■~ خضر نبی(علیه السلام) در سوگ امیر(علیه السلام) ~■~》 | آوا | 0 | 1,246 |
۱۷/تیر/۹۴ ۱۲:۴۳ آخرین ارسال: آوا |
|
| روز خاتم بخشی حضرت علی (علیه السلام) | aboutorab | 3 | 2,431 |
۲۷/مهر/۹۳ ۱۶:۰۳ آخرین ارسال: آفتاب |
|
| چرا «حبّ علی علیه السلام» نشانه ایمان است، نه حبّ پیامبر اکرم | راوی110 | 0 | 1,512 |
۱۹/مهر/۹۳ ۱۵:۱۷ آخرین ارسال: راوی110 |
|