کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 5 رای - 4 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تحلیل سریال تاریخی «سده باشکوه» که در ایران با نام «حریم سلط
۱:۰۲, ۹/مهر/۹۱
شماره ارسال: #1
آواتار

[تصویر: 13489506591.jpg]

چقدر دردناکست که ما به این آسانی یادگارهای رنج آور انسانهای بی مایه و پست را که روزی کاشانه هامان را به آتش زدند و فرزانگیمان را به دارها آویختند ، از یاد میبریم و امروز بدون لحظه ای درنگ و اندیشه ، همانها را به خانه هامان راه می دهیم ...

کاش قدری هم به حماسه سازان سرزمینمان اهمیت می دادیم و آنها را نه فقط به خانه هامان بلکه به دل هامان راه می دادیم ... کاش بدین جا نمی رسیدیم که گفتن و خواندن از دلاوران ایرانمان ، یک شوخی بزرگ خوانده شود در حالی که شنیدن ابتذالات یک ضد ایران

ی ، گذران آسودگی وفراغتمان باشد ! ... کاش کمی به خود بیاییم.!

و این گونه نباشد که حقیقت تاریخ مان دگرگون شود....

سریال تاریخی «سده باشکوه» که در ایران با نام «حریم سلطان» شناخته می‌شود، همانگونه که از نامش برمی‌آید تلاش دارد تا روایتی ساختگی، اما پرشکوه از زندگی «سلطان سلیمان اول یا قانونی» به نمایش درآورد و با به تصویرکشیدن توطئه‌ها و دسیسه‌هایی که در حرمسرا و دربار این سلطان عثمانی رخ می‌دهد، مخاطب را تا پایان سریال همراه خود کند و از خلال آن، زیرکانه به تبلیغ سیاسی-مسلکی دست زند.

تاریخ به روشنی گواهی می‌دهد که سلطان سلیمان عثمانی در کنار متجاوزان دیگر به این سرزمین، چون اسکندر، چنگیز، تیمور و ... دستش به خون ایرانیان بسیاری آغشته است. سپاه او، علی‌رغم بی‌میلی شاه تهماسب صفوی به جنگ، سه بار بین سال‌های 1533 تا 1553 میلادی به ایران یور آورد و ایرانیان بسیاری را در قفقاز، تبریز، اورمیه و بغداد قتل عام کرد و در پی این کشتارها، وی خویش را رهبر جهان اسلام و جانشین خلفای عباسی خواند و در این راستا دولت کنونی ترکیه با در پیش گرفتن سیاست نوعثمانی‌گرایی بر آن است تا بسان سلطان سیلمان اول، مدعی رهبری جهان اسلام باشد و ساخت چنین سریال‌هایی نیز پیرو همین سیاست دولت کنونی ترکیه است.

شگفتا که شبکه‌ ماهواره‌ای «جم تی‌وی» با صرف هزینه بسیار برای خرید و دوبله این سریال، می‌خواهد این سریال را به خورد ایرانیان دهد و از منفوران تاریخ ایران، چهره‌ی دیگر سازد. این امر بسان این می‌ماند که فرانسویان سریالی در رثای هیتلر دوبله و برای ملتشان پخش کنند!

آموزش، اطلاع‌رسانی و ارتقای فرهنگ یک جامعه از مهم‌ترین کارکردهای یک رسانه است؛ اما شبکه‌هایی از این دست، گویا جز به پول بیشتر درآوردن به هر قیمت ، به چیز دیگری نمی‌اندیشند.

گردانندگان این شبکه در پاسخ اعتراض ایرانیان بسیاری، به این نکته اشاره کرده‌اند که «مگر چنگیزخان به ایران حمله نکرد و کشورمان را ویران کرد؛ پس چرا سریال سربداران ساخته شد و همه مردم بیننده آن بودند و کسی اعتراض نکرد؟» همین پاسخ، عمق ناآگاهی و نادانی مدیران این شبکه را عیان می‌کند؛ چراکه سریال سربداران می‌خواست ایستادگی ایرانیان برابر یورش مغولان را به نمایش درآورد و این قیاس چنان مع الفارق است که حتی مرغ لای پلو را به خنده می‌اندازد؛ شاید هم، این‌ها چنگیزخان را با سربداران اشتباه گرفته‌اند! مدیران این شبکه همچنین افزوده‌اند: «مگر جنگجویان ایرانی در گذشته به اقصی نقاط دنبا حمله نکرده و کشورهای بسیاری را ویران کردند. حالا باید مردمان این کشورها با ما بد باشند که اجدادشان را ایرانیان کشتند؟» به راستی آدمی از این‌همه ناآگاهی تاریخی مدیران یک رسانه به شگفتی می‌آید. تاریخ به روشنی نشان می‌دهد که ایرانیان همواره پاسبان مرزهای خویش بوده‌اند و هرگز ملت مهاجمی نبوده‌اند؛ بلکه مدام در معرض یورش همسایگان خویش قرار داشته‌اند و جز دفاع کار دیگری نکرده‌اند.

در پایان شایسته یادآوری است در جهانی که زیست می‌کنیم، هر ملتی بر آن است تا از نداشته‌های خویش، داشته‌هایی بسازد؛ داشته‌هایی که بیشتر به مَثَلِ «کوهی که موش زایید» می‌ماند. شگفتا از ما ایرانیان، با وجود اینکه به گواهی تاریخ، کهن‌ترین ملت جهان به شمار می‌رویم و همواره نیاکان ما مشعل‌دار فرهنگ و فرهنگ‌مدار بوده‌اند، این‌چنین در شناساندن تاریخ و فرهنگ خود به جهانیان کوتاهی کرده‌ایم که دیگران یا تاریخ و فرهنگمان را به نام خویش مصادره کرده‌اند و سکه به نامِ نامی نداشته‌ی خویش زده‌اند یا اینکه از هیچ، همه‌چیز ساخته‌اند. البته شاید اگر نیک بنگریم، می‌بینیم «از که نالیم که از ماست که برماست»! باشد که بیدار شویم .

یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: جویای حقیقت ، عبدالرحیم ، Admirer ، مفقود الاثر ، شیدا ، blue.blood ، سرباز ولایت ، sajjadbest22 ، یاســین ، M912 ، Patriot ، آرین (الهه.ع) ، دل خسته ، | جستجوگر | ، fiftynine ، رکن الهدی ، m.hossein ، حضرت عشق

آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۱:۲۰, ۲/مهر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲/مهر/۹۳ ۲۱:۲۶ توسط Kol.)
شماره ارسال: #21
آواتار
(۲/مهر/۹۳ ۲۱:۰۹)Bidel.s نوشته است:  آخه من با سربازش چی کار دارم؟
من دارم می گم زنان و بچه ها توی هند نابود شدن زیر دست سرباز های نادرشاره
زن و بچه!
سرباز نبودن!
طبق رسم باید اسیر می شدن و کنیزی می کردن
ولی به اوضاعی مانند عراق در زمان حال براشون پیش اومد

عجبا. جون 2 تا زن و بچه مهم بود یا اینکه این هندی ها زدن آینده ایرانو خراب کردن؟ خوب کرد کشت که تا این زن ها بچه نزان که بیان ایران رو خراب کنن. خوب کرد . آلمان تو سال 1700 هیچی نداشت و از نو شروع کرد . ما این همه چیز میز داشتیم. این همه تو علم پیشرفت کرده بودیم. افغان حمله کرد بعد نادر بعد زندیه بعد قاجار. این همه جنگ ایرانو نابود کرد. آلمان تو سال 1800 به قدرتی رسیده بود که تونست کشور مشترک المنافع لهستان و لیتوانی که از سال های زیادی ( فک کنم 500 سال ) داشتن حکومت میکردن رو از بین برد.
جون زن و بچه هندی که عین موش میزائن یا پیشرفت ایران؟

نقل قول:
در ادبیات هند نادر شاه افشار جایگاهی مانند جایگاه چنگیز خان مغول در ادبیات ایران را دارد .

متجاوزی بی رحم که به بهانه اسلام و دین به هندوان کافر حمله کرده وتخت طاووس ،کوه نور ودریای نور را با خود برده است .

میزد همشونو می کشت و کسیو زنده نمیزاشت تا این هندی ها بفهمن کی به کیه، هر جا دلشون خواست نباید دخالت کنن. البته این هندی ها عین موش میمونن. هر کدوم 20 تا بچه دارن. این هندی ها وقتی داشتن همدیگرو می کشتن انگلیس وارد عمل شد و پدرشونو در آورد Big GrinBig GrinBig Grin
من نمیگم که گورکانیان همشون بد بودن . من واقعا به اکبر شاه کبیر و جهانگیر احترام میزارم ولی نوادگانش واقعا آدمای بیخودی بودن و پاشونو از گلیمشون دراز تر کردن.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
۲۱:۴۶, ۲/مهر/۹۳
شماره ارسال: #22
آواتار
آقای kolبرادر شما به اعصابت مسلط باش...گذشته ها گذشته درسته دخالت اونا توی پیشرفت ما وقفه ایجاد کرد اما پادشاهان و حکومت دارهای خاین مملکت ما بیشتر از اونا مقصرن نمونه اش وجود امیرکبیر که به راحتی کشتنش...به دور از هر گونه تعصب قتل عام زن وفرزندان اصلا کار انسانی نبوده چون اونا واقعا انسان بودن نه موش مثه اینه که مغولها الان بگن خوب کاری کردیم زدیم ایران و داغون کردیم یه مشت حیوون بودن!!!
اینم بدونید ممکنه نادرشاه چیزی از این قضیه نمی دونسته یا اگرم مطلع بوده خودمون بهتر می دونیم که نادرشاه یه خورده خشن هم بوده کاری که با پسرش کرد دیگه معروفه...
اما این فیلم خرم سلطان که مردای ایرانی به این نام می شناسن ...فقط خانوما رو مسحور نکرده زنان حرمسرا به اندازه کافی ذایقه آقایون رو هم درگیرکرده...از اونجا که همسراشون دارن خودشون رو شبیه خرم سلطان می کنن تا هوس های برخواسته آقایون رو فروکش کنن..ببخشید انقدر صریح گفتم ..ولی واقعیته
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: | جستجوگر |
۲۱:۵۸, ۲/مهر/۹۳
شماره ارسال: #23
آواتار
امیر کبیر (رحمت الله) چیکار میتونست بکنه؟ جز اینکه کشور مارو به یه چیزی مثل ایتالیا یا این کشور های شرق آسیا تبدیل کنه که البته اونم نشدیم(کاش بودیم ) . اصلا تقصیر این مغول هاست. تیمور گورکانی هم مغول بود. اگه اینا نمیومدن الان ایران جایگاهش یه چیز دیگه بود. انگلیس چرا ابر قدرته ؟ چون کسی بهش حمله نکرد که .
تو دوره صفوی ، پرتغال به جزایر ایرانی حمله کرد. اگه بدونید تو اون زمان پرتغال و اسپانیا 2 تا استعمار گر بی رقیب بودن . ببینید ما چی بودیم که اونارو بیرون کردیم. حالا یه مشت افغان ریختن هر چی که ساخته شده بود رو ویران کردن. ای ای ای ای.
۲۲:۳۳, ۲/مهر/۹۳
شماره ارسال: #24
آواتار
اتفاقا اگه امیر کبیر زنده می موند ومی تونست امثال خودش رو پرورش بده شاه رو کنترل کنه لازم نبود ما شبیه ایتالیا بشیم ما خودمون می شدیم یک. کشور ابرقدرت اسلامی که تو دنیا حرف اول رو می زد...بعله...همین شاهان نالایق قاجارو پهلوی گند زدن به تمدن بزرگ اسلام که ایران رو یه زمانی قطب دنیا کرده بود ایرانی که دانشمندان مسلمانش هنوزم که هنوزه تو دنیا مرجعیت علمی دارن....بعله ما تو همه چیز سرتر بودیم نیاز نبود شبیه کسی بشیم...به قول شما به انکلیس حمله نشد به آلمانم حمله نشد به فرانسه چی!!!چرا اونا پاشدن ...اما ماهنوز می گیم 300پیش با ما فلان کارو کردن ..ای بابا از اون موقع تا حالا خودمون چه گلی زدیم به سرمون ..افغانی ها که اوضاشون معلومه آویزون ما هستن پس دیگه جای اعتراضش به غیر از خودمون به کیه؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: | جستجوگر | ، دل خسته
۲۲:۵۴, ۲/مهر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲/مهر/۹۳ ۲۲:۵۸ توسط | جستجوگر |.)
شماره ارسال: #25
آواتار
من بعضی وقتا تعجب می‌کنم دوستان پستارو مطالعه نمی‌کنن، یا بنده و دیگر دوستان به زبون دیگه ای پست میذاریم؟؟

خوبه عرض کردم دلیل اون اتفاقات رو، بازم ی سری صحبتای دل دشمن شادکن می‌بینم .

اول از همه عرض کنم که من نمیگم سپاه نادرشاه کار انسان دوستانه‌ای کرده فقط میگم ی مقدار واقع بین باشیم .
گاردی که برای محافظت توی پایتخت هندوستان مامور شده بود، جز سربازای قدرتمند سپاه بودن . (ظاهرا) ی گروه ویژه (حتی یکی دو جا مطالعه کردم اکثرا گارد شخصی نادرشاه بودن و بسیار بسیار ازشون توی جنگ‌آوری تعریف و تمجید شده).

این موجودات که هیچ صفتی برای تعریفشون توی ذهنم نمیاد، به این گارد در حالی حمله می‌کنن که هیچ خطری تحدیدشون نمیکنه . حتی نادرشاه ی شخصی که خودش تمایل داشته رو برای حکومت انتخاب نمیکنه و حکومتشون رو به خودشون واگذار می‌کنه (همونطور که توی ایران همیشه مرسوم بوده) . اون افرادی که به عنوان محافظین شهر موندن، فقط و فقط ماموریتشون محافظت از مردم بی دفاه بوده . همون مردمی که ناجوانمردانه تعداد زیادی از گارد رو غافل‌گیر کردن و ددمنشانه جونشون رو گرفتن . این وحشی‌گری نیست، اون وحشی‌گری هست؟؟
خوب دوستای عزیز من، وقتی وحشی‌گری میکنن، وحشی‌گری میبینن .

همونطور که ذکر کردم، این گارد افراد بسیار قابلی بودن و یحتمل تعدادی از فرمانده‌های سپاه هم بینشون بودن .ولی تعدادشون کم بوده. فقط ی عامل بازدارنده‌ی موقت بوده تا حکومت هندوستان دوباره اوضاع رو دست بگیره.
من از شما میپرسم، اگر فرمانده‌ی شمارو ی مشت کم‌خرد و خائن به این شکل بکشن، شما چه رفتاری نشون میدین؟؟ خواهشا آرمانگرایی رو حداقل توی این مساله بزارید کنار ! فرماندهان سپاه و مردای قدرتمند سپاه نادرشاه رو قتل‌عام کردن در حالی که جنگ تموم شده بوده . از دستور دقیق نادرشاه اطلاعات تاریخی در دست نیست، ولی حتی اگر دستوری هم صادر نمیکرد، اون سپاه مطمئنا عکس‌العملی به این رفتار ناجوانمردانه مردم هند نشون میدادن .

کاملا بلاتشبیه این چیزی که میخوام بگم، فقط ی یادآوریه .
قوم لوط مگه زن و بچه نداشتن؟؟ ولی توی گناه غوطه‌ور شدن و عذاب همه‌شون رو نابود کرد . نمیگم پس حالا که قوم لوط رو خدا از بین برد، همه ی شمشیر دست بگیرن، راه بیوفتن قتل‌عام زن‌ها و بچه‌های بی دفاع. میگم هروقت ی گروهی ی اشتباهی میکنن، تاوانشو همه با هم پس میدن . از همین مردم شورش کردن، همشون هم با هم تاوانشو پس دادن.

بازم تاکید میکنم، هیچ‌کجا کشتار زنان و کودکان رو تایید نمیکنن و منم این کارو بهرحال ی کار اشتباه میدونم ! ولی وقتی درگیری بالا می‌گیره، دیگه کنترل از دست فرمانده ها خارج میشه و همچین وضعی پیش میاد .

درضمن، انقدر سپاه نادرشاه و با داعش و امثالهم مقایسه نکنین ! اصلا چه ارتباطی داره به داعش؟؟ من واقعا متوجه نمیشم .Huh

من دیگه صحبتام رو کردم، قضاوت با اهل تفکر [تصویر: Flower_Yahoo_smiley.gif]؛

پ.ن :
این قضیه کشتار اصلا ربطی به افغانا نداره، افغانا بهانه شروع جنگ بودن و تو همون جنگ هم همشون سزای کارشون رو دیدن . توضیح دادم قضیه کشتار رو .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رکن الهدی ، ballista
۲۳:۱۴, ۲/مهر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲/مهر/۹۳ ۲۳:۱۷ توسط Bidel.s.)
شماره ارسال: #26
آواتار
من دراین هفته سه بار از یه استدلال اونم تو این تالار استفاده کردم. برام جالبه چرا گوش نمی دین!
کی بود؟ کی بود؟ من نبودم!(قسمت ششم:عامل ناشناخته)
انگلیس چرا ابرقدرته؟ چون کسی بهش حمله نکرده؟
اولاً که دید شما زیاد جالب نیست. انگلیس ابرقدرته؟ پس خدا کجاست؟
دوماً چرا انگلیس قدرتمنده؟ چون تا خرخره استعمارو استثمار کرده.(برای کسب اطلاعات بیشتر به کتب تاریخی مراجعه شود)
مردم هند مثل موش هستن؟
این چه دید ناسیونالیسمی هست که شما دارید؟
ببخشید رک حرف می زنم.

من حرفی دیگه ندارم
فکر کنم اطلاعاتم در این بازه ی تاریخی کافی نیست
اما اگه اونچیزی باشه که گفتم اسمش چیزی جز وحشی گری نیست
۲۳:۳۸, ۳/مهر/۹۳
شماره ارسال: #27
آواتار
(۲/مهر/۹۳ ۲۱:۵۸)Kol نوشته است:  تو دوره صفوی ، پرتغال به جزایر ایرانی حمله کرد. اگه بدونید تو اون زمان پرتغال و اسپانیا 2 تا استعمار گر بی رقیب بودن . ببینید ما چی بودیم که اونارو بیرون کردیم. حالا یه مشت افغان ریختن هر چی که ساخته شده بود رو ویران کردن. ای ای ای ای.
سلام
ایران با کمک بریتانیا بر پرتقال فائق اومد.
ببین انگلستان به این دلیل توی تاریخ قدرت مند مونده که هم دارای نیروی دریایی قوی بوده و هم این که خیلی وحشی و خشن هستند.البته حتما می دونید که زمان حکومت روم بریتانیایی ها بربر بودند و پیشرفتشون مربوط به زمان بعد از اسلام و ... بوده
من هم همیشه فکر می کردم گند اصلی رو قاجاری ها زدند ، تا این که توی آموزشی یک سرهنگی حرفی زد که به دلم نشست
افول قدرت ایران و اسلام نه مربوط به حمله مغول هست ، نه مربوط به قاجار و ... ، مربوط به جور خلفا هست که با تحریف اسلام یک اسلام دست و پا شکسته و منحرف رو گسترش دادند که مثل یک درخت بی ریشه بود که سریع رشد می کرد،ولی یک هو بر اثر بار زیاد ریشه هاش از خاک در اومد و نتونست فشارهای بیرونی رو تحمل کنه
اگر اون ظلم به اسلام نمیشد ، مطمئن باش الآن اسلام حکومت جهانی می بود
اما وظیفه ما چیه؟ ما باید سعی کنیم شیعه واقعی باشیم ، و بیشتر از این که به خودمون و سود خودمون فکر کنیم، به دل آقا امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف فکر کنیم و پیرو رهبری و مراجع عظام باشیم و به جای این که دنبال چشم و هم چشمی و مدگرایی باشیم ، دنبال رشد و استعلای علمی باشیم ، چرا که "العلم سلطان"
یعنی اگر از همین امروز ، مردم ما 10 سال خودشون رو باور کنند ، ما ابر قدرت جهان خواهیم شد.شک نکنید!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Bidel.s ، رکن الهدی ، | جستجوگر |
۰:۲۸, ۴/مهر/۹۳
شماره ارسال: #28

نقل قول:
سلام دوست عزیز

در این پاراگرافی که شما اشاره فرمودید همان طوری دیدید...هامان یا اسم بکار برده نشده ..و در واقع اصل نوشته به صورت املایی ..خانه هایمان است که در نگارش خانه هامان تایپ شده است.
بله من عذر می خواهم اشتباه کردم متوجه نشذم منظور شما ضمیر مالکیت بوده Smile
با عرض پوزش
۱۲:۰۸, ۴/مهر/۹۳
شماره ارسال: #29
آواتار
نقل قول:
ایران با کمک بریتانیا بر پرتقال فائق اومد.
این یه دروغه بزرگه. بریتانیا و برتغال 2 تا متحد نظامی بودند و هستند. و این اتحاد به دلیل رقابت با اسپانیا و فرانسه و هلند بود. حالا چرا بریتانیا باید به ایران کمک کنه تا به پرتغال فائق بیایم؟؟؟

نقل قول:
حتما می دونید که زمان حکومت روم بریتانیایی ها بربر بودند و پیشرفتشون مربوط به زمان بعد از اسلام و ... بوده
تو دوره رومیان، بیشتر ساکنان بریتانیا، از نژاد سلت بودن Celts . ولی بعد از اون قوم های آنگل و ساکسون ها به بریتانیا حمله کردن. که این مربوط به دوره اسلام میشه. ( اون موقعی که بربر ها به همه جا حمله می کردند. )

نقل قول:به قول شما به انکلیس حمله نشد به آلمانم حمله نشد به فرانسه چی!!!
میشه بگی کی به فرانسه حمله شد؟ 1810؟ 1820؟؟؟ وقتی به فرانسه حمله شد ، متجاوزین زدن همرو قتل عام کردن؟؟؟؟ سوزوندن؟

نقل قول:
دوماً چرا انگلیس قدرتمنده؟ چون تا خرخره استعمارو استثمار کرده.
آلمان چرا قدرتمنده؟ اتریش چرا قدرتمنده؟ اینا کجا رو استعمار کردن؟ اینایی که میگن استعمار عامل اصلی قدرتمند شدنه چرت گفتن.

نقل قول:
.افغانی ها که اوضاشون معلومه آویزون ما هستن پس دیگه جای اعتراضش به غیر از خودمون به کیه؟
اگه یه گشتی تو فضای اینترنت بزنی میبینی جو بیشتر افغانی ها علیه ایرانه. یادمه تو فیسبوک یه پیچ هم داشتن مرگ بر ایران که لایک هاش 5 رقمی بود یا بیشتر. سوتیش هم که تو شبکه خبر موجوده که افغانیه میاد به ایران کلی فحش میده...

نقل قول:
مثل یک درخت بی ریشه بود که سریع رشد می کرد،ولی یک هو بر اثر بار زیاد ریشه هاش از خاک در اومد و نتونست فشارهای بیرونی رو تحمل کنه
پس در این صورت، پروتستان و کاتولیک ها مثل یه درخت با ریشه ان که به موقعش رشد کرد و بادی نمیتونه اونو بیاندازه.

نقل قول:
، مربوط به جور خلفا هست که با تحریف اسلام یک اسلام دست و پا شکسته و منحرف رو گسترش دادند
تو دوره صفوی دیگه فک نکنم با خلفا کاری داشتیم. ما شیعه بودیم بقیه سنی. حالا چرا اون موقع پیشرفت نکردیم ؟ افغان ها.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ballista ، دل خسته ، | جستجوگر |
۱۲:۲۳, ۴/مهر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۴/مهر/۹۳ ۱۲:۳۲ توسط ballista.)
شماره ارسال: #30
آواتار
(۴/مهر/۹۳ ۱۲:۰۸)Kol نوشته است:  این یه دروغه بزرگه. بریتانیا و برتغال 2 تا متحد نظامی بودند و هستند. و این اتحاد به دلیل رقابت با اسپانیا و فرانسه و هلند بود. حالا چرا بریتانیا باید به ایران کمک کنه تا به پرتغال فائق بیایم؟؟؟

میشه بگی کی به فرانسه حمله شد؟ 1810؟ 1820؟؟؟ وقتی به فرانسه حمله شد ، متجاوزین زدن همرو قتل عام کردن؟؟؟؟ سوزوندن؟

آلمان چرا قدرتمنده؟ اتریش چرا قدرتمنده؟ اینا کجا رو استعمار کردن؟ اینایی که میگن استعمار عامل اصلی قدرتمند شدنه چرت گفتن.

اگه یه گشتی تو فضای اینترنت بزنی میبینی جو بیشتر افغانی ها علیه ایرانه. یادمه تو فیسبوک یه پیچ هم داشتن مرگ بر ایران که لایک هاش 5 رقمی بود یا بیشتر. سوتیش هم که تو شبکه خبر موجوده که افغانیه میاد به ایران کلی فحش میده...

پس در این صورت، پروتستان و کاتولیک ها مثل یه درخت با ریشه ان که به موقعش رشد کرد و بادی نمیتونه اونو بیاندازه.

تو دوره صفوی دیگه فک نکنم با خلفا کاری داشتیم. ما شیعه بودیم بقیه سنی. حالا چرا اون موقع پیشرفت نکردیم ؟ افغان ها.

تصرف قشم و قلعه پرتغالی ها با کمک نیروی دریایی انگلیس انجام شد Dodgy

( دلیل اینکه در دوران صفویه پیشرفت نکردیم افغانی ها بودند ؟ یا دلیل متوقف شدن پیشرفت در صفویه افغانی ها بودند؟( متوجه نشدم ) )

استعمار تنها عامل قدرتمند شدن نیست ولی اینقدر قدرت میده که باعث جنگ جهانی بشه ( سهم خواهی المان ایتالیا ژاپن که قدرت های نو ظهور بودند بر ضد استعمار گران قدیمی باعث وقوع جنگ های جهانی شد )
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دل خسته ، رکن الهدی ، | جستجوگر |
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا