کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

نظرسنجی: اغلب موارد زیر حتما هست ولی مهمترین موارد را انتخاب کنید
پیدا نکردن شخص مناسب
نداشتن شغل
نداشتن شغل با درآمد مکفی
از بین رفتن فرهنگ تشکیل خانواده و ازدواج
عدم توان تهیه مسکن مناسب
دخالت یا مخالفت اطرافیان و خانواده
ناآگاهی جوانان از فواید ازدواج
احساس عدم نیاز به ازدواج یا ترس از آن
اصرار روی تحصیلات بالاتر و سپس ازدواج
وجود خدمت سربازی برای پسران
احساس عدم توان مدیریت یک زندگی مستقل
خیالپردازی و انتظارات غیر عادی از ازدواج
وجود قواعد و سنتهای سختگیرانه
وجود هزینه های سنگین مثل هزینه های ازدواج و ماه عسل و مهریه و ...
 توجه: این نظرسنجی عمومی است و سایر کاربران می توانند گزینه منتخب شما را مشاهده کنند. [نمایش جزئیات آرا]

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 7 رای - 3.86 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چند سوال .شروع سوال دوم(گفتگو محور)
۲۲:۰۴, ۲۷/مهر/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/آذر/۹۱ ۹:۰۱ توسط شهیدطیبه واعظی.)
شماره ارسال: #1
آواتار
1.چرا مردان با زنان شاغل ازدواج می کنند؟
قرآن كريم در آيات فراواني از خانواده و وظايف هر يك از زن و شوهر سخن گفته است‌;
تأمين معاش و نفقة زن‌:
"الرِّجَال‌ُ قَوَّ َمُون‌َ عَلَي النِّسَآءِ بِمَا فَضَّل‌َ اللَّه‌ُ بَعْضَهُم‌ْ عَلَي‌َ بَعْض‌ٍ وَبِمَآ أَنفَقُوا مِن‌ْ أَمْوَ َلِهِم‌...;(نسأ،34)
مردان‌، سرپرست و نگهبان زنانند; به خاطر برتري‌هايي كه ]از نظر نظام اجتماع‌[ خداوند براي بعضي نسبت به بعضي ديگر قرار داده است و به خاطر انفاق‌هايي كه از اموال‌شان ]در مورد زنان‌[ مي‌كنند..."
بدين وسيله‌، مرد و سرپرست خانواده وظيفه دارد كه در برابر زن و فرزندان خود، براي پرداختن هزينه‌هاي زندگي و پرداخت مهريه و تأمين زندگي آبرومندانه آن‌ها تلاش و فعاليت نمايد.

2.چرا سن ازدواج بالا رفته است؟

با این همه تاکید درمورد ازدواج در اسلام:

1. تاثیر ازدواج

قال رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم:
اذا تزوج الرجل احرز نصف دینه.
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:
کسی که ازدواج کند، نصف دینش را حفظ کرده است.
مستدرک الوسائل، ج 14، ص 154.

2. ازدواج در هنگام تنگدستی

قال الامام الصادق علیه السلام:
من ترک التزویج مخافة الفقر فقد اساء الظن بالله-عز و جل-، ان الله- عز و جل - یقول: «ان یکونوا فقراء یغنهم الله من فضله.» (2)
امام صادق علیه السلام فرمودند:
هر کس از ترس فقر ازدواج نکند نسبت‏به لطف خداوند بدگمان شده است. چرا که خداوند می‏فرماید: اگر آنان فقیر باشند خداوند از فضل و کرم خود بی نیازشان می‏کند.
من لا یحضره الفقیه، ج 3، ص 251

3. ازدواج رحمت است

قال النبی صلی الله علیه و آله و سلم:
یفتح ابواب السماء بالرحمة فی اربع مواضع: عند نزول المطر، و عند نظر الولد فی وجه الوالدین، و عند فتح باب الکعبة، و عند النکاح.
درهای رحمت آسمانی در چهار وقت گشوده می‏شود:
1- موقع بارش باران.
2- زمانی که فرزند به چهره پدر و مادرش می‏نگرد.
3- هنگام گشوده شدن در کعبه.
4- هنگام برپایی مراسم عقد و عروسی.
بحار الانوار، ج 103، ص 221
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: علائم ظهور ، meshkat ، mhvvhm ، میلاد.م ، Agha sayyed ، امیریان ، مفقود الاثر ، سدرة المنتهی ، m.hossein ، در جستجوی سختی ، Tolou ، saloomeh ، mahdy30na ، خاک ، AMINI ، فدک زهرا ، hesam110 ، ANTI satan ، ضحی ، میثاق ، fatemeh ، یاســین ، Admirer ، parisan ، خیبر110 ، farzad313 ، بچه شیعه ، Mohammad Trust ، ترنم ، رنجستان ، ztb ، حلما ، مجید املشی ، آرام 2 ، جویای حقیقت ، Night_World ، ساقی ، Mitsonary ، Bamdaad ، MAHDI59

آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۷:۳۷, ۲۸/مهر/۹۱
شماره ارسال: #21
آواتار
(۲۸/مهر/۹۱ ۱۷:۱۰)ZaHrA110M نوشته است:  بسم الله الرحمن الرحیم

مسلمه که اسلام مسئولیت تامین مالی خوانواده روبه عهده ی زن نذاشته اما خوب خیلی از خانومهایی که تحصیلات
دانشگاهی هم ندارن به خاطر شرایط بد مالی مجبور به کار کردن شدن مخصوصا تواین سالهای اخیر واکثر خانومهای بی
سرپرست یا بد سرپرست مجبور به کار کردن هستند که تعدادشون زیاده
چرا فکر میکنید تعداد این دسته کمه؟اتفاقا خیلی هم زیاده

خواهرم در مورد خانوم هایی که مجبور به کار کردن هستن به دلیل بی سرپرستی یا بد سرپرستی که حرفی نیست.
بحث در مورد عزیزانیه که واقعا مشکل اقتصادی حادی براشون پیش نمیاد اگه کار نکنن و به تربیت فرزندان و همسر داریشون برسن،فقط باید کمی سطح توقعاتشون رو بیارن پایین!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شهیدطیبه واعظی ، Agha sayyed ، saloomeh ، AMINI ، احیاء ، ضحی ، میثاق ، بچه شیعه ، حلما ، آوای انتظار ، ترنم
۲۰:۳۸, ۲۸/مهر/۹۱
شماره ارسال: #22
آواتار
به خاطر پول!!!!!!!!!!!!!!
زن امروز علاوه بر ظاهر با دارایی هاش هم سنجیده می شه !
شاید باورتون نشه خانوم ها، بر عکس زن هایی که تامین هستند از هر جهت فقط به دنبال یک چیز هستند: اخلاق!!!!!!!!!!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: AMINI ، Agha sayyed
۲۱:۰۵, ۲۸/مهر/۹۱
شماره ارسال: #23
آواتار
نقل قول:چرا مردان با زنان شاغل ازدواج می کنند؟
چون اگه اینطور نباشه،با این وضع اقتصادی کشور،اصلا نمیشه زندگی کرد
البته من اصلا طرفدار کارکردن زنان نیستم،اما بعضیا با این اوضاع اقتصادی مجبور میشن
البته بعضی خواهرا به کنار که هرجایی کار میکنن،اما مذهبیا مجبورن بگردن دنبال جایی که فقط خانوما توش کار کنن
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شهیدطیبه واعظی ، mahdy30na
۱۱:۰۰, ۲۹/مهر/۹۱
شماره ارسال: #24
آواتار
سلام
مردان چرا با زنان شاغل ازدواج میکنند!
این که معلومه ، چون میخوان همراه هم دیگه در آمد و رفاه بیشتری رو بدست بیارند.
از طرفی دیگه زن اگه کار میکنه میتونه اصلا همراه مرد همیارش نباشه - خانوما دقت کنند -
آقایون باید نفقه همسر و فرزندشون رو پرداخت کنند
حال این را هم دقت کنید :
اطاعت همسر به حكم سيادت و رياست بر مجموعه خانواده ، امرى الزامى است . رسول اكرم صلَّى اللَّه عليه و آله و سلم در سخنى فرموده اند:

اذا صلَّتِ المراءةُ خمسها و صامَت شَهرَهَا و حَجَّت بيت ربِّها و اَطاعَت زَوجَها و عَرَفَت حقَّ علىّ عليه السلام فَلتَدُخل مِن اءَىِّ اءَبوابِ الجَنان شاءَت ( وسايل الشيعه ، ج 20، ص 159، حديث 25303.).
((اگر زن در طول زندگى خود، نمازهاى واجبش را به جاى آورد، روزه ماه رمضانش را بدون عذر ترك نكند، و حج خانه خدا را به جاى آورد و همسر خود را اطاعت كرده ، فرمانبردار باشد، و ولايت اميرالمؤ منين عليه السلام را بشناسد، از هر درى كه بخواهد، وارد بهشت خواهد شد)).

حال این اطاعت خودش میتونه جنبه هایی داشته باشه که منظور بر تفسیر ان نیست.

فقط جهت یاد آوری بود که حقوقی هم برعهده بانوان هم هست.

[b]در حدیثی از امام صادق علیه السلام نقل شده است که:

اگر مردی به خاطر زیبایی زنی یا به خاطر مال و اموال او قصد ازدواج با او را کرد خداوند آن مرد را به خودش واگذار میکند (و در رسیدن او به هدفش او را یاری نمیکند) اما اگر به خاطر تدینش با او ازدواج کرد خداوند زیبایی و ثروت را به آن زن عنایت خواهد کرد .[/b]

با این توصیه امام صادق علیه السلام ، باز هم فقط ملاک شاغل بودن را میپسندی؟ اگر بیکار شد که دیگه هم کف خودت نمیدونی.

یا علی

امضای mahdy30na
بسم الله الرحمن الرحیم
ادع إلى سبيل ربك بالحكمة والموعظة الحسنة وجادلهم بالتي هي أحسن إن ربك هو أعلم بمن ضل عن سبيله وهو أعلم بالمهتدين

با حکمت و اندرز نيکو، به راه پروردگارت دعوت نما! و با آنها به روشى که نيکوتر است، استدلال و مناظره کن! پروردگارت، از هر کسى بهتر می‏داند چه کسى از راه او گمراه شده است؛ و او به هدايت‏يافتگان داناتر است

Invite to the way of your Lord with wisdom and good instruction, and argue with them in a way that is best. Indeed, your Lord is most knowing of who has strayed from His way, and He is most knowing of who is [rightly] guided.
نحل 125
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ضحی ، meshkat ، شهیدطیبه واعظی ، احیاء ، فدک زهرا ، شیدا ، Agha sayyed ، حلما ، آوای انتظار
۱۱:۳۰, ۲۹/مهر/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/مهر/۹۱ ۱۲:۲۴ توسط AMINI.)
شماره ارسال: #25
آواتار
با سلام
عمده این معظل ریشه در مشکلات اقتصادی دارد. با توجه به این وضعیت اقتصادی_ لطفا این متن را سیاسی نخوانید_ متاسفانه زوجین مجبور به کارکردن و کسب درآمد هستند چونکه تنها یک راه درآمد جوابگوی نیاز امروز یک خانواده نخواهد بود.
بنده خانواده ای را سراغ دارم که مادر خانواده شبانه روز در حال گریه زاریست که چرا فرزندم را در طول روز بایستی به مهد بسپارم و از او دور باشم؟
چرا نباید فرزندم با تربیت من بزرگ شود؟
و و و ...

اما این خانواده با توجه به قسط و مشکلات اقتصادی بالاجبار و از روی ناچاری مجبور به انجام این کارند.

این یک طرف ماجرا و در طرف دیگر:

عده ای نیز_البته روز به روز به این گروه افزوده میشود_ با یک نگرش تلقین شده به ایشان دوست ندارند که در مسائل اقتصادی به پدر خانواده وابسته باشند و در زمینه مالی کاملا اختیاری و همانگونه که دوست دارند رفتار کنند.

این فرهنگ همان فرهنگ وارداتی و تلقین شده به زنان جامعه ماست که بنیان خانواده را هدف گرفته است.
واما چرا مردان اینگونه زنان را بیشتر انتخاب میکنند شاید بخاطر همین وضعیت مالیست.

اما مشخصا هیچ چیز مهمتر از بنیان خانواده و در راس آن مادری دلسوز برای فرزند و خانواده نیست.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ضحی ، شهیدطیبه واعظی ، mahdy30na ، احیاء ، شیدا
۱۱:۰۲, ۳۰/مهر/۹۱
شماره ارسال: #26
آواتار
بسم ا...

سلام
من به عنوان یک خانم پزشک که تجربه ی کار رو هم دارم به این نتیجه رسیدم که واقعا لزومی نداره یک خانم در بیرون از منزل کار کنه، آقا سید تو حرفاشون فرمودن که پزشکی، اگر تنها به مداوای خانوما بپردازه، اما الان برا پزشکای خانوم هرگز چنین چیزی وجود نداره و خود من چندین بار با بیماران آقایی برخورد داشتم که توقعات و انتظارات بسیار نامعقولی ازم داشتن در حالیکه امکان دسترسی به پزشک آقا هم وجود داشت،
امروزه در جامعه ی ما ارزش و ضد ارزش جاشون رو با هم عوض کردن، زن وظیفه ی زن بودن خودش رو فراموش کرده و فکر میکنه چون تحصیلات و مدرک بالاتری داره باید منتظر بالاترها باشه و به کل فراموش میکنه که قبل از همه اون یک زن هست.
البته به نظر من آقایون هم این وسط نقش دارن، البته آقایون مذهبی چنین تفکری ندارن و چون با خطرات کار در بیرون آشنا هستن و نگاه های بیمار رو هم خیلی بهتر میشناسن دنبال چنین چیزی نیستن و معمولا همسر خودشون رو آزاد میذارن، اگر هم به دنبال تحصیل کرده باشند به این خاطره که دنبال تفکر و فهم بالا هستن نه علم بیشتر ....
اما دیگران به دنبال پول بیشتر و به ظاهر کلاس بالاتر هستن
به نظر من خانومی که فطرت بیداری داشته باشه هیچوقت از کار در بیرون از منزل راضی نخواهد بود و اجبارهای مختلف الشکل زمانه اون رو وادار به این کار کرده، به قول رفقا دیگه هیچی سر جای خودش نیست، البته وقتی صاحب دنیا بالا سرش نباشه انتظاری جز این هم نباید داشت ....
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: saloomeh ، aboutorab ، meshkat ، شهیدطیبه واعظی ، مرغ باغ ملکوت ، احیاء ، ضحی ، Hadith ، شیدا ، Agha sayyed ، fatemeh ، حلما ، آوای انتظار ، ترنم ، مجید املشی
۱۲:۳۱, ۲/آبان/۹۱
شماره ارسال: #27
آواتار
یا حق...

سلام همسنگران عزیز

اینقدر بحث کردید که هوایی شدم استعفا بدمBig GrinBig Grin نمی تونم تعهد دارم اما خوشبختانه بخاطر همین ها بود که مادرم مجبورم کرد دبیری بزنم الان خیلی خوشحالم که مهندسی نمی خونم اما دوستش دارم

علاقه بحث مهمیه تو انتخاب شغل من کارهای فنی رو دوست دارم اما می تونم بعنوان علاقه و نه شغل و به صورت اماتور دنبالش برم بنابراین علاقه ایجاب نمی کنه که یکی تو حرفه ای بره که.......Dodgy

یکی از دوستام صنایع می خونه مسلمه که نمی تونه تو محیط زنانه کار کنه مگه چندتا کارخونه داریم که کارگراش همه زن باشن از این دست شغلا خیلی زیاده Confused

شاید مشکل اساسی خانم ها اینه که جامعه به یه خانم خانه دار با ارزش نگاه نمی کنه اینگار هیچ کاری ازش برنمیاد ولی من تو یه بازه کوتاه بیکاری درسی متوجه شدم خونه داری چقدر سخته خوب من خانم اگه برا کارم ارزش قائل نباشن ناراحت می شم بهم برمی خوره ترجیح می دم یجور دیگه خودم رو نشون بدم (اینا دیدگاه من نیست از قول یه خانم بودBig Grin)

یا علی (علیه السلام) مدد
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: meshkat ، AMINI ، شهیدطیبه واعظی ، فدک زهرا ، فدايي ولايت ، احیاء ، شیدا ، حلما ، آوای انتظار
۱۳:۰۰, ۱۳/آبان/۹۱
شماره ارسال: #28
آواتار
جمع بندی:
ضمن تشکر از همه ی بزرگوارانی که در این بحث شرکت کردند،
با توجه به نظرات ارزشمند دوستانی که در بحث شرکت کردند،می توانیم به جمع بندی زیر برسیم:
اگر نیاز اقتصادی را از از موارد مورد نیاز بررسی و جمع بندی این بحث کنار بگذاریم،
می توانیم اینطور تبیین کنیم که با توجه به حرکت جوامع به سمت مدرنیته شدن و عوض شدن ارزش ها،شاغل شدن به عنوان یک ارزش اجتماعی و تحصیلات دانشگاهی را به عنوان یک لزوم اجتماعی برای خودشان متصور هستند که بعضی از مردان خصوصاً در قشر مذهبی به خصوص از این موضوع احساس نگرانی می کنند.
دلیل دیگر عوض شدن فرهنگ ها و عقاید به تبع عوض شدن ارزشهاست که باعث ادغام نقش های خانوادگی و اجتماعی شده است.
که باعث می شود حرکت خانواده و بعد اجتماع به سمت کمال مورد اشاره،کند و یا حتی متوقف شود متاسفانه..
در مرحله بعد،موارد دیگری که در شاغل شدن خانمها در سطح اجتماع موثر بوده را می توان مشکلات معیشتی،ارزش دانستن تحصلات دانشگاهی،تغییر فرهنگ زندگی (همان تغییر ارزشها که در بالا به آن اشاره شد )برشمرد.
البته نباید فراموش کنیم در صدر این عوامل بی توجهی و غفلت از احادیث و آیاتی است که اهتمام به انها متضمن زندگی سالم و خانواده و اجتماع سالمی خواهد بود.
هم سنگران اگه مشکلی نیست بریم سراغ سوال بعدی با تشکر ویژه ازHadith خواهر گلم که جمع بندی را انجام دادند.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شیدا ، Agha sayyed ، meshkat ، فدک زهرا ، fatemeh ، آوای انتظار ، Hadith
۱۴:۵۷, ۱۷/آبان/۹۱
شماره ارسال: #29
آواتار
2.چرا سن ازدواج بالا رفته است؟

با این همه تاکید درمورد ازدواج در اسلام:

1. تاثیر ازدواج

قال رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم:
اذا تزوج الرجل احرز نصف دینه.
کسی که ازدواج کند، نصف دینش را حفظ کرده است.
مستدرک الوسائل، ج 14، ص 154.

2. ازدواج در هنگام تنگدستی

قال الامام الصادق علیه السلام:
من ترک التزویج مخافة الفقر فقد اساء الظن بالله-عز و جل-، ان الله- عز و جل - یقول: «ان یکونوا فقراء یغنهم الله من فضله.» (2)
امام صادق علیه السلام فرمودند:
هر کس از ترس فقر ازدواج نکند نسبت‏به لطف خداوند بدگمان شده است. چرا که خداوند می‏فرماید: اگر آنان فقیر باشند خداوند از فضل و کرم خود بی نیازشان می‏کند.
من لا یحضره الفقیه، ج 3، ص 251

3. ازدواج رحمت است

قال النبی صلی الله علیه و آله و سلم:
یفتح ابواب السماء بالرحمة فی اربع مواضع: عند نزول المطر، و عند نظر الولد فی وجه الوالدین، و عند فتح باب الکعبة، و عند النکاح.
درهای رحمت آسمانی در چهار وقت گشوده می‏شود:
1- موقع بارش باران.
2- زمانی که فرزند به چهره پدر و مادرش می‏نگرد.
3- هنگام گشوده شدن در کعبه.
4- هنگام برپایی مراسم عقد و عروسی.
بحار الانوار، ج 103، ص 221
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فدک زهرا ، fatemeh ، meshkat ، درست پسند ، بچه شیعه
۱۲:۰۶, ۱۸/آبان/۹۱
شماره ارسال: #30
آواتار
سلام
سن ازدواج به علتهای مختلف ازجمله بالارفتن سطح توقعات طرفین برای داشتن خونه ماشین پول کافی و .... .
و از طرفی خیلی ها برای انتخاب زوج خودشون نگاه میکنن که کارمند باشه خونه داشته باشه و کلا فول امکانات.
اونوقت میشه که دیگه مسی هم کف همو پیدا نمیکنن چون از روی چشم و همچشمی نمیخوان جلوی هم کم بیارن.
در خواست مهریه های بالا مهمترین چیز هستش که واقعا از مباحثی هست که فقط و فقط از روی چشم و هم چشمی هست.
و از سوی دیگر ادامه تحصیل در مدارج بالاتر . متاسفانه الان کسی به فهم و عقل و درک طرف مقابل نگاه نمیکنه ( ببخشیدا تا جایی که من میبینم دارم میگم ) بیشتر نگاه میکنن ببین خونواده طرف چی داره بعد به اونا جواب بدن.
حالا خدا بداد جوانان مجردی برسه که هیچکدومو ندارن.
در هر صورت میشه اینجوری طبقه بندی و خلاصه کرد
تحصیلات دانشگاهی
عدم توازن جمعیت پسران و دختران
عوامل اقتصادی
عوامل فرهنگی
ازبین رفتن معنویات و سست شدن اعتقادات
و ....
یا زهرا
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شهیدطیبه واعظی ، meshkat ، آوای انتظار ، مجید املشی
ارسال پاسخ  به روز آوری