|
... »»» (( ... راجع به اندازه مهریه چه نظری دارید .... )) »»» ...
|
|
۲:۱۳, ۲۲/آذر/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/دی/۹۱ ۲:۳۲ توسط فاطمه خانم.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
![]() سلام دوستان عزیز کاربران و مهمانان گرامی مدتی هست مسئله ای ذهنم رو مشغول کرده ... به نظر شما چرا با افزایش روز به روز مهریه دختران سرزمین ما ، آمار جدایی در حال افزایش است ؟! نظریه عموم مردم این هست که اندازه مهریه ، به استحکام زندگی ، کمک می کند ولی چرا در حقیقت این اتفاق در حال وقوع نیست !؟ آیا 1000 سکه مهریه ، کلاس دارد؟! پس چرا کاربرد ندارد ؟! اصلا مگر می خواهیم انسان خرید و فروش کنیم !؟ مهریه هدیه بوده ولی الان با دیه مقایسه می شود !!!!!!!!!!چرا چرا چرا!؟! حالا نظر خود شما برای مهریه روی چه مقداری هست ؟ خانمها چرا مهریه زیاد طلب می کنند ؟!! آقایون چرا قبول می کنند !؟! تاپیک خوبی راجع به مهر السنه هم در تالار داریم ولی نظرم روی گفتگو در این باره هست ...
|
|||
|
|
۲:۱۴, ۲۲/آذر/۹۱
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
سلام
بنده عقیده دارم مهریه دختر من باید در حد همون 5 سکه باشه حدودا (مهر السنة) ، اما خوب خانواده مخالفت می کنند به نظر من مهریه بالا برای یک زن ، نشان دهنده ضعف فکری اون زن خواهد بود. |
|||
|
|
۲:۲۲, ۲۲/آذر/۹۱
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
اگر پاسخ مبسوط بدهید ، تشکر می کنم ...
|
|||
|
|
۸:۳۶, ۲۲/آذر/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/آذر/۹۱ ۸:۴۰ توسط میلاد.م.)
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
بسم الله
. . . از دید آقایون... اصل انتخاب مهریه بر توانایی پرداخت اونه..... حالا اگر بیش از توانایی خودت مهریه رو قبول کنی...خوب عقلا و شرعا ، قابل قبول نیست... . از دید خانم ها مهریه یک پشتوانه است .... واقعا اگر یک خانمی فردا در زندگی به مشکلی برخورد و طلاق گرفت باید چه کار کنه.... عملا بدون هیچ سرپناه و پشتوانه ای خواهد ماند..... این فکریه که خیلی از خانم ها میکنند.... و دلیلش هم اینه که نمیرن قبلا درست و حسابی در مورد آقایی که اومده خواستگاری تحقیق کنن.... عیبها رو گاهی نمی بینن... در حالی که باید قبل از ازدواج تمام عیبهای هم دیگه رو ببینن...همه جوانب رو بسنجن.... به فکر این نباشن (دو طرف) که ازدواج میکنیم بعد فلان مشکل اخلاقی یا اعتقدی یا ... طرف مقابل رو درست میکنیم. قبل از ازدواج زمانیه که باید ذره بین به دست مشکلات رو نگاه کرد.... تا بعد از ازدواج بتوان لاپوشونی کرد و گذشت... . خوب وقتی یک خانمی ،در مورد طرفی که اومده خواستگاری دچار ابهام هستش.....خیلی هم غیر طبیعی نیست این مهریه ها.... به نظرم اگر این گونه به مشکل نگاه کنیم بهتره.... نه این که بگیم هر کس مهریه بالا کرد ، مشکل فکری داره... . حاج آقا مجتهدی میگفتن قبل از اینکه ازدواج دائم بکنید ، یک مدتی رو هر چند کوتاه (سه -چهار ماه) صیغه موقت بکنید ....(که توی این مدت کوتاه اخلاق هم رو بشناسن و ... و هم به هم محرم باشن) تا اگه طرفتون مشکل بزرگی داشت بتونید راحت تر جدا بشید......(میگفتن عجله نکنید ، شاید طرفتون سرش بوی قرمه سبزی بده) . به نظر من مساله ای که میتونه باعث بالا یا پایین رفت مهریه بشه شناخت طرفین از هم دیگه است. . . نظر من ،همونیه که حضرت آقا میگن .... 14 تا سکه.....: نقل قول: . . اين كه میبينيد ما گفتيم 14 سكه بيشتر را عقد نمیكنيم، نه برای اين است كه چهارده سكه بيشتر اشكالی در ازدواج ايجاد میكندخير. چهارده هزار سكه هم باشد، ازدواج اشكالی ندارد، فرقی ندارد. اين است كه آن جنبه معنوی ازدواج، غلبه پيدا كند برجنبه مادی. مثل يك تجــارت و معامله نباشد. داد و ستد مــادی نباشد. اگـر تشريفات را كم كرديد ،جنبه معنوی تقويت خواهد شد . . خطبه عقد 72/10/26
|
|||
|
|
۹:۵۸, ۲۲/آذر/۹۱
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
سلام
ببینید، به نظر من (حالا شاید درست باشه شاید غلط) ، اسلام با توجه به نیاز ، خواسته ها ، و توانائی های دو جنس زن و مرد ، یک موازنه اجساسات و قدرت در این بین ایجاد کرده.در این موازنه ، مرد به خاطر قدرت مدیریت ، و میل به اجساس اقتدار (که وجود این احساس برای زندگی بهتر و شرکت در جنگ ها و کار روزمره و ... نیاز هست) نقش مدیر خانواده رو به عهده می گیره ، و در این بین ، زن نقش مدیر عاطفی خانواده رو داره. روابط زن و مرد در اسلام بر پایه این اصل ، و در کنار اون، اصل انصاف و اخلاق استواره. روحیات زن و مرد به گونه ای هست ، که اگر زن به صورت عکس ، دارای قدرت و اقتدار بشه ، هرچند براش جذابه ، اما به روحیاتش آسیب می زنه و به عنوان مثال ،قدرت احساسی که برای تربیت فرزند بهش نیاز داره درش کمرنگ میشه ، حیا و عفت در وجودش کم میشه ، احساسی که زن به محبت یک عنصر قدرتمند تر داره ، ارضا نمی شه ، و در نهایت خود زن بیشتر از همه متضرر می شه. از طرفی مردی که دارای اقتدار نسبی نباشه ، سرخورده میشه ، در کار نمی تونه موفق باشه ، شجاعت در وجودش کمرنگ میشه ، و غیرتش کم میشه (چیزی که در جامعه ما اوج می زنه) .این وسط نتیجه این میشه که زن ها شبیه مرد ها ، و مردها شبیه زن ها میشند. اما مهریه ، مهریه عنصری هست ، در جهت نشان دادن قدرت مالی مرد ، به همسرش ، و در نتیجه انتقال حس مجبت و آمادگی برای پذیرش مدیریت مالی.اما شما فرض کنید مبلغ این مهریه اگر بالا باشه ، چه آسیب هایی می زنه : - مرد نمی تونه چیزی که وظیفه اش هست رو پرداخت کنه ، در نتیجه این همیشه براش یک توسری محسوب میشه و در ذهنش تصور میشه که قدرت نادی کافی رو نداره - احساس محبت اولیه که قرار هست در زن شکل بگیره ، شکل نمی گیره. - در آینده این مهریه خودش میشه اهرم فشار برای زن ، لذا زن که بنا به خلقت و نیازش باید پذیرنده اقتدار مرد باشه ، تبدیل میشه به یک عنصر مقتدر ، با یک پشتوانه واهی و پوچ و چندش آور.همه می دونند که گرو کشی مادی یک عمل زشت و زننده هست. - دختری که ازدواج می کنه ، اگر کمی لجباز و یک دنده باشه ، یا خیال واهی به سرش بزنه که مرد داره و مخفی می کنه و ... ، برای منافع مادیش هم که شده ، ممکنه بر روی همسرش فشار بیاره و مهریه رو طلب کنه (چیزی که شاهدیم) و بعد مرد یا داره و پرداخت می کنه ، ولی این کینه در دلش می مونه و بعد تبدیل می شه به یک انسان کینه جو ، یا نداره و پرداخت نمی کنه و اقتدارش بالکل از بین میره. البته موارد دیگه ای هم هست ، اما از حوصله بحث خارجه ، فقط من یک نکته مهمی رو اشاره کنم : بر خلاف تصور اکثر خانم ها ، حس اقتدار در مرد باعث زورگویی نمی شه ، من به عنوان یک مرد ، وقتی نسبت به کسی حس اقتدار داشته باشم ف نه تنها حس زورگویی نسبت بهش پیدا نمی کنم ، بلکه یک حس عطوفت و ترحم نسبت بهش پیدا می کنم ، اما در مقابل ، اگر کسی در مقابل مرد بخواد قدرت نمایی کنه ، این امر باعث می شه حس باطنی مرد فعال بشه ، و مرد سعی به مقابله می گیره و زندگی تبدیل میشه به محیط جنگی ، و مطمئن باشید کمتر مردی هست که بتونه از مقابله دست برداره و بالکل در نهایت هم در بیشتر موارد خود زن و فرزند صدمه روحی و اجتماعی می خورند ، و خانواده که بنیان اجتماع هست ، اگر از بین بره ، مثل این هست که شما یکی یکی پایه های یک سقف رو از بین ببرید. |
|||
|
|
۱۱:۴۱, ۲۲/آذر/۹۱
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
به نظر من افزایش مهریه ها فقط عمدتا دو دلیل داره:
1- چشم به هم چشمی خانواده ها 2-مقید کردن پسر برای ادامه زندگی مشترک اما وقتی که تفاهم وجود نداشته باشه دیگه مهم نیست یک سکه باشه یا هزار سکه. بلاخره از همدیگه طلاق خواهند گرفت. |
|||
|
|
۱۳:۰۶, ۲۲/آذر/۹۱
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
بسم الله
مهریه بالا اصلا ضامن خوش بختی نیست. ولی اینکه چرا مهریه بالا اتخاذ می شه چند دلیل وجود داره: در برخی موارد مربوط به عدم شناخت و در نتیجه بوجود آوردن پشتوانه مالی برای زن است ولی بعضا دیده شده در ازدواج های فامیلی و بسیار نزدیک که طرفین یکدیگر را می شناسند نیز مهریه های بالا گرفته می شود و دلیل اصلی این کار فقط رسم و رسومات و بعضا چشم و هم چشمی می باشد. البته خیلی ها از خانواده ها، این شجاعت و بسیاری از دخترخانم ها این شجاعت و بینش را ندارند که حاضر شوند با مهریه کم ازدواج کنند و البته بسیاری از پسرهای جوان نیز بدون آگاهی (فقط صرف اینکه دوست دارند) درخواست مهریه کم را می دهند. در واقع تعیین سطح مهریه در خانواده های امروزی بیشتر شبیه به یک معامله شده است. در خانواده ای که دین بر دنیا غلبه دارد، مهریه کم به نفع دختر است. چون همیشه یک امتیاز بالاتری نسبت به همسرش دارد. ولی در خانواده ای که دنیا را برتر از دین می دانند، این قضیه برعکس می شود. از آنجایی که مهریه "عندالمطالبه" می باشد. پس اگر مرد توانایی پرداخت مهریه را نداشته باشد، ازدواج و محرم بودن آنها مشکل شرعی خواهد داشت. بنده دوستی دارم که مهریه خانمش چند صد سکه تعیین شده است البته خودش می گفت که وی و همسرش راضی به این مهریه نبوده اند و به اصرار خانواده ها چنین مهریه ای تعیین شده است. و برای اینکه مشکل شرعی اش رفع شود، به صورت ضمنی بین خودشان (زن و شوهر) مهریه را 14 سکه تعیین کرده اند ولی هیچ چیزی ثبت نشده است. توجه کنید که این دوست ما برای اینکه ازدواج مشکل شرعی نداشته باشد دست به چینین کاری زده است ولی اگر روزی بخواهد از همسرش جدا شود، قطعا همسر وی همه خواسته های معنوی را زیر پا می گذارد و طبق قانون مهریه را از شوهر می گیرد. بالا رفتن مهریه در جامعه ما نشانه پایین آمدن اعتماد به خداوند و کم شدن معنویت است. |
|||
|
|
۱۳:۱۹, ۲۲/آذر/۹۱
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
سلام خدمت همه!
قدیما که ما خانوما تاجر نبودیم و تو زندگی معامله نمی کردیم، مهریه یه هدیه بود برای خوشی زن توی زندگی. اما حالا که ما خانوما هم اساس معامله رو از مردای (ببخشین از این لفظ استفاده میکنم) شامورتی باز یاد گرفتیم، دیگه سخته که مردا بتونن از معامله زندگی جون سالم به در ببرن. تا وقتی به ازدواج به چشم تجارت نگاه بشه، متأسفانه همین آشه و همین کاسه. به نظر من اگه خانواده دختر تمکن مالی داره که اگه خدای نکرده کار زندگی به طلاق کشید، پدر دختر بتونه زفت و رفتش کنه و از پس دخترش بر بیاد، مهریه باید کم باشه. اما اگه پدر دختر خانوم نمیتونه در صورت طلاق دخترش از پس زندگیش بر بیاد، مهریه باید در حدی باشه که یه زن بتونه برای خود و احتمالاً فرزندش یه سرپناهی بخره یا اجاره کنه تا سربار پدرش نشه. همین و والسلام. |
|||
|
|
۱۴:۰۵, ۲۲/آذر/۹۱
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم سلام دوستان عزیز :با تشکر فراوان از فاطمه خانم که این تاپیک بسیار زیبا و مهم رو ایجاد کردن و یه تشکر هم از میلاد.م عزیز بخاطر ارسالی که داشتن . و اما چند نکته : اینکه بعضی از خانواده ها مهریه ها رو سنگین تر میگیرن ـ به نظر این حقیر ـ اینه که زندگی رو یه معامله 2 سر برد میدونن !!! چرا ؟ چون اگه فرزندشون زندگی خوبی داشت ، که چه بهتر ؛ اما اگه نداشت ، لااقل پدر داماد رو بیارن جلوی چشمش !!! این یعنی عدم آگاهی . یعنی نرسیدن به بلوغ فکری . یعنی مسلمون نما . یعنی کسی که حتی برای دستورات دینش ارزشی قائل نیست . یعنی مسلمونی ، کشک !!! همه ی اینها بخاطر اینه که در ایمان و اعتقادات مون ضعف داریم . یعنی بجای اینکه خداوند متعال رو برای تحکیم زندگی فرزندمون بخواهیم ، سکه و یا مهریه رو معیار تحکیم زندگی میدونیم !!! و این یعنی فاجعه !!! متاسفانه نمیشه گفت که این موضوع توی قشر تحصیلکرده ی ما کمتره ! بلکه بیشتره ! چه بسا قشر کم سواد ما که در روستاها زندگی میکنن ، مهریه رو سبک تر میگیرن و دخترشون رو به خداوند منان و ائمه معصومین (علیهم السلام) می سپارن . و این یعنی اینکه حداقل با سواد کم ، اعتقادات شون به نسبت قوی تر هستش . اما نمی تونیم بگیم که در روستاها اصلا مهریه های سنگین نداریم . چرا داریم ؛ زیاد هم داریم . بخاطر این مثال زدم که سطح سواد و تحصیلات اصلا ملاک خوبی نیست که باعث بشه مهریه ها کاهش پیدا کنه . دوستان لطف کنن موضع نگیرن و نگن که افراد مذهبی هم داریم که اونها هم مهریه های سنگین میگیرن . گفتم کسانیکه در ایمان و اعتقادات ضعف دارن همچین کاری میکنن . این از کسانیکه اعتقادات مذهبی دارن . . . و اما کسانیکه از دین اسلام فقط مهریه اش رو قبول دارن ، بایستی بگم که اکثر این افراد فقط به خاطر چشم و هم چشمی مهریه های سنگین میگیرن . طرف داره میره خونه ی شوهر ـ اون هم خونه ی اجاره ای ـ مهریه اش به سال سن تولدشه !!! آخه بی انصاف ! پدر خودت همچین پولی رو داره بده که تو داری همچین کاری میکنی ؟ و اما در مورد هم جنسان خودم !!! ما پسرها عادت داریم وقتی یه چیزی رو میخواهیم ، حتما اون رو بدست بیاریم و این تفکر بسیار خوبی هستش ، در صورتی که درست استفاده بشه . اما مواردی که ازش استفاده نمی کنیم رو براتون می شمارم : 1) درس خوندن ؛ معدل 17 میخوایم . اما نمی دونم چرا نمیشه !!! 2) ماشین آخرین مدل میخوایم ؛ اما نمی دونم چرا فقط به پدرهامون ایراد میگیریم !!! 3) خونه ی چند صدمتری میخوایم ؛ اما بازم چشمون به دست پدرمونه !!! 4) پول توجیبی چندصدهزار تومنی میخوایم ؛ اما نمی دونم چرا دنبال کار نمی گردیم !!! و . . . حالا مواردی که برای بدست آوردنش خودمون رو به آب و آتیش می زنیم : 1) بدست آوردن شماره تلفن اون دختره !!! 2) مخ زدن اون دختره بخاطر دوستی باهاش !!! 3) راضی کردن اون دختره برای ازدواج !!! 4) خواستگاری از اون دختره بخاطر زندگی کردن باهاش زیر یه سقف !!! 5) قبول تمامی پیش شرطها و معاملات قبل از ازدواج که مهریه جزء کوچیکی از اون حساب میشه !!! و . . . و این یعنی اینکه ماها خیلی زود جوگیر میشیم . یعنی وقتی عاشق یه نفر شدیم ، همه کار میکنیم تا بهش برسیم . یه مثل هست که میگن قبل ازدواج چشمات رو باز کن ؛ بعد از ازدواج چشمات رو ببند . ماها کلا کارمون برعکسه !!! قبل از ازدواج چشمامون بسته اس ؛ بعد از ازدواج تازه چشمامون وا میشه و بعدش دهنمون هم وا میشه !!! کلا ما مردا تفکرات و رفتارهای عجیب و غریبی داریم . امیدوارم دوستان عزیزم ازم خرده نگیرن . میخواستم یه کم به طنز با موضوع برخورد کنم که خواننده مطلب خسته نشه . بی ادبی این حقیر رو به بزرگواری خودتون ببخشید . انشاءالله روزی برسه که ازدواج ها بر پایه عقل و توکل بر خداوند رحیم و همچنین ائمه معصومین (علیهم السلام) صورت بگیره . برای کسانیکه زیاد پایبند به دین هم نیستن ، انشاءالله بر پایه ی عقل و شعور صورت بگیره ، نه چشم و هم چشمی !!! در پایان دوباره از همه ی عزیزان به خاطر پست ارسال این حقیر عذرخواهی میکنم . در پناه الله یا مهدی مدد |
|||
|
|
۱۴:۱۹, ۲۲/آذر/۹۱
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
بله . همه دوستان به موارد خوبی اشاره کردند .
همین برای من هم سوال هست که آخر چرا مهریه با دیه مقایسه می شود ؟! مگر قرار هست کسی خرید و فروش بشود (نعوذ بالله ) که خرید و فروش بالاتری به ثبت برسد!!!! |
|||
|
|
|
|
|
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| مهریه ی محمدی(مهرالسنة) | meshkat | 15 | 8,273 |
۱۳/بهمن/۹۲ ۲۱:۳۸ آخرین ارسال: مرهم |
|
| !!!!!!!!مهریه رو کی داده ،کی گرفته!!!!!!!!!{{گفتگو محور}} | ترنم | 122 | 53,219 |
۳۰/مهر/۹۲ ۰:۳۱ آخرین ارسال: ترنم |
|

![[تصویر: 9qktuo39abn3gdhum.jpg]](http://www.up.persianv.com/images2/9qktuo39abn3gdhum.jpg)