کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

نظرسنجی: مهریه باعث استحکام زندگی است ...
بله ...
مهریه فقط یک هدیه است ...
باعث اجبار به ادامه زندگی می شود
کلا بی ارتباط است ...
 توجه: این نظرسنجی عمومی است و سایر کاربران می توانند گزینه منتخب شما را مشاهده کنند. [نمایش جزئیات آرا]

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 5 رای - 4.8 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
... »»» (( ... راجع به اندازه مهریه چه نظری دارید .... )) »»» ...
۲:۱۳, ۲۲/آذر/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/دی/۹۱ ۲:۳۲ توسط فاطمه خانم.)
شماره ارسال: #1
آواتار
[تصویر: 9qktuo39abn3gdhum.jpg]

سلام دوستان عزیز
کاربران و مهمانان گرامی
مدتی هست مسئله ای ذهنم رو مشغول کرده ...
به نظر شما چرا با افزایش روز به روز مهریه دختران سرزمین ما ، آمار جدایی در حال افزایش است ؟!
نظریه عموم مردم این هست که اندازه مهریه ، به استحکام زندگی ، کمک می کند ولی چرا در حقیقت این اتفاق در حال وقوع نیست !؟
آیا 1000 سکه مهریه ، کلاس دارد؟! پس چرا کاربرد ندارد ؟!
اصلا مگر می خواهیم انسان خرید و فروش کنیم !؟
مهریه هدیه بوده ولی الان با دیه مقایسه می شود !!!!!!!!!!چرا چرا چرا!؟!
حالا نظر خود شما برای مهریه روی چه مقداری هست ؟
خانمها چرا مهریه زیاد طلب می کنند ؟!!
آقایون چرا قبول می کنند !؟!
تاپیک خوبی راجع به مهر السنه هم در تالار داریم ولی نظرم روی گفتگو در این باره هست ...
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mahdy2021 ، میلاد.م ، mahdy_mir ، دیدگاه نوین ، AMINI ، سید ابراهیم ، جویای حقیقت ، black ، مجید املشی ، mohamad ، دل خسته ، زینب خانوم ، meshkat ، mahdy30na ، یاســین ، ساجد ، ترنم ، سرباز سید علی ، Havbb 110 ، Mohammad Trust ، fatemeh ، rastin ، Reza71 ، sarallah ، Reza2035 ، بچه شیعه ، خیبر110 ، R3Z4 ، Seyed Mohsen ، حوریه سادات ، ضحی ، آیات ، setmapi ، ahmad1300 ، mohammad reza ، ZaHrA110M ، بیداری اندیشه ، تازه مسلمان ، محمود ، soshiant ، شهـاب ، only_y2d ، آرین (الهه.ع) ، Ramin_Ghn ، omidman ، MEHJR ، یا زهرا(س) ، راحیل ، shia12 ، Admirer ، Maysam-1st ، شیدا ، hsnberjis ، امیریان ، blue.blood ، al-shia ، Braveheart ، حقیر ، وحید110 ، من انقلابی ام ، hesam110 ، ali.khm ، fiftynine ، zohur ، خادمة الزهرا ، عبدالرحمن ، صهبا

آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۱:۴۱, ۲۲/آذر/۹۱
شماره ارسال: #21
آواتار
نقل قول:
ببینید الان همه میگن که ...اگه زنی مهر بالا بگیره زن زندگی نیست....
این رو ما نگفتیم و اشتباه هم هست .
فقط می خواهیم بگوییم این اهرم فشار مهریه ناکارامد هست چون برای این مورد ( آینده سازی ) ساخته نشده !!!
در واقع تمرکز زوج رو برای زندگی خوب و مطمئن را دارد از بین می برد !!!
تشکر از همه Smile

امضای فاطمه خانم
[تصویر: 793255_714.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: میلاد.م ، Reza71 ، جویای حقیقت ، black ، rastin ، fatemeh ، AMINI
۱۲:۵۷, ۲۶/آذر/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/آذر/۹۱ ۱۳:۰۳ توسط AMINI.)
شماره ارسال: #22
آواتار
آیات عظام آیت الله خامنه ای،سیستانی، صافی، شبیری، مکارم، موسوی اردبیلی و سبحانی در پرسش هایی از سایت شفقنا، درباره مهریه های سنگین و تردید یا قصد پرداخت نکردن مهریه از سوی زوج پاسخ داده اند. پاسخ این مراجع را در جدول زیر بخوانید.

[b]سوال ها:
1- با توجه به اینکه در شرع مقدس آمده که پرداخت مهریه از سوی زوج به زوجه عندالمطالبه است، آیا تعیین مهریه‌های سنگین که ازدواج جوانان را دچار صعوبت می‌نماید، به لحاظ شرعی مجاز است یا خیر و چه حکمی دارد؟
2- از آنجایی که در عرف جامعه بسیاری از زوجات مهریه خود را مطالبه نمی‌نمایند، در میان برخی خانواده‌ها رایج شده که به منظور توجیه تعیین مهریه‌های سنگین، عبارت "چه کسی مهریه را داده و چه کسی گرفته؟!" را به کار می‌برند و به نوعی پرداخت و مطالبه مهریه را در تردید قرار می‌دهند. نظر به قطعی بودن حق زوجه در مطالبه مهریه، آیا به کار بردن این عبارت در زمان تعیین مهریه، در عقد ازدواج خدشه وارد می‌نماید یا خیر و از نظر شرعی چه حکمی دارد؟
[/b]

[b]مراجع
پاسخ ها[/b]

[b]آیت الله سید علی خامنه ای

میزان مهریه بستگی به توافق طرفین دارد و در شرع مقدس اسلام سفارش به تقلیل آن شده و مهرالسنه مستحب است و عبارت مذکور موجب خدشه در صحت عقد ازدواج نمی شود.

آیت الله صافی گلپایگانی
[/b]

1- تعیین مهریه های سنگین اگر از طرف زوج با قصد جدی باشد که زوج خود را بدهکار بداند اشکال ندارد ولی اگر زوج معسر باشد زوجه حق مطالبه ندارد.
2- میزان همان است که در پاسخ سؤال اول بیان شد پس اگر قصد جدی در تعیین مهریه نباشد به طوری که فقط صورت سازی باشد و زوج خود را مدیون نداند آنچه با این حال به عنوان مهریه تعیین شده مهریه محسوب نمی شود و قهراً مهریه مهرالمثل می شود.

[b]آیت الله مکارم شیرازی
1- مهریه های فوق العاده سنگین که نشان از سفاهت زوج می دهد یا قرینه بر عدم قصد جدی نسبت به آن است باطل است و تبدیل به مهرالمثل می شود ولی اصل عقد در هر حال صحیح است.
2- این مطلب ضرری به عقد و مهریه نمی زند و در واقع نوعی تعارف است نه واقعیت زیرا مهریه را در زمان ما تقریباً همه گرفته اند و همه داده اند.

آیت الله شبیری زنجانی
1- قرار دادن مهر سنگین، اگرچه خللی به عقد وارد نمی کند، اما مستحب است مهریه بیش از مهر السنه نباشد.
2- این عبارات خللی به انشای عقد وارد نمی کند.

آیت الله سیستانی
1- مجاز است اگرچه کار خوبی نیست.
2- ازدواج، صحیح است.

آیت الله موسوی اردبیلی
1- از نظر شرعی حد خاصی برای مهریه قرار داده نشده است اگرچه کم قرار دادن مهریه تشویق شده و بدان سفارش شده است.
از نبی مکرم اسلام (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نقل است که می فرمایند «پر برکت ترین زنان آنانی هستند که مهرشان از دیگران کمتر باشد» البته چنانچه مقدار مهریه به قدری زیاد باشد که طرفین بدانند که زوج عادتاً هیچ گاه قادر به پرداخت آن نخواهد بود، در حقیقت طرفین قصد آن مهریه را نکرده اند و در نتیجه مهریه مذکور باطل است و زوج باید مهرالمثل به زوجه بپردازد.
1- صرف مطلب مذکور خدشه ای در مهریه وارد نمی کند.

آیت الله سبحانی

هر نوع تکلیف حوزه پرداخت مهریه باشد یا غیر آن مشروط به قدرت و توان است بنابراین مقید کردن پرداخت مهریه به کلمه "عندالمطالبه" صحیح نیست مگر اینکه مقصود از آن عند القدره باشد.
از این جهت باید زوجین را تفهیم کرد هر نوع مهریه خواه سبک و خواه سنگین لزوم پرداخت آن مشروط به قدرت زوج است.
از این جواب سؤال دوم نیز روشن شد زیرا اساس سؤال را این تشکیل می دهد که خیال می کنند زوج ملزم به پرداخت است عندالمطالبه هر چند فقیر و بی چیز باشد ولی این مطالب صحیح نیست.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، فاطمه خانم ، fatemeh ، mohammadhadi ، soshiant ، حقیر ، وحید110
۲۰:۱۶, ۲۶/آذر/۹۱
شماره ارسال: #23
آواتار
چقدر مجتهدین شخت حرف میزنن
یکی هم باید ترجمه کنه
این طور که من فهمیدم بهتره مهر السنه باشه، بیشتر بود اشکال نداره!
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: AMINI ، فاطمه خانم ، MEHJR
۰:۳۴, ۱/دی/۹۱
شماره ارسال: #24
آواتار
سلام

پست های دوستان رو خوندم

شما رو دعوت می کنم به خوندن مطلب زیر

انس بن مالک می گوید: « روزی پیش رسول الله نشسته بودم. زنی آمد، گفت: یا رسول الله! شوهری می خواهم که مرا بخواهد.
هیچ کس جواب نداد. تا بار دوم زن همچنین گفت.

پیغمبر فرمودند: آن کیست که این زن را بخواهد ؟؟

مردی گفت: یا رسول الله! من وی را بخواهم بشرطی که برود و خانه من را ببیند. زن کلید خانه ی مرد را گرفت و خانه ی وی را دید: از اسباب دنیا چیزی نداشت مگر تکه ای نان که بر روی کوزه نهاه بود.

زن پیش پیامبر بازگشت و گفت: یا رسول الله! من این شوهر را نمی خواهم زیرا که یقین او به خداوند زیاد نیست. از برای فردا نان کنار گزارده و غم روزی فردا در دل وی است. یقین او به خدای متعال کامل نیست. افراد از آن سخن متعجب گردیدند.

با این تفاسیر مهریه، تنها نحله است و نه چیزی دیگر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mohammad reza ، دل خسته ، میلاد.م ، فاطمه خانم ، Asma ، setmapi ، ZaHrA110M ، soshiant
۲:۴۶, ۸/دی/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/دی/۹۱ ۳:۰۳ توسط setmapi.)
شماره ارسال: #25
آواتار
مهریه فقط یک هدیه است .
مهریه فقط یک هدیه است .

چهار بار اومدم رای بدم !

مهریه فقط یک هدیه است .

سه بارش نشد ! مشکل ایجاد شد دفعه چهارمش هم ... الان متوجه شدم بله خورده !!! ...

حالا که بله خورده تفسیرش میکنم !!! :

این بله یعنی اینکه دادن هدیه به همسر امری
پسندیده ! و موجب رضایت همسر می باشد ! بنابر این موجب استحکام روابط خواهد شد ! .

از این به بعد باید رای دادنی بیشتر حواسمو جمع کنم ! که یهو اشتباهی اشتباهی نشه !!!

یاعلی.

هرگز از یاد من آن سیلی مادر نرود !!!

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فاطمه خانم ، soshiant
۳:۳۳, ۸/دی/۹۱
شماره ارسال: #26

من که میگم بهترینش اینه که 14 سکه باشه و مرد 5 تاش رو همون اول بده تا زن بخشی از جهیزیه اش رو با اون بخره
البته یک چیزی رو هم بدنیست بگم من چند روز پیش بهشت زهرا بودم یک حکم دادگاه اونجا بود مهریه طرف 19 میلیاردو هشتصد میلیون تومن بودHuhHuhHuhHuh
چند دفعه هم دقیق خوندم اشتباه نبود دقیقا 19 میلیارد و 800 میلیون
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فاطمه خانم ، soshiant ، حقیر
۳:۵۲, ۸/دی/۹۱
شماره ارسال: #27

سلام
به نظر من در حال حاضر با افزایش میزان مهریه در کشور

بهتره به جوانانی که قصد خاستگاری دارند بگیم ..به جای استفاده از این واژه معجول ...به بابا و مامان دختر خانوما بگن ...دخترتو چند تا سکه میفروشی؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: vahrakan
۴:۰۱, ۸/دی/۹۱
شماره ارسال: #28
آواتار
(۸/دی/۹۱ ۳:۵۲)areeiiyan نوشته است:  سلام
به نظر من در حال حاضر با افزایش میزان مهریه در کشور

بهتره به جوانانی که قصد خاستگاری دارند بگیم ..به جای استفاده از این واژه معجول ...به بابا و مامان دختر خانوما بگن ...دخترتو چند تا سکه میفروشی؟

خیلی معذرت میخوام که اینو میگم....
اون پسرها چه تضمینی به اون پدر و مادر میدن که ادم درستی هستن؟؟
خصوصا الان و تو این شرایط که هیچ کس اونیکی رو نمیشناسه.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فاطمه خانم ، ZaHrA110M
۴:۲۴, ۸/دی/۹۱
شماره ارسال: #29

(۸/دی/۹۱ ۴:۰۱)Reza71 نوشته است:  خیلی معذرت میخوام که اینو میگم....
اون پسرها چه تضمینی به اون پدر و مادر میدن که ادم درستی هستن؟؟
خصوصا الان و تو این شرایط که هیچ کس اونیکی رو نمیشناسه.
سلام
چه تضمینی وجود داره که دخترا به پسرا خیانت نکنند ...شرایط دقیقا برابره ...مثل قبل نیست که مرد فقط کار بکنه ...الان خیلی از خانوما در امد خودشون و تفرحات خودشونو دارند .....همونطور که با ازدواج دختر به زن تبدیل میشه ...پسر هم به مرد تبدیل میشه .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mohammadhadi ، فاطمه خانم ، blue.blood ، MEHJR
۱۲:۰۰, ۸/دی/۹۱
شماره ارسال: #30

سلام
مهریه را قرار بود اقایان از سر مهر پرداخت کنند ولی برعکس شده:
خانم ها از سر بغض و کینه دریافت می کنند,انرا اهرم فشار بر مردها کرده اند و ضامن بقای زندگیشان می دانند و مایه تامین معاش بعد از طلاق کرده اند.زندگی هم که بر این پایه تشکیل بشه نتیجه اش اعصاب خرد کنی و طلاق های روزافزون هست
کافیه به امار طلاق, پرونده های در جریان طلاق و مهریه های اقساطی که ماهیانه پرداخت می شوند و زندانی های مهریه سری بزنید.

بگردید ببینید توی جامعه مادی گرای فعلی چند تا دختر پیدا می کنید که حاضر باشند با مهریه پایین زندگی را شروع کنند . چند تا پسر پیدا می کنید که با وجود مهریه پایین پایبند زندگی باشند و پس از شروع زندگی هر دو تاشون با کمترین مشکلی دنبال طلاق نیفتند.

مشکل اصلی مادی گرایی است وگرنه یک زوج معنوی مهریه را به صدق می دهند و به مهر می بخشند.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فاطمه خانم ، areeiiyan ، soshiant ، MEHJR
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]