|
(A)جرعه های حکمت&
|
|
۱۳:۰۰, ۲۷/آبان/۸۹
(آخرین ویرایش ارسال: ۸/فروردین/۹۱ ۲۰:۱۸ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام دوستان و رفقای گرامی
در این بخش سعی می شود به مرور ناب ترین حکمت های روح افزا و هدایت گر اهل بیت علیهم السلام را تقدیم شیعیان و محبین و طالبان حق و حقیقت نماییم . باشد که خدا به برکت عمل به تعالیم اهل بیت ما را به سرمنزل مقصود برساند. حکمت -1- : چهار چيز دل را مىميراند: گناه پىدرپى، گفتگوى زياد با زنان، مجادله با احمق- او بگويد و تو بگويى به جايى هم نرسد- و همنشينى مردگان؛ پرسيدند: اى رسول اللّه! مردگان كيانند؟ فرمود: ثروتمندان عياش. نصايح، ص: 176 حکمت -2- : رسول خدا صلوات الله علیه به علی علیه السلام فرمودند : اى على! چهار چيز كيفرش از هر گناهى زودتر مىرسد: بدى در مقابل نيكى، ظلم به بىگناه، خيانت به شخص وفادار، و قطع رحم با خويشاوندان خوشرفتار نصايح، فصل اول ص : 173 |
|||
| آغاز صفحه 23 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۹:۲۳, ۱۹/فروردین/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/فروردین/۹۱ ۹:۳۰ توسط Ramin_Ghn.)
شماره ارسال: #221
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
اندکی طمع انبوهی از پارسایی را نابود می کند. مولا علی علیه السلام ........................................................................ امام باقر علیه السلام می فرمایند : كَأَنَّ المُؤمِنینَ هُمُ الفُقَهاءُ أهلُ فِكرَةٍ وَعِبرَةٍ، لَم یُصِمَّهُم عَن ذِكرِ اللّه ما سَمِعوا بِآذانِهِم وَلَم یُعمِهِم عَن ذِكرِ اللّه ما رَأو امِنَ الزّینَةِ؛ گویا مؤمنان همان فقیهان (فرزانگان دین فهم) و اهل اندیشیدن وپند گرفتن هستند. شنیده هاى دنیوى، گوش آنها را از (شنیدن) یاد خدا كر نمى كند و زرق و برق دنیا چشم آنان را از یاد خدا كور نمى گرداند. بحارالأنوار، ج73، ص36 قالت فاطمة الزهراء سلام الله علیها: من أصعد إلی الله خالص عبادته، أهبط الله عزوجل إلیه أفضل مصلحته. کسی که عبادت خالص خود را به خداوند متعال تقدیم میکند (و فقط برای رضای او عمل میکند﴾ خداوند نیز بهترین مصلحت خود را بر او نازل میكند. تحف العقول ص۹۶۰ |
|||
|
|
۴:۲۶, ۲۰/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #222
|
|||
|
|||
|
الإمامُ علىٌّ(علیه السلام)
غایةُ الآخِرةِ البَقاءُ پایان آخرت، هستى و بقاست میزان الحکمه، جلد 1، ص 54 |
|||
|
|
۱۱:۴۶, ۲۰/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #223
|
|||
|
|||
|
به نام خدا
امام صادق (علیه السلام) : خداوند به موسي وحي فرمود : بندگانم به به چيزي كه بهتر از اين سه چيز باشد به من تقرب نمي توانند يافت ؛ زهد و بي علاقه گي به دنيا ، اجتناب از گناه ، گريه از خوف من . "مكارم اخلاق" |
|||
|
|
۰:۱۹, ۲۲/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #224
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
رسول خدا صلى اللَّه علیه و آله فرمود: هر كس محل سخن خود را در نامه عملش بداند جز در موارد لزوم سخن نمىگوید. بحارالانوار،ج2، 246 |
|||
|
|
۱۶:۴۴, ۲۷/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #225
|
|||
|
|||
|
امام هادى (علیه السلام):
فروتنی در آن است كه با مردم چنان كنی كه دوست داری با تو چنان باشند . التواضع أن تعطی الناس ما تحب أن تعطاه (المحجة البیضاء ، ج 5 ، ص 225 ) ***** امام موسي كاظم (عليه السلام) فرمود: چيزى با فضيلت تر و بهتر از عقل، بين بندگان توزيع نشده است، (تا جائى كه) خواب عاقل - هوشمند - افضل و بهتر از شب زنده دارى جاهل بى خرد است. تحف العقول: ص 213، بحارالأنوار: ج 1، ص 154، ضمن ح 30، و ج 75، ص 312، ضمن ح 1 |
|||
|
|
۲۰:۰۰, ۲۷/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #226
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
![]() |
|||
|
|
۳:۲۳, ۲۸/فروردین/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/فروردین/۹۱ ۳:۲۶ توسط ساقی.)
شماره ارسال: #227
|
|||
|
|||
|
امام هادی (علیه السلام) می فرمایند:
لو سلک الناس وادیا شعبا لسلکت وادی رجل عبد الله وحده خالصا؛ اگر همه مردم مسیری را انتخاب کنند و در آن گام نهند ، من به راه کسی که تنها خدا را خالصانه می پرستد خواهم رفت . بحار الانوار ، ج 78 ، ص 245 ***** امام هادی علیه السلام فرموده اند: أَلشّاکِرُ أسعَدُ بِالشُّکرِ مِنهُ بِالنِّعمَةِ الَّتی أوجَبَتِ الشُکرَ لَأَنَّ النِّعَمَ مَتاعٌ و الشُکرُ نِعَمٌ وَ عُقبی شکرگزاری از نعمت، از خود نعمت بهتر است چون نعمت متاع دنیای فانی است و لکن شکر، نعمت جاودانه آخرت است. (بحارالانوار، ج75، ص 365؛ تحف العقول، ص 483) |
|||
|
|
۱۴:۴۵, ۲۸/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #228
|
|||
|
|||
|
سازنده ترین کلمه گذشت است
آن را تمرین کن پرمعنی ترین کلمه ما است آن را به کار بر عمیق ترین کلمه عشق است به آن ارج بده بی رحم ترین کلمه تنفر است با آن بازی نکن خودخواهانه ترین کلمه من است از آن حذر کن ناپایدارترین کلمه خشم است آن را فرو بر بازدارنده ترین کلمه ترس است با آن مقابله کن با نشاط ترین کلمه کار است به آن بپرداز پوچ ترین کلمه طمع است آن را بکش سازنده ترین کلمه صبر است برای داشتنش دعا کن روشن ترین کلمه امید است به آن امیدوار باش |
|||
|
|
۲۳:۱۱, ۲۸/فروردین/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/فروردین/۹۱ ۲۳:۱۲ توسط ساقی.)
شماره ارسال: #229
|
|||
|
|||
|
مولی الموحدین علی علیه السلام :
نکند آنچه که فریب خوردگان دنیا در آنند ، تو را هم بفریبد. غررالحکم فصل 85 ح 254 **** امام حسین علیه السلام فرمودند: کسانی که رضایت مخلوق را به بهای غضب خالق بخرند، رستگار نخواهند شد. (مقتل خوارزمی،ج 1،ص239) **** صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ افْعَلْ بِي مَا أَنْتَ أَهْلُهُوَ صَلَّى اللَّهُ عَلَى رَسُولِهِ وَ الْأَئِمَّةِ الْمَيَامِينِ مِنْ آلِهِ )أَهْلِهِ( وَ سَلَّمَ تَسْلِيماً )کَثِيراً. درود فرست بر محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و آل محمد (علیه السلام), و با من آن کن که لایق حضرت توست . اللهم صل علي محمد ال محمد و عجل فرجهم و لعنة الله على عدائهم اجمعين و جعلنا من خير أنصاره و أعوانه و المستشهدين بين يديه واللهم عجل الوليك الفرج التماس دعا... |
|||
|
|
۱۰:۴۷, ۲۹/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #230
|
|||
|
|||
|
امام حسین علیه السلام فرمودند:
لا یأمَن یومَ القیامَةِ إلاّ مَن خافَ الله فِی الدُّنیا. کسی در قیامت در امان نیست مگر کسی که در دنیا ترس از خدا در دل داشت. (مناقب ابن شهر آشوب ج/4 ص/ 69) امام حسین علیه السلام فرمودند: من دلائل العالم إنتقادة لحدیثه و علمه بحقائق فنون النظر. از نشانه های عالم ، نقد سخن و اندیشه خود و آگاهی از نظرات مختلف است . (بحارالانوار،ج78،ص119) امام حسین علیه السلام فرمودند: یاک و ما تعتذر منه ، فإن المؤمن لا یسیء و لا یعتذر، و المنافق کل یوم یسیء و یعتذر. حذر کن از مواردی که باید عذرخواهی کنی ، زیرا مؤمن نه کار زشتی انجام می دهد و نه به عذرخواهی می پردازد، اما منافق همه روزه بدی می کند، و به عذرخواهی می پردازد. ( بحار الانوار، ج 78، ص120 ) ***** صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ افْعَلْ بِي مَا أَنْتَ أَهْلُهُوَ صَلَّى اللَّهُ عَلَى رَسُولِهِ وَ الْأَئِمَّةِ الْمَيَامِينِ مِنْ آلِهِ ) أَهْلِهِ( وَ سَلَّمَ تَسْلِيماً )کَثِيراً. درود فرست بر محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و آل محمد (علیه السلام) و با من آن کن که لایق حضرت توست . اللهم صل علي محمد ال محمد و عجل فرجهم و لعنة الله على عدائهم اجمعين و جعلنا من خير أنصاره و أعوانه و المستشهدين بين يديه واللهم عجل الوليك الفرج التماس دعا... |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| جرعه ای حکمت (حادیث کاربردی از میزان الحکمه) | عبداللهی | 4 | 1,671 |
۴/مرداد/۹۳ ۱۰:۳۷ آخرین ارسال: عبداللهی |
|

![[تصویر: 14648741654331500202.jpg]](http://www.axgig.com/images/14648741654331500202.jpg)