کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تحدی قرآن مبتنی بر چه معیارهایی است؟
۱۸:۰۵, ۳/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۴/بهمن/۹۱ ۱۶:۵۷ توسط فرهاد55.)
شماره ارسال: #1

سلام خدمت دوستان گرامی
حتماً در مورد تحدی قرآن شنیده اید. تحدی قران به این معناست که هیچکس نمی تواند متنی مانند قرآن بیاورد.
در این تاپیک به این موضوع می پردازیم که یک متن، باید دارای چه ویژگیهایی باشد تا آن را مانند قرآن بدانیم، و چه کسی صلاحیت بررسی این معیارها را دارد.

به زودی مطالبی رو در این مورد قرار خواهم داد. پیشاپیش از توجهتون ممنونم

در اینجا به این سوال می رسیم که اگر یک متن بخواید مشابه قرآن تلقی شود، باید دارای چه ویژگیهایی باشد؟
در مورد تحدی قرآن، معیارهای مختلفی ذکر می شود. این معیارها را می توان به دو دسته تقسیم کرد:
1- معیارهای ملموس
2- معیارهای ماورایی

معیارهای ملموس، معیارهایی هستند که توسط افراد عادی یا افراد متخصص قابل بررسی اند. بررسی و درک این معیارها، نیازی به این ندارد که فرد به یک درجه بالای معنوی رسیده باشد. به طور مثال معیارهای زیر معیارهایی ملموس اند:

- فصاحت و بلاغت قرآن: متن مورد نظر باید از نظر فصاحت و بلاغت در حد قرآن باشد.

- عربی بودن: چنین متنی باید حتماً عربی باشد. این موضوع کار را برای افراد غیر عرب سخت می کند.

- عدم تشابه با قرآن: بر خلاف تصور عمومی، چنین متنی نباید مشابه قرآن باشد، زیرا در آن صورت تقلید ادبی به شما می رود، نه آوردن یک متن جدید. به طور مثال وقتی کسی آیۀ اول سورۀ مؤمنون(قد افلح المؤمنون) را به شکل «قد افلح الصالحون» تغییر دهد این به معنای آوردن آیه ای مشابه قرآن نیست. بلکه چنین متنی باید با توجه به معیارهای دیگر، مانند قرآن باشد.

معیارهای ماورایی، معیارهایی هستند که لازم است فرد به آگاهی هایی فراتر از معمول دست یابد تا وجود این معیارها در قرآن را حس کند (در صورت وجود این معیارها) و سپس با توجه به عدم وجود این معیارها در سایر متنها، آن را یک متن خارق العاده ارزیابی کند. به طور مثال اعتقاد بر این است که:

- چنین متنی باید حقایق عالم هستی را در خورد داشته باشد. یک انسان معمولی نمی تواند این شرط را برآورده کند، زیرا علم او محدود است. (همچنین یک انسان معمولی نمی تواند وجود این معیار را در قرآن بسنجد)
- بعضی بر این عقیده اند که چنین متنی باید تمام علوم را در بر داشته باشد. در مورد این که آیا تمام علوم در قرآن هست یا نه، بین علمای اسلامی اختلاف نظر هست. بعضی معتقدند که تمام علوم در قرآن در قرآن آورده شده و پیشوایان اسلام قادر به درک آن بوده اند، در حالی که برخی دیگر معتقدند که این علوم در "لوح محفوظ" هست که در قرآن به آن اشاره شده. به هر حال این موضوع توسط افراد عادی قابل بررسی نیست.
- چنین متنی باید راهنمایی انسان را به سمت کمال تضمین کند. بدیهی است که چنین تضمینی تنها از سوی فردی می تواند داده شود که حقایقی فراتر از انسانهای معمولی را بداند. و البته بررسی این معیار هم برای هر کسی ممکن نیست.

- و ...

در صورتی که ما می توانیم از معیارهای ماورایی استفاده کنیم که یا خودمان به درک بالایی رسیده باشیم و یا اینکه اسلام را با توجه به معیار دیگری قبول کرده باشیم (که در آن صورت می توانیم وجود چنین معیارهایی را در قرآن به صورت تعبدی بپذیریم). اما در این صورت ما نیازی به اثبات الهی بودن قرآن با استفاده از "تحدی" نخواهیم داشت.

پس بیایید ببینیم آیا معیارهای ملموس مثل فصاحت و بلاغت، می توانند توسط یک انسان برآورده شوند یا نه؟ در پست بعد به این موضوع خواهیم پرداخت.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ایرانی ، ats ، MohammadSadra

آغاز صفحه 7 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۱:۰۸, ۲۲/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/بهمن/۹۱ ۲۲:۲۰ توسط mamy007.)
شماره ارسال: #61
آواتار
HeartHeartHeartHeartHeartHeartHeartHeartHeartHeartHeart
يا علي(علیه السلام)
۲۲:۲۷, ۲۲/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #62
آواتار
جناب
mamy007
شما و علی اقا در یک سمت ماجرایید فقط کمی سو تفاهم حاصل شده .
یعنی منظورها بد گرفته شده و بد بیان گردیده است
موفق باشید
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: قلب ، mamy007
۲۳:۲۷, ۲۲/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/بهمن/۹۱ ۰:۰۱ توسط namekarbary.)
شماره ارسال: #63

(۲۲/بهمن/۹۱ ۱۶:۱۶)وحید110 نوشته است:  بنده ادعایی ندارم
ادعا را خداوند کرده

در چند آيه از آيات قرآن كريم دعوت به تحدّي و مبارزه طلبي شده است كه به آيات تحدّي معروفند و با بيان بسيار قاطع و صريح تمام جهانيان در همه زمانها و مكانها و كليه كساني را كه در پيوند آن با مبدأ جهان آفرينش ترديد داشتند را دعوت به مقابله به مثل كرده است

فَإِلَّمْ يَسْتَجِيبُوا لَكُمْ فَاعْلَمُوا أَنَّما أُنْزِلَ بِعِلْمِ اللَّهِ «و اگر آنها دعوت شما را نپذيرفتند بدانيد با علم الهي نازل شده».

پس اندرز ده كه تو به لطف پروردگارت نه كاهنى و نه دیوانه (29)
یا مى‏گویند شاعرى است كه انتظار مرگش را مى‏بریم [و چشم به راه بد زمانه بر اوییم] (30)
بگو منتظر باشید كه من [نیز] با شما از منتظرانم (31)
آیا پندارهایشان آنان را به این [موضعگیرى] وا مى‏دارد یا [نه] آنها مردمى سركشند (32)
یا مى‏گویند آن را بربافته [نه] بلكه باور ندارند (33)
پس اگر راست مى‏گویند سخنى مثل آن بیاورند (34)
آیا از هیچ خلق شده‏اند یا آنكه خودشان خالق [خود] هستند (35)
آیا آسمانها و زمین را [آنان] خلق كرده‏اند [نه] بلكه یقین ندارند (36)
آیا ذخایر پروردگار تو پیش آنهاست‏یا ایشان تسلط [تام] دارند (37)
آیا نردبانى دارند كه بر آن [بر شوند و] بشنوند پس باید شنونده آنان برهانى آشكار بیاورد (38)

(47) هر گاه ( پیش از فرستادن پیامبری ) مجازات و مصیبتی بر اثر اعمالشان به آنان می رسید ، می گفتند: «پروردگارا! چرا رسولی برای ما نفرستادی تا از آیات تو پیروی کنیم و از مؤمنان باشیم؟!»

(48) ولی هنگامی که حقّ از نزد ما برای آنها آمد گفتند: «چرا مثل همان چیزی که به موسی داده شد به این پیامبر داده نشده است؟!» مگر بهانه جویانی همانند آنان ، معجزاتی را که در گذشته به موسی داده شد ، انکار نکردند و گفتند: «این دو نفر [ موسی و هارون ] دو ساحرند که دست به دست هم داده اند ( تا ما را گمراه کنند ) و ما به هر دو کافریم»؟!

(49) بگو: «اگر راست می گویید ، کتابی هدایت بخش تر از این دو از نزد خدا بیاورید ، تا من از آن پیروی کنم!»

(50) اگر این پیشنهاد تو را نپذیرند ، بدان که آنان تنها از هوسهای خود پیروی می کنند! و آیا گمراهتر از آن کس که پیروی هوای نفس خویش کرده و هیچ هدایت الهی را نپذیرفته ، کسی پیدا می شود؟! مسلّماً خداوند قوم ستمگر را هدایت نمی کند!
(51) ما آیات قرآن را یکی پس از دیگری برای آنان آوردیم شاید متذکّر شوند!
(52) کسانی که قبلًا کتاب آسمانی به آنان داده ایم به آن [ قرآن ] ایمان می آورند!

(53) و هنگامی که بر آنان خوانده شود می گویند: «به آن ایمان آوردیم اینها همه حق است و از سوی پروردگار ماست ما پیش از این هم مسلمان بودیم!»

(54) آنها کسانی هستند که بخاطر شکیباییشان ، اجر و پاداششان را دو بار دریافت می دارند و بوسیله نیکیها بدیها را دفع می کنند و از آنچه به آنان روزی داده ایم انفاق می نمایند.
آنها مى‏گويند: «او به دروغ اين (قرآن) را (به خدا) نسبت داده (و ساختگى است)!» بگو: «اگر راست مى‏گوييد، شما هم ده سوره ساختگى همانند اين قرآن بياوريد; و تمام كسانى را كه مى‏توانيد -غير از خدا- (براى اين كار) دعوت كنيد!» (13)

و اگر آنها دعوت شما را نپذيرفتند، بدانيد (قرآن) تنها با علم الهى نازل شده; و هيچ معبودى جز او نيست! آيا با اين حال، تسليم مى‏شويد؟
(14)

يا مى‏گويند آن را به دروغ ساخته است بگو اگر راست مى‏گوييد سوره‏اى مانند آن بياوريد و هر كه را جز خدا مى‏توانيد فرا خوانيد (38)
بلكه چيزى را دروغ شمردند كه به علم آن احاطه نداشتند و هنوز تاويل آن برايشان نيامده است كسانى [هم] كه پيش از آنان بودند همين گونه [پيامبرانشان را] تكذيب كردند پس بنگر كه فرجام ستمگران چگونه بوده است (39)

و اگر در باره آنچه بر بنده خود ( پيامبر) نازل كرده‏ايم شك و ترديد داريد ،( دست كم) يك سوره همانند آن بياوريد; و گواهان خود را - غير خدا - براى اين كار، فرا خوانيد اگر راست مى‏گوييد! (23)

پس اگر چنين نكنيد - كه هرگز نخواهيد كرد - از آتشى بترسيد كه هيزم آن، بدنهاى مردم (گنهكار) و سنگها ( بتها) است، و براى كافران، آماده شده است!
(24)

۱. ↑ طور/سوره۵۲، آیه۳۴-۳۳.
۲. ↑ قصص/سوره۲۸، آیه۵۰-۴۹.
۳. ↑ هود/سوره۱۱، آیه۱۴-۱۳.
۴. ↑ یونس/سوره۱۰، آیه۳۸.
۵. ↑ بقره/سوره۲، آیه۲۳.
۶. ↑ بقره/سوره۲، آیه۲۴.
آفرین، این به مبارزه طلبیدنه. و نه اثبات.

همون طور که گفتم اثباتت به فلان دلایل غلطه و کار نمی کنه. من هم هر وقت ادعای مخالف کردم دلیل می آرم.

مگه این که دیگه نخواهیم منطقی بمونیم و از دیگران توقع داشته باشیم به قوری چای اثبات نشده مون ایمان بیارند که اون بحثش جداست.

به هر حال این دفعه خواستی ادعا کنی اثبات جامع و کاملی بیار. حداقل فکر کن روش، شاید بتونی اثبات بهتری پیدا کنی... Wink

موفق باشی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mamy007
۰:۰۴, ۲۳/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #64
آواتار
سلام
ببین یک مثال دیگه می زنم
فرض کن در میانه جنگ ، یک نفر بیاد و نعره بزنه ، هر کس می تونه بیاد با من بجنگه ، و هیچ کس هم جرآت مبارزه باهاش رو نداشته باشه ، این جا به نظر شما نمی شه گفت تمام افراد دشمن یا می ترسیدند بجنگند (خود رو در اون حد نمی دیدند)؟اون وقت فرض کن این مبارز بیشتر از هزار سال منتظر حریف باشه و کسی از دشمن باهاش مبارزه نکنه ، مثلا فرض کن اسکندر هنوز هم زنده باشه ، و کسی جرات نکنه باهاش بجنگه ، شما باشی ، قبول نمی کنی اسکندر قوی ترین فرد (روحی و جسمی) هست؟
در ضمن ، قرآن برخلاف تصور شما ، یک بار قدرت خودش رو اثبات کرده ، و با معجزاتش (مثل پیش گویی ها ، و مسائل علمی) و این که تا به حال بزرگترین ادبا نتونستند بهش اشکالی وارد کنند ، حقانیت خودش رو نشون داده.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mamy007 ، namekarbary
۰:۰۶, ۲۳/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/بهمن/۹۱ ۰:۱۱ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #65
آواتار
گویا متوجه نشدی من هم در باره تحدی توضیح میدادم!!
اقای فرهاد خان مبنای تحدی رو خواست . شما که نه مخالفی و نه ادعایی داری اینجا چه میکنی؟!!
در ضمن وقتی کسی نتونه مثل قران رو بیاره تحدی کامل میشه و نتیجه اینه که بشر یا هر کسی که خدا به مبارزه فرا خوانده از اوردن کتابی چون قران عاجزه .

فَإِلَّمْ يَسْتَجِيبُوا لَكُمْ فَاعْلَمُوا أَنَّما أُنْزِلَ بِعِلْمِ اللَّهِ «و اگر آنها دعوت شما را نپذيرفتند بدانيد با علم الهي نازل شده».

اگر این پیشنهاد تو را نپذیرند ، بدان که آنان تنها از هوسهای خود پیروی می کنند! و آیا گمراهتر از آن کس که پیروی هوای نفس خویش کرده و هیچ هدایت الهی را نپذیرفته ، کسی پیدا می شود؟! مسلّماً خداوند قوم ستمگر را هدایت نمی کند!

و اگر آنها دعوت شما را نپذيرفتند، بدانيد (قرآن) تنها با علم الهى نازل شده; و هيچ معبودى جز او نيست! آيا با اين حال، تسليم مى‏شويد؟ (14)

نتیجه این که قران الهی است
در ضمن این نوع کنایه زدن و حرف زدن یعنی اینکه میخواهید بگید من وحید 110 بیسوادم . اگر همین رو بفمید کلا خیالتون راحت میشه . خودم میگم . لازم نیست بیای اینقدر اینجا پیچ و تاب بخوری
الان کلا حرف حساب شما چیه؟ اثبات اعجاز قران؟! این تاپیک نوشته مبنای تحدی!
دقیقا چی میخوای بگی و چی رو میخوای ثابت کنی؟!!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: قلب
۰:۲۹, ۲۳/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/بهمن/۹۱ ۰:۳۵ توسط namekarbary.)
شماره ارسال: #66

(۲۳/بهمن/۹۱ ۰:۰۴)دل خسته نوشته است:  سلام
ببین یک مثال دیگه می زنم
فرض کن در میانه جنگ ، یک نفر بیاد و نعره بزنه ، هر کس می تونه بیاد با من بجنگه ، و هیچ کس هم جرآت مبارزه باهاش رو نداشته باشه ، این جا به نظر شما نمی شه گفت تمام افراد دشمن یا می ترسیدند بجنگند (خود رو در اون حد نمی دیدند)؟اون وقت فرض کن این مبارز بیشتر از هزار سال منتظر حریف باشه و کسی از دشمن باهاش مبارزه نکنه ، مثلا فرض کن اسکندر هنوز هم زنده باشه ، و کسی جرات نکنه باهاش بجنگه ، شما باشی ، قبول نمی کنی اسکندر قوی ترین فرد (روحی و جسمی) هست؟
در ضمن ، قرآن برخلاف تصور شما ، یک بار قدرت خودش رو اثبات کرده ، و با معجزاتش (مثل پیش گویی ها ، و مسائل علمی) و این که تا به حال بزرگترین ادبا نتونستند بهش اشکالی وارد کنند ، حقانیت خودش رو نشون داده.
دل خسته، این همون اثبات قبلی شماست که من هم پذیرفتم. گفتم فقط ناکامله که تو پستای قبل توضیح دادم که فکر می کنم هنوز هم وارده.

(۲۳/بهمن/۹۱ ۰:۰۶)وحید110 نوشته است:  گویا متوجه نشدی من هم در باره تحدی توضیح میدادم!!
اقای فرهاد خان مبنای تحدی رو خواست . شما که نه مخالفی و نه ادعایی داری اینجا چه میکنی؟!!
در ضمن وقتی کسی نتونه مثل قران رو بیاره تحدی کامل میشه و نتیجه اینه که بشر یا هر کسی که خدا به مبارزه فرا خوانده از اوردن کتابی چون قران عاجزه .

اگر این پیشنهاد تو را نپذیرند ، بدان که آنان تنها از هوسهای خود پیروی می کنند! و آیا گمراهتر از آن کس که پیروی هوای نفس خویش کرده و هیچ هدایت الهی را نپذیرفته ، کسی پیدا می شود؟! مسلّماً خداوند قوم ستمگر را هدایت نمی کند!

و اگر آنها دعوت شما را نپذيرفتند، بدانيد (قرآن) تنها با علم الهى نازل شده; و هيچ معبودى جز او نيست! آيا با اين حال، تسليم مى‏شويد؟ (14)

نتیجه این که قران الهی است
در ضمن این نوع کنایه زدن و حرف زدن یعنی اینکه میخواهید بگید من وحید 110 بیسوادم . اگر همین رو بفمید کلا خیالتون راحت میشه . خودم میگم . لازم نیست بیای اینقدر اینجا پیچ و تاب بخوری
الان کلا حرف حساب شما چیه؟ اثبات اعجاز قران؟! این تاپیک نوشته مبنای تحدی!
دقیقا چی میخوای بگی و چی رو میخوای ثابت کنی؟!!
من به خاطر خودت گفتم وحید.
مشکل غلط بودن اثباتت نیست. (بالاخره هر کسی تو یه زمینه کمبود اطلاعات داره)
مشکلت اینه که حرفت با دلایل عقلی رد شد، اما باز تنها کاری که می کنی تکرار حرف خودته.

ضمنا اعجاز قرآن هم دلیل بر الهی بودن قران نیست (تاپیک سوال بزرگ)
۰:۳۶, ۲۳/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #67
آواتار
نقل قول: مشکلت اینه که حرفت با دلایل عقلی رد شد، اما باز تنها کاری که می کنی تکرار حرف خودته.

حرف من چی بود ؟

با کدوم دلیل رد شد ؟

حرف شما چیه؟
۰:۳۹, ۲۳/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/بهمن/۹۱ ۰:۴۳ توسط namekarbary.)
شماره ارسال: #68

اصلا به من چه........................

(۲۳/بهمن/۹۱ ۰:۳۶)وحید110 نوشته است:  حرف من چی بود ؟

با کدوم دلیل رد شد ؟

حرف شما چیه؟
این سوالی بود که من چند ساعت پیش ازت پرسیدم. که خب جواب روشنیم به من ندادی...

اگه می خواستی اثبات کنی که بشر عاجزه از مثل قرآن آوردن که جوابت داده شد.
اگه می خواستی بگی که این مورد نیاز به اثبات نداره که باز هم جوابت داده شد.
اگه چیز دیگه ای هم گفتی که من الان حضور ذهن ندارم.
موفق باشی
۰:۴۳, ۲۳/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #69
آواتار
نقل قول: اگه می خواستی اثبات کنی که بشر عاجزه از مثل قرآن آوردن که جوابت داده شد.
خوب جواب چی بود ؟
تا حالا که عاجز بوده
هر وقت مثل قران اوردن ما هم میریم میشویم پیرو اون کتاب جدید
من که ندیدم چیزی رد بشه
۰:۴۸, ۲۳/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/بهمن/۹۱ ۰:۵۱ توسط namekarbary.)
شماره ارسال: #70

(۲۳/بهمن/۹۱ ۰:۴۳)وحید110 نوشته است:  خوب جواب چی بود ؟
تا حالا که عاجز بوده
هر وقت مثل قران اوردن ما هم میریم میشویم پیرو اون کتاب جدید
من که ندیدم چیزی رد بشه
ببین من پیشنهاد می کنم برگردی بحث رو دوباره بخونی. اگه اشکالی یا حرف تازه ای بود در خدمتم.
فکر می کنم بحث ها واضحه و نه وقت و نه حوصله دور باطل و بحث های تکراری و آب دوغ خیاری رو هم ندارم.

http://forum.bidari-andishe.ir/thread-23536-page-6.html
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا