|
نظم چیست ؟ (همفکری )
|
|
۰:۴۷, ۷/فروردین/۹۲
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
به نام خدا
دوستان مدتیه ذهنم مشغول اینه که نظم چیست ؟!! خیلی هم روش فکر کردم . میخوام به بنده کمک کنید ببینیم نظم چیست و چه تعریفی داره ؟ چطور میشه نظم رو از بی نظمی تشخیص داد؟ بعد برسیم به اینکه نظم میتونه خالق رو اثبات کنه؟ با تشکر فراوان التماس دعا |
|||
|
| آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۲:۱۶, ۲۰/فروردین/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/فروردین/۹۲ ۷:۰۸ توسط namekarbary.)
شماره ارسال: #31
|
|||
|
|||
|
تعریف های متفاوتی از نظم شده. (یا بی نظمی، چون خیلی وقتا نظم از رو بی نظمی تعریف می شه). در بین اینا من اونی رو پسندیدم که چهار تا ویژگی رو پشتیبانی می کرد:
1- نسبی بودن: همون طور که بحثشو کردین یک چیز می تونه از نظر یک نفر منظم و از نظر یک نفر نامنظم باشه. 2- کمی بودن: که به ما امکان می ده بگیم چی از چی منظم تره، به جای این که بگیم چی منظمه و چی نامنظم. 3- جامع بودن: یعنی بتونیم نظم هر چیز حقیقی یا انتزاعی رو اندازه بگیریم. 4- تو یه گستره ای از علوم کاربرد داشته باشه. قبل از این که یک کلمه ازش بگم، دوست دارم نظرتونو در مورد نظم این موارد بدونم. توی دو رشته ی بیتی: "10101010" "11001100" یا دو مصرع شعر ساده مثل: "الا یا ایها الساقی ادر کاسا و ناولها" "که عشق آسان نمود اول ولی افتاد مشکلها" سوال اینه که، بر اساس تعاریف تا اینجا ارائه شده یا به نظر شما کدوم یکی از این دو مصرع/رشته منظم هستن؟ یا کدوم یکی منظم تر هستن؟ یا لطفا کلا در موردش بحث کنید. چون من بیشتر مشتاقم نظر شما رو بدونم. |
|||
|
|
۹:۴۷, ۲۰/فروردین/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/فروردین/۹۲ ۹:۵۹ توسط omidman.)
شماره ارسال: #32
|
|||
|
|||
(۱۱/فروردین/۹۲ ۹:۲۹)سید ابراهیم نوشته است: ببینید سخن در این جاست: سید ابراهیم عزیز وجود قانون(حکم بدون تغییر) رو نشونه نظم دونستن که نشونه خوبیه. آیا چیزی وجود داره که قانون نداره و منظمه؟ یا نظمی داریم که در پسش قانونی نباشه؟ پس چون هر چیزی تو دنیا قانون داره پس دنیا منظمه. و وجود قانون هم نیازمند یک وضع کننده است که "خداست". (۲۰/فروردین/۹۲ ۲:۱۶)namekarbary نوشته است: تعریف های متفاوتی از نظم شده. (یا بی نظمی، چون خیلی وقتا نظم از رو بی نظمی تعریف می شه). در بین اینا من اونی رو پسندیدم که چهار تا ویژگی رو پشتیبانی می کرد: هرکدام بر اساس یک تعریف و هدفی که ما داریم، منظم تره اگه نظم رو تقارن یا همسان بودن بدونیم(هدف تقارن یا همسانی باشه)، رشته بیتی منظمتره. اگه نظم رو وزن و قافیه و آرایش آوایی بدونیم (هدف وزن شعری باشه) دو مصراع منظمتره. |
|||
|
|
۲۲:۳۲, ۲۳/فروردین/۹۲
شماره ارسال: #33
|
|||
|
|||
(۲۰/فروردین/۹۲ ۹:۴۷)omidman نوشته است: سید ابراهیم عزیز وجود قانون(حکم بدون تغییر) رو نشونه نظم دونستن که نشونه خوبیه.خب من منظورم مقایسه بین دو رشته و بین دو مصرع بود. حالا این "تقارن" یا "همسانی" چی هستن. اونا رو چه جوری تشخیص می دیم؟ |
|||
|
|
|
|
| 1 میهمان |