کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 3 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
کبوتر با کبوتر، باز با باز!
۱۶:۵۵, ۲۴/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/بهمن/۹۱ ۱۶:۵۹ توسط میثاق.)
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

[تصویر: 1_121.jpg?1358250111]

مرد زشتكار جز زن زشت كردار و یا شرک گرا را به همسرى نمى گیرد و زن زشتكار و بى عفت را نیز جز مرد زشتكار و شرک گرا به همسرى نمى گیرد ...

«
الْخَبِیثَاتُ لِلْخَبِیثِینَ وَ الْخَبِیثُونَ لِلْخَبِیثَاتِ وَالطَّیِّبَاتُ لِلطَّیِّبِینَ وَالطَّیِّبُونَ لِلطَّیِّبَاتِ أُوْلَئِكَ مُبَرَّؤُونَ مِمَّا یَقُولُونَ لَهُم مَّغْفِرَةٌ وَرِزْقٌ كَرِیمٌ»[1]؛

زنان پلید (از نظر فساد اعتقاد و اخلاق و عمل) براى مردان پلید، و مردان پلید براى زنان پلیدند (به اقتضاى جاذبه ذاتى نارى همدیگر را مى یابند) و زنان پاك (از فساد اعتقاد و اخلاق و عمل) براى مردان پاك، و مردان پاك براى زنان پاكند (طبق جاذبه فطرى نورى یكدیگر را مى یابند) آنها از آنچه (دیگران به تهمت درباره آنان) مى گویند پاک و منزه اند، براى آنها آمرزش و روزیى گرانمایه (در دنیا و آخرت) است.

1
- از دو امام راستین حضرت امام باقر (علیه السلام) و امام صادق (علیه السلام) نیز روایت شده است؛ و این دو بزرگوار برآنند كه آیه مورد بحث بسان این آیه است كه مى فرماید:

«الزّانى لا ینكح الاّ زانیة او مشركة و الزانیة لا ینكحها الاّ زان او مشرك...»[2]؛

مرد زشتكار جز زن زشت كردار و یا شرك گرا را به همسرى نمى گیرد و زن زشتكار و بى عفت را نیز جز مرد زشتكار و شرك گرا به همسرى نمى گیرد...

آرى! آیه مورد بحث، نظیر آیه اى است كه ترسیم گردید و این آیه هنگامى فرود آمد كه گروهى بر آن شدند كه با زنان آلوده دامان پیمان زندگى مشترك ببندند و خدا با فروفرستادن آیه مورد بحث، آنان را از این كار هشدار داد و این را كارى ناپسند شمرد.

«وَالْطَّیِّبَاتُ لِلطَّیِّبِینَ وَالطَّیِّبُونَ لِلطَّیِّبَاتِ»؛

و در برابر آنها، زنان پاك و پاكدامن نیز از آن مردان پاك، و مردان پاك و درستكار براى زنان پاكدامن هستند.

«اُولئِكَ مُبَرَّءُونَ مِمَّا یَقُولُونَ»؛

این زنان و مردان پاك و پاكدامن از نسبتهاى ناروایى كه پلیدان به آنها مى دهند بركنارند.

2- ذرّه اى كه در همه ارض و سماست جنس خود را همچو كاه و كهرباست
ناریان مر ناریان را جاذبند نوریان مر نوریان را طالبند

3-
«خبیثات
» و «خبیثون» اشاره به زنان و مردان آلوده دامان است، به عكس «طیبات» و «طیبون» كه به زنان و مردان پاكدامن اشاره مى كند و ظاهرا منظور از آیه همین است، زیرا قرائنى در دست است كه معنى اخیر را تائید مى كند:

این آیات به دنبال آیات افك و همچنین آیه «الزانى لا ینكح الا زانیة او مشركة و الزانیة لا ینكحها الا زان او مشرك و حرم ذلك على المؤ منین» آمده و این تفسیر هماهنگ با مفهوم آن آیات است.

از این گذشته همسران پیامبران و امامان در آغاز كار حتى كافر و بى ایمان هم نبودند و گاه بعد از نبوت به گمراهى كشیده مى شدند كه مسلما آنها نیز روابط خود را مانند سابق با آنها ادامه نمى دادند

4-
آیا این یك حكم تكوینى است یا تشریعى بدون شك قانون
«نوریان مر نوریان را طالبند» و «ناریان مر ناریان را جاذبند» و ضرب المثل معروف «كند همجنس با همجنس پرواز»
و همچنین ضرب المثلى كه در عربى معروف است: «السنخیة علة الانضمام» همه اشاره به یک سنت تكوینى است.

پاسخ به یک پرسش

در اینجا سؤالى مطرح است و آن اینكه در طول تاریخ یا در محیط زندگى خود گاه مواردى را مى بینیم كه با این قانون هماهنگ نیست، به عنوان مثال در خود قرآن آمده است كه همسر نوح و همسر لوط زنان بدى بودند و به آنها خیانت كردند[3] و در مقابل، همسر فرعون از زنان با ایمان و پاكدامنى بود كه گرفتار چنگال آن طاغوت بى ایمان گشته بود[4]. در مورد پیشوایان بزرگ اسلام نیز كم و بیش نمونه هائى از این قبیل دیده شده است كه تاریخ اسلام گواه آن مى باشد.

در پاسخ علاوه بر اینكه هر قانون كلى استثناهائى دارد باید به دو نكته توجه داشت:

1 - در تفسیر آیه گفتیم كه
منظور اصلى از «خباثت» همان آلودگى به اعمال منافى عفت است و «طیب» بودن نقطه مقابل آن مى باشد، به این ترتیب پاسخ سؤال روشن مى شود، زیرا هیچیك از همسران پیامبران و امامان به طور قطع انحراف و آلودگى جنسى نداشتند، و منظور از خیانت در داستان نوح و لوط جاسوسى كردن به نفع كفار است نه خیانت ناموسى. اصولا این عیب از عیوب تنفر آمیز محسوب مى شود و مى دانیم محیط زندگى شخصى پیامبران باید از اوصافى كه موجب نفرت مردم است پاک باشد تا هدف نبوت كه جذب مردم به آئین خدا است عقیم نماند.

2 - از این گذشته همسران پیامبران و امامان در آغاز كار حتى كافر و بى ایمان هم نبودند و گاه بعد از نبوت به گمراهى كشیده مى شدند كه مسلماً آنها نیز روابط خود را مانند سابق با آنها ادامه نمى دادند، همانگونه كه همسر فرعون در آغاز كه با فرعون ازدواج كرد به موسى ایمان نیاورده بود، اصولاً موسى هنوز متولد نشده بود، بعداً كه موسى مبعوث شد ایمان آورد و چاره اى جز ادامه زندگى تواءم با مبارزه نداشت مبارزه اى كه سرانجامش شهادت این زن با ایمان بود.

به نظر شما آیا همین یک دلیل برای جواب سوال قبلی از آیه 5 سوره مائده و آیه 25 سوره نساء كافی نیست؟

آیا كمترین آسیب دوستیهای قبل از ازدواج ایجاد شك و تردید نسبت به یكدیگر در ابراز عشق و علاقه واقعی نیست؟

چند درصد از طلاق ها به خاطر عدم اعتماد زوجین یه یكدیگر اتفاق می افتد؟

آیا این آمار مورد قبول شما هست:
«بیشترین آمار طلاق مختص زوج هایی است كه دوستی های قبل از ازدواج و خیابانی داشته اند.» ؟

-=-=-=-=-=-=-=-

پی نوشت ها :
[1] (سوره نور، آیه 26)
[2] (سوره نور، آیه 3)
[3] (سوره تحریم،ل آیه 10)
[4] (سوره تحریم، آیه 11)

یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ELENOR ، faateme-313 ، مجید املشی ، محب الزهرا ، شهیدطیبه واعظی ، Fatemeee ، Hadith ، Havbb 110 ، netlog36 ، جویای حقیقت ، انديشه نو ، joseffist ، حفیظ ، meshkat ، مفقود الاثر ، شیدا ، mahdiar313 ، parisan ، fatemeh ، بیداری اندیشه ، معرفت نفس ، مرهم ، ويانا مبين نژاد ، ztb ، فاطمه خانم ، درست پسند ، N.Mahdavian
۲۰:۴۰, ۲۴/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #2
آواتار
یه مطلبی که هست اینه نمیدونم فکرکنم الانم تاحدی همه میدونن یاشنیدن که بعضی ازافرادمیگن دخترایی که دردوران

مجردیشون آرایش میکنن یاخیلی ببخشیددوست پسردارندزودترازدواج میکنن تااوناییکه سعی میکنن حدودرورعایت کنن...

من فکرمیکنم ایناتاثیرمیذاره به خصوص روی دخترخانوما....حالااونی که خیلی براش اهمیت داره دین ودنیاش خب طرفش نمیره ولی

اونیکه جنبه ش کمتره یاکشیده میشه به این راه یاروی افکاش تاثیرمیذاره....

من الان دور وبرخودم دارم دخترخانومیکه همکلاسی من دردانشگاه هست ((چون زیادباهم صمیمی نیستیم))ولی الان عقدکرده

درحالی که همسرش قبل ازازدواج دوستش بوده ...

خب شمابیایداینومقایسه کنیدبادختری که حفظ عفاف داره...به نظرتون چه تاثیری روش میذاره....منظورم به اونایی هست که

شایدتحملشون کمترباشه

الان متاسفانه جوجامعه داره به طرفی کشیده میشه که دختران پاک ومحجبه کمتربهشون توجه میشه برای ازدواج ....منظورم

هم ازمحجبه چادری یامانتویی بودن نیست..فقط صرف محجبه بودن.

خب این یه نوع آسیب هست به فرهنگ اسلامی وشکستن حدودشرعی ولی واقعاچطوری بایدبعضی ازافرادروقانع کرد که

آرایش یادوست پسرداشتن برای ازدواج به هیچ عنوان پسندیده نیست...واگه خانومی درچهاچوب احکام شرعی خودش زندگی کنه میتونه به ازدواج کردن وپیداکردن همسرموردعلاقش امیدوارباشه؟؟؟؟؟؟؟((امیدوارم سختش نکرده باشمSmile))
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجید املشی ، netlog36 ، جویای حقیقت ، montazer 128 ، joseffist ، مفقود الاثر ، maryam 135 ، mahdiar313 ، در جستجوی سختی ، mohaddese ، معرفت نفس
۲۱:۱۸, ۲۴/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #3

من به آیه قرآن ایمان دارم ولی امروزه همه چی برعکس شده دخترای نجیب و با ایمانی رو می شناسم که همه خواستگاراشون غیر مومنن یا زنانی با ایمانی که به خاطر مردای بی ایمانشون از راه به در می شن به هر حال چه می شه کرد.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: جویای حقیقت ، montazer 128 ، مفقود الاثر ، Fatemeee ، mahdiar313 ، معرفت نفس
۱۱:۴۳, ۲۵/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #4
آواتار
منم این ایاتو شنیدم ولی چرا الان برعکسه؟من خیلیا رو می شناسم که اصلا
دخترای خوب ونجیبی نبودن ولی خب طرفشون خیلی خوب از اب دراومده
و به نظر پاک تر از دختره میاد البته خب هیشکی از باطن طرف خبر نداره ولی
از طرفی الان اکثرا افراد بادوستاشون ازدواج می کنن من که اکثر دوستام
اینجورین!شاید این ایات و روایات تو جامعه امروز ما مصداق واقعی نداشته باشه
چون به قول اون دوستمون جو جامعه جوری شده که دخترای بی حجاب یا حتی
بدحجاب بیشتر مورد توجه همه هستن دقت کردین توی اکثر فیلما خانومای بدبختی
که هزارتا مشکل دارن چادرین ولی کسایی که به همه جا میرسن و خب یه شخصیت عالی دارن تیپ شون چادری نیست! این انقدر جاافتاده که اکثرا افراد فکر
میکنن که کسایی که خیلی با وضع افتضاحی میان بیرون حتما باید خیلی پولدارباشن یاحتی شخصیتشون از اون خانوم محجبه چادری بالاترو بیشتره این به وضوح در برخورد ادما دیده میشه کافیه به طور همزمان یه خانوم چادری و یه خانوم با وضع معمولی مانتویی حتی! وارد یه مغازه بشن و اونوقته که می بینین تفاوت برخوردهارو!!!!!!!!!! البته این فقط توی اینجور جاها نیست ها حتی توی مراکز فرهنگی مون مثل دانشگاهها ،ببینید استادا یا حالا هرجایی از دانشگاه که کار داشته باشین ببینید کدوم تندتر کارش راه می افته البته برداشت اشتباه نشه منظورم اون احترامیه که خب به خانومای محجبه کمتر میذارن حالا احترام که هیچ مسخره نکنن!!! متاسفانه یه جوری برخورد میشه ادمایی مث من که هنوز درست حسابی خودشونم فلسفه حجابشونو نفهمیدن از هرچی چادرو حجابه سیرمیشن!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Fatemeee ، mahdiar313 ، معرفت نفس
۱۲:۰۲, ۲۵/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #5
آواتار
به نام الله جل جلاله

سلام

اجازه میخوام ضمن احترام به خانمهایی که احیانا این مطلب رو میخونن منم یه نظری دارم .

ببینید من خواستگاری دختر خانمی , بقول معروف امروزی و اینکه خیلی هم حجاب نداشت رفتم .
( تقصر من چیه Dodgy نمیدونستم خیلی متعهد نیست )

فقط در مورد اخلاقم پرسید . در پایان فقط موقعی که دید من پایبند دینم هستم کنار کشید .( البته با کلی اهانت و اینکه خیلیهاتون دین دارید و خیلی کارام میکنید و غیره و غیره )

اشکم اونروز دراومد ! فقط بدلیل اینکه گفتم اهل مشروب نیستم . گفتم اهل مخدر جات نیستم , خانم محترمه , بسیار بهم لطف کرد !! شست و گذاشت کنار .

اما نکته اینکه : فقط از اخلاقم پرسید و از دینم .

خلاصه رفتیم خواستگاری یک خانم بسیار متدین .

پدر خانواده بدون حتی دانستن اسم من اولین سوالش این بود : شما شغل استخدامی رسمی دولتی دارید ؟Sad

رفتم داخل اتاق تا خصوصی با دختر خانم متدین صحبت کنم .

پرسید : حقوقت چقدره ؟Dodgy ماشین داری ؟

از اتاق اومدیم بیرون : مادر دختر خانم پرسید : از خودتون خونه دارید ؟Dodgy

باورتون نمیشه ! فقط چیزایی پرسیدن که همه اش مربوط به پول میشد ! دست آخر هم اون خانواده متدین !! بعلت نداشتن ماشین Sad مخالف ازدواج بودن .

در هرحال . دینداری به خیلی چیزاست . اینقدر همه چیز برعکس شده که اگه خود منم بدونم کسی دینداره , راستش ازش میترسم !!!

دین شده یک دکان ! خدا کنه منو شما اینگونه نباشیم .

بهرحال کسی که واقعا با خدای خودش معامله کنه و واقعا سر قرارش بمونه و مسلمان باشه ( به معنی حقیق )

مطمئن باشید در حالیکه آفتاب و مهتاب ندیدتش و با حجاب هم هست , بهترینها میان سراغش , چه دختر و چه پسر .

اتفاقا من همیشه معیارم برای انتخاب , حجابه اما عجیبه که بارها دیدم که حجاب فقط یه دکان برای بعضیها شده .

هز همه گی معذرت میخوام . منظور نظرم با سروران گرامی در این تاپیک نیست . اما تجربه امو که خودم دیدم , براتون ذکر کردم . Blush

باید بدونید که طرف مقابل بجز حجاب , به چیزیای دیگه ای هم توجه میکنه . که شاید شما ندونید . اما با ارتقا خودمون میتونیم

به همون وعده های الهی نزدیک بشیم . انشاالله .

آرزوی سعادت برای همتون دارم .Big Grin
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ساقی ، لیلا ، sadegh-a ، Fatemeee ، شیدا ، شیدا ، mahdiar313 ، در جستجوی سختی ، mohaddese ، سجاد313 ، معرفت نفس ، montazer 128
۱۳:۲۵, ۲۵/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #6
آواتار
نقل قول:الان متاسفانه جوجامعه داره به طرفی کشیده میشه که دختران پاک ومحجبه کمتربهشون توجه میشه برای ازدواج

شدیدا با این حرف مخالفم
شما فقط چند مورد دور و بر خودتون رو دیدید
خیلی ها رو میشناسم که دنبال دختر خوب و با ایمان هستند و حتی اونهایی که زیاد معتقد نیستند ترجیه میدهند با ادم با ایمان ازدواج کنند .
در ضمن یکی از دلایل بالای طلاق همین روابط غیر شرعی و ظاهر و باطن های غیر الهی است

یا حق
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: UNNAMED ، None ، joseffist ، ساقی ، ELENOR ، Fatemeee ، مفقود الاثر ، مجید املشی ، شیدا ، Mohammad Trust ، mahdiar313 ، parisan ، درست پسند
۲۰:۵۴, ۲۵/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #7
آواتار
(۲۵/بهمن/۹۱ ۱۳:۲۵)وحید110 نوشته است:  شدیدا با این حرف مخالفم
شما فقط چند مورد دور و بر خودتون رو دیدید
خیلی ها رو میشناسم که دنبال دختر خوب و با ایمان هستند و حتی اونهایی که زیاد معتقد نیستند ترجیه میدهند با ادم با ایمان ازدواج کنند .
در ضمن یکی از دلایل بالای طلاق همین روابط غیر شرعی و ظاهر و باطن های غیر الهی است

یا حق
سلام
بله تجربیات هرکس بادیگری تفاوت داره...ولی اگه دقت کنید((حداقل اینی که من میبینم)) اون خانومی که کمترمقیده به دینش زودترازدواج میکنه نمیگم خانومای محجبه نمیتونن ازدواج کنن ..خیرمنظوربنده اینه که الان ازدواج برای خانومای محجبه سخت ترشده

چون الان خیلی ببخشیدازطرف بعضی ازآقایون هم میبینیم که طرزتفکری که درباره ی همسرشون دارن مثلاطرف دوست داره وقتی زن میگیره بتونه زنشو نشون بده ...نمیدونم متوجه منظورم میشیدیاخیر...الان توی مهمانی های زنانه اگه بریدکاملامیبینیدکه متاسفانه
بیشتربرای ازدواج فرزندشون به تیپ وقیافه وآرایش طرف نگاه میکنن اگه دختره یه کم جلوی خودشوبگیره وبه قولی حدودرورعایت کنه خیلی ببخشیدمیگن امله....ایناروواقعاتجربه کردم...منظوربنده همین هست....الان اگه بخوان برای پسری زن بگیرن نگاه میکنن به اینکه ببینن آیادختره سروشکلش خوبه ؟؟؟اخلاق وایمان میره دردرجات بعدی که متاسفانه بازهم ایمان دردرجات پایین ترقرارمیگیره...چون اینارودارم میبینم خدمتتون عرض کردم وگرنه همه ی ماتجربیات متفاوتی داریم...
یه سوال دارم ازدوستان
الان اولین کاری که میکنن برای ازدواج فرزندپسر((منظورم اولین ملاک هست))نگاه به ظاهرطرف هست یااخلاق وایمانش؟به نظرمن اگه دختره خیلی خوشگل وخوب بودبعدمیرن سراغ اخلاق وایمانش....ولی خب دوستان هم نظربدن خوبه..
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mahdiar313 ، معرفت نفس
۲۳:۴۱, ۲۵/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #8
آواتار
با توجه به اینکه شما دلیلی اماری چیزی برای اثباتش ندارید . و حتی با دیده و شنیده های خیلی از دوستان هم متفاوته بنده نمیتونم به هیچ وجه قبول کنم حرفتون رو
همه میدمنند روی دختر محجبه با ایمان خیلی بیشتر میشه حساب کرد و قابل اعتماد تره .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حفیظ ، joseffist ، Fatemeee ، aboutorab ، mahdiar313 ، معرفت نفس
۰:۲۵, ۲۶/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #9
آواتار
آخه من چطوری به شماآماربدم برادرگرامی؟
من که گفتم این بستگی داره به تجربیات افرادکه درمحیط خودشون دارندومن الان درمحیط خودم این رومی بینم که دخترای محجبه براشون ازدواج سخت شده((خداروشکرمن خودم ازلحاظ حجاب مشکلی ندارم ومجبه هستم ولی این مسائل رومی بینم))............وگرنه من نگفتم دخترای محجبه کمتربهشون اعتمادمیشه ....به هرحال این مسئله ای بودکه به ذهنم رسیدتامطرحش کنم ودیدگاههای افرادهم قطعاتاثیرمیپذیره نسبت به نوع بینشی که به مسائل دارن وهم چنین محیطی که دارن دراون زندگی میکنند....
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mahdiar313 ، nafas22 ، معرفت نفس
۰:۴۳, ۲۶/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #10
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام خدمت همه ی مهدی یاوران و مهدی باوران گرامی
برادر وحید110 این مسئله ای رو که خواهر موعود49 میگن شاید از این طریق درست باشه که :
خانوم هایی که کمتر مقید هستن بیشتر خودشونو در دید عمومی قرار میدن و این مسئله براشون مهم نیست و این دلیل میشه تا شاید زودتر به نتیجشون برسن و در عوض خواهران با حجاب و غیرتیمون (که هیچ وقت این وضع رو عملی که نمیکنند هیچ حتی در مخیله خودشون هم جا نمیدن ) به علت حجبشون اصلا خودشونو برای نمایش دادن آماده نمیکنن و شاید فکر کنین این مسئله باعث میشه تا دیرتر به ازدواج برسن
اما خواهر موعود گرامی آیا شما آمار طلاق این ازدواج هایی که قبلا دختر و پسر با هم دوست بودن و دارین حالا یه سری هم آمار طلاق به بچه مذهبی ها بزنین
شاید یه دلیل اینکه خواهران محترم مذهبیمون دیر ازدواج میکنن(که تعدادشون زیاد هم نیست) خانواده باشه و اگه از خودشون سوال کنین مطمئنن معیارهای دیگه ای واسه ازدواج دارن
در پناه خدا
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: معرفت نفس
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا