|
ویژگیهای زن نمونه در اسلام+دستورالعملی برای یافتن این همسر
|
|
۱۱:۵۳, ۲۱/فروردین/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/فروردین/۹۲ ۲۳:۱۶ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام این دستور العملی است که از امیرالمومنین صادر شده است و مورد امضای ایشان است برای آقایانی که می خواهند همسری نیکو اختیار کنند. تلویحاً ویژگیهای یک زن ایده آل هم در این دستور العمل از منظر اسلام و خداوند ذکر شده است که یک زن نمونه در اسلام از منظر خدا چه ویژگیهایی باید داشته باشد: أَخْبَرَنَا عَبْدُ اللَّهِ أَخْبَرَنَا مُحَمَّدٌ حَدَّثَنِي مُوسَى قَالَ حَدَّثَنَا أَبِي عَنْ أَبِيهِ عَنْ جَدِّهِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِيهِ عَنْ جَدِّهِ عَنْ عَلِيٍّ علیه السلام قَالَ: مَنْ أَرَادَ مِنْكُمُ التَّزْوِيجَ فَلْيُصَلِّ رَكْعَتَيْنِ وَ لْيَقْرَأْ فِيهِمَا فَاتِحَةَ الْكِتَابِ وَ يس فَإِذَا فَرَغَ مِنَ الصَّلَاةِ فَلْيَحْمَدِ اللَّهَ تَعَالَى وَ لْيُثْنِ عَلَيْهِ وَ لْيَقُلْ اللَّهُمَّ ارْزُقْنِي زَوْجَةً وَدُوداً وَلُوداً شَكُوراً غَيُوراً إِنْ أَحْسَنْتُ شَكَرَتْ وَ إِنْ أَسَأْتُ غَفَرَتْ وَ إِنْ ذَكَرْتُ اللَّهَ تَعَالَى أَعَانَتْ وَ إِنْ نَسِيتُ ذَكَّرَتْ وَ إِنْ خَرَجْتُ مِنْ عِنْدِهَا حَفِظَتْ وَ إِنْ دَخَلْتُ عَلَيْهَا سَرَّتْنِي وَ إِنْ أَمَرْتُهَا أَطَاعَتْنِي وَ إِنْ أَقْسَمْتُ عَلَيْهَا أَبَرَّتْ قَسَمِي وَ إِنْ غَضِبْتُ عَلَيْهَا أَرْضَتْنِي يَا ذَا الْجَلَالِ وَ الْإِكْرَامِ هَبْ لِي ذَلِكَ فَإِنَّمَا أَسْأَلُكَهُ وَ لَا آخُذُ إِلَّا مَا مَنَنْتَ وَ أَعْطَيْتَ وَ قَالَ مَنْ فَعَلَ ذَلِكَ أَعْطَاهُ اللَّهُ مَا سَأَل مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل، ج14، ص: 218 مولا علی علیه السلام فرمودند: هر کس بخواهد ازدواج کند، پس دو رکعت نماز بخواند و در هر رکعت بعد از فاتحه سوره ی یاسین بخواند و بعد از نماز خدا را حمد سپاس بگوید و این دعا را بخواند: اللَّهُمَّ ارْزُقْنِي زَوْجَةً وَدُوداً وَلُوداً شَكُوراً غَيُوراً إِنْ أَحْسَنْتُ شَكَرَتْ وَ إِنْ أَسَأْتُ غَفَرَتْ وَ إِنْ ذَكَرْتُ اللَّهَ تَعَالَى أَعَانَتْ وَ إِنْ نَسِيتُ ذَكَّرَتْ وَ إِنْ خَرَجْتُ مِنْ عِنْدِهَا حَفِظَتْ وَ إِنْ دَخَلْتُ عَلَيْهَا سَرَّتْنِي وَ إِنْ أَمَرْتُهَا أَطَاعَتْنِي وَ إِنْ أَقْسَمْتُ عَلَيْهَا أَبَرَّتْ قَسَمِي وَ إِنْ غَضِبْتُ عَلَيْهَا أَرْضَتْنِي يَا ذَا الْجَلَالِ وَ الْإِكْرَامِ هَبْ لِي ذَلِكَ فَإِنَّمَا أَسْأَلُكَهُ وَ لَا آخُذُ إِلَّا مَا مَنَنْتَ وَ أَعْطَيْتَ خدایا روزی ام کن همسری بسیار مهربان که فرزند آور باشد و بسیار سپاسگزار باشد و غیور باشد و اگر به او نیکی کردم شکرگزار باشد و اگر نسبت به او بدی کردم مرا ببخشاید و اگر تو را یاد کردم مرا در این کار یاری دهد و اگر ذکر تو را فراموش کردم مرا به یادت بیاندازد و اگر از نزد او خارج شدم (شأن و اموال و حقوق مرا) حفظ کند و اگر بر او وارد شدم مرا شاد سازد و اگر به او امر کردم مرا اطاعت کند و اگر بر او قسم خوردم بپذیرد قسمم را و اگر براو غضب کردم مرا از خود راضی کند یا خدای صاحب جلال و اکرام ببخش به من آن را که همانا از تو مسئلت دارم چنین همسری را و امید دارم که از سر منتت به من اعطا کنی چنین همسری را و حضرت فرمود: هر کس چنین کند اعطا می کند خدا به او آنچه را که درخواست نموده است [size=x-large] |
|||
|
|
۱۲:۲۴, ۲۱/فروردین/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/فروردین/۹۲ ۱۵:۴۸ توسط احمد110.)
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام دست شما درد نکنه خوش به سعادت کسی که در زندگی مو به مو دستورات اولیاء خدا رو گوش کنه ما در سوره نور آیه 26 داریم که خدا میفرمایند زن خوب برای مرد خوب مرد بد برای زن بد مرد خوب برای زن خوب و زن بد برای مرد بد البته این موضوع هم مثل خیلی چیز های دیگه توفیق میخواهد البته که خیلی ها توفیقش رو پیدا نمیکنن مثل یزید ملعون که از امام سجاد (علیه السلام) راهی برای توبه خواست و امام نماز غفیله رو به او گفت که هرگز توفیق خواندنش رو پیدا نکرد من خوندم دعا کنید خدا قسمتم کنه صلوات اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم یا امام صادق (علیه السلام) |
|||
|
|
۱۲:۴۷, ۲۱/فروردین/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/فروردین/۹۲ ۱۲:۴۸ توسط یا صاحب الزمان.)
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
(۲۱/فروردین/۹۲ ۱۱:۵۳)علی 110 نوشته است: بسم الله الرحمن الرحیمبسم الله الرحمن الرحیم سلام فدای حضرت بشوم ان شاء الله . ممنون که کلام نورانی حضرت (علیه السلام) را نقل کردید برای ما . هر وقت سخنان حضرت (علیه السلام) را میخوانم دلم شاد و قلبم نورانی میشود . فقط سوالی که دارم این هست که حضرت (علیه السلام) ویژگی های مرد خوب برای همسری یک زن را بیان نفرموده اند ؟ دوست دارم بدانم که حضرت در این زمینه چه ویژگی هایی را بیان فرموده اند . با تشکر |
|||
|
|
۱۷:۴۸, ۲۱/فروردین/۹۲
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
نقل قول: واضح است که زنی که صفتهایی مخالف صفات ذکر شده را داشته باشد، مصداق زنی است که بدترین ویژگی ها را از منظر خدا و اسلام دارد.با این حرفتان موافق نیستم .فرزند آور باشد: شاید یه زن بیچاره فرزند آور نباشه دلیل نیست که این بدترین ویژگی از نظر خدا و اسلام باشه. |
|||
|
|
۱۷:۵۲, ۲۱/فروردین/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/فروردین/۹۲ ۱۷:۵۳ توسط Fatemeee.)
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
(۲۱/فروردین/۹۲ ۱۲:۴۷)یا صاحب الزمان نوشته است: بسم الله الرحمن الرحیمسلام...متقابلا مردان هم بایدهمیناروداشته باشن!منتهی به جزاون فرزندآوری
|
|||
|
|
۲۰:۰۵, ۲۱/فروردین/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/فروردین/۹۲ ۲۰:۲۳ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
(۲۱/فروردین/۹۲ ۱۷:۴۸)mahdi2012 نوشته است: با این حرفتان موافق نیستم موافق بودن یا نبودن شما چیزی را عوض نمی کند دوست من در روایت از رسول خدا داریم که از نا میمونی زن این است که نازا باشد! یعنی این ویژگی، خصیصه ی مطلوبی نیست از نظر اسلام! نقص است و اسلام توصیه کرده حتی الامکان به سراغ زنی بروند که فرزند آور باشد مثل اینکه یک مردی هم عقیم باشد این هم جزو ویژگیهای نامطلوب است از نظر اسلام یا توان جنسی به هر طریق نداشته باشد این کمال نیست نقص است حال معنای این حرف این نیست که اسلام گفته با نازا ازدواج نکن!!!!!!!!!!!!!!!! گفته این نقص است و بهتر است با کسی ازدواج کنی که فرزند آور باشد!!!!!!!!!!!!!!! خیلی ساده است بقای نسل به فرزند آوری است و هم بر طبق روایات و هم بر طبق شواهد علمی وراثت اثر دارد حالا اینکه یک مرد یا زن مومن بخواهد نسلش گسترش پیدا کند و تداوم داشته باشد چیز مطلوبی است از نظر اسلام و اسلام میگه از کمالات و محسنات یک زن این است که فرزند آور باشد و آن را جزو ویژگیهای مثبت زن قرار داده و ناباروری زن را جزو نقایص آن که می تواند اثرات نامطلوب جانبی دیگری هم در زندگی مشترک داشته باشد یک جستجوی ساده ختی در تحقیقات علمی بکنید زنان نابارور درصد افسردگی و بیماری های روحی که در نتیجه ی آن به دنبالش گرفتار در بیماری های جسمی هم میشه بسیار بالاتر است از کسانی که در شرایط یکسان بارور هستند و آن نقص را ندارند احساسی نباید برخورد کرد منطق روشنی دارد این کلام امیرالمومنین و رسول خدا! (۲۱/فروردین/۹۲ ۱۷:۵۲)Fateme135 نوشته است: سلام...متقابلا مردان هم بایدهمیناروداشته باشن!منتهی به جزاون فرزندآوری نه مطلقاً در اسلام به طور مثال تبعیت مرد از زن امری ناپسند است ولی برای زن امری پسندیده و از مهمترین وظایف زن نسبت به شوهر به طور مثال یکی از مهمترین ویژگیهایی که مرد باید نسبت به زنش داشته باشد این استکه با او مدارا کند! یا به طور مثال یکی از مهمترین ویژگیهای که مرد خوب از نظر اسلام این است که اگر در امر معاش خداوند برای مرد توسعه قرار داد مرد هم بیش از پیش خانواده اش را متنعم کند؛ اما این مسئله اصلاً برای زن موضوعیت ندارد چرا که اموال زن تماماً برای خود زن هست و زن هیچ وظیفه ای در قبال دخل و خرج منزل ندارد یا یکی از تأکیدات اسلام و از ویژگیهای یک مرد خوب از منظر اسلام این است که مرد ابراز محبت زبانی داشته باشد حتماً به همسرش!!!!! اما این تأکید به این شکل نسبت به زن نشده است!!!!!!! چرا؟ چون اثری که کلام یک مرد در گفتن دوستت دارم به همسرش دارد بسیار متفاوت است با اثر همین کلام که از زبان زن به شوهرش گفته شود و این را نتنها اسلام برش تأکید دارد بلکه روانشناسی هم آن را تأیید میکند! و.... مرد و زن در رسیدن به درجات کمال تفاوتی ندارد اما بنا به تفاوت هایی که در خلقتشان دارند مسیرشان در رسیدن به این کمالات در برخی موارد متفاوت است!!!!! یعنی برای هر یک در برخی موارد حقوق و در عین حال وظایف متفاوتی اسلام معین کرده که رسیدن به کمالشان در گرو انجام آن وظایف بعضاً متفاوت است!!!!!!!!!! |
|||
|
|
۲۰:۵۹, ۲۱/فروردین/۹۲
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
یعنی بهتر است یک زنی که نازا است متظر بماند تا یک مرد عقیم به خاستگاریش بیاید؟
اصلا مرد که نمیداند طرف نازا است یا نه و همچنین زن نمیداند. بر فرض هم اگر بدانند نمیگویند. بیچاره این دسته آدما. |
|||
|
|
۲۱:۰۶, ۲۱/فروردین/۹۲
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
دربحث اینکه یه زن نازاهست این مورددست خودش نبوده که اسلام اون روناپسندبدونه...شماازویژگی صحبت کردید..ویژگی چیزی هست که فردداره ومیتونه اون روتغییربده ولی نازابودن زن چیزی هست خدابرای اون شخص مقدرکرده...آیاخداوندچیزی روکه برای شخصی مقدرکرده حکم به ناپسندبودن اون میکنه؟؟...اگه اینجوری باشه که عدل خدانقض میشه چون اون زن بایدغصه ی این چیزیکه خدابهش داه به عنوان بدترین ویژگی روبخوره وبپذیره درصورتیکه خودش دراون دخالتی نداشته.
|
|||
|
|
۲۱:۱۰, ۲۱/فروردین/۹۲
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
نقل قول:دربحث اینکه یه زن نازاهست این مورددست خودش نبوده که اسلام اون روناپسندبدونه...شماازویژگی صحبت کردید..ویژگی چیزی هست که فردداره ومیتونه اون روتغییربده ولی نازابودن زن چیزی هست خدابرای اون شخص مقدرکرده...آیاخداوندچیزی روکه برای شخصی مقدرکرده حکم به ناپسندبودن اون میکنه؟؟...اگه اینجوری باشه که عدل خدانقض میشه چون اون زن بایدغصه ی این چیزیکه خدابهش داه به عنوان بدترین ویژگی روبخوره وبپذیره درصورتیکه خودش دراون دخالتی نداشته.منم همینو میخواستم بگم. لطفا یه جواب قانع کننده بدین؟هنگ کردم. |
|||
|
|
۲۳:۴۴, ۲۱/فروردین/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/فروردین/۹۲ ۰:۰۴ توسط مهسا110.)
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
علی 110 نوشته است: واضح است که زنی که صفتهایی مخالف صفات ذکر شده را داشته باشد، مصداق زنی است که بدترین ویژگی ها را از منظر خدا و اسلام دارد همونطور که هممون میدونیم آدما تو دعا هاشون چیزای خوب و کامل از خدا میخوان . امیرالمومنین قربونشون برم هم تو این دعا توصیه کردن که چیزای خوب وکامل از خدا بخواید.(همونطور که آقای علی 110 به طور کامل توضیح دادن.) دوستان با جمله آخر که اگه اشتباه نکنم جزء دعا نیست مشکل دارند ،نه با خود دعا. که کاملا به جاست. |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| این حرف قرآن است...مردان و زنان بیهمسر خود را همسر دهید... | Admirer | 70 | 27,532 |
۲۰/مهر/۹۴ ۲۳:۵۸ آخرین ارسال: السا |
|
| سال جدید،با همسر یا بی همسر؟ | Ali#59 | 329 | 156,715 |
۲۵/اسفند/۹۳ ۰:۲۴ آخرین ارسال: مجتبی110 |
|
| یافتن همسر مناسب ؛ چگونه؟ | soheyl68 | 48 | 19,987 |
۲۸/تیر/۹۳ ۱۲:۵۶ آخرین ارسال: دل خسته |
|
| مادران نمونه | آلاله | 7 | 4,699 |
۱۵/مهر/۹۲ ۲۰:۲۵ آخرین ارسال: aboutorab |
|

.