کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
گفتگو پیرامون علوم هیئت و نجوم(اموزش)
۹:۱۱, ۳/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/فروردین/۹۲ ۲۲:۱۵ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #1
آواتار
(۳/بهمن/۹۰ ۸:۴۷)وحید110 نوشته است:  دلیل نحوست شاید به دلیل تاثیر افلاک بر زمین باشد .
در این روزها نوع قرار گرفتن زمین در مدارات افلاکی و موقعیتش با ماه . تاثیرات خاصی را پدید می اورد
مثل اینکه میفرمایند در روز های قمر در عقرب از اقدام به بعضی از اعمال بپرهیزید

سلام.ببخشید اطلاع دارید که چرا برای بعضی از روزها اصطلاع قمر در عقرب به کار رفته؟ریشه این نامگذاری از کجاست؟
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: خادمة الزهرا ، mhvvhm

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۶:۵۵, ۳/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۳/بهمن/۹۰ ۱۷:۰۰ توسط جویای حقیقت.)
شماره ارسال: #11

نقل قول:تاریخ روز عاشورای واقعی
روز عاشورای واقعی یازدهم مهر ماه (میزان)است با حساب ما ه های شمسی.اما دهم محرم الحرامر را که معروف است بنا به امر حضرات معصومین روز شهادت می دانیم.

بسم الله الرحمن الرحيم
سلام دوست عزيز :
تاريخ عاشوراي واقعي 21 مهر ماه سال شمسي هستش . اين رو از قبل توسط يكي از تاريخدانهاي بزرگ شهرمون شنيدم . امروز هم كه مطلب شما رو خوندم متوجه شدم كه اشتباه نوشتيد . با اين حال قبل از اينكه اين مطلب رو بنويسم باز يه بار ديگه توي اينترنت گشتم و خيال خودم رو راحت كردم . لينك منبع رو هم براي شما ميذارم كه شك تون برطرف بشه .
[/font]
[font=B Mitra]
در پناه الله
يا مهدي مدد
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یا صاحب الزمان ، mhvvhm ، یاران مهدی
۲۱:۰۷, ۳/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۳/بهمن/۹۰ ۲۲:۰۲ توسط یا صاحب الزمان.)
شماره ارسال: #12
آواتار
(۳/بهمن/۹۰ ۱۴:۴۲)وحید110 نوشته است:  انگار دوستان اصلا نمیخونند چی نوشته شده !!!

خدمت شما که عرض کردم ماه بین زمین و صورت فلکی عقرب قرار میگیرد . یا هر سه در یک راستا مثل خسوف ولی به جای خورشید ان صورت فلکی خواهد بود
این عکس شما هم مربوط به بروج است .
مثلا دب اکبر و اصغر و .. صورت فلکیند
این شکل شما میشود برج سرطان یا عقرب که ماه ۳۰ روز در ان میماند در حالی که ایام قمر در عقرب هر ماه ۲ تا ۴ روز است . بنابرین برج سرطان و صورت فلکی سرطان با هم فرق دارند

در واقع قمر هنگام گردش دور زمین به مدت چند روز در هر ماه از دید افراد داخل زمین بر صورت فلکی عقرب منطبق میشود
در پناه خدا

بنده هم خدمت شما عرض کردم ممکن است ...
اون هم یک سخن رانیست . شما فقط اون قسمت مربوط به طالع بینی و پیشگویی رو گوش بفرمایید . بقیش تخصصیه و شما متوجه نمیشید .
اگر هم میخواهید در مورد هیءت مطالعه کنید بفرمایید تا حدود ۶۰ ساعت سخن رانی و یکی ۲ تا کتاب بهتون معرفی کنم

در مورد حدیث هم باید ۸ تا فاکتور مورد توجه قرار بگیره که یکیش موقعیت بیان و فرد مورد نظر است ...

یک تاپیکی علی۱۱۰ در این مورد ایجاد کرده بود (حدیث ) خیلی خوب بود نمیدونم ایا ادامه داد...

سلام.پست 19 شمارو هنوز بنده نخوندم.داشتم پست 17 شما رو مطالعه می کردم.یه سری سوال داشتم:
1.این شکلی که شما می فرماییید بنده ارسال نکردم.جناب vavp.لطف کردن ارسال فرمودن.که خیلی ازشون ممنونم.چون باعث شدن تفاوت برج و صورت فلکی رو متوجه بشیم.
2.بنده تا قبل از این فکر می کردم برج با صورت فلکی یکی هست.به همین دلیل فکر کردم منظور شما از این توضیحات این شکل باید باشه. که فرمودید خیر. که اصلا برج با صورت فلکی تفاوت دارن.و یه توضیحاتی فرمودید.که تا حدودی متوجه شدم.چون خدمت شما عرض کردم بنده مبتدی هستم فعلا در این زمینه .و خیلی علاقه دارم به این مسائل ولی متاسفانه نمی دونستم از چه طریق و چگونه باید شروع کنم.خیلی خوشحالم از این بابت که گویا شما اطالاعات زیادی در این زمینه دارید و می تونید ادم رو راهنمایی کنید.فقط راستش بعضی جاها خیلی سخت صحبت می کنید که اگه نمی فهمم عذر می خوام.
3.سخنرانی رو هم که گذاشته بودید دانلود کردم.خیلی مطالب خوبی فرمودند ولی تخصصی.همون اولش رو که گوش دادم دیدم مسائل تخصصیه و رها کردم.البته بحث طالع رو گوش دادم خیلی خیلی جالب بود که از روی طالع یک ادام میشه پی برد چه جور ادمی هست اون ادم.البته کلی سوال تو ذهنم ایجاد شد ولی برای کسی که اولین باره داره راجع به این مسئله مطلب گوش میده بسیار جالب بود.ممنونم.
4.بنده خیلی علاقه مند هستم به این مسائل.اگه لطف کنید اون 60 تا سخنرانی و اون کتاب ها رو معرفی کنید لطفا اگه زحمتی نیست براتون.
5.بعد اون 7تا فاکتور بقیه که تو حدیث باید بهش توجه بشن چی هستن که راجع به بهش صحبت می کنید؟لطفا بفرمایید.
6.اون تاپیکی که می فرمایید جناب اقای علی 110 ایجاد کردن کجا هست که بهش مراجعه کنیم؟لطفا ادرسش رو ذکر بفرمایید.

پست 19 تون رو هم مطالعه کردم.
1.مرسی از بابت سخنرانی ها و معرفی کتاب.الان در حال دانلود هستم.
2.راستش خیلی فهمیدن صحبت هاتون سخته.Huhمثلا دایرة البروج یعنی چی؟که البته تو اون سخنرانی اولیه که تخصصی هم بود از "دایره منطقة البروج" صحبت می کردن که فرمودن منطقه حرکت ستاره های ثوابت هست.و گویا داشتن روی تخته یه سری دوایر و شکل می کشیدن که چون فایل صوتی بود درک مطالب رو دشوارتر می کرد.
3.بعد حرکت تقدیمی یعنی چی؟تو همون سخنرانی می فرمودن "حرکت اولی حرکت به خلاف توالیه و حرکت ثانیه حرکت به توالیه!"که راستش اصلا نفهمیدم.Blush
4.اینکه انقدر روزهای قمر در عقرب مهم هست چرا کسی این روزها رو برای ما مشخص نکرده؟اگه انقدر روی سلامتی انسان مهم هستند این روزها که اون وقت خیلی باید بهشون توجه بشه؟چرا تو تقویم ما این روزها مشخص نشده؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، ترنم وحیدی ، یاران مهدی
۲۲:۳۵, ۳/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #13
آواتار
سلام
خوب در بعضی تقویم های قدیمی قوانین نجومی ذکر شده که البته نجوم با هیئت متفاوته ...

در مورد دایره عظیمه منطقه مدار حرکت خورشید است که داریره عظیمه ایست که بر روی زمین یا فلک هشتم رسم میشود

حرکت اولی حرکت ظاهریست که به دید فردی ساکن در زمین میاد و از مشرق به مغرب است

حرکت ثانیه حرکت واقعی است که زمین حرکت میکند و از مغرب به مشرق است

توالی هم یعنی حرکت واقعی که ثانیه هست .
ببینید مقدمات هیئت رو همون سخن رانی ها عالی هست . هم زمان هندسه در سطح مستدیر رو هم یاد میده ولی متاسفانه سوتی هست .

کتاب هم مطمئنا چیزی سر در نمیارید !
مگر اینکه همین سخن رانی رو 67 قسمتش رو گوش بدید .

حضرات علامه که کتب رو مینوشته ان به زبان تخصصی است .
همین سخن رانی برای شروع توصیه میشود . خیلی ساده و مکرر همه چی رو شرح میده .

اون رو گوش بدید کتاب علامه هم تهیه کنید که خیلی خوبه .
اگر هم مشکلی داشتید بفرمایید .

فعلا مدتی نیستم .

یا علی (علیه السلام)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یا صاحب الزمان ، یاران مهدی
۲۳:۴۶, ۳/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #14
آواتار
الان که در حال دانلود سخنرانی ها هستم.حدود 9تاش دانلود شده.راستش خیلی برام جالب هست که یه عالم دینی داره مباحث نجوم رو تدریس میکنه و در این جور مسائل تخصص داره.این باعث شده احترام این قشر از جامعه در نظرم خیلی بیشتر بشه.
سعی می کنم خوب به این سخنرانی ها گوش بدم.چون خیلی وقته که دنبال این جور مسائل هستم.خدا رو صد هزار مرتبه شکر می کنم که امکانش فراهم شد.البته به لطف شما.امیدوارم هر جا که هستید موفق باشید.چند وقت دیگه ان شاء اللّه قرار برم مشهد پابوس امام رضا.بنده از حدود 5,6سالگی موفق به زیارت ایشون نشدم.از اون دوران هم هیچی به خاطرم نمی اد.و این در اصل اولین زیارت با درک کامل من هست که خیلی عجیب غریب برام از طرف دانشگاه جور شده.اولین کسی که تو این زیارت دعا خواهم کرد شما خواهید بود.حالا اگه پیغامی یا دل نوشته ای دارید بگید تا به حضرت برسونم؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، یاران مهدی
۰:۱۴, ۴/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۴/بهمن/۹۰ ۰:۱۶ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #15
آواتار
نقل قول:راستش خیلی برام جالب هست که یه عالم دینی داره مباحث نجوم رو تدریس میکنه و در این جور مسائل تخصص داره.

متاسفانه جامعه ما برداشت بدی از این قشر دارند
حضرت علامه حسن زاده در کلیه علوم ریاضی و هندسه . علوم غریبه فزیک و حدود 175 تا علم تخصص دارند . در نجوم و فلسفه و بعضی از علوم در دنیا بینظیر هستند
بسیاری از علومی که در غرب تازه دارند بهش میرسند توسط همین قشر بوجود امده .

در علومی که از ائمه رسیده کاملترین مسایل دیده میشه
حیف و 2 صد حیف که ما حتی از وجود این علوم و این علما بی خبریم .

همین علامه حسن زاده دروی رو تدریس میکنند که در دنیا کسی نمیتونه تدریس کنه . در غرب و شرق ...
یا علی (علیه السلام)
بعد از شنیدن این سخن رانی ها نظرتون و دیدتون به دین و دنیای اطرافتون چند پله رشد خواهد داشت .

مطمئن باشید این روزی معنوی رو خدا نصیبتون کرده و حتما شاکرش باشید

یا حق
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یا صاحب الزمان ، خادمة الزهرا ، ترنم وحیدی ، حسن.س. ، یاران مهدی
۰:۳۳, ۴/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/آذر/۹۱ ۲۱:۴۸ توسط یا صاحب الزمان.)
شماره ارسال: #16
آواتار
(۴/بهمن/۹۰ ۰:۱۴)وحید110 نوشته است:  
نقل قول:راستش خیلی برام جالب هست که یه عالم دینی داره مباحث نجوم رو تدریس میکنه و در این جور مسائل تخصص داره.

متاسفانه جامعه ما برداشت بدی از این قشر دارند
حضرت علامه حسن زاده در کلیه علوم ریاضی و هندسه . علوم غریبه فزیک و حدود 175 تا علم تخصص دارند . در نجوم و فلسفه و بعضی از علوم در دنیا بینظیر هستند
بسیاری از علومی که در غرب تازه دارند بهش میرسند توسط همین قشر بوجود امده .

در علومی که از ائمه رسیده کاملترین مسایل دیده میشه
حیف و 2 صد حیف که ما حتی از وجود این علوم و این علما بی خبریم .

همین علامه حسن زاده دروی رو تدریس میکنند که در دنیا کسی نمیتونه تدریس کنه . در غرب و شرق ...
یا علی (علیه السلام)
بعد از شنیدن این سخن رانی ها نظرتون و دیدتون به دین و دنیای اطرافتون چند پله رشد خواهد داشت .

مطمئن باشید این روزی معنوی رو خدا نصیبتون کرده و حتما شاکرش باشید

یا حق

1.خیلی از مسائلی که گفتید تعجب کردم.اخه یک مقدار برای ادم عجیب هست که یه عالم دینی در زمینه فیزیک یا ریاضی متخصص باشه.و این که ایشون می تونند دروسی رو تدریس کنند که کسی نمیتونه از عهده تدریسشون بربیاد بر تعجبم بیش از پیش افزود و احترامشون رو دو صد چندان کرد. و فکر می کنم اینها همش به خاطر اطاعت از خداست که ایشون به چنین مقامی رسیدن.
2.می دونم این عنایات از جانب کی هست.این عنایات به خاطر این هست که بنده مدتی هست که محبت عجیبی به حضرت زهرا(سلام الله علیها) و امام عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) پیدا کردم.بخاطر اتفاقات عجیبی که داره تو زندگیم می افته همین جور دارم شاخ در می ارم.به خدای احد و واحد قسم که ائمه از حال تک تک ماها و کار هایی که انجام می دیم اگاه هستن.شهادت می دم که جز اللّه پروردگاری نیست و محمد مصطفی (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) اخرین وصّی او و علی مرتضی(علیه السلام) حجت او و تک تک امام هامون حجت های بر حق دیگر او هستند.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، حسن.س. ، یاران مهدی
۲۰:۳۹, ۷/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #17
آواتار
(۳/بهمن/۹۰ ۲۲:۳۵)وحید110 نوشته است:  ببینید مقدمات هیئت رو همون سخن رانی ها عالی هست . هم زمان هندسه در سطح مستدیر رو هم یاد میده ولی متاسفانه سوتی هست .

کتاب هم مطمئنا چیزی سر در نمیارید !
مگر اینکه همین سخن رانی رو 67 قسمتش رو گوش بدید .

حضرات علامه که کتب رو مینوشته ان به زبان تخصصی است .
همین سخن رانی برای شروع توصیه میشود . خیلی ساده و مکرر همه چی رو شرح میده .

اون رو گوش بدید کتاب علامه هم تهیه کنید که خیلی خوبه .
اگر هم مشکلی داشتید بفرمایید .

سپاس آفریننده گردان سپهر را که ماه و مهر را بر چهره ی مینای دیبای آن بسان دو عقربه ی صفحه ی ساعت نما معیار معرفت سمت قبله و آیت کسب و کار و میزان ماه و سال و تاریخ روزگار گردانیده است.
با عرض سلام .بنده درس های 1و2 رو گوش دادم.راستش هر درس به اندازه ی 10تا درس وقت می بره!شما مطمئن هستید که این دروس ابتدایی هست؟Smile اینها که خیلی سختن که!ولی بنده چون خیلی خیلی علاقه دارم هر طور شده به این دروس گوش میدم.مثلا درس 1 یک مقدار بی کیفیت بود,بنده 3,4بار فقط درس 1 رو گوش دادم.با این که مطالب سخت هست ولی نمی دانم چرا نمی توانم از کنارشان بگذارم! چند تا سؤال داشتم که می خواستم خواهش کنم جواب بدید.
1. منظور از"علوم غریبه" چه علومی است که استاد فرمودند:"تقریباً همه ی علوم غریبه به یک نحوی برمی گردند به ریاضیات."
2.استاد فرمودند:"رشته های ریاضی به نحو عمق تعبیر می شوند به علوم........ تعمیمی یا تمیمی؟بنده متوجه نشدم.البته بیشتر فکر می کنم فرمودند تمیمی.بعد یک مقدار راجع به تمیم یا تعمیم (که بنده متوجه نشدم)صحبت کردند که چون کیفیت ضعیف بود متوجه نشدم.لطفاً توضیح دهید.
2.اسم کتاب هایی رو هم که می فرمودند مشخص نبود.بعد بنده فکر می کنم باید کتاب رو تهیه کنم.چون گویا ایشون از روی کتاب تدریس می فرمایند.
3.استاد فرمودند:علم هیئت و هندسه شبیه به هم هستند.چرا؟یعنی متوجه شدم که هر دو تعمیمی یا تمیمی متصل هست.یعنی به غیر از این شباهت دیگری ندارند؟انگار استاد یک مطالبی می فرمودند.که باز متوجه نشدم.
عذر می خوام که خیلی سؤال پرسیدم.Blushاخه بنده علاقه فوق العاده ای به این مطالب دارم.خیلی هم برام زیبا هست که یک عالم دینی این مطالب رو تدریس می کند.تازه خیلی دوست دارم که با این مطالب به تفسیر ایاتی که در قرآن راجع به ماه و خورشید بیان شده برسم و همچنین چگونگی پیدا کردن قبله و زمان اذان و تنظیم تقویم.فهمیدن این مطالب باعث می شود که آدم در دین و اعتقادات دینی و بر حق بودن دین اسلام و تشیع استوارتر شود.ممنونم که این دروس را در اختیار ما قرار دادید.
۱۵:۲۲, ۹/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #18
آواتار
سلام.با عرض پوزش گویا بنده مقدمه رو گوش داده بودم.Blushسومین سخنرانی درس 1 بوده.میگم چرا انقدر سخت بود ها.نگو اصلا استاد درس رو آغاز نکرده بودن.ببخشید این سؤال هایی که بنده از خدمتتون پرسیدم رو به همشون در این سخنرانی ها می رسم؟
۱۵:۱۰, ۱۲/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #19
آواتار
توجه به سعد و نحس بودن ایام عاملى است براى توسل و توجه به ساحت قدس الهى و استمداد از ذات پاک پروردگار و همچنین تأکیدی است بر اینکه تنها یگانه خالق هستی بر همه امور آگاه بوده و فقط باید به او متوسل و از او یاری جست.
در سؤالی که مهر از دفتر آیت الله ناصر مکارم شیرازی در رابطه با سعد و نحس بودن ایام مطرح شد در پاسخ، بخشی از کتابی مورد اشاره قرار گرفت که یکصد و هشتاد سؤال و پاسخ در آن گردآوری شده است .
آیت الله مکارم شیرازی در رابطه با این کتاب نوشته است: هنگام نوشتن تفسیر نمونه (با کمک جمعى از فضلاء) سعى کردیم تمام سؤالاتی را که در کتب مفسران پیشین چون محل ابتلا نبوده، بى جواب مانده است و به ویژه آنچه مسئله روز بوده را مطرح کرده و به طور دقیق به پاسخگویی آن بپردازیم.
وی افزوده است: از آنجا که اطلاع همگان از پاسخ این سؤالات ضرورى به نظر مى رسید حجت الاسلام حسینى به اتفاق جمعى از فضلاى حوزه علمیه با تلاش فراوان سعى در جمع آورى این سؤال و جوابها از 27 جلد تفسیر نمونه و 10 جلد پیام قرآن و نظام بخشیدن به آنها کرده و در نتیجه یکصد و هشتاد سؤال و پاسخ مهم را گردآورى کردند.
سعد و نحس ایام
از نظر عقل محال نیست که اجزاء زمان با یکدیگر تفاوت داشته باشند، بعضى داراى ویژگیهاى نحوست و بعضى ویژگیهاى ضد آن، هر چند از نظر استدلال عقلى راهى براى اثبات یا نفى چنین مطلبى در اختیار نداریم، همین اندازه مى گوییم ممکن است ولى از نظر عقل ثابت نیست.
بنابراین اگر دلایل شرعى از طریق وحى که افقهاى وسیعترى را روشن مى سازد بر این معنى در دست داشته باشیم قبول آن نه تنها بى مانع بلکه لازم است.
آیات قرآن
در آیات قرآن تنها در دو مورد اشاره به "نحوست ایام" شده است: یکى در آیه 19 سوره قمر و دیگرى در آیه 16 سوره فصلت که درباره ماجراى قوم عاد سخن مى گوید در آنجا مى خوانیم: فارسلنا علیهم ریحاً صرصراً فى ایام نحسات: "مانند بادى سخت و سرد در روزهاى شومى بر آنها مسلط ساختیم."
و در نقطه مقابل، تعبیر "مبارک" نیز در بعضى از آیات قرآن دیده مى شود، چنانکه درباره شب قدر مى فرماید انا انزلناه فى لیلة مبارکة "، "ما قرآن را در شبى پر برکت نازل کردیم"
"نحس" در اصل به معنى سرخى فوق العاده افق است که آنرا به صورت "نحاس" یعنى "شعله آتش خالى از دود" در مى آورد، سپس به همین مناسبت در معنى "شوم" به کار رفته است.
به این ترتیب قرآن جز اشاره سربسته اى به این مسئله ندارد، ولى در روایات اسلامى به احادیث زیادى در زمینه "نحس و سعد ایام" برخورد مى کنیم که هرچند بسیارى از آنها روایات ضعیف است و یا احیانا آمیخته با بعضى روایات مجعول و خرافات است، ولى همه آنها چنین نیست، بلکه روایات معتبر و قابل قبولى در میان آنها بدون شک وجود دارد، چنانکه مفسران نیز در تفسیر آیات فوق بر این معنى صحه نهاده اند.
روایات
محدث بزرگ مرحوم علامه مجلسى نیز روایات فراوانى در بحارالانوار در این زمینه آورده است.
در روایات متعددى سعد و نحس ایام در ارتباط با حوادثى که در آن واقع شده است تفسیر شده، فى المثل در روایتى از امیرمؤمنان على(علیه السلام) مى خوانیم شخصى از امام(علیه السلام) درخواست کرد تا درباره روز "چهارشنبه" و فال بدى که به آن مى زنند و سنگینى آن، بیانى فرماید که منظور کدام چهارشنبه است؟ فرمود: "منظور چهارشنبه آخر ماه است که در محاق اتفاق افتد، و در همین روز "قابیل" برادرش "هابیل" را کشت... و خداوند در این روز چهارشنبه تندباد را بر قوم عاد فرستاد"
لذا بسیارى از مفسران به پیروى بسیارى از روایات آخرین چهارشنبه هر ماه را روز نحس مى دانند، و از آن تعبیر به "اربعاء لاتدور" مى کنند (یعنى چهارشنبه اى که تکرار نمى شود). در بعضى دیگر از روایات مى خوانیم که روز اول ماه روز سعد و مبارکى است چرا که آدم (علیه السلام) در آن آفریده شد، همچنین روز بیست و ششم چرا که خداوند دریا را براى موسى (علیه السلام) شکافت. یا این که روز سوم ماه روز نحسى است، چرا که آدم و حوا در آن روز از بهشت رانده شدند و لباس بهشتى از تن آنها کنده شد. یا این که روز هفتم ماه روز مبارکى است، چرا که نوح (علیه السلام) سوار بر کشتى شد (و از غرقاب نجات یافت).
یا اینکه در مورد نوروز در حدیثى از امام صادق(علیه السلام) مى خوانیم که فرمود: «روز مبارکى است که کشتى نوح (علیه السلام) بر جودى قرار گرفت، و جبرئیل بر پیامبر اسلام (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)نازل شد، و روزى است که على (علیه السلام) بر دوش پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)رفت بتهاى کعبه را شکست، و داستان غدیر خم مصادف با نوروز بود.
این گونه تعبیرات، در روایات فراوان است که سعد و نحس ایام را با بعضى از حوادث مطلوب، یا نامطلوب پیوند مى دهد، مخصوصاً در مورد روز عاشورا که بنى امیه به گمان پیروزى بر اهل بیت آن را روز مسعودى مى شمردند، و در روایات شدیداً از تبرک به آن روز نهى شده و حتى دستور داده اند که آن روز را روز ذخیره آذوقه سال و مانند آن نکنند بلکه کسب و کار را در آن روز تعطیل کرده و عملا از برنامه بنى امیه فاصله بگیرند مجموع این روایات سبب شده که بعضى مسئله سعد و نحس ایام را چنین تفسیر کنند که مقصود اسلام توجه دادن مسلمین به این حوادث است تا از نظر عمل خود را بر حوادث تاریخى سازنده تطبیق دهند و از حوادث مخرب و روش بنیانگذاران آنها فاصله گیرند.
این تفسیر ممکن است در مورد قسمتى از این روایات صادق باشد ولى در مورد همه آنها بطور حتم صادق نیست، چرا که از بعضى از آنها استفاده مى شود تأثیر مرموزى در بعضى ایام احیاناً وجود دارد که ما از آن آگاهى نداریم.
این نکته نیز قابل دقت است که بعضى در مسئله سعد و نحس ایام به اندازه اى راه افراط را پوئیده اند که به هر کارى مى خواهند دست بزنند قبلا به سراغ سعد و نحس ایام مى روند و عملاً از بسیارى فعالیتها باز مى مانند و فرصتهاى طلایى را از دست مى دهند. یا اینکه بجاى بررسى عوامل شکست و پیروزى خود و دیگران و استفاده از این تجربیات گرانبها در زندگى، گناه همه شکستها را به گردن شومى ایام مى اندازند، همانگونه که رمز پیروزیها را در نیکى ایام جستجو مى کنند!
این یکنوع فرار از حقیقت، و افراط در مسئله و توضیح خرافى حوادث زندگى است که باید از آن به شدت پرهیز کرد و در این مسائل نه گوش به شایعات میان مردم داد، نه سخن منجمان، نه گفته فالگیران، اگر چیزى در حدیث معتبر در این زمینه ثابت شود باید پذیرفت، وگرنه بى اعتنا به گفته این و آن باید خط زندگى را ادامه داد و با تلاش و سعى و کوشش محکم گام برداشت و از توکل بر خدا یارى جست و از لطف او استعانت خواست.
مسئله توجه به سعد و نحس ایام علاوه بر اینکه غالباً انسان را به یک سلسله حوادث تاریخى آموزنده رهنمون مى شود، عاملى است براى توسل و توجه به ساحت قدس الهى، و استمداد از ذات پاک پروردگار و لذا در روایات متعددى مى خوانیم که در روزهایى که نام نحس بر آن گذارده شده مى توانید با دادن صدقه و یا خواندن دعا و استمداد از لطف خداوند و قرائت بعضى آیات قرآن و توکل بر ذات پاک او به دنبال کارها بروید و پیروز و موفق باشید.
از جمله در حدیثى مى خوانیم که یکى از دوستان امام حسن عسکرى(علیه السلام) روز سه شنبه خدمتش رسید، امام فرمود: دیروز تو را ندیدم، عرض کرد: دوشنبه بود و من در این روز حرکت را ناخوش داشتم! فرمود: "کسى که دوست دارد از شر روز دوشنبه در امان بماند در اولین رکعت نماز صبح سوره هل اتى بخواند، سپس امام(علیه السلام) این آیه از سوره هل اتى را (که تناسب با رفع شر دارد) تلاوت فرمود: فوقاهم الله شر ذلک الیوم... "خداوند نیکان را از شر روز رستاخیز نگاه مى دارد او به آنها خرمى و طراوت ظاهر و خوشحالى درون عطا مى کند"
در حدیث دیگر مى خوانیم که یکى از یاران امام ششم(علیه السلام) از آن حضرت پرسید: آیا در هیچ روزى از روزهاى مکروه چهارشنبه و غیر آن سفر کردن مناسب است؟ امام(علیه السلام) در پاسخ فرمود: سفرت را با صدقه آغاز کن و آیة الکرسى را به هنگامى که مى خواهى حرکت کنى تلاوت کن" (و هر کجا مى خواهى برو)
در حدیث دیگرى نیز آمده است که یکى از یاران امام دهم على بن محمد الهادى (علیه السلام) مى گوید: خدمت حضرت(علیه السلام) رسیدم در حالى که در مسیر راه انگشتم مجروح شده بود و سوارى از کنارم گذشت و به شانه من صدمه زد و در وسط جمعیت گرفتار شدم و لباسم را پاره کردند، گفتم: خدا مرا از شر تو اى روز حفظ کند، عجب روز شومى هستى! امام فرمود: با ما ارتباط دارى و چنین مى گویى؟! و روز را که گناهى ندارد گناهکار مى شمرى؟
آن مرد عرض مى کند از شنیدن این سخن به هوش آمدم و به خطاى خود پى بردم، عرض کردم اى مولاى من، من استغفار مى کنم و از خدا آمرزش مى طلبم، امام(علیه السلام) افزود: روزها چه گناهى دارد که شما آنها را شوم مى شمرید هنگامى که کیفر اعمال شما در این روزها دامانتان را مى گیرد؟! راوى مى گوید: عرض کردم براى همیشه از خدا استغفار مى کنم و این توبه من است اى پسر رسول خدا. امام (علیه السلام) فرمود: این براى تو فایده اى ندارد، خداوند شما را مجازات مى کند به مذمت کردن چیزى که نکوهش ندارد، آیا تو نمى دانى که خداوند ثواب و عقاب مى دهد، و جزاى اعمال را در این سرا و سراى دیگر خواهد داد، سپس افزود: دیگر این عمل را تکرار مکن و براى روزها در برابر حکم خداوند کار و تأثیرى قرار مده"!
این حدیث پرمعنى اشاره به این است که اگر روزها هم تأثیرى داشته باشد به فرمان خدا است، هرگز نباید براى آنها تأثیر مستقلى قائل شد، و از لطف خداوند خود را بى نیاز دانست، ضمن اینکه نباید حوادثى را که غالباً جنبه کفاره اعمال نادرست انسان است به تأثیر ایام ارتباط داد و خود را تبرئه کرد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یا صاحب الزمان ، وحید110 ، mhvvhm ، ترنم وحیدی ، یاران مهدی
۲:۳۴, ۱۵/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/بهمن/۹۰ ۲:۵۵ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #20
آواتار
به نام خدا

با اینکه در این مورد مدارک موثقی پیدا نشد(پست اول ) و نویسنده تاپیک خواستار حذف ان شدند اما میتوان در مورد بقیه موضوعات مطرح شده مثل علم نجوم . هیئت یا اختر فزیک و اقتقادات قدما در مورد نجوم . احادیث وارده و ... صحبت کرد

یا حق
نقل قول:منظور از"علوم غریبه" چه علومی است
علومی که بیشتر به صورت راز نگه داشته میشده و به افراد خاصی اموزش داده میشود . مثل جفر . رمل و اوفاق و ...

نپرسید هم اینها چیست Wink

نقل قول:.اسم کتاب هایی رو هم که می فرمودند مشخص نبود

خیر لازم نیست
فعلا همین سخن رانی ها کفایت میکند

نقل قول:.استاد فرمودند:علم هیئت و هندسه شبیه به هم هستند.چرا؟یعنی متوجه شدم که هر دو تعمیمی یا تمیمی متصل هست.یعنی به غیر از این شباهت دیگری ندارند؟انگار استاد یک مطالبی می فرمودند.که باز متوجه نشدم.

علم هیئت همان هندسه در سطح مستدیر است . شما بقیه رو گوش بده متوجه میشی

تعمیمی درست است . در بقیه سخن رانی ها کیفت خوب میشود .

یا علی (علیه السلام)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یا صاحب الزمان ، فاطمه خانم ، ترنم وحیدی ، mhvvhm ، یاران مهدی
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]