|
رهنمای سلوک (سخنان آیت الله حق شناس)
|
|
۱۳:۱۸, ۲۱/اردیبهشت/۹۲
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم در بین هیاهوی زمینیان برای رسیدن به مطامع دنیویشان ، انسانهایی ظهور میکنند که تمام عمر با برکتشان ، صرف رسیدن به مقامات الهی و قرب حضرتش میشود . آنان به آرامی می آیند و با آرامش میروند و در تمام لحظه لحظه زندگیشان جز اوامر الهی و جلب رضایت خداوندی ، چیزی راضیشان نمیکند . آنچه که از ظرف علم بدست آورده اند ، بدون چشم داشتی در اختیار دیگران قرار میدهند و هنر خدایی شدن را برای دیگران نقل مینمایند . در این مبحث ، ان شاءالله بنا داریم تا با بررسی سخنان مردی خدایی از تبار اولیاء الهی ، حضرت آیت الله میرزا عبدالکریم حق شناس (رضوان الله تعالی علیه) راه خدایی شدنمان را هموار نماییم . قبل آن توصیه میشود تا به موضوع درباره مردی که رؤیاهایش صادق بود و نفسش حق جهت آشنایی مختصر با این مرد خدایی مراجعه شود . حب دنیا و حب خدا در یک دل جای نمیگیرد ، باید از یکی از آنها گذشت . (توضیح: میتوان چنین عنوان نمود که حب و دوستی امور دنیوی و وسایل و امکانات آن ، همگی زمانی به پایان میرسد و ابدی نیست . و این بدلیل فنا پذیری همه چیز و همه کس جز ذات اقدس الهی است . پس انسان عاقل دل به چیزی که فناپذیرست نمیبندد و دل در گروی دوستی خداوند که ابدی و ماندگارست خواهد داد. ) اگر پروردگار را دوست داریم باید ثابت کنیم . باید از نعمتهای او در راه خود او استفاده کنیم . (توضیح : نگاهی به خود و اطراف خود بیاندازیم ، از بدن و اعضاء و جوارح و کارکرد هر کدام از آنها گرفته تا نعمت داشتن والدین ، همسر و فرزندان ، مسکن و کار ، خوردنیها و مشربه ها ، همگی بدون هیچ درخواستی به موقع در اختیار آدمی قرار میگیرد . چگونه است که چشمانی با این مکانیزم پیچیده را در راه دیدن انچه او دوست نمیدارد مصروف مینماییم و گوشی با این ظرافت در صُنعش را در راه ناشنیدنیها استفاه میکنیم؟ پس اگر آدمی این انبوه نعمات الهی را در غیر خواست او صرف کند ، جز ظلم به آورنده این نعمات میتوان نامی دگر بر آن نهاد .) موفق باشید و خدایی . |
|||
|
|
۱۸:۵۶, ۲۳/اردیبهشت/۹۲
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم اهل بهشت حسرت هیچ لحظه ای از عمر خود را نمیخورند مگر لحظاتی که در دنیا به غفلت گذرانیده اند و به یاد پروردگار متعال نبوده اند . (توضیح : این کلام استاد برگرفته از حدیث معروف نبویست که در جلد اول بحار الانوار در بخش ایمان و کفر آمده است . رسول الله (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در حدیثی فرمودند: اى گروه شیعیان از خداوند بترسید، بهشت از دست شما نمىرود اگر چه گناهان شما موجب شود كه شما از ورود در آن تاخیر داشته باشید، اكنون براى بدست آوردن درجات بهشت با هم مسابقه دهید. یک نکته تامل برانگیز ؛ اگر بما گفته شود که اعمالتان آنقدر عالی نیست تا همنشین و ملازم مثلا سیدالشهدا (صلوات الله علیه) باشید و هر هزار سال بهشتی میتوانید ایشان را آنهم برای لحظاتی اندک ببینید ، آیا حسرت این زمانهای از دست رفته را نمیخورید ؟) هرکس اهل ذکر پروردگار متعال باشد ، پروردگار جلیس و مونس او میشود . (توضیح: آدمی به هر آنچه اعضاء و جوارحش به آن کشش داشته باشد ، به آن میرسد . کسی که به دنبال مال و منال دنیویست برایش مهیا میشود و دائم، گوش ، زبان و دلش ، سوی آن میرود . کسی که به دنبال علم و دانش است حتی در خواب هم به دنبال رسیدن به جواب مسائل علمی است . حال اگر کسی دائم الذکر باشد و گوش ، زبان ، چشم و دلش خدایی باشد و لحظه لحظه زندگیش پیرامون تذکره و جلب رضای حضرتش بگذرد ، قطعا خداوند مونس و همنشین وی خواهد بود .) موفق باشد و خدایی. |
|||
|
|
۱۲:۲۵, ۳۱/اردیبهشت/۹۲
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم اگر اراده کنی که خودت را حفظ بکنی ، پروردگار هم در هنگام ارتکاب گناهان برای تو ایجاد مانع میکند . (توضیح : بسیار پیش می آید که رهرو در ابتدای مسیر دچار لغزش میشود و پس از مدتی اطاعت و بندگی ، نفس دوباره او را بندگی خود فرا میخواند و سالک به یکباره هوایی میشود ، غافل از اینکه دلی که در پی خدایی شدن است به سرعت غیر خدایی نخواهد شد و پروردگار اجازه تکرار معصیت به او نخواهد داد و برای انجام گناه موانعی ایجاد میکند . خدا کند که رهرو متوجه این نعمت گردد و بی راهه را بر راه ترجیح ندهد. ) اگر شما آن چیزهای فریبنده را واگذارید ، خدای متعال با شما انس میگیرد . (توضیح : دل انبانی نیست که همه چیز در آن جای گیرد . اگر دلی بدنبال ثروت رفت دیگر در پی همسر و فرزندان نخواهد بود و اگر بسمت شهرت رفت نیکی و دستگیری دیگران را فراموش خواهد کرد . تنها دلی که محل نزول آیات الهی باشد و خداوند در آن جای گیرد میتواند همه چیز را بقدر نیاز در خود جای دهد . و اینهمه را فقط از لطف و انس با حضرتش بدست می آورد و آنچه از مال و ثروت و فرزند بقدر کفایت بخواهد خداوند نصیبش مینماید . ) موفق باشید و خدایی . |
|||
|
|
۱۱:۰۳, ۸/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم مولانا جعفر بن محمد الصادق (صلوات الله علیه) میفرمایند : نورانیتی را که خداوند متعال به کسی افاضه بفرماید ، تا قیام قیامت از او نمیگیرد . اگر انحرافاتی هم به علت معصوم نبودن پیدا بکند ، آن نورانیت کم میشود ، ولی در اثر توجه به پروردگار متعال مجدداً شعله ور خواهد شد . (توضیح : یکی از راه های رسیدن به این نورانیت نماز است و نماز اول وقت اثرات عجیبی در روح و جسم آدمی دارد . اگر اصرار بر اول وقت برگزار نمودن آن شود ، این نورانیت و لذت معنوی هم ماندگار خواهد بود و هم بازدارنده از گناه و معصیت و اگر از روی غفلت عملی ناشایست سر زد ، نماز مرهمی خواهد بود بر دل چرکین شده سالک و آن خطا و گناه را از بین خواهد برد.) اوامر الهی تابع مصالح و مفاسد نفس الامریّه است . اگر از موضوعی نهی شده ،فسادی مترتب بر آن عمل است و اگر فرموده اند که کاری را انجام بدهید ، صلاح شما در آن است . (توضیح : یکی از مباحث خداشناسی اینست که بدانیم ما مملوکیم و خداوند متعال مالک و صاحب ما و تمامی موجودات و کائنات و افریده هاست . مگر میشود مملوکی که از خود هیچ چیزی ندارد و وابسته به مالک و خواست اوست ،مصالح خود را بداند ؟ یکی از اشتباهات ما اینست که ولی بودن خداوند را با ولی بودن پدر مقایسه مینماییم . فرمان پدر را انجام نمیدهیم و میبینیم که خب اتفاقی نیافتاد ، اما غافلیم که پدر هم از جنس ماست و او نیز مملوک است و نه مالک مطلق . او از روی تجربه سخنی میگوید و به امری فرمان میدهد ، حال انکه خداوند تبارک و تعالی مالک است و و خالق که زنده ماندن و مرگ ما در دست اوست و سرنوشت ما در برابر خواست او رقم میخورد .) موفق باشید و خدایی . |
|||
|
|
۹:۴۰, ۲۲/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الحیم
سلام علیکم موسی کلیم الله (علیه السلام) 10 سال در مدین شاگردی کرد و استاد شد . بدون استاد نمیشود سیر الی الله کرد . (توضیح :بهترین استاد کلام الله مجید است . در این کتاب هر انچه برای مسیر سیر و سلوک الی الله بخواهید هست . اما برای فهم آن باید در کنارش از نهج البلاغه ، صحیفه سجادیه و کتب روایی مانند اصول کافی استفاده نمایید . پس از اینست که باید نزد استادی بروید تا گیرها و کجی هایتان را اصلاح نماید . حکایت دانش آموزی ست که بجای انکه برود سر کلاس اول بنشیند میخواهد برود سر کلاسهای فلسفه بنشیند . خب هر چیزی مراتبی دارد و مرتبه اول در این راه استفاده بجد از قران کریم و روایات حضرات معصومین (صلوات الله علیهم اجمعین) است ، وگرنه بدون دانستن دانستنیها نزد استاد رفتن مفید نخواهد بود .) نشانه حب به اهل بیت (صلوات الله علیم اجمعین) اطاعت از اوامر و نواهی حضرات معصومین (صلوات الله علیهم اجمعین)است . (توضیح : اینکه خانمی بگوید من عاشق خانم فاطمه زهرا (سلام الله علیها) هستم کافی نیست . باید سیره ان حضرت را سرمشق قرار دهد . خواست های ناممکن در زندگی زناشویی و توقعات بیجا در سیره حضرت فاطمه (سلام الله علیها) نبوده است ، پس شما هم نباید داشته باشید . یا اینکه آقایی میگوید من محب حسینم ، باید مثل ایشان باشد و حرف و عملش یکی باشد و تابع محض دستورات ایشان باشد . نمیتوان عاشق حسین (علیه السلام) بود و رفتار و منش یزیدی داشت .) موفق باشید و خدایی . |
|||
|
|
۱۱:۳۶, ۲۶/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم اگر تحصیلات علمی شما با علم اخلاق توام نباشد منقطع میشود . (توضیح : اگر همین درس فیزیک اخلاقی نباشد نتیجه اش میشود بمب اتم ، سلاح هایی برای کشتار مردم ، میشود بمب شیمیایی که در 8 سال دفاع بر سر بچه های ما ریختند . اگر علم شما در حساب و کتاب باعث شود که مبالغی را کم و یا زیاد نمایید میشود بد اخلاقی ، میشود همین کلاهبرداری . پس هر علمی دارید چه علم رسمی مثل همین فیزیک و حساب و چه علم حقیقی اگر در کنار اخلاق نباشند از رسیدن به خدا شما را باز میدارند .) تمام مشکلات اجتماعی ما از عمل خود ما سرچشمه میگیرد . (توضیح : اگربنده دروغ گفتم ، شما کاسب کار دروغ گفتید ، شما معلم دروغ گفتید ، شما مسوول دروغ گفتید ، کل جامعه بسوی دروغ میرود . اگر بنده از درسم کم گذاشتم ، اون آقای پارچه فروش از پارچه اش ، آن نانوا از خمیر نانش ، خب همه کم فروش میشوند و همه این ها مشکلات اجتماعی است . همه اینها رذایل اخلاقی است . مشکلات بر سر راه ازدواج جوانان را خود ما بوجود اورده ایم ، بد اخلاقی ها را خود ما درست کرده ایم ، کج رفتاریها را خود ما مسبب شده ایم . تا خود را اصلاح نکنیم که جامعه تصحیح نمیشود .) موفق باشید و خدایی . |
|||
|
|
۱۰:۳۷, ۳۰/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم بعد از امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) کسی عالمتر از ابلیس نیست . 99 عذر شرعی برای شما اقامه میکند تا شما را مطیع خود کند . (توضیح : ابلیس هیچگاه به سراغ افراد بی ایمان نمیرود ، چرا که آنها خود پیرو و متابع خواست ابلیس هستند . او همیشه بدنبال شما نمازگزار ، شما روزه بگیر ، شما هیأتی و شما پامنبریست . کلی بالا و پایین میشود تا نمازتان را قضا کند ، حال کو تا طلوع آفتاب ، کلی مانده تا غروب خورشید ، نماز را سریع بخوان تا مشتری معطل نشود ، مگر رضای مشتری رضای خدا نیست ، کلی فلسفه و منطق می آورد تا روزه گیر نشوی ، آخر مگر کسی در هوای گرم روزه میگیرد ، روزه مستحبی اگر بگیری از روزه واجبت می مانی ، و کلی استدلالهای شرعی و غیره می آورد تا تو را از صراط مستقیم جدا کند . مراقب باشید که اسیر خدعه ها و نیرنگهای او نشوید . تنها التزام به فرمان خداوند و عامل بودن به دستورات معصومین (صلوات الله علیهم اجمعین) است که راه نجات شماست .) مگر نفرموده اند که در زمان غیبت ، بین الدَّفَّتین ، قرآن ، برای شما کافیست ؟ خبر واحد این است که بین الدّفّتین متواتراً قرآن کریم است و همین هم تا ظهور دولت حقه شما را کافیست . با 15 هزار صلوات فرستادن و انتظار زیارت حضرت را داشتن ، کار درست نمیشود . باید به دستورات حضرت عمل نماییم . آیا عمل ما برای زیارت آقا کافیست ؟ (توضیح : دقت در متن فرمایشات استاد خود کافیست . تنها یک سوال ، چقدر قرآن خوانید و عامل به گفتار قرآن؟) |
|||
|
|
۱۱:۴۸, ۱۰/تیر/۹۲
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
(۲۳/اردیبهشت/۹۲ ۱۸:۵۶)Agha sayyed نوشته است: بسم الله الرحمن الرحیم واقعا دست گل شما درد نکنه مطالب بجا و زیبایی رو از استاد آوردید. اما من این تیکه بالایی رو خیلی به دلم نشست و با اجازتون امضای خودم قرارش دادم . واقعا اگر به عمق این سخن پی ببریم از لحظه لحظه های عمرمون استفاده بهینه و خدایی میکنیم. از دست دادن همنشینی با اولیای الهی مثل سیدالشهدا(علیه السلام) یا سایر معصومین خلاء و حسرتی هست که با هیچ چیزی جبران یا پر نمیشه مخصوصا در زندگی که جاویدان هست ! یک جایی یادم نیست شنیدم یا خوندم ولی نفس حرف خیلی تکان دهنده بود میگفت درجات و نعمت های بهشتی بسته به بزرگی روح داره ( البته فرض بر اینه که فرد بهشتیه ) هر چقدر روح کوچک باشه به همین نعمت های ظاهری که بیان شده مثل میوه و حوری و ... راضی میشه اما اگه روح بزرگ باشه دیگه نمیشه مثل بچه های کوچک باهاش رفتار کرد و با آبنبات و عروسک و میوه مشغولش کرد چون دیگه اینا ارضاش نمیکنه و تنها چیزی که ارضاش میکنه در جوار خداون بودن و همنشینی با اولیاء خداست . البته نباید علاوه بر عظمت روح ، اعمالی رو هم که طرف میبره از اینور نادیده گرفت . |
|||
|
|
۲۱:۳۱, ۳۰/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
(۳۱/اردیبهشت/۹۲ ۱۲:۲۵)Agha sayyed نوشته است: بسم الله الرحمن الرحیماین واقعا برامن پیش اومدخ بزرگترین نقطه ضعف و گناهی که من مرتکب میشم دیدن صفحان پورنو و سکسی تو اینترنت هستش به همین خاطرمادرم از اردیبهشت کامپیوتر رو بسته بود ( تو این مدت منم شدیدا فشار می آوردو دعوا فحش و .... تو این مدت من از نظر معنوی رشد خیلی زیادی کرده بودم نماز اول وقت ، دعاها مستحب خواندن مخصوصا ضب جمعه و روزش ماه رمضون هم تو این مسئله خیلی موثر بودش تو روز های شبهای قدر من یه بار که مخاستم برم 2 تاکامپیوتر کافی نت پیدا کرده بودم که مانیتور ها طوری بود ککه کسی نمی تونست ببینه داخلشو و صفحات و عکس های نا مناسب جنسی و سکسی ببینم ( قبلا خیلی رفته بودم ) مرتبا و مرتبا چندید و چندین بار مشکلات و موانعی بطور غیر قابل باور ( الان که فکر میکنم از تعجب شاخ در میارم ) و از این لطفی که خدا به من داره ( مثل همه) مخام از خجالت و پشیمونی آب بشم برم زمین حالا داستان من : تو اواخر ماه رمضون (شبهای قدر ) رفتم اولین کافی نت دیدم مرد که به ندرت میاد و متخصص شبکه بود آمده ( با شبکه متوجه بود که من سایت سکسی میرم ) و نمیذاشت ( اتفاق اول ) بعد کافی نت دوم که رفتم دیدم بطور خیلی عجیبی بسته هستش (طبق گفته های همسایش ) ساعتی تو خیابون دنبالکافی نتی بودم که مانیتورش دیده نشه که با نظر خدا پیدا نم شد بعد برگشتم همون کافی نت اولیه دیدم کسی نیست رفتم داخل و با اطلاعات زیاد که از شبکه ها و VPN و انواع سیستمهای شبیهش داشتم نتونستم سایت سکسی برم حتما موقع خرید یک سیستم جدید ضد فی*ل*تر اطلاعات عابر بانک و رمز شو بطور غیرقابل باوری فراموش کردم بعد رفتم کافی نت دومی دیدم همون لحظه ای که مخام وارد بشم یکی از دوستان کاری من همون لحظه رففت بخاطر خجالت و نرفتن آبروم پیشش نفتم کافی نت دومیه ( ببین بعضی لز ادم های مثل من چه نادانهایی هستیم از خدای به این بزرگی به این مهربونی نمی ترسیم خجالت نمی کشیم که همیشه همراهمونه و مارو می بینه از بنده کمتر از خودمون ... خاک بر سر مناین داستان خیلی تکان دهنده هستش اخراش من با یه حالت لحبازی ، طغیان ![]() پیش خودم میگفتم اقا من نمی خام تور ورر من مخام برم اینترنت و .. ( ادم چقدر می تونه پست بشه اگه خدارو فراموش بکنهکه در نهایت رفتم کافی نت و سایت سکسی دیدم و تماشا کردم اما طبق فمایش قران بعد چند لحظه چیزی جز پشیمانی و حسرت بخار زیر پا گذاشتن حرام الهی و تسلیم نفش و شیطان شدن بر خودم لعنت فرستادم دعا بکنید دوباره همون حال و لطفا شدید خدا نصیبم بشه ![]() خدا تمام حاجت های منو براورده کرده اما ببین من کجا سیر میکنتم درسته نسبت به قبل بهتر شدم اما انشالله حال و هوای خدا پسند خودش نصیبم بکنه فک کنم بخاط همین گناهنم بود که شبهای قدر مرتب می خوابیدم و بیدار می شدم و نمی توانستم همش بیدار باشم و فیض ببرم . نتونستم دعای جوشن کبیر از تلوزیون کامل ببینم کتا دعا رو هم بچه ها برده بودند به خاطر عنایت خدا بود که کنکور رتبه 54 اوردم و استخدام سازمان .. شدم |
|||
|
|
۲۲:۰۹, ۲۶/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم خداوند متعال می فرماید: ای دنیا! خدمتگزار کسی باش که خدمتگزار منست .(کسی که همتش فقط اطاعت منست) و آزار بده کسی را که خدمتگزار توست . (توضیح : امیرالمومنین على (عليه السلام) می فرمایند: بدانيد كه با وجود پايبندى تان به سفارش خداوند و تقوا ، فرو نهادن چيزى از دنيايتان ، به شما زيانى نمى زند ؛ و در صورت فرو نهادن تقوا كه بدان فرمان داده شده ايد، آنچه از امور دنيايتان حفظ كنيد ، به شما سودى نمى رساند. فکر کنید که مال و فرزندی که خداوند به شما عطا نموده است از آن شما نیست بلکه امانتیست و اگر به این امانت دل نبندید از دست دادن آن سهل و از دریچه فضل خداوندی خواهید دید و اگر دل به آن ببندید جز خسران و ضرر چیزی عایدتان نخواهد شد .) امر آخرتتان را اصلاح کنید تا امورات دنیای شما اصلاح گردد . (توضیح :شاید کلام ایشان تفسیر این حدیث باشد: مولانا موسی بن جعفر الكاظم (عليه السلام) : اى هشام! خردمند ، به دنيا و اهل آن نگريست و دريافت كه دنيا جز با مشقّت ، به دست نمى آيد ، و به آخرت نگريست و دريافت كه آخرت [نيز] جز با مشقّت به كف نمى آيد . پس با اين مشقّت ، آن را كه ماندگارتر است ، طلب كرد. اى هشام! خردمندان به دنيا زهد ورزيدند و به آخرت گراييدند ؛ زيرا دريافتند كه هم دنيا طالب و مطلوب است و هم آخرت ، طالب و مطلوب است . پس هر كه آخرت را بطلبد ، دنيا در طلب او بر مى آيد تا او روزىِ خويش را از دنيا به طور كامل دريافت كند ، و هر كه دنيا را بطلبد ، آخرت در طلب او بر مى آيد تا مرگ ، او را در رسد و دنيا و آخرتش را بر وى تباه سازد. و چه زیبا امیر المومنین على (عليه السلام) میفرمایند : به آخرت چنگ در زن ، دنيا خود زبونانه نزد تو مى آيد . چه بسیار بزرگانی که در طلب آخرت و اطاعت خالق آن بودند و مال و ثروت و همسر خود به سراغ ایشان آمد . شما نماز اول وقت بخوان ، از چشم و زبان و گوش خود مراقبت نما ،ببین چه آثاری در زندگی روزانه ات میبینی .) موفق باشید و خدایی . |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| سخنان آیت الله بهجت (رضوان الله علیه) | Agha sayyed | 315 | 123,685 |