کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 1 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
یک سوال اساسی
۲۰:۵۰, ۹/آبان/۹۲
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام
اول از همه تشکر می کنم از تالار های پر محتوای شماWink
من تقریبا یک سال و نیم هست که در مورد مسائل مطرح در این تالار ها مطالعه می کنم و از همان اوایل برای دانلود مستند ظهور با این جا آشنا شدم و به طور کلی به یک منبع جامع و پویا رسیدم.
چند وقت پیش یه مستند توی بی بی سی دیدم که خبرنگارش می خواست از توی جلسات فراماسون ها سر در بیاره و اجازه نمی دادن.اونجا بود که متوجه شدم که این آئین چقدر سری است(البته از قبل هم در مورد اینها می دونستم مثلا خاطرات فردریک رو خونده بودم!) و به نتیجه ی کلی رسیدم:
ما داریم در مورد یه گروه مخفی بحث می کنیم!
نتیجه ی مهمیه اگه ازش ساده نگذریم.ما در مورد یه گروه مخفی چی می دونیم؟...دشمن خدا؟تروریست؟مبارزان جنگ روانی؟بزرگان استعمار و سیاست های شوم؟... .اگه هم چیزی می دونیم.این چیز ها رو از کجا می دونیم؟حتما با جست و جو توی گوگل! یا پرسش از بزرگتر ها(!)
به روباه می گن شاهدت کیه، می گه «دمم»
ما برای آگاهی از ماسون ها داریم از کسی اطلاعات می گیریم که خودش هم ضد ماسون ها است.قبل از گرفتن اطلاعات می تونم حدس بزنم به شما چی تحویل می دن!من به این می گم «قضاوت یک طرفه»
آیا تا به حال با یک فراماسون صحبت کردید؟
تا حالا از خودتون پرسیدید چند تا از این اتهام ها واقعا(بهتره بگم واقعا!)به اونها بر می گرده؟
دزد کفش کدخدا رو می گیرن،همه دزدی ها رو می ندازن گردنش!
اگه توی تلوزیون یکی انگشتشو بکنه تو یه سوراخی آیا باید بندازیم گردن اونا!(؟)
من چند وقته که توی یکی از انجمن ها شون عضو شدم.نه به عنوان یه فراماسونر بلکه به عنوان یه بچه مسلمون(تازه کار) که می خواد با هاشون بحث منطقی داشته باشه.اما اونها بحث رو به جا هایی کشوندن که من رو به شک انداختن.
گفتم بیام اینجا مطرح کنم تا شاید جوابمو دادین.اگه راضی هستید ادامه بدم.
لطفا به تمسخر نپردازید(اگر خودتان را مسلمان می پندارید).
با تشکر
گروه سرخ ایران
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ندا دهنده ، Aryha ، لبخند خدا ، Reza2035 ، ســــــاقی ، سید ابراهیم ، غربت تشیع ، سجاد313 ، حسن.س. ، شیدا ، help me ، مجتبی110

آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۶:۰۷, ۱۳/آبان/۹۲
شماره ارسال: #31
آواتار
آقای سید ابراهیم
فکر کنم مشکل من سر واجب الوجوده
میشه یه تعریف کاملی از واجب الوجود برای من ارایه بدید
شاید مشکلم حل شد
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، سید ابراهیم
۱۷:۰۱, ۱۳/آبان/۹۲
شماره ارسال: #32
آواتار
(۱۳/آبان/۹۲ ۱۶:۰۷)bidel نوشته است:  آقای سید ابراهیم
فکر کنم مشکل من سر واجب الوجوده
میشه یه تعریف کاملی از واجب الوجود برای من ارایه بدید
شاید مشکلم حل شد

ان شاالله...

اینجا را مطالعه بفرمایید،http://forum.bidari-andishe.ir/thread-11...l#pid84241

کامل و بادقت البته، حتما سوالاتی هست که من در خدمتت هستم در حد توان. ان شاالله.

یا علی مدد.

امضای سید ابراهیم
[تصویر: 70398176744835468767.png]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، حسن.س. ، Patriot
۲۲:۲۰, ۱۳/آبان/۹۲
شماره ارسال: #33
آواتار
آقای سید ابراهیم،چند صفحه ای رو خوندم.بحث جالبی بود(و زیبا!)
محور بحث سر قطعیتِ وجودِ واجب الوجود بود.یعنی حتما وجود داره یا نه.
تعریفی که شما از واجب الوجود ارائه دادید این بود:
نقل قول:واجب الوجود: موجودی که وجود برایش ضروری است و واجب است که وجود داشته باشد . این موجود باید همواره وجود داشته باشد.
از نظر لغوی این امر بدیهیه و همه قبولش دارند.با دلایلی بسیار و کاملا عقلی(منظورم الهام گرفتن از طبیعت نیست،فقط تصورات منطقی!) هم میشه گفت که باید کسی باشه که بهش واجب الوجود رو نسبت بدیم.اگه اون کس هم نباشه.لقب واجب الوجود می رسه به یکی دیگه!
اما من یه مشکل توی برهان خلف شما دارم:
نقل قول:ما می گوییم اینکه واجب الوجودی باشد که محدود هم باشد این در خودش تناقض دارد
کی از نامحدود بودن واجب الوجود صحبتی به میون اومد؟ما در ابتدا ویژگی هایی رو به واجب الوجود نسبت می دیم و این مفهوم حاصله رو «خدا» می خونیم.
من سر نسبت دادن نامحدودیت به طور قطعی به واجب الوجود اعتراض دارم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، منتظر کوچولو
۱۰:۳۳, ۱۴/آبان/۹۲
شماره ارسال: #34
آواتار
خب مسلما در یک جمله تعریف ناقص حقیر کل معنای واجب الوجود منتقل نمی شود، البته در اون تاپیک در صفحات جلو تر در این مورد بحث کرده بودم ولی برای سهولت کار در همین جا مبحث را بیان می کنم... شما هم هر جا نکته ای داشتید بفرماییدSmile:

بی دل گرامی اگر اجازه بفرمایید بنده یک بار دیگه و البته کمی بیشتر در مورد این مفهوم توضیح بدهم و بعد پله به پله بریم جلو... می دونم کمی طول می کشه ولی برای اینکه بحثمون از پایه و مبنای مستحکم تری برخوردار باشه این عرائض حقیر مفیده، دوستان دیگه هم حلال کنند مارا. Blush

هر موجودی که نسبت آن با وجود در نظر گرفته شود، از دو حال خارج نیست: یا اتصاف او به وجود، ضروری است، به گونه ای که اساسا جدایی و انفکاک وجود از آن قابل تصور نیست و یا آن که اتصاف او به وجود ضرورتی ندارد و می توان تصور کرد که آن را بدون وجودهم ببینیم.

به موجود اول که وجود برای آن ضرورت دارد واجب الجوجود و به دومی ممکن الوجود می گویند.

برای جا افتادن و تسهیل موارد فوق با اجازه تان مثالی می زنم که قشنگ بحث مشخص بشه:

رابطه واجب و ممکن با وجود، مثل رابطه شکر و آب با شیرینی است.
شیرینی شکر هرگز از آن جدا نمی شود و شما شکری را نمی توانی دریابی که شیرین نباشد، اما آب می تواند شیرین و یا غ شیرین باشد. و برای شیرین شدن آب حتما لازم است شیرینی از خارج به آن داده شود.

این یک توضیح مختصر در رابطه با این مفهوم بود. امیدوارم که موارد مدنظرم را به درستی درک کرده باشید.

حالا من باید ثابت کنم که این موجودی که تعریف کردیم واجد بی نهایتی است...

اگر تا این جا را با حقیر موافقید گام بعدی را برداریم. Smile
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: منادی حق ، منتظر کوچولو ، m.hossein
۱۹:۲۳, ۱۴/آبان/۹۲
شماره ارسال: #35
آواتار
توی مثالی که زدید، میشه بگید که واجب الوجود و ممکن الوجود دقیقا چی بودند؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، منتظر کوچولو ، m.hossein
۱۰:۲۲, ۱۵/آبان/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/آبان/۹۲ ۱۴:۲۱ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #36
آواتار
بله، البته اینم بگم که این مثال در وهله اول برای نزدیک کردن ذهن است و درمثال مناقشه نیست وگرنه ذات اقدس اله کجا و....

وجود: شیرینی.

واجب الوجود: شکر.

ممکن الوجود: آب و یا هر چیز دیگری که میتواند با شیرینی در آمیزد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: منتظر کوچولو ، m.hossein ، درست پسند ، وحید110 ، حسن.س.
۲۳:۲۹, ۱۵/آبان/۹۲
شماره ارسال: #37
آواتار
فکر کنم منظورتون این بوده که این مدل صفات از واجب سر چشمه می گیرن و ممکن توسط واجب به این صفات میرسه.
تا اینجاشو من هم قبول دارم ( توحید در خالقیت)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم
۱۰:۵۳, ۱۸/آبان/۹۲
شماره ارسال: #38
آواتار
نه ممکن توسط واجب به وجود می رسد نه همه صفات... چون بسیاری از صفات تنها و منحصر به خود واجب باز میگردد. اتفاقا بحث ما دقیقا در همین جاست که باید بسیار مورد مداقه شما قرار بگیرد، برخی از صفات هستند که جزء لاینفک واجب هستند و اصلا نمی توان آنها را از واجب جدا کرد و اگر آنها را از واجب جدا کنی دیگر واجب، واجب نیست، مثل اینکه بخواهی رنگ را سفیدی جدا کنی. و....

اگر تا اینجا را مشکل ندارید بریم سراغ صفت نامحدودیت.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Patriot ، حسن.س.
۱۲:۱۴, ۱۹/آبان/۹۲
شماره ارسال: #39
آواتار
شما می گید تمام صفات به واجب الوجود بر می گرده.حالا تعدادی هم هستن که منحصرا برای واجب الوجوده.این حرف منطقیه!
من این حرف رو قبول دارم.اما یه مشکلی باهاش دارم که حدس می زنم در ادامه می خواهید مطرحش کنید.منتظر می مونم تا به اونجا برسیم.
یا علی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم
۱۳:۲۲, ۱۹/آبان/۹۲
شماره ارسال: #40
آواتار
(۱۹/آبان/۹۲ ۱۲:۱۴)bidel نوشته است:  شما می گید تمام صفات به واجب الوجود بر می گرده.حالا تعدادی هم هستن که منحصرا برای واجب الوجوده.این حرف منطقیه!
من این حرف رو قبول دارم.اما یه مشکلی باهاش دارم که حدس می زنم در ادامه می خواهید مطرحش کنید.منتظر می مونم تا به اونجا برسیم.
یا علی

خب اگر موافقید همین الان آن مشکل را مطرح کنید. چون میخواهم با مبانی مشترک بریم جلو تا ان شاالله به نتیجه منطقی هم برسیم...

ببخشیداBlush
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حسن.س.
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا