کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 4.67 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چیزهایی که در مورد عاشورا نمی دانیم
۱۵:۵۰, ۲۶/آبان/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/آبان/۹۲ ۱۶:۰۰ توسط یاســین.)
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام به همه دوستان
امسال محرم واسه من یه جور دیگه ای بود
هر روز یه چیز جدیدی از عاشورا یاد گرفتم که ادم یکم شرمنده میشه از اینکه چرا این همه مدت نمیدونسته
خلاصه در اینجا به این نتیجه رسیدیم که یه تاپیک واسش بزنیم

چیزهایی که از عاشورا نمیدانستیم

اقای دکتر عالی میگفتن که
هر کس که شهید میشد امام حسین علیه السلام میرفت سر اونها رو بر زانو میگذاشت و به تعبیر ذوقی ایشون اونها رو به بهشت پرواز میداد و تا وقتی امام زنده بود اجازه نداد سر کسی بریده بشه،همه بعد از شهادتشون سرشون بریده شد اما سیدالشهدا علیه السلام هنوز جان در بدن داشتند و ذکر میگفتن که شمر سر مبارکشون رو از تن جدا کرد.
......................
من نمیدونستم که حضرت علی اصغر باب الحوائج هستند،فکر میکردم فقط یه بچه کوچک بیگناه هستند اما گویا جایگاه بزرگی نزد خدا دارند و یکی از حجت های الهی در قیامت خون ایشون هست که امام به اسمان پاشید.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Tolou ، Bahar ، Night_World ، عبدالرحمن ، سید ابراهیم ، Patriot ، یا ثارالله ، Night moans ، محب الزهرا ، عبدالرحیم ، میلاد.م ، meisamtiger ، درست پسند ، help me ، بیداری12 ، sajjadbest22 ، mohamad ، پرنیان ، سیمرغ ، مصطفي مازح7610 ، mahramaneh ، یاوران مهدی ، خیبر110 ، محمد حسین ، سدرة المنتهی ، كارمند پيمانی ، صبح صادق ، طالب نور ، zahra11 ، منادی حق ، ضدایلو ، aaaaa ، bagheri4 ، آفتاب ، azade ، 135 ، Mahdy2021 ، مصباح ، یااباصالح ، mahdi_haji ، آفتاب پنهانی ، fafa* ، افشین

آغاز صفحه 6 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۰:۱۳, ۳/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #51
آواتار
(۳/خرداد/۹۳ ۸:۰۱)azade نوشته است:  پس اینکه گفتید کافی هم اون رو نقل کرده چی؟
در پاسخ اومده که در یک منبع فقط نقل شده

منظورم شهید احمد کافی بود نه کتاب کافی

خب اشتباه کردند

باید ببیینم منبعشون چی بوده
۲۲:۴۹, ۲۵/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #52

یه سوال از دوستان داشتم.
چطورمیشه امام حسین (علیه السلام)رو رو بشناسیم؟نه اینکه بدونیم چه اتفاقاتی افتاده! با دلش بشناسه؟چون باشناخت ائمه میتوان تا حدودی خدا راشناخت. (گفتم تاحدودی،چون خدا نامحدود است وما محدود،وچیزمحدود هم نمیتونه یه چیز نامحدود روبشناسه.لطفا درباره این موضوع هم نظربدید)
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: محب الزهرا ، آفتاب
۱۵:۳۸, ۵/آبان/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۶/آبان/۹۳ ۱۵:۳۲ توسط Night_World.)
شماره ارسال: #53
آواتار
به نام خدا

این تایپیک در مورد واقعه ی کربلا مطالب خوبی داره.

دوستان در این مورد اگه کتاب خوبی می شناسند معرفی کنند.

کتاب حماسه ی حسینی شهید مطهری هم کتاب خوبی هست. در مورد واقعه کربلا ، امر به معروف و نهی از منکر و . . .

و انحراف هایی که هست را توضیح می دهد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آفتاب ، یاســین ، عبدالرحمن ، آسمانه سجادی ، سیمرغ
۱:۴۳, ۸/آبان/۹۳
شماره ارسال: #54
آواتار
سلام

هر شبهه یا سوالی در مورد عاشورا برا خودتون پیش اومد یا در محیط های مجازی خوندید اینجا مطرح کنید تا حل بشه

منتظریم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، سیمرغ
۱۶:۳۶, ۸/آبان/۹۳
شماره ارسال: #55
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

شبهه و سوال نیست :

"السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا مَوْلَايَ وَ ابْنَ مَوْلَايَ يَا قَتِيلُ‏ ابْنَ الْقَتِيلِ‏ الشَّهِيدُ ابْنَ الشَّهِيد"
(مصباح المتهجد و سلاح المتعبد ؛ ج‏1 ؛ ص289)

بین قتیل و شهید تفاوت معنایی وجود داره که مستند این حرف رو توی زیارتنامه امام حسین (علیه السلام ) می تونیم ببینیم.

• قتیل، به اعتبارِ عملِ قاتل است .(ترجمه مفردات راغب، ج‏4، 129).
یعنی اینکه توی فرازی که با این لفظ به معصوم سلام می دیم، معنی که مد نظر بوده ، اینه که بعد دشمنی و جنایت وقیحانه و بی شرمانه امویان و یزیدیان رو علیه امام حسین (علیه السلام) در نظر گرفتیم.

• ولی شهید، به اعتبار عمل خود شهیده (مفردات الفاظ القرآن، 468).
یعنی اینکه اینجا صفات و ویژگی ها و بیانات امام حسین (علیه السلام ) که باعث ایجاب عاشورا شده رو در نظر می گیریم (مثل زیر بار زور نرفتن، احیای امت جدشون و ...)

.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سیمرغ ، عبدالرحمن
۱:۰۶, ۱۶/آذر/۹۴
شماره ارسال: #56
آواتار
سلام مجدد

در این ارسال یه موضوعی رو گفتم

منبعش رو پیدا کردم

(۸/دی/۹۲ ۳:۳۷)عبدالرحمن نوشته است:  دو تا روایت شنیدم در مورد لحظات قبل از ورود عده ای از اهل بهشت به دارالخلد (بهشت)

بهشتیا چندین دسته اند و تو خود قرآن هم دسته بندی شده (مثل سوره الرحمن)

البته دو تا روایت همپوشانی دارند به راحتی

اولیش اینه فقط قبلش برای اینکه دوز مطلبو ببرم بالا یه قیاس بکنم!

یکی از اصحاب اهل بیت (فکر کنم جابر) بوده که با امام سجاد علیه السلام داشته میرفته (اسمشون رو دقیق یادم نیست)

بعد سر یک مسئله ای میگن میخوای جایگاهتو ببینی تو بهشت؟

میگه بله!

بعد حضرت یه چیزایی رو بهش نشون میدن

اتفاقی که میفته اینه که جابر بی قرار میشه و یادش میره امام زمانش حی و حاضر کنارشه!

بهشت حقیقی خودشونن

حالا جابر کیه؟ قبلا گفتیم

روایت اولو بگم

میگن خدمتکارای بهشت و درباناش میبینن همه وارد شدن به بهشت ولی یه عده نشستن دارن حرف میزنن

میگن بفرمائید داخل!

میبینن حواسشون خیلی پرته!

بعد حوریایی که برای اینها هستن میان دم در بهشت باز تعارف میکنن

هر کی میاد میگه بیایید این همه نعمت چرا توقف کردید!!؟

بعد میگن ولشون کنید (یعنی فعلا بزارید تو حال خودشون باشن تا خودشون بیان) دارن صحبت میکنن!

اینا میگن موضوع این صحبت چیه که باعث شده حواسشون پرت بشه

میگن اینا دارن درباره حســـــــــین حرف میزنن! (کسی که مسته حواسش به دور رو برش نیست)

(قریب به مضمون بود البته)

روایت دوم اینه

میگن قبل از ورود به بهشت شهدا جمع میشن دور امام حسین!

حضرت بهشون میگن بگو ببینم چی شد (نحوه شهادت)

دونه دونه تعریف میکنن

بعد که همه تعریف میکنن خود حضرت شروع میکنن به تعریف

خودشون روضه خودشونو میخونن

میگن علی اکبرم این شد،عباسم اینطور شهید شد و ....

احتمالا افراد گروه بالا همینا هستن که مست شدن

به به

فاش می‌گویم و از گفته خود دلشادم
بنده عشقم و از هر دو جهان آزادم

طایر گلشن قدسم چه دهم شرح فراق
که در این دامگه حادثه چون افتادم

سایه طوبی و دلجویی حور و لب حوض
به هوای سر کوی تو برفت از یادم

حدیث از امام صادق علیه السلام

قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام يَا زُرَارَة...

مَا مِنْ عَبْدٍ يُحْشَرُ إِلَّا وَ عَيْنَاهُ بَاكِيَةٌ إِلَّا الْبَاكِينَ عَلَى جَدِّيَ الْحُسَيْنِ ع

فَإِنَّهُ يُحْشَرُ وَ عَيْنُهُ قَرِيرَةٌ وَ الْبِشَارَةُ تِلْقَاهُ وَ السُّرُورُ بَيِّنٌ عَلَى وَجْهِهِ

وَ الْخَلْقُ فِي الْفَزَعِ وَ هُمْ آمِنُونَ وَ الْخَلْقُ يُعْرَضُونَ وَ هُمْ حُدَّاثُ الْحُسَيْنِ ع

تَحْتَ الْعَرْشِ وَ فِي ظِلِّ الْعَرْشِ لَا يَخَافُونَ سُوءَ يَوْمِ الْحِسَابِ

يُقَالُ لَهُمُ ادْخُلُوا الْجَنَّةَ فَيَأْبَوْنَ وَ يَخْتَارُونَ مَجْلِسَهُ وَ حَدِيثَهُ

وَ إِنَّ الْحُورَ لَتُرْسِلُ إِلَيْهِمْ أَنَّا قَدِ اشْتَقْنَاكُمْ مَعَ الْوِلْدَانِ الْمُخَلَّدِينَ فَمَا يَرْفَعُونَ رُءُوسَهُمْ إِلَيْهِمْ

لِمَا يَرَوْنَ فِي مَجْلِسِهِمْ مِنَ السُّرُورِ وَ الْكَرَامَة...

امام صادق علیه السلام :هيچ بنده‏اى نيست كه روز قيامت محشور شود

مگر آنكه چشمانش گريان است غير از گريه‏ كنندگان بر جدّم حضرت حسين بن على عليهما السّلام

چه آنكه ايشان در حالى كه چشمانى روشن و باز دارند محشور مى‏گردند

و آثار سرور و شادى در صورتشان نمايان مى‏ باشد،

مردم در فزع و ناراحتى بوده ولى ايشان از هر غم و محنتى در امان هستند،

مردم متفرق و پراكنده و مضطرب بوده ولى ايشان در زير عرش و سايه آن به ياد حسين عليه السّلام بوده

و در باره آن جناب به گفتن حديث مشغولند،

از ناملايمات و ناراحتيهاى روز حساب هيچ خوف و هراسى ندارند.

به ايشان گفته مى‏شود: داخل بهشت شويد ولى آنها از ورود به بهشت امتناع نموده

و مجلس ذكر حسين عليه السّلام را اختيار مى‏ كنند،

فرشتگان و حور العين به آنها پيغام مى‏دهند كه ما با ولدان مخلّد مشتاق شما هستيم

ولى ايشان از فرط سرور و نشاطى كه در مجلسشان دارند سرشان را بالا نكرده و به آنها نمى ‏نگرند.

كامل الزيارات ص: 82

+++++++++++++++
۲۳:۵۵, ۱۷/دی/۹۴
شماره ارسال: #57
آواتار
یه مطلبی بود که دنبال منبع مکتوبش بودم (البته در حد سرچ در نت وگرنه علما حتما جواب کامل تر دارن)

از خود کتابش عکس گرفتم (کتاب فرات تا فرات صفحه 30 و 31 از آقای میرباقری)

لحن این نوشته حالت منطقی داره وگرنه روش فکر کنی دیوانه کننده س

[تصویر: HAEL.PNG]

مقیم کوی تو تشویش صبح و شام ندارد...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: میم.حسین.الف ، fafa* ، شیدا ، در جستجوی سختی
۱۶:۰۳, ۱۲/شهریور/۹۶ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/شهریور/۹۶ ۷:۵۷ توسط عبدالرحمن.)
شماره ارسال: #58
آواتار
1-و بالوالدین احسانا

2-هل جزاء الإحسان إلا الإحسان؟

3-یا قدیم الاحسان بحق الحسین

4-السلام علیک یا اباعبدالله السلام علیک یابن رسول الله السلام علیک یابن امیرالمومنین وابن سید الوصین السلام علیک یابن فاطمه سید النساء العالمین
۰:۰۵, ۱۳/شهریور/۹۶
شماره ارسال: #59
آواتار
2 تا سوال دارم که ممنون می شوم دوستان پاسخ بدهند، چون هیچ جوری براشون نتونستم جواب پیدا کنم:

1- شب قبل از عاشورا، امام به تمامی یارانی که باقی موندند، از لای انگشتانشان، بهشت و جایگاه یارانشون در بهشت رو

نشون دادند، با این حساب، چه طوری میشه فردی بهشت رو ببینه و بعد ول کنه بره؟ اصلاً من نمی تونم هضمش کنم. آیا

ضحاک قیس مشرقی که عصر عاشورا، امام رو رها کرد و رفت و خودش یکی از راویان وقایع عاشوراست (کسی که وقایع رو

دیده بود و زنده مونده بود) هم جزو افرادی بوده که شب قبل در خیمه بهشت بهش نشون داده شده؟

2- سوال دوم، که خیلی ذهنم رو سالهاست درگیر کرده و نتونستم براش جوابی بیابم و البته از هیچ کسی هم رودررو نپرسیدم

و اینجا چون مجازی هست می پرسم، اینه که همیشه تو روضه ها می شنوم مثلا چسارت ها به اهل بیت امام حسین شد...

دیگه اینجا رو نگیم... (برای همین هم من الان تا به این سن نفهمیدم...) آیا اهل بیت و من جمله حضرت زینب رو سربرهنه

کردند؟ و آیا به اهل بیت امام، جسارت جنسی انجام شد؟ با توجه به انواع وحشی گری هایی که یزیدیان انجام دادند، فکر

نمی کنم ازین امر باکی داشتند....

پی نوشت1: به خاطر یک سری سانسورهایی که انجام میشه، منی که خودم از بچگی توی مکاتب روضه و ... بودم، تا همین

چندسال قبل جزییات حمله به خانهء وحی رو نمی دونستم. همه اش توی مراسم ها شنیده بودم، اون نانجیب، همه اش برام

سوال بود نانجیب یعنی کی دقیقاً؟ عمر؟ من بعد از سالها، اسم مغیره رو خوندم؛ یا همین که اینجا رو نگیم.... و البته هنوز هم

فکر می کنم این واقعه جزییات دیگه ای داره که من نمی دونم. شرم و حیا خوبه، ولی نه در این حدی که اصل واقعه نامفهوم و

گنگ باشه، درواقع عمق فاجعه رو نمی دونیم چون سانسور میشه....

پی نوشت 2: درخصوص سوالات فوق، من خیلی توی فضای مجازی بررسی کردم، چیزی دستگیرم نشد. توی فضای واقعی هم

نپرسیدم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن
۷:۵۰, ۱۳/شهریور/۹۶ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/شهریور/۹۶ ۷:۵۵ توسط عبدالرحمن.)
شماره ارسال: #60
آواتار
سلام

در حدی که میدونم میگم

نقل قول:1- شب قبل از عاشورا، امام به تمامی یارانی که باقی موندند، از لای انگشتانشان، بهشت و جایگاه یارانشون در بهشت رو

نشون دادند، با این حساب، چه طوری میشه فردی بهشت رو ببینه و بعد ول کنه بره؟ اصلاً من نمی تونم هضمش کنم. آیا

ضحاک قیس مشرقی که عصر عاشورا، امام رو رها کرد و رفت و خودش یکی از راویان وقایع عاشوراست (کسی که وقایع رو

دیده بود و زنده مونده بود) هم جزو افرادی بوده که شب قبل در خیمه بهشت بهش نشون داده شده؟

معلوم نیست همه دیده باشند

مثلاً به حضرت عباس نشون دادند؟

ضمن اینکه ندیدن این شخص براش رفع مسئولیت نمیکنه و دیدن شهدا براشون کسر مقام نمیاره

این همون مقام شهوده

چیزیه که ما نمیفهمیم و نخواهیم فهمید

ضمن اینکه نگفتن بهشت رو دیدن بلکه مقامشون رو بهشون نشون دادند حالا بهشتِ شهدای کربلا چطوریه نمیدونم!
نقل قول:2- سوال دوم، که خیلی ذهنم رو سالهاست درگیر کرده و نتونستم براش جوابی بیابم و البته از هیچ کسی هم رودررو نپرسیدم

و اینجا چون مجازی هست می پرسم، اینه که همیشه تو روضه ها می شنوم مثلا جسارت ها به اهل بیت امام حسین شد...

دیگه اینجا رو نگیم... (برای همین هم من الان تا به این سن نفهمیدم...) آیا اهل بیت و من جمله حضرت زینب رو سربرهنه

کردند؟ و آیا به اهل بیت امام، جسارت .... انجام شد؟ با توجه به انواع وحشی گری هایی که یزیدیان انجام دادند، فکر

نمی کنم ازین امر باکی داشتند....

در مورد قسمت اولش این اتفاق نیفتاده

معجر از سر زنان کشیده شد ولی دشمنان نتونستن روسری از سرشون بکشند و اونم خدا نخواست

و قسمت دوم اینکه یه حدیث هست قریب به این مضمون از امام باقر علیه السلام

دشمنان در روز عاشورا هر کاری که میتونستن انجام دادند مگر اینکه خدا میخواست شرافت اهل بیت حفظ شود

خودتون حساب کنید

در هر صورت همیشه اونی که آدم میخواد اتفاق نمیفته آخرش خواست خداست

نقل قول:پی نوشت1: به خاطر یک سری سانسورهایی که انجام میشه، منی که خودم از بچگی توی مکاتب روضه و ... بودم، تا همین

چندسال قبل جزییات حمله به خانهء وحی رو نمی دونستم. همه اش توی مراسم ها شنیده بودم، اون نانجیب، همه اش برام

سوال بود نانجیب یعنی کی دقیقاً؟ فلانی؟ من بعد از سالها، اسم مغیره رو خوندم؛ یا همین که اینجا رو نگیم.... و البته هنوز هم

فکر می کنم این واقعه جزییات دیگه ای داره که من نمی دونم. شرم و حیا خوبه، ولی نه در این حدی که اصل واقعه نامفهوم و

گنگ باشه، درواقع عمق فاجعه رو نمی دونیم چون سانسور میشه....

چون زبان نوشتاری ناتوانه از عبارات عادی استفاده میکنن مثل نانجیب وگرنه در مورد این موجودات مسئله چیز دیگریست

نیازی به گفتن همه مطالب نیست

به نظر من اگر کسی همه مطالب رو بگه خودش بی حیاست چون دل رو سنگ میکنه

بعد فضا هم داره

پشت مانیتور با مجلس روضه فرق داره
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:

پرش در بین بخشها:

بالا