|
می خواهیم گروه های مطالعاتی تشکیل دهیم، داوطلبی هست؟
|
|
۱۳:۰۲, ۲۳/دی/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/دی/۹۲ ۱۳:۳۲ توسط مجید املشی.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام برای بیداری اندیشه، نیاز به مطالعه هست! بدون مطالعه بیداری اندیشه لطیفه ای بیش نیست! آنهم مطالعه ای با برنامه، مداوم و هدفمند! هر مستندی (تصویری) یا هر مقاله ای یا هر قالب انتقال پیام دگیری که بخواهد ساخته بشود هدفش اگر بیدار کردن حقیقی باشد باید محتوای غنی و در عین حال دقیق و مستند و مستدل داشته باشد، برای تهیه ی این محتوا که غبار جهل را بزداید می بایستی مطالعاتی غنی و عمیق صورت بپذیرد به ازای هر دقیقه برنامه که بخواهد پخش شود باید چندین ساعت کار محتوایی شکل گیرد. به ازای هر صفحه مقاله، (اگر البته بخواهد اثر بخش باشد) باید چندین ساعت مطالعه ی عمیق و پژوهشی صورت بگیرد و صدها صفحه مطالعه شود خلاصه زحمت باید کشید کاری که ما می توانیم انجام دهیم این است که دوستانی که مایل هستند در برخی زمینه ها کار کنند اول زمینه ی علاقه مندی خود رو مطرح کنند! بعد ما منابع و کتب ارزشمند رو معرفی کنیم برای شروع تحقیق و بعد گروه مطالعاتی (که می تواند ختی یک نفره هم باشد!) شروع به مطالعه می کنه و در یک موضوع خاص نتیجه ی تحقیقات خود رو در غالب یک مقاله ی تحلیلی ارائه کند. شخص اندک اندک در آن موضوع باید خودش خبره شود و مدیریت و هدایت بحثهای تالار و هر جای دیگر که نیاز به تبیین و روشنگری دارد را آغاز کند. ما منابع رو سعی می کنیم علاوه بر ویژگیهای شناسنامه ای کتاب با یک معرفی ارزشمند خدمت دوستان معرفی کنیم: به طور مثال یکی از موضوعات بسیار مهم بحث سبک زندگی است سبک زندگی اسلامی - الهی را اگر بخواهد کسی خوب بشناسد ابتدا باید سبک زندگی غربی رو خوب بشناسه !!!!!!! همانطور که اول باید اله ها نفی شود تا به الله رسید!!!!!!! در راستای شناخت سبک زندگی غربی باید ریشه های آن شناخته شود و بفهمیم چی شد که اینجوری شد!!!!! و این سبک زندگی جهانی شده و تمام فرهنگها رو فرهنگ مدرنیسم در خودش بلعیده! یک سری کتاب هست که در این زمینه بسیار مفید هست به طور نمونه این کتاب: اخلاق یهودی و تمدّن غربی / تألیف سیّد محمّدباقر رکنی / انتشارات هلال / 112 صفحه معرفی کتاب: شما هم حتماً تا به حال بسیار درباره مدرنیته شنیدهاید و خواسته و ناخواسته از این واژه استفاده کردهاید؟ آیا به راستی معنا و مفهوم واضحی برای این واژه دارید؟ اساس و ریشه مدرنیته از کجا آمده است؟ پیامدهای مثبت و منفی مدرنیته و مدرنیسم چیست؟ به راستی تا چه میزان از حضور قدرتمند لابی صهیونیسم در ارکان تصمیمگیری دولت چند دهه ی اخیر آمریکا مطلع هستید؟ آیا حضور این لابی یهودی امری تصادفی است یا اینکه توجیه منطقی و پشتوانهای ایدئولوژیک دارد؟ آیا مدرنیسم جهانی به رهبری آمریکا به عنوان چوپان دهکدهی جهانی در چند دهه ی اخیر، مخصوصاً در دوران جنگ سرد، توانسته است آن رسالت مذهبی را به نحوهی شایستهای انجام دهد؟ آیا مدرنیسم به عنوان فرهنگ حاکم بر غرب، توانسته است دِین و وامداری خود را به یهودیّت (تحریف شده) ادا کند یا خیر؟ پاسخ این پرسشها و چندین پرسش مشابه از این دست را میتوانید در این کتاب بیابید. در این کتاب سعی شده است به اجمال زمینه های تاریخی شکلگیری مدرنیته در دنیای غرب (یونان و روم باستان) و وابستگی (نه صرفاً تعامل دو طرفه) آن با اصول تحریف شده ی مسیحیّت یهودی یا به عبارت بهتر یهودیگری و در پایان صهیونیسم، بررسی شود. همچنین ضمن مقایسه تطبیقی آموزه های تحریف شده ی یهودیّت باستان با مبانی فکری مدرنیسم و صهیونیسم امروزی، هدف بارز ساختن مشابهت هایی بین اصول اوّلیه مقولههای فوقالذّکر موجود است. آیا این مشابهتها به صورت اتّفاقی رخ دادهاند یا اینکه مدرنیسم و صهیونیسم، ادامه همان مسیحیّت منسوخ قرون وسطایی و به عبارت دقیقتر یهودیّت تحریف شده در عهد عتیق است، که طبق خواست منحرفین از آیین حقیقی حضرت موسی(علیه السلام)، میبایست در سراسر جهان و به سردمداری بلوک غرب به ویژه آمریکای فعلی (بارزترین نماد دنیای فوق مدرن)، مرحله به مرحله اجرا شود؟ در این کتاب سعی شده است با رویکردی تاریخی ـ تحلیلی به سؤال (فرضیه) فوق، پاسخی مناسب، البتّه در حدّ ایجاز، داده شود.. همچنین تلاش شده است اصول مورد تأکید در این نوشتار، حتّی الامکان از منابع خود یهودیان و تأثیرگذاران در توسعه فرهنگ مدرن مغرب زمین باشد، ضمن اینکه از منابع اصیل اسلامی مانند قرآن نیز، به عنوان یک معیار دقیق و هم به عنوان فصل الخطاب کلام الهی بهره گرفته شده است. در این کتاب، ضمن تفکیک جامعه یهود از صهیونیسم، شخصیّت والای پیامبران الوالعزمی؛ چون حضرت موسی(علیه السلام) و حضرت عیسی(علیه السلام) و همچنین پیروان راستین آن بزرگواران را تقدیس و تکریم مینماییم، امّا بر این باوریم، دینی که در حال حاضر تحت عنوان یهودیّت و مسیحیّت بین مدّعیانشان در سراسر جهان رایج است، به دلیل تحریفهای متعدّد با تعالیم آن پیامآوران الهی، فاصلهای بسیار زیاد دارد. این کتاب شامل دو بخش و یک قسمت بحث و نتیجه گیری است: بخش اوّل به معرفی اجمالی یهودیّت و بررسی متون دینی آنها اختصاص یافته؛ و بخش دوم شامل تاریخچه شکلگیری تمدّن غرب مدرن و بیان مبانی و نمادهای مدرنیسم است. از جمله این نمادها : عقل گرایی، انسانگرایی،اصالت سود و منفعت،اصالت فرد، جدا انگاری دین و دنیا یا سکولاریسم، سرمایه داری، اصالت علوم تجربی،اصالت تکامل تاریخی و ماده گرایی دانسته شده است. در ادامه، تحلیلی تطبیقی بین ویژگیهای یهود و مدرنیسم ارائه شده است و در پایان در قسمت بحث و نتیجه گیری، پاسخ به سؤال یا فرضیه تحقیق، نقد و بررسی شده است. در قسمت نتیجه گیری بحث می خوانیم :به نظر میرسد هسته اصلی فرهنگ و تمدن مدرن، تبلور منیت انسانی یا به عبارتی همان نفس پرستی است ؛ یعنی انسان به مرحله ای می رسد که احساس می کند بدون اتکا به خالق جهان، قادر است خودش، جهان خود را تغییر دهد وحاکم بر سرنوشت خویش باشد . انسان مدرن خود را خدایی دیگر در کنار آفریدگار جهان می داند و این طرز تفکر، اوج خدا ستیزی و مخالفت با فرامین آسمانی و ادیان الهی است و از آنجا که نفس انسان سیری ناپذیر است، برای رسیدن به تمامی امیال و آرزوهای زیاده خواهانه اش، از هیچ کوششی دریغ نمیورزد {و حاصل آن تلاش می شود تکنولوژی مدرن که بر خلاف تمام دست آوردهای قبل از رنسانس بشر در حوزه علم که بنایش بر تعامل با نظم طبیعی جهان بود، بنایش بر تغییر نظم جهان بر طبق امیال نفسانی خودش هست، به هر قیمتی که می خواهد باشد!} خوب خواندن این کتاب که در بالا معرفی شده است به طور مثال میتواند لایه های عمیقی از بحث را برای شما بازگشایی و تبیین کند. در اینجا برخی موضوعاتی که پیشنهاد می کنم برای مطالعه و میتونیم منابع بسیار ارزشمندی رو براتون معرفی کنیم رو خدمت دوستان معرفی می کنم: مباحث اعتقادی مباحث اخلاق اسلامی مباحث عرفان عملی مباحث پاسخ به پرسشها و شبهات اعتقادی (اختلافی تشیع و اهل سنت به ویژه وهابیت!) مباحث شهدا و سرگذشت نامه های بسیار ارزشمند شهدا که حاوی درسها ارزشمند است غرب شناسی یهود شناسی (به عنوان مهمترین دشمن اهل بیت به گواه آیات محکم و صریح قرآن) بهائیت و پاسخ به شبهات وهابیت و پاسخ به شبهات ازدواج و خانواده مباحث مربوط به زنان (حجاب و عفاف، حقوق زنان در اسلام، فمنیست و...) مباحث تربیت فرزند مباحث طب سنتی مباحث مربوط به مهدویت شامل (مباحث اعتقای مهدویت و امام شناسی، علائم ظهور و شرایط آخرالزمان، وظایف منتظران، انحرافات مهدویت و...) سبک زندگی اسلامی و لیست کتابهای خاص (کتابهایی تک جلدی که بسیار ارزشمند تونستن پاسخ سوالات بسیار مهم و بسیار رایج را بدهند به شکلی مطلوب در زمینه هایی مانند، سحر و جادو و جن و رزق و روزی و ارتباط آن کار کردن ما با مقدر بودن میزان رزق و ازدواج موقت و ...) دوستانی که مایل به مطالعه ی گروهی یا انفرادی بودند بفرمایند موضوع خود را تا کتاب مناسب را معرفی کنیم إن شاء الله... |
|||
|
| آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۰:۲۷, ۶/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #21
|
|||
|
|||
(۶/بهمن/۹۲ ۱:۳۰)سدرة المنتهی نوشته است: سلام علی آقا ! بسم الله الرحمن الرحیم سلام اولاً خود من سیر مطالعاتی شهید مطهری جزو اولین آثاری بود که به طور منسجم زیر نظر مرحوم پدرم در دوران دبیرستان شروع کردم! اینجا هم اون سیر رو پیشنهاد کردم: http://forum.bidari-andishe.ir/thread-40...ml#pid2304 بعلاوه که شروع به مباحثه کتاب اول هم در تالار کردیم این هم لینکش: http://forum.bidari-andishe.ir/thread-92...ml#pid3854 اما چند نکته رو باید خدمت دوستان عرض کنم: اولاً همانطور که حتی بزرگانی چون رهبر انقلاب هم فرمودند نباید در شهید مطهری متوقف شد! ثانیاً ایشان نه در همه ی زمینه ها به طور تمام و کامل سخن گفتند و نه در همه ی زمینه ها که ورود داشتند بی نقص عمل کردند! این بزرگوار که خدا به ایشان علوّ درجات بدهد و خود حقیر خیلی مدیون قلم ایشون هستم شاگرد مبرز فلسفی علامه طباطبایی بوده اند که صاحب آثار متعدد هستند، و علامه طهرانی شاگرد مبرز سلوکی علامه هستند که آثار متعدد دارند و شهید مطهری در اواخر عمر می آمدند پیش علامه طهرانی و میگفتند از آن سخنان سلوکی بیشتر برایشان بگویند! توصیه حقیر در مورد مطالب شهید مطهری این بود که بیشتر سعی کنید رویکردتان استفاده مستقیم از کلام خود اهل بیت باشد و در خود آثار ایشان هم بیشتر به قسمتهایی توجه کنید که مبنایش تبیین و توضیح کلام خدا یا حدیث معصومین است منتها این نیاز به مقدمات فراوان دارد یعنی به طور مثال خود حقیر ابتدا با سیر مطالعاتی آثار شهید مطهری آغاز کردم، بعد رو آوردم به آثار شهید دستغیب و بعد برخی آثار حضرت امام خمینی و علامه طباطبایی و آیت الحق عارف بالله جناب میرزا جواد آقا ملکی تبریزی رو مطالعه کردم و بعد کم کم زیر نظر استاد! رو آوردم به استفاده مستقیم از کتب حدیثی!!!!!! تا انسان 4 چوب و زیر بنای اعتقادیش رو با بهره گیری از علمای دین درست نچینه رفتن مستقیم سراغ خود احادیث کار درستی نیست، تازه اونجا هم باید زیر نظر یک استاد خبیر دین شناس متقی عامل به علم این کار رو انجام بده اگه بخواد بهترین بهره رو ببره! منظور من تأکید بر این قسمت بود که نارسایی ها و کمبود ها و احیاناً نقصهایی در برخی از قسمتهای آثار شهید مطهری هست که البته برای کسی که میخواد با اسلام آشنا بشه و در آغاز راه است، آثار ایشان از حیث روانی و در عین حال کم نقصی بهترین است اما در ادامه باید از ایشان عبور کند و به ایشان بسنده نکند و در همه حال سعی کند تا حدی رشد کند که بتواند هر چه بیشتر و مستقیم تر از سر چشمه معارف را بگیرد که میشود خود قرآن و حدیث و به همین انگیزه هم بود که حقیر بعد از فارغ التحصیلی از رشته مکانیک در دانشگاه رو به خواندن رشته علوم حدیث آوردم. امیدوارم توضیحات رفع ابهام کرده باشد! |
|||
|
|
۱۷:۱۷, ۹/بهمن/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۹/بهمن/۹۲ ۱۷:۱۸ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #22
|
|||
|
|||
|
خوب آیا برای آن دسته از دوستانی که کتاب میخواستند و حقیر معرفی کردم از بین این دوستان کسی هم رفت و کتاب را خرید و چیزی خواند؟
به نظر می رسد که.... ![]() بگذریم عده ای در کسب علم و حقیقت کاهلند عده ای که در کسبش تبنل نیستند بر عمل کردن بر طبق آن کاهلند (که این عمل بر طبق علم به مراتب مهمتر است و حقیر فقیر سراپاتقصیری چون من هم پایم در این عرصه بد می لنگد!) که اگر کسی رفت و کسب کرد و بر طبق آن عمل کرد می شود صدیق و اگر 313 صدیق در طی این بیش از هزار سال پیدا می شد حضرتش.... از ماست که بر ماست |
|||
|
|
۱۱:۰۵, ۱۳/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #23
|
|||
|
|||
|
بسم الله النور
سلام با تشکر از طرح پیشنهادی بسیار خوبتون،فکر میکنم بتونم توی زمینه ی مباحث شهدا کار کنم. شما منبع خاصی مد نظرتون هست؟ |
|||
|
|
۲۰:۲۷, ۱۳/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #24
|
|||
|
|||
|
سلام
منم هستم البته تا حالا یه کارایی هم کردم مثلا یه مقاله ی 100 صفحه ای با نام شیوه ی تربیتی پیامبر اکرم بر فاطمه ی زهرا دارم که از ده تا منبع گرداوری شده است و شیوه های تربیتی که پیامبر خدا برای شکل گیری شخصیت حضرت زهرا (سلام الله علیها) به کار برده رو بررسی کردم. یه تحلیلی از نامه ی امام به مالک اشتر دارم که حدودا 70-80 صفحه است و... راستی رشته امم پژوهشگری یه اگه تو برنامه ریزی برا گروه ها هم مشکل داشتید ، خوشحال میشم بتونم کمک کنم. موفق و پیروز باشید سحر |
|||
|
|
۲۰:۴۴, ۲/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #25
|
|||
|
|||
|
ببخشین من کلا علاقه به ارتباطات ورسانه ها نقد وتفسیررسانه ها دارم البته چاشنی سیاسی هم داشته باشه بهتره ممنون میشم کسی بهم کتابی مستندی چیزی بدرد بخور معرفی کنه
|
|||
|
|
۲۳:۰۸, ۲/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #26
|
|||
|
|||
|
به نام خدا
مباحث اخلاق اسلامی. ان شا الله. |
|||
|
|
۱۵:۵۵, ۱۳/آذر/۹۳
شماره ارسال: #27
|
|||
|
|||
|
به نام خدا
موضوع عرفان اسلامى و سير الى الله و فقرى كه آقا رسول الله (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند : الفقر فخرا |
|||
|
|
۲۱:۱۴, ۲۷/آذر/۹۳
شماره ارسال: #28
|
|||
|
|||
|
سلام
به نظر من کتابهای شهید مطهری بهتر زیر نظر استاد خونده بشه مخصوصا جهانبینی هاشون که یه باره مباحث کلامی وفلسفی ش هم روشن بشه درباره کتاب شهدا من کل کتابای سعید عاکف و انتشارات ملک اعظم رو خوندم ولی اخرش چیزای بهتر وجود داره به نظرمن کتابای شهید دستغیب خوبه زبان ساده و قابل فهم و مباحث عالی! برای سبک زندگی هم فکر کنم آیین رستگاری و دانشنامه پزشکی امام صادق (علیه السلام) و کلا روایات و احادیث بهترینن! البته معادشناسی اقای تهرانی هم خالی از کسب علم نیست..... |
|||
|
|
|
|
| 1 میهمان |