|
فضایل محور عالم "
|
|
۱۲:۱۹, ۱/بهمن/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۴/بهمن/۹۲ ۰:۱۰ توسط aboutorab.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
با سلام و عرض ادب خدمت همه برادران و خواهران بزرگوار
حقیر بنا دارم در این تایپک فقط از فضایل مولا امیرالمومنین علی علیه السلام مطلب بذارم لطفاً در صورت قابل دونستن این تایپک را با فضایلی از اقیانوس فضایل امیرالمومنین علیه السلام مزیّن بفرمایید . خیر و سعادت و سلامت دنیا و آخرت نصیب همه شیعیان و محبان مولای غریب باد ان شاءالله موفق باشید یا علی علیه السلام پیامبر صلی الله علیه و اله و سلم فرمودند : خداوند بلند مرتبه برای برادرم علی بن ابیطالب علیه السلام فضائلی قرار داده که از شدت زیادی به شماره در نمی آید . هر که فضیلتی از فضائل او را بخواند و به آن اقرار داشته باشد ، خداوند از گناهان گذشته و آینده او می گذرد [/align][/font] و هر که یکی از فضائل او را بنویسد ، مادام که اثری از آن نوشته باقی باشد ، فرشتگان پیوسته برایش استغفار می کنند وهر که فضیلتی از فضائل او را بشنود خداوند آن دسته از گناهانی را که از راه گوش کسب کرده ، می بخشاید و هرکه به نوشته ای از فضائل او نظر افکند ، خداوند گناهان چشم او را می آمرزد. [align=-WEBKIT-RIGHT]امالی صدوق، مجلس 28، حدیث 10 ![]() گر ز علی نگوييم، از كه گوييم آن هنگام كه علی، خير البشر است. و گر ز علی گوييم، چگونه گوييم كه به فرموده پيامبر، فضائل علی " لا تُحصَی " است و در شمار نمی گنجد.
نه اينكه زبان قادر نيست به بيان كه ذهن ناتوان است از درك ... [b]یا امیرالمؤمنین افتخار ما این است که شما پدر ما هستید، پیامبر فرمودند من و علی پدران این امّت هستیم، پدر جان چون فرزندان یعقوب از شما طلب می کنیم برای ما استغفار کنید و ما سیه رویان را ببخشید، فقط حیدر امیر المومنین است .
• محور عالم شما چه کاره ای آخر که تعیین تکلیف می کنی ؟؟ شما خدایی ؟؟ من متوجه نمی شوم این حرفهای به ظاهر روشنفکری چیست که بعضی ها می زنند ؟ خدا خواسته است که امیرالمومنین علی علیه السلام محور عالم باشد . عالم مگر برای خدا نیست ؟ وقتی همه ی عالم متعلق به خداست . این ها چه کاره اند که برای خداوند تعیین تکلیف می کنند و می گویند: « فضائل امیرالمومنین علیه السلام غلو است »؟؟؟ [font=Arial] خود خدا خواسته است، به شما چه مربوط است؟! البته شما را عرض نمیکنم، منظورم آن افراد تاریکفکر است که تحمل فضائل امیرمومنان علی علیهالسلام را ندارند. حضرت امام باقر علیه السلام میفرمایند: « خداوند عزوجل علی علیه السلام را بین خود و خلقش نشانه قرار داد . هر کس او را شناخت، مؤمن است، و آن که او را منکر شد، کافر است. آن که او را نشناخت، گمراه است، و آن که چیزی در کنار او مطرح کرد، مشرک است.هر کس با دوستی او بیاید به بهشت درخواهد آمد و آن که با دشمنی او بیاید به دوزخ خواهد رفت » (1) [sup][/sup] ------------------------ 1- الکافی:20:388:2 و:7:437:1. |
|||
|
| آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۲۳:۵۱, ۴/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #21
|
|||
|
|||
|
بخشش و ايثار على عليه السلام
و از اخلاق خاص على(علیه السلام) كرم و بخشش او بود كه حد و مرزى نداشت، ولى بخششى كه در اصول و هدف پاك و سالم بود نه مانند بخشش فرمانداران و زورمندانى كه از مال و كوشش مردم بخشش مىفرمايند! اينان وقتى كه چنين بخششى مىكنند فقط به خويشان و نزديكان و يا هوادارانشان مىبخشند كه در راه حكومت و سلطنت آنها شمشير مىزنند واگر گامى بالاتر نهند براى آن بخشش مىكنند كه گفته شود آنها اهل كرم و بخشش هستند! تا مورد توجه عامه مردم قرار گيرند و اختلاسها و دزديها و ستمها و ضعف ادارى امور و غيره را بدين ترتيب پرده پوشى كنند. و اين شكل از اشكال بخشش را كه در واقع فرقى با رشوه ندارد - و اكثريت كسانى كه در تاريخ ما و تاريخ قدرتمندان ديگران به كرم و بخشش مشهورند با اين نوع بخشش سرو كار داشتند - على بن ابيطالب در سراسر زندگى خود نديد و يك بار هم به آن دست نيالود و آن را نشناخت. كرم و بخشش على(علیه السلام) چيزى است كه از همه مردانگيهاى او پرده برمىدارد و با جان و دل او به هم آميخته است او با اينكه دختر خود را از اينكه گردنبندى را از بيت المال به امانت گرفته كه در عيدى از اعياد به آن آرايش كند توبيخ مىكند و با اينكه برادر خود عقيل را كه مختصرى از مال عمومى مردم را بيجا خواسته بود از خود مىرنجاند و با اينكه او هرگونه رشوه خوار و هوادار مال بىكوشش و بدون حق را، از خود طرد مىكند، با اين حال، چنانكه در روايات صحيح آمده است او با دستخود نخلهاى گروهى از يهوديان را در مدينه سيراب مىكند، تا آنجا كه دست او تاول مىزند و زخم مىشود و آنگاه مزدى را مىگيرد و به بيچارگان و درماندگان مىبخشد و يا با آن بندگانى را مىخرد و بلافاصله آزاد مىسازد. «شعبى» از زبان كسانيكه على(علیه السلام) را خوب مىشناختند روايت مىكند كه او بخشنده ترين مردم بود كه از مال خود براى مردم مىبخشيد واگر گواهى دشمن در بعضى موارد صحيحترين شهادتها باشد بايد فهميد كه بخشش و كرم على(علیه السلام) تا چه پايه بوده كه معاوية بن ابى سفيان هم به آن شهادت داده، در حالى كه او هميشه مىكوشيد كه از على(علیه السلام) عيب جويى كند و از او انتقاد نمايد. معاويه مىگويد: «اگر على خانهاى پر از طلاى ناب و خانهاى پر از علوفه داشته باشد، طلا را پيش از علوفه مىبخشد!» [b]امام على (علیه السلام) صداى عدالت انسانى. ج 2 - 1 صفحه 122 |
|||
|
|
۲۳:۵۵, ۴/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #22
|
|||
|
|||
(۲۳/دی/۹۲ ۱۱:۰۸)علی 110 نوشته است: http://forum.bidari-andishe.ir/thread-30665.html |
|||
|
|
۰:۲۳, ۵/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #23
|
|||
|
|||
|
حضرت فاطمه(سلام الله علیها) می گوید دفاع از حق و حقیقت ساده نیست[b]. اگر کسی بخواهد از حق دفاع کند جلویش میایستند و با او دشمنی میکنند. بندگان شیطان از هیچ کس ابایی ندارند، هر کس که میخواهد باشد؛ حتی اگرفاطمه دختر پیامبر خداباشد. فاطمه زهرااز امام زمانش دفاع کرد و با او آنگونه رفتار کردند. ما هم به وقتش جرات زدن چنین حرفهایی را برای امام زمانمان داریم؟! فاطمه علیها السلام: [b]« ای مردم! بدانید که من،فاطمهام و پدرممحمّدصلی الله علیه وآلهاست. اوّلین و آخرین سخن را می گویم. آنچه میگویم، خطا نیست، و آنچه انجام میدهم، بیرون از اندازه نیست:[/b] «لَقَدْ جَآءَکُمْ رَسُولٌ مِّنْ أَنفُسِکُمْ عَزِیزٌ عَلَیهِ مَا عَنِتُّمْ حَرِیصٌ عَلَیکُم بِالْمُؤْمِنِینَ رَءُوفٌ رَّحِیمٌ؛(1) قطعاً برای شما پیامبری از خودتان آمد که بر او دشوار است شما در رنج بیفتید. به [هدایت] شما حریص و نسبت به مؤمنان، دلسوزِ مهربان است». اگر عزیزش میدارید و او را میشناسید، او پدر من است، نه پدرِ زنان شما و برادرِ پسر عموی من است و نه برادرِ مردان شما.... خداوند - تبارک و تعالی - به وسیله پدر من، شما را نجات داد، پس از آن حوادث و پس از آن که وی را به مردانِ جسور و گرگ های عرب و سرپیچی کنندگان اهل کتاب، مبتلا کرد. «کُلَّمَآ أَوْقَدُواْ نَارًا لِّلْحَرْبِ أَطْفَأَهَا اللَّهُ؛(2) هر بار که آتشی برای پیکار بر افروختند، خدا آن را خاموش ساخت» یا سلطه گری شیطانی سر برآورد و یا گروهی از مشرکان، دهان گشودند و او برادرش[علی] را در کامشان افکند وعلی، جز آن هنگامی که گوشهایشان را پاکوب کرد، برنگشت و با شمشیرش شعلهافروزی آنان را خاموش ساخت، با پذیرا بودن رنج در راه خدا و کوشش در کار خدا، نزدیک بودن به پیامبر خدا، سروری در بین اولیای خدا، تلاشگر، ناصح، پرتلاش و جدّی که در راه خدا، ملامت هیچ ملامت کننده ای را پذیرا نشد(3) دفاع از حق ساده نیست، جرات میخواهد، ایستادگی میخواهد، ایمان میخواهد،عشقمیخواهد. در ره منزل لیلی که خطرهاست در آن [b]شرط اول قدم آن است کهمجنونباشی ............ ------------------- [1] توبه، آیه 128 [2] مائده، آیه 64 [3] الاحتجاج:49:259:1، شرح الأخبار:974:34:3. |
|||
|
|
۱۵:۲۰, ۵/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #24
|
|||
|
|||
|
عن انس ان النبی(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) قال لا بنته فاطمه: قد زوجتک اعظمهم حلما و اقدمهم سلما و اکثرهم علما .
انس گوید: پیامبر خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به دخترشان فاطمه (سلام الله علیها) فرمودند: تو را به تزویج کسی در اوردم که از همه علمش فزونتر و در اسلام از همه پیشگام تر و از همه علمش بیشتر است . تاریخ الاسلام عهد خلفا راشدین \628 ******************************************* يا علي ذاتت ثبوت قل هو الله احد نام تو نقش نگين امرِ اَلله الصّمد لم يلِد از مادر گيتي و لم يولَد چو تو در جهان بعد از نبي، مِثلت لهُ كُفواً احد |
|||
|
|
۲۳:۴۷, ۵/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #25
|
|||
|
|||
|
قال رسول الله (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) : اوحی الی فی علی ثلاث : انه سید المسلمین و امام المتقین و قائد الغر المحجلین .
رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند : خدا در باره ی علی (علیه السلام) سه چیز به من وحی فرستاد : اینکه آقای مسلمانان و امام و پیشوای اهل تقوی و رهبر پیشانی سفیدان است . مناقب ابن مردویه\58 ************************************* ای دل به علی نگر خدا را بشناس وز روی علی رمز ولا را بشناس خواهی که مقام عشق را بشناسی برخیز و علی مرتضی را بشناس |
|||
|
|
۰:۰۹, ۶/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #26
|
|||
|
|||
|
• بهترین پدر دنیا بعد از بازی با بچهها روی چمن دراز کشیدیم و رو به آسمان با هم دربارهی پدرهایمان میگفتیم. محسن میگفت: «بابای من رییس ادارشونه.» حامد میگفت: «بابای من، فقط ماشینش به اندازه خونهی همتون میارزه.» هرکسی داشت از باباش میگفت که دیدم میلاد خیلی رفته تو خودش و خیلی ناراحته، تازه یادم افتاد که میلاد پدرش از دنیا رفته! توی این فکر افتادم که چه جوری میلاد رو خوشحال کنم که یاد جملهی پدرم افتادم که همیشه میگفت: «عزیزم! تو به جز من یک پدری داری که از همهی پدرهای دنیا مهربانتره و هیچکس نیست که به اندازهی او حسن و خوبی داشته باشه.» رفتم کنار میلاد نشستم و به بچهها گفتم: من و میلاد یک پدری داریم که تمام دنیا حسرت داشتن یک دونه از خوبیهاش رو دارند. «پدر من و میلاد، وزیره، باغی داره که هیچکس نداره، اصلا این رو بهتون بگم، تمام دنیا برای اونه. هرکسی پدر ما رو دوست داشته باشه، خدا هم دوستش داره و هرکسی با پدرمون دشمن باشه خدا هم با او دشمنه.» میلاد تازه فهمید که من دارم از چه کسی میگم، به خاطر همین بهم لبخند زد و گفت: «آره، راست میگه، البته این پدر، پدر همهی ماست.» امیرالمومنین علیعلیه السلاممیفرمایند: من ده ویژگی ازپیامبر خدادارم که پیش از من به هیچ کس داده نشده است و پس از من هم به کسی داده نخواهد شد. پیامبرصلی الله علیه وآلهبه من فرمود: «ای علی! تو در دنیا و آخرت، برادر منی؛ در روز قیامت، نزدیکترینِ مردم به منی؛ خانه من با خانه تو در بهشت، مثل خانه دو برادر روبهروی هم است؛ تو وصیای؛ تو ولیای؛ تو وزیری؛ دشمن تو، دشمن من، و دشمن من، دشمن خداست؛ دوست تو دوستِ من و دوست من، دوست خداست.» [sup][1][/sup] ----------------------- [1] الخصال:7:429، الأمالی، صدوق:135:136، الأمالی، طوسی:222:137.
|
|||
|
|
۱۲:۳۶, ۶/بهمن/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۶/بهمن/۹۲ ۱۲:۳۷ توسط حضرت عشق.)
شماره ارسال: #27
|
|||
|
|||
|
قال رسول الله (صلي الله عليه و آله و سلم ) : انا و علي ابوا هذه الامة. در روايتي از پيامبر اكرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) آمده: من و علي پدران اين امت هستيم.[/b]بحارالانوار، علامه محمد باقر مجلسي، ج36، ص5.
|
|||
|
|
۱۳:۱۹, ۶/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #28
|
|||
|
|||
|
هفتاد فضیلت(بخش نخست)
یک خبر خوب و یک خبر بد می خواهم بهتان بدهم! احتمالا شما هم دوست دارید اول خبر خوب را بشنوید؛ خبر خوبم این است که شما جزو 2درصد جمعیت کره ی زمین هستید که بزرگترین نعمت نصیبتان شده است. خبر بدم هم این است که میلیاردها نفر، از انسان و جن، تلاش می کنند که این نعمت را از شما بگیرند. حدود 2 درصد از جمعیت کل جهان شیعیان هستند و طبق فرموده ی خدا و پیامبر، تنها شعیان و محبین امیرالمومنین علیه­ السلام سعادتمند هستند و بهشت را فقط به اینان عطا خواهند کرد. پس اگر شیعه و محب مولا هستیم، قدر خودمان را بدانیم، خداوند می توانست ما را یهودی، مسیحی و یا حتی بی دین بیافریند، اما این لطف را به ما کرده است و ما را از همان ابتدا در صراط مستقیم قرار داده است. اما مواظب باشیم، زیرا شیطان و دوستانش در تمام ساعات و لحظات تلاش می کنند تا ما را گمراه کنند. مواظب خودت باش! هفتاد فضیلت امیرمومنان؛ ابوتراب علیهالسلام را از زبان ایشان خواهیم خواند. مکحول از امیر مؤمنان علی بن ابی طالب علیه السلام نقل می کند که حضرت فرمودند: «به یاد دارندگان از یاران پیامبر، حضرت محمّد صلی الله علیه وآله، می دانند که در بینشان صاحب فضیلتی نیست، جز آن که من در آن فضیلت، سهیم و برترم و من، هفتاد فضیلت دارم که هیچ کدامشان در آنها شریک نیستند». گفتم:ای امیر مؤمنان! مرا از این فضایل، خبر ده. فرمود: · نخستین فضیلت من این است که به مقدار یک پلک بر هم زدن، شرک بر خدا نورزیدم و لات و عُزّی را عبادت نکردم. · دوم آن که هرگز شراب نخوردم. · سومْ آن که پیامبر خدا در زمانی که خُردسال بودم، مرا از پدرم گرفت و من همخور، همنوش، مونس و همسخن او بودم.· چهارم آن که من نخستین مسلمان و مؤمن بودم. · پنجم آن که پیامبر خدا به من فرمود:"ای علی! تو نسبت به من، چون هارون نسبت به موسی علیه السلام هستی، جز آن که پیامبری پس از من نیست". ---------------------- [11] الخصال:1:572.
|
|||
|
|
۲۳:۱۴, ۶/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #29
|
|||
|
|||
|
• هفتاد فضیلت(بخش دوم) [/font]در ادامه از زبان امیرمومنان علی علیهالسلام، پنج فضیلت دیگر ایشان را میخوانیم و خدا را بر این نعمت سپاسگزاریم. مکحول از امیر مؤمنان علی بن ابی طالب علیه السلام نقل می کند که حضرت فرمودند: «به یاد دارندگان از یاران پیامبر، حضرت محمّدصلی الله علیه وآله، می دانند که در بینشان صاحب فضیلتی نیست، جز آن که من در آن فضیلت، سهیم و برترم و من، هفتاد فضیلت دارم که هیچ کدامشان در آنها شریک نیستند». گفتم:ای امیر مؤمنان! مرا از این فضایل، خبر ده. فرمود: ... · « ششم آن که من آخرین نفری بودم که از پیامبر خدا جدا شدم و او را در قبرش گذاشتم. · هفتم آن که هنگامی که پیامبر خدا به غار رفت، مرا در بسترش خوابانْد و با رواندازش مرا پوشاند. هنگامی که مشرکان فرا رسیدند، فکر کردند من محمّد صلی الله علیه وآله هستم و بیدارم کردند و گفتند:همراهت کجاست؟ گفتم:در پی نیازش رفت. گفتند: اگر فرار می کرد، این هم با او فرار می کرد [و از تعقیب پیامبر صلی الله علیه وآله بازماندند]. · و امّا هشتم، پیامبر خدا هزار باب از دانش را به من آموخت که از هر بابی، هزار بابْ گشوده می شود و به هیچ کس غیر از من نیاموخت. · و امّا نهم، پیامبر خدا به من فرمود:" ای علی! هنگامی که خداوند عزوجل پیشینیان و پسینیان را برانگیخت، برای من منبری برتر از منبر پیامبران گذاشته خواهد شد و برای تو منبری برتر از منبر اوصیا گذاشته خواهد شد و تو بر آن خواهی شد ". ·[font=Times New Roman] و امّا دهم، از پیامبر خدا شنیدم که میفرمود:" ای علی! در روز رستاخیز، چیزی به من داده نخواهد شد، جز آن که نمونه آن را برای تو خواهم خواست ".»[sup][1][/sup] ----------------------- [1] الخصال:1:572. |
|||
|
|
۲۳:۴۷, ۶/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #30
|
|||
|
|||
|
قال النبی(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) : انا مدینة العلم و علی بابها فمن اراد العلم فلیاتها من بابها .
پیامبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند : من شهر علمم و علی (علیه السلام) در آن شهر پس هر کس که علم می خواهد از درش وارد شود. کنز العمال , ج 11, ح32979 , ص 614 . *********************************************** چنانچه سَرور عالم به جز پيمبر نيست وليّ خاص خدا نيز غير حيدر نيست عليست گنج حقايق، عليست باب علوم دلي مجوي كه مشتاق سوي آن در نيست |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |

![[تصویر: poster%20ghadir-01.jpg]](http://www.ghadirioon.com/images/stories/poster%20ghadir-01.jpg)