کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 23 رای - 4.35 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(A+)احادیث و نکته های نابی که در زندگی من بسیار اثر گذار بودند&
۲۰:۲۸, ۲۲/آبان/۸۹ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/فروردین/۹۱ ۲۰:۱۴ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام رفقا
شما با کلیک روی اینجا می توانید از نکات ناب معرفت شناختی اسلامی بهره مند شوید
در ادامه به مرور قسمت هایی از این نکات را برای دوستان قرار می دهیم

*****ص82: متأسفانه بسیاری از ما از دین و از حقایق، تنها در پی یادگرفتن الفاظی هستیم که آنها را به دیگران تحویل دهیم و هیچگاه در صدد این نیستیم که آیا مطالبی که یاد گرفته ایم و به حساب خودمان با یادگرفتن آنها خود را مسلمان میدانیم اعتقاد قلبی ما شده یا خیر؟!

...پس هان ای عزیز تنها به یادگرفتن قناعت مکن؛ زیرا یادگرفتن وقتی به انسان نفع می دهد که معلومات او توأم با اعتقاد باشد .البته منظور نفع اخروی است و الّا چه بسا افرادی با همین محفوظات، سال های سال از منافع دنیوی آن برخوردار و امور خود را به خوبی بگذرانند و مردم، اطرافشان را گرفته، انها را از بزرگان دین هم بدانند، و همین اجتماع و اعتقاد مردم، امر را بر انها مشتبه کرده، زودتر آنها را به هلاکت معنوی برساند.

اعتقاد نیز اگر اعتقاد صحیح و جازم باشد ملازم و همراه با عمل است. اگر عمل صحیح، ناشی از اعتقاد درست باشد دارای اثر و علامت است؛ روز به روز یقین و شوق به عالم بقا و پشت کردن به دنیا را زیادتر می کند تا جایی که انسان می شود ((روحانی)) و در عین حال که در زندان تن و عالم ناسوت محبوس است قلبش که از برکت اعمال صالح به حیات انسانی زنده شده، با ملاء اعلی در ارتباط است و نمونه ای از فیوضات عالم غیب را درک می کند.

{ مَنْ عَمِلَ صالِحاً مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثى‏ وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَياةً طَيِّبَةً وَ لَنَجْزِيَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ ما كانُوا يَعْمَلُو }"نحل-97"
(( هر كس- از مرد يا زن- كار شايسته كند و مؤمن باشد، قطعاً او را با زندگى پاكيزه‏اى، حياتِ [حقيقى‏] بخشيم، و مسلماً به آنان بهتر از آنچه انجام مى‏دادند پاداش خواهيم داد))

پس هر عِلمی برای عمل است و قیمت هر عملی به قدر نیت عامل اوست و هر نیتی برای نتیجه است. در این عالم همه فعالیت می کنند، لکن اهداف و نیات و در نتیجه آثار مختلف است؛ زیرا از هر عملی اثری در نفس انسان پیدا میشود. اگر عمل ظلمانی بود ایجاد ظلمت می کند و اگر نورانی بود اثری دل افروز و نورانی خواهد داشت.

***ص84:یکی از نشانه های ایمان صحیح و اعتقاد درست این است که اگر انسان بین دو امر مخیر شد که در یکی رضای خالق و سخط و خشم مخلوق و در دیگری عکس آن باشد، رضای خالق را بر رضای مخلوق ترجیه دهد.

(( مِنْ صِحَّةِ يَقِينِ الْمَرْءِ الْمُسْلِمِ أَنْ لَا يُرْضِيَ النَّاسَ بِسَخَطِ اللَّه‏)) ((از امام صادق (علیه السلام) كه فرمود:

از درستى يقين مرد مسلمان اين است كه مردم را خشنود نكند به خشم خدا))"اصول كافى-ترجمه كمره‏اى، ج‏4، ص: 183باب فضل يقين‏"
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: m.shirazi80 ، بیداری اندیشه ، مبينا ، سلمان ، Ramin_Ghn ، The Arrival ، جوینده حق ، احیاء ، mohammad790 ، bahar2006 ، Hadith ، وحید الف ، یک سرباز ، elhamA ، zarati313 ، ONLY66 ، mojtaba-nk3 ، 872325 ، MESSENGER ، محیصا ، ehsan_mt ، SARV ، hesam110 ، خادمة الزهرا ، abbas313 ، abas_341 ، MOH3N-P ، soltanmahmoud ، shafagh_mah ، ساقی ، حسن عزتي ، fandogh ، yamin ، سدرة المنتهی ، Resistance ، vahid1878 ، yashar1374 ، only_y2d ، Detector ، یک مشت خاک ، mhvvhm ، yektaparast ، seyedmahdi ، seven.attar ، یاران مهدی ، یوسف خان ، spaceshi ، N.Mahdavian ، hajiali.m ، heaven ، behzad-jn ، MohammadSadra ، AFG Shia ، امیرحسن ، seyed313 ، fatemeh ، saloomeh ، میثاق ، zahra.shakiba ، AMINI ، seiied ، Farzaneh ، netlog36 ، m.hossein ، mahdy30na ، سلیم ، انتصـار ، محمدهادی ، حسن.س. ، bahareh ، شهیدطیبه واعظی ، بچه شیعه ، moreb ، revenger ، mohammad reza ، امیریان ، مجید املشی ، شیدا ، fatemeh zahra ، سرباز منتظر ، 135 ، *مهاجر* ، tazevared ، منادی حق ، مجنون الحسین ، ali0077 ، fiftynine ، مهسا110 ، omidman ، maryam 135 ، vahrakan ، فانوس *7* ، آفتاب ، عبدالرحمن ، عدالت ، ترنم ، fazel ، منتظر کوچولو ، ANTI satan ، NARJES ، help me ، یا امام رضا ، سیمرغ ، aboutorab ، لبخند خدا ، laanbar1-2-3 ، mehrabani ، علی املشی ، Hadiss313

آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۲:۵۰, ۲۲/بهمن/۸۹
شماره ارسال: #21
آواتار
بسم الله
به نظر من یه راهکاری وجود داره علی جان البته در همین حدّش هم سخته باز ولی بهتر از هیچیه!
و حرف من این هست که دوستان زمانی که من در عرض یک روز یک کتاب حدیث رو یا یک جزء قرآن رو یکجا مطالعه کنم، خب این واضح هست که تاثیری نخواهد داشت.
چون فکری نکردم راجع به اون سخنی که به من زده شده
مگر اینطور نیست که هر چیزی با تمرین بدست می آید؟ خب ما هم باید مسلمان بودن رو تمرین کنیم و البته تمرینات ساده ای نیست. هست؟
ما وقتی یه آیه رو یا یک حدیث رو مطالعه کردیم نباید روش حداقل 2 دقیقه فکر کنیم؟ ببینیم آیا این حدیث فقط همین ظاهرش حقّ مطلب رو بیان میکنه یا در وجودش چیزی هم نهفته ست؟ نه اینکه چند ثانیه متاثر بشیم و توی سر خودمون بزنیم حداکثر و بعدشم فوقش بفرستیمش تو حافظه بلند مدت و بایگانی بشه و دیگر هیچ....
تا اینجا اگر تونستیم این کار رو انجام بدیم کلی سود کردیم
مر حله بعدی این هست که وقتی جان کلام رو دریافت کردیم و پیام و دستور سخن خدا یا ائمه رو گرفتیم حدآقل یه روز اون رو تمرین کنیم ببینیم یعنی چی؟ وقتی میگه دروغ نگو یعنی چی؟ یعنی اگه یه جا به ضررت بود حقیقت رو بگی ، باید بگی، خب بیایم یه روز این کارو انجام بدیم ببینیم چه اتفاقی میافته؟
آقا جان اینی من میگم حرفش ساده ست ها... ولله وقت انجام دادنش و تمرین دستورات ائمه و قرآن تموم اعضا جوارح بدن جا میزنه ، تک تک سلول ها فریاد میزنن که نه بابا این کارا کار من نیست داداش بیا همون به شیوه جاهلیت ادامه بدیم...
بیاد بیاریددوستان توی تاپیک چهل نکته نمره هامون چند میشه؟ خدایی یه نگاه دوباره به اون چهل خصلت مومن بندازید ببینید ساده ست؟
پس بیاید یک حدیث از مولا رو تمرین کنیم

قال على (عليه السلام):

«يا كُمَيْلُ! اِنَّ اَحَبَّ مَا امْتَثَلَهُ الْعِبادُ اِلَى اللهِ، بَعْدَ الاِْقْرارِ بِه وَ بِاَوْليائِه، التَّعَفُفُ وَ التَّحَمُّلُ وَ الاِْصْطِبارُ»;

«اى كميل! محبوب ترين چيزى كه بندگان خدا مى توانند به وسيله آن بندگى خدا كنند، بعد از اقرار به وحدانيّت خدا و حقانيّت اوليائش، (سه چيز مى باشد): تعفّف و تحمّل و اصطبار است

دوستان شرح و تفسیر این حدیث رو تو تاپیک در محضر مولا قرار میدم.

قال على (عليه السلام):

«اَيُّهَا النّاسُ لا تَسْتَوْحِشُوا فى طَريقِ الْهُدى لِقِلَّةِ اَهْلِهِ»;

«اى مردم! در طريق هدايت از كمى طرفداران آن وحشت نكنيد»

یا الله
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mohamad ، zarati313 ، علی 110 ، بیداری اندیشه ، احیاء ، bahar2006 ، وحید الف ، ONLY66 ، خادمة الزهرا ، Farzaneh
۱۳:۰۲, ۱۹/اسفند/۸۹
شماره ارسال: #22
آواتار

****ص145: بالاخره حقیر با اینکه در آن وقت بیش از بیست و دو سال از عمرم نگذشته بود عرض کردم: بنده بالوجدان میبینم که اگر در مقابل شخص بزرگی قرار بگیرم در حال خود تغییر و شرم و خضوعی میبینم و هر قدر آن شخص بزرگتر و وجیه تر باشد دگرگونی حال بیشتر میشود، اما در عین حال که معتقدم و همه ما معتقدیم که خدای متعال از هر بزرگی و صاحب جاهی بزرگتر و وجیه تر است، پس چرا وقتی به نماز می ایستم با اینکه یقیناً خود را در مقابل حق – جل و علا - قرار میدهم هیچ تأثیری و تفاوتی و تغییر حالی در خود نمی یابم؟{إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذينَ إِذا ذُكِرَ اللَّهُ وَجِلَتْ قُلُوبُهُمْ وَ إِذا تُلِيَتْ عَلَيْهِمْ آياتُهُ زادَتْهُمْ إيماناً وَ عَلى‏ رَبِّهِمْ يَتَوَكَّلُونَ} (( همانا مؤمنان، تنها كسانى هستند كه هر گاه نام خدا برده شود، دلهاشان لبریز از خوف خدا ميگردد و هنگامى كه آيات او بر آنها خوانده مى‏شود، ايمانشان فزونتر مى‏گردد و تنها بر پروردگارشان توكل دارند.)) " انفال-2"

از اینجا میفهمم که این ایمان، ایمان واقعی نیست؛ لذا میکوشم که خود را به مرحله ای برسانم که قدری از آثار جمال و عظمت حق را در قلب خود بیابم.

امضای علی 110
پرستش به عبادت نیست، به اطاعت است!!!!
از که اطاعت می کنیم؟!
همو معبود ماست!!

امام زمان علیه السلام:
ظهور ما به تأخیر نیفتاده مگر به سبب اعمال ناپسندی که از ایشان (شیعیان) سر می‌زند و خبر آنها به ما می‌رسد.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: paradise ، rastin ، MAHDI59 ، mohammad790 ، وحید الف ، در جستجوی سختی ، aliakbar ، ONLY66 ، خادمة الزهرا ، Farzaneh ، Ronak
۲۰:۰۲, ۲۷/اسفند/۸۹
شماره ارسال: #23

با سلام
دوستان بیان قشنگترین و دردناکترین و تاثیر گدارترین حدیثی که از هر شخصی یا کتابی شنیدن و خوندن رو بگن؟
با این کار بهترین احادیث و تاثیر گذارترین احادیث رو میشه جمع آوری کرد
اولیش رو از خودم شروع کنم
من توی کتابی خوندم دقیقا یادم نیست کدوم کتاب بود:
خداوند به حضرت داود علیه السلام میفرماید
:

(ای داود،تا کی چشم به انتطار بشینم این بنده من برگرده،چرا من این همه به بندم مشتاقم ولی بندم شوق من رو نداره،به عزتم قسم اگر بداند چقدر او را دوست میدارم روح از بدن تهی میکند)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: amir-mahdi ، وحید الف ، مبينا ، zarati313 ، MESSENGER ، وحید110 ، خادمة الزهرا ، ساقی ، Detector ، Farzaneh
۲۱:۳۹, ۳/فروردین/۹۰
شماره ارسال: #24
آواتار
این دقیقاً حدیث نیست اما مضمون بسیار از احادیث و ادعیه و استغفارهای اهل بیت است
حقیقتاً تکاندهنده

یک عمر با تمام وجود گناه کردیم..نه عذابمان کرد و نه گناهانمان را فاش! اگر بندگی اش را بکنیم، با ما چه می کند.!؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: fazel ، mohamad ، MAHDI59 ، mohammad790 ، وحید الف ، MohammadMeraj ، مبينا ، MESSENGER ، ONLY66 ، نا بلد ، akhevi ، وحید110 ، ایران ، خادمة الزهرا ، ساقی ، Detector ، Farzaneh
۲۳:۱۲, ۳/فروردین/۹۰
شماره ارسال: #25
آواتار
حضرت محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرموده:
فاصله بین ایمان و کُفر، ترک نماز است.
بحارالنوار جلد 82 صفحه 217

امضای mohamad
[تصویر: abbasalef.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Seyed Mohsen ، MAHDI59 ، parisan ، mohammad790 ، وحید الف ، مبينا ، MESSENGER ، ONLY66 ، rastin ، نا بلد ، akhevi ، وحید110 ، ایران ، خادمة الزهرا ، soltanmahmoud ، نسیم ، Farzaneh
۱۱:۱۴, ۶/فروردین/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۶/فروردین/۹۰ ۱۱:۱۸ توسط وحید الف.)
شماره ارسال: #26

مولا علی علیه السلام می فرمایند:
نماز به همه وجود انسان ارامش می بخشد چشم ها را خاضع و خاشع می گرداند نفس سرکش را رام و دل ها را نرم و تکبر و بزرگ منشی را محو می کند.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: علی 110 ، مبينا ، MESSENGER ، ONLY66 ، نا بلد ، وحید110 ، خادمة الزهرا ، Farzaneh
۱۵:۳۵, ۶/فروردین/۹۰
شماره ارسال: #27
آواتار
به نام خدا

عبادت بر سه نوع است :
1-عبادت بردگان یا عبادت از روی ترس ( مرگ و قبر و دوزخ و... )
2-عبادت مزدوران یا عبادت از روی طمع مزد و پاداش ( بهشت و حوری و ... )
3-عبادت آزادگان یا عبادت از روی " عشق الهی "

نوع عبادت و خواسته هرکسی بستگی به میزان درک و فهم او از خدا دارد و همان گونه که یک بچه آبنبات چوبی را به دنیایی از آگاهی ها و کمالات ترجیح می دهد ممکن است کسی هم حوری را بر عشق الهی ترجیح دهد . در عرفان ، عبادت از روی عشق الهی مورد نظر است.
تذکرة الاولیاء : " خداوندا اگر تو را از بیم دوزخ می پرستم در دوزخم بسوز و اگر به امید بهشت می پرستم بر من حرام گردان و اگر برای تو ، تو را می پرستم جمال باقی دریغ مدار "
در این باره بیان بسیار زیبا و شکوهمندی از حضرت علی ( ع ) نقل شده است که در ضمن مناجاتی چنین می فرماید : " تو را نه از بیم دوزخ می پرستم و نه به طمع بهشت بلکه چون شایسته پرستشی می پرستمت "

زندگي فرصت بس کوتاهيست
تا بدانيم که مرگ آخرين نقطه پرواز پرستو ها نيست
مرگ هم حادثه است
مثل افتادن برگ
که بدانيم پس از خواب زمستاني خاک
نفس سبز بهاري جاريست
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: علی 110 ، وحید الف ، MESSENGER ، وحید110 ، خادمة الزهرا ، Farzaneh ، منادی حق
۱۱:۲۱, ۸/فروردین/۹۰
شماره ارسال: #28
آواتار
الجواهر السنية-كليات حديث قدسى 162 الباب السابع فيما ورد في شأن موسى عليه السلام‏

يا ابن آدم، أكثر من الزاد إلى طريق بعيد، و خفّف الحمل فالصراط دقيق، و أخلص العمل فإنّ الناقد بصير، و أخّر نومك إلى القبور، و فخرك إلى الميزان، و لذّاتك إلى الجنّة، و كن لي أكن لك، و تقرّب إليّ بالاستهانة بالدنيا تبعد عن النار.

اى فرزند آدم، براى راه درازت توشه زياد لازم دارى و بار خودت را هم سبك كن. چون صراط بسيار دقيق است. اعمالت را خالص كن، بازرس اعمال تو بسيار بينا و آگاه است. خوابت را براى قبر به تاخير بيانداز و فخرت را هم براى روز ميزان فراهم كن (نه براى دنيا) و لذتهايت را براى بهشت بگذار، با من باش تا من هم با تو باشم. بواسطه خوار دانستن دنيا به من تقرب پيدا كن تا از آتش جهنم دور باشى.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: rastin ، ghadimi2 ، mosafer ، parisan ، fazel ، وحید الف ، MAHDI59 ، MESSENGER ، ONLY66 ، وحید110 ، خادمة الزهرا ، Farzaneh ، منادی حق
۴:۴۴, ۹/فروردین/۹۰
شماره ارسال: #29

از حسن خزّاز روایت شده که: از امام رضا (علیه آلاف التحیه و الثنا) شنیدم که فرمود:
بعضى از کسانى که ادّعاى محبّت و دوستى ما را دارند، ضررشان براى شیعیان ما از دجّال بیشتر است.
حسن گفت: عرض کردم اى پسر رسول خدا(صلّى اللَّه علیه و آله و سلّم ) به چه علّت؟
فرمودند: به خاطر دوستى‏شان با دشمنان ما و دشمنى‏شان با دوستان ما. و هر گاه چنین شود، حقّ و باطل به هم در آمیزد و امر مشتبه گردد و مؤمن از منافق باز شناخته نشود.

( صفات الشیعه ص 8 )
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: علی 110 ، zarati313 ، MAHDI59 ، MESSENGER ، ONLY66 ، محمداحسان ، وحید110 ، خادمة الزهرا ، Farzaneh
۱۱:۵۳, ۱۲/اردیبهشت/۹۰
شماره ارسال: #30
آواتار
این حدیث توی لحظات سخت زندگیم خیـــــــــــــــــــــلی برای من آرامش بخش بود:

غم روز نیامده ات را ، به روز آمده ات میفزای

مولای متقیان حضرت علی (علیه السلام)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مبينا ، zarati313 ، parisan ، علی 110 ، MESSENGER ، ONLY66 ، نا بلد ، وحید110 ، خادمة الزهرا ، عاشورايي ، Farzaneh ، منادی حق ، Ronak
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]