کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
علت عدم رغبت پسران به ازدواج!
۱۶:۲۶, ۵/تیر/۹۱
شماره ارسال: #1
آواتار
پژوهشگر شوراي فرهنگي _ اجتماعي زنان، گفت: بر اساس پژوهش به عمل آمده 87 درصد دانشجويان پسر پوشش نامناسب دختران را از دلايل بي‌تمايلي به بحث ازدواج عنوان كردند.

به گزارش ايسنا، فاطمه سادات محبي امروز در نشست علمي تخصصي «موانع ازدواج دانشجويان» كه در محل پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامي برگزار شد، با اشاره به پژوهشي كه در زمينه آسيب‌شناسي ازدواج دانشجويي در مقاطع مختلف بين 206 دانشجو انجام گرفته بود، افزود: بر اساس آمار به دست آمده طي اين پژوهش 71 درصد دانشجويان پسر دليل بي‌تمايلي به ازدواج را سختي‌هاي اقتصادي عنوان كردند.

وي افزود: همچنين عدم باور پسران به بركت زندگي پس از ازدواج 80 درصد، مهريه‌هاي سنگين 58 درصد، توجه به زيبايي و ظواهر 75 درصد، توقعات بالاي پسران در انتخاب همسر 74 درصد، ضعف خانواده پسر در يافتن دختر مناسب براي ازدواج 50 درصد، پوشش نامناسب دختران 87 درصد، از جمله آمارهاي به دست آمده در اين آسيب‌شناسي در بحث بي‌تمايلي دانشجويان به ازدواج محسوب مي‌شود.

عوامل فرهنگي و اجتماعي موثر در تاخير ازدواج

وي با اشاره به پژوهش انجام شده در زمينه عوامل فرهنگي موثر در تاخير ازدواج، گفت: از جمله اين موارد مي‌توان به تغيير نگرش جامعه به ملاك‌هاي ازدواج، ناكارآمدي شيوه‌هاي سنتي انتخاب همسر، كاهش تعداد خواستگار دختران، تمايل پسران به ازدواج با دختراني كه 7 تا 10 سال از آنها كوچكترند، تاخير در ازدواج به ويژه در پسران اشاره كرد.

وي در خصوص عوامل اجتماعي تاخير در بحث ازدواج نيز گفت: افزايش طلاق و تاثير آن در ترس از ازدواج، پيدا نشدن گزينه مناسب براي دختران، مشكلات خانوادگي از جمله اعتياد پدر يا موقعيت پايين اجتماعي و والدين بيمار، از جمله عوامل اجتماعي تاخير در بحث ازدواج به شمار مي‌رود.

موانع روانشناختي تاخير در ازدواج

پژوهشگر شوراي فرهنگي _ اجتماعي زنان در زمينه موانع روانشناختي تاخير در ازدواج، گفت: از جمله اين موارد مي‌توان به كاهش انگيزه ازدواج با افزايش سن پسران، ترس افراد در وساطت براي ازدواج دو جوان، نداشتن انگيزه ازدواج به دليل ترس از مسئوليت اشاره كرد.

اشتغال زنان يكي از موانع ازدواج

وي افزود: بر اساس اين پژوهش، 55 درصد پسران معتقدند كه دختران نقش‌هاي سنتي همچون مادري يا همسري را قبول ندارند، 81 درصد افراد جامعه و خانواده‌ها با تاخير ازدواج پسران مدارا مي‌كنند و اشتغال زنان نيز به عنوان يكي از موانع ازدواج به دليل استقلال اقتصادي فرد به شمار مي‌رود.

ارائه پيشنهاداتي براي حل مشكل ازدواج

محبي در خاتمه با ارائه پيشنهاداتي براي حل مشكل ازدواج به معرفي الگوهاي مطلوب همسرگزيني، هدايت خانواده‌ها به منظور عدم سخت‌گيري براي برپايي مراسم ازدواج، تاسيس كانون‌هاي پيوند مهر، ايجاد بانك اطلاعاتي از دانشجويان مجرد براي آشنايي آنها با يكديگر، برپايي اردوهاي دانشجويي با هدف آشنا كردن دانشجويان مجرد با يكديگر، بستن قرارداد با تالارهاي مختلف براي تخفيف در هزينه ازدواج اشاره كرد.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: میثاق ، saloomeh ، خیبر110 ، Mohammad Trust ، *راحیل* ، meshkat ، یاســین ، seyed ، سرباز سید علی ، فدک زهرا ، mahdi14 ، mhvvhm ، abas_341 ، netlog36 ، محمود ، محمداحسان ، Havbb 110 ، yamin ، نگار ، medad.sefid ، جویای حقیقت ، aleerz ، Farzaneh ، بچه شیعه ، تفکر ، Ramin_Ghn ، fafa* ، help me ، مرهم ، soshiant ، لبخند خدا ، عبدالرحمن ، السا ، مجنون العباس ، fiftynine ، yashar1374

آغاز صفحه 6 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۰:۵۹, ۲۷/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #51
آواتار
(۲۶/بهمن/۹۲ ۳:۲۱)Maysam-1st نوشته است:  شاید فردی ایده آل زندگیش ازدواج زود هنگام و .... باشه که نظرش قابل احترامه. اما هیچ کس نمیتونه برای کسی تصمیم گیری کنه یا دسته بندی انجام بده

هیچ دسته بندی به نظرم نمیتونه درست باشه چون معیار همه آدم ها با هم فرق میکنه و دسته بندی هم این همینطور.

بله به نظرم کاملا درست میگین...آدمها در شرایط متفاوتی هستند و هرکسی یه سطح توقعی داره از زندگی و نمیشه یه دسته بندی کلی در نظر گرفت که پسرا اینجورین و دخترا اونجوری.
برخورد دخترها میتونه در مقابل افراد مختلف متفاوت باشه..ولی در کل ثابته.

و اینکه من اگه اون مثال و آوردم برای این بود که بگم مواردی هم هست.
ولی در کل خوب یه چیز عادیه که آقایون دوست دارن اول به یه رضایتی از اوضاع خودشون برسن بعد برن ازدواج کنن که الان به اون مطلوب رسیدن سخته متاسفانه.

و یه سوالی که دارم اینه

(۵/تیر/۹۱ ۱۶:۲۶)وحید110 نوشته است:  پژوهشگر شوراي فرهنگي _ اجتماعي زنان، گفت: بر اساس پژوهش به عمل آمده 87 درصد دانشجويان پسر پوشش نامناسب دختران را از دلايل بي‌تمايلي به بحث ازدواج عنوان كردند.
شما چقدر با این موافقید؟ در کل نگاه نکنید...خودتونو بگینBlush
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Maysam-1st
۶:۱۲, ۲۷/بهمن/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/بهمن/۹۲ ۸:۵۸ توسط مجید املشی.)
شماره ارسال: #52
آواتار
(۲۷/بهمن/۹۲ ۰:۲۵)غریب نوشته است:  سلام مجدد. ان شا الله بتونم نظرم رو صرفا در این پست خاتمه بدم و ابهامات شما رو برطرف کنم.
سوال خوبی پرسیدین دختر ارزشی یعنی چی؟
یعنی این:
به نقل از خودتون
دختر ارزشی برا هرکس یه جور معنا پیدا میکنه .
حالا شما این معیار ها رو برا شخص خودتون شفاف تایین کنید بعد سایر دختر ها رو بسنجید.
شما تو انتخاب همسر یقینا با گروه متفاوتی از دخترها مواجه میشین.
منظور از این دسته بندی های من اینه که شما یه دختری رو شاخص در نظر بگیرین برا خودتون.(بنام دختر ارزشی)
مطمئن باشین دختر هایی هستن که به ظاهر این شاخص ها رو دارن اما حقیقتا اینطور نیستن(مصداق گروه دوم)
که البته برا تشخیصشون راه حل هایی هم وجود داره....
که به اندازاه کافی توضیح دادم تو پست قبل
حالا یه دخترهای گروه اولی هم وجود دارن .دختر هایی حداقل میتونم بگم اگه پسری شاهزاده حقیقی خودش رو پیدا نکرد با این دسته ازدواج کنه خیلی بهتره که با شاهزاده های خیالی (دسته دوم)ازدواج کنه.

میدونستم دچار ابهام میشین. من صرفا با دسته بندی خواستم کمی به روشن شدن مطلب کمک کنم نه که قطعا مسئله ای رو بیان کنم.
در ضمن هر کدوم از این دسته هایی که مثال زدم میتونه طیف گسترده ای از اشخاص رو بر بگیره که برا هر شخصی بسته به موقعیت خودش منحصرا تعریف میشه.

نه خبر دارم. نه لزومی داره خبر داشته باشم. البته کمی درست حدس زدین اگه بخوام رک اعتراف کنم با دیدن سایر پست هاتون تو جاهای متفاوت تالار آواتور جالبی از شما در ذهن من درست نشده. شاید همین یکی از علت هایی که با صراحت افراطی بهتون جواب میدم.

صرف توهین یه شخص ناشناس تو همچین فضای مجازی چه تاثیری رو شخصیت شما میتونه داشته باشه؟بجای بد بینی کمی تفکر کنین. بلد کردن جملات صرفا جهت تاکیدد و درخواست تفکر هست نه توهین

ب

بینید من طرز تفکر دختر ها رو بهتر میدونم یا شما؟

تقریبا شخصیتی دارم که از قشرهای زیادی دوستان صمیمی دارم.
برادر خودم هم چندی پیش به تازگی متاهل شدن.الان هم تو دوران عقد هستن
هم تفکر و شخصیت جمعیت دختر ها رو میدونم هم مشکلات اقتصاذی یه اقا پسر در شرف ازدواج.و طرز فکرشون راجع به دختر ها پیش و پس از ازدواج.

حرفهای شما خیلی برام اشناست

«برم سر کار بعد برم خواستگاری فلان دختر.الان که برم جواب رد میده.»

از طرفی هم میدونم که دختر هایی هم اطرافتون هستن که کاملا براتون روشنه که همین الان هم اقدام کنین اونا از خداشونه.

دنیای سخت و عجیبیه... برای کارهای بزرگ احتیاج به جسارتهای بزرگ هست.این دیگه عرضه افراده که ایندشون رو مشخص میکنه

به تفکرات شما هیچ کاری ندارم اما این تالار حداقل جاییه که میتونم نظرم رو آزادانه به گوش برادرای دینیم برسونم که کمی به فکر جامعه باشن.جامعه متشکل شده از من و شما کمی چشمامون رو باز کنیم .جامعه بخاطر فرهنگهای غلط به گند کشیده شد.مشکلات اقتصادی بهانه اند . وگرنه پدر و مادر من تو اوج مشکلات اقتصادی جامعه ازدواج کردن .

تا جایی که تونستم طرز فکرم رو روشن کردم....

ریسک ازدواج تو این زمونه پر از نیرنگ، اون قدر بالاست که از نظر من تنها قدرتی که میتونه به داد برسه توکل به خداست.با همه تحقیقات ...همه دوران اشنایی ... همه ذکر و خیر شنیدن ها... همه زیر ذره بین گذاشتن ها ...اما شده که خیلی چیزها رو نمیفهمی ...(اینا تجربه دیگرانه) صرفا ادم هایی که تو زندگیشون مشکلات حاد دارن صرفا ادمای نادانی نبودن.توکل رو فراموش نکنین که حتی شده یک روز قبل از عقد هم دستتون رو میگیره و کار شدنی شر رو نشد میکنه..

اعوذ بالله من الشیطان الرجیم«وَ أَنْكِحُوا الْأَيامى‏ مِنْكُمْ وَ الصَّالِحِينَ مِنْ عِبادِكُمْ وَ إِمائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَراءَ يُغْنِهِمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَ اللَّهُ واسِعٌ عَلِيمٌ »
سلام مجدد خدمت شما

به چند دلیل دیگه با شما صحبتی ندارم
1- عدم رعایت فرهنگ گفتگو (گزینشی پاسخ دادن)
2- توهین
3- سن کم و عدم ادبیات مناسب
4- قضاوت عجولانه
5- فرضیات اشتباه
و .....

در جواب جواب توهین و تهمت ها هم فقط میتونم امیدوارم باشم در زندگی واقعی اینقدر ساده به دیگران تهمت و بی احترامی نکنید و اینقدر ساده قضاوت عجولانه انجام ندید.

نقل قول:
البته کمی درست حدس زدین اگه بخوام رک اعتراف کنم با دیدن سایر پست هاتون تو جاهای متفاوت تالار آواتور جالبی از شما در ذهن من درست نشده. شاید همین یکی از علت هایی که با صراحت افراطی بهتون جواب میدم.

نقل قول:
صرف توهین یه شخص ناشناس تو همچین فضای مجازی چه تاثیری رو شخصیت شما میتونه داشته باشه؟بجای بد بینی کمی تفکر کنین. بلد کردن جملات صرفا جهت تاکیدد و درخواست تفکر هست نه توهین

نقل قول:
بینید من طرز تفکر دختر ها رو بهتر میدونم یا شما؟

نقل قول:
حرفهای شما خیلی برام اشناست

«برم سر کار بعد برم خواستگاری فلان دختر.الان که برم جواب رد میده.»
مطمئنید من رو با کس دیگری اشتباه نگرفتید؟ Big Grin

امیدوارم که خدا همه ما رو به راه راست هدایت کنه Angel
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مرهم ، fafa*
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان