کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آیا خدا مجسّم شده یا میشود؟(سوال)
۲۱:۳۰, ۲۸/بهمن/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/بهمن/۹۲ ۲۲:۴۷ توسط Ali#59.)
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام!
ما مسلمانان معتقدیم که خداوند قادره.این قادر بودن بدین معنیه که خدا هر کاری رو که بخواد میتونه انجام بده،و همچنین او برای انجام کارهاش به تامل یا صبر یا تلاش احتیاج نداره... .
حالا یک سوال!!Cool
هممون میدونیم که خدا قادره که در قالب یک انسان مجسم بشه(یعنی قطعا قدرتش رو داره)،اما سوال من اینه که آیا خداوند هیچ وقت این کار رو کرده یا میکنه؟؟؟
یعنی آیا ممکنه خدا گاهی در قالب یک انسان روی زمین مجسم بشه؟
اگه بله،چرا و چگونه؟
اگه هم نه،چرا و چگونه؟

پ.ن:ببخشید خیلی تازگیا سوال میپرسم!Blush
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حسن.س. ، السا ، وحید110 ، sagheb ، آیلار ، سید ابراهیم ، mahdy30na ، قلب ، آیات ، help me ، meisamtiger

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۵:۳۷, ۲۹/بهمن/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/بهمن/۹۲ ۱۶:۰۷ توسط حسن.س..)
شماره ارسال: #11
آواتار
ببخشید حقیر وسط صحبت بزرگان وارد می شود؛ چندتا مطلب به ذهنم رسید:

یکی از عزیزان فرمودند که برخی از این تناقض هایی که مطرح شد بازی با کلمات است. به یک معنی درست است اما باید عرض کنم که کلمات بیانگر معانی هستند که ریشه در وجود دارند؛ کلمات نازله حقایق وجودی هستند؛ از این رو این تناقضاتی که در برخی ارسال ها بیان شد، ریشه در حقایق وجودی دارد که باید تبیین شود که عرض می کنم.

دیگر اینکه فرمودند شی یعنی حقایق خارج از ذهن؛ شاید در سخن فلسفی همچنین تعبیری صحیح باشد اما اگر استناد ما کلام قرآن و حدیث باشد که اینکه "خداوند بر هر شی قادر است"(
إنّ الله علی کلّ شیءٍ قدیرٌ-نحل 77-) باشد، باید عرض کنم که شی در کلام قرآن اگر مفسرش را اهل البیت ع بدانیم متساوق با وجود به معنای اعم آن است. در اصول کافی داریم معصوم ع حتی برای خداوند هم لفظ شی را به کار می برند و این استعمال را جایز می دانند. از طرفی ذهن ما و هر خطوری که در آن موجود است زیر مجموعه وجود باری و مخلوق اوست؛ پس خداوند بر هر خطور ذهنی هم قادر است و باید دید که چرا اقدام نمی فرماید؟(در این رابطه احادیث عجیبی هم داریم به این مضمون که خداوند موجوداتی را مطابق هر خیال که ما فکر کنیم خلق کرده است تا مبادا کسی به قدرت او شک نماید که احتمالا اشاره به عالم مثال منفصل است که خیلی بحث دارد.....)؛ پس خداوند بر هر شی قادر است. نتیجه اینکه خداوند فقط بر یک چیز قادر نیست و آن هم عدم است. زیرا اصلا عدم چیزی نیست که قدرت بخواهد!

حالا یکی از تناقضات بالا را بررسی کنیم: آیا خداوند قادر است سنگی بسازد که خود نتواند بلند نماید؟

اینجا دو عمل در کنار هم بیان شده است؛ بسازد و نتواند= شبی که روز است= نه شب است و نه روز است ===> چون در این مجموعه فقط شب و روز داریم پس این چیز که نه شب است و نه روز است مساوی است با عدم ===> عدم اصلا چیزی نیست که برای آن قدرت لازم باشد....

اما اینکه خداوند مجسم می شود یا خیر؟

یک مثال عرض کنم تا این مسئله روشن شود...

فرض کنید به شما یک مداد سیاه و کاغذ سفید بدهند و بگویند این منظره ی رنگی را به همان شکل که است برای ما نقاشی کن!

[تصویر: CO-black-and-white-feature-small.ashx?w=...p;amp;as=1]

شما اگر بهترین و قادرترین نقاش عالم هم باشید باز هم با محدودیت رنگ مواجه هستید. رنگ سیاه و سفید فقط به اندازه ظرفیت وجودی خود قادر به نمایش منظره ای رنگی است.

همین سخن با دقتی عمیق تر درباره ی خداوند و جسمانی شدن او برقرار است. یعنی عالم ماده فقط به اندازه خود می تواند او را نشان دهد. اما آیا نشان می دهد؟

==> عالم ماده به تمامی اگر نگاه شود همه آنچه که از خداوند می تواند را نشان داده است و نازله ی وجود و تجلی اوست.

اما در میان انسان ها چطور؟ باید عرض کنم از ازل تا ابد هیچ انسانی کامل تر از چهارده معصوم ع نبوده و نخواهد بود و هیچ آینه ای بهتر از آن ها خداوند را نشان نمی دهد و اصلا از آن جا که تمام اسماء الهی در ایشان متجلی است آن ها همه ی ظرفیت بشر برای نمایش حقیقت خداوند هستند. از این روست که حضرت رسول ص می فرمایند "من رانی فقد رای الله" هر کس مرا دید خداوند را دیده است. هیچ نزولی از ازل الی ابد در عالم ماده از انسان کامل بهتر نمی تواند او را نشان دهد پس دنبال چیزی نگردید! (این جمله را یواش می گویم که تمام نمایش الله در عالم ماده وجود معصومین ع هستند؛ نه اتحاد است و نه حلول بلکه فنای است که ما رمیت اذ رمیت و لکن الله رمی- دو تا نیست که حلول و اتحاد باشند. علی ع ید الله و عین الله است و سخن بماند تا همین جا.....) پس اگر خدواند جسم شود چیزی بیشتر از معصومین ع در عالم ماده نخواهید دید...

از این بالاتر عرض کنم در عوالم شدیدتر از عالم ماده(عالم فرشتگان و عالم قاب قوسین و عالم او ادنی) هم معصومین ع همه ظرفیت نمایش الله هستند. در حدیث معراج داریم که خداوند با صوت حضرت علی ع با پیامبر ص سخن می گفتند. زیرا هیچ صوتی و تجلی در عالم مخلوقات بالاتر از علی ع نیست پس دنبال چیزی نگردید از ابد تا ازل..... حدیث حقیقت نوری اهل البیت را بخوانید؛ حضرت ع می فرمایند: اي سلمان و اي اباذر! منم آن‌كس كه به دستور خدا نوح را در كشتى بردم، من يونس را به اجازة خدا از شكم نهنگ خارج كردم، من به اجازة خدا موسى را از دريا گذراندم، من ابراهيم را از آتش نجات دادم به اجازه خدا، من نهرها و چشمه‏هايش را جارى و درخت‌هايش را به اجازه خدايم كاشتم. من عذاب يوم الظله هستم، من فرياد مي‌زنم از مكان نزديكى كه تمام جن و انس آن را مي‌شنوند و گروهى مي‌فهمند، من با هرگروهى چه ستمگران و چه منافقين به زبان خودشان صحبت مي‌كنم، من آن خضرم كه دانشمند همراه موسى بود، من معلم سليمان بن داودم، و من ذوالقرنين و قدرت الله‏ام.اي سلمان و اي اباذر! من محمّد و محمّد منم، من از محمّدم و محمّد از من است.

اگر سوال شود در قیامت و عوالم بالاتر نمی شود الله جل و اعلی را دید؟ جواب این سوال در قرآن هم آمده است. آنجا که حضرت موسی ع تقاضای رویت رب خود می کند که خطاب می رسد لن ترانی (هرگز با تاکید که نمی توانی) مگر اینکه این کوه بتواند طاقت تجلی من را آورد! (وَلَـكِنِ انظُرْ إِلَى الْجَبَلِ فَإِنِ اسْتَقَرَّ مَكَانَهُ فَسَوْفَ تَرَانِي-143 اعراف-) سوال این است که آن کوه مگر چه است که باید با انسان مقایسه شود که او اگر نتوانست ما هم نتوانیم؟ آن کوه همان حقیقت ماست که اگر باشد او دیگر نیست و او زمانی است که ما نباشیم. یعنی او همه بودن است و اگر بخواهیم همه ی بودن (الله) را ببینیم در همان آن باید نبود باشیم تا بتوانیم همه بود را ببینیم و نبود اصلا نیست که بخواهد چیزی ببیند....
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، وحید110 ، انديشه نو ، آیلار ، قلب ، Ali#59 ، یاســین ، السا ، رضا1357 ، help me ، meisamtiger
۱۸:۰۷, ۲۹/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #12
آواتار
سلام
منم خدمت اساتید عذر میخام این جوابی بود که دیشب نوشته بودم که اینترنتم قطع شد و ..... و الان میبینم چقدر شبیه پاسخ های دوستان هست...
نقل قول:هممون میدونیم که خدا قادره که در قالب یک انسان مجسم بشه(یعنی قطعا قدرتش رو داره)،اما سوال من اینه که آیا خداوند هیچ وقت این کار رو کرده یا میکنه؟؟؟
یعنی آیا ممکنه خدا گاهی در قالب یک انسان روی زمین مجسم بشه؟
اگه بله،چرا و چگونه؟
اگه هم نه،چرا و چگونه؟

من از شما سوالی دارم باتوجه به اینکه گفته بودین
نقل قول:ما مسلمانان معتقدیم که خداوند قادره

همچنین ما مسلمانان معتقد هستیم که خداوند اراده کند «إِنَّمَا أَمْرُهُ إِذَا أَرَادَ شَيْئًا أَنْ يَقُولَ لَهُ كُنْ فَيَكُونُ»
یعنی که نه با یک اشاره که سهل است با یک اراده قادر به انجام هر کاری هست آیا برایش علت و وسیله فراهم کردن مشکلی دارد که نیاز داشته باشد در قالب انسان! - این نسیانگر ذلیل خاکی- کار و اراده خودش رو به سرانجام برسونه؟
مضحک نیست خالقی برای پیش بردن کارهاش به شکل مخلوقش در بیاد؟
خب این چه خالقی هست که قادر بودنش در شبیه شدنش به مخلوقه که در نهایت صفات دیگه اش رو زیر سوال میبره!!!!؟؟؟؟
و دیگه اینکه این چه خدایی هست که برای اثبات قادر بودنش نیاز داشته باشه که خودش رو شکل مخلوق کنه؟؟؟
خداوندی که اگر بر کوه تجلی پیدا کنه متلاشی میشه «تَجَلَّى رَبُّهُ لِلْجَبَلِ جَعَلَهُ دَكًّا ...» چطور کالبد خاکی مخلوقی اون رو تحمل کنه؟

اگر میگن تجلی --و یا آقای حسن.س میگن خداوند به صوت حضرت علی (علیه السلام) سخن گفت ---و یا خداوند در طور ؛نور و آتش .... اینها هم قبلا هم این سوالات شما برای من هم سوال بود اما توجه بفرمایید که خداوند در قران می فرمایند تجلی نه تجسم و نه......
درمورد کلمه تجلی هم جستجو کنین به جواب های زیادی میرسین
اینکه خداوند آیا مجسم میشه تجسم مسخره ای که وهابیت مد نظرشون هست رو بیاد میاره اما تجسم صفات در یک انسان امکانش هست...

البته عذر میخام یه جورایی شبیه همون مغلطه هایی هست که آقای وحید 110 گفتند هست؛ در نظر اول این مثال های شما من رو یاد داستان شیطان و حضرت عیسی (علیه السلام) انداخت البته شاید بیربط به نظر برسه اما شما توجه کنین شیطان هم همچین استدلالی داره
(من عین داستان رو یادم نیست- اما شیطان به حضرت عیسی (علیه السلام) میگه که مگه خدای تو نمیتونه تو رو دوباره زنده کنه؟! پس خودت رو از کوه بنداز پایین حضرت عیسی (علیه السلام) که بیشتر از من شما به قدرت الهی اعتقاد و اعتماد داشته اینکار رو نکرد نه اینکه بخواد به شیطان ثابت کنه به بخاطر اینکه هم منطق دینی اش چنین اجازه ای نمیداد و هم اینکه اصلا اثبات توانایی خدا نیاز به این دیوانه بازی های شیطانی نیست)
در نهایت ما اونقدر در مورد خداوند جاهل هستیم که این جاهلیت رو میتونیم در برخورد با امامان (علیه السلام) هم ببینیم مثل سوال اون احمقی که از امیرالمونین حضرت علی (علیه السلام) که پرسید شما که علم دارید برای ما اثبات کنید و بفرمایید من چقدر من رو سرم مو دارم !!!!!!!! برای امام کاری داشت که بگه چقدر مو رو سر اون ادم بوده؟؟ نه ؛که حتی آخر و عاقبت و ضمیر طرف رو هم بهش گفت.....
[font=Tahoma][/font]
-------------------------------------------------------------------------------
نقل قول:خداوند موجوداتی را مطابق هر خیال که ما فکر کنیم خلق کرده است تا مبادا کسی به قدرت او شک نماید که احتمالا اشاره به عالم مثال منفصل است که خیلی بحث دارد
راستش من بچه بودم یه مدت دلم میخواست ماهی پروانه ای داشته باشم هرکی میشنید میخندید؛ اما جدیدا دیدم همچین موجودی هست Blush اینم عکسش
[تصویر: 05915875812035699584.jpg]
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: قلب ، Ali#59 ، وحید110 ، حسن.س. ، السا ، رضا1357
۱۸:۲۷, ۲۹/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #13
آواتار
سلام
دجال هم وقتی ظهور میکنه میگه من خدا هستم و ظاهرا مرده زنده میکنه البته ظاهرا Cool
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ali#59 ، السا
۱۸:۳۰, ۲۹/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #14
آواتار
(۲۹/بهمن/۹۲ ۱۸:۰۷)آیلار نوشته است:  
همچنین ما مسلمانان معتقد هستیم که خداوند اراده کند «إِنَّمَا أَمْرُهُ إِذَا أَرَادَ شَيْئًا أَنْ يَقُولَ لَهُ كُنْ فَيَكُونُ»
یعنی که نه با یک اشاره که سهل است با یک اراده قادر به انجام هر کاری هست آیا برایش علت و وسیله فراهم کردن مشکلی دارد که نیاز داشته باشد در قالب انسان! - این نسیانگر ذلیل خاکی- کار و اراده خودش رو به سرانجام برسونه؟
مضحک نیست خالقی برای پیش بردن کارهاش به شکل مخلوقش در بیاد؟

خدا که کلا بی نیازه و به چیزی احتیاج نداره،من فقط میخواستم بدونم که آیا چنین چیزی شده یا ممکنه... .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آیلار ، السا ، رضا1357
۱۸:۳۳, ۲۹/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #15
آواتار
نقل قول:(من عین داستان رو یادم نیست- اما شیطان به حضرت عیسی (علیه السلام) میگه که مگه خدای تو نمیتونه تو رو دوباره زنده کنه؟! پس خودت رو از کوه بنداز پایین حضرت عیسی (علیه السلام) که بیشتر از من شما به قدرت الهی اعتقاد و اعتماد داشته اینکار رو نکرد نه اینکه بخواد به شیطان ثابت کنه به بخاطر اینکه هم منطق دینی اش چنین اجازه ای نمیداد و هم اینکه اصلا اثبات توانایی خدا نیاز به این دیوانه بازی های شیطانی نیست)

البته اولیا خدا حتی اگر شیطان بهشون بگه بگید یا الله هم نمیگن . چون کلا نفش اطاعت از شیطان حتی در مسایل خوب و مفید هم اشتباه است که بحث داره و مربوط به تبعیت هست ...

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حسن.س. ، آیلار ، السا ، رضا1357 ، قلب
۱۹:۴۲, ۲۹/بهمن/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/بهمن/۹۲ ۱۹:۴۳ توسط حسن.س..)
شماره ارسال: #16
آواتار
(۲۹/بهمن/۹۲ ۱۸:۰۷)آیلار نوشته است:  راستش من بچه بودم یه مدت دلم میخواست ماهی پروانه ای داشته باشم هرکی میشنید میخندید؛ اما جدیدا دیدم همچین موجودی هست Blush اینم عکسش
[تصویر: 05915875812035699584.jpg]

حدیثی که عرض کردم این بود (البته لزوما محدود به عالم ماده نیست که عرض کردم احتمالا همان مثال منفصل عرفا(چیزی مثل عالم برزخ) مد نظر است.الله اعلم.):

محمّد بن ابراهيم بن اسحاق طالقانى رضى اللَّه عنه مى‏گويد: احمد بن محمّد بن سعيد كوفى از على بن حسن بن فضّال از پدرش از حضرت ابى الحسن الرضا عليه السّلام حديثى را به اين شرح نقل كرده، وى مى‏گويد: محضر امام عليه السّلام عرض كردم: چرا خداوند سبحان مخلوقات را به انواع مختلف آفريد و همه را يك نوع خلق نكرد؟
امام عليه السّلام فرمودند: براى اين كه توهّم نشود كه او عاجز است و در وهم كسى نيايد كه ناتوان بوده و قدرتش محدود مى‏باشد و اساسا در وهم هيچ ملحد و كافرى صورتى نقش نمى‏ بندد مگر آن كه خداوند عزّ و جلّ موجودى را به آن هيئت و صورت آفريده و اين به خاطر آن است كه كسى نگويد: آيا خدا قادر است كه فلان صورت را خلق كند؟
و همان طورى كه اشاره شد جايى براى اين سؤال نيست چون هر صورت و هيئتى كه از آن سؤال شود در بين مخلوقات حقّ تبارك و تعالى موجود است، در نتيجه با نگريستن و چشم انداختن به انواع مخلوقات و مصنوعات بارى تعالى علم و قطع پيدا مى‏كنيم كه حضرتش بر تمام اشياء قادر مى‏باشد(علل الشرائع-ترجمه ذهنى تهرانى باب نهم سر آفرينش مخلوقات و اختلاف حالاتشان ..... ).
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ali#59 ، یاســین ، آیلار ، السا ، رضا1357 ، قلب
۲۱:۱۴, ۲۹/بهمن/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/بهمن/۹۲ ۹:۴۰ توسط آیات.)
شماره ارسال: #17
آواتار
بسم الله الرّحمن الرّحیم
با سلام

اشکالات دوستان رو به جهت کمبود وقت مطرح نمی کنم ...

حدیث از معصوم علیه السلام درباره خداوند:کلّ ما میّزتموه فی عقولکم فهو غیره...فهو غیره غیر الله

یعنی خداوند هر گز در وهم نمی گنجد

پس با طرح تمام این سوالات به جایی نمی رسید

باید از جایی دیگر جستجو کنید همان راهی که خداوند در قرآنش واهل بیت علیهم السّلام به ما نشان دادند
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آیلار ، السا ، رضا1357 ، Ali#59 ، قلب
۲۱:۴۲, ۲۹/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #18
آواتار
بسم رب الحیدر
الحمدلله الذی جعلنا من المتمسکین بولایت علی بن ابیطالب(علیه السلام)

نقل قول:یعنی آیا ممکنه خدا گاهی در قالب یک انسان روی زمین مجسم بشه؟
اگه بله،چرا و چگونه؟
اگه هم نه،چرا و چگونه؟
نقل قول:البته جوابها داده شد اما بزارید یک جور دیگه هم سوالم رو بگم : آیا در طول تاریخ خدا هیچگاه در کالبد یک انسان روی زمین ظهور کرده؟

[b]وقتی ارسالهای Tishtar
عزیز رو دیدم بی اختیار یاد حضرت مسیح(علیه السلام) افتادم و یاد پستی که در یکی از تاپیکهام زدم:
نقل قول:بسم رب الحیدر
الحمدلله الذی جعلنا من المتمسکین بولایت علی بن ابیطالب(علیه السلام)

مصحف شریف(قرآن چرا؟چگونه؟)
قدم دوم:قرآن،تثلیث و فرزندان خدا(قسمت دوم)

پس از وارسی اعتقاد تثلیث در مسیحت موضوعی که قابل طرح می نماید واکاوی عقیده گروهی دیگر از مسیحیان است با این توجیح که مسیح خداوند بود که در کالبد آدمی به زمین آمد و در بین مردم ساکن شد.این عقیده که فراوانی آن بیشتر در بین پیروان مذهب پروتستان به چشم می آید مستدل بر این است که در حالی که تمامی پیامبران برای هدایت بشر آمدند و موسی(علیه السلام)شریعت را در بین بشر حاکم گردانید،این شریعت سخت گریبان انسان را گرفته و او را در دام بدعتهای خود گرفتار ساخته بود و آمدن پیامبران بی شمار دوایی بر درد گمراهی بشر نکرده بود،اینک ناجی بسیار بزرگتری از پیامبران لازم بود تا بشر را رهایی بخشد،عاشقانه به انسان عشق بورزد و او را فقط بواسطه ایمان رستگار سازد.ایضاٌ دیگر ادله مطرح در این اعتقاد از این قرار است که مسیح معجزاتی آورده که تا کنون هیچ پیامبری معجزی از آن گون نداشته است و انجام آن جز از دست خداوند بر نمی آید.معجزاتی همچون تولد از باکره،سخن گفتن در گهواره،زنده کردن مردگان و...،او تنها پیغمبری بوده که هیچگاه ازدواج نکرده و فرزندی ندارد و تمامی این مسائل او را تنها به خداوند شبیه می دارد.

علیهذا در اینکه عیسی بن مریم(علیه السلام) از بزرگترین آیات الهی،کلمه حق و یکی از شاخص ترین فرستادگان خداوند یکتاست هیچ شکی نیست.او رهایی بخش پیروان موسی(علیه السلام) از بسیاری از بدعتها و سختگیریهای بیهوده است. قرآن کریم نیز در مواقعی که از وی سخن می گوید احترام بسیار بکار برده و پیروانش را صالح ترین مردم برای دوستی با مسلمین خوانده است.لیکن در همان آیات قرآن با ادله روشن بیان می کند که او جزء بندهای خالص و شاخص برای پروردگار جهانیان نیست.در هر حال آنچه هویدا می باشد این است که بر این اعتقاد جزء دلایل نظری برهانی متقن و مؤثق وجود ندارد و حتی علمای این مذاهب نیز از ارائه براهینی نسبتاٌ منطقی عاجز می نمایند.آیات شریفه قرآن به طور واضح و صریح در اینباره سخن گفته است که بنظرم بیان ادله بیشتر لزومی ندارد.
(اگر عزیزانی دلایلی بر اثبات این باور در دست دارند می توانند آن را در همین تاپیک به صورت پرسش و پاسخ بیان کنند که پاسخگوی این عزیزان باشم)

مائده(17)همانا آنان که گفتند(خدا همان مسیح بن مریم است)).بگو:کدام قدرت می تواند در برابر خدا کمترین مانعی ایجاد کند اگر بخواهد عیسی بن مریم و مادرش و هر که در روی کره زمین است همه را هلاک گرداند؟...

مائده(72)آنان که قائل به خدایی مسیح پسر مریم شدند محققاٌ کافر گشتند،در حالی که خود مسیح گفت:ای بنی اسرائیل،خدایی را که آفریننده من وشماست بپرستید،که هر کس به خدا شرک آرد خدا بهشت را بر او حرام گرداند...

امید که آنچه را فهم کنیم که باید...و خدایی که در این نزدیکی است
((و نحن اقرب الیه من حب الورید
)) ))

انشاالله ادامه دارد ...
به جز پاسخهای که دوستان دادند و فکر می کنم گویا بود پنداشت حقیر اینکه تکرار آیات زیر راهگشا خواهد بود،انشاالله.
نقل قول:مائده(17)همانا آنان که گفتند(خدا همان مسیح بن مریم است)).بگو:کدام قدرت می تواند در برابر خدا کمترین مانعی ایجاد کند اگر بخواهد عیسی بن مریم و مادرش و هر که در روی کره زمین است همه را هلاک گرداند؟...

مائده(72)آنان که قائل به خدایی مسیح پسر مریم شدند محققاٌ کافر گشتند،در حالی که خود مسیح گفت:ای بنی اسرائیل،خدایی را که آفریننده من وشماست بپرستید،که هر کس به خدا شرک آرد خدا بهشت را بر او حرام گرداند...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آیلار ، السا ، رضا1357 ، Ali#59 ، قلب
۲۳:۰۹, ۲۹/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #19
آواتار
نقل قول:خدا که کلا بی نیازه و به چیزی احتیاج نداره،من فقط میخواستم بدونم که آیا چنین چیزی شده یا ممکنه...
ببینید من در اون ارسالم هم گفتم اصلا این سوالی که مطرح شده بقیه صفات رو زیر سوال میبره
خالق قادر --×---> تجسم برای اثبات خالق بودن* ---×---> پس مخلوق
برای *این مرحله نیاز به تجسم هست یعنی نزول از مقام اگر هم میگین نیاز نیست پس خداوند قدرتش رو داره خب اونوقت خداوندی که خودش قدرت داره چه احتیاج به تجسم؟
شاید لغات رو اشتباه متوجه شده اید تجسم مساوی با تجلی نیست و همینطور مساوی ظاهر بودن خدا«هُوَ الْأَوَّلُ وَالْآخِرُ وَالظَّاهِرُ وَالْبَاطِنُ وَهُوَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ»در مخلوقاتش نیست

(۲۹/بهمن/۹۲ ۱۹:۴۲)حسن.س. نوشته است:  حدیثی که عرض کردم این بود (البته لزوما محدود به عالم ماده نیست که عرض کردم احتمالا همان مثال منفصل عرفا(چیزی مثل عالم برزخ) مد نظر است.الله اعلم.): محمّد بن ابراهيم بن اسحاق طالقانى رضى اللَّه عنه مى‏گويد: احمد بن محمّد بن سعيد كوفى از على بن حسن بن فضّال از پدرش از حضرت ابى الحسن الرضا عليه السّلام حديثى را به اين شرح نقل كرده، وى مى‏گويد: محضر امام عليه السّلام عرض كردم: چرا خداوند سبحان مخلوقات را به انواع مختلف آفريد و همه را يك نوع خلق نكرد؟امام عليه السّلام فرمودند: براى اين كه توهّم نشود كه او عاجز است و در وهم كسى نيايد كه ناتوان بوده و قدرتش محدود مى‏باشد و اساسا در وهم هيچ ملحد و كافرى صورتى نقش نمى‏ بندد مگر آن كه خداوند عزّ و جلّ موجودى را به آن هيئت و صورت آفريده و اين به خاطر آن است كه كسى نگويد: آيا خدا قادر است كه فلان صورت را خلق كند؟و همان طورى كه اشاره شد جايى براى اين سؤال نيست چون هر صورت و هيئتى كه از آن سؤال شود در بين مخلوقات حقّ تبارك و تعالى موجود است، در نتيجه با نگريستن و چشم انداختن به انواع مخلوقات و مصنوعات بارى تعالى علم و قطع پيدا مى‏كنيم كه حضرتش بر تمام اشياء قادر مى‏باشد(علل الشرائع-ترجمه ذهنى تهرانى باب نهم سر آفرينش مخلوقات و اختلاف حالاتشان ....).

بسیار ممنون آقای حسن.س
راستش اصلا این برای جالب هست مغز و فکری که خودش محدود هست دچار توهم میشه که خالقم ناتوانه <---- بسیار خنده دار این توهم
اصلا همین فکر و خیال هم خودش یه موهبت هست من در خیالم تصور ماهی پروانه ای دارم بدون اینکه بدانم خداوند اون رو آفریده مخلوقی که خودش خلاق هست پس معادله میشه
خالق ---×--> خلق انسان ---×--> تفکر انسان ---×--> مثلا خلق یک تابلو نقاشی ---×--> تابلو + خلاقیت نقاش بازهم میشه جلوه ای از خلقت
باز هم همون آیه که اول و آخر به خدا میرسه
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حسن.س. ، رضا1357 ، Ali#59 ، قلب
۱۲:۲۲, ۳۰/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #20
آواتار
ریاضیات میگه امکانش هست.
مثل برخال.

وحید شما نمی تونی بگی خدا کار بیهوده انجام نمی ده . چون خدا حق هست و هر کار انجام بده قادر مطلق هست.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آیلار
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا