|
سبک زندگی نوجوان مسلمان
|
|
۱۲:۴۳, ۲۵/اسفند/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/اسفند/۹۲ ۱۲:۴۵ توسط Ali#59.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم سبک زندگی نوجوان مسلمان دو چیز است که قدر و قیمتشان شناخته نیست مگر از دست بروند یکی جوانی و دیگری تندرستی حضرت علی (علیه السلام) تقدیم به همه هم دوره ای های خودم ![]() با توجه به این که دیدم در تالار کمتر به نوجوانان،مشکلات و شیوه ی درست زندگی برای اونها اشاره شده،تصمیم گرفتم یک تایپیک جامع،درباره ی سبک زندگی نوجوانان مسلمان،ترتیب ببینم...ان شاء الله در این بخش ها تنظیم خواهد شد : 1. تحصیل و مدرسه 2. ارتباط با دیگران 3. برنامه ریزی و تنظیم وقت 4. وظایف نوجوان مسلمان (تفاوت نوجوانان مسلمان با سایر نوجوانان) |
|||
|
|
۱۷:۵۰, ۲۵/اسفند/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/اسفند/۹۲ ۱۶:۱۳ توسط Ali#59.)
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
1
درس و مدرسهپیامبر اعظم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود : مَن طَلَبَ العِلمَ فهُوَ کالصّائمِ نَهارَهُ ، القائمِ لَیلَةُ ، وإنَّ بابا مِنَ العِلمِ یَتَعَلَّمُهُ الرَّجُلُ خَیرٌ لَهُ مِن أن یَکونَ أبو قُبَیسٍ ذَهَبا فأنفَقَهُ فی سَبیلِ اللّه ؛ هر که دانش بجوید ، مانند کسى است که روز خود را به روزه گذراند وشبش را به عبادت . اگر کسى یک بابِ علم بیاموزد ، برایش بهتر است از این که کوه ابو قبیس طلا باشد و او آن را در راه خدا انفاق کند منیه المرید : ۱۰۰ منتخب میزان الحکمة : ۳۹۸ به طور میانگین (با توجه به تفاوت سن بلوغ در مکان های مختلف جغرافیایی) به افرادی که بین سن 13 تا 20 سالگی هستند،نوجوان گفته میشود.این سن تقریبا مصادف میشود با ورود فرد به مقطع تحصیلی متوسطه.با توجه به این که مدرسه،در روز حدود 6 ساعت از زمان یک نوجوان را به خود اختصاص میدهد،بنابراین از مهم ترین چیزهاییه که یک نوجوان با آن دست به گریبان میشود مسئله ی تحصیل و مدرسه است. 1.شیوه های درس خواندن پیامبر خدا صلى الله علیه و آله و سلّم : 25- قَیِّدُوا العِلمَ بالکِتابِ؛ علم را ، با نوشتن در بند کشید کنز العمّال : ۲۹۳۳۲
2.رشته های تحصیلی امام صادق علیه السلام : لَو عَلِمَ النّاسُ ما فی طَلَبِ العِلمِلَطَلَبوهُ ولَو بِسَفکِ المُهَجِ وخَوضِ اللُّجَجِ ؛ اگر مردم مى دانستند که علم چه فوایدى دارد ، هر آینه در جستجوى آن بر مى آمدند ، گرچه در راه آن خون بریزند و در ژرفاى دریاها فرو روند عوالی اللآلی : ۴ / ۶۱ / ۹ منتخب میزان الحکمة : ۳۹۸ انتخاب رشته ی ابتدایی که در سال دوم دبیرستان انجام میشود اهمیت خیلی زیادی دارد.در انتخاب رشته تحصیلی به این نکات توجه کنید :
3. رفتار با معلم پیامبر خدا صلى الله علیه و آله و سلّم : العِلمُ خَزائنُ ومَفاتِیحُهُ السُّؤالُ ، فَاسألُوا رَحِمَکُمُ اللّهُ فإنّهُ یُؤجَرُ أربَعةٌ : السائلُ ، والمُتَکلِّمُ ، والمُستَمِعُ ، والُمحِبُّ لَهُم؛ دانش گنجینه هایى اسـت و کـلـیدهاى آن پرسش است ؛ پس ، خدایتان رحمت کند ، بپرسید ، که با این کار چهار نفر اجر مى یابند : پرسشگر ، پاسخگو ، شنونده و دوستدار آنان تحف العقول : ۴۱ منتخب میزان الحکمة : ۲۶۰
4. رفتار با دوستان و فعالیت های متفرقه قال رسول الله – صلی الله علیه و آله : علیکَ بالعلم ِفانّ العِلْم خلیلُ المؤمِنِ و الحلمَ وزیرُهُ والعقلَ دلیلُهُ و … و الصّبر امیرُ جنودِهِ رسول خدا – صلی الله علیه و آله – فرمودند: برتو باد به فراگیری علم، همانا که علم دوست مؤمن است و بردباری وزیر او و عقل راهنمایش و عمل سرپرست او و رفق و مدارا پدر او و ملایمت با دیگران برادر او و صبر، امیر سپاهیان او است نهج الفصاحه، ح ۱۹۶۱
|
|||
|
|
۱۸:۲۶, ۲۵/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
یادش به خیر!
زمان نوجوونی ما! من زمان مدرسه خیلی بچه فعالی بودم صبح تا تقریبا بعد از ظهر! مدرسه... بعد هم میامدیم خونه ...نیم ساعت استراحت...راه میفتادیم میرفتیم کلاس زبان! (خیلی خیلی کلاس خوبی بود....خیلی به من انگیزه داد برای دنبال کردن زبان انگلیسی ) حتی توی ماه رمضون هم وضع به همین شکل بود... مثلا فکر کنید وقتی اذان میگفت ما سر کلاس بودیم! بعد همون سر کلاس 5 دقیقه آنتراک میدادن و یه چای و خرما بهمون میدادن و دوباره restart میشدیم واسه بقیه کلاس تقریبا هفت و نیم ..هشت میرسیدیم خونه! با همه سختی که داشت....به خاطر محیط خوبی که مدرسه و کلاس زبان برامون داشت اصلا حالت دلزدگی و خستگی برامون به وجود نمیامد... تازه انقدر کیف میداد...بچه ها فقط انگلیسی میتونستن صحبت کنن(فارسی صحبت میکردن امتیاز منفی داشت!)...ما هم بحث سیاسی مینداختیم وسط! آی اینا میسوختن! ولی کلمه تو جیبشون نبود! نمیتونستن جواب بدن... همین باعث شد که هر روز بریم سراغ کلمات جدید و تمرین برای speaking قوی تر...و قوی تر شدن... از من میشنوید از همه وقتتون درست و با برنامه استفاده کنید که بعدا دچار عذاب وجدان نشید... حتی من با اینکه خیلی سعی کردم از همه وقتم استفاد کنم....بازم یه جاهایی وقتمو الکی هدر دادم... شما این کارو نکنید موفق باشید یا حق |
|||
|
|
۱۶:۰۶, ۲۷/اسفند/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/اسفند/۹۲ ۱۶:۱۴ توسط Ali#59.)
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
2
ارتباط با دیگرانامام على عليه السلام: رَوِّضوا أَنفُسَكُم عَلَى الخلاقِ الحَسَنَةِ فَإِنَّ العَبدَ المُؤمِنَ يَبلُغُ بِحُسنِ خُلقِهِ دَرَجَةَ الصّائِمِ القائِمِ؛ خودتان را بر خوش اخلاقى تمرين و رياضت دهيد، زيرا كه بنده مسلمان با خوش اخلاقى خود به درجه روزه گير شب زنده دار مى رسد. (نهج البلاغه، خطبه 91) دوران نوجوانی،دوران برخورد هاست.برخورد با دوستان،معلم ها،پدر و مادر،خواهر یا برادر و ... . یک نکته را همیشه به یاد داشته باشید : « اگر از نوجوانی به خوش اخلاقی و برخورد مودبانه و نرمخویی عادت کنید،دیگر هیچ وقت رفتار خوب را فراموش نمیکنید. » 1.خانواده وَاعْبُدُوا اللَّهَ وَلَا تُشْرِكُوا بِهِ شَيْئًا وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا وَبِذِي الْقُرْبَىٰ
امام علی (علیه السلام) : اَلكَـيِّسُ صَديقُهُ الحَقُّ وَ عَدُوُّهُ الباطِلُ انسان زيرك، دوستش حق است و دشمنش باطل. تصنیف غرر الحکم و درر الکلم ص68 ، ح945
|
|||
|
|
۱۲:۲۴, ۲۸/اسفند/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/اسفند/۹۲ ۱۲:۳۸ توسط Ali#59.)
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
3 برنامه ریزی و تنظیم وقتامام صادق ع فرمود:تدبیر وبرنامه ریزی در زندگی از دین است. نوجوانی دوران کوتاه و با اهمیتی است.چیزی که در این دوران اهمیت پیدا میکند،برنامه ریزی و استفاده ی درست از وقت است تا بتوان از این نعمت،حداکثر استفاده را برد. 1. برنامه ریزی درسی رسول خدا ص فرمود:هرکس دری از خیر به رویش گشوده شد باید ان را غنیمت بشمارد زیرا نمی داند چه موقع در به رویش بسته می شود. ✔ گام اول،تعیین هدف پاسخ به سوالاتی مانند سوالات زیر تعیین کننده هدف است : الف،هدف من در این سال تحصیلی چیست؟ ب،برای این که به هدف فوق برسم باید به چه اهدافی دسترسی پیدا کنم و ... ✔ گام دوم،تهیه لیست رفتار ها کلیه ی رفتارها و فعالیت های خود را لیست میکنیم برای مثال : ورزش،درس خواندن،استفاده از کامپیوتر،استراحت،نظافت و ... ✔ گام سوم،تعیین فعالیت های ثابت و متغیر فعالیت های ثابت،رفتارهاییست که همه روزه انجام میدهیم،مانند خواب،غذاخوردن،نماز و ... . فعالیت های متغیر،رفتارهاییست که مدت زمان انجام آن ها هر روزه تغییر میکند.مانند تماشای تلویزیون،درس خواندن و ... ✔ گام چهارم،گنجاندن فعالیت های ثابت در برنامه خود برای هر 2 ساعت کلاس در هفته،4 ساعت مطالعه هفتگی برنامه ریزی کنید. ✔ گام پنجم،رفتارهای متغیر را در برنامه بگنجانیم فراموش نکنید که رفتارهای متغیر باید اولویت بندی شوند.در برنامه ریزی درسی معمولا اولویت اول با درس خواندن و فعالیت های تحصیلی است. 2.برنامه روزانه امیرمؤمنان علی (علیه السلام) فرمود:اندازی گیری کن ، سپس ببر ، بیندیش ، سپس بازگو و برنامه ریزی کن سپس به کار اقدام کن.
|
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |

درس و مدرسه
)