|
غیرت ستیزی در سینمای ایران! (گفتگو محور نه دعوا محور)
|
|
۱۲:۳۵, ۱۷/فروردین/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/فروردین/۹۳ ۱۷:۲۳ توسط عبدالرحمن.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم ![]() ![]() داستان با فیلمنامه نویسی پیمان قاسمخانی اگر چه بر موضوعی جذاب بنا گشته است، اما در همان دقایق ابتدایی حرف خود را زده و در واقع داستان تمام می شود، انچه که در ادامه می بینیم کش دادن هنرمندانه ی داستان توسط کارگردان با بهره گیری ازتوانایی های بازیگری چون عطاران برای به سخره گرفتن غیرت و بازیچه قرار دادن آن است . کمال تبریزی ادعا کرده که فیلم در واقع نقد یک فرهنگ غلط است! اما آنچه تماشاگر در می یابد تمسخر و هجمه به غیرت در لفافه ای از شوخی هاست . شوخی های اکثرا جنسی و اروتیک که در این فیلم چنبره زده اند با اهمال مدیران فرهنگی در مجوز دادن به آنها در کنار حمله ی عامدانه به غیرت، به فرهنگ و باور های این ملت نیش می زنند! غیرت در این فیلم بازبچه ی ذهن کارگردان و فیلمنامه نویس می شود تا نمای غیر قابل قبولی از آن به سمع و نظر تماشاگر برسد . در واقع طبقه ی حساسِ کارگردانِ آثاری چون «مارمولک» و «لیلی با من است » آنچنان ماهرانه غیرت را رنگ سیاه می زند و کریه جلوه اش می دهد که بیننده در نهایت این صفت و موصوف به آن را پس زند. حتی نمی توان این ادعا را پذیرفت که کارگردان در صدد به تصویر کشیدن شیوه ی نادرست اِعمال غیرت است. چرا که غیرت به مثابه سیبلی در این فیلم رخ نموده است که تیر های کارگردان و بازیگران یک به یک بر قلبش فرو می نشیند و هیچ دفاعی از آن با ارائه ی حتی نمایی کوچک از صورت درست غیرت و نمایش غیرتمندی وجود ندارد . اگر چه کارگردان برای تلطیف این هجمه ها و شاید فریب مجوز دهندگان(!) روحانی ای را به چارچوب دوربینش راه می دهد. اما با این وجود روحانی به عنوان یک مرد دینی به جای معرفی درست غیرت، مویدیست بر رفتار های نادرست شخصیت غیرتی و البته احمق داستان که فقط کمی با دوز غیرت وی مشکل دارد و نه بیشتر! مرد بد دهنی به عنوان غیرتی در برابر دیدگان تماشاگر حضور مییابد که ریاکار ، دروغگو ، بی سواد و چماق به دست نیز نمایش یافته است . او اگر چه بار ها تذکر به رعایت حجاب به دو دخترش می دهد با این حال بخش اعظم شوخی های فیلم توسط وی و دوستانش روایت مراودات آن ها و دلبری زنان چینی در آن سفر کذایی است . مرد غیرتی فیلمِ تبریزی تا انجا پیش می رود که به تلافی دفن مرد جوان بر روی قبر همسرش ، به تازه بیوه شده ی غلیظ آرایش کرده ی او پیشنهاد رابطه می دهد و بهاره رهنما در نقش یک زن بدحجاب و به عنوان نماینده ای از یک خانواده ی غیر دینی و کراواتی به همین مرد لقب بی فرهنگ وبی شعور و ... داده و او را تهدید میکند که به همه خواهد گفت که چه پیشنهاد بی شرمانه ای به وی داده است! جالب این که در مقابل این زن مثلا مدرن ، همسر کمالی قرار دارد که دستکش و قرمه سبزی به عنوان نماد و معرّف چنین زن و چنین زنانی بارها در تصویر نمایانده شده است. زنانی که پس از مرگ هم از نگاه همسرانشان دوست داشتنی نیستند و فقط غیرت بی جایی نسبت به آنان وجود دارد. فیلم را از این منظر نیز می توان مورد نقد قرار داد چرا که ارزش زن خانه دار را خلاصه در شستن و پختن و اتو کشیدن کرده است . کمالی بارها در عالم خیال همسرش را در بهشت با ان مرد فوت شده می بیند که او را به دلیل غیرتی بودن و رفتار بدش با همسر نکوهش می کنند. «طبقه ی حساس» اسم فیلمی است که با اینکه مبین طبقه ی دوم قبر و حساسیت آن برای مرد غیرتی داستان است با این حال انتخاب مغرضانه ای می باشد تا توده های میلیونی جامعه متدین و غیرتمند را الکی حساس و نماینده اش را مردی چون کمالی با آن همه صفات ناپسند معرفی کند . همین فرد بار ها دادگاه و دستگاه قضا را فاسد خطاب کرده و چندین بار برای پیش برد پرونده ی تشکیل شده برای نبش قبر، رشوه می دهد . علاوه بر توهین به دستگاه قضا وی پس از شنیدن کلاهبرداری فروشنده ی قبر مردم را نیز دزد خطاب می کند. بد دهنی از صفات نماینده ی غیرتمندان جامعه ی ما ارائه گشته است که هر گاه عصبانی شده و منطقش اصطلاحا نم می کشد چماق به دست گرفته و به دیگران حمله ور می شود. او با تعصب بی جایش همسر فوت شده اش را طلاق می دهد (!!!) تا این عمل آبی باشد بر آتش حس بی آبرویی به سبب دفن مرد غریبه بر روی قبر همسر ، با این که از نظر حقوقی طلاق زوجه پس از مرگ منتفی است . در جای جای فیلم سخن از چین و چینی ها به میان می آید تا ازین جهت نیز نقدی به روابط تجاری ایران با چین خصوصا در صنعت نساجی وارد آید که کمالی نیز از واردکنندگان پارچه و این صنف است . اثر هر هنرمند زاییده ی روح اوست . فیلم نیز تجلی دریافت ها و نگرش های سازنده اش است . در فیلم تصاویر، عامدانه و هدفمند به تصویر کشیده می شوند. همه ی عوامل دست به دست هم می دهند تا در نهایت بذری در ذهن تماشاگر بکارند که گاه شوکرانیست در جهت مسموم کردن باورها و اعتقاداتی که بارها توسط دین و مذهب مورد تاکید قرار گرفته اند. این بار غیرت یکی از همان هاست که خاتم الانبیاء (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در خصوص آن فرموده اند : اَلغَیرَةُ مِنَ الایمانِ وَالمِذاءُ مِنَ النِّفاقِ ؛ غیرت از ایمان است و بی بندو باری از نفاق .(نهج الفصاحه ) «طبقه ی حساس » با آن شوخی های سخیف و اروتیک پنهان و همچنین حمله به مهمی چون غیرت ، در وزارت ارشاد مجالی یافت تا پس از 6 سال مجوز بگیرد . هرچند این رخداد سابقه دار می باشد و با تغییر دولت ها سیاست های آنان در صدور مجوز به فیلم ها نیز تغییر می کند ، با این حال دادن مجوز به طبقه ی حساس به عنوان یک فیلم نامناسب برای خانواده و حاوی محتوای ضد فرهنگی (خصوصا فرهنگ اسلامی)، فراتر از تغییر سیاست در فرهنگ گذاری می باشد. تاسف آورتر این است که بدانیم؛ از سهامداران شرکت نرم افزاری پویامهر به عنوان سرمایه گذار این فیلم، سازمان تبلیغات اسلامی می باشد! سازمانی که نه در اهداف و سیاست هایش و نه طبق آنچه از نامش استنباط می شود، حمله به باور های دینی توصیه شده توسط رسول الله(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) جایی ندارد ، و سوال اینجاست که این سازمان به چه هدفی چنین فیلمی را حمایت مالی می کند . به نظر میرسد در سالی که مزین به نام فرهنگ گشته دستگاه قضایی در مواجهه با هجمه سنگینی که این روزها علیه اسلام و ارزشهای این ملت روا میگردد وظیفه سنگینی دارد که ان شاءالله با قاطعیت از عهده آن بر آید. پ ن:یک چاقو به گلوی اعتقاد می خورد و یک چاقو به گلوی مروج آن ; پیدا کنید مقصران مشترک را پ ن: غیرت کیلویی چند؟ |
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۵:۱۷, ۱۷/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
|
به نام خدا
من ندیدم این فیلم و هنوز .وقتی دیدم میام نظرمو میگم. ولی در کل با رضا عطاران ، بازیگریش ، فیلمایی که بازی کرده ، نقش هاش و در کل با اخلاق و منش و تفکراتش مشکل دارم. |
|||
|
|
۱۶:۱۳, ۱۷/فروردین/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/فروردین/۹۳ ۱۸:۱۰ توسط عبدالرحمن.)
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
(۱۷/فروردین/۹۳ ۱۳:۱۰)arnh نوشته است: جناب عبدالرحمن شما از مرجع تقلیدت سوال کن ببین این که اگر نامحرمی بر روی زنی مرده دفن شود اشکال دارد یا نه؟ واقعا شما جنبه طنز فیلم رو میخوای با دیدگاه فقهی جواب بدیم؟ الان چی از نظر من خوش نیامد؟ (۱۷/فروردین/۹۳ ۱۳:۱۵)سید ابراهیم نوشته است: منبع صحبت های آقای پناهیان رو بده سید در ضمن آقای پناهیان برای من مرجع نیست فیلم مارمولک این آقا کاملا برنامه ریزی شده بود از شاهکاری های دولت افساد طلبان! یک مطلبی رو به شما بگم این یک شیوه قدیمی و کارآمده که بیان چندتا حرف درست رو در کنار چندنا حرف فتنه انگیز بزنه واقعا دوست دارم بدونم چند بار غیرت درست معنی شده تو رسانه چیزی که همیشه دیدم آدمای خشن و بی منطق بودند این کاملا جا افتاده مشابهش در فیلم ورود آقایان ممنوع در مورد خانم هاست (ویشکا آسایش) |
|||
|
|
۱۶:۱۹, ۱۷/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
|
واجب شد برم فیلم رو ببینم
اصلا کسی اینجا فیلمو دیده؟؟ اما در مورد غیرت بنده هم موافقم،از همه بدتر در فیلم بخاطر پونه طبق معمول: چادریا بی کلاس،غیبت کن و ... غیر چادریا :با فرهنگ و با شعور اینقدر غیرت رو زشت نشون میده که .... اصلا ولش کن بریم اینو ببینیم
|
|||
|
|
۱۶:۲۱, ۱۷/فروردین/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/فروردین/۹۳ ۱۶:۳۴ توسط هادی....)
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
نقل قول: خب وقتی شما با فیلم مارمولک هم مشکلی نداری یعنی معیارها برای شما کمی عوض شده (رک) در مورد زنان چادری مثالمو زدم سرو و ناسره و ناصره و اینها هم بهانست با عرض معذرت این چیزا با ماله کشی درست نمیشه سره فیلم رسوایی گفتیم این بابا داره صیغه رو می زنه ، گفتین نه این شریفی نیا نماینده ی آدمای خیلی خیلی بده و اساساً نباید با همچین آدمی حرف زد ، چه برسه به صیغه شدن !!! و کلی دلیل و مدرک آوردین . فکر کنم معیارهای شما بیشتر دست کاری شده ، چون اگر همین فیلم رو دهنمکی می ساخت ، احتمالاً داشته تعصب نابجا رو تقبیح می کرد و ارزشی ترین فیلم این دوره از جشنواره می شد !!!! |
|||
|
|
۱۶:۲۷, ۱۷/فروردین/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/فروردین/۹۳ ۱۶:۳۰ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
|
حقیقتا از پاسخی که به
arnh دادید، هم شگفت زده شدم و هم خجالت زده... برادر چه ربطی داره، بحث یه تاپیک دیگه را میارید این جا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! فرمودید غیرت را خشن و بی منطق معرفی کردند، آخه وقتی که یه همچین رفتار هایی در همین تالار خودمان به وجود میاد، مطمئن باشید ده برابرش در جامعه رخ داده. اون کارگردان هم به خودش حق میده اینگونه رفتارها را تقبیح کنه... من تصور میکنم، اینجا هر بنده خدایی ارسالی داشته باشه، شما ابتدا میری لیست ارسال های قبلش را در می آوری ببینی طرف تو جبهه خودت هست یا نه.....به خدا اصلا وقت ندارم اینطوری بحث کنم.. موفق باشید.
|
|||
|
|
۱۶:۳۳, ۱۷/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #16
|
|||
|
|||
(۱۷/فروردین/۹۳ ۱۶:۲۷)سید ابراهیم نوشته است: حقیقتا از پاسخی که به ایشون به تبعیت از همکارای دیگشون یه کلیشه رو پیش کشید که عبدالرحمن فلانه منم نمونه دادم |
|||
|
۱۶:۳۴, ۱۷/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #17
|
|||
|
|||
نقل قول: نقل قول:
|
|||
|
|
۱۶:۳۵, ۱۷/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #18
|
|||
|
|||
(۱۷/فروردین/۹۳ ۱۶:۲۱)هادی... نوشته است: میشه بگید که میتونید ثابت کنید اون صیغه بود ؟ دهنمکی و هر کسی هم میساخت همین برخورد رو داشتم متاسفم که در برخورد ها بر اساس حب و بغض رفتار می کنید من رو هیچ کس تعصب ندارم جز یک نفر همین تاپیک رو اگر یکی دیگه زده بود برخورد طور دیگری بود |
|||
|
۱۶:۴۶, ۱۷/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #19
|
|||
|
|||
|
75درصد احتمال میدم فیلم را ندیده باشید.. گفتما 75 درصد. ولی وجدانا اگر ندیدید بگید تا بدونیم چند چندیم.
اتفاقا عبدالرحمن عزیز دقیقا این شما هستید که بر اساس حب و بغض دارید پیش میروید... دلیل: افراد تنها با ارائه دلایل و استناد ها پست هایی ارسال میکنن، ولی بعد شما چه برخوردی میکنید؟ اول از خودم شروع میکنم: کسی که میخواد محبوب بشه و ادا در میاره(بگیم منافق راحت تر نیستیم؟) و کسی که ملاک هاش عوش میشه... یه بنده خدای دیگه میشه وهابی، یکی دیگه میشه کسی که معلوم الحال است. اون یکی میشه ... ای بابا |
|||
|
|
۱۷:۱۰, ۱۷/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #20
|
|||
|
|||
نقل قول:میشه بگید که میتونید ثابت کنید اون صیغه بود ؟ثابت کنم صیغه بود ؟؟؟؟ نفهمیدم منظورتون چیه ، اما اگه یادتون باشه شریفی نیا به دختره میگفت بیا زن من شو ، دختره می گفت حاضرم سره 4 راه آویزون این و اون باشم تا زن تو باشم ( نزدیک به مضمون) نقل قول:دهنمکی و هر کسی هم میساخت همین برخورد رو داشتماین که بیشتر از یک ادعا نیست ، دهنمکی از خطوط قرمز شماست ، اگر از دهنمکی بد بگیم ، فوری می گید شما دل در گروی شبه روشنفکران و ملعون هایی نظیر فرهادی و کیارستمی ... دارید و بعدش تاپیک حب و بغض مصنوعی رو برامون لینک می کنی !!! شما اول خودت رو از این جبهه گیری ها و خطوط قرمز رها کن بعد ..... انقدر هم روی دهنمکی حساس نباش !!! ![]() این تاپیک رو هم مطالعه کن... |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| دیالوگ های ماندگار سینمای ایران! | Hadith | 181 | 86,923 |
۲/فروردین/۹۷ ۰:۱۵ آخرین ارسال: عبدالرحمن |
|
| اعتراف بازیگران به ابتذال در سینمای ایران | 313s.w.o | 14 | 4,278 |
۱۴/دی/۹۶ ۱۲:۴۸ آخرین ارسال: سعدی |
|
| اخبار سینمای ایران ( لطفا پست اول را مطالعه کنید! ) | Admirer | 54 | 28,374 |
۹/شهریور/۹۶ ۱۳:۰۶ آخرین ارسال: arf |
|
| سینمای ایران، کماکان در سلطه ی شبه روشنفکران! | Admirer | 21 | 16,107 |
۳/شهریور/۹۵ ۲۲:۴۰ آخرین ارسال: irantrn |
|
| انوشیروان ارجمند، هنرمند تأتر و سینمای ایران درگذشت | پارمیس | 2 | 1,828 |
۲۸/آذر/۹۳ ۱:۴۴ آخرین ارسال: Bamdaad |
|
| فیلم های فاخر سینمای ایران و مفاهیم قرآنی و دینی | مجتبی110 | 7 | 5,545 |
۱۹/آبان/۹۳ ۱۲:۵۴ آخرین ارسال: مجتبی110 |
|
| ماهی و گربه،جرقه سینمای ایران! | Ali#59 | 2 | 1,683 |
۲۵/مهر/۹۳ ۵:۳۲ آخرین ارسال: نورالسادات |
|

![[تصویر: m_img.jpg]](http://basijnews.ir/atts/idata/posts/833857/i/8/m_img.jpg)
![[تصویر: 139210271717174181935673.jpg]](http://newsmedia.tasnimnews.com/Tasnim/Uploaded/Image/139210271717174181935673.jpg)

حالا شما زیاد برای عوض شدن معیارهای بنده ناراحت نباشید...