کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 3 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
دعاها و اعمال قبل از ازدواج و خواستگاری ...
۰:۲۳, ۲۳/فروردین/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/فروردین/۹۳ ۲۳:۱۳ توسط soshiant.)
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

مسلما یکی از مهمترین دغدغه جوانان "ازدواج موفق" می باشد خصوصاً اینکه در جامعه امروز این امر مهم با دشواری های زیادی روبه روست.

[تصویر: 86838535799743084394.jpg]

اگر بخواهیم مشکلات اقتصادی و اجتماعی این مقوله را نادیده بگیریم باز هم این فکر که آیا میتوانم همسر خوبی پیدا کنم؟ و یا بعد از ازدواج چه پیش خواهد آمد؟ فکر جوان را به خود مشغول میسازد .

از آنجا که هیچ شالوده‏اى، مقدس ‏تر از بناى رفیع ازدواج در اسلام نیست ، در روایات اهلبیت صلوات الله علیهم اجمعین توجهی خاص به این امر مقدس داشته اند و دعاها و آدابی را در این زمینه دستور داده اند.

خواندن این دعاها علاوه بر جلب خیر و برکت، و تاثیر مثبت در ازدواج و انتخاب همسر شایسته، باعث آرامش خاطر و یقین به خیر بودن امر مورد نظر برای انسان می باشد.

ادامه دارد ...

ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحیم ، عبدالرحمن ، أین المنتظر ، آیلار ، یاســین ، Farzaneh ، حفیظ ، Night_World ، مجید املشی ، مجنون العباس ، fatemeh-55 ، Bahar ، ترنم ، mahdy30na ، heaven ، رهگذر. ، ساقی ، حضرت عشق
۷:۰۹, ۲۳/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #2
آواتار
[تصویر: www.roozgozar.com-2088.gif]

نقش دعا در امر ازدواج

برخی از جوانان از دعا کردن به درگاه الهی و توسل به اهلبیت صلوات الله علیهم اجمعین در مورد امر ازدواج غفلت می کنند.(و گاهی حیا می کنند!)

دعا کردن در این زمینه از دستورات مستحبِ موکد است و باعث خشنودی و عنایت ویژه پروردگار است،
چرا که قبل از اقدامات شخصى و تصمیم گرفتن، بر اساس فهم و شناخت فردى، به خداوند روى آورده و از او خیرخواهى نموده ‏اید و از او هدایت جسته ‏اید.

لذا در روایات متعدد حضرات ائمه علیهم السلام ما را به دعا کردن و نماز خواندن براى دست یافتن به همسری مومن و شایسته توصیه و سفارش نموده ‏اند.

پس هیچ شکی نیست که انسان باید در این امر مهم زندگی ، از خداوند متعال مدد بخواهد و ائمه اطهار علیهم السلام با تعلیم ادعیه مختلف بهترین راه و روش صحیح دعا برای پیدا کردن همسر مناسب را به ما تعلیم داده اند.

[تصویر: Sham.gif]کافى است با حسن اعتماد و قلب پاک رو به درگاه الهى آورید و دعا کنید.[تصویر: Sham.gif]

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، Farzaneh ، عبدالرحمن ، zahra11 ، Night_World ، مجید املشی ، ali.khm ، مجنون العباس ، Anti gods ، حفیظ ، Bahar ، fatemeh-55 ، ترنم ، mahdy30na ، آیلار ، NARJES ، fiftynine ، heaven ، رهگذر. ، ساقی ، بچه های گمنام ، حضرت عشق ، nafas
۲۰:۲۳, ۲۳/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #3
آواتار

قَالَ عَلِیٌّ علیه السلام
مَنْ أَرَادَ مِنْکُمُ التَّزْوِیجَ فَلْیُصَلِّ رَکْعَتَیْنِ وَ لْیَقْرَأْ سُورَةَ فَاتِحَةَ الْکِتَابِ وَ سُورَةَ یس فَإِذَا فَرَغَ مِنَ الصَّلَاةِ فَلْیَحْمَدِ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ وَ لْیُثْنِ عَلَیْهِ وَ لْیَقُلِ:

حضرت امیرالمومنین علیه السلام فرمودند :

هر یک از شما که خواست ازدواج کند باید ابتدا دو رکعت نماز بخواند و در هر رکعت سوره ی فاتحةالکتاب و سوره ی یس را بخواند، وقتی که از نماز فارغ شد بعد از حمد و ثنای پروردگار، این گونه بگوید:

اللَّهُمَّ ارْزُقْنِی زَوْجَةً صَالِحَةً وَدُوداً وَلُوداً شَکُوراً قَنُوعاً غَیُوراً إِنْ أَحْسَنْتُ شَکَرَتْ وَ إِنْ أَسَأْتُ غَفَرَتْ وَ إِنْ ذَکَرْتُ اللَّهَ تَعَالَى أَعَانَتْ وَ إِنْ نَسِیتُ ذَکَّرَتْ وَ إِنْ خَرَجْتُ مِنْ عِنْدِهَا حَفِظَتْ وَ إِنْ دَخَلْتُ عَلَیْهَا سُرَّتْ وَ إِنْ أَمَرْتُهَا أَطَاعَتْنِی وَ إِنْ أَقْسَمْتُ عَلَیْهَا أَبَرَّتْ قَسَمِی وَ إِنْ غَضِبْتُ عَلَیْهَا أَرْضَتْنِی یَا ذَا الْجَلَالِ وَ الْإِکْرَامِ هَبْ لِی ذَلِکَ فَإِنَّمَا أَسْأَلُکَ وَ لَا أَجِدُ إِلَّا مَا قَسَمْتَ لِی.

فَمَنْ فَعَلَ ذَلِکَ أَعْطَاهُ اللَّهُ مَا سَأَلَ ثُمَّ إِذَا زُفَّتْ إِلَیْهِ وَ دَخَلَتْ عَلَیْهِ فَلْیُصَلِّ رَکْعَتَیْنِ ثُمَّ لْیَمْسَحْ یَدَهُ عَلَى نَاصِیَتِهَا وَ لْیَقُلِ: اللَّهُمَّ بَارِکْ لِی فِی أَهْلِی وَ بَارِکْ لَهَا فِیَّ وَ مَا جَمَعْتَ بَیْنَنَا فَاجْمَعْ بَیْنَنَا فِی خَیْرٍ وَ یُمْنٍ وَ بَرَکَةٍ وَ إِنْ جَعَلْتَهَا فُرْقَةً فَاجْعَلْهَا فُرْقَةً إِلَى خَیْر

ترجمه دعا:
پروردگارا، همسری مهربان و بچه آور و شکرگزار و باغیرت به من عطا کن که اگر به او نیکی کردم شکرگزار باشد، و اگر به او بدی کردم مرا ببخشد، و اگر یاد خدا کردم مرا یاری کند، و اگر خدا را فراموش کردم مرا به یاد خدا بیندازد، و اگر از نزد او خارج شدم (اسرار و اموال و آبروی مرا) حفظ کند، و اگر بر او وارد شدم مرا خوشحال سازد، و اگر او را به کاری امر کردم مرا اطاعت کند، و اگر بر علیه او قسم خوردم (که او کاری را انجام دهد) او (آن کار را انجام داده) و مرا از آن قسم بریء­الذمّه ­کند، و اگر بر او غضب کردم مرا راضی سازد. ای پروردگار صاحب جلال و اکرام، چنین همسری را به من ببخش! پس به درستی که من او را از تو خواسته ­ام و به من نمی رسد مگر آن چیزی که تو منت می گذاری و عطا می کنی.

بحارالانوار،ج100،ص267

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: zahra11 ، Night_World ، مجید املشی ، ali.khm ، مجنون العباس ، Anti gods ، چکاوک92 ، حفیظ ، Bahar ، fatemeh-55 ، ترنم ، mahdy30na ، fiftynine ، رهگذر. ، محب الزهرا ، عشقم کربلا ، ساقی ، بچه های گمنام ، حضرت عشق ، ilidin ، nafas
۲۰:۰۶, ۲۴/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #4
آواتار

عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنِ الْقَاسِمِ بْنِ یَحْیَی عَنْ جَدِّهِ الْحَسَنِ بْنِ رَاشِدٍ عَنْ أَبِی بَصِیرٍ قَالَ قَالَ لِی أَبُو عَبْدِ اللَّهِ علیه‌السلام: إِذَا تَزَوَّجَ أَحَدُکُمْ کَیْفَ یَصْنَعُ؟ قُلْتُ لَا أَدْرِی!
قَالَ إِذَا هَمَّ بِذَلِکَ فَلْیُصَلِّ رَکْعَتَیْنِ وَ یَحْمَدُ اللَّهَ ثُمَّ یَقُولُ:

ابابصیر می‌گوید که امام صادق علیه‌السلام به من فرمود:
زمانی که یکی از شما می‌خواهد ازدواج کند، چه می‌کند؟ گفتم نمی‌دانم(!)

فرمود: زمانی که همت کرد تا ازدواج کند، پس باید دو رکعت نماز بخواند و خدا را حمد گوید و سپس اینگونه دعا کند:

«اللَّهُمَّ إِنِّی أُرِیدُ أَنْ أَتَزَوَّجَ فَقَدِّرْ لِی مِنَ النِّسَاءِ أَعَفَّهُنَّ فَرْجاً وَ أَحْفَظَهُنَّ لِی فِی نَفْسِهَا وَ فِی مَالِی وَ أَوْسَعَهُنَّ رِزْقاً وَ أَعْظَمَهُنَّ بَرَکَةً وَ قَدِّرْ لِی وَلَداً طَیِّباً تَجْعَلُهُ خَلَفاً صَالِحاً فِی حَیَاتِی وَ بَعْدَ مَمَاتِی»

«خدایا من می‌خواهم ازدواج کنم، برای من از بین زنان، پاکدامن‌ترین آنها را مقدر کن؛ زنی که درباره خود و اموال شوهرش حفیظ‌ترین باشد و رزقش زیادترین و برکتش بزرگ‌ترین باشد و فرزندانی برایم مقدر کن که بازماندگانی صالح برای من باشند در زندگی و پس از وفاتم.»

الکافی3/481 و الفقیه3/394

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حفیظ ، Night_World ، fatemeh-55 ، Bahar ، ali.khm ، ترنم ، mahdy30na ، مجید املشی ، رهگذر. ، ساقی ، بچه های گمنام ، حضرت عشق
۲۱:۳۴, ۲۴/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #5
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

این دو کلیپ هم ببینید

کلیپ اول

کلیپ دوم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: soshiant ، ساقی ، مجنون العباس ، حضرت عشق
۲۲:۴۵, ۲۴/فروردین/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/فروردین/۹۳ ۳:۰۶ توسط مجید املشی.)
شماره ارسال: #6
آواتار
سلام
دوستان مباحث ازدواج داره بین دوستان قشنگ جا پیدا میکنه
واقعا این چند سال این بحث خیلی محو بود.
دوستان امسال مثل اینکه خبراییه .
فرزند بیشتر زندگی ....BlushBlush
دوستان تشکر بابت مسئولیت پذیریتون

امضای mahdy30na
بسم الله الرحمن الرحیم
ادع إلى سبيل ربك بالحكمة والموعظة الحسنة وجادلهم بالتي هي أحسن إن ربك هو أعلم بمن ضل عن سبيله وهو أعلم بالمهتدين

با حکمت و اندرز نيکو، به راه پروردگارت دعوت نما! و با آنها به روشى که نيکوتر است، استدلال و مناظره کن! پروردگارت، از هر کسى بهتر می‏داند چه کسى از راه او گمراه شده است؛ و او به هدايت‏يافتگان داناتر است

Invite to the way of your Lord with wisdom and good instruction, and argue with them in a way that is best. Indeed, your Lord is most knowing of who has strayed from His way, and He is most knowing of who is [rightly] guided.
نحل 125
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: اسکای ، آیلار ، soshiant ، ساقی ، مجنون العباس ، بچه های گمنام ، حضرت عشق
۲۲:۵۰, ۲۴/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #7
آواتار
یک دعایی بگید که تا آخر امسال جواب بده.Smile کدومش خیلی جواب داده؟ جدی میگم.اصلا شوخی ندارم.Smile
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ترنم ، mahdy30na ، آیلار ، ساقی ، مجنون العباس ، بچه های گمنام ، nafas
۲۳:۰۰, ۲۴/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #8
آواتار
سلام

رب اني لما انزلت الي من خير فقير

خدايا! بي ترديد من به خيري كه تو بر من فرو مي فرستي نيازمند و محتاجم

(قصص، آيه 24)
(۲۴/فروردین/۹۳ ۲۲:۵۰)SkyGirl نوشته است:  یک دعایی بگید که تا آخر امسال جواب بده.Smile کدومش خیلی جواب داده؟ جدی میگم.اصلا شوخی ندارم.Smile

شما توکل کن بعد اعتماد کن به خیر خدا
اگه اقا بودید یک نکته تقدیم میکردم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: اسکای ، مرهم ، آیلار ، ترنم ، محب الزهرا ، ساقی ، مجنون العباس ، بچه های گمنام ، حضرت عشق
۲۳:۱۲, ۲۴/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #9
آواتار
(۲۴/فروردین/۹۳ ۲۳:۰۰)mahdy30na نوشته است:  اگه اقا بودید یک نکته تقدیم میکردم

تقدیم کن Big Grin
لطفا

جدا از شوخی یه چیزی بدید مشکل گشا باشه ، از نخود کیشمیش هم گذشته دیگه
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: اسکای ، مرهم ، حفیظ ، آیلار ، ترنم ، mahdy30na ، soshiant ، ساقی ، مجنون العباس ، حضرت عشق ، nafas
۰:۵۱, ۲۵/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #10
آواتار
سلام Smile
نقل قول:
یک دعایی بگید که تا آخر امسال جواب بده.[تصویر: happy.png]کدومش خیلی جواب داده؟ جدی میگم.اصلا شوخی ندارم.
تو فامیلتون از این حاج خانم ها نیست که تو عزا و عروسی تا میبننتون هی دعا میکنن عروس بشی جوری از ته دل هم دعا میکنن انگار جاشون رو تنگ کردی D: ... (اونایی که قصد ازدواج ندارند سر حرف رو باز نکنن که بگن سری که درد نمیکنه رو که دسمال نمی بندن و این حرفا چون ممکنه حاج خانم ها گیر بدن هی نصیحتت کنن بعد آخرش باز هـــی براتون دعا کنن)
.
.
.
یادمه کتاب اذکار نافعه که میخوندم که یه نفر همین سوالو از آقای بهجت (رحمة الله علیه) Heart برای دخترش پرسیده بود
ایشون توصیه کرده بودند این آیه رو بخونن
«رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّیَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْیُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِینَ إِمَامًا» سوره فرقان آیه 78
تو این آیه خدابه ما هم طریقه دعا کردن رو آموزش میده هم اینو نشون میده که دعا میکنی برای ذریه و فرزندانت هم دعا کن ~~~~> ازدواج خوب همسر فرزند خوب نسل خوب
.
آیه قرآن و تضمین شده است اگر هم جواب نداد لابد وقتش نیستSmile
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ترنم ، مجید املشی ، mahdy30na ، حفیظ ، یاســین ، Night_World ، Farzaneh ، soshiant ، محب الزهرا ، عشقم کربلا ، Rangheshafagh ، مجنون العباس ، بچه های گمنام ، حضرت عشق ، nafas
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]