کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

موضوع بسته شده  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
بهشت اجباری با شلاق!
۱۵:۲۶, ۴/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

قَدْ تَبَیَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَیِّ
راه هدایت از گمراهی مشخص شده است. (بقره- 256)

دیروز حسن روحانی در همایش بیمه سلامت گفت :

این قدر در زندگی مردم هر روز مداخله نکنیم ولو به خاطر دلسوزی، بگذاریم مردم راه بهشت را انتخاب کنند، به زور و شلاق نمی شود مردم را به بهشت برد (1).
مطلبی که سایت دولت آن را پس از تغییر و اصلاح، با واژگان جدیدی منتشر ساخت:
نباید در زندگی مردم هر چند به خاطر دلسوزی، دخالت کنیم و به زور و با شلاق نمی‌شود مردم را به بهشت برد(2).

قطعا آزادی شرط حیات و بقای یک نظام مردمی است و همین مولفه بود که به انقلاب 1357 انجامید.

آنجا که مردم احساس کردند آزادی های تصنعی و ظاهری رژیم در تقابل با حریم خصوصی و اجتماعی قرار گرفته و حتی آن را محدود کرده است. آن آزادی که پای ابتذال را به تلویزیون و روی پرده سینما می کشید خانواده ها را حساس و نگران می کرد. تحریم تلویزیون و حرام شمردن تماشای فیلم های سینمایی کوچکترین مواجهه با این آزادی بود که باید به درستی آن را ولنگاری دانست.

روی دیگر سکه آزادی عبارت است از مسوولیت. حال چه مسوولیت دولت و چه مردم.

«بهشت اجباری نمی خواهیم» فهم نادرستی از لا اکراه فی الدین :

اینکه رئیس جمهور بیان داشته اند بهشت بردن مردم به زور نیست باعث طرح سوال اصلی می شود :

آزادی مردم در برابر اتخاذ دین به چه معناست؟ آیا به این معناست که هر انتخابی از سوی مردم صورت پذیرد همان درست است؟

جواب این سوال خلاصه ذکر گردیده است :

1- اگر گمان شود که مردم آزاد و مجازند که هر اعتقادی داشته باشند و هر کاری دلشان می‌خواهد انجام دهند، دیگر خداوند متعال نه تنها پیامبر، کتاب و احکامی ارسال و انزال نمی‌نمود، بلکه بهشت و جهنمی نیز نمی‌آفرید.

2- مگر می‌شود که انسان در باور یا انجام عملی آزاد و مجاز باشد، اما در نهایت محاکمه گردد که چرا چنین کردی و چرا چنان نکردی؟

3- در دین خدا هیچ مطلب یا دستوری که فطرت و عقل انسان آن را نپسندد و نسبت به آن اکراه داشته باشد، وجود ندارد و به همین دلیل هم «دین» اجباری نیست یعنی تحقیقی است.

4- ناقص خواندن آیه باعث افتادن در ورطه خطا می شود. در ادامه آیه آمده است: قَدْ تَبَیَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَیِّ فَمَنْ یَکْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَ یُؤْمِنْ بِاللَّهِ فقد استَمْسَکَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقى‏ لاَ انْفِصامَ لَها وَ اللَّهُ سَمیعٌ عَلیمٌ (البقره – 256) یعنی راه هدایت از گمراهی مشخص شده است. پس اتخاذ راه هدایت که همان دین باشد افراد را به بهشت رهنمون می شود.

5- «مجبور نیستید» به معنای «مجاز هستید» نمی‌باشد. به عنوان مثال: «مجبور نیستی نماز بخوانی یا روزه بگیری» یعنی اختیار اطاعت یا تخلف داده‌ام، نه این که مجاز هستی هر کار خواستی بکنی! اسلام اجازه نمی‌دهد به بهانه‌ی آزادی، حقوق دیگران پایمال گردد. لذا هر کسی آزاد است در خلوت گناه کند و راه جهنم را بپیماید اما اگر گناه را علنی و حقوق دیگران را ضایع کرد، جلوی او را می‌گیرند و مجازاتش هم می‌کنند(3).

رساندن انسانها به بهشت؛ وظیفه حاکم اسلامی (4)

آیه الله خامنه ای در شرح خطبه 156 نهج البلاغه و در مورد مسوولیت های دولت می فرمایند:
نهى از منکر باید بکنیم، امر به معروف باید بکنیم، وسائل عمل خیر و حسنات را در کشور فراهم کنیم، وسائل شُرور و آفات را از دسترسها برداریم؛ این وظائف مسئولین حکومت است.

ایشان در ادامه و با ذکر عین عبارت ادامه می دهند:
عبارت امیرالمؤمنین در خطبه‌ى نهج‌البلاغه این است؛ میفرماید: فَاِن اَطَعتُمونى فَاِنّى حامِلُکُم اِن شاءَ اللَّهُ عَلى‌ سَبیلِ الجَنَّة؛ فرمود اگر آنچه من می گویم، گوش کنید و عمل کنید، من شما را به بهشت خواهم رساند، ان‌شاءاللَّه؛ وَ اِن کانَ ذا مَشَقَّةٍ شَدیدَةٍ وَ مَذاقَةٍ مَریرة؛ اگرچه این کار، بسیار دشوار است، بسیار سخت است، تلخ است. این حرکت، حرکت کوچکى نیست، حرکت آسانى نیست؛ این هدف امیرالمؤمنین است‌. رساندن انسانها به بهشت، هم در زمینه‌ى فکرى مردم،هم در زمینه‌ى روحى و قلبى مردم، هم‌ در حیات اجتماعى مردم، نقش مى‌آفریند. من از این جهت روى این تکیه میکنم که گاهى شنیده میشود کسانى در گوشه‌وکنار وقتى صحبت از هدایت و راهنمایى و بیان حقایق دینى و مانند اینها میشود، میگویند آقا، مگر ما موظّفیم مردم را به بهشت برسانیم؟ خب بله؛ بله، همین است.
فرق حاکم اسلامى با حکّام دیگر در همین است : حاکم اسلامى می خواهد کارى کند که مردم به بهشت برسند؛ به سعادت حقیقى و اُخروى و عقبائى برسند؛ لذا راه‌ها را باید هموار کند. اینجا بحثِ زور و فشار و تحمیل نیست؛ بحثِ کمک کردن است (5).

با توجه به نکات گفته شده مشخص می گردد :

گرچه بکارگیری "شلاق و زور" در هدایت مردم به بهشت دنیوی و اخروی ناصواب است اما این به معنای ترک مسوولیت دولت و واگذاری اختیار کامل به مردم نمی باشد بلکه دولت موظف است ابزار و وسایل لازم را برای نیل به مقصود در اختیار آنان قرار دهد.

به عبارت بهتر سعی کند ملزومات را فراهم و موانع را دفع نماید و فعالانه در کنار حرکت مردمی حضور داشته باشد. حال باید دید این دولت چگونه عقل و عزم لازم را به کار خواهد بست. آیا تدبیر پیرترین دولت پس از انقلاب این است که چون یارای دویدن پیش تر از جامعه و مهیاسازی زیرساخت ها را ندارد، شعار آزادی سر دهد تا ه م پرستیژ کسب کند و هم عرق نریزد یا اینکه با بکارگیری جوانان پر نفس خواهد توانست این مهم را محقق سازد. باید منتظر ماند، شعارها را شنید و عمل ها را دید!

و در آخر این روایت به نقل از کتاب " آینده ی انقلاب " شهید مطهری :

در جنگ بدر اسرا را نزد پیغمبر آورده بودند؛
طبق معمول اسیر را برای اینکه فرار نکند می بندند؛
پیغمبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) یک نگاهی به اینها کرد و بی اختیار تبسم نمود؛
آنها گفتند : ما از تو خیلی دور می دانستیم که به حال ما شماتت کنی!
فرمود : شماتت نیست؛ من می بینم شما را به زور این زنجیرها باید به سوی بهشت ببرم!

پس می بینیم که پیامبر هم دغدغه ی بردن ما را به بهشت داشتند.

ـــــــــــــــــــــــــــــــ

یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Reza2035 ، سیمرغ ، عبدالرحمن ، mahyamatin ، soora ، aaaaa ، bidaram ، شهیدطیبه واعظی ، Justice Bringer ، MohammadSadra ، فدک زهرا ، السا ، m.hossein ، neyestan23 ، حفیظ ، zahra11 ، صهبا ، عمار رهبری ، عبدالرحیم ، fiftynine ، 59-11(یامهدی) ، fatemeh-55 ، حضرت عشق ، عدالت ، أین المنتظر ، help me ، ADAM ، فاطمه خانم ، میم.حسین.الف ، یاســین ، رکن الهدی ، محمدهادی ، Mahdy2021

آغاز صفحه 9 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۵:۱۲, ۱۲/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #81
آواتار
حانوم کوروش ایشون تفتیش عقاید اساتید رو گفتن بنده هم گفتم ما چیزی ندیدم دوباره شما زدی تو خط ماهواره و مصاحبه این حرفاDodgy
من که نگفتم کارشون طبیعیه!!!!گفتم سرجامون نشستیم می گیم لنگش کن...بعله آدمهای فاسد از تو شکم مادر فاسد نبودن.واینکه فساد به 3000میلیارد دزدی نیست شما ی نوعی 1000تومنم بدزدی فاسدی چون دستت فقط بهمون 1000تومن رسیدهSmile
تا زمانی که مملکت جناح بندی باشه چپ وراست وبالا وپایین داشته باشه اوضاع همینه...برید ببینید کی تو مملکت دو دستگی راه انداخت
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: السا
۱۶:۱۳, ۱۲/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #82
آواتار
من هم علاقه ی ندارم روی حرفم اصرار کنم یا بگم حرف من درسته یا بگم مثلا ماهواره حتما خوبه و از این چیزا......
من میگم روشی که در برابرش به وجود اومده اشتباهه.
این جناح بندی هم که شما میگی خیلی تاثیری روی این مسائل ندارن.من که خودم اهل هیچ کدومش نیستم.
مردم که دنبال این جناح و اون جناح نیستن که....دنبال امور روزمره خودشون هستن ولی اخبارم دنبال میکنن.
۱۶:۳۹, ۱۲/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #83
آواتار
اتفاقا چه شما بخوای چه نخوای همین جناح بندی آ روی نگاهتون تاثیر داره هم در تصمیمتون هم در انتخابتون...این حرفا شعاره که من مستقل هستم..اگه این طور بود مردم به کاندیدهای مستقل رای می دادن نه جناح ها...فعلا که آدمه مستقلی دولت تشکیل نداده...
مردمم ...نگاهشون و طرز برخوردشون به این مسایل دامن می زنه
بحث ماهواره هم که خیلی قدیمیه بهتر بیخود سرش چونه نزنیم...چون به نظرم ماهواره چمع کردن هیچ ربطی به مسایل سیاسی نداره
به گفته خودتون چند درصد مردم می شینن پای اخباری یا مثلا اخبار اونا رو باور دارن بیش از همه دامن زدن به مسایل اخلاقی رواج فساد و فحشاس که داره این سیستم رو ممنوع می کنه
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
۱۸:۲۱, ۱۲/بهمن/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/بهمن/۹۳ ۱:۰۷ توسط مصباح.)
شماره ارسال: #84
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

توی کمتر از 6 روز، 5 صفحه بحث، به نظر خودتون نتیجه ای هم داشته Huh

فک کنم به اندازه ی کافی با هم تو این مورد بحث داشتید.
هرکسی خواسته چیزی یاد بگیره، گرفته، هرکسی هم که خواسته با حرفاتون متقاعد شه، این 5 صفحه براش کافی بوده

بحث بیشتر از این، یه معنی دیگه ای رو می ده
(نه یادگیری و نه متقاعد شدن و...)

موضوع بسته می شه
موفق باشید

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رکن الهدی ، السا ، علی املشی ، سیمرغ
موضوع بسته شده  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا