کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 4.33 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
دانشگاه رفتن دختران
۱۶:۰۳, ۲۶/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #1
آواتار
به نام خالق هستی!!
دوستان سلام!
موضوعی که مدتهاست ذهن بنده یا برخی از دوستان رو اشغال کرده موضوع دانشگاه رفتن دختران هست!!!!
بحث های زیادی موافق و مخالف و حتی درباره زمان رفتن دختران به دانشگاه شده است!!

از دوستان !!خصوصا دختر خانمهای تالار !!که دانشجو هستند ، یا قصد ورود به دانشگاه را دارند تقاضا میکنم به سولات یا هر آنچه که دراین باره به نظرشان می رسد پاسخ دهند!

اول اینکه این مسئله یک تهدید یا آسیب برای جامعه و جمعیت تلقی میشه یا یک فرصت برای تربیت نسل؟؟

دوم چه انگیزه ای شما رو وادار می کنه که علی رغم زحمت و تلاش زیاد رفتن به دانشگاه رو به خانه نشستن ترجیح بدید؟؟

سوم هدف واقعیتون از رفتن به دانشگاه تصدی یک شغل و به قول معروف توان این هست که لا اقل گلیم خودتون رو از آب بیرون بکشید؟؟ یا نه انگیزه های دیگری هم وجود دارد؟؟؟

چهارم رابطه بین دانشگاه رفتن و ازدواج رو به چه صورتی ارزیابی می کنید؟؟؟به عبارت دیگر دانشگاه رفتن رو یک پرش برای ازدواج بهتر و موفقتر می دانید یا خیر؟؟؟؟
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، زینب خانوم ، میلاد.م ، اسکای ، فدايي ولايت ، soheyl68 ، Mohammad Trust ، لبخند خدا ، السا ، انتصـار ، mahyamatin ، حسنیه ، Justice Bringer ، nasimesaba ، قلب ، azade ، ضحی ، help me ، مصباح ، mahdy30na ، fafa* ، انديشه نو ، فانوس *7* ، mofa

آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۴:۵۹, ۱۰/تیر/۹۳
شماره ارسال: #31
آواتار
حالا من یه چیزی بگم؟
من پزشک خانمی رو میشناسم که فقط دوشنبه ها و 4 شنبه ها میره مطب...
اونقدر هم پزشک خوبیه که حد نداره...
متخصص هم هست...
یه بار ازش پرسیدم نکنه جای دیگه ای کار میکنی؟
گفت نه! میخوام بیشتر پیش خانواده ام باشم...
دو روز در هفته طبابت میکنه...
بقیه اش رو مال شوهر و دخترشه...
کاری که به خانواده ضربه نزنه بد نیست...
به قول شما مثلاً دکوراتور...
هم مردش توی جامعه باشه و هم زنش...
اما خانمه 3 روز در هفته بیاد و ساعت 2 هم کارو تعطیل کنه...
اگه کسی سلیقه یه خانم رو میخواد، ایناش هم قبول کنه...
اگرم که سلیقه براش مهم نیست و سرعت براش مهمه، آقاهه رو انتخاب کنه...
شغل های دیگه هم همینطور...
به قول زهرا خانم شغل زن ها باید پارت تایم باشه...
حالا واسه شغلی که میخوایم زن به وسیله اون و همراه با رسیدگی به امور منزل و همسر نابود نشه، چه رشته تحصیلی ای مناسبه؟
هر چی توی انتخاب رشته ها گیرمون اومد باید بزنیم؟
یعنی وزارت علوم اینقدر دارای شعور نیست که بفهمه مهندسی معدن به درد خانم ها نمیخوره و براشون گزینه انتخاب نذاره که بچه های بیچاره انتخاب نکنن صرف این که دانشگاه فلان قبول بشن...
یا عمران نقشه برداری...
یا مهندسی شیمی...
یا عمران راه و ساختمان...
یا عمران آب و سد سازی...
یا حتی حسابداری و خلاصه رشته هایی که کارهاش پارت تایم نیست دیگه...
رشته هایی که واقعاً به درد دخترا نمیخوره...
القصه...
به نظر من به هر قیمتی نباید لیسانس گرفت و الکی جای 4 تای دیگه که شاید اگه اونا این رشته رو بخونن به دردشون میخوره رو گرفت...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mahdy30na ، یاســین ، مجید املشی ، السا ، zahra11 ، azade ، فانوس *7*
۲۳:۲۷, ۱۰/تیر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/تیر/۹۳ ۲۳:۲۹ توسط zahra11.)
شماره ارسال: #32
آواتار
خدمت موزه جان عرض کنم! حسابداری یکی ازون رشته هاست که خانمها توش موفق تر هستند نسبت به آقایون!! چون ریز بین تر هستند و بیشتر مو رو از ماست میکشن!!

الان یه خانمی از اقوام ما هست که حسابدار یکی از ادارات دولتیه و ماهی حدود سه میلیون کم و بیش حقوق داره!! و زندگی خودش و مادرش رو به خوبی می چرخونه! خب چندان جذابیتی نداره و با این که دختر خوش اخلاق و با ایمانیه ازدواج نکرده!!
خب اگه ایشون الان سر کار نمی رفت چه طور باید گلیمش رو از آب بیرون میکشید؟؟ درسته بگیم ایشون نمی رفت رشته حسابداری این شغل مردونه هست؟؟؟ ایشون الان از بعد حرفه ای از همه همکار های مردش جلوتر هست!!

تصور کنید اگر بهترین دانشگاه و یه رشته پولساز نرفته بود و وقت و عمرش رو هدر داده بود الان باید چه کار میکرد؟؟؟ هی خودش رو ملامت می کرد یا دستشش جلوی برادرهاش دراز بود!!! حاشا و کلا این خانم رو باید تحسین کرد!! توی کار بیست!! مادر داری بیست!! درس خوندن بیست!!! اگر آموزش عالی می خواست جلوی این خانم رو بگیره چه طور باید زندگیش رو می چرخوند واز مادرش هم مراقبت می کرد با این اوضاع گرونی!!!

در ارتباط با مهندسی معدن هم خانم جوانی رو می شناسم که اتفاقا یه بار مدرسه هم دعوتشون کرده بودیم!!خانمه چادری هم بود و مهندس معدن بود از دانشگاه تهران!!! ایشون موفق به ثبت اختراع جالبی شده بود در زمینه استهصال انواع نمک از سنگهای معدنی که بار ها دانشگاههای مختلف آمریکا از ایشون دعوت کردند و ایشون با چادر رفتن آمریکا و درباره مقاله تحقیقاتیشون و اختراع جالبشون سخنرانی کرد!!!

تمام حرف من اینه که نگاه باز به مقوله یادگیری و تحصیلات اکادمیک و رشته های مختلف از هر لحاظ مناسبتره!!!!!

ولی خب این که آدم به خصوص زن انعطاف داشته باشه خصوصا در ارتباط با اشتغال بعد از بچه دار شدن!!! بحثی هست که جای هیچ شبهه ای در اون نیست !!ولی خوبه مردهای جامعه نگاه باز تری نسبت به این قضیه داشته باشن و خانهاشون رو همراهی کنند و کمک کنند خصوصا خانمهای موفق و تیز هوش رو که به سلاح ایمان و حجاب هم مجهز هستند!!!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: azade ، help me ، السا ، Eve ، زینب خانوم ، مجید املشی ، انديشه نو ، فانوس *7*
۲:۰۰, ۱۱/تیر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/تیر/۹۳ ۲:۰۱ توسط Eve.)
شماره ارسال: #33
آواتار
(۱۰/تیر/۹۳ ۲۳:۲۷)zahra11 نوشته است:  خدمت موزه جان عرض کنم! حسابداری یکی ازون رشته هاست که خانمها توش موفق تر هستند نسبت به آقایون!! چون ریز بین تر هستند و بیشتر مو رو از ماست میکشن!!

الان یه خانمی از اقوام ما هست که حسابدار یکی از ادارات دولتیه و ماهی حدود سه میلیون کم و بیش حقوق داره!! و زندگی خودش و مادرش رو به خوبی می چرخونه! خب چندان جذابیتی نداره و با این که دختر خوش اخلاق و با ایمانیه ازدواج نکرده!!
خب اگه ایشون الان سر کار نمی رفت چه طور باید گلیمش رو از آب بیرون میکشید؟؟ درسته بگیم ایشون نمی رفت رشته حسابداری این شغل مردونه هست؟؟؟ ایشون الان از بعد حرفه ای از همه همکار های مردش جلوتر هست!!

تصور کنید اگر بهترین دانشگاه و یه رشته پولساز نرفته بود و وقت و عمرش رو هدر داده بود الان باید چه کار میکرد؟؟؟ هی خودش رو ملامت می کرد یا دستشش جلوی برادرهاش دراز بود!!! حاشا و کلا این خانم رو باید تحسین کرد!! توی کار بیست!! مادر داری بیست!! درس خوندن بیست!!! اگر آموزش عالی می خواست جلوی این خانم رو بگیره چه طور باید زندگیش رو می چرخوند واز مادرش هم مراقبت می کرد با این اوضاع گرونی!!!

در ارتباط با مهندسی معدن هم خانم جوانی رو می شناسم که اتفاقا یه بار مدرسه هم دعوتشون کرده بودیم!!خانمه چادری هم بود و مهندس معدن بود از دانشگاه تهران!!! ایشون موفق به ثبت اختراع جالبی شده بود در زمینه استهصال انواع نمک از سنگهای معدنی که بار ها دانشگاههای مختلف آمریکا از ایشون دعوت کردند و ایشون با چادر رفتن آمریکا و درباره مقاله تحقیقاتیشون و اختراع جالبشون سخنرانی کرد!!!

تمام حرف من اینه که نگاه باز به مقوله یادگیری و تحصیلات اکادمیک و رشته های مختلف از هر لحاظ مناسبتره!!!!!

ولی خب این که آدم به خصوص زن انعطاف داشته باشه خصوصا در ارتباط با اشتغال بعد از بچه دار شدن!!! بحثی هست که جای هیچ شبهه ای در اون نیست !!ولی خوبه مردهای جامعه نگاه باز تری نسبت به این قضیه داشته باشن و خانهاشون رو همراهی کنند و کمک کنند خصوصا خانمهای موفق و تیز هوش رو که به سلاح ایمان و حجاب هم مجهز هستند!!!

دقیقا :-) اینکه یسری رشته ها برای دخترها نباشه به نظرم کار اشتباهیه. هر خانمی با توجه به شخصیت خودش و علاقه ش(علاقه نه اجبار رتبه!) و خانواده اش انتخاب رشته بکنه از پس شرایط کارشم بر میاد. لزوما هر رشته ای کار سر ساختمون یا کارگاه ، یا معدن نیست...خیلی ازینا واحد های تحقیقاتی دارن. همون رشته ی مکانیک که اخر پسرونه بودنه حتی قسمت طراحی داره که خیلی اوقات به خانم ها میسپرن. توی هر رشته ای بدون استثنا شرایط کار برای خانم هم وجود داره :-)در تحصیل هم ، اگه نیان بگن 5 تا دختر 95 تا پسر(سال کنکور من ، علم و صنعت ، مکانیک!!) محیط کلاس و دانشکده هم میتونه خوب باشه.کاملا بستگی به خود شخص داره :-)
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: زینب خانوم ، zahra11
۴:۴۳, ۱۱/تیر/۹۳
شماره ارسال: #34
آواتار
خوب!
زهرا خانوم!
اون خانمی که حسابداری میکنه، از اقوام شما، اگه حسابداری شغل زنونه نبود، چی کار میکرد؟
معلمی، تدریس خصوصی، نمیدونم بلاخره یه کار پاره وقت...
کسی که حسابداری میخونه باااید تا ساعت 4-5 که ساعت رسمی اداراته سر کار وایسته...
دیگه اون زن وقتی میاد خونه، جون داره که شام هم درست کنه با شوهر و بچه ای - اگه وجود داشته باشه- حرف بزنه؟
این خانم که مجرد موندن این شرایط رو دارن...
مثل خانمی که همسرش راننده کامیون بود و فوت کرده بود و کاری بلد نبود، ماشین شوهرش رو ورداشت و اون شد راننده کامیون...
یعنی یه جور اجبار واسه این خانم هست که کار تمام وقت داشته باشه...
اما یه نمونه رو نباید تعمیم داد به کل جامعه...
ضمن این که اگه و اگه و اگه خانمها کمتر دانشگاه میرفتن و کمتر سر کار میرفتن، مردها بیشتر میرفتن و اوضاع کار بهتر میشد براشون و راحت تر زن میگرفتن و شاید این خانم و خانمهای مشابه هم از این شیوه ضرر نمیکردن...
البته قبول دارم که یه پروسه طولانیه یاد دادن این جور مسائل توی جامعه و فرهنگسازی ای که باید بشه...
توی این پروسه طولانی هم مسلماً خانم ها هستن که ضربه میخورن...
کار خانم ها باید به نظر من بهتر از آقایون باشه که خواهان های خاص خودش رو داشته باشه...
نه این که لزوماً بیشتر و یا حتی مساوی کار آقایون باشه...
البته میگم...
همیشه استثنائاتی هست...
99% بچه های ایران رشته ها رو قبول میشن...
یعنی بچه های رتبه 1 تا 100 هم که آزادن که هر رشته ای رو که میخوان بزنن، بازم بهترین رشته دانشگاهی رو در بهترین دانشگاه ایران میزنن...
بازم سلیقه ای انتخاب نمیکنن...
رتبه 1 علوم انسانی حتماً حقوق دانشگاه تهران میزنه...
رتبه 1 علوم ریاضی حتماً برق شریف میزنه...
بقیه هم بسته به این که چی و کجا قبول میشن انتخاب رشته میکنن...
در حالی که به نظر من دانشگاه هایی مثل صنعتی شریف باید واسه نوابغ یه سری رشته ها باز باشه که دختر و پسری هم نباشه...
اما بقیه دانشگاه ها رشته ها رو بر حسب نیاز جامعه برای انتخاب باز بذارن...
الآن حقیقتاً جامعه احتیاج داره که مرداش بیشتر برن سر کار...
اگر جامعه احتیاج نداشت و اینجور آمارها افتضاح نمیشد که معلومه زن و مرد باید مساوی بهشون فرصت داده میشد واسه تحصیل و ...
اما باید کل جامعه رو در نظر بگیریم دیگه...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجید املشی ، MohammadSadra ، یاســین ، zahra11 ، Mahdy2021 ، فانوس *7*
۱۱:۱۸, ۱۱/تیر/۹۳
شماره ارسال: #35

سلام،
با این وضع دانشگاهی که من میبینم دیگه دانشگاه رفتن پسرا هم تهدیده. به نظر خودم همه چیز به طرف برمیگرده که یه محیط رو واسه خودش محیط تهدید کنه یا یه فرصت. الان افرادی هستند که وارد دانشگاه میشن و 180 درجه تغییر میکنند (به سمت منفی) و کسانی که رشد میکنند به سمت مثبت، من خودم افرادی رو از هر دو گروه میشناسم.
من خودم راستش اول به فکر کمک و رشد علم و از این چیزا بودم ، ولی با ورود به دانشگاه و اینکه دیدم با دیدگاه من نسبت به دانشگاه خیلی تفاوت داره ، در یک جایی بین زمین و هوا معلق هستم. جدیدا دوباره دارم معیارهامو میچینم.
خوب در زمینه ازدواج یه چیزایی حالت عرفی پیدا کرده، که هرچی سطح سواد بیشتر باشه فردی که برای خواستگاری میاد سطح سواد بالاتری داره.
در آخر هم بگم که اگه مشکلی هست ، که هست، از نوع طرز فکر و تربیت و این جور چیزاست.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: زینب خانوم ، مجید املشی ، فانوس *7*
۱۸:۳۳, ۱۱/تیر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/تیر/۹۳ ۱۸:۳۷ توسط zahra11.)
شماره ارسال: #36
آواتار
با تشکر از دوستمون لبخند! لطفا دوستانی در این تاپیک نظر بدند که یا دانشگاه رفتن یا قصد رفتن به دانشگاه رو دارند! کسانی که اصلا دانشگاه نرفته یا کلا با دانشگاه رفتن مونثها مشکل دارند ضمن احترام به نظراتشون بعدن از صحبتهاشون استفاده می کنیم!!!

کسانی هستند که کلا عقیده دارند جنس زن باید خانه نشین باشد به امور منزل و بچه ها رسیدگی کند و هر چه گفتند و هر چه کردنذ فقط بگوید چشم!!! بعدن از نظرات این گروه هم مستفیض خواهیم شد!!

حالا از آقایون متاهل تالار یا کسانی که قصد ازدواج دارند دعوت می کنیم بیان و درباره اینکه اگه یه روز همسرشون خواست بره دانشگاه یا اینکه همسر دانشگاه رفته رو انتخاب می کنند یا خیر!!؟؟
نظراتشون رو بگن و به همون سوالات پاسخ بدن!اعم از مخالف یا موافق منتظر نظرات آقایون تالار هستیم!

با تشکر از همه دوستان شرکت کننده در تاپیکRose
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: زینب خانوم ، Eve ، مجتبی110 ، help me ، فانوس *7* ، انديشه نو
۶:۴۴, ۱۴/تیر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۴/تیر/۹۳ ۶:۴۶ توسط انتصـار.)
شماره ارسال: #37
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

زن در جامعه - سید حسن آقامیری

تا آخر گوش کنید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: زینب خانوم ، zahra11 ، انديشه نو
۰:۴۸, ۱۵/تیر/۹۳
شماره ارسال: #38
آواتار
سلام

مشکلی که امروزه جوامع دانشگاهی رو تهدید میکنه اینه که جوانان به سوی مصرف گرایی و مد گرایی دارن پیش میرن.و عده کمی از آنها هدف واقعیشان کسب علم و درجات عالی هست.
الان اکثر دانشجویان به عنوان سیاه لشکر هایی هستند که فقط برای گذران اوقاتشون وارد دانشگاه شدند.(خانم ها برای آراستن و خودنمایی و آقایون برای گپ گفت ومدتی خوش بودن با جنس مخالف و فرار از سربازی و غیره که البته استثنا هم زیاد داریم)

امروزه حتی با گرفتن مدرک دانشگاهی هم بیشتر فارغ التحصیلان بیکارند...مگه برای عده ی خاصی(قانون بند پ و بسیار فعالان و متخصصان در کار)Dodgy

البته دانشگاه رفتن اگه بصورت مفید وهدفمند باشه خیلی در رفتار فرد تاثیر گذار هست.درسته که عوام میگن سواد شعور نمیاره .اما بنده به عینه تفاوت انسان دانشگاه رفته با نرفته رو دیدم..البته این حرفم بیان نمیکنه که چون ما دانشگاه رفتیم از مادر بزرگ هامون با شعورتریم.به نظر من ادب و فرهنگ اجتماعی امریست که با دانشگاه رفتن ایجاد نمیشود.اما دانشگاه آن هم بصورت تمیز یافته میتواند فرهنگ ما را تقویت کند.

ببخشید خیلی پرحرفی کردم....ممکنه همه حرفام درست نباشه...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فانوس *7* ، مجید املشی ، zahra11
۰:۵۳, ۱۵/تیر/۹۳
شماره ارسال: #39

یکی بگه ما چرا رفتیم دانشگاه؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: انديشه نو
۱۴:۱۸, ۱۵/تیر/۹۳
شماره ارسال: #40
آواتار
(۱۴/تیر/۹۳ ۶:۴۴)نهج الحسین (علیه السلام) نوشته است:  بسم الله الرحمن الرحیم

زن در جامعه - سید حسن آقامیری

تا آخر گوش کنید

سخنرانی جالبی بود اما....
چند تا نکته داشت!
اول اینکه اقتضائات زمانه رو باید در نظر گرفت! من خودم زمان تولد بچه هام ترجیح می دادم پیش پزشک خانم، و متدین برم، فرض کنید همه خانواده های مذهبی به دختراشون دیکته کنند که نه تو فقط باید مادر باشی و تو خونه بچه تربیت کنی!( که البته مادر بودن هم خیلی مهمه)

یا علوم انسانی و اجتماعی! اونوقت نماینده زنان در مجلس مردها بودند!!! خب چرا امام اصرار داشتند نماینده خانم وجود داشته باشه! یا فرض کنید این همه بزهکار زن بعد پلیس زن وجود نداشت! می رفتی دانشگاه همه استادا از دم مرد بودنSad

آقا نصف جمعیت جامعه رو زنها تشکیل میدن! اینو که نمی تونیم منکر بشیم! یا باید کلا نصف جمعیت رو و نیاز هاشون رو ندید بگیریم و فقط تشویقشون کنیم به خانه نشینی و فرزند آوری یا اگه قراره طبق اقتضائات زمان پیش بریم( قول امیر المونین) وظیفه داریم همونطور که پسر مومن و متخصص و متعهد تربیت میکنیم ، دختر مومن متخصص متعهد تربیت کنیم!!

منظور از متخصص دقیقا همون تحصیلات مفید و کاربردی آکادمیک هست! و منظور دقیقا مشاغل بالا متناسب با تحصیلات و شان والای یک خانم! نه دانشگاه رفتن در هر رشته چرت و پرت و بی ربطی!یا هر شغل چرت و پرت و بی ربطی که کرامت انسانی زن رو زیر سوال ببره!!!

هر چند که سخنرانی ایشون یه غلط هم داشتDodgy آقا چند بار بگیم منظور حضرت علی(علیه السلام) از زنها ناقص العقلن اون زن خاص بوده ! یه زحمت بکشید شرح نهج البلاغه علامه جعفری رو مطالعه کنید ان شالله قبول کنید!!
سخن ائمه و قرآن هر دو شان نزول دارند! و باید خصوصا خصوصا در خطبه ها به شان نزول توجه کرد !!!!

در آخر اینکه زمانی که مولامون آقا صاحب الزمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) روحی فداه ظهور کنند 50 سرباز یا کارگزار زن دارند! آیا این خانمها زنانی هستند که فقط بچه بزرگ کردند و هیچ قدرتی، تخصصی، زبانی.... بلد نیستند؟؟؟؟

بعد هم اینکه الان حجم وسیعی از جهان رو در روی ما هستند! آیا عاقلانه هست که ما خصوصا در مشاغل مهم و کلیدی فاکتور شایسته سالاری رو کنار بگذاریم و به جنسیت سالاری معطوف بشیم!! دوست عزیز راه برای هر دو جنس بازه برای پسر ها بیشتر و راحتتر! بفرماییید!!!!، هر کی با عرضه تر ، هر کی باهوشتر، هر کی توانمند تر!!!!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Eve ، انتصـار
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا