کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

نظرسنجی: آیا از سیستم تهیه و توزیع نان در کشور راضی هستید ؟
بله
خیر

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 4 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نــــان
۱۸:۱۷, ۱۳/تیر/۹۳
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام
امیدوارم خوب باشید همه
و البته نماز روزه هاتونم قبول باشه

شاید خیلیا منو نشناسن اینجا ، ولی من از قدیم عادت داشتم حرفمو خیلی سریع و صریح و رک بزنم... پس الانم خیلی زود میرم سر اصل مطلب...

آقا شما روزی چندتا نون میخورید ..؟ یکی ؟ دوتا ؟ 3تا ...؟ پدر ، مادر ، خواهر ، برادر ، همسر ، فرزند ، در روز چندتا نون توی خونه ی شما مصرف میشه ..؟ بگیم واسه یک خانواده ی 5 نفری میانگین روزی 5 تا نون ، مصرف روزانه . خب ، چندتا نون میخرید ..؟ وقتی روزانه به خرید نون نمیرید ، مثل ما و خیلی خانواده های دیگه به صورت هفتگی به تهیه ی نان به مقدار زیاد میپردازید ، حتما به خیلی از مواردی که به نون ، مصرفش ، نگهداریش ، مواد مغذیش ، فایدش برای بدن هست رو توجهی نمیکنید ...

حالا تعدادش رو تو ذهنمون نگه میداریم و میریم سراغ یه مورد پر اهمیت دیگه ... چه نونی میخرید.....؟؟
سنگک ، بربری ، لواش و تافتون ، یا بیشتر نون های فانتزی و یا صنعتی ( به صورت بسته بندی که مثلا توی فست فودا زیاد هست )...؟ هر کدوم خاصیتی دارن و فایده ای و البته ضررهایی هم دارن..!!! آره ، ضرر هم دارن ! ک کم کم میرسیم ...

رفتیم در نونوایی ، 20 تا نون لواش میگیریم ، میپیچیم تو روزنامه و میاریم خونه ... بعدشم ک 4تاشو میذاریم تو سفره و بقیش رو هم میذاریم تو یخچال ک بیشتر بمونه و دیرتر بیات بشه ... 2 3 روز دیگه هم از یخچال درمیاریم واسه ی مصرف ، میبینیم که از رنگ و رو افتاده ، دورش یه لایه لبه داره ک سفت و یه جورایی غیر قابل خوردن میشه ، دور میریزیم و بقیش رو میخوریم ...

خب ، حالا میگم
فکر کنم همه شنیدیم که به مناسبت های مختلف ، هر از چند گاهی توی روزنامه ها و صدا و سیما از دور ریز ِ یه حجم و مقدار بسیار بسیار زیادی نون خبر میدن. این عدد ، فــــــاجــعــســت ...! خیلی بده واسه مردمی که از بچگی گفتن بهشون که نون نعمت خداست و حرمت داره و دور نریزید و اسراف نکنید.
این مقدار عظیم از دور ریز نون ، و بهتر بگم ، دور ریز سرمایه های کشور هست ... ضررش همینجاست ، عزیزم اینا پـــوله ....! ما وارد کننده ی گندم هستیم ، دلار میدیم ، گندم میگیریم ، بعدش به راحتی میریزیم بیرون !!! شاید زیاد میخریم ، شاید خوب نگهداری نمیکنیم ... ولی شده یمقدار بیشتر وسعت دیدمون رو افزایش بدیم ..؟ یه نگاه به نونوایی ها کردید ؟ واقعا کیفیت هیچ اهمیتی نداره ! البته 1 2 سالی هست ک بهتر شده ، شاید محل زندگیه شما با بقیه فرق داشته باشه و نونواییاتون بهتر باشه، ولی من دارم کلی و با یه دید کشوری میگم.

یه نکته ک توی کشور تازه داره کار میشه و به سرعت هم جای خودشو پیدا کرده ، نون صنعتی هست ، و البته کارگاههای نون فانتزی . نون های بستع بندی که در اندازه های کوچیک و مناسب ، با کیفیت عالی ، مغذی ، و به راحتی در دسترس... نه نیاز به صف ایستادن داره و نه جرو بحث های احتمالی با شاطر و نونوا و زیر بارون و آفتاب ایستادن ، از مارکت تهیه میکنیم ، مثل بقیه اجناس ...
الان میگید نون داغ مزش بیشتره ... خب همین عادات و فرهنگ هستن که با اینجا رسوندن مارو ، نون داغ ، تا داغ و تازست خوبه و جذاب . وقتی ک سرد و مونده و بیات شد جاش تو گاریِ نون خشکیه ...

نون هزارتا خاصیت میتونه داشته باشه و هزارتا هم ضرر ...
نونی که جوش شیرین نداشته باشه ، و سبوس دار باشه
فیبر داره و واسه معده و روده و گوارش خوبه ، مزش بهتره ، ماندگاریش و ظاهرش بهتره
و اگه بپیچید تو روزنامه خطر سرطان و مشکلا[تصویر: null]ت معده رو افزایش میده

و البته نون های صنعتی ، و فانتزی ها به دلیل اینکه به صورت اصولی و متدهای روز ساخته میشن ، ماندگاری و خاصیت و مواد مغذی ِ بیشتر دارن و مفیدتر هستن ، و البته ، ضررشون برای شخصی که میخوره تا اقتصاد کلان کشور سود بیشتری دارن ...

اینو گفتم که از یه درد ِ بزرگ و مهم در جامعمون گفته باشم ، و البته منتظر نظرات شما هم هستم
من یه سخن گفتم ، یه نقد
امیدوارم نظراتمون به کمک هم و به کمک کشورمون بیاد .

ممنون
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، مجید املشی ، soheyl68 ، ضحی ، دل خسته ، لبخند خدا ، السا ، آیات ، شهرام ، 135 ، درست پسند ، vahrakan ، MAHDI59

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۷:۵۶, ۱۷/آذر/۹۳
شماره ارسال: #11

سلام
نظرات دوستان رو وقت نکردم بخوانم.
فقط تا آنجایی که اطلاع دارم این نان های صنعتی هم محل اشکال هستند.
قدیم در روستا وقتی نان درست میکردیم با تنور و آتش هیزم و آرد سبوس دار، نان راحت تا یک هفته ملایم و خوشمزه بود. یخچال هم نبود که بذاریم توش نگه داریم. به نظر اطبای اسلامی این نان سالم است. راستی گندم هم حتی کود شیمیایی نداشت. کاملا طبیعی. چه دورانی !!!
اگر اشتباه نکنم، چون طبع آتش هیزم گرم است، ماندگاری نان بالا می رود بر خلاف آتش گاز که طبعش سرد است، برای همین نان پخته شده در تنورهای گازی زود خشک می شود.
راستی اگر یکی بیاد تو شهرتان و نان رو با تنور و آتش هیزم و آرد سبوس دار درست کنه، خریدار هستید؟ حتی اگر گران تر از نان رایج باشه؟
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، azade ، احیاء ، مجید املشی ، آیات
۱۷:۵۹, ۱۷/آذر/۹۳
شماره ارسال: #12
آواتار
من عاشق چیزای سنتی ام
واقعا اگه یه همچین چیزایی باشه میخرم
ادم نهایت کمتر میخوره اما با کیفیت میخوره،طیب میخوره
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Muhammad-Ali ، مجید املشی ، آیات
۱۴:۴۵, ۱۸/آذر/۹۳
شماره ارسال: #13
آواتار
بله حتما
تا الان هم همین طور بوده
هر چیزی که طبیعی تر بود و گرون تر ، ما گرون بودنش رو به جان خریدیم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، مجید املشی ، Muhammad-Ali ، آیات
۳:۱۱, ۲۰/آذر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/آذر/۹۳ ۳:۱۸ توسط درست پسند.)
شماره ارسال: #14

(۱۷/آذر/۹۳ ۱۷:۵۶)Muhammad-Ali نوشته است:  سلام
اگر اشتباه نکنم، چون طبع آتش هیزم گرم است، ماندگاری نان بالا می رود بر خلاف آتش گاز که طبعش سرد است، برای همین نان پخته شده در تنورهای گازی زود خشک می شود.
سلام

طبع متفاوت آتش؟Huh
بخاطر گرما یا شعله یا ذرات؟

خیلی کنجکاوم بتونم توجیهی برای طبع متفاوتشون بیابم تا بتونم احتمال بدم که حقیقت داره یا نه.

میدونیم که شعله‌ی آتش، گاز حاصله از واکنش "سوختن"ی هست، که علاوه بر گرما(که در تمام واکنشهای سوختن تولید میشه) در اون گاز هم تولید بشه(که بخاطر دمای بالاش نور ساطع میکنه). در زمان سوختن هیزم و ذغال علاوه بر شعله، ذرات بسیار ریز دیگری هم همراه با شعله از اونها خارج میشه.

خود ِ گرما که گرماست. شاید در میزان ِ انتقال گرما به صورت «انتقال جنبش مولکولی» یا «تابش مادون قرمز از اجسام گرم» تفاوت کوچکی میان تنور هیزم و تنور گازی وجود داشته باشه.Huh بنابراین فکر نکنم منشأ تفاوت باشه.

اما تفاوت شعله حاصله از سوختن هیزم و گاز طبیعی شاید بتونه تفاوت رو توجیه کنه. اصل شعله در هر دو یکسان هست و مربوط میشه به دی اکسید کربن و بخار آب. اما بسته به میزان موادی غیر از کربوهیدرات در اون چوب، و یا میزان موادی غیر از هیدروکربن های تجزیه پذیر در اون گاز طبیعی، و نیز بسته به میزان خوب سوختنشون(کامل سوختنشون) ترکیبات شعله فرق خواهد کرد. اگر بخوایم سردی رو به گستردگی‌ای که اینجا بحثش شده بود در نظر بگیریم، شاید بشه شعله ی گاز طبیعی رو بخاطر هر میزان از هیدروکربن هایی که تجزیه نشده باشن و امکان چسبیدنشون به جسم پخته شده وجود داشته باشه(اگر)، به سردی ای که به سرطان ربط میدن ربط بدیم و اینطور تلقی کنیم که در مورد شعله ی چوب اینطور نیست.Huh

یا اینکه ممکنه طبع گرم شعله ی چوب، به وجود ذرات ریز درون شعله ی چوب ربط داده بشه.Huh

------------
یکبار شنیده‌بودم(فکر کنم در این اخبارهای پزشکی‌ای که وسط اخبارها میگن) که قرار گرفتن مستقیم غذا در معرض تمام انواع آتش سرطانزا هست، و در این مورد هیزم و ذغال بدتر ارزیابی شده بود. اما از اونجا که طب جزءنگر تا به حال خیلی اشتباه کرده - حتی در حرفهایی که با اطمینان میزنه! - نمیدونم اعتماد کنم یا نه.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شهرام ، Muhammad-Ali
۱۱:۵۷, ۲۰/آذر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/آذر/۹۳ ۱۱:۵۸ توسط vahrakan.)
شماره ارسال: #15
آواتار
سلام
ما هیچ دور ریزی در نان نداریم ،چون ارد خریداری می کنیم و خودمون نان رو می پزیم و نان خوب تخمیر شده و بدون جوش شیرین تا یک هفته و حتی بیشتر باقی خواهد ماند و اگر هم خشک شد با یک اشکنه و یا ابگوشت ساده همش مصرف میشه در نهایت هم اگر باز هم نانی باقی ماند و مصرف نشد ، در حیاط منزل مرغ و اردک و کبوتر نگهداری می کنیم و همه از این نان بهره می برند. .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شهرام ، Muhammad-Ali ، آیات ، یاســین ، nasimesaba
۳:۰۲, ۲۶/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #16
آواتار
(۱۷/آذر/۹۳ ۱۷:۵۶)Muhammad-Ali نوشته است:  سلام
ن
راستی اگر یکی بیاد تو شهرتان و نان رو با تنور و آتش هیزم و آرد سبوس دار درست کنه، خریدار هستید؟ حتی اگر گران تر از نان رایج باشه؟

سلام

معلومه

دربه در نان سالمیم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، nasimesaba
۹:۰۹, ۲۶/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #17

شما میگی نان...رفته رفته که جمعیت کشور بیشتر بشه بحث مدیریتی بیشتر به چشم میاد و اهمیت پیدا میکنه...

شما تصور کن در کشور هایی که جمعیتشون میلیاردی هست اگر هرکدومشون یک دانه برنج دور بریزن ببین حالا چه فاجعه پیش

میاد به همین علت رعایت میکنند و حالا ببین در کشور ما چه غذاهایی به چه مقدار و به چه مناسبت هایی دور میریزنBlush
۹:۴۹, ۲۶/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #18
آواتار
(۲۰/آذر/۹۳ ۱۱:۵۷)vahrakan نوشته است:  
سلام
ما هیچ دور ریزی در نان نداریم ،چون ارد خریداری می کنیم و خودمون نان رو می پزیم و نان خوب تخمیر شده و بدون جوش شیرین تا یک هفته و حتی بیشتر باقی خواهد ماند و اگر هم خشک شد با یک اشکنه و یا ابگوشت ساده همش مصرف میشه در نهایت هم اگر باز هم نانی باقی ماند و مصرف نشد ، در حیاط منزل مرغ و اردک و کبوتر نگهداری می کنیم و همه از این نان بهره می برند. .
سلام
میشه یکم توضیح بدید
چه جوری نون میپزید
تو تنور؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آیات ، nasimesaba
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها: