کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سوالات در جلسات خواستگاری
۸:۵۰, ۲۹/تیر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/شهریور/۹۳ ۱۷:۵۴ توسط زینب خانوم.)
شماره ارسال: #1
آواتار
[تصویر: f6g0gfexk9v15truu7r7.jpg]

سلام خدمت همه دوستان!
چند وقت پیش توی یه تاپیکی من گفتم که توی 4 جلسه هم میشه فهمید که طرف به درد ازدواج میخوره یا نه!
رضوانه - که معرف حضور همه دوستان هستBig Grin - به من پیام داد و گفت بگین چه سوالاتی میپرسیدین که توی 4 جلسه میتونستین تصمیم بگیرین.
منم گشتم و سوالات رو پیدا کردم.
خواستم در ادامه تاپیک "چگونگی طرح سوالات در جلسه خواستگاری" بنویسم که همین جا جا داره به همه توصیه کنم اون تاپیک رو بخونن، اما دیدم اونجوری سوالاتی که نوشته میشه توی پست اول نیست که درباره اش صحبت کنیم...
این شد که بر این شدم یه تاپیک جدید بزنم و بعد از نتیجه گیری با اون تاپیک ادغامش کنم.
بریم سر اصل مطلب:

پرسیدن سوالات در جلسات خواستگاری واقعاً مهمه.
ما که ادعا داریم بهترین شیوه خواستگاری، خواستگاری سنتیه، باید براش یه راهکار ارائه بدیم که این شیوه نتایج خوبی هم داشته باشه.
البته نتایجش از بقیه شیوه های خواستگاری بهتره، اما هنوز 100% تضمین شده نیست.
در ادامه میخوایم سوالات و روشهای کنکاشی رو معرفی کنیم که امکان ورود به راهی اشتباه رو ازمون بگیره.
از همین جا هم اعلام میکنم، تاپیک گفتگو محوره...
یعنی سر هر کدوم از گزینه ها که بحث داشتین، با هم صحبت میکنیم...
یکسری نکات رو قبل شروع بحث بگم:
  • مهم تر از خود سوالات، اینه که هر سوالی رو در چه جلسه ای بپرسیم.
    مثلاً پرسیدن مسائل مالی در جلسه اول، کار خوبی نیست.
  • ان شاءالله که اولویت هاتون رو میدونین دیگه...
    من سوالاتی رو که دارم میگم، نسبت به اولویت های خودمه...
    یعنی با اولویت های متفاوت، قابل تغییره...
    برای من خانواده، اخلاق و تحصیلات در یک سطح اهمیت بودن.
    بقیه مسائل درجه اهمیتشون کمتر بود.
  • نکته دیگه این که سوالاتی رو که میپرسین، بعد از این که آقا پسر جواب داد، خودتون هم جواب بدین.
  • اینم توی پرانتز بگم که وقتی اولین خواستگارتون میاد، از خدا بخواین که اگه به صلاح نیست، شما توی دهنتون "نه" بیاد و رد کنین.
    بودن دوستانی که فکر میکردن توانایی "نه" گفتن ندارن و از خدا خواستن اونا "نه" بگن و بعدها افسرده شده که مگه من چمه!!
    انگار اون روز، روزیه که خدا به دهن شما و خواسته تون در این مورد نگاه خاصی داره...
  • جلسه اول بهترین کار اینه که زیاد صحبت نکنین.
    مدت زمان 30 دقیقه تا یک ساعت کفایت میکنه.
    بستگی به چونه طرفین داره که چقدر گرم بشه.
    دلیل هم داره و دلیلش اینه که جلسه اول تنها برای اینه که یه آشنایی کلی از ظاهر و پوسته ظاهری همدیگه پیدا کنین.
    صحبت کردن زیاد و نپسندیدن از طرف هر کدوم از طرفین، ناراحت کننده است.
    لذا جلسه اول باید در حدود نیم ساعت تا یک ساعت طول بکشه.

من توصیه ام اینه که توی جلسه اول سوالاتی کلی درباره خود پسر و خانواده اش بپرسین...
یک بیوگرافی کلی از خودتون بگین!
که شامل سن و سالش، رشته تحصیلیش، مقطع تحصیلیش، اوضاع کارش، تحصیلات پدر و مادر، خواهر و برادرها و تعداد خواهر و برادرها، عروس ها و دامادها، شغل پدر و مادر، خواهر و برادرها و ...
جواب ها هم تستی نیست...
بااااید توضیح کامل بخواین...
البته معمولاً آقا پسرها خودشون این چیزها رو با آب و تاب فراوون تعریف میکنن.
چون همونقدر که شما میخواین خوشبخت بشین، اونا هم میخوان که خوشبخت بشن.
لذا باید فرض رو بر این بذارین که هیش کدوم از طرفین دروغ نمیگن...
در این بین، اگه کسی دروغ بگه یا اخلاقیاتش طوری باشه که مد نظر شما نباشه، حتماً خودش رو لو خواهد داد.
پس یکم توکل هم لازمه...
یعنی از خدا بخواین که اگه طرف ناتو از آب دراومد، حتماً دستش براتون رو بشه.
سطح اجتماعی و شعور خانوادگی پسر از همین جلسه اول قابل حدس خواهد بود.
یعنی از دسته گلی که میارن، تا صحبتهایی که رد و بدل میشه، همه و همه راهنما خواهد بود برای شما.
منظورم این نیست که دسته گل باید گرون باشه، اما طبیعی و مصنوعی بودنش، آماده بودن یا چیده شدنش، انتخاب چه گل هایی و ... تا حدودی کمک میکنه...
سر موقع اومدن یا دیر اومدنشون...
کیا رو با خودشون میارن!
بعضی خاله ها یا خواهر ها هم میرن خواستگاری پسرشون...

مامان ها هم که دارن اون اتاق با هم صحبت میکنن، بعد از این که رفتن، صحبت ها رو با اطلاعاتی که مامانتون کسب کرده چک کنین که تناقضی توش نباشه...
چون اونا هم جلسه اول در مورد خانواده ها بیشتر صحبت میکنن.
توی جلسه اول خواستگاری، همون لباسی رو بپوشین که توی مهمونی های عادی میپوشین.
یعنی اجازه بدین پسر و مامانش ببینن که شما با چه پوششی و با چه تیپ لباسی میگردین.
یعنی اگه بلوز و شلوار لی میپوشین، همونجوری لباس بپوشین و روش چادر سر کنین.
خلاصه این که واسه جلسه اول خواستگاری زیاد تیپ نزنین.
خودتون باشین که بعداً گفته نشه، ما فکر نمیکردیم تو و خانواده ات اینجوری باشین!
یه 10 دقیقه و یه ربعی هم توی پذیرایی در کنار مامان ها بنشینین و خودتون باشین...
از اینجا میتونین یه ذره از روابط اجتماعی طرفین رو بررسی کنین...
هم مدل حرف زدن مامانشون و هم حرف زدن خود آقا پسر...
هم حرفهایی که میزنه و هم مدل حرف زدنش...
میوه خوردنش که چه میوه ای رو انتخاب میکنه!
مثلاً کیوی رو اگه انتخاب کرد، بدونین، زیاد براش مهم نیست آب از دستاش بچکه و ممکنه آبروش بره...
اما اگه خیار یا موز رو انتخاب کرد، بدونین براش مهمه که جلوی 4 تا غریبه کثیف کاری نکنه.
میتونین این جزئیات ریز رو تعمیم بدین و بعداً که قراره درباره اخلاقیات بپرسین، چک کنین و ببینین درسته یا نه!

مثلاً این که همینجوری که توی پذیرایی نشسته داره شر شر عرق میریزه یا داره تند تند جواب شما و مامانتون رو درباره بازار بورس میده...
البته منظور من تقبیح هیچ کدوم از این رفتارا نیست...
اما باید این نکات ریز رو مد نظر داشته باشین که مثلاً اگه پسر خجالتی و ماخوذ به حیا بود، فردا بهش غر نزنین که تو چرا روابط اجتماعیت ضعیفه...
چشماتون رو خوب و کامل باز کنین...
جلسات خواستگاری جای سختگیری و دقته و بعد از ازدواج جای آسون گیری و چشمها رو روی عیب همدیگه بستنه...
لذا قاطی نکنین که قبل از ازدواج آسون بگیرن و بعد از ازدواج بخواین همدیگه رو درست کنین!

حالا فعلاً در مورد جلسه اول صحبت بکنیم، اگه مشکلی نبود، جلسه دوم رو مطرح خواهم کرد...
پس ان شاءالله ادامه خواهد داشت...

جلسه دوم
جلسه سوم
جلسه چهارم
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mohammad Trust ، mahdy30na ، یاســین ، Eve ، انتصـار ، رضوانه ، Mitsonary ، عشقم کربلا ، help me ، ELENOR ، مجتبی110 ، یا ابوالفضل ، DRiVeR ، Farzaneh ، اولولالباب ، حضرت عشق ، أین المنتظر ، مجید املشی ، سیمرغ ، السا ، یا زهرا ، elahe.sd ، nilooo70 ، علی املشی

آغاز صفحه 13 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۰:۳۰, ۱۹/آبان/۹۳
شماره ارسال: #121
آواتار
(۱۹/آبان/۹۳ ۱۸:۰۳)رکن الهدی نوشته است:  خدا رو شکر داشتم نگران می شدم چون آدمه خیلی معقولی بود...حالا این نوع مزاجش یعنی چی یعنی گرمه(البته ببخشیدا)گفتین منم یخورده کنجکاو شدم Blush
سلام
خوبه که ادم مزاجشو و مزاج طرف مقابلشو بدونه
مثلا صفراویا ادمای عجول و پر حرارتی هستن اگه با یه ادم سرد و تر(بلغمی) ازدواج کنن،همیشه یکیشون واسه مهمونی سریع اماده میشه و باید کلی زمان تحمل کنه که طرف مقابلش اماده بشه و در این موارد عصبانی میشن....
البته قول های متفاوتی وجود داره

بعضیا معتقدند که ادم باید با شبیه خودش ازدواج کنه،بعضیام میگن با مخالف خودش

یه نکته ای هم که نباید فراموش کرد اینه که وقتی ادما تربیتشون صحیح باشه میتونن هر صفتی رو در خودشون ایجاد کنن،مثلا صفراویا زود عصبانی میشن،میتونه طرف به جایی برسه که خیلی حلم و بردباری داشته باشه پس اینا نطلق نیست و به تربیت خانوادگی هم خیلی ربط داره.

این لینکو بخونید
یکم از اخلاق های مزاج های مختلفه،باز اگه سوالی در سطح سواد بنده بود در خدمتم

http://forum.bidari-andishe.ir/thread-34993.html
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: زینب خانوم ، رکن الهدی ، mahdy30na
۲۰:۵۵, ۱۹/آبان/۹۳
شماره ارسال: #122
آواتار
(۱۹/آبان/۹۳ ۱۷:۳۶)رکن الهدی نوشته است:  ببخشید یکی از خواستگارای من ازم پرسید نوع مزاج تون چیه مثلا دموی و صفراوی ...اینا!!بعد گفت ماله خودش دموی هست مثه مزاج پیامبر...الان این یعنی چی به نظرتون ؟!

انصافا این آقایون معلمشون کیه؟؟؟

چرا هرجا میرن خواستگاری این سوالو میپرسن؟Dodgy

من که از هرخواستگار یکی درمیون شنیدمSmile

بابا در جلسات دوم سوم چهارم نه جلسه اولDodgy
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رکن الهدی
۱۷:۵۴, ۲۰/آبان/۹۳
شماره ارسال: #123

با عرض سلام خدمت دوستان گلم در بیداری اندیشه...به نظر من بعضی سوالات ریز و پیش پا افتاده به نظر میان اما در حقیقت تاثیر بسیار به سزایی در توی زندگی میتونن داشته باشن
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: زینب خانوم ، mahdy30na
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]