|
یک سوال اساسی(قسمت دوم: مشروعیت ولی فقیه)
|
|
۱۸:۴۵, ۱۲/شهریور/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/شهریور/۹۳ ۱۸:۴۷ توسط Bidel.s.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
خیلی وقت پیش یه دوستی منو با داروینیسم آشنا کرد. من بدجوری به داروین و نظریات تکامل یافته اش علاقه مند شدم و دنبالش رفتم. اما همیشه می خواستم از این مسیر دور بشم.
چون هرچی به داروینیسم نزدیک تر می شدم از توحید دور تر می شدم و به تبعش از معاد دور می شدم. اولین تاپیکم تو این تالار با عنوان "یک سوال اساسی" مشکل من رو حل کرد. این گذشت و اون دوست رو یه مدتی ندیدم. حالا امروز ظهر دوباره دیدمش. باهام درباره ولی فقیه(سید علی خامنه ای) صحبت کرد. گفت رهبر باید مقبولیت و مشروعیت داشته باشه گفت که مقبولیت داره اما توی مشروعیت شک داره گفتم رهبر فلانه و بساره و آدم پاکی هست و به اطرافیانش نگاه می کنی می بینی انسان های قدیری هستن اما گفت نه! مدرک می خوام! مثال نقض آورد. ازم خواست مشروعیت رهبر رو براش ثابت کنم. من هم هرچی دندون می جویدم می گفت معاویه هم این جوری بود. دوباره اومدم دست از پا درازتر دارم می گم یک سوال اساسی ![]() ![]() ![]() سوالم اساسی من اینه که چطور نگذارم ستون پنجم عقیده ام بلنگه؟ شما چطور مشروعیت رهبر رو ثابت می کنید؟ |
|||
|
|
۲۰:۳۳, ۱۲/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
خب،قرار نبود بیام پست بذارم ولی موضوع مهمیه.
تفاوت اول معاویه با ولی فقیه:در زمان معاویه امام معصوم بود ولی الآن امام معصوم در دسترس نیست. تفاوت دوم:ولی فقیه منتخب شورای دینی هست که خود شورا منتخب مردمه ولی معاویه از طرف کسی که خودش حکومت معصوم را غصب کرده بود،منصوب شده بود. تفاوت سوم:وقتی امام علی به حکومت رسید معاویه خلافت شام را تحویل نداد واعلام استقلال کرد در صورتی که ولی فقیه جانشین موقت امام زمان است و بلافاصله بعد از ظهور حکومت به امام زمان میرسد. تفاوت چهارم:معاویه با حکومت امام زمان خودش جنگید و اسرا ی جنگی رو برخلاف دستور دین کشت ولی در حکومت ایران هم جنگ در راستای حب به امام زمان بود و هم با اسرا طبق دستور دین با آسانی رفتار شد. تفاوت ها زیاده من الآن این چند تا یادم اومد |
|||
|
|
۲۱:۴۲, ۱۲/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
سلام باز هم آقای بیدل و تاپیک های عالی ... ما هم منتظر شنیدن جوابهای اندیشمندانه دوستان هستیم
|
|||
|
|
۲۲:۰۰, ۱۲/شهریور/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/شهریور/۹۳ ۲۲:۰۱ توسط Bidel.s.)
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
امیدوارم کسی جبهه نگیره
چون نه من و نه اون دوست شکاکم آدم اونوری نیستیم فقط این داداش ما بعضی وقت ها شک وجودشو می گیره مثل خوره می ره تو فکرش و ول نمی کنه سوالمو واضح تر مطرح می کنم: مشروعیت یک رهبر یه چه شکلی توجیه می شود؟
با زیر سوال بردن مشروعیت یک رهبر(ولی فقیه) می شه به راحتی نظام رو زیر سوال برد. چیزی که تصور می کنم ازش غافل بودیم. اگه یکی بیاد بگه من به سید علی خامنه ای ایمان ندارم. اون مشروعیت لازم رو نداره شما چه جوابی بهش می دین؟ اصلاً تا حالا بهش فکر کردین؟ می خوام بگم یکمی بهش فکر کنیم. چون همه نمیان با استدلال های صد من یه غاز، جمهوری اسلامی رو زیر سوال ببرن. میان و این مسائل پایه ای رو مطرح می کنن اونوقت یکی مثل من که از نوک خودکارم بالاتر رو نمی بینم جوابی براش ندارم از اونجا که خودمم به شک می افتم پس فردا منو با انگشت نشون می دین می گین:... والضآلین یکی از بزرگواران برای یکی از روایات دلیل بر تکذیبش آورد. بعد گفت اگه یکی با این روایت به جون اسلام و جمهوری اسلامی افتاد شما با این دلایل بکوبش به دیوار اسم نمی برم تا در عمل انجام شده قرار نگیرن. اما فکر می کنم این مدل شبهه های خیلی زنده تر و محسوس تر هستن و باید یه جوری جواب داده بشن |
|||
|
|
۲۳:۴۷, ۱۲/شهریور/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/شهریور/۹۳ ۲۳:۵۴ توسط مصباح.)
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
نقل قول:مشروعیت یک رهبر یه چه شکلی توجیه می شود؟ در مورد رهبری به این صورت بحث مشروعیت و مقبولیت مطرح نمی شه. اول باید این وسط یه حکومت دینی مشروع و مقبول ایجاد شه. وقتی که تشکیل شد، یعنی حکومت هم مشروعیت داشت و هم مقبولیت، حالا طبق قانون اساسی که براش تعیین شده، میاد یه سری شروط برای تعیین رهبری می ذاره.
یعنی در سایه ی مشروعیت و مقبولیت حکومته که رهبر تعیین می شه طبق یه سری شرطها. اینطوری گفته بشه بهتره. رهبر و به صورت واژه ی کلی تر ولی فقیه باید این شرایط رو داشته باشه (البته تا اونجا که من حضور ذهن دارم و به صورت خلاصه) :
(الف) هرچیزی سرجای خودش قرار بگیره (ب) حق هرکسی رو به خودش بده (ج) واجبات رو انجام و محرمات رو ترک کنه (یعنی اینکه اعمال خلاف شرع رو انجام نده)
************************************************** که فک کنم منظور شما از مشروعیت رهبری، همین اجتهاد ایشان باشه حالا تطبیق این شرط (اجتهاد) رو بر شخص رهبری، حضرت آقا بررسی کنیم: بحث اجتهاد مقام معظم رهبری : حداقل اگر یک یا دو نفر از بزرگان اجتهاد کسی را ثابت کنند، اجتهاد آن شخص احراز می شود. (قبل از همه خود فرد تایید کننده باید مورد تایید باشه.) حالا در مورد رهبری :
در مورد بحث عدالت مقام معظم رهبری : در رابطه با عدالت ایشان همین رو بس که تا کنون هیچ سخن ناروایی در مورد فرزندان ایشان هیچ کسی نگفته. همچنین سادگی زندگی ایشان چه در قبل از انقلاب و چه پس از اون شهره هستش. . |
|||
|
|
۰:۳۸, ۱۳/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
نقل قول:حداقل اگر یک یا دو نفر از بزرگان اجتهاد کسی را ثابت کنند، اجتهاد آن شخص احراز می شود. (قبل از همه خود فرد تایید کننده باید مورد تایید باشه.)اصل کاری همین هست. چون تقوا و عدالت و استنباط و ... همه نتیجه همین مهر تایید دیگران هست.(همون احراز و ...) و مشکلی که مطرح شده در این نقطه هست. حالا به این چهار تا گروهی که ایراد کردین دقت کنید: نقل قول:این چهار تا گروه یکی نیستن؟ بگذارید منظورم رو بگم. این مسئله یه جورایی توش انحصار هست. یه سوال دیگه هم دارم. الآن نظر گروه اول و گروه آخر برای منتخب شدن کافی هست؟ ای بابا! این قسمت کار خیلی برای من گنگ هست. گروه اول رو دقت کنید. (بدون توجه به سایر) الآن حضرت امام(رحمة الله علیه) نفر بعدی خودش رو با انتخاب کرده؟ این قسمت کار هم شبیه به حکومت های موروثی هست. توهین نمی کنم. فقط برام سوال پیش اومده |
|||
|
|
۸:۵۶, ۱۳/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
در متن نوشته تایید شده نه انتخاب
اینا معانیش متفاوته |
|||
|
|
۱۰:۳۲, ۱۳/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
نقل قول:در متن نوشته تایید شده نه انتخابیعنی معنی متفاوتش اینه که حضرت امام(رحمة الله علیه) می تونه چند نفرو تایید کنه؟ می دونید منظورم چیه. یه قانون نانوشته ی انتخاباتی هست که معمولاً در یک فامیل(یا یک روستا، یا یک شهر) اکثریت به یک کاندید رای می دن. به اصلاح می گیم این شهر هوادار فلان کاندید هست. حالا تصور من اینه که تعمیمش بدم به یه گروه خاص. یعنی جمعیت روحانیون این تصور غلطه؟ اگه غلطه پس غلطش کجاست؟ |
|||
|
|
۱۰:۴۷, ۱۳/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
(۱۳/شهریور/۹۳ ۰:۳۸)Bidel.s نوشته است: گروه اول رو دقت کنید. (بدون توجه به سایر) الآن حضرت امام(رحمة الله علیه) نفر بعدی خودش رو با انتخاب کرده؟ بحث تایید با انتخاب فرق می کنه ها!!! امام نفر بعد خودشون یعنی حضرت آقا رو انتخاب نکردن بلکه تایید کردن. البته تو یه برهه آقای منتظری رو انتخاب کردن ولی بعدش دیدند که صلاحیت ندارند، از انتخاب خودشون برگشتن و حالا که دیگه خبرگان رهبری تشکیل شده، وظیفه ی انتخاب رهبری طبق قانون به این مجلس سپرده شد. اگه حضرت امام وصیت می کردند، دقیق ذکر می کردند و یا به هر طریق دیگه ای که بعد از من حتما آسد علی آقا (به قول حضرت امام) بشه رهبر اون موقع حرف شما جای بحث داشت. کلام امام فقط تاییده. نقل قول:یعنی معنی متفاوتش اینه که حضرت امام(رحمة الله علیه) می تونه چند نفرو تایید کنه؟آقای بیدل، مگه فقهای جامعه چند نفرن؟؟ یعنی همه ی روحانیت که فقیه نیستن، پس اینجا فضای نمونمون کوچیک می شه. حالا از بین این مجموعه چند نفرشون مدیر و مدبر هستن؟؟ آخه فقها بعضیاشون از کارای اجرایی و دخالت تو امور مملکت داری خوذشون رو کنار می کشن. بازم انتخاب ما محدودتر می شه. خب حالا از این انتخابایی که داریم، یک نفره که از مابقی سرتره. حتی اگه شخص امام هم تایید نمی کرد، حضرت آقا از خبرگان رای خودش رو می گرفت. چرا؟؟ چون تمامی اعضای خبرگان موقع انتخاب رهبری به ایشون رای دادند و تنها رای مخالف انتخاب ایشان، خودشان بودند. یعنی اگه بخوایم بگیم شخص دیگه ای هم بوده که می تونسته رقیب ایشون باشه، توی جلسه ی انتخابات، به جز رای مخالف خودشون، حداقل حداقل حداقل باید یه رای مخالف دیگه هم وجود داشت که همچین چیزی نبود. یعنی نه تنها امام، بلکه کل خبرگان اون موقع، فقط و فقط ایشون رو واجد رهبری می دونستند. نقل قول:این چهار تا گروه یکی نیستن؟ این گروه ها ممکنه عضو مشترک داشته باشن (به قول منطقیون رابطه ی من وجه داشته باشن) ولی لزوما یکی نیستن. کل فقهای شورای نگهبان اول و آخر 6 نفر هستن. ولی خبرگان رهبری بیش از چند ده نفر. اعضای جامعه ی مدرسین هم لزوما عضو خبرگان رهبری نیستن. انحصاری در کار نیست!!!! اینجا حتی جامعه ی مدرسین حق انتخاب ندارند، فقط برای مشخص شدن افرادی که صلاحیت فقاهت دارن، چند نفر رو معرفی می کنه (در ادامه می گم که کیا رو معرفی کردن). کار خبرگان رهبریه که ولی فقیه رو انتخاب کنن که قبل از اون، خود خبرگان اول از فی*ل*تر شورای نگهبان رد می شن، بعد از رد شدن، مردم اونا رو انتخاب می کنن و بعد این خبرگان رهبری رو. پس انحصاری نیست و در واقع خود مردم غیر مستقیم از طریق خبرگان رهبر رو انتخاب می کنن. ************************************************ حالا گفته و تایید افراد رو بازترش می کنم : حضرت آیت الله حاج شیخ علی مشکینی (رحمة الله علیه) بسم الله الرحمن الرحیم بعد الحمد لله و الصلاة و السلام علی رسوله و آله توضیح اینکه حضرت مستطاب آیت الله حاج سید علی خامنه ای «مدظله العالی» واجد مقام فقاهت و اجتهاد و قدرت استنباط احکام شرعیه که تصدی مقام معظم رهبری بدان نیازمند است می باشند، چنانچه معظّم له حائز سایر شرایط ولایت امت و رهبری جامعه مسلمین نیز بنحو اوفی می باشند و این امر را خبرگان محترم رهبری از روی درایت و اطلاع خود و استفاده از بیانات و تأییدات رهبر عظیم الشأن راحل امام خمینی قدس الله سره در مواقع متعدده تأیید و تصویب نموده اند و لذا برای همه مسلمین جهان اعم از سنی و شیعه و بویژه روحانیت محترم و علماء عظام فریقین ایدهم الله تعالی، و بر همه کسانیکه علاقه بدوام انقلاب اسلامی ایران و نفوذ و گسترش اسلام در جهان دارند و طالب امتثال اقیموا الدین و لاتتفرقوا هستند و میل به تحقق لیظهره علی الدین کله دارند واجب مؤکد شرعی و عقلی است معظّم له را بفقاهت و ولایت امر مسلمین بشناسند و بپذیرند توفیق همه پیروان قرآن مجید و مصلین الی القبله را از حضرت حق جل و علا خواستارم. والسلام علینا و علی عباد الله الصالحین 1369/5/15 ************************************************ حضرت آیة الله حاج شیخ محمّد فاضل لنکرانی (رحمة الله علیه) بسمه تعالی در مورد مقام معظم رهبری حضرت آیة الله خامنه ای دامت برکاته اشعار می دارد که مقام شامخ علمی و اجتهاد و فقاهت معظّم له جای هیچگونه تردید نیست اینجانب با توجه به سابقه آشنائی دیرین با ایشان و اطلاع از مراتب تحصیلی اذعان به اجتهاد بنحو اطلاق وی دارم علاوه اشاره و بلکه تصریح امام عظیم الشأن قدس سره الشریف در موارد متعدد به صلاحیت و شایستگی رهبری ایشان دلیل عمده بر مقام اجتهاد معظّم له می باشد. قم حوزه علمیه محمّد فاضل 7 محرم الحرام 1411 ه.ق - 1369/5/8
بسمه تعالی شأنه العزیز
اجتهاد و عدالت آیة الله جناب آقای حاج سید علی خامنه ای دامت برکاته مورد تأیید می باشد. لازم است امت اسلامی ایدهم الله در تقویت رهبری معظّم له در بذل نفس و نفیس در هیچگونه نثار و ایثار دریغ نفرمایند، لتکون کلمه الله هی العلیاء، والسلام علی من اتبع الهدی. جوادی آملی 3 ذیحجه الحرام 1410 - 1369/5/1 بسمه تعالی حضرت آیة الله حاج سید علی خامنه ای رهبر انقلاب و جمهوری اسلامی ایران « دام ظله الشریف » فقیهی والامقام و مجتهدی عالی رتبه هستند که بر علوم مؤثر در استنباط، تسلطی در حد بسیار بالا دارند زائد بر لغت و ادبیات و اصول و حدیث و تفسیر، حتی در رجال و درایه که در استحکام فتوی نقشی بسزا دارد، خود استاد و عالمی هستند و در استنباط و ردّ فروع بر اصول و فتوی مبانی محکمی دارند و در مسائل مستحدث و جدید مورد نیاز جامعه اسلامی با اطلاعات وسیع و نظرات دقیق فتاوای جالبی دارند. همین مزایا و دیگر فضائل علمی و اخلاقی ایشان ملاک انتخاب فقهای محترم و مجتهدشناسان اعضای محترم مجلس خبرگان بوده است. خداوندا تو شاهدی اگر ایشان در سمت و مقام و مسؤولیت سنگینی که به عهده دارند نبودند، من به عنوان یک طلبه کوچک با اطلاع محدود خود همین شهادت را می دادم . بسمه تعالی هنگام رأی گیری در مجلس خبرگان برای رهبری حضرت آیة الله خامنه ای دامت برکاته اجتهاد معظّم له با قیام بینه شرعیه نزد این جانب ثابت بود ولی بعداً بواسطه حضور در جلسات مباحثه فقهی شخصاً به اجتهاد ایشان پی بردم و اکنون شهادت میدهم که معظّم له مجتهدی عادل و جامع الشرایط می باشد. محمّد مؤمن 12 محرم الحرام / 1411 - 1369/5/13 بسم الله الرحمن الرحیم السلام علیکم و رحمه الله و برکاته . خداوند بر پاداش ما و شما در مصیبت امت اسلام در از دست دادن مرجع دیگری از مراجع بزرگ و آیت دیگری از آیات تابان خداوند در زمین، آیة الله العظمی اراکی(قدس سره) بیفزاید. به راستی او نمونه تقوی، علم و عمل، شایسته و الگوی همه پویندگان راه رادمردان، علمای گذشته و مراجع پیشین (قدس سرهم) بود. از خداوند پاک و متعال می خواهیم که همه آنها را مشمول رحمت گسترده خویش گردانیده و با پیامبران و امامان پاک، که بهترین درودها بر آنان باد، محشور فرماید و همه ما را در پیمودن راه استوار و اقتدا به روش شایسته آنها و تکمیل حرکت پیروزشان، بدانگونه که خدا و پیامبرش و مومنان دوست دارند، موفق بدارد . اما درباره پرسش شما در مورد مرجعیت رهبر بزرگوارمان ولی امر مسلمین آیة الله سید علی خامنه ای (حفظه الله تعالی و ادام ظلاله علی رؤوس الامه) پیش تر در تلگرافی به خود آن جناب به هنگام فوت مرجع بزرگ مرحوم آیة الله العظمی گلپایگانی (قدس سره) اشاره کرده و بر عواملی که این امر را به عنوان مصلحت اسلام و مسلمین اثبات می نماید، تاکید نموده ایم. زیرا که در آن هم وحدت کلمه و هم سرافرازی پرچم حق و هدایت و هم شکست نیرنگ دشمنان و کافران است. از خداوند پاک و متعال می خواهیم که بر عمر شریفشان افزوده و امت اسلام را از رهبری بالنده و مرجعیت شایسته ایشان تا ظهور بقیة الله اعظم امام زمان ما، که جان هایمان فدایش باد، بهره مند گرداند. سلام و رحمت و برکات خداوند بر شما و همه برادران مومن و بندگان شایسته او. ************************************************ پس از ارتحال آیت الله العظمی اراکی در سال 73 و خلا ایجاد شده، جامعه مدرسین و جامعه روحانیت مبارز برای مشخص شدن تکلیف مقلدین به صورت جداگانه اقدام به انتشار بیانیه هایی می کنند و افراد واجد شرایط مرجعیت را بیان می کنند. در هر دو بیانیه که در حکم «اجازه اجتهاد» است، نام آیت الله خامنه ای دیده می شود.
جامعه روحانیت مبارز تهران ضمن احترام و اکرام نسبت به همه شخصیتهای فقهی، بویژه علما، مدرسین و استوانه های علمی حوزه علمیه ی قم و همچنین ضمن عرض تسلیت به مناسبت رحلت جانگداز فقیه ربانی و عالم صمدانی حضرت آیت الله العظمی حاج شیخ محمد علی اراکی «رضوان الله تعالی علیه» و درخواست علو درجات برای فقها و مراجع عالیقدری که بار سنگین مرجعیّت را بر دوش جان کشیدند و پس از ایفای مسؤولیت الهی خویش چشم از جهان فرو بستند خصوصاً بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی «قدس سره» و طول عمر و سلامت برای رهبری عظیم الشأن انقلاب اسلامی که پرچم پرافتخار امامت و ولایت را با همه توان برافراشته ، اسامی آیات عظام و فقهای والا مقامی که تقلید از آن بزرگواران جایز و عمل به فتاوی آنان صحیح و مبری الذمه می باشد را اعلام می دارد. 1- حضرت آیت الله حاج سید علی خامنه ای 2- حضرت آیت الله حاج شیخ محمد فاضل لنکرانی 3-حضرت آیت الله حاج میرزا جواد آقا تبریزی قابل ذکر است که هر سه نفر از این آیات عظام بقاء تقلید بر مجتهد میت را جایز می دانند و از آن افرادی که احیاناً دسترسی به بخشی از فتاوای مرجع تقلیدشان نداشته باشند ، می توانند طبق فتوای مجتهد میت ، مثلاً مانند امام خمینی (قدس سره) ، عمل نموده و نگرانی برای عدم انتشار رساله عملیه نداشته باشند.
والسلام علی عباد الله الصالحین ************************************************ . |
|||
|
|
۱۱:۲۳, ۱۳/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
فکر کنم او ته مه های مخم داره روشن می شه.
فقط یه سوال دیگه این نامه ها و شرح اتفاقات رو از کجا تو اینترنت پیدا کردین؟ منظورم همین گفته افراذ و تاییدیه هاشون رو از تو کتاب خاصی گرفتین؟ اگه می شه یه منبع معرفی کنید من دنبال این رو بگیرم. مخصوصا این متن تاییدیه ها که از بزرگان مختلف بوده. |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| شناخت بیشتر از ولایت مطلقه فقیه + نظرات و توضیحات آیت الله بهجت در باب ولایت فقیه | warior | 60 | 32,639 |
۷/تیر/۹۳ ۱۹:۰۱ آخرین ارسال: Bidel.s |
|
| مباحثی پیرامون ولی فقیه (قسمت اول و دوم) دیدگاه امام خمینی و روایات و قانون اساسی | وحید110 | 20 | 8,983 |
۲۵/تیر/۹۱ ۱۰:۳۰ آخرین ارسال: فاطمه خانم |
|