|
یک سوال اساسی(قسمت دوم: مشروعیت ولی فقیه)
|
|
۱۸:۴۵, ۱۲/شهریور/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/شهریور/۹۳ ۱۸:۴۷ توسط Bidel.s.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
خیلی وقت پیش یه دوستی منو با داروینیسم آشنا کرد. من بدجوری به داروین و نظریات تکامل یافته اش علاقه مند شدم و دنبالش رفتم. اما همیشه می خواستم از این مسیر دور بشم.
چون هرچی به داروینیسم نزدیک تر می شدم از توحید دور تر می شدم و به تبعش از معاد دور می شدم. اولین تاپیکم تو این تالار با عنوان "یک سوال اساسی" مشکل من رو حل کرد. این گذشت و اون دوست رو یه مدتی ندیدم. حالا امروز ظهر دوباره دیدمش. باهام درباره ولی فقیه(سید علی خامنه ای) صحبت کرد. گفت رهبر باید مقبولیت و مشروعیت داشته باشه گفت که مقبولیت داره اما توی مشروعیت شک داره گفتم رهبر فلانه و بساره و آدم پاکی هست و به اطرافیانش نگاه می کنی می بینی انسان های قدیری هستن اما گفت نه! مدرک می خوام! مثال نقض آورد. ازم خواست مشروعیت رهبر رو براش ثابت کنم. من هم هرچی دندون می جویدم می گفت معاویه هم این جوری بود. دوباره اومدم دست از پا درازتر دارم می گم یک سوال اساسی ![]() ![]() ![]() سوالم اساسی من اینه که چطور نگذارم ستون پنجم عقیده ام بلنگه؟ شما چطور مشروعیت رهبر رو ثابت می کنید؟ |
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۱:۳۶, ۱۳/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
|
آقای بیدل اگه دقت کرده باشین تیترا با لینک همراهن.
لینکاهم دست نوشته ها رو نشون می ده. اینم منبع اصلیش . |
|||
|
|
۱۲:۳۷, ۱۳/شهریور/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/شهریور/۹۳ ۱۲:۳۷ توسط بیداری اندیشه.)
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
|
من لینک زیر رو مطالعه کردم. برای کسی که به آیه های قرآن و احادیث اهل بیت علیهم السلام اعتقاد داره خیلی مطلب کامل و خوبی هست و اگرچه کمی طولانی هست اما ارزش خوندن رو داره:
http://www.porseman.org/showarticle.aspx?id=733 اینجا هم مطالب تکمیلی: http://www.siasi.porsemani.ir/taxonomy/term/33 |
|||
|
|
۱۲:۵۱, ۱۳/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
نقل قول:آقای بیدل اگه دقت کرده باشین تیترا با لینک همراهن.شرمنده متوجه دست نوشته ها نشده بودم نقل قول:من لینک زیر رو مطالعه کردم. برای کسی که به آیه های قرآن و احادیث اهل بیت علیهم السلام اعتقاد داره خیلی مطلب کامل و خوبی هست و اگرچه کمی طولانی هست اما ارزش خوندن رو داره:یه نگاهی به دومی انداختم ولی اولی یکمی سنگین بود. سرعت اینترنت من افت داشت نتونستم بازش کنم. دستتون درد نکنه. ************************ یه سوال دیگه هم دارم. الآن مشروعیت رهبر به تایید خیلی ها در آمده. اونوقت مقبولیتش هم اینجوری به تایید در می یاد. منظورم اینه که این دلایل برای مقبولیت نیست؟(چون که می گین نمایندگان مردمی که خبرگان باشن ایشون رو تایید می کنن) |
|||
|
|
۱۳:۱۴, ۱۳/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
|
آقای بیدل همونطور که گفتم، مشروعیت و مقبولیت اینطور که برای حکومت مطرح می شه برای ولی فقیه به اون صورت مستقیم نیست.
یه جور غیرمستقیمه. خبرگان رهبری مصادیق ولی فقیه رو معرفی می کنه (یعنی همون افرادی که شرایط فقاهت و عدالت و تدبیر رو دارن) بعد با رای گیری بین خودشون شخص رهبر رو انتخاب می کنن. معیار مقبولیت هم فک کنم طبق قانون 50 + 1 درصد آرا باشه. این مقبولیت رو اول خود خبرگان باید کسب کنند یعنی مردم انتخابشون کنند. بعد اونها رهبر رو. یعنی ما مقبولیتمون رو غیرمستقیم با انتخاب خبرگان اعمال کردیم. ************************************************** پ.ن : البته این معیار مقبولیت که گفتم برای انتخابات داخل حکومته نه انتخابات رفراندومی برای مثلا تعیین حکومت. برای تعیین حکومت، معیار مقبولیت از نظر اسلام 50 + 1 درصد آرا نیست بلکه معیار مقبولیت: نداشتن مانع جدی برای برقراری حکومت. یعنی اینکه حتی اگه چه قبل و چه بعد از تشکیل حکومت حق اسلامی، اگه عده ای اونو قبول نداشته باشن و حتی اگرم در اکثریت باشن اما مانع جدی نباشن ، باز هم حکومت مقبولیت خودشو داره. . |
|||
|
|
۱۳:۵۰, ۱۳/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
|
کاری به حکومت و مقبولیت حکومت ندارم فعلاً(شاید بحث کشیده بشه)
الآن خبرگان رو مردم قبول می کنن. خبرگان هم رهبر رو تعیین می کنن. یعنی مردم به طور غیر مستقیم رهبر رو تعیین می کنن. این یعنی وقتی رهبری رو انتخاب می کنن به این منزله هست که رهبر از مقبولیت لازم برخورداره خبرگان رهبری فقط مقبولیت رهبری رو تایید می کنن. این مقبولیت یعنی یه شخصیت محبوب و منفذ که با ارزش های این مردم مطابقت داره(این ارزش همون ارزش های اسلامی هست. چون ما یه جامعه اسلامی هستیم) حالا مشروعیت این وسط چی کاره هست؟ کی مشروعیت رو تعیین می کنه. خبرگان هرچی بگن در وادی مقبولیت هست. |
|||
|
|
۱۴:۰۰, ۱۳/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #16
|
|||
|
|||
|
آقای بیدل دقت نکردینا!!!!
گفتم که اولا مشروعیت و مقبولیت به این طریق برای ولی فقیه عنوان نمی شه. بعدشم، وقتی خبرگان میاد یه مصداق رو برای رهبری معرفی می کنه، تا قبل از رای دادن به ایشون، یعنی اینکه معرفی شده ها طبق قوانین قانون اساسی که گرفته شده از همون شرعه، صلاحیت رهبری رو دارند به عبارتی همون به قول شما مشروعیت یعنی اینکه از فی*ل*تر قانون اساسی و بالتبع شرع عبور کردن. حالا با رای دادن به ایشون یا هرکسی دیگه ای که خبرگان معرفی می کنه مقبولیتشون هم تایید می شه. یعنی همون قدم اول معرفی، عبور از فی*ل*تر شرع و قانون اساسیه. وقتی از این مرحله عبور کردند، با کسب آرای حدنصاب، به عنوان رهبر تعیین می شن. . |
|||
|
|
۱۵:۲۵, ۱۳/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #17
|
|||
|
|||
نقل قول:یعنی همون قدم اول معرفی، عبور از فی*ل*تر شرع و قانون اساسیه.لابد من خوب متوجه نشدم. الآن خط اول این نقل قول به منزله مشروعیت خط دوم این نقل قول هم به منزله مقبولیت هست؟ یعنی مشروعیت رو قانون اساسی تعیین می کنه و مقبولیت رو خبرگان تایید می کنن؟ خب اگه جوابتون درسته این قانون اساسی رو چه کسی تعیین می کنه؟ منظورم اینه که چه کسانی قانون اساسی کشور رو از شرع استخراج کردند؟ |
|||
|
۱۹:۰۶, ۱۸/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #18
|
|||
|
|||
|
یه سوالی امروز برام پیش اومد.
الآن گفته شد مشروعیت و مقبولیت به اون شکلی که من فکر می کنم از هم جدا نیستند. خوب! الآن گفته شد بخش مهمی از تاییدیه این مشروعیت و مقبولیت توسط قانون صورت می گیره. یعنی طبق قانون اساسی ما الآن رهبر ما سید علی خامنه ای هست. خوب! حالا کسی باشه این وسط که به قانون احترام نگذاره و از اون سرپیچی کنه. منظورم از سرپیچی، چراغ قرمز رد کردن نیست. منتظر بودم بحث به اونجا بکشه اما نکشید. منظور من از سرپیچی نسبت به قانون، اون قانون های حاد تر هست که امیدوارم متوجه شده باشین چی می گم. همچین افرادی دیگه ولایت رو قبول دارن؟ ![]()
|
|||
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| شناخت بیشتر از ولایت مطلقه فقیه + نظرات و توضیحات آیت الله بهجت در باب ولایت فقیه | warior | 60 | 32,639 |
۷/تیر/۹۳ ۱۹:۰۱ آخرین ارسال: Bidel.s |
|
| مباحثی پیرامون ولی فقیه (قسمت اول و دوم) دیدگاه امام خمینی و روایات و قانون اساسی | وحید110 | 20 | 8,983 |
۲۵/تیر/۹۱ ۱۰:۳۰ آخرین ارسال: فاطمه خانم |
|