|
...عروس رفته گل بچینه..
|
|
۱۶:۵۰, ۲۱/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
با سلام
امروز یه سایتی رو وقتی مطلبش میخوندم این موضوع به چشمم خورد هرکداممان یا این صحنه را حضوری یا از طریق تلویزیون دیدیم یا اینکه شنیدیم که سر سفره عقد، وقتی عاقد داره خطبه میخونه و میخواد از عروس خانم وکالت بگیره، بعد از خوندن دفعه ی اول، حضار گرامی با هم میگند “عروس رفته گل بچینه” و بعد از بار دوم هم میگند “عروس رفته گلاب بیاره” (چند هفته پیش هم صداوسیما یک گزارش از بین الحرمین پخش کرد و یک سفره عقدی که در آنجا انداخته بودند! و حضار بعد از دفعه اول با هم گفتند :”عروس رفته زیارت!!” و نوع جدیدی از این تعارف و دروغ را نشون دادند) این جمله ها شاید بگیم که شایع شده است و دیگه در فرهنگمان جا افتاده ولی اولا من فلسفه اش را اصلا نمیدونم و هرچی هم فکر میکنم نمیفهمم که این جملات را برای چی میگند و هم اینکه گفتن این جملات را درست نمیدونم. [b] - ممکنه فلسفه اش را اینطوری تعبیر کنند که عروس باید حیا داشته باشه و همون دفعه اول از ذوقش “بله” نگه، که این هم به نظرم تعبیر مسخره و خیلی سطحی هست که درباره شخصی که حداقل یک هفته فکر کرده و تصمیم گرفته، گفته میشه - درست نبودن این جملات را هم از این جهت نوشتم که، وقتی عروس خانم سر سفره عقد نشسته و با حضار و مهمان ها، چند سانتیمتر فقط فاصله داره، چرا باید دروغ گفته بشه؟ چرا باید اول زندگی و نقطه اوج و بهترین لحظه دو نفر، با دروغ و یک حرف و جمله ای که راست نیست، شروع بشه؟ این سوال هم البته برمیگرده به همان فلسفه این کار و سنت!!! در زندگی و عرف امروزه جامعه ی ما، کم سنت و عرف های مسخره و غیراسلامی و بی اساس دیده نمیشه، این هم یکی شان است اما واقعا درسته عنوان دروغ رو برای این نوع سنت هاو عرف ها گذاشت بنابراین کنایه ها که در یک فرهنگ و زبان به کار می رود هرگز نماینگر دروغ نیستند و نسبت دادن دروغ به اینگونه گزاره ها گذری است از حیطه انصاف. بنابراین می توان اینگونه جملات را با مسامحه “دروغ نمای صادق” نامید. گرچه ظاهر اینگونه جملات دروغ است ولی گوینده ظاهر آنرا قصد نکرده است و از اینگونه گزاره ها به وفور در فرهنگ ها یافت می شود. اما در مورد غیر اسلامی خواندن آنها باید گفت که همانطور که ما سه گزاره “عقل ستیز ” و “عقل گریز ” و “عقل پذیر” داریم در مورد اسلام هم این سه گزاره صادق است. بعضی گزاره ها هست که در اسلام در مورد آنها نفیا و اثباتا چیزی نیامده است و به عقل و عرف ارجاع داده شده است که همین جمله عروس رفته گل بچینه نیز می تواند نمونه ایی از آن باشد. بنابر این غیر اسلامی خواندن این جملات نیز ظاهرا صحیح نیست. ![]() [font=B Nazanin][/font] |
|||
|
| آغاز صفحه 6 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۳:۰۸, ۲۶/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #51
|
|||
|
|||
|
دیگه بعد از این همه استدلال و بحث، وقتی همچین جملهای گفته میشه :
نقل قول:در مورد افراط و تفریط یادآور میشم که معیار اعتدال فرقان هست نه هواها و هوس ها و رسم و رسوم جاهلی!و قرآن رو مخالف سنتهای ازدواجمون میبینن، بنده هیچ حرفی وسه گفتن ندارم . ![]() بله شما درست میفرمایید! ما هم اینکارو انجام میدیم، کافر و ملحدیم چون مخالف قرآن عمل کردیم، بفرمایید مارو مرتد خطاب کنید و خلاص !
|
|||
|
|
۱۳:۲۰, ۲۶/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #52
|
|||
|
|||
|
الان شما معیار جاهلی بودن رو دقیقا چی می دونید!!!!!واقعا چون سنت ها وفرهنگ ما حتما نص صزیحش تو دین نیست وحرام و جاهلیه....وقعا تعجب داره از این اظهار نظرهای متعصبانه...بعدم مگه شما که خانواده تون مذهبی واقعی هست هرکاری انجام بدن دلیل و فلسفه اسلامیش رو می دونن وخدای نکرده ذره ای کار غیری که در دین نیومده باشه رو انجام نمی دن ...الان خیلی از کارا تو خواستگاری رسمه. که تو دین نیست خانواده محترم شما انجام نمی دن یا اگه انجام بدن می گن رسم جاهلی هست مننمی گم. خوندن این خطبه کار درستیه اما حرفتون رو هم قبول ندارم که اگه خانواده ای مذهبی خواست انجام بده مذهبی نماست...چرا دوس داریم دین رو وحشتناک نشون بدیم خب خیلی چیزا تو جامعه رایج می شه من و شما که می دونیم درسته یا غلطهباید آگاه کنیم نه اینکه حکم بدیم هرکی انجام داد اصن مذهبی نیست
|
|||
|
|
۲:۵۱, ۲۷/شهریور/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/شهریور/۹۳ ۳:۰۷ توسط فاطمه خانم.)
شماره ارسال: #53
|
|||
|
|||
(۲۵/شهریور/۹۳ ۲۲:۲۶)Mitsonary نوشته است: یعنی خطبه عقد فارسی خونده شه!؟!خطبه عقد فارسی که مسئله ای نیست و درسته . مشکلش اون کلماتی هست که باید رد و بدل بشوند . من در آوردی که نمیشود باشند ![]() (۲۵/شهریور/۹۳ ۲۳:۰۵)عبدالرحمن نوشته است: من اون سوال رو دوباره میپرسم
الان ما رو به ارتداد و حرام کردن ِ رسوم متهم نکنید منظورم رسوم غلط هست فقطآخر سه بار سوال پرسیدن برای چی هست . عروس که قبلا موافقت کردند ![]()
|
|||
|
|
۳:۱۲, ۲۷/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #54
|
|||
|
|||
(۲۷/شهریور/۹۳ ۲:۵۱)فاطمه خانم نوشته است: خطبه عقد فارسی که مسئله ای نیست و درسته . مشکلش اون کلماتی هست که باید رد و بدل بشوند . منبع موثق برای حرفاتون؟ من که تاجایی که میدونم بجز عربی خونده بشه عقد باطله ، حتی باید بصورت عربی صحیح قرائت شود. حالا این که فارسی رو از کجا در آوردند ، نمی دونم. منتظر منبع حرف هاتون هستم
|
|||
|
|
۱۰:۰۸, ۲۷/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #55
|
|||
|
|||
|
ببخشید من هنوز نفهمیدم معیار جاهلی بودن بک کار در نظر شما چیه؟!شما عید نورور سفره هفت سین پهن نمی کنید !!چون اگه نمی دونید بدونید اصله صلش برمیگرد به زمان به قول شما جاهلی...کی گفته که هرچیزی باید درباره اش یه حدیث باشه که این کار مستحبه یا مکروه ....
در مورد خطبه آریایی باید بگم خطبه عربی خونده می شه بعد خطبه آریایی که یه متن خاص داره کافیه سرچ کنید یه متن تقریبا طولانی هست ...تازه این کارهم به نظرم جاهلی نیست بلکه یه جور کمرنگ کردن ارکان دینی خودمون هست چرا ..چون ما خودمون یه خطبه خیلی زیبا داریم که توش کلی حدیث قشنگ هست و اون خطبه مربوط به آییین زرتشیته وجاش اینجا نیست...کلا من مخالف اوردن چیزاهایی هستم که اصلش تو دین ما به صورن کامل هست ویه عده از سر عداوت قصد دارن دین ما رو کم یا بد جلوه بدن نه این سه تا جمله که به نظرم انقدر جای بحث نداره که بخاطرش این همه مسایل عقیدتی مطرح بشه |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| دخترم سایت مستهجن رفته | roosta88 | 31 | 9,265 |