کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
دلایل دعا برای امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
۱۲:۱۵, ۵/مهر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۷/مهر/۹۳ ۱۲:۲۴ توسط Farzaneh.)
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله...

با عرض سلام

امام سجاد (علیه السلام) فرمودند: «حق كسى كه به تو نيكى كرده، اين است كه از او تشكر كنى و نيكى اش را به زبان آورى و از او به خوبى ياد كنى و ميان خود و خداى عزّوجلّ برايش خالصانه دعا كنى...» کسی را سراغ دارید که در حقتان بیشتر از امام عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) خوبی کرده باشد؟ قرار است در این مجموعه، شما را با نیکی های امام آشنا کنیم.

1) دلایل دعا برای امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) : اجابت دعا

شما مستجاب الدعوه هستید! یعنی هر چه دعا می کنید، مستجاب می شود و یا در پرونده ی شما ذخیره می گردد و اجر آن در قیامت با پروردگار عالمیان است. درباره ی «صلوات» که حتماً مسجاب می شود، صحبت نمی کنیم؛ آیا می دانستید که تک تک شیعیان مستجاب الدعوه هستند؟

اگر بفهمید که استجابت دعایتان، به برکت امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) است، چگونه با ایشان برخورد خواهید کرد؟

امام سجاد (علیه السلام) در حقوق فرد نیکوکار فرمودند: «حق كسى كه به تو نيكى كرده، اين است كه از او تشكر كنى و نيكى اش را به زبان آورى و از او به خوبى ياد كنى و ميان خود و خداى عزّوجلّ برايش خالصانه دعا كنى، هرگاه چنين كردى بى گمان در پنهان و آشكار از او تشكر كرده اى. سپس اگر روزى توانستى نيكى او را جبران كنى، جبران كن.» (1) براستی چه نعمتی بالاتر از اینکه به برکت آقای ما، دعا ما را می خرند؟ نیکی بالاتر از این؟

اینکه امام واسطه ی استجابت دعای ماست از حدیثی مشخص می شود:

امام باقر (علیه السلام) می فرمایند: «رسول خدا - صلي الله عليه و آله- به اميرالمؤمنين علی(‏ع) فرمود: آنچه بر تو ديکته مي‏کنم بنويس. علي‏(علیه السلام) عرضه داشت: اي پيامبر خدا! آيا مي‏ترسي فراموش کنم؟ فرمود: نمي‏ترسم فراموش کني، من از خداوند خواسته ‏ام که تو را حفظ کند و فراموشت ننمايد، ولي براي شريکانت بنويس. عرضه داشت: شرکاي من چه کسانی هستند؟ فرمود: امامان از فرزندان تو که خداوند به سبب آنان بر امّت من باران مي ‏فرستد و به سبب آنان دعاي ايشان را مستجاب می ‏کند و به سبب آنان بلا را از آنها دور مي‏سازد و به سبب آنان رحمت از آسمان نازل مي‏شود و اين نخستين آنان است - به امام حسن‏ (علیه السلام) اشاره کرد - سپس به امام حسين‏ (علیه السلام) اشاره کرد و فرمود: امامان از فرزندان تواند.» (2)

دعا

از همین امروز، به خودمان قول بدهیم که بعد از هر نماز، اوّل برای امام عصر خودمان دعا کنیم. ما وظیفه داریم که برای امام دعا کنیم و دعا برای امام، محدود به دعا برای فرج نمی شود.

دعا برای سلامتی امام از گزند دشمنان، حوادث و بلایا، دعا برای استجابت دعای امام، دعا برای شیعیان و دوستان امام، از جمله مواردی است که در این زمینه سفارش شده است. (3)

به خاطر وجود چنین وظیفه ای، در پایان این بخش، تحت عنوان دعا، دعایی را به شما معرفی می کنیم تا هم با مضامین دعا برای امام آشنا شوید و هم به طور عملی برای ایشان دعا کنید. ان شاء الله.

ذکر : «اللهم عجّل لولیّکَ الفَرَج و العافیةَ و النَّصر»

پی نوشت:
1. حیدری نراقی، علی محمد، رساله ی حقوق امام سجاد (علیه السلام)، نشر مهدی نراقی، 1389، ص 335
2. بصائر الدرجات، ص 167؛ به نقل از موسوی اصفهانی، محمد تقی، مکیال المکارم، ج 1، نشر مسجد مقدس جمکران، 1385، ص 87
3. موسوی اصفهانی، محمد تقی، مکیال المکارم، ج 2، صص 81- 95

ان شاء الله ادامه دارد....

اللهم عجل لولیک الفرج
التماس دعا

امضای Farzaneh
باید فقط پیله کرد به خدا

زیرا فقط با او می توان پروانه شد
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: 135 ، یاســین ، فاطمه خانم ، aboutorab ، صبا ، مجید املشی ، سیمرغ ، مصباح ، میم.حسین.الف ، Night_World ، بیداری اندیشه ، السا ، Tolou ، عبدالرحیم ، شهیدطیبه واعظی ، حضرت عشق ، Hadith ، حسن عزتي ، NARJES ، ( علقمه )
۱۵:۰۹, ۵/مهر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۵/مهر/۹۳ ۱۵:۲۵ توسط سیمرغ.)
شماره ارسال: #2
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

با اجازه خانم فرزانه
لازم دونستم این مطلبو اینجا هم بگم

نقل قول:راستي چرا دعاهاي ما مستجاب نمي‌شود؟
ما در شبانه ‌روز، چندين بار به هم سلام مي‌كنيم و سلامت يكديگر را از خدا مي‌خواهيم و در نماز هاي پنج گانه‌ي خود (السَّلامُ عَلَيْنا وَ عَلَي عِبادِ اللهِ الصّالِحينَ)؛ مي‌گوييم؛ يعني، سلامتي خود و بندگان صالح را از خدا مي‌خواهيم و هرگز اين دعاهاي خود را در حقّ يكديگر مستجاب نمي‌بينيم!! بلكه هميشه خود را غرق در نا سلامتي، گرفتاري و بي سر و ساماني مي‌يابيم.

با اين‌كه دستگاه خلقت، دستگاه مجيب الدّعوات است و خداوند متعال، وعده‌ي اجابت دعا را داده است، پس چرا دعاها و سلام هاي ما در اين دستگاه به اجابت نمي‌رسد؟! معلوم مي‌شود دروغ مي‌گوييم و خير و سلامت يكديگر را از خدا نمي‌خواهيم! هم سلام هاي روزانه ي ما دروغ است و هم سلام هاي نماز ما.
صرف نظر از سلام هاي خودمان، امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف)در شبانه ‌روز گذشته از نوافل، پنج مرتبه نماز واجب مي‌خواند و در هر نماز (السَّلامُ عَلَيْنا وَ عَلَي عِبادِ اللهِ الصّالِحينَ)؛مي‌گويد و از خدا خير و سلامت براي بندگان صالح مي‌خواهد و دعايي كه از درِ خانه‌ي خدا هرگز رد نمي‌شود، دعاي امام زمان است، پس چرا دعاي آن‌حضرت درباره‌ي ما اجابت نمي شود و زندگي ما را غرق در خير و صلاح و سلامت نمي‌كند.
معلوم مي‌شود ما نتوانسته‌ايم خود را در زمره‌ي"عِبادِ اللهِ الصّالِحينَ "در آوريم تا دعاي سلامت خواهي امام، شامل حال ما گردد!!
منبع
یعنی آدم زیر بار این حرف بمیره رواست

التماس دعا
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، Farzaneh ، مصباح ، Night_World ، بیداری اندیشه ، السا ، Tolou ، عبدالرحیم ، شهیدطیبه واعظی ، حضرت عشق ، Hadith ، حسن عزتي ، antares
۱۱:۱۱, ۶/مهر/۹۳
شماره ارسال: #3
آواتار
بسم الله.....

2) دلایل دعا برای امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف): اضطرار

شاید در زندگی هر کداممان پیش آمده باشد که در شرایطی قرار گرفته باشیم که از ته دل خدا را بخوانیم. شرایطی که جانمان را به لبمان رسانده است و غیر از فریاد زدن و اشک ریختن و پناه خواستن، چیزی در چنته نداریم تا خودمان را از این وضع رهایی بخشیم. لحظه ای که می دانیم، باز کردن گرهش، فقط به دست خداوند محقق می شود؛ بنابراین از ته دل خدا را می خوانیم. به این شرایط می گویند اضطرار.

خداوند در قرآن شرایط اضطرار را این گونه توصیف می کند: «...تا اینكه زمانی كه در كشتیها قرار گرفتید و بادهای ملایم آنها را حركت داد و ایشان به آن خوشحال شوند، [ناگهان] طوفان شدیدی می ‌‌وزد و موج از هر سو به طرف آنها ‌‌آید و یقین پیدا ‌‌كنند كه در محاصره ی آن قرار گرفته‌‌اند، در این هنگام با اخلاص در دین، خدا را می‌‌خوانند كه اگر ما را نجات دهی از سپاس‌گزاران خواهیم شد، پس چون آنان را رهانید، ناگهان در زمین به ناحق سركشی می‌كنند.» (1)

احتمالاً شنیده یا دیده اید که پیش از دعا کردن و حاجت خواستن، این آیه را می خوانند: «امّن یجیب المضطر اذا دعاه و یکشف السوء» (2). شاید ندانید که مضطر واقعی، امام عصر (ارواحنا له الفداء) هستند و این آیه درباره ی ایشان نازل شده است.

هیچ کدام از ما، نمی توانیم شرایط اضطرار آقایمان را درک کنیم. ایشان هزار و صد و هفتاد و اندی سال است که در غیبت به سر می برند و علاوه بر ناراحتی از گناهان و ندانم کاری های شیعیان، رنج بسیاری از دشمنان برده اند. بیش از آن، بسیاری از دوستان و همراهانشان در اثر گذشت زمان، پیر شده و رحلت کردند و امام، برای هر کدام آنها، غمگین شده اند. غیر از اینها، شهر به شهر و صحرا به صحرا گشتن امام نیز، در فهرست این رنج ها قرار می گیرد. غیر اینها که می دانیم، بسیاری چیزها هست که درباره ی قلب مهربان و صبور ایشان نمی دانیم.

امام صادق (علیه السلام)، درباره ی آیه ی امّن یجیب، فرمودند: «این آیه درباره قائم آل محمد (علیه السلام) نازل شده است، آن مضطرّی که هرگاه در مقام [ابراهیم] دو رکعت نماز بگذارد و خداوند را بخواند و دعا کند، خداوند دعای او را اجابت فرماید و او را خلیفه در زمین قرار دهد.» (3)

و در روایت دیگری از امام صادق (علیه السلام) چنین آمده است:

«به خدا سوگند گویا من به سوی قائم می ‌نگرم، در حالی كه پشتش را به حجرالاسود زده و خدا را به حقّ خود می‌خواند... سپس فرمود: به خدا سوگند مضطرّ در كتاب خدا در آیه ی «امّن یجیب المضطرّ...» اوست.» (4)

اگر بدانیم، بهترین دوستمان را مشکلات و سختی ها احاطه کرده است، دعایش نمی کنیم...؟

دعا:
دعای قنوت برای ظهور امام:
أَللَّهُمَّ إِلَيْكَ شَخَصَتِ الْأَبْصارُ، وَنُقِلَتِ الْأَقْدامُ، وَرُفِعَتِ الْأَيْدي، وَمُدَّتِ‏الْأَعْناقُ، وَأَنْتَ دُعيتَ بِالْأَلْسُنِ، وَإِلَيْكَ سِرُّهُمْ وَنَجْواهُمْ فِي الْأَعْمالِ، رَبَّنَا افْتَحْ‏بَيْنَنا وَبَيْنَ قَوْمِنا بِالْحَقِّ وَأَنْتَ خَيْرُ الْفاتِحينَ.

أَللَّهُمَّ إِنَّا نَشْكُو إِلَيْكَ غَيْبَةَ نَبِيِّنا وَقِلَّةَ عَدَدِنا، وَكَثْرَةَ عَدُوِّنا، وَتَظاهُرَ الْأَعْداءِعَلَيْنا، وَوُقُوعَ الْفِتَنِ بِنا، فَفَرِّجْ ذلِكَ اللَّهُمَّ بِعَدْلٍ تُظْهِرُهُ، وَإِمامِ حَقٍّ تُعَرِّفُهُ، إِلهَ الْحَقّ‏آمينَ رَبَّ الْعالَمينَ.

(بار خدايا! چشمها به سوى تو است و گامها به سوى تو آمده و دستها برايت برداشته شده و گردنها كشيده شده و تو با زبانها خوانده مى شوى و پنهان و نجواى اعمال بندگان نزد تو است خدايا! ميان ما وقوممان حق را فاتح كن و تو بهترين فاتحانى خدايا! دورى پيامبر و كمى تعدادها و زيادى دشمنان و پيروزى آنهابر ما و روآوردن فتنه ها به سوى ما را تو شكوه مى كنيم پس گشايش برسان با عدلى كه ظاهر مى سازى و پيشواى حقى كه مى شناسى آمين اى خداى جهانيان) (5)

پی نوشت:
1. سوره ی یونس، آیات 22 و 23
2. سوره ی نمل، آیه ی 62
3. تفسیر القمی، ص 497؛ به نقل از موسوی اصفهانی، محمد تقی، مکیال المکارم، ج 1، نشر مسجد مقدس جمکران، 1385، ص 95
4. عروسي حويزي، عبد علي بن جمعه، تفسير نور الثّقلين، ج 4، ص 94؛ به نقل از هادیان شیرازی، عبدالرسول، «فرج بعد شدت»، ماهنامه ی موعود، شماره ی 111
5. بحارالانوار، ج 85، ص 207؛ به نقل از عرض نیاز به درگاه بی نیاز، نشر موعود عصر، 1388، ص 41

ان شاء الله ادامه دارد...

اللهم عجل لولیک الفرج
التماس دعا
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، aboutorab ، حضرت عشق ، Night_World ، Hadith ، حسن عزتي
۱۰:۲۲, ۷/مهر/۹۳
شماره ارسال: #4
آواتار
بسم الله....

3)دلایل دعا برای امام (عجل الله تعالی فرجه الشریف): ظلم دشمنان به آن حضرت

ما مسلمانها دلمان به حال مظلومان می سوزد. چون خودمان، در تاریخ بارها و بارها مورد ظلم واقع شده ایم، چون انسانیت را در وجود خودمان زنده نگه داشته ایم، چون پیامبرمان، مهربانترین موجودی است که زمین به خودش دیده است و شاید چون اساساً از ظالمان بیزاریم، هر وقت مظلومی می بینیم، هیچ کاری هم نکنیم، دعایش می کنیم.

ما برای مردم دیگر کشورهای اسلامی دعا می کنیم. آنهایی که گوشت جلوی گلوله شده اند، آنهایی که حق نفس کشیدن ندارند، آنهایی که در محاصره ی غاصبانند. ما برای همه شان دل می سوزانیم و دعا می کنیم که روزی وضعشان تغییر کند حتی اگر شیعه نباشند.

من مانده ام که چرا ما مسلمانها – که شیعه های شناسنامه ای هم هستیم- برای آخرین حجت خدا دعا نمی کنیم. کمی فکر کنید! انسان زنده ای را می شناسید که به اندازه ی ایشان رنج و عذاب دیده باشد؟

امام حسین (علیه السلام) درباره ی حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه) فرمودند: «قائم اين امّت نهمين نسل از فرزندان من است و اوست صاحب غيبت و او کسی است که در حالي که زنده است ميراثش تقسيم مي‏گردد.» (1)

حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف)، کسی است که از اولین روز امامت، با دشمنی کینه ورزان و حسودان رو به رو شد. حضرت سجاد (علیه السلام) می فرمایند: «گويا مي‏بينم که جعفر کذّاب (عموی حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف))، سرکش زمانش را بر تفتيش امر وليّ اللَّه و غايب در حفظ خدا و سرپرست حرم پدرش وادار می نمايد، از روي جهل به ولادت او، و حرص بر کشتن او در صورت دسترسي به او، به خاطر طمع در ارث او که به ناحقّ آن را براي خود بگيرد.» (2)

سختی های امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف)، در دوران غیبت ادامه می یابد و تا روزی که قیام می کنند، همچنان ادامه دارد. امام باقر (علیه السلام) درباره ی زمان ظهور ایشان توضیح می دهند و می فرمایند که حضرت با تکیه بر خانه ی کعبه که به آن پناهنده شده اند، خطبه ای می خوانند و در انتها می گویند: «و شما را به حقّ خدا و به حقّ رسول او و حقّ من که حقّ قرابت و خويشاوندي با پيغمبر خدا (صلي الله عليه وآله) است، سوگند مي‏دهم که ما را کمک کنيد، و کساني را که به ما ستم نمايند از ما دور سازيد، زيرا که ما را ترساندند و به ما ستم نمودند و از شهر و فرزندانمان دربدر شديم و مورد سرکشي قرار گرفته‏ايم.» (3)

همچنین روایت است از امام صادق (علیه السلام) که فرمودند: «قائم‏ (علیه السلام) پيش مي‏آيد، در حالي که اصحاب آن حضرت و مردم با وي هستند به نجف مي‏رسد، آن‏گاه ارتش سفياني عليه آن جناب از کوفه خروج مي‏کند و آن روز چهارشنبه است، پس آن‏ها را دعوت و حقّش را مطالبه مي‏نمايد و به آنان اعلام مي‏کند که مظلوم است ومي گويد: هر آن‏که درباره خدا با من محاجّه دارد من نزديک‏ترين افراد به خدا هستم.» (4)

یادمان باشد، کمی هم برای پایان یافتن مظلومیتهای آقایمان دعا کنیم...

دعا:

شیخ طوسی روایت کرده است: مستحب است بعد از نماز عصر روز پنج شنبه تا آخر روز جمعه، اینگونه بر پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) صلوات فرستی:

«اللهم صلّ علی محمد و الِ محمدٍ و عجِّل فرَجَهم و أهلِک عَدُوَّهم مِنَ الجِنِّ و الانس من الاولین و الآخرین» (5)
(خدایا بر محمد و حاندان محمد درود فرست و در فرجشان تعجیل فرما و دشمنان آنان از جن و انس از اولین تا آخرین آنها، هلاک گردان)

پی نوشت:
1. کمال الدين، ج 1، ص 317؛ به نقل از موسوی اصفهانی، محمد تقی، مکیال المکارم، ج 1، ص 155
2. کمال الدين، ج 1، ص 320؛ به نقل از همان.
3. بحار الانوار،52، ص 238؛ به نقل از همان، ص 154
4. همان، ص 387؛ به نقل از همان، ص 155
5. مصباح المتهجد، ص 265 و 257؛ به نقل از عرض نیاز به درگاه بی نیاز، نشر موعود عصر، 1388، ص 86

اللهم عجل لولیک الفرج
التماس دعا

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: aboutorab ، Hadith ، Night_World ، حسن عزتي
۱۱:۱۰, ۹/مهر/۹۳
شماره ارسال: #5
آواتار
بسم الله....

4)دلایل دعا برای امام (عجل الله تعالی فرجه الشریف): دعای امام در حق ما

بعضی اوقات فکر می کنم، قدرت شیطان را خیلی بزرگ کرده ایم؛ آنقدر که گاهی از ترس او به دامش می افتیم. از طرف دیگر، بسیاری از اوقات قدرت خداوند و امام حیّ خویش را دست کم می گیریم و به همین خاطر آرامش از زندگیمان می رود. شاید به خاطر همین است که مؤمنان از چیزی نمی ترسند؛ به خاطر آنکه می دانند تا ولی خدا پشت آنهاست، هیچ گزندی از دشمنان به آنان نخواهد رسید و اگر بلا و مصیبتی است، آزمایش خداست!

[b]هر چند آخرالزمان است و از همه طرف در بلا و معصیت و مصیبت گرفتار آمده ایم امّا اگر بدانیم که نماینده ی قدرتمند خدا در زمین برایمان دعا می کند، دلمان گرم می شود. راست است! خود آقای ما فرمودند: «زيرا که ما در پي حفظ آنان هستيم، با دعايي که از خداوند زمين و آسمان پوشيده نيست، پس با اين امر، دلهاي اوليا و دوستان ما مطمئن و آرام باشد.» (1)

[b]
سید بن طاووس که بسیاری از ادعیه از جانب ایشان به ما رسیده است، نقل می کند: من در سرّ من رأي (سامرا) بودم، پس سحرگاهان دعاي آن بزرگوار را شنيدم، اين مقدار از آن که راجع به زندگان و مردگاني است که از آنها يادي به ميان آورد، حفظ کردم: «وَأَبْقِهِمْ -أَوْ قالَ - وَأَحْيِهِمْ فِي عِزِّنا وَمُلْکِنا وَسُلْطانِنا وَدَوْلَتِنا»؛ (و آنان را باقي بدار - يا فرمود - زنده بدار در (روزگار) عزّت ما و ملک ما و حکومت ما و دولت ما.) (2)
آقای ما چنین است! برای مؤمنان و دوستان خویش دعا می کنند. در نظر داشته باشید که دعای ایشان مستجاب می شود. پس چه چیز بالاتر از این که امام مهربان ما برای ما دعا کند. کمترین پاسخی که به محبت ایشان می توان داد، دعا در حق ایشان و دوستان ایشان است.

عمرو بن اسحاق بر امير المؤمنين علي‏ (عليه السلام) داخل شد، پس آن حضرت آثار زردي بر صورتش ديد، فرمود: اين زردي چيست؟ پس بيماري خود را توضيح داد. آن حضرت به او فرمود: ما خوشحال مي‏شويم به خوشحالي شما و اندوهگين مي‏شويم به حزن شما و بيمار مي‏شويم به بيماري شما و دعا مي‏کنيم براي شما، و شما که دعا مي‏کنيد ما آمين مي‏گوييم. عمرو به امير المؤمنين‏ (علیه السلام) عرضه کرد: آنچه فرمودي دانستم، ولي چگونه ما دعا مي‏کنيم شما آمين مي‏گوييد؟ آن حضرت فرمود: حاضر و دور بر ما يکسان است.» (3)

دعا:
دعای فرج که با عبارت «الهی عظم البلاء» آغاز می شود، از دعاهایی است که از امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) نقل شده است. امام این دعا را به فردی که در زندان بود یاد می دهند و آن مرد با خواندن آن از زندان رهایی می یابد. (4)

این دعا را هر روز بخوانید در هر ساعتی که توانستید:

اِلهی عَظُمَ الْبَلاءُ وَ بَرِحَ الْخَفآءُ وَ انْکَشَفَ الْغِطآءُ وَ انْقَطَعَ الرَّجآءُ وَ ضاقَتِ الاَْرْضُ وَ مُنِعَتِ السَّمآءُ وَ اَنْتَ الْمُسْتَعانُ وَ اِلَیْکَ الْمُشْتَکی وَ عَلَیْکَ الْمُعَوَّلُ فِی الشِّدَّةِ وَ الرَّخآءِ اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَ الِ مُحَمَّد اُولِی الاَْمْرِ الَّذینَ فَرَضْتَ عَلَیْنا طاعَتَهُمْ وَ عَرَّفْتَنا بِذلِکَ مَنْزِلَتَهُمْ فَفَرِّجْ عَنّا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عاجِلا قَریباً کَلَمْحِ الْبَصَرِ اَوْ هُوَ اَقْرَبُ یا مُحَمَّدُ یا عَلِیُّ یا عَلِیُّ یا مُحَمَّدُ اِکْفِیانی فَاِنَّکُما کافِیانِ وَ انْصُرانی فَاِنَّکُما ناصِرانِ یا مَوْلانا یا صاحِبَ الزَّمانِ الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ اَدْرِکْنی اَدْرِکْنی اَدْرِکْنی السّاعَةَ السّاعَةَ السّاعَةَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ یا اَرْحَمَ الرّاحِمینَ بِحَقِّ مُحَمَّد وَ الِهِ الطّاهِرینَ.

(خدایا!
بلا و مصائب ما بزرگ شده و بیچارگی ما بسی روشن و پرده از روی کاربرداشته شد و امیدم نا امید شد و زمین (با همه ی پهناوری اش) بر ما تنگ آمد؛ (علم امامت و وحی نبوت) رحمتش از ما منع گردید و تنها توئی یاور و معین ما و مرجع شکایت ما و یگانه اعتماد ما! در هر سختی و آسانی بر لطف تو است خدایا پس درود فرست بر محمد و آل محمد که صاحب امر الهی (و مقام خلافت) هستند و بر ما اطاعتشان را واجب کردی و به واسطه ی این متاع بودن مقامشان را به ما شناساندی پس به حق منزلت و قدر آنها که به ما فرج وگشایش زود و نزدیک چون چشم بهم زدن یا زودتر عطا فرما

ای محمد و ای علی (علیهما السلام)؛ ای علی و ای محمد (علیه السلام)! شما مرا کفایت کنید که شما کافی هستید و مرا یاری کنید که شما یاران منید ای مولای من ای صاحب الزمان! فریادرس! فریادرس! فریادرس! مرا دریاب! مرا دریاب! مرا دریاب! همین ساعت! همین ساعت! همین ساعت! زود! زود! زود! ای خدای مهربان ترین مهربانان! به حق محمد و خاندان پاکش.) (5)

پی نوشت:
1. طبرسی، الاحتجاج، ج 2، ص 324؛ به نقل از موسوی اصفهانی، محمد تقی، مکیال المکارم، ج 1، ص 135
2. کافی، ج 1، ص 403؛ به نقل از همان منبع
3. بصائر الدرجات، ص 260؛ به نقل از همان منبع، ص 138
4. البلد الامین، ص 607؛ به نقل از عرض نیاز به درگاه بی نیاز، گردآوری موسسه ی موعود عصر، 1388، صص 233-234
5. همان.

منبع: مکیال المکارم، ج 1، صص 135-138 با تلخیص
اللهم عجل لولیک الفرج
التماس دعا
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Night_World ، aboutorab
۲۰:۳۰, ۱۶/مهر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/مهر/۹۳ ۲۰:۳۰ توسط Farzaneh.)
شماره ارسال: #6
آواتار
بسم الله....

5) دلایل دعا برای امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف): آرزوی وصل

عبارت «فیل فلانی یاد هندوستان کرده است» برای مواقعی به کار می رود که به بهانه ها و در شرایط خاصی، فکر و ذهن کسی به سمت جایی پرواز کند و دلش برای آنجا لک بزند. مثلاً وقتی فیل را از جایگاه اصلی خودش به بیابان های عربستان ببرند، طبیعی است که زبان بسته دلش برای هند تنگ بشود! یا اگر گل را از پروانه بگیرند؛ یا وقتی سعادت دیدن امام را از ما آدمها بگیرند.

ما منتظران، نه همیشه، امّا گهگاهی فیل مان یاد هندوستان می کند. وقتی به بن بست می رسیم و دلمان از مردم می گیرد؛ وقتی از این نهاد به سازمان دیگر می رویم و بعد از چندین روز دوندگی باز هم به جایی نمی رسیم؛ وقتی به محض روشن کردن گیرنده هایمان، تصویر اجساد پشته شده و خون آلود مسلمانان را می بینیم؛ وقتی آشفتگی جهان و گرسنگی مظلومان را می بینیم و گاهی وقتی در خودمان فرو می رویم و در ژرفای خود به خاطر دوری از امام زمان مان، احساس یتیمی می کنیم.

اصلاً زندگی کردن در آخرالزمان، همه ی دوستداران منجی را به یک جا می رساند: دل تنگی. وقتی کار به اینجا برسد، بغض می کنیم و با خودمان می گوییم: «یعنی می شود منجی را ببینیم؟ روز خلاصی را؟»

احمد بن ابراهیم از شیعیان امام حسن عسکری (علیه السلام) نقل می کند که: به محمد بن عثمان (نایب دوم) از اشتیاقم به حضرت صاحب الزمان (عجل الله تعالی فرجه) گفتم. فرمودند: آیا دوست داری او راببینی؟

گفتم: آری.

فرمودند: «خداوند پاداش شوق تو را عنایت می کند و دیدن رویش را به آسانی و عافیت به تو روزی خواهد کرد. ای احمد! التماس نکن که او را ببینی، زیرا که او در ایام غیبت است. درخواست نکن که با او همنشین شوی که این از تصمیمات خداوند است و باید در برابر آن تسلیم باشی. ولی با زیارت به سوی او توجه کن.» (1)

شنیده اید می گویند: «دل به دل راه دارد»؟ امام باقر (علیه السلام) در توصیف اوضاع مؤمنین در غیبت امام عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در نامه ای به یکی از دوستان خود فرمودند: «... و اما دوری راه که یاد کردی: البته مؤمن در این دنیا غریب و در میان این مردم، نگونسار است تا از این خانه ی دنیا به زحمت بیرون برود. و اما آنچه متذکر شدی از علاقه مندی به نزدیک بودن به ما و ملاقات ما و اینکه نمی توانی این کار را انجام دهی؛ پس خداوند می داند در دلت چیست و پاداش تو بر عهده ی اوست.» (2)

آری؛ دل تنگیم و این چنین ندبه سر می دهیم:
تا كی سرگشته و سرگردان تو باشم؟ مولای من!
تا كی و با چه بیانی تو را بستایم و چگونه نجوا سر كنم؟
برمن سخت است كه از غیر تو پاسخ شنوم و جز تو دلداریم دهد.
بر من سخت است كه من بر تو بگریم و دیگران تو را واگذارند.
بر من سخت است كه سختی‌ها نه بر آنان بلكه بر تو وارد آید.
آیا كمك‌دهنده‌ای هست كه پا به پای او ناله‌های طولانی و گریه‌های همیشگی داشته باشم؟
آیا زاری‌كننده بی‌تابی هست كه در تنهایی‌هایش با زاری و بی‌تابی خود یاریش كنم؟
آیا چشمی هست كه خار در آن خلیده باشد و چشمان من در ناراحتی و دردِ این خار خلیدگی، با آن همراهی كند؟
آه، ای فرزند پیامبر آیا به سوی تو راهی هست، تا شرف دیدار حاصل آید؟ (3)

دعا:
سید بن طاووس (رحمة الله علیه) دعایی مخصوص نقل کرده است و توصیه کرده است علاوه بر شب بیست و سوم ماه رمضان که آن را می خوانیم، در باقی اوقات، تا می توانیم آن را بگوییم و از خداوند بخوانیم. این دعا با این عبارت آغاز می شود:

«اللهُمَّ کُن لِوليِّک القائمِ بأمرک، الحُجةِ بنِ الحَسَنِ المَهدي عَليه و عَلي آبائهِ أفضل الصلاة و السلام...»

و در ادامه ی آن می خوانیم: «اللهم انّی ارغبُ الیک فی دولةٍ کریمةٍ، تعزُّ به الاسلام و اهله...» (4)

(خداوندا، ما به سویت زارى مى‏کنیم در جهت خواهش دولتى گرامى که در آن اسلام و اهل آن را عزیز گردانى و به آن نفاق و اهل آن را خوار سازى و ما را در آن دولت از دعوت‏کنندگان به سوى طاعتت...)

پی نوشت:
1. بحارالانوار، ج 102، ص 97؛ به نقل از موسوی اصفهانی، محمد تقی، مکیال المکارم، ج 1، ص 230
2. بحارالانوار، ج 101، ص 120؛ به نقل از همان، ص 231
3. قمی، عباس، مفاتیح الجنان، ذیل دعای ندبه
4. بحار الانوار، ج 97، ص 349.

[b]ان شاء الله ادامه دارد....

اللهم عجل لولیک الفرج
التماس دعا

۱۲:۰۷, ۲۱/آبان/۹۳
شماره ارسال: #7
آواتار
بسم الله....

دلایل دعا برای امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف): نعمتی بالاتر از هر نعمت

می دانم اینکه بگوییم ما غرق در نعمت هاییم و قدرش را نمی دانیم جمله ای است که از زبان خیلی ها شنیده اید! شاید این جمله کلیشه باشد، ولی حقیقت است. چشم ما، عادت کرده است که فقط نعمتهایی را ببیند که از جنس آب و نان و پارچه اند؛ نعمتهای ظاهری. در حالی که اگر در تمام دنیا بگردید، گوهری با ارزش تر، گرانبها تر و بزرگتر از «ولایت اهل بیت (علیهم السلام)» و دوستی با آنان نمی یابید.

یکی از یاران رسول خدا (صلی الله علیه و آله) مشغول غذا خوردن با آن حضرت بود و از لذیذ بودن غذا به یاد این آیه افتاد: ««ثُمَّ لَتُسْئَلُنَّ يَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعِيمِ» (2) (سپس در آن [روز] درباره ی آن نعمت [ویژه] از آنان سوال می شود)

وقتی آیه را به رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) گفت، رسول خدا از او پرسیدند: «آیا می دانی نعیم (نعمت خاص و ویژه) چیست؟» عرض کرد: خیر. رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به او فرمودند: «نعیم ما هستیم.» (3)

نکته ی کلیدی اینجاست که هر چه نعمت (چه ظاهری و چه باطنی) در آسمان و زمین است در دست ائمه ی اطهار (علیه السلام) است. و کلیدی تر از این، آنکه، آن کسی که تمام نعمتهای آسمان و زمین را برای مؤمنین به ارمغان می آورد، آخرین حجت الهی، آقای ماست! کسی که محبت او وجود ما را پر کرده است و هر چند گاه و بیگاه با گناهانمان دل مهربان او را به درد می آوریم، باز هم برایمان دعا می کند و محبتش را دریغ نمی دارد.

آقای ما کسی است که عدل را در جهان می پراکند و در سایه ی آن، امنیت و آرامش و رفاه شکل می گیرد. کسی که از ریز و درشت نعمتهای الهی را برای انسانهای عصر ظهور آشکار می کند. حقیقتی است که نعمت های خداوند، همراه با بزرگترین نعمت یعنی خود حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه)، ظهور می کند. برای آمدن آن باید دعا کنیم.

نکته ی ضروری: به هر کس نعمتی می دهند، در قیامت مورد بازخواست واقع خواهد شد. امام رضا (علیه السلام) در جمع علمای درباری فرمودند: «...نعيم محبّت و ولايت ما اهل البيت است. خداوند بعد از توحيد و نبوّت از آن مي‏پرسد، زيرا که اگر بنده، حقّ آن را درست ادا کند او را به نعيم بهشت که هميشگي است مي‏رساند...» (4)

همه ی این حرفها را زدیم، که بگوییم، ما شیعیان و محبان اهل بیت (علیه السلام)، نعمتی بزرگ داریم. بدانیم یا ندانیم خداوند از سر لطف و کرامتش به ما بخشیده است. پس چشمهایمان را باز کنیم و خدا را به خاطر چنین نعمت ارزنده ای شکر گذار باشیم و دعا به جان آقایمان کنیم که اگر او نبود، نعمتهای دیگر نصیب ما نمی گشت.

نکند حکایت ما، حکایت مردی باشد که به جنگل رفت و وقتی از او از حال جنگل پرسیدند گفت: آنقدر درخت بود که چشمم به جنگل نیفتاد!

دعا:
امام کاظم (علیه السلام)، در سجده ی شکر خود، برای ظهور حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) دعا می کردند. دعای ایشان را شیخ طوسی نقل کرده است و عبارت آغازین آن چنین است: «اللهم انّی اشهدک و اشهد ملائکتک و انبیائک...» (5)

پی نوشت:
1. تکاثر: 9
2. تفسير البرهان: 503:4؛ به نقل از موسوی اصفهانی، محمد تقی، مکیال المکارم، ج 1، ص
3. بحار الانوار: 272:7؛ به نقل از همان، ص
4. مصباح المتهجد، ص 238؛ به نقل از عرض نیاز به درگاه بی نیاز، موسسه ی موعود عصر، 1388، صص 236-237

ان شاء الله ادامه دارد.....

اللهم عجل لولیک الفرج
التماس دعا
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Night_World ، NARJES ، سیمرغ ، aboutorab
۱۹:۴۵, ۹/آذر/۹۳
شماره ارسال: #8
آواتار
بسم الله.....

دلایل دعا برای امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف): هدایت بندگان

نمی دانم آیا معلم یا دوستی داشته اید که مسیر زندگی تان را عوض کرده باشد؟ کسی که شما را از این رو به آن رو برگردانده باشد؟ اگر سعادت داشتن چنین معلم یا دوستی را داشته اید، می دانید که چنین انسانی، هرگز از یاد انسان نمی رود حتی پس از مرگش. چنین کسی همیشه در ذهن ما به خوبی یاد می شود حتی اگر نقص داشه باشد و حتی اگر خودش هم نداند که مسیر زندگی ما را عوض کرده است.
اگر احساس می کنید که در زندگی تان، چنین شخصی وجود ندارد، اشتباه می کنید! همه ی ما که در دل خود محبت امام غایبمان را می پرورانیم به دست ایشان و با دعای ایشان، محب و دوستدار و شیعه گشته ایم.

امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) می فرمایند: «بارالها! برای زمین تو، به ناچار حجّتی از تو بر خَلقت هست که آن ‏ها را به سوی دین خودت راهنمایی کند، و علمت را به آن‏ها بیاموزد تا دلائلت باطل نشود و پیروان آنان - پس از آن‏که آن‏ ها را به وسیله او هدایت فرمودی - گمراه نگردند. آن حجّت تو یا آشکار است که اطاعت نمی‏شود، یا مخفی است که در انتظارش به سر می‏برند، اگر او هنگامی که مردم هدایت شده [یا در زمان صلح و آرامش] باشند از نظر آنان غایب شود علم او از آنها مخفی نخواهد ماند، و آداب او در دلهای مؤمنین ثابت و نقش بسته است و ایشان به آن عمل می‏کنند.» (1)

به خاطر همین هدایتگری است که وجود مقدس ائمه ی اطهار (علیهم السلام) را چون «نور» می دانند. امام باقر (علیه السلام) در روایتی به یکی از یاران خود می فرمایند:

«واللَّه، ای ابوخالد! نور امام در دلهای مؤمنین از خورشید تابان در روز، نورانی تر است، و آنان (امامان) به خدا سوگند دلهای مؤمنین را نورانی می ‏کنند، و خداوند - عزّوجلّ - نور ایشان را از هر که بخواهد منع می ‏کند که دلشان تاریک گردد.

به خدا، ای ابوخالد! هیچ بنده ‏ای نیست که محبّت و ولایت ما را داشته باشد مگر این‏ که خداوند قلبش را پاکیزه گرداند، و خداوند قلب بنده‏ ای را تا تسلیم امر ما نباشد پاکیزه نگرداند، پس اگر تسلیم ما شود خداوند از حساب شدید، او را به سلامت بدارد و از هول بزرگ روز قیامت ایمن نماید.» (2)

با این حساب، ما مردگانی بیش نبودیم که با هدایت آقا و مولای خویش، زنده گشته ایم. آقای ما، احیاگر ماست؛ چگونه می شود با دعای روز و شب در حق ایشان، پاسخ این نعمت را داد.

دعا:

در کتاب «سلاح المؤمنین» این دعا را برای رهایی و نجات از فتنه های آخرالزمان نقل شده است:
«اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم. اللهم عَمَّ اعداءَ آلُ نبیُّکَ...» (3)

پی نوشت:
1. کمال الدین: 302:1؛ به نقل از موسوی اصفهانی، محمد تقی، مکیال المکارم، ج 1، ص 297
2. کافی: 194:1؛ به نقل از همان، صص 305- 306
3. سلاح المؤمنین، ص 59؛ به نقل از عرض نیاز به درگاه بی نیاز، نشر موعود، 1388، صص 223- 225

ان شاء الله ادامه دارد...

اللهم عجل لولیک الفرج
التماس دعا
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Night_World ، سیمرغ ، aboutorab
۲۱:۲۸, ۶/دی/۹۳
شماره ارسال: #9
آواتار
بسم الله...

دلایل دعا برای امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف): کمالات

آیا دیده اید وقتی یکی از علمای شهر، دچار بیماری شود، پشت بیمارستان صفی از انسانها نگران ایجاد می شود؟ حتی اگر کسی نتواند خودش را به بیمارستان برساند، از خانه ی خودش، با خلوص قلب برای او شفای او دعا خوهد کرد. می دانید چرا؟ چرا که علما و انسانهایی نظیر آنان، به شدت کم یاب اند و از دست دادن یک عالم، رخنه ای در جامعه ایجاد می کند که پر نمی شود.

می دانید چه چیزی ما را نگران رفتن علما و بزرگان می کند؟ کمالات آنها. حالا ما کسی را در جهان داریم که بیشترین کمالات را دارد و راستش را بخواهید ما نه تنها برای کمک به حل مشکلاتشان صف نمی بندیم بلکه بسیاری از اوقات حتی یادمان می رود که برای سلامتی شان دعا کنیم.
[b]
حضرت بقیة الله (عجل الله تعالی فرجه)، باقی مانده از نسل بزرگترین انسانهای روی زمین، کسی است که کمالات ایشان را بزرگترین علمای ما، حتی به خواب هم نمی مانند.

امام جعفر صادق‏ (عليه السلام) فرمودند: «هيچ معجزه‏اي از معجزات انبيا و اوصيا نيست مگر اين ‏که خداوند تبارک و تعالي مثل آن را به دست قائم‏ (عجل الله تعالی فرجه الشریف) ظاهر مي‏گرداند تا بر دشمنان اتمام حجّت کند.» (1)

می دانید آقای ما در هنگام ظهور، خود را چگونه معرفی می کنند؟ ایشان با تکیه بر دیوار کعبه می فرمایند: «اي مردم! هر آن ‏که مي‏ خواهد آدم و شيث را ببيند، بداند که من آدم و شيث هستم، و هر که مي‏خواهد نوح و فرزندش سام را ببيند، بداند که من همان نوح و سامم. و هر شخصي که مايل است ابراهيم و اسماعيل را ببيند، بداند که من همان ابراهيم و اسماعيل مي‏باشم. و هر که مي‏خواهد موسي و يوشع را ببيند، من همان موسي و يوشع هستم. و هر کس مي‏خواهد عيسي و شمعون را ببيند، من همان عيسي و شمعون هستم. و هر کس مي‏خواهد محمد و امير المؤمنين علي (‏عليهما السلام) را ببيند، بداند که من همان محمد و علي‏ (علیه السلام) هستم. و هر که مي‏خواهد حسن و حسين (‏ع) را ببيند، بداند که من همان حسن و حسين‏ (علیه السلام) هستم. و هر که مي‏خواهد امامان از نسل حسين ‏(علیه السلام) را ببيند، بداند که من همان ائمه اطهار (عليهم السلام) هستم. دعوتم را بپذيريد و به نزدم جمع شويد که هرچه گفته ‏اند و هرچه نگفته ‏اند را به شما خبر مي‏دهم.» (2)

اگر علمای ما کم یاب اند، آقای ما یکی بیشتر نیست. دعا کنیم که سر سلامت و دل خرسند داشته باشند. دعا کنیم که دعایمان کنند؛ با همان نفَس مسیحایی و قلب رووف فاطمی.

دعا:
[b]در یکی از تشرفات علما، صلواتی از جانب امام عصر (ارواحنا له الفداء) نقل شده است که به خواندن آن سفارش کرده اند. این صلوات را می توانید به طور کامل از اینجا[/b] ببینید.

پی نوشت:
1. اثبات الهداة: 357:7؛ به نقل از موسوی اصفهانی، محمد تقی، مکیال المکارم، نشر مسجد مقدس جمکران، ج 1، ص 210
2. بحار الانوار: 9:53؛ به نقل از همان، ص 211
[b]ان شاء الله ادامه دارد...

اللهم عجل لولیک الفرج
التماس دعا
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]