|
نقدی بر سیستم دانشگاهی (باشگاه تایپست ها)
|
|
۲۲:۲۸, ۱۵/آذر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/شهریور/۹۴ ۱۲:۰۵ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
(۱۵/آذر/۹۳ ۲۲:۱۸)آسمانه سجادی نوشته است: همه می دونیم که جامعه بدون زن نقص داره،5 کلمه،بیشتر دانشجویان جامعه دختر هستند،اگه طبق حدیث بی منبع جلو بریم فکر کنم دانشگاه هم باید تعطیل شه! بله، بله، بله، حتماً باید تعطیل بشن و من تمام تلاشم رو برای این اتفاق خواهم کرد. این دانشگاه ها با این شکل وصله نچسب هستند باید زود از بین برن. (۱۵/آذر/۹۳ ۲۲:۱۸)آسمانه سجادی نوشته است: به نظر من زن و مرد نامحرم در حد نیازشان باید حرف بزنند.مثلا من سئوالی از فروشنده لباس ، در مورد خرید لباسی دارم در حد لباس حرف می زنم!نه آب و هوا!حد نیازشون رو دین مشخص کرده. |
|||
|
| آغاز صفحه 7 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۸:۳۸, ۲۷/آذر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/آذر/۹۳ ۱۸:۳۹ توسط رضوانه.)
شماره ارسال: #61
|
|||
|
|||
نقل قول:راه حل دیگه ای هم هست که کم هزینه تره! اونم اینه موضوع بورسیه تحصیلی هست! یعنی ارگان ها بجای دانشکده های داخلی، دانشجو ها رو تو دانشگاه های کشور بورس کنن و بعد از 4 سال به خدمت بگیرن! البته این مورد بستگی کامل به توافق دو کشور داره مثل اون خانومه نشه که بیچاره رو اخراجش کردن دست آخر...برگشت ایران و بعد هم اینکه اون دانشجوها تعهد داشته باشن که برگردن کشور اما در کل پیشنهادهای اول بهتر بود.. نقل قول:تنها راه درمان سیستم آموزشی اینه که هر ارگان ها، سازمان ها و شرکت های بزرگ، مرکز آموزش ودانشکده داخلی داشته باشند، و پرسنل و کارگر و نیروهای متخصصشون رو از اونجا بگیرن! حداقل طرف تکلیف خودشو همون اول میدونه چون پیشنهاد رهبری هم این بود که علم بومی سازی شود یعنی کشور خودش یک حرکتی رو برای تولید علم شروع کنه...و دائما دنبال علم از کشور های دیگه نره البته فکر کنم منظور شما این بود که خرج تحصیل اون دانشجوها تا زمان پایان تحصیل بیفته گردن دیگر کشور ها و وقتی به مرحله کار رسیدن به کشور برگردن... |
|||
|
|
۸:۵۱, ۲۹/آذر/۹۳
شماره ارسال: #62
|
|||
|
|||
|
سلام منم میخوام از بدبختیه این ترم خودم بگم...
ما6واحد درس تخصصی رو با یه استادی که نمیشناختیم برداشتیم...همون اوایل متوجه شدیم که چه اشتباه بزرگی رو مرتکب شدیم...به خاطر طریقه درس دادنش...از جلسه سوم چهارم به ما گفته بود که برای چند هفته میخواد بره خارج از کشور...یهو یه روز که رفتیم کلاس دیدیم یه دانشجو که اتفاقا چند ترم قبل هم با ما همکلاسی بود اومده میگه دیگه استاد نمیاد و منم فقط دو جلسه دیگه میتونم بیامو دیگه کلاس تموم بعد از اون دو سه دفه هم دانشجوهای مختلف اومدنو به ما درس دادن ما که رفتیم پیش مدیر گروه...برمیگرده به ما میگه حق با شماست...حذف کنید ترم بعد وردارید پولش با ما...آخه برادر من پول که همه چی نیست6واحد درسه تخصصیه...واقعا دیگه موندیم چیکار کنیم...اینم از وضع داغون دانشگاه ماست پ.ن:البته خود استاد از طریق همون دانشجوهایی که میومدن برا تدریس بهمون گفته بود که نرید اعتراض نکنید من خودم همتونو قبول میکنم...یکی نیست به این بگه ما اگه از درسای به این مهمی یک کلمه هم ندونیم مشکلی نیست عایا؟؟؟ ![]()
|
|||
|
|
۹:۰۶, ۲۹/آذر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/آذر/۹۳ ۱۴:۰۶ توسط Tolou.)
شماره ارسال: #63
|
|||
|
|||
|
آموزش دانشگاه و معاونت آموزشی وظیفه داره تشکیل کلاس ها رو زیر نظر داشته باشه و در صورت تعطیلی بی دلیل کلاسی، موظفه به تشکیل جلسه جبرانی نظارت کنه.
در سیستم هایی که مدیریتشون در حد صفره باید اخلاق و وجدان کنترل کننده باشه ولی تو دانشگاه های ما این هم جایی نداره. |
|||
|
|
۱۴:۲۰, ۲۹/آذر/۹۳
شماره ارسال: #64
|
|||
|
|||
|
بسم الله
باسلام ارسالهای خلاف قوانین سایت حذف وویرایش شدند.لطفا بحث سیاسی نکنید باتشکر |
|||
|
|
۲۱:۲۰, ۱۵/دی/۹۳
شماره ارسال: #65
|
|||
|
|||
|
سلام
برای بهبود سیستم دانشگاهی نمیتونیم اون رو یک عضو یا سازمان مستقل از دیگر سازمانها و حتی جامعه در نظر بگیریم. وقتی که در جامعه ما مدرک گرایی شدید وجود داره ، دانشگاه ها بیشتر تبدیل به یک جای تجاری میشن برای کسب دانشجو دانشجو ها بدون اینکه هدفی جز مدرک داشته باشند به دانشگاه میرن و از هر راهی هم برای گرفتن نمره کمک میگیرند،تقلب و.. وقتی سیستم آموزشی مدارس ما مشکل داشته باشه (که داره ) این مشکل به دانشگاه هم کشیده میشه.. ما تا دانش آموز بودیم ،همه چیز رو بهمون یاد میدادند،به اصطلاح لقمه جویده در دهنمون میذاشتند بعد یک دفعه وارد دانشگاه میشیم با یک سیستم جدید ، وارد ارشد میشیم و یک سیستم کاملا متفاوت و... بگذریم که الان سیستم مدارس بیشتر بر پایه فعالیت والدین میچرخه تا دانش آموزان!! به نظر من برای بهبود شرایط جامعه از هر نظر باید همزمان هم روی دبستانی ها و مدرسه ای ها کار کرد و با واسطه روی والدینشون و هم در دانشگاه ها .. مستقل کار کردن جوابی نمیده البته نحوه کار کردن و تصحیح این سیستم ، خودش نیاز به تحقیق و مطالعه داره ... |
|||
|
|
۲۱:۴۹, ۱۵/دی/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/دی/۹۳ ۲۲:۱۵ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #66
|
|||
|
|||
|
من برای پیدا کردن دلیل اقبال (بی خود و بی جهت) به دانشگاه ها برای گرفتن مدرک، زیاد فکر کردم.
(دوستان برخی حقایق رو نمیشه انکار کرد لطفاً با بهانه سیاسی بودن حذف نکنید) اقتصاد ما بر پایه نفت هست و با مکانیزم های بیماری چیده شده. امام خامنه ای مثال اقتصاد ما رو به یه بچه مایه داری تشبیه کردند که داره از جیب می خوره. همین امر باعث شده ارگانها برای جذب نیرو مدرک محور باشند تا تخصص محور. دلیلش ساده است به همون اندازه که پول نفت میاد برای کارمند برای مدیر هم روزی بی دردسر هست. مدیریت کار سختیه مدیر خودش رو به زحمت نمیندازه تا از نیروی خودش کار بکشه چون اصطکاک هایی رو بوجود خواهد آورد. نتیجه اینکه تبدیل به موجودی بی خاصیت و بی اثر میشه. چون سیستم زیر دستش هر جور هم کار کنه آخر ماه حقوق از پول نفت پرداخت خواهد شد. (تا حالا دیدید یه جای دولتی چکش برگشت بخوره یا ورشکست بشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟) مدیران و سیستم معیاری برای انتخاب نداره به جز مدرک. چون خودشون هم بی خاصیت هستند و کاری بلد نیستند و با همین معیار انتخاب شدند. در نتیجه این نکته در جامعه جا افتاده که شما فقط مدرک داشته باشید همراه با بند پ برای استخدام کافیه و بعد از استخدام چه کار بلد باشید چه نباشید، چه کار کنید چه نکنید هرگز اخراجی نخواهد بود چون پول نفت میاد و ضعف ها رو جبران می کنه. سیستم وابسته به نفت آدم های کاری رو هم اخراج می کنه چون وجود یه شخص کاری در سیستم آبروی بی کارها رو می بره و تنبلی و بی خاصیتی اونها رو به رخ می کشه سیستم متمایل به تنبلی اونها رو ترد می کنه. |
|||
|
|
۲۲:۱۱, ۱۵/دی/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/دی/۹۳ ۲۲:۱۳ توسط علائم ظهور.)
شماره ارسال: #67
|
|||
|
|||
(۱۵/دی/۹۳ ۲۱:۴۹)MohammadSadra نوشته است: من برای پیدا کردن دلیل اقبال (بی خود و بی جهت) به دانشگاه ها برای گرفتن مدرک، زیاد فکر کردم.سلام اینکه سیستم اقتصادی کشور بیماری ها گوناگونی داره و یکی هم بیماری نفتیست حرف شما درسته و بحثی درش نیست اما اینکه مدرک گرایی رو مستقیما ربط بدیم به این بحث خیلی موافق نیستم. تا قبل از ورودم به عرصه کار و اشتغال همیشه می شنیدم که مدرک فقط برای سازمان دولتی معتبر است. در عرصه خصوصی و آزاد مدرک خیلی مهم نیست. تخصص و کار بلدی مهمه وقتی وارد بازار کار شدم، دیدم این هم اشتباه بوده. جدای از مباحث بند پ و ... خصوصی ها هم به مدرک حقوق می دهند. اصلا برایشان افتخاریست که درصد بدهند که نیروهای ما چند درصد کارشناس ارشد هستند و چند درصد دکترا !!! من کارشناس کل هفته کار میکنم و حقوقم کمتر از حقوق دکتریست که هفته ای 1-2 بار به پروژه اش نگاهی می اندازد. جالبتر اینکه مدرک دکترای شخص هم مستقیما مرتبط نیست از یک جنبه ببینیم، دلیل اصلی این مسئله عدم ارزیابی نیروهاست. یعنی نیروها به طور واقع بینانه و صحیح ارزیابی نمی شوند که چقدر ارزش افزوده برای یک شرکت خصوصی دارند و خواهند داشت. مدیر خیال خود را راحت می کند و به دارنده مدرک بالاتر بها می دهد. با این وضع واقعا نمی شود به جوانانی که همینطور پشت سر هم به دنبال مدرک بالاتر هستند، خرده ای گرفت البته از یک جنبه دیگر باز هم شاید به همان پول نفت برگردیم. خیلی از همین شرکتهای خصوصی هم یا مستقیما بودجه هایی دریافت می کنند یا غیر مستقیم پروژه های دولتی و شبه دولتی رو می گیرند که باز هم دولتیست. اما به هر حال شخصا قبول ندارم که عدم ارزیابی نیرو از لحاظ کاری را بتوان با بی حد و حساب بودن بودجه توجیه کرد |
|||
|
|
۲۲:۲۰, ۱۵/دی/۹۳
شماره ارسال: #68
|
|||
|
|||
|
سلام برادر خیلی وقته شما نبودی یا من نبودم کدومش درسته؟
مسئله ای که فرمودید درسته. دقیقاً تایید حرف منه. من هر دو سیستم خصوصی و دولتی رو تجربه کردم. شما یه مسئله رو فراموش کردید و اون هم اینکه خصوصی های ما رو دولتی ها اداره می کنند به این دلیل که بالای 90 درصد اقتصاد دست سیستم دولتیه و خصوصی ها هم پیمانکارهای دولتی ها هستند. دولتی ها باید پیمانکارهاشون رو ارزیابی کنند و چون سوادی غیر از همون مدرک ندارند خصوصی های پیمانکار هم به سمت مدرک و در واقع رزومه پر کردن سوق داده شدند. این مثال رو زمانی باید بیارید که سیستم خصوصی تقریباً مستقل از دولتی ها باشند. مثال خوبش بازاره اونجا هرگز به خاطر دکتری داشتن حقوق بیشتر به شما نمیدن. |
|||
|
|
۲۳:۰۶, ۱۶/دی/۹۳
شماره ارسال: #69
|
|||
|
|||
(۱۵/دی/۹۳ ۲۲:۲۰)MohammadSadra نوشته است: سلام برادر خیلی وقته شما نبودی یا من نبودم کدومش درسته؟از مطالب خوب شما استفاده می کنم و البته کمتر حضور دارم. شما هم کمتر رویت میشی ![]() بله من هم انتهای مطلبم گفتم که بالاخره در ایران بودجه خصوصی هم از دولتی و نفت میاد. ولی این توجیه برای من حداقل قابل قبول نیست! قراره در شرکتهای تخصصی و دانش بنیان از علم و تخصص و مهارت افراد کمک بگیرن. دیگه چه نیازی دارن به مدرک افراد؟ در یک ارزیابی کلان برای مدرک هم می تونیم تاثیر قائل بشیم ولی در نهایت نباید انقدر موثر باشه وقتی خودم رو جای برخی از این روسای موسسات و شرکتهای خصوصی میزارم، خیلی راحت دلیل بازدهی کم و بهره وری پایین رو میفهمم. دولتی ها که شورشو در آوردن مدیران پروازی و پاره وقت و .... شاید توجیهی که منو قانع کنه این باشه که اغلب مدیران، مدیریت بلد نیستن. آدمهای فنی یا مالی و بازاری باهوشی بودن که ترقی کردن. شاید هم در موقعیت خوبی قرار گرفتن و ازش خوب استفاده کردن اما وقتی به مدیریت رسیدند: نه مدیریت منابع انسانی می بینم. نه مدیریت بهینه و بهره ور. نه مدیریت پروژه و کیفی بسیاری از مدیران ما بدون اغراق مصداق (شب میخوابن و صبح پا میشن و تصمیم میگیرن) هستن |
|||
|
|
۱۱:۴۹, ۲۸/شهریور/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/شهریور/۹۴ ۱۲:۲۳ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #70
|
|||
|
|||
|
عدم تخصص هیات علمی مهندسی دانشگاه ها در صنعت بخش تعاملی الف - رضا گرجی تاریخ انتشار : شنبه ۲۸ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۱۷ ![]() یکی از عوامل بیکاری و عدم اعتماد بنفس مهندسین بخصوص در بازار کار رقابتی و محدود این روزها عدم اشنایی با مسایل کاربردی و صنعتی است. تقریبا اکثر دروس مهندسی تئوری است و فرد اگر ریاضی و فیزیک خوبی داشته باشد تقریبا مشکلی ندارد. در واقع آموزش مهندسی و تربیت هیات علمی و استاد مهندسی در ایران مثل اموزش و تربیت پزشکی است که فقط کتابهای پزشکی را خوانده و چند ساعت کارآموزی مختصر در یک بخش کرده و بقیه اش را هم گذری دیده است. دروس صنعتی که در سال های آخر است نیاز به استاد خبره صنعتی و کارکرده و کاردان دارد که بتواند هم به دانشجو درست اموزش دهد هم خودش خبره و کارکرده صنعتی باشد هم در پروژه و درس دانشجو را اموزش دهد. اما نگاهی به سابقه کاری و تحصیلی هیات علمی ها و اسانید دانشگاهی نشان می دهد آن ها فقط تیوریسین و درسخوان بوده اند مستقیم از لیسانس به فوق و دکتری و بعد عضو هییت علمی شده اند. یعنی حتی یک روز هم سابقه کار در صنعت نداشته اند از طرف دیگر متاسفانه همین ها از روی کتاب و بدون تجربه عملی دروس کاربردی و صنعتی را به دانشجو اموزش می دهند که باعث مشکلات فراوانی شده است. به طور مثال استادی در رشته مکانیک که در عمرش حتی مبدل حرارتی پمپ و تهویه مطبوع و گیربکس و موتور و ... ندیده و از یک تکنسین کمتر با صنعت اشناست دروس مرتبط را درس می دهد. به طور مثال مراجعه به سوابق تحصیلی و کاری اعضا هییت علمی مهندسی دانشگاهها بخصوص شهرستانها و ازاد نشان میدهد این ها از پشت میز کلاس مستقیم نشستند پشت میز دانشگاه. لذا این مورد باعث اسیب به دانشجوها و صنعت شده است. لذا باید مدرس دروس مهندسی صنعتی از بیرون دانشگاه و از صنعت باشد. اساتید دانشگاه نیز موظف شوند در چند سال اول با همکاری وزارت صنعت چند روز کامل را در صنعت در یک رشته تخصصی و با لباس کار پوشیدن کاراموزی ببینند تا بعد از چند سال صلاحیت تدریس دروس صنعتی و تحقیق را پیدا کنند. در دروس صنعتی هم دانشجوها علاوه بر تئوری همزمان در صنعت نیز حضور یابند حداقل شکل واقعی دستگاه را علاوه بر عکسش ببینند. با این روش هم این وضع نابسامان تدریس تئوری مهندسی و کم توانی فارغ التحصیلان حل میشود هم ارتباط صنعت و دانشگاه شکل می گیرد. اکثر صنعتگران ما برای تحقیق به دانشگاه ها مراجعه نمی کنند چون می گویند مراجعه به این اسانید که اصلا شناختی از صنعت ندارند و نهایت کارشان مدلسازی تئوری با چند نرم افزار است که خود ما بهتر میتوانیم انجام دهیم فایده ای ندارد. به همین خاطر است که تحقیقات اساتید مهندسی به کمک بودجه دولتی و خروجی ان مقاله است. [تنها چند برگ کاغذ که به لعنت خدا هم نمی ارزه و طرف فکر می کنه خیلی با سواده. مشکل اینجاست که با همون معیار هم دیگران رو می سنجند. یعنی اگر استاد کار کرده صنعت باشید و در صنعت استخوان خرد کرده باشید اما مقاله نداشته باشید حضرات شما را بی سواد تلقی کرده و شما شایستگی ادامه فعالیت در فضای پرنشاط باشگاه تایپیست ها رو نخواهید داشت. در نهایت مجبور به نوشیدن از آب چاه دیوانگی خواهید شد.] بنابراین امیدوارم این موضوع موشکافی و در صنعت و دانشگاه بحث شود و اساتید از ان فرار نکنند. |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |

![[تصویر: Heiate_Elmie_Bi_Savade_Sanati.jpg]](http://s6.picofile.com/file/8212843176/Heiate_Elmie_Bi_Savade_Sanati.jpg)