|
توجيه كنندگان علمي اسلام!!!!
|
|
۵:۰۱, ۱۹/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سالهاست كه توجيهات علمي براي اثبات حقانيت اسلام و مذهب در كتابهاي مختلف يا در سايتهاي مخصوصا ديني يا در برنامه هاي تلويزوني كه اغلب هم بسيار سخيف و غير علمي و عموما شبه علمي هستند به خورد من مخاطب بدبدخت داده ميشه و كسي هم نيست كه به اين دوستان بي سليقه دلواپس اسلام و مسلمين بفرمايد كه لطفا دست از سر پاسداري از دين آنهم به وسيله دو كلاس سواد علمي تان و خواندن چهارتا مجله مهيج علمي برداريد . مثلا يادم هست كه مطلبي نوشته بودند در نقد صحبتهاي وزير پيشين مخابرات در برنامه اي علمي(فكر مي كنم آسمان شب شبكه 4) كه افاضاتي فرموده بودند كه شاخ برسر هر بيننده اي سبز مي كرد! كه مثلا فرموده بودند كه همه چيز در عالم به دور كعبه مي گرده حتي گردش اتمها در مولكول و گردش گردابها و گردبادهاو...!!!
دوستي دارم كه از بحثي كه در كلاس در مورد لزوم حجاب براي زنان در گرفته بود صحبت مي كرد كه برخي از دوستان دلواپس مسائل فرهنگي چطور سعي كرده بودند كه لزوم حجاب را توجيه كنند كه مثلا مردان با ديدن اندام زنان تحريك مي شوند يا از چشم مردان اشعه اي بيرون مي آيد كه زنان را دچار پيري زودرس مي كند و ... به راستي مسائلي كه در كتب دينمان در رابطه با جهان هستي گفته شده يا مسائلي كه در دينمان در مورد احكام ديني و نحوه زندگي بيان شده نيازمند توجيهات علمي هر نابلد علمي هستند؟ آيا نمي شود گفته شود كه مثلا حجاب حكم دين است و والسلام! اگر به دين مي خواهي پايبند باشي اين از احكام ديني است كه خدا گفته و تمام! يا مثلا دليل نماز خواندن آنهم با كيفيتي كه گفته شده حكم الهي است و والسلام! يا مثلا روزه هم به همين شكل و .... |
|||
|
| آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۸:۱۲, ۲۰/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #21
|
|||
|
|||
|
ببینید ما تو مفهوم دین هنوز به تفاهم نرسیدیم
ما دینی منظورمونه که تحریف نشده واز اصل واساس صحیح باقی مونده..فعلا فقط اسلام مصداق این دین می شه..پس بحثتون رو بیاریذ روی این دین.. وببخشید مشکلات قرانی مکانش کجاست که ما تو هر تاپیکی از شما پرسیدیم شما طفره رفتین ![]() دیگه دارم مطمءن می شم صرفا جهت خالی نبودن ع ریضه یه چیزی گفتین
|
|||
|
۱۸:۱۲, ۲۰/بهمن/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/بهمن/۹۳ ۱۸:۱۳ توسط namekarbary.)
شماره ارسال: #22
|
|||
|
|||
(۲۰/بهمن/۹۳ ۱۸:۰۶)masoudmoosavy نوشته است: سلاممهم نیست. در مثال مناقشه نیست. (۲۰/بهمن/۹۳ ۱۸:۰۶)masoudmoosavy نوشته است: 1-چرا میشه انجام داد چنانچه تکنولوژی این مقایسه موجود باشه حتما میشه و ایرادی هم ندارهخوب پس دیدیم که می شود یک متغیر را هم با امر دومی مقایسه کرد. (۲۰/بهمن/۹۳ ۱۸:۰۶)masoudmoosavy نوشته است: 2-متوجه نشدمیعنی برای امور زندگی براساس علم تصمیم بگیریم. مثلا براساس کروی بودن زمین تجویز می کنیم که n ماهواره برای موقعیت یابی جغرافیایی در آسمان قرار بگیرند. (۲۰/بهمن/۹۳ ۱۸:۰۶)masoudmoosavy نوشته است: 3-تاویل دین تغییر دین نیست چنانچه دینی حرف درستی زد دلیل بر حقانیت ان است مثلا اگر دینی گفت زمین صاف است و برای ما ثابت شد زمین کروی است خب در اون دین باید شک کردخوب پس دیدیم که دین هست که باید خودش رو با علم تطبیق بده و نه برعکس. چرا که علم تاویل پذیر نیست. دیگر عرضی نیست. با تشکر از شما که پاسخ سوالات من رو دادید. |
|||
|
۱۸:۵۲, ۲۰/بهمن/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/بهمن/۹۳ ۱۸:۵۵ توسط قلب.)
شماره ارسال: #23
|
|||
|
|||
(۲۰/بهمن/۹۳ ۱۸:۱۲)namekarbary نوشته است: خوب پس دیدیم که می شود یک متغیر را هم با امر دومی مقایسه کرد.سلام متغیر یعنی تغییر کننده و تغییر پذیر امر دومی یعنی چی دو موضوع یا دو چیز را می توان باهم مقایسه کرد هرچه که باشد (۲۰/بهمن/۹۳ ۱۸:۱۲)namekarbary نوشته است: یعنی برای امور زندگی براساس علم تصمیم بگیریم. مثلا براساس کروی بودن زمین تجویز می کنیم که n ماهواره برای موقعیت یابی جغرافیایی در آسمان قرار بگیرند.کدام علم ؟ یعنی هر چیزی یک دانشمند گفت من قبول کنم بدون در نظر گرفتن موضوع خب مثال شما درست است |
|||
|
۱۸:۵۶, ۲۰/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #24
|
|||
|
|||
|
خوب پس شفاف سازی کنید. چون تعبیر من از این جمله این بود که نمی شه علم متغیر رو با چیز دیگه ای مقایسه کرد و چیز دیگه ای رو باهاش سنجید:
نقل قول:منظور من درباره موضوع تاپیک بود که نمیشود صرفاً با تطبیق علوم وحیانی با علوم تجربی نتیجه گیری کرد چون علوم تجربی متغیر است همانطور که شما گفتین |
|||
|
۱۸:۵۸, ۲۰/بهمن/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/بهمن/۹۳ ۱۹:۰۲ توسط قلب.)
شماره ارسال: #25
|
|||
|
|||
(۲۰/بهمن/۹۳ ۱۸:۱۲)namekarbary نوشته است: خوب پس دیدیم که دین هست که باید خودش رو با علم تطبیق بده و نه برعکس. چرا که علم تاویل پذیر نیست.تا کدام دین باشد تا کدام علم باشد علم تاویل یا تفسیر پذیر نیست؟ اگر منظور علوم مهندسی یا علوم فیزیک و ریاضی است حرف شما درست است و عدد تفسیر ندارد ولی دین که عدد نیست قیاس عدد با حرف معنا ندارد چون عدد معنا ندارد ولی حرف دارای معنا است (۲۰/بهمن/۹۳ ۱۸:۵۶)namekarbary نوشته است: خوب پس شفاف سازی کنید. چون تعبیر من از این جمله این بود که نمی شه علم متغیر رو با چیز دیگه ای مقایسه کرد و چیز دیگه ای رو باهاش سنجید:بعضی چیزها را میشود سنجید و بعضی چیزها را نمیشود تا ان علم متغیر چی باشد مثالم درباره علم پزشکی بود که هنوز علم پزشکی در شاخه اعصاب به هیچ جا نرسیده ولی در بعضی علوم حتی عضو مصنوعی میسازد |
|||
|
|
۱۹:۰۲, ۲۰/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #26
|
|||
|
|||
(۲۰/بهمن/۹۳ ۱۸:۵۸)masoudmoosavy نوشته است: تا کدام دین باشدخب یک راه حل هم این هست که مثل ویتگنشتاین گزاره های دینی رو از جنس دیگه ای بدونیم. اما تا وقتی در علم گزاره داریم (که گزاره معنا داره) و در دین گزاره داریم (که گزاره معنا داره) و به گزاره ها ارزش True و False تعلق می گیره، بله؛ چرا نشه مقایسه کرد؟! |
|||
|
|
۲۰:۰۷, ۲۰/بهمن/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/بهمن/۹۳ ۲۰:۰۹ توسط قلب.)
شماره ارسال: #27
|
|||
|
|||
(۲۰/بهمن/۹۳ ۱۹:۰۲)namekarbary نوشته است: خب یک راه حل هم این هست که مثل ویتگنشتاین گزاره های دینی رو از جنس دیگه ای بدونیم.من ادامه بحث رو با پیش فرض ریاضی و فیزیک مطرح می کنم علم یعنی کشف کارکرد و رفتار جهان با اعداد دین یعنی تغییر رفتار انسان و تفسیر جهان با معنا و با کارکرد معنایی دنیا کار دارد خب اگر منظور از حرف شما یعنی فرمول در فیزیک و رفتاری مثل نماز را میشود تطبیق داد باید گفت خیر البته باز هم منظور شرط است و اینکه کدام گزاره ها باهم قیاس شوند علم نوین برای دین حد فلسفه را گذاشته و برای قیاس دین باید از فلسفه بهره برد اما مثلا علم پزشکی که در دین اسلام هزاران حدیث داریم و علم پزشکی مدرن را میتوان قیاس کرد دین اساسا با خداوند کار دارد و حکمت افعال او و علم با کارکرد دنیای پیرامونی مثلا چند وقت پیش طوفانی در بعضی از شهرها امد که از دید علمای دینی یک اخطار بود ولی از لحاظ علمی به کارکرد اب و هوا ربط داشت پس باز معنا با اعداد به تقابل رفتند البته هردو درست است و لازم |
|||
|
۲۰:۲۶, ۲۰/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #28
|
|||
|
|||
|
چرا این همه پیچیده کنیم موضوع رو؟
اولا که منظور از علم علوم تجربی یا ساینس بوده تا به حال هر چیزی گفتم. حالا شما بگیرید علوم عقلی تفاوتی نمی کنه. به هر حال، علم می گه اولین انسان نداشتیم. دین میگه آدم جد تمام تنسانهاست. دو گزاره. به همین راحتی. |
|||
|
|
۱۲:۴۳, ۲۱/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #29
|
|||
|
|||
(۲۰/بهمن/۹۳ ۲۰:۲۶)namekarbary نوشته است: چرا این همه پیچیده کنیم موضوع رو؟سلام خب وقتی بخواهیم دین را با علم کنونی قیاس کنیم همینطور میشود باید رفت به بنیان علم و دین وگرنه بحث به جایی نمی رسد و هر کسی حرف خود را تکرار می کند بگذریم خب دین وقتی میگه انسان باید دید مقصودش چیه و انسان چه مشخصات و ابعادی دارد همینطور علم وقتی می گوید انسان تعریف آن دانشمند یا دانشمندان از انسان چیست علم میگه اولین انسان نداشتیم به چه معناست؟ آیا منظور این است که ما از نسل حیوانی میمون و تغییر زنتیکی پدید آمدیم اگر پاسخ مثبت باشد پس بعد از تغییر زنتیکی می توان گفت اولین انسان با مشخصات انسانی پدید آمد پس باز هم به سوال اول باز می گردیم که تعریف علم نوین از انسان چیست؟ و انسان چه مشخصاتی دارد حال به سراغ دین میرویم دین می گوید قبل از آدم هم موجودات هوشمند در روی زمین وجود داشته و عمر زمین بسیار طولانی است باز هم به سوال اول بر می خوریم که تعریف دین از انسان چیست؟ از آنجایی که دین معتقد است موجودات هوشمند دیگری قبل از ما بوده اند ولی منظور از انسان آنها نیستند دین انسان را از آدم حساب می کند و برای انسان مشخصاتی مشخص می کند که روح از جمله آن است (البته تا جایی که من از نظر دین و علم خبر دارم این قیاس ها انجام شد) به هر صورت اگر فرض را بر حرف شما هم بگذاریم که علم به انسان اول معتقد نیست باید دید تعریف علم از انسان چیست بلاخره طبق تعریف علم اولین انسان چه مشخصاتی دارد قطعا نمی تواند حیوان باشد پس تا تکلیف ما با تعاریف دو طرف از انسان مشخص نشود نمی توان بحث را ادامه داد وگرنه وقتی وارد مصادیق می شویم باز دور تسلسل است چنانچه تعریف علم از انسان را بگویید تا ادامه دهیم |
|||
|
۱۶:۳۱, ۲۱/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #30
|
|||
|
|||
|
انسان چه از منتظر دین چه علم از جنس حیوانه.
از منظر دین حیوانی ناطق (عاقل) هست. از منظر علم یک پستاندار دوپا از خانوادهٔ انسانسایان دارای هوش تکامل یافتهٔ بالا، توانا در تجزیهوتحلیل، زبان سخن گفتن، درونگرایی و احساسات. هر دو در مصداق به یک چیز دلالت می کنن: یعنی همین گونه من و شما. |
|||
|
|
|
|
| 1 میهمان |