کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

موضوع بسته شده  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
توجيه كنندگان علمي اسلام!!!!
۵:۰۱, ۱۹/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #1

سالهاست كه توجيهات علمي براي اثبات حقانيت اسلام و مذهب در كتابهاي مختلف يا در سايتهاي مخصوصا ديني يا در برنامه هاي تلويزوني كه اغلب هم بسيار سخيف و غير علمي و عموما شبه علمي هستند به خورد من مخاطب بدبدخت داده ميشه و كسي هم نيست كه به اين دوستان بي سليقه دلواپس اسلام و مسلمين بفرمايد كه لطفا دست از سر پاسداري از دين آنهم به وسيله دو كلاس سواد علمي تان و خواندن چهارتا مجله مهيج علمي برداريد . مثلا يادم هست كه مطلبي نوشته بودند در نقد صحبتهاي وزير پيشين مخابرات در برنامه اي علمي(فكر مي كنم آسمان شب شبكه 4) كه افاضاتي فرموده بودند كه شاخ برسر هر بيننده اي سبز مي كرد! كه مثلا فرموده بودند كه همه چيز در عالم به دور كعبه مي گرده حتي گردش اتمها در مولكول و گردش گردابها و گردبادهاو...!!!

دوستي دارم كه از بحثي كه در كلاس در مورد لزوم حجاب براي زنان در گرفته بود صحبت مي كرد كه برخي از دوستان دلواپس مسائل فرهنگي چطور سعي كرده بودند كه لزوم حجاب را توجيه كنند كه مثلا مردان با ديدن اندام زنان تحريك مي شوند يا از چشم مردان اشعه اي بيرون مي آيد كه زنان را دچار پيري زودرس مي كند و ...

به راستي مسائلي كه در كتب دينمان در رابطه با جهان هستي گفته شده يا مسائلي كه در دينمان در مورد احكام ديني و نحوه زندگي بيان شده نيازمند توجيهات علمي هر نابلد علمي هستند؟

آيا نمي شود گفته شود كه مثلا حجاب حكم دين است و والسلام! اگر به دين مي خواهي پايبند باشي اين از احكام ديني است كه خدا گفته و تمام! يا مثلا دليل نماز خواندن آنهم با كيفيتي كه گفته شده حكم الهي است و والسلام! يا مثلا روزه هم به همين شكل و ....
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، پارمیس ، Havbb 110 ، قلب ، سید ابراهیم ، السا ، Eve ، مصباح ، سیمرغ ، azade
۸:۰۰, ۱۹/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #2
آواتار
سلام
متاسفانه در امور دینی همه صاحبنظرن،حداقل نمیگن این برداشت من،از دین هست .
موضوع اینه در اصول دین تقلید میکنن و در فروع دین تحقیق.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Havbb 110 ، قلب ، سید ابراهیم ، السا ، رضا1357 ، help me ، سیمرغ ، azade
۱۱:۱۸, ۱۹/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #3

نکته این جاست که اگه احکام اسلام از نظر علمی توجیه پذیر باشه یا مطابق غلم باشه حقانیت اسلام رو اثبات نمی کنه و کاربرد خاصی نداذه. از جزء نمیشه به کل رسید. به این دوستان باید گفت این راه که میروی به تذکستان است.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: قلب ، سید ابراهیم ، السا ، رضا1357 ، ریچارد داوکینز
۱۲:۴۹, ۱۹/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #4
آواتار
سلام
البته بعضی از حرفها خیلی ناجوره از بچگی هم یادمه چندتا از این حرفها رو که برام ثابت نشد
ولی اینجا نکته ای وجود داره
اینکه ما همیشه برای پاسخ به بقیه از کلمه دستور خدا هست استفاده کنیم درسته و به درد افراد با ایمان و اعتقاد می خوره ولی در شرایط کنونی بچه میاد میپرسه چرا خدا اینو گفته
خب حالا چی بگیم
اینجاست که باید خدا را با نام یا حکیم صدا زد تا یکی از حکمت های آن دستور را بفهمیم و به بچه بگوییم
البته حکمتها زیاد است ولی حکمت بعضی از دستورها تا کنون بیان شده مانند حکمت اختلاف در احکام زن و مرد یا حکمت حجاب که پایه زندگی را محکم می کند
در کل بیان حکمت دستور خوب است ولی عامل باید حکمت درست بیان کند نه توهمات شخصی خودش را

البته ثابت کردن اسلام به وسیله علم روز درست نیست چون این علم هم هرروز در حال تغییر است بسیار شنیدم دانشمندان حرفی زدند سال بعد حرف خلاف گفته خودرا زدند
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رکن الهدی ، سید ابراهیم ، السا ، رضا1357 ، سیمرغ
۱۴:۰۸, ۱۹/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #5

این درسته که علم هر روز در حال تکمیله. اما تغییر رو ما در همه علوم داریم.

در علم تاریخ امروز می گن علی 700 نفر رو گردن زد و فردا می گن هیچ نفر رو گردن نزد. امروز می گن اسکندر تخت جمشید رو به آتش کشید، فردا می گن چنین خبری نبوده.

علم فلسفه هم همین طوره. امروز یک فیلسوف یک نظر می ده که فردا فیلسوف دیگه خلافش رو استنتاج می کنه.

دقت کنین، ما تزی نداریم که بگیم فردا آنتی تزش پدید نمیاد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، رضا1357
۱۴:۰۹, ۱۹/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #6
آواتار
(۱۹/بهمن/۹۳ ۱۱:۱۸)namekarbary نوشته است:  نکته این جاست که اگه احکام اسلام از نظر علمی توجیه پذیر باشه یا مطابق غلم باشه حقانیت اسلام رو اثبات نمی کنه و کاربرد خاصی نداذه. از جزء نمیشه به کل رسید. به این دوستان باید گفت این راه که میروی به تذکستان است.

خب این ایراد از علم هست یا احکام اسلام بنظر شما؟
یعنی علم و ایمان با هم تناقض دارن؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رضا1357 ، azade
۱۴:۱۲, ۱۹/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #7

(۱۹/بهمن/۹۳ ۱۴:۰۹)افشین نوشته است:  خب این ایراد از علم هست یا احکام اسلام بنظر شما؟
عرض کردم شما از جزء به کل نمی رسید. اول ثابت می کنید یک دین درست هست و بعد نتیجه می شه که ادات دین درست هست.

در مورد ادیان ابراهیمی من قضاوت نمی کنم. اگر مطابق اون چیزی که علم قطعی امروز می گه هستن که حرفی نیست، در غیر این صورت می تونن خودشون رو اصلاح کنن یا زیر سنگ محک علم خرد بشن.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، پارمیس ، رضا1357
۱۴:۳۷, ۱۹/بهمن/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/بهمن/۹۳ ۱۴:۴۳ توسط قلب.)
شماره ارسال: #8
آواتار
(۱۹/بهمن/۹۳ ۱۴:۰۸)namekarbary نوشته است:  این درسته که علم هر روز در حال تکمیله. اما تغییر رو ما در همه علوم داریم.

در علم تاریخ امروز می گن علی 700 نفر رو گردن زد و فردا می گن هیچ نفر رو گردن نزد. امروز می گن اسکندر تخت جمشید رو به آتش کشید، فردا می گن چنین خبری نبوده.

علم فلسفه هم همین طوره. امروز یک فیلسوف یک نظر می ده که فردا فیلسوف دیگه خلافش رو استنتاج می کنه.

دقت کنین، ما تزی نداریم که بگیم فردا آنتی تزش پدید نمیاد.

سلام
تاریخ علم محسوب نمیشه
فلسفه هم بستگی به هوش شخص و بسیاری موارد دیگر دارد
فلسفه نوعی فکر کردن است

اونچه که قابل تغییر نیست حقیقت هست
مثلا حقیقت ماده یا انرژی یا...
دانشمندان در واقع دارند حقایقی را کشف می کنند که گاهی اشتباه می کنند

(۱۹/بهمن/۹۳ ۱۴:۰۹)افشین نوشته است:  خب این ایراد از علم هست یا احکام اسلام بنظر شما؟
سلام
تا حرف از کدام علم و ایمان به چه چیزی باشد
اسلام از علوم وحیانی هست و علم دانشمندان از کشف
کشف را نقص است و وحی را کمال

(۱۹/بهمن/۹۳ ۱۴:۱۲)namekarbary نوشته است:  عرض کردم شما از جزء به کل نمی رسید. اول ثابت می کنید یک دین درست هست و بعد نتیجه می شه که ادات دین درست هست.

در مورد ادیان ابراهیمی من قضاوت نمی کنم. اگر مطابق اون چیزی که علم قطعی امروز می گه هستن که حرفی نیست، در غیر این صورت می تونن خودشون رو اصلاح کنن یا زیر سنگ محک علم خرد بشن.
سلام
چطور میشود
شما قبلا گفتید علم رو به کمال است
خب پس نمی شود قیاس کرد
در ضمن منظور از علم اینجا علوم تجربی هست
پس علوم غریبه چی میشه
یعنی بشر تمام علوم را کشف کرده
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رضا1357 ، سیمرغ
۱۴:۴۵, ۱۹/بهمن/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/بهمن/۹۳ ۱۴:۴۷ توسط namekarbary.)
شماره ارسال: #9

(۱۹/بهمن/۹۳ ۱۴:۳۷)masoudmoosavy نوشته است:  
سلام
تاریخ علم محسوب نمیشه
فلسفه هم بستگی به هوش شخص و بسیاری موارد دیگر دارد
فلسفه نوعی فکر کردن است

اونچه که قابل تغییر نیست حقیقت هست
مثلا حقیقت ماده یا انرژی یا...
دانشمندان در واقع دارند حقایقی را کشف می کنند که گاهی اشتباه می کنند
درود بر شما. علوم تجربی رو به دو دسته سخت (دارای قطعیت) و نرم (فاقد قطعیت) تقسیم می کنن. علم تاریخ جزو علوم نرم هست.

نکته دومی که فرمودید رو بپذیریم اگه تغییری در اصل موضوع ایجاد نمی شه. چه حقیقت متغیر باشه چه شناخت انسان از حقیقت، در علوم مختلف چیز ثابتی به عنوان حقیقت رو نمی شناسیم.

(۱۹/بهمن/۹۳ ۱۴:۳۷)masoudmoosavy نوشته است:  سلام
چطور میشود
شما قبلا گفتید علم رو به کمال است
خب پس نمی شود قیاس کرد
در ضمن منظور از علم اینجا علوم تجربی هست
پس علوم غریبه چی میشه
بنده عرض کردم علوم آزمایشگاهی رو به کمال هست و علوم فلسفه و فقه و ... هم متغیر. حالا نمی دونم چه قیاسی مد نظر شماست که قیاس کنیم یا نکنیم.
(۱۹/بهمن/۹۳ ۱۴:۳۷)masoudmoosavy نوشته است:  پس علوم غریبه چی میشه
بشر تمام علوم رو کشف نکرده، نه این که بشر هیچ چیز کشف نکرده. بله چیزهایی رو می دونیم و چیزهایی رو نمی دونیم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: قلب ، رضا1357 ، سیمرغ
۱۷:۲۰, ۱۹/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #10
آواتار
بحث دوستان تخصصیه واردش نمیشمSmile
البته آقای نام کاربری، من هنوزم منتظر اون یادداشت شما توی دفترچه تون هستم
اما درباره این :

نقل قول:آيا نمي شود گفته شود كه مثلا حجاب حكم دين است و والسلام! اگر به دين مي خواهي پايبند باشي اين از احكام ديني است كه خدا گفته و تمام!
نه
منی ک اصول دینم رو هم با با فکر انتخاب کردم، اما نمیتونم توی 100% فروعش بگم چشم و توش حرفی نیارم

نمیدونم تاحالا استدلال های آقای قدیری ابیانه رو شنیدین یا نه
همچین استدلال هایی لازمه
استدلالهایی ک نمیاد با آمار و ارقام براتون ثابت کنه و بخواد ک بپذیرید، خیلی خوب با منطق آدمها سر و کار داره و حرفی رو میزنه ک عقل و فطرت هر کسی میپذیره
واقعا نیازه ک کسی بیاد و این مدل استدلال ها رو درباره فروع دین هم بگه
و نمیشه توقع داشت همه، همه ی شرعیات رو تعبدی بپذیرن
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Eve ، قلب ، رضا1357
موضوع بسته شده  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا