کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 4 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
پولدار-ناسزا یا صفت؟
۱۹:۲۳, ۲۴/تیر/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/تیر/۹۴ ۱۹:۲۶ توسط Eve.)
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام
خسته نباشید .طاعاتتون قبول و عیدتون پیشاپیش مبارک Blush
سوالی داشتم و بیشتر نظرسنجی ه و دوست دارم نظرتون رو بدونم . خوشحال میشم مشارکت کنید .

۱) آیا هرکس در تهران بالانشین ه لزوما بی دینه؟ آیا این صفت «فلان جا» نشین ها باید به مدل استهزا یا فحش بیان بشه؟
۲)آیا سرمایه دار بودن لزوما نشون دهنده ی پول حرامه ؟(منظورم یه آدمهای خاص نیست .اون آدمها معلومند .در هر قشری)
۳)آیا لزوما شغل بالای حکومتی داشتن نشان دهنده بودن بی دینی طرفه؟ نشان دهنده ی گرین کارت داشتن خانواده شه؟ نشان دهنده ی لابی و پارتیه ؟
۴)آیا حتی اقامت کشور خارجی ای رو داشتن معنی بدی داره؟ حتما و لزوما نشان دهنده ی سو استفاده ، بیت المال ،حرام خوری یا این قبیل چیزهاست؟
۵) دوستانی که راحت اینارو به همه تعمیم میدن بهش فکر کردید شاید ، یک درصد ، یکی از همین آدما عضو تالار باشه و برنجه؟

فکر کنم خیلی ریشه داره این تفکر .
چون مقابلش رو داریم که بعدش سرش بحث میکنیم .
مثل : آیا چادری بودن یا محجبه بودن برابر با بی سوادی یا فقره ؟
مثال زدم تا نشون بدم یک تفکر توی هر قشری چطور خودش رو نشون میده .
ممنون میشم مشارکت کنید .
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فدايي ولايت ، Ali#59 ، amirak ، میم.حسین.الف ، السا ، ballista ، آفتاب ، سدرة المنتهی ، soshiant ، Mohammad Trust ، ام ابیها ، شیدا ، پارمیس ، یاســین ، آیات ، Tolou

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۱:۴۰, ۲۹/تیر/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/تیر/۹۴ ۲۱:۴۴ توسط Eve.)
شماره ارسال: #11
آواتار
(۲۶/تیر/۹۴ ۴:۳۳)ام ابیها نوشته است:  ببینید خانم محترم!
1.من به عنوان یه آدم معمولی اگه گرین کارت داشته باشم شاید بالذات ایرادی نداشته باشه.
اما وقتی یه مسئول مملکتی گرین کارت داره یعنی ایها الناس! ممکنه که من برای کارهام پاسخگو نباشم و اگه اوضاع قاراش میش شد من ممکنه در برم.
مسئولین ما بعد از خاوری زیاد نمیتونن رو این قضیه مانور بدن.
اما بچه هاشون رو که میتونن نجات بدن.
برای زن و بچه هاشون گرین کارت میگیرن.
چرا فرزند وزیر علوم باید تو آمریکا درس بخونه؟
یعنی ایها الناس! من سیستم آموزشی ایرانو قبول ندارم.
یعنی من ضعف مدیریت یا ضعف اعتقاد دارم.
این واسه مسئولین ما سمه.
2. یه حدیثی از امام علی هست قریب به مضمون که محاله کاخی برپا شده باشه و کنارش حقی ضایع نشده باشه.
به نظر شما بسیاری از این پولدارها حقوق شرعیه شون رو کامل ادا کردن که مردم اینهمه بدبختن؟
من معتقدم بیشتر این قشر یه ذره زیرآبی رفتن.
به قول حدیثی در اخرالزمان مردم یا پولشون نزوله و یا سایه ای از نزول روشه.
من فکر نمیکنم کسی که منصوری سوار میشه فکر دل آب بچه های دیگه رو کرده باشه.
این برای بچه های مسئولین گناه بزرگتریه.
چون مسئول باید در پایین ترین سطح زندگی جامعه زندگی کنه که درد اونا رو بدونه.
یکی از دلایلی که مردم به احمدی نژاد رای دادن وااااقعا همین مسئله بود.
دیدن خونه اش نارمکه و یه پژو 504 داره.
مردم گفتن لابد این خودیه.
الآن مسئولین ما هرگز درد مردم از نداری رو درک نمیکنن.
این پولداری واسه مسئولین نظام اسلامی به نظر من جرمه.

بازم بگم که من قصد توهین به شخص شما رو ندارم.
کلا با ایدئولوژیهای پولداری تو ایران مخالفم.
شاید این کارها تو کشورهای شیخ نشین عالی هم باشه.
اما واسه ما به نظرم مورد داره.

من بحث اصلیم روی استفاده از کلمه ی همه هست . اینکه همه نیستن . حتی اگه توی یه ملیون نفر یه نفر پولش حلال حلال باشه با گفتن کلمه ی همه بهش ظلم شده .
دوم : آیا واااقعا ضروری هست همه همینجا بمونن؟ ممکنه بچه ی یه نفر بخواد مهاجرت کنه . میشه با دلیل منطقی بگید چرا بده؟ اصلا هرکسی نه مسئولین . جریان اونا فرق داره . ولی ما اجازه مهاجرت از محلی که توش به دنیا اومدیم وداریم و هیچ چیزی مانع این موضوع نمیشه .
ولی راجع به درس خوندن خارج کشور: واقعیتش به نظر من اگر کسی میتونه توی یه دانشگاه متوسط خارج کشور تحصیل کنه براش بهتره اینکارو بکنه چون سیستم آموزشی ما واقعا مشکل داره . اگه برگرده کمکی میشه برای تصحیح سیستم خودمون و اگه برنگرده خب برنگشته . یه وزیر در طول مدت کار خودش چقدر میتونه سیستم و زیر و رو کنه که بچه شو نفرسته خارج برای درس؟ قطعا نه با پول بیت المال و پارتی یا بورسیه خارج از نوبت . ولی اگه از راه معمول میتونه بفرسته چرا نفرسته؟؟؟
من بشخصه تمام کارهامو در جهتی قرار دادم که برای ادامه ی تحصیلم برم از ایران . ایرادش چیه؟ از اینجااستفاده کردم و دارم میرم نتیجه شو جای دیگه نشون بدم؟ پول دادم برای تک تک مقاطع(من نوعی) دانشگاه سراسری برای رفتن پول میگیره برای آزاد کردن مدرک(در نتیجه مجانی سراسری نرفتم) پس بدهکار نیستم به این سیستم آموزشی شدیدا معیوب . چون خودتون مثال زدید اینو باز کردم وگرنه جاش اینجا نیست . اما ما نیاز داریم به آدمهایی با تحصیلات عالیه که با سیستم آموزشی بهتر ( نمیگم عالی) از سیستم خودمون آشنایی داشته باشن تا بتونن این سیستم و به طرف درست ببرن .البته این سیستم آموزشی غلط بیشتر از مسئولین مشکلش دانشجوهاش و اساتیدشن .چون در هر مقطع اگه سیاست های غلط پذیرفته نشه فراگیر نمیشه .

خارج ازین بحث : با قسمتی از حرف شما موافقم که خیلی خیلی کم پیش میاد از یه حدی بیشتر ثروت کاملا حلال جمع آوری بشه و نمایش داده بشه . جمع آوریش سخته و حتی اگه بشه ،در راه خدا خرج میشه و اگه باقیمونده ش خیلی زیاد باشه طرف اینو در چشم بقیه فرو نمیکنه که بقیه بفهمن چقدر پولداره Smile

مثالی در همین بحث : خانواده ی ما بشخصه ازون پولداراش نیستن ولی خداروشکر اوضاع مالی خوبی داریم با این وجود ، انقدر ساده هستیم که خیلی ها نگاهمون که میکنن فکر میکنن توانایی مالی نداریم .همون آدمهایی که معیارشون آرایش و لباس های آنچنانی و ادا اطوار های خاصه Smile
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ali#59
۷:۵۹, ۳۰/تیر/۹۴
شماره ارسال: #12

خانم eva
اینی که شما میگین باور کنین یک در میلیارد هم نیست.
شاید حضرت سلیمان اینطوری بوده.
یا ایوب نبی...
اما به حدیثی که عرض کردم دقت نکردین.
محااااله کاخی جایی ساخته شده باشه و در کنارش حق فقیری خورده نشده باشه.
یعنی اینی که شما میگین قطعاً تو تهران زندگی نمیکنه.
شاید تو شهرستان ها باشه.
اما توی تهران با این اختلاف طبقاتی ای که من میبینم، محااااله که یکی پولش 100% حلال باشه.
توی ایران محاله که کسی بدون وام بتونه کار بزرگی رو انجام بده.
اون وام ها هم قطعاً نزول هستن.
تمام مراجع تو تلویزیون گفتن.
اما کو گوش شنوا؟؟!!
این از قضیه مال...
اما قضیه گرین کارت.
ببینین!
بازم عرض میکنم من به عنوان یه آدم عادی اگه بخوام به خارج از ایران برم یا گرین کارت داشته باشم یا تابعیت دوم داشته باشم، بالذات موردی نداره.
اما اگه این قضیه مهره ای بشه که در زمانی که جون و مالم در خطر بود، ازش استفاده کنم، این قضیه مورد داره.
مردم ما بسیار دیدن آدمایی که گند زدن به این مملکت و به راحتی در رفتن.
(از اینجا به بعد از آقا یا خانم قبل از اسم ها فاکتور میگیرم)
اگه سنتون قد بده، پسر محسن رضایی از این نمونه ها بود.
پسر جنتی خیانت میکرد، اعدامش کردن.
داماد رفسنجانی رو اعدام کردن.
پسر بسیاری از خواص رو اعدام کردن.
اما پسر ایشون تشریف بردن آمریکا یه سری اسناد طبقه بندی شده به آمریکا تحویل داد.
بعد با ضمانت پدر وارد ایران شد و دوباره یه سری اسناد دیگه رو ورداشت و اینبار برای همیشه رفت.
خاوری که دیگه مال چند دهه قبل نیست...
خاوری هم چون تبعیت کانادا رو داشت، در رفت.
امثال بنی صدر و کشمیری و ...
اگه کسی اعتقاد داره داره واسه مملکت کاری میکنه، باااید تو دادگاهش هم وایسته و از حقش دفاع کنه.
ممکنه حتی جونش رو هم از دست بده.
اما لازمه که بابت کاری که کرده توضیح بده و در محکمه حاضر باشه.
اما این که کسی یه گندی بزنه و گرین کارت واسه خودش و خانواده اش جور کنه، یعنی خودش میدونه که یه روز اوضاع مملکت میریزه به هم و اون روز اینجا جای موندن نیست.
من میرم، هر وقت مردم کشته دادن و اوضاع بهتر شد، یا برمیگردم و پز مدرک خارجیمو میدم، یا این که اصلاً برنمیگردم و همونجا هم میمونم.
بازم میگم...
سفر به خارج و درس خوندن اونجا قطعاً برای آدمای عادی که مسئولیتی تو کشور ندارن مشکلی نداره.
اما این راه دررو برای مسئولین بااااید بسته بشه.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: amirak
۱۷:۱۰, ۳۰/تیر/۹۴
شماره ارسال: #13
آواتار
پولدار=با عرضه
من هم دوس دارم پولدار شم.
نقل قول:شاید حضرت سلیمان اینطوری بوده.
یا ایوب نبی...
اما به حدیثی که عرض کردم دقت نکردین.
محااااله کاخی جایی ساخته شده باشه و در کنارش حق فقیری خورده نشده باشه.
الآن من برام یه شبهه پیش اومد.
از طرفی حدیث داریم که "هيچ کاخي بنا نمي شود مگز انکه صدها کوخ ويران شود".
از طرف دیگه، داستان پیامبرانی هم در قرآن بیان شده که کاخ داشته اند.
خب این دومی میشه مثال نقض برا اولی!

یه مثال نقض دیگه هم خودم براتون بگم: فرض کنید یه نفر یه کارخونه می زنه و هم خودش پولدار میشه، هم اشتغال زایی می کنه و هم به اقتصاد جامعه کمک می کنه. ایشون پولدار میشه بدون اینکه دیگران فقیر بشن.

بعید نیست که این حدیث جعلی باشه. چون هم مثال نقض قرآنی داره هم مثالهای نقضش رو توی دنیای واقعیمی بینیم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Eve
۱۵:۲۶, ۴/مرداد/۹۴
شماره ارسال: #14
آواتار
دوستان عزیز لطفا مستند ضلع غربی بخش دوم رو حتما مشاهده کنید ، رسانه رو این طرز فکر خیلی تاثیر داره.
http://www.aviny.com/clip/tv/Zele-Gharbi...harbi.aspx
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Eve
۲۲:۱۴, ۴/مرداد/۹۴
شماره ارسال: #15
آواتار
وقتی صدا و سیما و رسانه مون شده یه پروپاگوندای مذهبی همین میشه دیگه
ذهنیت مردم به افراد پولدار بد میشه
شما فکر میکنید چرا احمدی نژاد رای آورد؟چون مردم فکر میکردن به فقیر فقرا اهمیت خواهد داد
به ما میگن حرامه و کمک به اسرائیله بری خارج کار کنی ولی پسرای مسئولین گرامی گروه گروه میرن آمریکا و کانادا
هرکسی هم که پولدار باشه میشه نزول خور و مال مردم خور،ولی بازم همه ی پول های گم شده از طرف گنده های حکومتیه
هرکی یه ماشین شاسی بلند داره قطعا با پول خون مردم گرفتتش
حتی یه نفر به ذهنش نمیرسه اونی که وضعش خوبه ممکنه بیست سال کار کرده باشه و درس خونده باشه و تازه وضع شده باشه این،همه میگن نه بابا این دزده و پول های مارو کشیده بالا
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: پارمیس ، Eve
۲۳:۱۳, ۴/مرداد/۹۴
شماره ارسال: #16
آواتار
بسم تعالی

سلام

مسئله ی پولدار بودن و تلاش برای بدست اوردن پول باید از زوایای مختلفی بررسی بشه.

بنده بیشتر دوست دارم از جنبه ی اخلاق و سلوک به مسئله نگاه کنم.

همونطور که دوستان گفتند تلاش برای بدست اوردن پول حلال جهاد حساب میشه، اما تا چقدر؟! اگر کسی پول به اندازه رفع نیازها داشت باید بازهم تلاش کنه تا بیشتر بدست بیاره؟! یا باید وقتش رو صرف کسب علم و اخرت کنه؟

یکی از شروط صدرالمتألهین برای پذیرش شاگرد این بود که دنبال تحصیل مال نباشه! ایشون می گفت محال است کسی که در صدد مال است بتواند به تحصیل علم بپردازد. در واقع به علم واقعی نمی رسد.

به نظر من کسب مال تا زمانی جهاد حساب میشه که تا حد مورد نیاز باشه، بیشتر از این دیگه تلف کردن وقت است و باید به علم و اخرت پرداخت.

البته منظورم این نیست که مثلا ده سال پول کسب کنیم و ده سال دانش! نه! منظورم اینه که وقت کمتری از روز رو به کسب مال بپردازیم.
۹:۵۷, ۵/مرداد/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۵/مرداد/۹۴ ۱۰:۰۲ توسط میکا.)
شماره ارسال: #17
آواتار
سلام اسلام جان
نقل قول:همونطور که دوستان گفتند تلاش برای بدست اوردن پول حلال جهاد حساب میشه، اما تا چقدر؟! اگر کسی پول به اندازه رفع نیازها داشت باید بازهم تلاش کنه تا بیشتر بدست بیاره؟! یا باید وقتش رو صرف کسب علم و اخرت کنه؟
پس می فرمایید فقط پول در بیاره برای خرید خوراک و پوشاک. اما ...
فرض کن توی جامعه ما هیچ فرد پودار و سرمایه داری نداشته باشیم. اونوقت هیچ شرکت و کارخونه خصوصی نخواهیم داشت (نمیشه توقع داشت کسی که فقط به اندازه رفع نیازش پول داره بره کارخونه بزنه).
در اون صورت دیگه اقتصاد خصوصی نداریم. اقتصادمون فقط میشه شرکتهای دولتی ناکارامد ...
این طرز فکر که "فقر به خاطر وجود سرمایه دارهاست" همون تفکر کمونیستیه که در نهایت به نابودی اقتصاد کشور منجر میشه. خوشبختانه این طرز فکر داره اصلاح میشه و شاهدش هم اجرای سیاستهای خصوصی سازیه.

شاید برخی بگن: "خوبه یه نفر بره کارخونه بزنه و چند میلیارد به اقتصاد کشور کمک کنه و برای کلی آدم اشتغال ایجاد کنه، بعد خودش بره مثل فقیرا زندگی کنه". خب اینجوری دیگه ملت چه رغبتی برا پیشرفت پیدا کنند؟ آیا کسی که به اقتصاد کشورش کمک کرده حق نداره ازش بهره مند بشه؟

گاهی اوقات می بینیم مردم یه مسئولی رو انتخاب می کنند به خاطر اینکه فقیره. خب این فرد لباس ارزونتری می خره و غذای ارزونتری می خوره و اینا روی هم چند میلیون شاید به اقتصاد کشور کمک کنه. اما چون این فرد تجربه کار اقتصادی نداره، ممکنه چند هزار میلیارد به اقتصاد کشور ضربه بزنه.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Eve ، پارمیس
۱۸:۳۵, ۵/مرداد/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۵/مرداد/۹۴ ۲۰:۰۹ توسط Islam.)
شماره ارسال: #18
آواتار
نقل قول:پس می فرمایید فقط پول در بیاره برای خرید خوراک و پوشاک. اما ...
فرض کن توی جامعه ما هیچ فرد پودار و سرمایه داری نداشته باشیم. اونوقت هیچ شرکت و کارخونه خصوصی نخواهیم داشت (نمیشه توقع داشت کسی که فقط به اندازه رفع نیازش پول داره بره کارخونه بزنه)

اول این نکته رو بگم که نگاه من مربوط به زمان بود! در واقع فرد نباید بیش از حد روی بدست اوردن پول وقت بذاره.

اما ممکنه فردی با همین زمان میلیاردر بشه ولی فردی در حد خورد و خوراک خودش بدست بیاره.
در واقع منظور من حرص نزدن برای بدست اوردن مال بود.

----------------------------
اما حرف شما که معتقدید یک عده باید پولدار باشند تا کارخونه درست کنند و سرمایه گذاری کنند، در واقع توجیه نظام سرمایه داری است. نظامی که میگه ما یک درصد پولدار باشیم و بقیه هم زیر پر و بال ما به سودی دست پیدا کنند! این فکر اشتباه است. فکر کنید پول این ادم سرمایه دار بین 50 نفر تقسیم شده باشه. در اینصورت به جای یک انسان پولدار و 50 انسان فقیر ، 51 انسان متوسط خواهیم داشت و یکی از بزرگترین مشکلات جامعه ی امروزی یعنی اختلاف طبقاتی هم از بین خواهد رفت.

در مورد کارخونه و اقتصاد هم همه ی مردم باهم سرمایه گذاری خواهند کرد. مثلا باهم کارخونه میسازند و چون برای خودشون است بیشتر هم کار و تلاش خواهند کرد. حتی امروز خیلی از شرکت ها بخشی از سهامشون رو به اسم کارمنداشون میکنند تا کارمند برای بالا رفتن ارزش سهام،بیشتر هم تلاش بکنه.

یک نکته هم بگم که این نگاه با نگاه کمونیستی کاملا متفاوته! کمونیست ها معتقدند که هرکسی حتی اگر بیشتر کار کنه و بیشتر پول کسب کنه، درآمدش باید بین همه تقسیم بشه! این به دور از عدالت خواهد بود.
اما در این طرز تفکر هرکسی هرچیزی کسب کنه برای خودش خواهد بود. در واقع با این دستور العمل به فکر ایجاد راهی هستیم تا همه باهم رشد کنند، نه فقط یک عده ای خاص.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: میکا ، Eve
۱۹:۵۳, ۵/مرداد/۹۴
شماره ارسال: #19
آواتار
نقل قول:فرض کن توی جامعه ما هیچ فرد پودار و سرمایه داری نداشته باشیم. اونوقت هیچ شرکت و کارخونه خصوصی نخواهیم داشت (نمیشه توقع داشت کسی که فقط به اندازه رفع نیازش پول داره بره کارخونه بزنه).

اينكه بگيم بايد يه عده حتما پولدار باشن تا شركت و كارخانه براي اشتغال باشه كه درست نيست در واقع جوابگو هم نيست يعني فرض كنين يه نفر 100 تومن داره مياد با اين 100 تومن واسه 100 نفر كار درست ميكنه يعد سالانه هم كارخونه 100 تومن درامد داره اون 100 تومن درامد 50 تومنش رو به كارگراش ميده 50 تومنش براي خودش ميمونه ! تو ظاهر قضيه هيچ مشكلي نيست ! كارگرا كار دارن طرف هم سود كرده ... ولي تو زير لايه مشكلات زيادي به وجود مياد (بماند!!!-به ضرر و نفع هر دو طرف !!!) ! حالا چاره چيه؟ ملت بيكار بمونن ! يا .....

چاره كار تو تعاون هست اگه اون 100 نفر نفري 1 تومن اورده داشته باشه ميتونن كارخونه خودشون رو احداث كنن ! بعد يكي هم بخواهد بيايد 100 تومن هم فقط سرمايه گذاري كند تبديل به شريك ميشود نه مثلا آقا بالا سر و....هم درامد عادلانه تقسيم ميشه ! هم كارگرا كم نميزارن براي كار

بحث تعاون خودش نياز به يه سايت جدا داره ولي ميشه حداقل در مورد چرايي كندي حركت به سوي تعاون بحث كرد....
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Islam ، میکا ، Eve
۲۰:۱۴, ۵/مرداد/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۵/مرداد/۹۴ ۲۰:۱۶ توسط میکا.)
شماره ارسال: #20
آواتار
سلام عمار
اگه بخوای کارخونه تولید پشمک بزنی و مثلاً 20 میلیون هزینه اش باشه، می تونی 10 نفر آدم مورد اعتماد رو جمع کنی و هر کدوم 2 میلیون بگذارید و کارو راه بندازید.
اما اگه بخوای کارخونه تولید فولاد بزنی و مثلاً 100 میلیارد سرمایه بخواد، دیگه تعاونی جواب نمیده.
آیا شما می تونید با همین روش تعاونی یک کارخانه خصوصی خودروسازی بزنید؟
(این عددها رو همینجوری کشکی نوشتم. خیلی گیر ندین).

اگر ایران بخواد کارخونه های خیلی بزرگ دولتی رو خصوصی سازی کنه، باید کسایی که این شرکتها رو می خرن خیلی پولدار باشن. (اگر این طور نبود من هم می رفتم یه شرکتی می خریدم می شدم مدیر عاملش).
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: پارمیس
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]